6837
...
  • Carlos
    asszem 14 fölött jelenik meg.
  • Action
    A jófejta mesterlövész puskák feltűnése a kereskedőknél szinthez kötött? mert én néztem már a 2 Gun runner-nél is de sehol nem tudtam szerezni.Az unique fegyóhoz meg 100as lockpick kell...:S
  • Shiwo
    szia főnök

nem, még abba se sikerült belefutnom, merre van ?

amúgy alpha male deathclaw, vagy valami ilyesmi néven vannak az alfa hímek

• AnarchoiD
    barter -el elmegy a ghoul csaj .. szal nem kell szpics ;)
  • Noodlee
    Alfa hím alatt a Legendary Deathclawra gondolsz cimbora?
    Tegnap belefutottam, de lófaxt sem tudtam vele csinálni.
    Lvl 18 vagyok, Metal Armor, és 10 mm submachine gun a felszerelésem. lol
  • Shiwo
    azzal a fegyverrel még nem találkoztam...vagy legalább is nem tűnt fel..
  • Carlos
    anti material rifle a zigazi... :) Anyuci olyan szépen fröccsent 1 lövéstől, hogy öröm volt nézni.
  • Shiwo
    nyah, sikerült egy elég jó halálkarom-írtó megoldásra jutnom, bár csak messziről az igazi..lopakodni ugyan marhára nem tudok (lehet vagy 10 páncélban, 1-es ügyességgel), de ED-E és magas perception segít abban, hogy az irányukat betájoljam, a gauss meg távcsöves energiafegyver, így még észre sem vesznek, gugolva fejre célzok (nem vats-ban) vele és olyan szépen hullanak tőle, mint a legyek (1 lövés / deathclaw)...anyuci meg az alfahím volt 2 lövés, de azt se tudták, hogy honnan jön az áldás.. ha közel jönnek az mondjuk ciki, akkor marad valamely plazma vagy lézercumó, meg sok lövés a fejbe, reménykedve, hogy csak 1-2 pofont kapok..meg nem jön több egyszerre...
  • yesname #1787
    A legjobb, hogy statnál mindet egy helyen látni, sőőőt...
  • yesname #1786
    Ott a link a készítző fórumjához, mindig az új verzió kerül fel. 2-es teszt verziót használhatod ha akarod :)
  • Carlos

Informálj kérlek, ha kész!
  • yesname #1784
    Közben megtaláltam az UI modot is (pontosabban válaszoltak rá Nexuson). Fejlesztik már New Vegashoz is: http://forums.bethsoft.com/index.php?/topic/1131897-wipzbeta-darnified-ui-nv/
  • yesname #1783
    Kezdem azt hinni, hogy egy másik játékról beszélsz. 9mm-es lőszerből level 3-ig is legalább az 5x-ösét találtam, mint amit Te 20-as szintig. Az, hogy nem tudsz mindent megcsinálni, nem tudsz mindenhova bejutni mert bizonyos szinten kell lennie hozzá a skillnek nagyon helyes és logikus. RPG. Ha lockpickelni akarsz azt fejleszted és bejutsz mindenhova. Ha mindenki tle akarsz dumálni fejleszted a speechet, felveszed a férfi és női perkeket is hozzá stb. Nincs ez túlbonyolítva szerintem.
  • sanyicks
    Sneak addig critical amíg nem látnak (amíg caution van csak) és tényleg nem látnak mert össze vissza szédelegnek, na meg írogatja is hogy sneak critical.
    A találatot onnan tudom, hogy a legtöbb lövésem általában crit, amit ugye kiír :)
    Azért az elég vicces lenne hogy 28-as crites dam-ot ignorál egy deatclaw, vagy egy fiend. Márpedig még is ezt teszik gyakran.

