Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Valaki tudna abban segíteni, hogy az gáz, ha kinyírtam Cézárt és bandáját, miközben csak el kellett lopnom onnan valamit. (ugyebár utáltak és megtámadtak).
szóval a játék végkifejletét nem befolyásolja?
Leírás alapján érdekesnek tûnik. Pozitív hogy ilyen sok quest mod készül még mindig.
Novac Public Library
Fegyvermodifikációk miatt például volt, hogy el kellett dobnom az összes feltuningolt fegyverem, mert ha kurzorral fölé mentem, akkor kivágott, úgyhogy azokat nem ajánlom. Vagy próbáld ki ezt, engem már megmentett az újrakezdéstõl: http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/131712-please-help-how-do-i-do-a-clean-save/
Meg közbe eszembe jutott, hogy ezt próbáltam is már, tehát rossz tárgyak miatt sem vághat ki állandóan(amit alább említettem, hogy bizonyos helyekre nem tudok bejutni emiatt), mert azt szerintem javítaná ez. Akkor biztos mástól van. Tipikusan ilyen például, hogy emiatt sosem tudtam bejutni a 3-as menedékbe.
Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy akkor mit tudok csinálni, hogyha bármely New Vegas-on kívüli területre megyek a pusztaságban, kivág a játék? Már minden módot kiszedtem, és reinstallal is próbálkoztam, de nem segített.
Egyébként HC-ban sem sokkal nehezebb, annyi hogy figyelni kell az evés/ivás/alvás-ra meg a csapattársak meghalhatnak. Én nem is igazán nevezném nehezitésnek, inkább a hanglathoz ad hozzá.
A Mass Effectben sztem sokkal kevesebb szerepjátékos elem van. Félreértés ne essik, abban is több száz órám van, ha minden igaz, multiban még mindig benne kell legyek a top100 magyarban. De az sokkal inkább a lövöldözésrõl szól, amiben vannak szerep és kalandjáték elemek.
Amúgy a csillagkupakos dologért elég jó lett a reward, nagyon durva az a lézerpisztoly. Ugyanakkor a sebzése, mint az alien blasternek. Jó mondjuk az alien blaster verhetetlen a játékban. 😄 100% hogy critical ez így nagyon OP szerintem. 😄 És a dry wellses rewardok is nagyon jók voltak 😄 Fatmant is találtam xd
Most fejeztem be a játékot, jó kis játék ez. Nem nagyon van ennél jobb szerepjáték szerintem. Esetleg a Mass Effect története miatt felveheti a versenyt vele, bár az teljesen más játék.
De sandbox kategóriában ez a legjobb. 😄 Érdekes nekem például az elder scrolls világa nem annyira jön be. Fallout sokkal jobban tetszik 😊
A multiplasnak nincs, csak a Gaus-nak van, de azt már nem fogod megtalálni. A sima plazmának is van neves változata.
A mostani karim enyhén gonosz, bár 50. szinten kireseteltem, de azóta sikerült visszagyúrnom. A cannibalism csak lopakodó módban mûködik, viszont csak halott ellenfeleken alkalmazhatod. Ha nem HC módban nyomod, akkor nincs nagy jelentõsége, max a - karma miatt.
A Stealth armour tényleg jó, de igazából csak a beszólásai miatt, illetve néha jó hogy automata nyomja a gyógyszereket, bár néha meg zavaró. Stealth boy-t viszont ha jól emlékszem csak kettõt használtam, egyet feladathoz. Azért a Fallout3 kinai lopakodó páncélja sokkal durvább volt ennél. Én most Elit Riot Gear-t használok, elég jó a DT-je és nem frakció páncél. Bár igazándiból csak a kinézete miatt hordom.
