130
  • szlovákiai hun
    Nem idiótáztalak le, csak magadot minősited....

Amúgy az ötleted nem rossz, csak a megvalósitás, tudod mindig vannak olyanok, akiknek a mostani rendszer a megfelelő, elárulom: Üzleti érdeknek hivják....
  • Epikurosz
    Veled barátságosabb hangot ütök meg, több okból is, de a legfontosabb az, hogy öregapádnak szólítottál.

tudod, a helyzet az, hogy a kifogásokra, a mentségekre, a magyarázatokra a történelem nem kíváncsi. Különben eltaláltad, menedzser vagyok, saját magam menedzselem, meg másokat is menedzselnék, ha hagynák (!). A legtöbb ember azonban nem hagyja magát, olyan görcsösen csimpaszkodik a nyomorúságába, hogy termonukleáris bombával lehetne esetleg kirobbantani. Azt meg minek?

Na erre a polarkás idiotizmusra még reagálok: "az együttesnek fizetnie kellene még 1 embert"
    Nem kell fizetni még egy embert, te i..ó..a.
    Én sem "fizetem" a cipészt, ha megtalpaltatom az elrongyolódott félcipőm, mert ezek csak alkalmi megbízások, hocca-nesze. Annyira meg még futja nekem.

• Epikurosz
    nem én találtam ki, te idióta. A legtöbb ötlet, amit be szoktam dobni, nem eredeti, mert valahol máshol, más terülten megvan, müxik, én csak adaptálom egy másik területre. Mert van IQ-m, te idióta. Majdnem 130-as te idióta.
    Komolyan mondom, ez a kifejezés egyre jobban tetszik nekem. Ezt sem én találtam ki egyébként.
  • szlovákiai hun
    Epikurosz, ha ennyire kreativ vagy és ilyen jól ismered az embereket, akkor a te szakmád helye a marketing menedzser lenne, nem sokból telik a zenészeknek is egyet eltartani....

No most te iszonyúan lenézed az embereket az okozatokat végképp nem is keresve...

Havi jövedelmünk a családnak kb. 300 ojró, abból leperkálod a rezsit, marad 150, de még nem vettél ennit, nem öltözködtél + egyéb rezsik is vannak a nyakadon pl. iskola rezsi, oszt volt pénzed nincs, itt ott betudok szorítani fiktiv költségre, kb. 20 eredeti DVD.ém van itthon, de csak mind 1000 ft-alatt vettem, te hát a filmejk már 3-5 évesek, zenei cd még ennyi év után is iszonyú drága, saját szememmel láttam: 4-5 éves zenei cd és még 3 ezret kérnek érte ft-ban, a moziról meg annyit, hogy vidéki vagyok: autóm nincs, busz van, de haza már nincs, ha vége a mozinak, haverokat meg nem érdekli, 10 km a mozi nekem...

Akik sokan letöltenek, nem pusztán csak azért töltenek le mert élvezik, ha nem mert haladni akarnak a korral, és ha ezt szín tiszta legálisan nem tudják megtenni, akkor kénytelenek alterbnativához folyamodni, az én számitógépem már 7 éves, és szeretnék már váltani, de ez hosszútávú álom nekem, ha tönkre megy, egy hamar nem lesz...

Mindig azok ugrálnak, akiknek jó vastag a pénztárcájuk, de kiváncsi vagyok, hogy szegényen is igy ugrálnának e....?
  • plu604
    ne vitatkozz vele :) hallotta pár helyen ezt a "magyar mentalitás" szókapcsolatot, leesett neki hogy ez most divat, hagy fújja 15 éves fejjel... :)
  • polarka
    Pontosan. Aki megengedheti magának az inkább vesz eredetit, mert igényesen néz ki és afféle státusz szimbólum (h neki nem csak szar másolatra telik). Az egésznek meg annyi az előnye, h aki csóró, az is részesülhet kulturális javakból és rajtuk úgysem vesztenek az előadók és kiadók sem semmit.
    De sztem ezt már egy jónéhányan elmondták.
  • polarka
    Fúú, akkor lehet, hogy az együttesnek fizetnie kellene még 1 embert, aki majd csinálja a szájtot? De viszont nem kellene egy egész kiadót? Lehet hogy így is jobban járnának a fogyasztók...
  • polarka
    Komolyan elhiszed, h ezt te találtad ki egyedül a világon?
  • homeless
    "ebből kifolyólag összedobnak 1 site-ot"