főleg .357-es magnumot
    .308-as hunting riflet optikával,
    10mm-es pisztolyt
    és távoli gyengébb célpontokra (ember) varmint riflet optikával(1 fejlövés 1 fiend, vagy akármilyen ember
    laser riflet optikai sebzéserősítővel
    és valami qs... akármennyi matter modulator riflet (plazma szerűség 28 dam-al)
    9mm lőszerből 20-as szintig összesen 60-at találtam...
    Nagyobb kaliberű fegyverekből egy darabot nem láttam, sőt egy darab lőszert sem találtam hozzájuk, eddig nem is tudtam hogy van ilyen.

a kéziágyúnál ilyesmire gondolok. A minigun csak meggymagköpködő :)

A speech nélkül végigvihetetlen küldetés, mikor az atomic wranglerbe "dolgozókat" kell keresni, és a nőstény ghoult nem lehet lefizetni, szívességet csinálni neki, csak speech-el megy el oda dolgozni, volt ám másik is, csak azokra már nem emléxem, annyi küldetést csináltam már.

És igen lockpick nélkül sem tudsz bejutni sok helyre, mert sokszor nincs terminál alternatívának, könnyvel meg nem lehet annyit rárakni hogy elég legyen a szintje, mindenkébben normálban fejleszteni kell.
  • Carlos
    ty
  • nowan
    Valahol Jean ejtőrnyös klubja környékén. A wikian mar van ezekről bővebb infó.
  • Carlos
    Hát köszi urak. Sose voltam egy sztárvársz rajongó...A frigó hol is található?
  • nowan
    A Wild Wasteland trait aktivál egy csomó easter egg-et. Más értelme nincs.
  • nowan
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A két csontváz neve Owen és Beru. Luke Skywalker nevelőszülei.
    A frigó pedig az Indiana Jones utolsó részéből van, ott is túlélt egy atomrobbanást.
  • Noodlee
    Amikor Luke megtalálja a szüleit összeégve.
  • Carlos
    És nekem azt érteni kellene? Mi is a poén?
  • Noodlee
    A csontvázak névvel egy Star Warsos easter egg.
  • SaGa Jr
    Én is belefutottam egy bugba ami kicsit megakasztott.

Van olyan feladat a NCR részére és a Boomer brigád esetében is, ahol egy dokinak kéne segíteni a páciensek összerakásában.
    Namost korábban is eljutottam már ezekhez a küdletésekhez és akkor simán ment a dolog (ugyanazon modot használva mint most).
    De most amikor beléptem a kérdéses helyre (mindkét helyszínen), a sérültek vagy az ágy mellett voltak vagy keresztben rajta és a szokásos menü helyett csak loot-olni tudtam őket. Találkozott esetleg valaki hasonló problémával?
  • SovereignX
    DE!
  • SaGa Jr
    Természetesen a BoS-nál, de van rá mód a hegyek közt bújkáló remnants bandánál is. Mindkettőnél feladatsort kell végigcsinálni (utóbbinál az sem mindegy melyik változatra szavazol a végén). Bár a BoS esetén ha végig lement a hosszú küüldetéssorozat, na majd utána pár nappal vissza kell térni és egy újat vállalni aminek jutalmaként elérhető a perk.
  • SaGa Jr
    Kaját én nem nagyon hurcolásztam magammal eddig (van egy wasteland omlettem, meg pár gecko kebab és 1 saláta keverék), mert mindig találni eleget. Amivel tele vagyok (a cipelt tömeg 2/3-át teszi ki) azok a növényi alapanyagok, meg pár húsféle (elsősorban gecko kebab gyártására meg boatfly kaja gyártására mert ez a kettő egyszerre csökkenti a kaja és víz igényt). Valahogy ha meglátok egy leszüretelhető növényt nem tudom otthagyni. Még úgy is hogy megvan a pack rat (70-es barter kellett hozzá de megérte) és így minden 2 font tömegű vagy annál könnyebb cucc felezett tömegű lesz, nagy így van a teheltségem 2/3-a kaja miatt. :)

Innivalót csak tiszta vizet viszek (nagyjából 10 üveggel), meg ha velem van cassidy akkor felveszem a piákat (nincs negatív hatás a csajnak köszönhetően csak pozitív már a tulajdonságokat illetően, csak ugye kicsinykét kiszárítják az embert). Végszükség esetére 4 db fáradság űző lötyi (a koktél).

