Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Kaphatsz saját lakást, de ennyi! Már hallottam máshonnan is, de a kannibál skill mellett mostmár lehetõség van szuper mutánst is enni (külön skill) XD
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha igen, akkor mikor? Lesz bármi saját cuccunk?
Þór vígi þessi rúnar
kedvenc easterr egg eddig 😄
How much can you take,before you snap?
Alváshiány
0-200: -1 agility
201-400: -2 agility, - 1 intelligence
401-600: - 3 agility, - 2 int., -1 endurance
601-800: -3, ag., -3 int, -2 end.
801-: halááááááál
Ételhiány
0-200: -1 strength
201-400: -2 strength, - 1 charisma
401-600: - 3 strength, - 2 char., -1 perception
601-800: -3 steng. , -3 char., -2 per
801-: halááááááál
Étel hiány kicsit súlyosabb, mint az alvás, de egyik se kellemes hatású!
Érezni, hogy még csak a felszínt kapargatjuk, kb 3 kis falut/települést néztem meg, de még nem is beszéltem mindenkivel. Kár, hogy hétvégére hazautazom, szívesen kóborolnék New Vegasban...
A grafika élesebb és tisztább, és esetemben simábban is fut ugyanazon beállítások mellett mint az eredeti.
A pontosodás (növényeknél) csak akkor jött elõ mikor lenulláztam az AF opciót.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amelyik beszól, értelmes szöveget ír ki (tehát nem véletlenszerû karakterhalmazt), azon ott a vírus. 3 ilyen gép lesz. Ezeknél a particionálás opciót választva elszeparálod a vírust (amelyik gépen nincs vírus ott egyébként sem jelenik meg ez parancs csak az újra betöltés lehetõsége). Ha mindhármat idõre bezártad akkor kész is a feladat.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Þór vígi þessi rúnar
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Én script buggal, beragadással, ai meghülyüléssel még nem találkoztam (mondjuk csupán 3 órát nyomtam)
Hát a futás hiányára csak annyit, hogy pakold meg magad úgy, hogy legyél túlterhelt plusz lépj rá 1 aknára, ami lesántít az egyik lábadra (jah és lehetõleg ne legyen nálad doctor's bag) áldani fogod az általad szidott futás sebességét... 😄 Deathclaw, sakálok elõl ne is akarj elfutni! Cézár emberei meg eleve gyorsabbak mint te bármit is csinálsz ("nomád törzsekbõl kerülnek ki a tagok", hozzászoktak a futáshoz, így baromi edzettek)!
Látótávolság nálam maxon van, én ilyet nem érzékeltem, hogy elõttem rajzolja ki! Tõlem baromi messzire lévõ powder ganger õrjáratokat is láttam...
Mély a cucc az tuti! Én ebbõl a 3 órából szinte csak Goodspringsben mászkáltam plusz egy kicsit a környéken! És ez a minden fûcsomót megnézek fajta barangolás volt. Nekem a graf is tetszik, szebb, mint az F3, és változatosabb, növények jelenléte külön üdítõ!
Amit még észrevettem és nem volt F3-ban: lehet ásni a temetõben (kell hozzá ásó, egyébként van Goodsprings temetõjében 1 nagyon értékes tárgy, amit érdemes felvenni, épphogy az ember szemét nem üti ki!), a frakció ruhákat felvéve taggá válsz (látszólag), de ha felfedeznek, akkor elõbb lõnek aztán kérdeznek
Mini questek: pl.: Kõbánya munkásszállásainál elegendõ orvosi skillel moleratet lehet gyógyítani, goodsprings forrásnál egy csávó megkér, hogy mentsd meg a nõjét a gekkóktól, oda mész, gekkók kinyír, loot összeszed, csaj sehol, csávó jön és mondja, hogy átvert, csak a gekkókat akarta veled kicsináltatni, hogy felvegye a lootot (amit õ még nem tud, hogy azokat már összeszedted<#eplus2>#eplus2>) és most hogy már elvégezted a dolgod megöl. Már a tutorial (Ringo féle ügy... tudom én is csak a megmentést próbáltam, de elvileg lehet a másik oldalnak is segíteni) során 2 féleképpen végezheted el a küldetést! ÉS ez hatalmas + pont!
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Szétszedve:
A nagy "fém" zseton:
És az összes zseton:
Þór vígi þessi rúnar
Érdemes, mert növeli a karavánban a nyerési esélyeidet (több lap, több változatosság)!
