S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muttley
Mi az a nagyon sok minden?

Just do it :)

TitaniumRR
Szóval elkapkodták...
A pár napos játék hány %-a játszódik Pripyatban?

Captain Sonar 2024 Remake

Herold
Kimaradt? Mihez képest? Mi maradt ki?

RoyalPredator
Ne is számíts rá, el van cseszve. Azaz pontosabban szólva még NAGYON SOK MINDEN KIMARADT a játékból.
Azt meg 1enesen leszarja, hogy pár nap alatt totál végigviheted az egészet fullra.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

Muttley
Predatorozni?
Nem. 😊
Valósághûbb játékmenet viszont jobb lett volna. De ezt te is írtad.

Herold
Szerintetek mit lehet csinálni azzal, hogy a víz hullámeffektje (ha valaki benne mászkál) ne lassítsa be a gépet baromira? Le lehet butítani ezt a hatást valahol manuálisan?

Herold
Ilyen cuccot hol osztogatnak?

RoyalPredator
Ha te is predatorozni akarsz, el kell hogy keserítselek.
Newbie-szinten is lazán hátrafordulnak és lõnek rád ezerrel, vagy elszaladnak nemlétezõ fedezéket keresni. Én egy emeletes ház tetejérõl szoktam pusztítani a népet, gyakorlatilag vadászatnak is mondhatjuk.

Muttley
hi,

A korábbi részektõl eltérõen CoP-ban van-e lehetõség lopakodva becserkészni az ellenséget?

mcmoha
Elso palyan, de csak ha minden szerszama megvan mar. A Janovi szerelo extra tudasa az infravoros scanner beepitese sisakokba. Allitolag bugos mert a fejlesztes utan se mukodik?

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Valaki meg tudja mondani kinél tudom feljavítani az exoskeletont szervókkal? A Janovi szerelõnek megvan az összes szerszáma mégsem tudja. Az alkesz a hajón, a tudósok, vagy Pripyatban a katonaszerelõ csinálja meg?
RoyalPredator
Valami szar fénybeállítás dolog, bug. Nekem is van néha. Nemtudok rá megoldást.

berczely
Mitõl csíkos nálam az egész terep??

RoyalPredator
Még mindig jobbak mint a gyepmmûves jocóé, aki a spanglijával baszogat minden alkalommal 😄

Törölt felhasználó
Fúúú a te ötleteiddel aztán nagyon jók lennétek😄😄😄<#beka3><#beka3><#beka2>
RoyalPredator
A legjobb így lenne:

Idõjárás viharossá válik hirtelen (Kicsi esõ, aztán egyre durvább ég), Bevörösödik az égbolt (már gáz van), elkezdõdik a kitörés (vakulsz jobbr-abalra, rázkódik minden, de a legjobb a Brutális dörgés és villámlás lenne), azután vak sötétség egy picit, és utána teljesen tiszta ég.

Hét jó lenne ha tudnánk modolni mert az én ötleteimmel iszonyat jó lenne.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

TSL16b
Persze, a felirat megy, csak a hangbeállításokba hekkelt ki-bekapcsolóval vannak gondok (pl. megszûnik létezni a kapcsoló, vagy CTD van a Beállítások ablak helyett).

A képek tényleg szépek. <#eljen>

De még így is sokkal jobb mint a sima COP blowout, az nagyon occsó, elõször észre se vettem, hogy blowout kezdõdött.

Ennek az atmosfearnak kéne még vakító fehér fény az elejére, teljes sötétség a végére, brutális földrengés, sugárzás és hõ effektor a közepére, és félelmetes mennydörgésszerû hanghatások + mutáns üvöltések - szerintem ettõl lenne félelmetesebb.

A dynamic weather graphs.ltx-ben lehet állítani az idõjárást, én egészen levettem az esélyeit az atmosfearban a szép tiszta idõnek.

mcmoha
Nagyon jol nez ki.<#wow1>

RoyalPredator
Sima ATMOSFEAR-t használom énis, de túl tiszta nekem a dolog. CS szintûre kéne feltornázni a dolgot... Ott gyönyörû volt a dolog, meg a vakító erõs fehér fény is tetszett.
Ez a blowoutos kiegészítés szerintem béna, legalábbis nem félelmetes, hanem inkább bámulatos. ATMOSWONDER.

Hát igen, az ui_mm_opt_main.script-el szívtam a legtöbbet, de végül csak összehoztam valamit. Új játékot kezdtem, és a bevezetõ videó tökéletesen futott le a magyar felirattal, egyelõre más magyar feliratokkal sincs probléma. De többet csak akkor tudok mondani, ha végigvittem és nem bugzik.

Hadd ajánljam az ATMOSFEAR blowout modot, nagyon tuti, olyan mint egy szupercella és egy északi fény keveréke, de amúgy a blowout jelleg is megmaradt, és félelmetesen jó színei vannak.

TSL16b
A feliratozás (ha benne hagytad) egyelõre nem kompatibilis a v1.6.02-vel, mert megint belenyúltak az Options-be, csak most durvábban (restart menu, msgbox, stb.), még csak nézegetem, hogy mit tudok kezdeni vele.

