Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Vannak, akik középszerûnek születnek, vannak, akik elérik a középszerûséget, és vannak, akik nyögnek a középszerûség jármában, Õrnagy õrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Nekem úgy rémlik, hogy meg lehet lopni is, de nem mernék rá megesküdni, mert már régen játszottam vele. Alapból nem látod majd a készletében. Vagy ellopod a lõszert tõle elõször és vársz egy napot (ekkor megjelenik majd a "zsebében"), vagy "belopsz" a zsebébe egy erõsebb fegyvert + lõszert (Pl.: Magnum) és utána vársz egy napot, hogy váltson erre a fegyverre.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"
En special fast travel nelkul jatszok vele mindig, vagyis van, hogy szazszor is megteszem ugyanazt az utat az orszaguton (illetve annak romjain) es elore koszonok az utszeli arusoknak, vagy jol berugok utkozben Cassidyvel, bizva benne, hogy mire odaerek kijozanodunk, stb. :)
"Vannak, akik középszerûnek születnek, vannak, akik elérik a középszerûséget, és vannak, akik nyögnek a középszerûség jármában, Õrnagy õrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Ok, mászkálok jobbra, balra (még a nuc test sitera is benéztem), na de 20 óra játékidõ és gonolom ez még elégé az eleje.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A Well Rested nem érhetõ el mindenhol, csak saját ágyban, ami legjobb tudomásom szerint elõször Novacban érhetõ el, aztán az összes Safe House-ban, a Lucky 38-ban, meg azokon a helyeken, ahol fizetsz az alvásért. A játék elején tehát nem lehetsz Well rested. Viszont ott is elég 1 órát aludnod és megkapod a bónuszt.
mindíg csak annyit aludtam, hogy 10-50 közé essen a fáradtság, na majd azt is kipróbálom
gekok szarásig jönnek az elején (hardon), rögtön meg is lett a craftolj egyszerre 20-at
ezek az acsi dolgok meg elég szemetek, átfutottam õket, hát van baj (pl amiket te is írtál)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Hogy kicsit szapuljam is a játékot, érdekes hogy légpuskával le lehet fejezni valakit, a Red Glare-bõl viszont ha kitárazol, az se elég egy légiós megöléséhez. Hmmm... hmmm...
Egyébként modokat továbbra sem próbáltam, mint mondtam, nekem maguk a küldetések adják a kihívást. Régen sokat szerepjátékoztam, nekem fontos hogy a karit a személyiségének megfelelõen tudjam kijátszani, tehát jól meg kell gondolnom hogy kinek mikor mit válaszolok.
Az alvás egyébként tényleg olyan, hogy alszol egy órát és utána úgy is elõbb megtelik a hátizsákod cuccokkal mielõtt elálmosodnál. Asszem talán egyszer volt álmos a karim, akkor is csak azért, mert sokat utaztam és nem lootoltam semmit, csak küldiket vettem fel. Szóval az a legkisebb probléma. Meg a Well Rested is sokkal elõbb lejár mint hogy álmos lennél, és azért ha már van olyan hely ahol ki tudod magad aludni, akkor úgy mész mindenhová. Esetleg ha lassabb fejlõdés kihívásnak számít, akkor ne aludj olyan helyen ahol Well Rested leszel.
sajna az alvás regeneráció szorzóját nem találtam meg, pedig azt szívesen negyedeltem volna :(
természetesen szigorúan good natured trait-el :)
letöltöttem a játék mod progiját, és belenéztem, ott viszont, más xp-k szerepelnek a különbözõ nehézségeknél (skill használattol kezdve a szörny xp-éig minden), lehet valamelyik patchel változott és már nem igaz a mindenhol ugyanannyi xp? Ja lehet tekergetni a kaja/pia/alvás dolgot is :)
kaja/pia/alvás: hát itt szvsz túl könnyû, 2081.10.30 van, a játék 19.-én indul, ennyi idõ alatt összesen 6 órát kellett aludnom (pár cola, se kv se energia ital) és 1 stimpackot elhasználnom.
én értem, hogy sok embernek ez már hardcore, de asszem én tekergetek picit a thresholdon :)
szvsz kaja nem para: sütsz pár gekot és jól van :)
Én azt mondom, a játékban nem is igazán az ellenfelek lehentelése a tényleges kihívás, hiszen ebben alulmúlja a legtöbb fps-t. A kihívást az jelenti, hogy a lehetõ legtöbb küldit megold a lehetõ legjobban. Én pl most második végigjátszásra megpróbáltam optimalizálni kicsit, és rosszabb lett mint elsõre. Igaz hogy "gonosz" karival azért nem olyan egyszerû lavírozni a frakciók között. Más szempontból meg könnyebb vele.
mi változik hard nehézségen (remélem a próbák nem, jó dolog 45 körüli skillekkel a 70/75-ös nehézséget megoldani)?
ami hihetetlenül zavaró az a kõ buta AI-k, még szerencse, hogy imádom a fallout világát így megbocsátható :)
meg milyen már megoldani a prisonos küldit, úgy hogy utálnak, de nem zavarja õket, hogy halomra lövök mindenkit és a végére már csak a fõnök meg a tarajos haverja maradt. :(
Érdekesség, hogy sikerült felbérelniük az eredeti szinkronszínészt Mitch Lewis-t aki Lanius hangja volt a játékban, a filmben végig az õ hangja hallható.