Hát én sima lõszeres fegyvereket egyáltalán nem használok, nagyon pattog a durva páncélokról. Vagy hát lehet páncéltörõ lõszerrel jó, de az meg hamarabb elcseszi a fegyvert. Nekem meg mindenféle plazmás és lézeres és energia fegyveres perkem van. Nagyon szeretem õket, mert iszonyat pontosak. De fõleg a plazmák a kedvenceim, a gaust is nagyon szeretem, mondjuk annak szar a ROF-ja. A plazma mindenen átmegy 😄
Tényleg a multiplasma rifflenek van unique változata?
cannibalism, akkor neked jó negatív lehet a karmád 😄 Azzal nem csak lesbõl lehet támadni? Monjuk ez a nanoruha szerûség elég jó amit összeszedtem OWB x17 laboratóriumban. Stealth boyokat azért én is szoktam használni, ha mondjuk deathclawok által elárasztott területre kell bemenni 😄
Itt konkrétan mindent megtalálsz. Egyébként a 87-es páncél nyilván Legion, hiszen az az õ területük, ráadásul a Légió ugye törzsek beolvasztásából született. Ami a BoS-nak külön vannak páncéljai, a játékban nem kevés normál szervó páncél is akad.
A Honest hearts-be konkrétan bármit tök fölösleges elvinni. Elsõre én is bepakoltam egy csomó cuccot, aztán kiderült hogy nem kellett volna. Pár hete toltam végig ismét, ha jól emlékszem akkor semmit nem vittem magammal, illetve egy koszos ruhát, hogy még se meztelen kezdjek neki a kalandnak. Az is igaz hogy már 40+ szintem volt, tehát minden skillem 80% fölött volt. Nem spoilerezek, ezért nem is irom le hogy miért nem vittem semmit, de ha elindultál elárulom.
Én kifejezetten nem kedvelem az energia fegyvereket. A mostani karimnak ráadásul még szopó is lett volna, mert van cannibalism perkem és a dezintegrált ellenfeleket nem lehet megenni. Mondjuk a Fallout 3-ban sem nagyon használtam õket. Egyedül a játék vége felé az Enklávé bázisról menekülve vettem hasznát a Gatling lézernek, mert az a robotok ellen elég hatékony. Annyit azért leirok (talán nem lesz nagyon spoiler) hogy a DLC egy rezervátumban játszódik és az ellenfelek 99%-a törzsi harcos illetve vadállat.
Én a rakétavetõket se komáltam, egyrészt jobban jártam hogy eladtam õket, olcsó fegyverekkel sokkal gazdaságosabban lehet pusztitani, másrészt anno a végjátékot megpróbáltam egy fullos Red Glare-el megcsinálni, és egy normál légiósra 4 rakéta kellett. Szóval ment a kukába. Amirõl beszéltél, az az Elijah Yuri rigged Tesla Cannon. Nekem túl nehéz, ráadásul elég durva sebzése van, sztem az ellenfelek többségére pazarlás vele lövöldözni. Én jobb szeretem a hagyományos golyós fegyvereket, az elsõ végigjátszásnál sztem a neves légpuskát használtam a legtöbbet, a Fallout 3-ban meg a sima vadászpuskát illetve a Backwater-t.
Ez most kicsit szívás lehet ez a DLC, hogy csak 100 kilót lehet cipelni, remélem jó cuccok mellett döntöttem. Megpróbáltam kis súlyú fegyvereket vinni. Bízok a plazma defenderben. Meg még vittem egy jó fegyvert, aminek viszont nagyon hamar romlik az állapota, viszont nagyon sok lõszerem van hozzá. E-akkumlátort használ, és ilyen batár nagy OWB-ben találtam. Elijah különleges fegyvere, igazából jó nagy, hasonló, mint a mininuke vetõ, amit még nem találtam a játékban. És gatling lasert se, amit nagyon sajnálok. Rakéta vetõbõl is csak 1el futottam össze, meg ugye ezzel a red valamivel, ami távcsöves, de eladtam, mert nagyon rossz a robbanós skillem. Mindig az energia fegyverekre tolom fel a skillt...De a legdurvább az alien blaster xd kár hogy véges a lõszer 😄
A robbanás után megnyilt területen (Dry Wells) valóban van T-45d páncél, de olyat találhatsz máshol is. Ellenben van egy nevesitett páncél is, a 87-es törzs páncélja, amibõl csak egy van.