Vízre megoldás hogy a kaktuszból, egy üres üveggel meg megfelelő survival skill segítségével tudsz vizet nyerni. A szennyezett víz tisztítása is megoldható de nagyon cuccigényes és olyan össztömege van az egésznek hogy bele szakadna a karakter ha ezt cipelnie kéne.

Illetve mivel van elég radaway/radX így simán iszok csapokból ha azok még elfogadható mértékű sugárzási értéken belül maradnak (a 10-es rad értékűből inkább nem de 5-ösből simán).
  • Dzsí Pí
    Üdv! A brotherhood of steel power armor viseléséhez hol tudom megszerezni a szükséges tréninget?
  • MerlinW
    Nem
  • yesname #1767
    Van itt egy mod: http://www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=35698#fileanchor
    Engem az UI része érdekelne amelyik néhány screenshoton látszik. Nagyon jó! Valaki nem tudja véletlenül a nevét, mert a modban ha jól sjtem az UI nincs benne. Csupán a shotokon látható.
  • hapi
    ezek utalások!

Pl a két hulla neve nem Owen és Beru volt véletlenül? (Star wars)
  • Carlos
    Énis ennyit tapasztaltam eddig. :)
  • SovereignX
    Ó! Másik kérdésem. az elején lehet választani 2 perket. Ha akarok. Beválasztottam ezt a Wild Wastelander vagy mit. Ez mire lenne jó? Emiatt van szt hiszem, hogy ha a megfelelő dologra nézek rá - eddig ez 3 csontváz volt - iylen fura kis zene, képernyő jobb felső sarkában egy ilyen "betépett" fej vagy mi jelenik meg a szöveg meg csak ... mellé. Két csontváznál Niptonban kiírta a nevüket. Egy másik meg egy hűtőben volt nem mesze Goodspringstől.
  • MaskimXul
    Sajnos nem
  • SovereignX
    Üdv emberek!

Fordult már elő vkinek ilyesmi vagy esetleg tudja miért lehet, hogy néha baszik reagálni az emberem? Félig belesüllyed a lába a földbe előre hátra lebegek a levegőben közben se lőni se vats csak mozogni tudok. Rohadt szar mikor éppen a pofámban van az ellen én meg csak így lebegek. Kicsit olyasmi mint néha pl az ellen - ált álltak - félig bele vannak süllyedve a földbe úgy közlekednek. Ahhoz hasonlatos ez is.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Lacee
    más kérdés, hogy ki miért játszik: nekem egy ehhez hasonló szerepjáték inkább a sztori és a világ miatt érdekes (point and click kalandokon nőttem fel :)), nem a különféle ügyességi kihívások miatt, így kifejezetten zavar, ha túl gyakran újra kell töltenem az állást.
    volt olyan (asszem még a baldur's gate 2-ben), hogy inkább bekapcsoltam valami cheatet, mert nem tudtam legyűrni az egyik kötelező akadályt, csak haladjunk a történetben. Ez is, meg az általad említett versenyszellem/kihívástudat is csak egy-egy szempont, amit a készítőknek egyensúlyozni kell, vagy legalábbis lehetőséget adni mindkét stílusnak.
  • Noodlee
    A fegyverekre szerelt extrák leszerelhetők, ha netán nem válna be ugye?
  • Lacee
    ötödik szinten élmény volt találkozni egy giant radscorpionnal a Mojave outpost közelében :)
    volt nálam egy-két pisztoly, varmint rifle, még szerencse, hogy az előtte levő küldetésben zsákmányoltam egy incineratort, amivel egy lövés - rohanás összevissza kombóval sikerült leteríteni pár perc alatt :D
  • ratgab
    Még 1 dolog! AP lőszer nélkül is ki lehet nyírni mindent, csak több skulót kell beleküldeni!