Visszatérve erre az ölés/reputáció vesztés témára, eszembe jutott hogy a Vaultot megszálló Fiendeket így irtottam ki. Felvettem a raider armourt, ráadtam egyet Cass-re is, lementünk a Vault legaljába, ahol a rabokat õrizték, aztán szépen, egyenként levadásztam õket és szobánként haladtam visszafelé. Az elsõ fiend-hez mindig oda tudtam menni, hiszen a ruhájukat viseltem, az volt a lényeg hogy senki ne lássa meg hogy végzek vele, ezért néha el kellett csalnom õket vagy a hullájukat gyorsan elvinni. Itt mondjuk kellemetlen volt hogy felvettem azt a perket, amitõl szétrobbannak az áldozatok :D
Csak mert van kannibál park is. egyszer szórakozásból azt is kipróbálom.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Azert a hanggal is vigyazni kell. Nem hiaba van/kapod a hangtompitos celszerszamokat, mert azzal tenyleg barki kinyirhato, ha egyedul van es gyorsan vegzel. Ha egy shotgunnal repited le a fejet lakott teruleten, azt meghalljak a legtobb esetben. Nem?
Ha megölsz valakit, de nem látja senki, akkor nem támadnak
rád. Én pl Nelsonnál jártam így el a légiósokkal. De pl a legrosszabb reputáció mellett is bemehetsz a táborukba, ha légiósnak vagy öltözve. Gyanítom hogy ez minden más frakcióra is igaz. Azért van pár emberke akikhez nem célszerû közel menni, mert õk ruhán keresztül is kiszúrnak.
Amikor megkaptam tõlük a küldit hogy vigyem el nekik Cass-t, én is jót mosolyogtam magamba. El is vittem, ketten irtottuk le az egész bandát, így az õ bosszúja is megvolt. Egyébként alternatív megoldás: meg kell venni tõlük a modokat, utána megölni õket. De ha jól tudom, van egy olyan küldi is, hogy be lehet mártani õket, mármint hogy a King helyettese összejátszik velük. Sajnos én ezt az után kaptam meg, miután kivégeztem õket, így nem tudtam meg hogy ez mivel jár.
A gránátos trükköt már a F3-ban is írta a töltések közötti jótanácsoknál. "Nem csak ki lehet venni dolgokat az emberek zsebébõl, hanem be is lehet tenni. Pl egy gránátot".
Aztán meg csak gránátvetõztem :D
#5396: Mikor legutóbb játszottam vele Én is kicsináltam Õket, csak úgy snassz. Késõbb meg szívtam a fogam, mert bizonyos energia fegyverekhez, nem kaptam sehol se kiegészítõt. Ha legközelebb játszok ilyet inkább meghagyom az életüket.
A Challenge-ket már leírták a többiek, azt látod a Pip-Boyon. Elég elmebeteg feladatok. Viszont egyik sem teljesíthetetlen, legalább is ezt mondom elsõ blikkre. A neves tagok megölését mindenképpen szeretném megejteni, a Deathclaw ölést úgy tervezem, hogy besegítenek a companionok és a legerõsebb használható fegyverrel végzem ki õket. A robotosnak az lehet a trükkje, hogy ki kell kapcsolni õket, utána meg leverni az életüket. Esetleg ha ez nem mûködne, akkor szintén legerõsebb fegyver/ap ammo és lopakodásból. Bár ez meg azért nem lesz könnyû, mert ugye a lopakodás rendszert elég jól elb*szták még a F3-hoz képest is.
A companionok csak HC módban halnak meg végleg. Viszont én pl most rámentem a Radscorpion nestre, arra ahol a missing laser pistol van, és az a retardált Rex az összes nagy skorpióra ráment egyedül és kb az elsõ ütésbe bele is halt. Ennyit arról hogy közelharcnál nem rohannak bele vakon a csatába. Mondjuk ez csak a másodlagos companionokra igaz, mert Veronica megvárja míg én is belendülök. Pedig õ meg nyugodtan mehetne elõre, mert kb 2 ütéssel megöl szinte bárkit. A Vault 22 elõtt is megölték csórit a mantisok, szóval néha nem árt szólni neki hogy "wait here" és lerendezni az ellent, mert szeret kamikázézni. Én most megoldottam, mert berohantam elé, nem zavart hogy sebzõdök, mert a folyamatos éhség miatt úgy is kellett zabálnom.
Küldim nekem is van egy valag, a probléma az hogy rengetegszer kell valamilyen skill, ami ugye +xp-t ad, én meg mindig megvárom míg kellõen skilles leszek és csak akkor teljesítem. Ráadásul én még nagyon nem is lövöldözhetek, mert csak a nemharci skilleket fejlesztettem, szóval elég tré még a karim.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A második kérdés:igen. És ha közelharcra állítod õket akkor nem támadnak meg mindenkit ész nélkül. Bár campelni így sem lehet velük....
1. A kings-ben van egy szoba az elõadóteremben, ahova nem tudok bemenni. Gondolom oda csak akkor lehetne, ha beállnék hozzájuk (nem azt választottam)
2. Companionok meg tudnak halni? Néha elfekszenek, akkor kell várni egy kicsit és felkelnek. Végleg meghalni megtudnak?