Egyébként a szó hagyományos értelmében nem dolgozol a Yes Man-nek. Õt eredetileg Benny akarta arra használni, hogy átvegye az irányitást a Securitron sereg felett. Viszont miután õ kikerült a képbõl, a lehetõség a játékosé, Yes Man abban segit hogy átvehesd Mr House helyét.
Anno én is a Lonesome Roaddal kezdtem, viszont sorban az az utolsó DLC. Egy kicsit nekem is hiányzott hogy a játék végén nem lehet szabadon mászkálni mint a 3-ban, de végülis a lehetséges befejezések túl nagy változásokat eredményeznének, hiszen akár az összes frakciót eltüntethetjük. Egyébként én is úgy csináltam hogy végigvittem, aztán visszatöltöttem az utolsó mentést és elkezdtem összeszedni a neves fegyvereket.
Ha jól tudom, ami megnyílik terület a robbanás által, onnan lehet lootolni jelzés nélküli t-45b-t? Mondjuk már megvan az Enclave armor a küldetésbõl, és szereztem egy T-51b-t is.
Még oda el akarok látogatni, és még van 2 DLC, most fogok neki állni a karavánosnak és a végére hagyom a dead moneyt.
Az 50 csillag kupakot érdemes összegyûjteni? Nem akartam elõre elolvasni és lelõni a poént 😄 Már 30 körül van. Mondjuk elég sok jön azzal, hogy iszok sunsetes üdítõt. Szerintem a magas luck miatt van 😄 7-esre állítottam az elején xd
"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"
Egyébként a bubi nem csak azt törli amire rakom? Mert nekem még soha nem vett el több lapot, csak amire raktam.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
A király a legjobb lap, mindíg legyen pár tallonban, és szivasd vele az ellent, vagy pinneled, vagy kénytelen dobni sok-sok lapot 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Amúgy a készletes küldinél én is gondolkodtam a stealth boy-n, de végül nem ítéltem annyira fontosnak. Ha megölsz egy frakcióhoz tartozó embert, akkor ált azonnal negatívba, viszont amikor itt elintéztem a spawnoló légiósokat, csak simán csökkent és maradtam accepted.
A mostani játékban elég irreális módon, de egyszerre idolized a státuszom az NCR-nál, a Legion-nél, a BoS-nál, csak az exfegyencek gyûlölnek.
Egyébként aki inkább történet orientált, annak érdemesebb minél tovább húzni a békés idõszakot a frakciókkal. Elsõre megpróbáltam jó fiú lenni és a légió nem volt szimpi, igy amikor találkoztam a Caesarral, azonnal harc lett. Viszont a vele való beszélgetésbõl rengeteg minden kiderül, ami fontos a háttértörténet szempontjából.
Egyébként a dolog majd forditva is igaz lesz, tehát ha te használsz majd páncélt, arról is fognak pattogni a golyók. Ezt egyébként onnan látod, hogy ha rálõsz az ellenfélre, akkor az életcsikja mellett megjelenik egy teli pajzs ikon. Ilyenkor simán lepattansz róla. A repedt pajzs azt jelzi hogy sikerült átütnöd a páncélt. De mondom, a leghatékonyabb a lopakodásból leadott lövés illetve a páncéltörõ lõszer használata.
Mivel kezdõ vagy, ezért adok még egy jó tanácsot: ha nem muszáj, ne támadj meg egyetlen frakciót sem. Ráérsz velük késõbb is konfrontálódni. A térkép déli részén vagy egy broc flower barlang, annak a közelében van egy légiós tábor. Oda érdemes gyakran ellátogatni, mert nekem most minden alkalommal volt ott tûzharc NCR és légiós csapatok között. Alapból egyik sem fog rád lõni, viszont ha ügyes vagy és türelmes, megvárod mig megölik egymást, aztán elszeded halottaktól a cuccokat. Arra figyelj, hogy ha felveszed valamelyik páncélját, akkor a másik frakció azonnal rád fog támadni.
