Képességeket javítanak a számítógépes játékok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam nick: tomimester Gamer nick: [SG] IcE TeE Közösség: SG Team Kedvenc játékaim: CSS,L4D,TF2,DOD:S,HL2,Portal,Garry\'s mod Blog: http://icetee.hu
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ha naponta 5 orat rangatod a kepernyo szelen felbukkano katonakra a celkeresztet, egyertelmu, hogy fejlodnek az efele reflexeid. Amikor elkezdett jatszani nyilvan lassabban reagalt ezekre, aztan par honap alatt eleri az ember azt, amire fizikailag meg eppen kepes. Utanna mar igen lassu a fejlodes es elkezd mas erzekekre egyre jobban hagyakozni: hallasra, idozitesre, gondolkozasra (hogy pl. eppen hol jarhat az ellen, vagy hova erdemes fedezekbe vonulni).
Inkabb az a kerdes, hogy ezek a reflexek a valo eletben is ugyanugy megjelennek e, ha pl. hozzaddobnak egy labdat, vagy ha kihajtanak eled kocsival.
és ebben hol a flame? most mégis, szerinted azért rakták ki a hozzászólás lehetõségét a cikkekhez, hogy mindenki leírja, hogy tökéletesen egyetért a cikkel, vagy mi?
Igen, FPS-ekbõl tanultam az angolt, de az is lehet, hogy ezzel a tudással születtem...
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Az angolt is FPSekbõl tanultad?<#hehe>#hehe>
Bizonyos jatekok, barkacsolas, elmeletek elkeszitese a logikai tudast fejleszti. Az hogy egy konyvet hogyan irsz at fejbe, az maximum fantazia, egyreszt kreativitas.
Egyik a reflex. Régebben elég sokat játszottam FPS-ekkel (fõleg CS) és nemrég voltunk az osztállyal Pesten a Millenáris Parkban, aztán ott volt (azt hiszem a Csodák Palotájában) egy reflex idõt mérõ készülék. (Piros gomb elõtted és amikor meglátsz egy villámot, megnyomod. 10 lenyomásból átlagolja az idõt.) 10-20-an kipróbáltuk és több mint 2 század másodperccel jobb lett az én idõm bárki másénál. Nekem 0,9 az utánam lévõk 1,1 és fölötte. Kevésnek tûnik, de több mint 20% a különbség.
A másik a nyelvtanulás. A gimnázium elõtt soha egy szót nem tanultam angolul, míg a többiek általános elsõtõl kezdték. Én a harmadik évtõl kezdtem el tanulni (addig német) és egy év tanulás után már megírtam 90%-ra a középszintû érettségit, míg akik addigra 11(!) évig tanulták, olyan 80-85-re írták átlagban.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Családtagjaim között is van olyan, akik állandóan éltanulók voltak és közben meg hiányoztak belõlük a természetes logika, fantázia.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ja meg a Company of Heroes. 😊
Most is azzal fogok kockulni 😛PP
De többségben vannak azok a játékok amikre idõt pazaroltam fölöslegesen és nem kaptam semmi háttértudást, nem tanítottak, nem keltették fel az érdeklõdésem semmi olyasmi iránt ami hasznos lehet az életben. Pl diablo és az RPG-k. Visszatekintve sajnálom a kidobott idõt 😞
Konyvekbol maximum a lexikalis tudasod fejleszted, amitol okosnak tunhetsz, hogy fejbol vagod az evszamokat, de a logika szerintem mindig is nagyobb ereny volt. Mert evszamokat ki google-zhatod a logikus gondolkodast nem.
Egyebkent meg aki olvas, se mindegy hogy tankonyvet, vagy Harry Pottert. Filmbe se mindegy, hogy Mernoki mutargyak vagy Baratok kozt.
Nemtudom a gep mennyit segitett, de pl. erettsegire egy percet nem tanultam,
azelott is csak amit oran megjegyeztem es elnoki dicserettel, szinotos lett az erettsegi.
Usd vagd, zombis stb. jatekokat sose szerettem.
Van eleg sok jatek, ami folyamatos gondolkozasra kesztet. Amikor ugy ulsz le jatszani, hogy negyzetracsos fuzet, szamologep stb. Ilyenek az urszimulatorok vagy az EVE online. Kereskedelmi utak tervezese, flottabovites, arak folyamatos figyelese, mindez osszekoordinalasa pl. egy haveroddal, aki ugyszinten jatszik, csak o pl. az altalad kibanyaszott erc elszallitasaert a felelos.
Vagy ami nagyon megfogott az a garry mod half life 2-hoz. Aki nem ismerne, itt a lenyeg az, hogy a jatekban levo (vagy altalad keszitett) targyakat tudod osszeszogelni, osszekotozni, rakni ra kereket, motort stb. Cel nincs, csak amit eppen felallitasz magadnak, mondjuk, hogy epitesz egy katapultot. Orakon keresztul kepes gondolkozasra birni, probalgatsz dolgokat, ha nemsikerul, akkor megnezed mi nem volt jo. Amolyan digitalis ezermesterkedes.
De a sokak altal istenitett strategiai jatekok zome szerintem semmilyen taktikai kepzettseget nem ad. Mondjuk a starcraft/warcraft tipikusan olyan, ahol elore betanulod a lepeseket. Nem mondom, hogy teljesen agyatlan, de joreszt minden jatekban ugyanazt csinalod. Egy supreme commanderben mindig mas a felallas. Ott mar igencsak leizzad az ember agya a jatek vegere.
Persze ez csak 1-2 pelda volt, de a lenyeg remelem lejott.
*Helyesírás papíron! Nem gépnél.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
amúgy angol nyelvet tényleg nagyon jól fejleszti. igazi szituációkban használjuk, anyanyelvûekkel (jobb esetben).
viszont vogel rendesen rámutatott, hogy a mai játékok annyira egysíkúak, gyorsan kitanulhatóak és egyszer végigviszed oszt annyi. pl crysis is ilyen, akármilyen szép, egyszer végigtolod (lesed az FPS-ed, nehogy 25 alá menjen) és elfelejted. 3 év múlva sehol nem lesz...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
szóval igen is, hasznos! a kérdés viszont az, hogy megéri e 😊
Bár igencsak divat lett a szar magyarításokért rinyálni, meg addig nem játszani játékkal, amíg ki nem jön magyarul...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ez megmagyarázza,miért van annyi "jóképességû szakember" manapság....<#hehe>#hehe>