20
-
#20 kicsomagolásról volt szó, rarról... videotömörítés, meg még a nagyságos i7-et is megeszi reggelire. Olyan lassú, és töredezett vinyó meg nem létezik ami videoenkódolásnál szűk keresztmetszet lenne. -
torjoz #19 Gondolom videótömörítésnél a forrás és a cél merevlemez is ugyan az volt, mert máskülönben megette volna reggelire a procidat! -
#18 hát egen. és nem is az hogy 800mhz DDR2 vagy 1333mhz DDR3, hanem a szűk keresztmetszet bizony a kapacitás. nekem is két giga van. 1 éve még mindenhol aztmondták, hogy nem kell neki a 4, de ma már simán belekell pakolni, i7 mellé meg a triple channel 6 giga kell.
majd ha komolyabban észreveszem a limitet akkor kell még bele 2 giga, de most amire használom (net, sd filmek, ritkán kis caesar vagy CS, tf2) arra még bőven elég. -
#17 én is használom munkára is a gépet (időnkénti játék mellett)... 3d látványtervek, animációk... renderidő tekintetében elég egy 240 frame-es animra gondolni, a képenkénti percekbeli differencia a teljes munka során órákra nő. Meg mára nem elég a 640x480, keményen kérik a Full Hd-t sok helyre... Emellett nem árt, ha mellette még használható marad a gép esetleg másra is... Ezért tervezem majd quad core beszerzését... Maya + Photoshop vagy Maya + Mudbox kényelmesen bekajálja a 6 giga ramomat is, nemhogy a procim... Nem azt mondom, hogy mindenre kell az erős gép, keresztanyámék teljesen jól elvannak a 2 éve telepített WinXP-s, 2000+-os Athlon XP-vel 512 rammal... Amire nekik kell, office, SD filmek kitolása tv-re, pár régi játék, arra nekik tökre elég, de be kell látni, egy mai új játéknak, komplexebb munkára, vagy akárcsak több dolog egyidejű futtatására egy erősebb proci és megfelelő mennyiségű ram azért igen kényelmes... -
pasi29uk #16 Ha emeljek szót a Phtososhop mellett......
Első sorban ugye nem mindegy, hogy egy 2 gigás epsel dolgozol vagy egy 100*75ös giffel...
Másod sorban mennyi erőforrást adsz a PSnek, és hogy van behangolva az oprendszered.
Ha NEM FOGJA MÁS a géped akkor egy közép kategóriás (érts amit akarsz) konfigon a PS Nagyon gyönyörűen elfut.
Persze a (win)registry bejegyzések rendben tartása, a töredezettség mentes tiszta rendszer terület, a jól elhelyezett swap file, és nem IRREÁLISSAN NAGY AKTÍV fontkészlet az alap, ezért gondolom említenem sem kell....
Ez úgy általánosan igaz Windowsra, és részben MACre, és Ubuntu linuxra.
Tudom, mert használtam és nyugodtan lehet kérdezni vitázni szívesen válaszolok. -
A1274815 #15 "hát igen, MAC-ekben is intel mozog, még jó, hogy arra optimalizál"
Ekkora különbséget nem lehet optimalizálással csinálni, csak csalással. ergo ha AMD-éd van akkor egy direkt sokkal lasabb kódot futtat az optimalizáltak helyett. -
Szemjuel #14 hát igen, MAC-ekben is intel mozog, még jó, hogy arra optimalizál :) ezt lehet nem beismerni, meg tagadni, de elég nyilvánvaló.
szegény 3200+ -os athlonom majd belehalt a photoshopba ha 50 mega fölé ment a szerkesztett kép mérete, a mostani e2180-om meg akkor kezd el pörögni :D -
#13 *gondolkodik*... lehet tesó, végül is kár belemenni mert úgysem mértem fel az átlagnépességet. -
Mondjuk nekem egy 10 éves gép után a mostani notim valami csoda :D -
#11 nem fér bele a ps... kicsomagolás, meg HAHA. Képzeld el, hogy szükséges teljesítménytől függő 4400+ os x2-m órajele, egy film kicsomagolásánál nem mozdul el 1 ghz-ről sem, mivel a vinyó sebessége a szűk keresztmetszet... oszt emellett még mehet egy utorrent 1.9 beta 8 1 mbyte sec letöltéssel, és egyidőben 120kbyte felöltéssel, + egy foobar 2k-ban lossless zene, na meg egy opera úgy 6 füllel. És még mindig nyugodtan 1 ghz-n jár. HD video lejátszásakor is, mivel azt is a gpu dekódolja (1080p-s H264-et kb 7%-os gpu terheléssel :D).