Egyébként ha tudsz angolul, érdemes megnézni a játék wiki oldalát, rengeteg hasznos infó van ott is.
Ha van, akkor még a játék legelején (rögtön miután kilépsz a doki házából) kapsz néhány jobbféle fegyvert lõszerrel.
Abból ne indulj ki, hogy Niptonba nehéz legyõzni õket, mert ott sokan vannak és közelharcra kényszerítenek.Én ott inkább kitérek a csata elöl. Olyan testrészüket kell célozni, amit nem fed páncél (fej kivételével a végtagok).
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Ott szereztem egy lángszóró szerûséget, lehet hogy az lenne a gun runners, de meg se kottyan nekik. Késõbb is ilyen nehéz lesz leszedni õket magasabb levelen?
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Kapsz az elején Gun Runners-es gránátvetõt, némi lõszerrel. Az megfelelõ. Ha meglátod õket azonnal kezdj el tüzelni, ne engedd közel magadhoz õket. Plusz pszihó és turbó, ha van.
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Most kezdtem a jatekot, de egyszerûen bárhol találkozok Ceasarosokkal nem tudom megölni õket, bármivel lövöm õket, valami tipp?
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Végül is a Maria-s dolgot is sikerült megoldani. Amikor elõször beszéltem a Caesarral, el kellett hagynom a tábort, mert a Science-em nem volt elég magas hogy meghackeljem a bunker biztonsági szintjét. Viszont tegnap visszatértem és most már simán engedte hogy ellopjam Benny-tõl Maria-t. Viszont majdnem meg is szivattam magam, mert ugye az erõd bejáratánál elvesznek minden nem "holdout" fegyvert. Ezzel nem is volt gond, végigmentem a sátrakon és a ládákból egy csomó fegyvert szereztem. Csakhogy a bunkernél ismét volt egy õr, aki visszaadta az összes fegyóm. Ha ezt megforditjuk, kifelé el is fogja venni õket, szóval gyorsan visszatöltöttem és egy ládában elrejtettem a szerzeményeket, beleértve Maria-t is.
A Mr. House-os Achi is majdnem meglett, de ha megölöm, akkor eltûnik a robotcsaj aki a Snowglobe-okat gyûjti, szóval úgy gondoltam hogy inkább biztosra megyek és elõbb végigmegyek a DLC-ken, addig még élhet egy kicsit Mr. House.
Szerintem egyébként ez adja a játék igazi kihivását. Egyszer már végigtoltam a játékot, de most valamiért nem akaródzott odaadnom a Platinum chipet. Aztán megöltem House-t és buktam egy csomó küldetést. Visszatöltöttem és végül odaadtam neki a chipet, had legyen boldog, és voila, nem buktam egy küldit se. Vagyis azzal hogy visszaadjuk neki, semmi olyasmit nem tettünk, amit késõbb ne lehetne módositani.
Az is érdekes hogy House halála szinte az összes frakciónak érdeke, vagyis a megölésével szinte minden frakciónál nõ a "fame". Ráadásul ez az egyik feltétele az Enklávés küldetésnek. Viszont úgy kell lavirozni, hogy Arcade meg nem szivleli a légiót. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a Bennyvel való találkozás után a TOP elõtt ott vár ránk a légió küldötte, meg keresni fog az NCR is, mindketten elnézik a frakciójuk ellen elkövetett eddigi "bûnöket". Vagyis is itt a negativ Fame resetelõdik. Ez meg azért érdekes, mert pl én ezek után kezdtem el tevénykedni Forlone Hope-ban és ott az elveszett készlet visszaszerzésénél ránk támad a légió pár embere. és bár önvédelembõl kénytelenek leszünk megölni õket, a légiós fame csökkenni fog. Szerencsére nem veszélyes mértékben.
Ami viszont tetszett (és egyben bosszantó is volt) hogy a légiós arénában nem engedtek harcolni, mert nõi karakterem van. 😄