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Mert igen azt néztem én is jó kis olvasmány, meg az angol Wiki-t is használom a fórumon elhangzotak mellet. ( a 3-hoz is csináltam egy ilyen oldalt ott pl. a teljes végig játszás alapját egy csak a 3-mal foglalkozó újságból szereztem😊)
Folyamatossan keresgélek minden felé, most is épp egy érdemleges map-ot akarok felhajtani.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
kösz
Köszönöm innen is nekik.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Már van is rá mod, #1044
Az érdekes lenne, ha mindennek elég lenne 1 fejlövés (ha 20 fejlövéstõl se hal meg, akkor vagy nem találod el, vagy leromlott a fegyó állapota és nem sebez, vagy alacsony a skilled az adott fegyverrel, vagy az adott ellenfél baromi erõs)
Én Goodsprings mellett találkoztam nem messze 3-as szintûként 8-as radscorpionnal, szerinted ki jött ki a csatából gyõztesen... XD (Egyszerûen magasabb szintût nem tudsz egyszerûen megölni pudvás pár szintesként és ez így van jól)!
Vízfeltöltést kihagyni tényleg logikátlan lépés szerintem is (üres üveg+ goodspringsi kutak = teli üveg) Na majd talán DLC-ben megoldják, vagy marad a mod!
Ha volt vized, miért kellemetlen ez a feature? + egy dolog amire figyelni kell!
Lényeg 3x 26 (igazság szerint, ha 21-26 közötti egy karaván azt már elfogadják) értékû "karavánokat kirakni, kártyát elõször csak számost rakhatsz le és növekvõ sorrendben rakhatod egymásra a lapokat (ezért is érdemes alacsony lappal kezdeni, mivel pl 2-esre bármit rakhatsz, de még gyakorlatilag)! Ász 1-et ér!
Dáma megfordítja a rakható sorrendet: tehát ha 6-7-8 volt, akkor utána 9-est rakhatnál lekisebbet, ha raksz egy dámát, akkor 7-tõl kisebbeket azon oszlop alá.
Király duplázza az adott kártya értékét, amire rárakod!
Bubi: törli az oszlopot, onnantól, ahova lerakod: pl.: van egy karaván 6-7-8, lerakod a 7-es mellé a bubit, akkor 7-8-at törli, ha 6-os mellé rakod, akkor az egész sort törli.
Joker: ha számos kártya mellé rakod, akkor a lerakott összes ugyanolyan számos lapot törli az asztalról: pl.: 2-e mellé rakva, az összes asztalon lévõ 2-es törlõdik.
Ellenben, ha ászra rakod akkor, az összes ugyanolyan színû kártya törlõdik az asztalról: pl.: pikk ászra rakva, az összes pikk törlõdik az asztalról.
Én egybõl az elsõ Ringóval játszott partymat megnyertem!
Dzsí Pí # 1029: szintén 988-as hozzászólásban a kolléga linkelt egy komplett leírást a játékról!
Az ellenfelek AI-ja jónak mondható (oké, egy sandbox játékban megesik, hogy egyik másik bebugzik), fedezékbe vonulnak, illetve megpróbálnak gránáttal, dinamittal elintézni. Az is jó, hogy más más ellenfél ellen más más fegyvereket érdemes használni.
A nehézségre sem lehet panasz legalábbis a menüben engedett legnagyobb nehézségen van kihívás.
Ami viszont aggasztó: Sok sok bug, beragadás, eltûnések, nem aktivált scriptek. A sziklákat kerüljétek, mert az a legtöbb bug forrása. 😊 Az hagyján, hogy némelyikbe bele esel/ esik valaki/, de volt olyan, hogy egy szikla tetején, ami sima felületû egyszerûen ott ragadtam. Se elõre, se hátra, se ugrás, semmi... Load...
A futás mintha hiányozna, gyaloglás kinézete van és emiatt a gyorsabb lények elõl nem lehet elfutni.
A látótávolság szörnyû, illetve a LoD, tehát néha jelzi a radar az ellenfelet, de nem látni. Más lõnek is rám, de nem látni. Aztán pár méternyire rajzolja ki elõttem. :S ez a legrosszabb ezt sürgõsen javítani kéne, mert nagyban rontja a játékélményt.
Egyelõre csak ennyi a véleményem, mert eddig kb. 5 órát játszottam vele és ez kevés mélyebb elemzéshez. Az RPg elemekrõl és a mellékküldetésekrõl majd pár nap múlva kapok teljes képet. Amúgy kicsit rontja a hangulatot, hogy mivel az engine ugyanaz, a textúrák is, ezért az újdonság varázsa abszolút nincs már meg. Az F3 új koncepciója/ képi világa újdonságként hatott, ez itt abszolút nincs.
A párbeszédek olyanok, mint az F3-ban, van akivel két mondatot válthatsz, van, aki hosszasan mesél sztorit. Meglátjuk, eddig egy hangyányit csalódás, de lehet ez még jobb is, ha mélyebben belemászok. Az, hogy 5 óra játék után, alig tudok valamit mondani a belbecsrõl az jó jel, hisz azt jelzi elõre, hogy mély a cucc és idõ kell hozzá....
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
olyan érzésem van mintha a futás lenne a séta a séta meg kúszás.
Nem gugolok : ) Függ ez tulajdonságtól ? Nincs rá valami konfig gyorsítási lehetõség ?
Az 4 fájl egy külön kis DLC pack ami 4 különbözö felszerelést ad neked !
War. War never changes...
War. War never changes...