És kb eddig tart az átlagos felhasználás.
Dolgozásra meg ki használja a gépét? Pár sztahanovista, meg pár távmunkás (nagyon nem elterjedt még a dolog uh nem számít). Na meg miért is kéne munkához erős processzor? Mindenki csöcsöket retusál, meg a titanik 3 vágója? Nem, inkább ekcel, vörd meg ilyesmi 0 igényű programok.
Még a programfejlesztők nagy részének sem kell gyors processzor, mert nem oszt nem szoroz hogy 1 sec vagy 2 sec alatt compileli le a programot, teszteléshez is általában csak tetűsok memória kell, mert nagyrész nem 3d-s omgwtf grafikás játékot fejleszt. -
#10 A photoshop egy f*s... intel buzi... egy 3000+ athlon xp-n atlagban pl egy kep exportja 30 sec, mig egy kiherelt 5800-as intel 2.00 Ghz-es laptopon ez max 2 masodperc. magyarazhat barmit az adobe, csak azt nem hogy 15-30 x gyorsabb az az intel proci, ketmag ide vagy oda...
-
#9 én egy e6300-t (1.86ghz) húztam 3.33ghz re, átlagban megfelel, de így is van pár munka ahol nagyon is hiányos a + kakaó (pedig gond nélkül támogatja a software a dualcore-t is). Egy core i7 van tervben (1-2 éven belül), de ha nagyon szorít a hurok, egy 8400-8500 gondolkodtam, amit szintúgy szépen fel tudok 4-4.4ghz ig kb húzni. -
#8 Szerintem a photoshoppolás és a többi is belefér az általános használatba, nem abból indulok ki, hogy a nagyátlag az iwiw, mediaplayer, passziánsznál le is ragad. Csomóan használnak egyébb programokat is szélesebb körben, és nem utolsósorban nincsenek azok sem kevesen akik dolgoznak is a gépükön. -
#7 kb ja. de azért egy-egy erősebb procival jelentősen rövidülnek pl a tömörítési idők, vagy ha töv fül van FF-ben megnyitva plusz közben fut mellete még egy teszem azt kicsomagolás. de manapság elég megvenni egy 20.25-ös procit, és ha nem elég, akkor utánna húzod. a fölött sztem nem érdemes kiadni CPU-ra. az én E4500-am 2,66-on járatva (1066 FSB) egész jó, sose érzékeltem hogy a mindannapokban kevés lenne. -
#6 netezésre, zenehallgatásra, filmezésre (ok nem h264*720p*60fps) meg hasonlókra persze. Arra már egy modernabb digitron is képes szinte :D, de ahogy mondod, bármi komolyabbat szeretnél működni a gépeddel, oda kell a kakaó. -
Vanek úr #5 Már nem azért, de a Photoshop és renderelés hol tartozik a netezéshez, vagy általános használathoz?
Nekem egy X2 3800+ van, és filmre, netre, meg olyan játékokra, amire nekem szükséges, arra jó. Nem kedvelem a csilli-villi, játékélmény nélküli lövöldözős cuccokat, a többi meg simán megy ezen is. :) -
#4 Netezésre? Nekem is ilyesmi van és francra se elég... Néha már szinte sírva fakadok mikor Photoshopban szerkesztenék valamit. Vagy ha meglátok egy renderelési időt :D -
#3 mire? -
Myron #2 vagy az 5 vagy több éves Ahtlon 2600+ -om ami most is tökéletesen megfelel ha nem akarok új játékokkal játszani :D -
Ahoy #1 megint 50-60 rugó lesz egy "középkategóriás" proci.... kösz nem, de ez rablás. Vagy Phenom II olcsón, vagy core 2 quad