Hibrid autó

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Én meg azt mondom, hogy pénztárca függõ. Persze 7-8 milláért van más autó is és nem azt mondom, hogy ezt kell venni mindenkinek mert akkor most jaj legyünk környezetbarátok. Fateromat nagyon szeretett volna egy ilyen kocsit megvolt rá a keret és õ azt mondja, hogy ha majd lecseréli akkor is ilyet fog venni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Most neked van ilyen autód?
Pluskast
Hosszú távon szerintem mindenképp. Rendkívûl megbízható kocsi. Eddig "mi" semmi meghibásodást nem tapasztaltunk pedig már 80ezer km van benne. Fogyasztásban pedig tényleg nagyon jó, és akkor valóban van olyan elõny, hogy városben nem kell a parkolásért fizetned vagy pl ugye most szmogriadó volt és ez a hibrid autókra nem vonatkozik. Egyébiránt meg az Eu-ban (és ha jól emlékszem idén nálunk is átveszik az irányelvet) kedvezményes támogatás jár hozzá.

Sir Quno Jedi
Baromira nem éri meg még ilyesmit venni. EZ csak sznobizmus, avagy "környezettudatosság" (ua.) kérdése.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Már csak az a kérdés h megérieé az a plusz 2 milla különbség
Pluskast
A Lexus hibridje szerintem semmit nem ér. Nekem volt szerencsém vezetni 3 napig. A kocsi ugyanúgy zabálja a benzint mint egy nem hibrid. Városban 12-14 litert simán megevett. Egyszerûen a kocsi túl nagy a motor is az elektromotor meg túlságosan kevés ahhoz, hogy egy ekkora böhöm kocsinál gazdaságosan fusson.

Leginkább a Lexusra értettem , hogy nem egy kategória. Insight és Prius sokkal inkább azok.
Pluskast
A Prius ugyan drágább mint az Insight de a rendszere jobb kiforrottabb illetve a Priussal többet tudsz menni elektromosan mint a hondával. Az új prius most 12km távolság megtételére képes elektromosan. Már folyamatban van egy mégújabb fejlesztés ami úgy 2011 körûl jön ki amivel már 100km-t tudsz megtenni.

Pluskast
Ja valami olyasmi<#vigyor>

Na így már értem. Tehát akkor nem kerül plusz költségbe a töltés, hanem megoldja magának.

Árban mindenképpen az Insight a nyerõ 😊 Kinézet alapján is bejön. Bár lehet, hogy hátul már nem férnék el, de én úgyis elöl ülök 😊

Mit értesz nazon, hogy nem feltétlenül képviselnek egy kategóriát? Mennyivel jobb vagy rosszabb a prius mint az insight?

What would Jesus do?

Jaja néha kell is a városba h átérj még a sárgán!😊😄😄😄
tisztára mint a nitro a Need for speed-ben <#eplus2>

A feltölthetõ autót elektromos autónak hívják. Hibrid = benzin v. dízelmotor + elektromos hajtás.
Pluskast
Nem, a töltés folyamatos mivel elve van benne egy generátor mai a mozgási energiát talakítja és vissza tölti vele az aksit illetve a fékezési energiát is átalakítja. Van is bent a kocsiban egy kijelzõrendszer ami ezt folyamatosan mutatja neked.

Tyû a lexus az naon komolyan néz ki de a Honda is adja!😊 Kipróbálnám!
Lexus RX 400h - 12,3 millió
Toyota Prius - 7,15 millió (alapár)
Honda Insight - 5,6 millió (fullextra)
Azért ezek nem feltétlenül képviselnek egy kategóriát 😊
Mennyibe kerül most egy új Prius meg egy Insight? Ezek ha jól tudom azért egy kategóriát képviselnek vagy nem?

South Parkot nem nézem 😊

What would Jesus do?

No persze! Lexusok😊 Nem hibridben is méreg drágák, de más kategóriát is képviselnek. Priusra még lehet mondani, hogy drága.
Ám itt az Insight, kategóriájában nem mondanám sokkal drágábbnak.
És a töltés az hogy mûködik? Otthon bedugom a konnektorba? Vagy 400 V-os hálózat kell hozzá?

What would Jesus do?

Pluskast
Szerintem õ a South Parkra gondolt<#vigyor>

Pluskast
Városban szerintem kifejezetten jó. Márcsak azért is mert a rendszer úgy mûködik, hogy 50km/h-ig elektromosan megy afelett meg bekapcsól a hagyományos meghajtás. Az elektromos része csak akkor kapcsol ki ha lemerûl az aksi de ezt elég hamar visszatölti.

Szerintem ez nem így van. Nem kell egybõl Lexust venni. Vannak kisebb hibrid autók is. Például a Toyota Prius meg a Honda Insight.

What would Jesus do?

Nem is tudtam, hogy a városban ingyen lehet parkolni. Ez szintén pozitívum, ugyanis a munkahelyemnél csak fizetõ parkoló van, ami nem túl gazdaságos, de így legalább ezt is megúszom.

What would Jesus do?

akyyy
Én azt tapasztaltam hogy ahol hibrid autót vesznek, ott nagyon nagy sznobfelhõ lesz.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Azért ez nem igaz! Ma már nincs ekkora differencia hibrid és "sima" autók között szerintem.
Szia!
Ezt a kérdést már én is sokszor feltettem magamnak. De szerintem nem kell szakértõnek lenni, ahhoz hogy ezt megválaszold magadnak. Te tudod mennyit mész, hol és mennyit használod. Ha csak alap dolgokat veszel figyelembe...mint pl.
Minél többet használod az autót annál gazdaságosabb a vétel, hamarabb visszanyered a ráfordított plusz költséget. Nézd meg a különbözetet egy másik autó választása esetén, és az átlag fogyasztás differenciáját alapul véve mennyi idõ alatt nyered vissza ezt a pénzt.
Vedd még bele hogy nagyvárosban használod-e az autót, ha igen, akkor meglehetõsen sokat lehet megtakarítani a parkolási költségeken is!!! Ugyanis a hibrid autóknak nincs parkolási díja!
Szerintem 7 év elég sok idõ....
Pluskast
Nos én magánemberként tudok nyilatkozni. Fateromnak Toyota Priusa van. Maximálisan meg van vele elégedve és elmondása szerint a kocsi átlagfogyasztása 4-4,5 liter. Persze õ nem hajtja az autót és nem nagyon megy a megengedett sebességhatárok fölé. A kocsi most már 4 éves de eddig semmi mûszaki meghibásodása nem volt. Szóval én azt mondom, hogy megéri. Nem egy bmw vagy merci száguldani nem tudsz vele mert 160 a max amivel menni tudsz és ott már ordít a motor de ettõl eltekintve nagyon jó autó.

hi. nálunk a cég állítólag most tervezi, hogy lecseréli a flottáját hibrid autókra, mert kevesebbet fogyasztanak és városi használatra (bp) megéri. én persze csak örülnék neki, nem tudom konkrétan milyen márkát akarnak. milyen hibrid autók vannak már a piacon manapság?

Sanyix
Valamennyivel? 2x ár az "valamennyivel"? 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

whiskeyman

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Szerintetek megéri hibrid autót venni? Tapasztalatom szerinte valamivel drágábbak mint benzines és dízeles társaik, viszont a fogyasztásuk ugyebár sokkal kevesebb. Tudom ez attól is függ, hogy mennyit használom az autót. Ha mondjuk 7 évig használom, és kb. 10000 km-t megyek egy évbe.

What would Jesus do?

← ElőzőOldal 4 / 4