Elképzelem, ahogy Britney Spears otthon php-be kódol...
  • Dr Adee
    "sok buta ember sajnálja azt az 1000 forintot a mozira"
    Kényelmesebb megnézni otthon. A baj az elrettentő dvd vagy bluray árakkal van.
    A mulkor néztem az Indiana Jones teljes egy pakkban 15e huf volt. Hát nem bolondultam meg megvenni :D
    Amíg ilyen árak vannak ne csodálkozzanak ha a szegény országokban, mint Magyarország inkább letöltik ingyen.
  • Borzpapir
    Szegények... de mintha ez bármit is hatna a torrentelésre :D Am a filmiparnak annyiban igaza van, h ez kárt okoz, mert az emberek a premier elött már otthon nézk a szar zsizsikes kis mozifelvételeiket, amit innenonnan passzoltak. A rendszer úgy működne rendesen, hogy a mozijövedelmen megszedik magukat a filmesek, aztán a filmek ingyenesek. Csak a sok buta ember sajnálja azt az 1000 forintot a mozira. Ez viszont szánalmas.
  • Epikurosz
    Egyébként, tök fölösleges itt dumcsizni és jártatni a szánkat.
    Én hótbiztos vagyok, hogy a közeljövőben az ötletem valamelyik előadó vagy együttes meg fogja valósítani.
    Nem ez lenne az első eset, hogy az interneten feldobott ötletem a valóságban valaki megvalósítja, esetleg picit megcifrázza, hogy ne legyen egy-az-egyben az, amit leírtam. Nem köll félni, nem perlem be őket, hisz épp azért írom le ide, hogy megvalósítsák.

Kreatív kommonsz!
  • Epikurosz
    Elbonyolítod a dolgokat, mint általában. Ha a te eszed után mennék, fingani sem lehetne. Mert nagy apparátust igényel, jogilag aggályos, szerzői jogokat sért, és növeli a melegházhatást.
  • Epikurosz
    "De azt áruld már el, hogy amit letöltöttél torrentről, azt miért törölted le? "

Mert kell a tárhely egyébre.
    Hogy ez neked nem jutott eszedbe....?!
  • Epikurosz
    Kedves Justil!

Pontosan erről van szó, és nagyon örülök, hogy vannak ezen a fórumon intelligens emberek is.

Amit én leírtam az rengeteg szájton működik. Csak rá kell arra keresni, hogy "Promotion code".
    Ezt sok helyen be kell írni, és árkedvezményt kap a delikvens. Nem kell semmi újat feltalálni, csak egy máshol már rég bevált technikát alkalmazni itt is.
    Én abból indulok ki, hogy az emberek jelentős része (többség-e, kisebbség-e, nemtom) nem szeret a tilosban halászni. Tehát, ha a koncertjegyére ráütnek egy kódot, amelynek segítségével letölthet egy számot, akkor ezzel ösztönözzük arra, hogy megvásárolja a koncertjegyet.
    Én még azt is el tudom képzelni, hogy egy-egy zenekar BÉRLETET ad ki. Színházaknál müxik, akkor meg....?

Na, több ötletet nem adok, hadd üsse meg a guta a Greg971-féléket (bennük nincs ennyi kreativitás, ezért irigyek rám, és mocskolódnak, de ez visszaszáll reájuk. :-)