Egyébként úgy bírom, hogy: "jajj nehéz a játék, kell hozzá mod" hozzáállást! Nekem spec. ha nincs benne kihívás (nem ölnek meg párszor, nincsenek nehézségek stb. stb.), akkor nem is szórakozom annyira jól.

Ezek a dolgok kellenek bele. És sajnos a fentebbi hozzáállás miatt készül egyre több ócska, könnyű, unalmas és rövid játék, mert egyesek már a játékmenet első másodpercétől isteni legyőzhetetlenségbe szeretnek emelkedni.

Ez olyan, mintha nem állnék ki senkivel egy focimeccsre, csak ha a csapatomban van Suarez, vagy Ronaldo... vagy nem játszok sakkot, csak ha Kasparov súghat nekem....
    Ezért korcsosul el a játékipar is már...
  • ratgab
    Szerintem ez így van rendjén! Nehogy már BB gunnal szétlőj egy giant radscorpoint, az azért marha érdekes lenne...
    Aki meg emiatt sír, az meg menjen Mariozni.

Rayman: rámész a varmintra amire fel akarod szerelni és nyomsz egy x-et, ott kiválasztod a modot és már rajta is van!
  • ratgab
    5.56-oshoz ne felejtsük el a That gun-t sem!
    Egyébként még 5.56 téma: a Service rifle nem sokkal (sőt nekem nem tetszik az a fegyver) jobb, mint varmint puska (+ erre szerelhető tárnövelő, hangtompító és még távcső is)!

Én mindig elkövetem azt a hibát, hogy nálam van egy rahedli fegyver és felét se használom, de eldobni, eladni nem akarom:

9mm-es : egyszerűen imádom, marhajó az újratöltés animáció. Nálam már távcsővel ellátva!
    9mm-es submachine: néha előveszem, ha túl sok a 9-es ammó, de amúgy nem max az upgradek érdekelnének hozzá(lehet föl kéne adni postára)
    .357-es: a drágaságom, el nem raknám semmi pénzért sem (jobban kedvelem, mint a unique lucky verziót)
    cowboy repeater: hatékonyabb 357-es ammóval működik, ezt is imádom
    10mm-es: régi nagy kedvenc... no comment
    10 mm-es submac.: szintén F3-as időkből relikvia, egyszerűen nem tudom eldobni, imádom az alakját!
    varmint rifle: Fallout NW top 3-as fegyvere (1. repeater, 2. varmint, 3. 357 pistoly, 4. 9mm) rengetegszer kihúzott a sza..ból már, bővített tárral és immár hangtompítva van nálam.
    Caravan shotgun: Mit is mondhatnék, szűk folyosókon a lehető legjobb társ egy gun skillre szakosodott courier-nek!

Továbbá általában teli vagyok aknákkal, gránátokkal, dinamittal, amit nem használok el, mondván jól jöhet még egy két helyzetben.

Végszükség esetére, ha ez a komplett lőszerraktár kifogyna, van nálam 1 machete is!

Nem csoda, hogy a 250 kilót eltárolható inventory betellik (azért mert egy hülye lootbitch vagyok amúgyis XD)

A másik kategória, amivel bajban vagyok (hardcore mode) az az AID készítmények, hát ebből mindig színültig van az inventorty. Erre nincs valakinek valami jó ötlete, hogy legyen elég vizem (mondjuk 3 nap alatt szárad ki a karakter) és kajám, de ne foglaljon több száz kilót az inv-be. Ki milyen kaját, piát visz magával egy-egy útra (én ha sasparilla vagy nuka cola kerül hozzám rögtön megiszom a caps miatt és a súly miatt, de pl az alkoholt meg sajnálom eldobálni, visszavinni meg nem tudom mindet)