Ha egyébként van olyan zenekar vagy előadó, ameyiknek szüksége van a profizmusomra, nyugodtan vegye fel velem a kapcsolatot, biztos megegyezünk. Remek impresszárió leszek. Ja, és nálam bankkártyával is lehet fizetni!
    :-))
  • vasziszdasz
    Még szép hogy természetes, a Commodore generáció még úgy nőtt fel hogy a gép is COCOM listán volt, nemhogy a program, a terjesztés legfontosabb eszköze pedig a 2kazettás magnó volt, nem pedig a bolt. Ezek szoktattak rá minket, most igyák meg a levét is!
  • vasziszdasz
    Tipikus példája amikor a burzsujok lefizetik a jogszolgáltatást, a szegényeket meg sittre vágják. Nembaj, majd belőlük is híres mártírok lesznek, mint a Kevinből.
  • Mourgul
    ...és akkor hazament a bíró, és letöltötte az 5ik évadot a Dr.House ból a 'régi hajós' oldalról....
  • cargame
    Bele trafaltal a keleti hatarral :D
  • tomcsa4
    VPN az a virtual private network. Pl hamachi. Torrentezés ezen keresztül megvalósítható? Hmm ezen nem gondolkoztam, de az ötlet nem rossz. (Csak nem tudom mennyire megvalósítható.)
  • capas
    de...honnan tudjak hogy illegalis letoltest tortent?...lehet volt valaki aki beregisztralt es utanna letoltott es rajott aztan feljelentette oket? mert akkor az az illeto is illagalisat csinalt...azt is be kell zarni ez olyan mint a legalis terroristak...
  • B0nFire
    Azért kicsit sem vagy rosszindulatú, hallod-e?! Te minden létező topicban oltod a népet; kicsit sem érdekel, hogy senki nem vevő a szövegedre.

De azt áruld már el, hogy amit letöltöttél torrentről, azt miért törölted le? Nem kötelező; ha nem akarod, nem kell. Egy avi vagy mp3 fájlról utólag a kutya meg nem állapíthatja, honnan származik. A torrenten akkor tudsz bukni, ha éppen megfigyelnek közben, és rögzítik az adataidat; IP címet, időpontot meg tracker infókat. Lejött a film; kiszeded a seedlistából; a torrentfájlt törlöd, oszt csókolom, nem a filmet, wazze!

"Tudom, hogy közületek sokan, a legtöbben, képesek súlyos ezreket leperkálni egy-egy könnyűzenei vagy komolyzenei koncertért, színházi előadásért, futballmeccsért, mozijegyért, kiállítási jegyért, múzeumi belépőért. Akkor egy-egy zeneszám letöltéséért ki tudnátok fizetni mondjuk 100 forintot."

És ezt honnan tudod, agyas??? Talán az egész sg-fórum közönsége veled csináltatja az adóbevallását??? Mégis mit képzelsz; hogy jössz te ahhoz, hogy bárkiből is kinézz 100 Ft-ot?

Egyébként pedig a fizetős letöltésnek is vannak hátrányai - már azon kívül, hogy pénzbe kerül. Többek között a fizetés módja; átutalás, kredit kártya, űrlapok kitöltése, regisztrációk estébé. Még az ABC-ben is körülményes nálunk kártyával fizetni: le kell húzni, akkor megadni a pin-kódot; várni a tranzakció végrehajtására (ami több perc is lehet); számlanyomtatás, aláírás, kutyafüle. Közben mögötted meg a hosszúra hízott sor szidja az anyádat!

Aztán kihez is kerül az a százas? 60 Ft a kiadóé, 30 az Artisjusé, 10 a szerzőé.

Na, abból aztán jól lehet lakni!

btw, egy zenész csinál egy 5000-es teltházas koncit, belépő 5 rugó, az máris 25 000 000 Ft. Vagy öt db ezres létszámút. Annak a fele lemegy adóba meg a költségekbe, a többi az övé. Ebből nyugodtan ki tud fizetni egy új lemez felvételét és kiadását; rászánhat 2 misit - fussa belőle. És ez még csak egy koncert volt. De tavasztól őszig általában turnéznak a zenekarok. Ugyanígy a filmstúdiók. Amíg hetente 3 hollywoodi filmet elő tudnak állítani, addig nagyon nehéz az ellenkezőjét bizonygatni - hogy tudniillik, ha senki nem fizet, nem lesz miből gyártsanak.

Mindig lesz, aki pénzt rak a filmbe, ha úgy tetszik idealizmusból, vagy mert csak telik neki rá. Majd azokból a ZS-kategóriás filmekből lesz kevesebb, ami éjszakánként megy a Film+on. Azokért meg nem kár.
  • B0nFire
    "55 komment, magyar feeling, hat nem hazuttoljuk meg magunkat, mert nekunk termeszetes a warez = magyar mentalitas. :)"

Kisfiam! Hány forintot kerestél már meg életedben; hány adóforintot fizettél be az államkasszába ilyen fiatalon, hogy ennyire arcoskodsz?

Amíg apu pénzén kártyázol, addig csitt!
  • Justil
    már megbocsáss de milyen háttérről beszélsz?

követve epikurosz gondolatmenetét: az együttes összerak 1 albumot, ep-t vagy akármit. amennyiben semmilyen kiadóval nem kívánnak együtt működni, a jogok csak és kizárólag őket illetik meg, ebből kifolyólag összedobnak 1 site-ot, ahol kód ellenében lehetőség nyílik az adott hanganyag egyszeri letöltésére. a koncertjegyekre meg rányomtatnak 1 érvényes kódot, az ember aztán a live után hazamegy, bepötyögi a kódot a neten, és letöltheti a zenét.
    ebben mi a bonyolult? bocs, lehet hogy tényleg én vagyok a hülye, mert már fáradt vagyok, de nem értem.
  • Charybdis
    Ekkora szarvashibát a cikkben! Ajánlom tanulmányozásra az "elsőfokú" és "nem jogerős" fogalamakat! A cikkíró utánanézett a dolgoknak? Ez n-e-m j-o-g-e-r-ő-s. A cikkben óriási hiba van, tényként közli, hogy börtönbe kell menniük!
  • hol9672
    Azt mondták a pirátbáj adminjai, semmi gond nem lesz, a szervereik biztos helyeken vannak, ahol elérhetetlenek a jogvesztők számára, szóval business as usual ezentúl is. Remélem is.

• Alvarez999
    Az ötleted alapvetően nem lenne rossz, csak van egy hátulütője. Mindehhez olyan informatikai, szervezeti, adminisztratív és jogi háttérre lenne szükség, amelyet egy zenekar önmaga nem képes és a jövőben sem lesz képes önállóan biztosítani. Tehát létre kell(ene) hozniok - és legfőképp el kellene tartaniok! - egy erre szakosodott szervezetet, amely intézné az informatikai és a jogi hátteret, adminisztrálná a letöltési jogokat és szankcionálná az ezekkel való visszaéléseket.

Akkor meg majdnem, ha nem is egészen ott tartanánk, ahol most.
  • greg971
    Most kezdek megvilágosodni veled kapcsolatban . Bármely fórumrészre nézek be , a te nicked felbukkan vélt , vagy valós tudásháttérrel , szórva az észt mindenki felé . Szerintem te ISTEN vagy . Mindent jobban tudsz mint a többi , aki ellent mer mondani neked lehurrogod . Franc sem érti miért pazarlod tudásodat holmi kis fórumozásra :D

Ez máskülönben jó volt :D .. letöltöttél varezról és --- höhö -- természetesen utána töröltél mindent :D jópofa szöveg , kissé avitt , és elcsépelt :)

Remélem nem izgatod fel magad , eme kis közberöffenés olvasása , értelmezése , illetve megemésztése alatt és után :)

Várom viszontválaszodat , mindenre kiterjedően személyem felé , felmenők , intellektus , illetve a szöveg diszonáns hangvételének kapcsolatát kielemezve :D
  • Szeszmester
    Gondolom így is sokat vásároltál.
  • NEXUS6
    Lyó 5 lett!:)))
  • Epikurosz
    Előre is elnézést kérek, hogy egy picit disszonáns hangot fogok megütni.
    Nem vagyok álszent, elismerem, hogy én is szoktak torrentezni, és előfordult, hogy töltöttem le olyan tartalmat, amely valószínűleg illegális. Aztán persze töröltem is. Egyébként a torrentezés nem kötelezően illegális, mert ugye saját termékeket is meg lehet osztani ingyen.
    Különben, eddigi hozzászólásaimból az már remélem lejött, hogy nem vagyok híve a lopásnak, semmilyen lopásnak. A torrentezés esetében azonban nem az alkotók szenvedik a nagyobb kárt, persze ők is, hanem a közvetítők, a forgalmazók, és emiatt van a nagy cirkusz. Persze a forgalmazók kőkemény kapitalisták, akik meg tudják fizetni az ügyvédeket.

Mi lenne a megoldás?
    Szerintem az, ha a felhasználók és az alkotók a mocsok közvetítők kiiktatásával közvetlen kapcsolatba kerülnének, és az ő zsebükbe menne a pénz, mindenféle közvetítői díj nélkül. Tudom, hogy közületek sokan, a legtöbben, képesek súlyos ezreket leperkálni egy-egy könnyűzenei vagy komolyzenei koncertért, színházi előadásért, futballmeccsért, mozijegyért, kiállítási jegyért, múzeumi belépőért. Akkor egy-egy zeneszám letöltéséért ki tudnátok fizetni mondjuk 100 forintot. Mindenkinek megérné.

SŐT! VAN EGY FORRADALMI ÖTLETEM, DE ELŐBOCSÁTOM, HOGY (C) EPIKUROSZ 2009, MINDEN JOG FENNTARTVA, A SZOMSZÉDOSAK IS!

A LÉNYEG: azoknak, akik elmennek élőkoncertre, az előadó biztosít egy egyszeri letöltésre jogosító kódot. Lényegében a koncertjegyben benne lenne a letöltés ára. Így az élő koncertek látogatóinak száma is valószínűleg nőne, mert ismerjük el: sokkal élvezetesebb megnézni egy művészi előadást élőben, mint monitoron. Utána, aki akarja, letölti azokat a számokat, amelyek neki tetszettek. Olvasd el és add tovább!
    (Creative Commons 3.0)
  • NEXUS6
    Majd ha annyit keresek, mint a határ túloldán (nem a keletin) ugyan ezért a melóért, akkor majd nem warezolok itt a mi kis Európánk közepén baxdmeg!

Amcsiból szídd a magyarokat léccives, az a trendi!
    pisz @ szmályli!
  • Alvarez999
    Örülök, hogy nem csak nekem szúrt szemet ez az ellenszenves megfogalmazás (Jutalmuk...). Senki nem várja el Gyurkity Pétertől, hogy a TPB adminjainak szurkoljon, de ez a kárörvendő szöveg igen ellenszenves.
  • cargame
    55 komment, magyar feeling, hat nem hazuttoljuk meg magunkat, mert nekunk termeszetes a warez = magyar mentalitas. :)
  • NEXUS6
    Lehet hogy a 8 sör meg az 5 jéger teszi, de nekem most -nom kell.

A magam részéről, minek után a válságra hivatkozva már eddig is vagy 300-500 ezer Ft húztak ki a zsebemből ezek a disznók, ezért aztán asszem életemben többet nem veszek CD-t, ill nem megyek moziba!

Hát kezit csókolom, remélem leszünk még így egy páram. Baxátok meg!
  • Mike at home
    én sem, pedig én nem keveset vettem
    nem fognak korbáccsal erre ösztökélni, mostantól

BOJKOTT
  • haxoror
    "Jutalmuk fejenként 1 év börtönbüntetés, valamint 3,6 millió dollár, ám szerintük az oldal érintetlen marad."

Én simán leülnék 1 évet ha a végén kapok 3,6 millió dollárt!

Amúgy meg a kurva anyját a bírónak hogy lefeküdt amerikának, ribanc!
  • who am I 7
    Akkor mégjobban a warezre fogják..ennyi, ezzel csak indukálod a nagyobb bajt...Törvény elé kell vinni javaslatokat, és kimutatásokat..lázadással sokra nem mész.
  • who am I 7
    "Gyurkity Péter" + "Jutalmuk fejenként 1 év börtönbüntetés,"
    Te valami blikkből átszegődött csöves cikkíró vagy?Elég bulvár hatás vadász a cím...Még talán arra is lehet következtetni belőle, h te kiknek szúrkolsz...nevetséges vagy.Remélem mindened eredeti otthon, és minden másolásért, akár cd-re akár mp3-ra akár bármire befizeted a jogdíjat minden alkalommal...Ha már, címet sem tudsz adni..legalább tejejjé mint a birkák
  • Alvarez999
    Remélem, lecsukják őket pár évre - mármint a Vipera Warez üzemeltetőit. Ők megérdemelnék a börtönt, ellentétben a TPB adminjaival.