Persze, változnak a dll-ek és exe-k, de csak a játék védelme miatt. Az engine képességei viszont nem bõvültek.
Csak én már összegyûjtöttem egy modba magamnak mindent, ami tetszett, és kézzel beleirkáltam a fájlokba az új patch változásait, ez egyelõre <#nyes> mûködik, de késõbb lehet, hogy pofára esek. <#mf2>

Eddig egy modba van téve: atmosfear weather, atmosfear blowout, sound effect overhaul és új zenék, argus fotorealisztikus textúra mod a soc-ból, better hud, sokféleség mod (többféle stalker outfit), realistic combat, realistic weapons, új fegyó távcsövek, hálózsák (bárhol alhatsz), magyarítás meg még ki tudja mi minden. Már csak a smrter pripyatot kéne beletenni, hogy ne legyen olyan kihalt a zóna, meg kéne a sok kivágott mutáns is belõle.

RoyalPredator
Szerintetek kéne hgoy rádióhang meg mûködõ TV és FÉNY legyen a nagyobb stalker táborokban?

mcmoha
Hat en hozzanyultam a bin mappahoz is.<#idiota> Ezek szerint nem kellett volna.<#vigyor> Egyebkent a 2-es patch az .exe-n is valtoztat valamit. Nem ertek hozza csak azt vettem eszre, hogy valtozott a merete.

Mér kéne újrarakni? Csak a /bin mappa tartalmához tilos nyúlni. De a gamedata mappát bármikor kitörölheted, és akkor a játék a gyári db fájlokat használva tökéletesen fut...
Ki van ez próbálva, nyugi.
Igazából Tibnek szántam, mert látom el akar mélyülni a témában.

Gyorsan és pontatlanul olvasok, ezért végülis jó amit írtál, kell az 1-es patch is, mert a 2-es patch azt írja felül.

Én nem bízok a telepítõkben, szeretem tudni, hogy mi van a db-kben, patchekben. <#ravasz1> A /bin fájlokról passz, de semmi olyan nincs az új gamedatában, amihez új dll vagy exe kellene, mondom, hogy az engine nem változott.

A db fájlok kicsomagolhatóak a converterrel:

stalker db kicsomagoló

Vannak projektek, amik COP engine-re akarják átültetni az összes térképet, de hogy lesz-e belõlük valami...

mcmoha
Az ilyen "tömködes" meg masolgatas utan vidaman ujratelepitheted a gamet.😄 Legalabb teszteld le mielott tanacsot adsz.😉

RoyalPredator
Tessék csinálni vmit amivel sokáéig el tudunk foglalkozni, pl CS térképet iktassátok bele a játékba xO

Tib
A DB fájlt kicsomagolva nem tom' mit rejt, így ehhez nem tok' tartalmilag hozzászólni. Lehet nem kell, 01-es patch, passz...
De tény, hogy a "bin\dedicated" mappa tartalma bõvül az alábbi fájlokkal: eax.dll , Microsoft.VC80.CRT.manifest , msvcr80.dll , wrap_oal.dll. Tuti nem véletlenül tették ezeket bele és ha itt így települ, nem tartom valószínûleg, hogy a DB fájl ezeket tartalmazná. Lényegében laikusként azt gondolom, hogy a "bin" mappa újabb tartalma is szükséges ahhoz, hogy teljes érvényû 1.6.02 legyen a gaméból.

De ami a legtutibb: Nem másolgatni, hanem feltelepíteni, mert a patch telepítõje tudja mi a dolga <#papakacsint>

Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community

A stalker nem így nézi a patcheket. Azok a levels, localization, resources, patch db fájlok kicsomagolva egy kb 5 gigás gamedata mappát adnának, benne újabb mappákkal, tele ltx, xml, script, dds stb. fájlokkal. Ha pl. egy újabb és egy régebbi db egy ugyanolyan elérési útvonalú és ugyanolyan nevû ltx fájlt tartalmaz, akkor az újabb db felülírja a régebbi db ltx fájlját, az engine így nézi idõrendi sorrendben a db-ket.

Az 1.6.02-es patch kicsomagolható 0.28-as inno unpackerrel. Az xpatch_02.db fájlt a stalker converterrel lehet kitömni.
Így kapsz egy gamedata könyvtárat az 1.6.02-es patch fájljaival, és a tartalmát beleteheted a saját modjaid közé (ez a mergelés scripteknél nem 1szerû azért), és máris az új patch-el játszol. Az új patch is csak egy gamedata mappa mod.
Maga az engine nem változott, a /bin mappa tartalma nem szükséges az új gamedata futtatásához.

Törölt felhasználó
:_S😄_A:SD_S😄_AS😄_AS😄_S😄_:SD_D😄XD
mcmoha
Igazi stalker sztori.<#vigyor><#idiota>

Herold
<#taps><#hehe>

RoyalPredator
Elképzelem az esetet...

<2009.12.31.23:55 Budapest, Hungary, Europe, Earth>
Barátnõ: Mmucik csináljunk valamit?
Te: Kuss! Jönnek a Banditák!
Barátnõ: Mmmm jólvan de ez így uncsi lesz...
Te: заделайте свой рот!! Eldurvul minnyá' a helyzettctcttttcccct.
Barátnõ: De Herold! Azthittem mi végigszexeljük az éjszakát... ='(
Te: Asszony mondom vagy fogd a Toz-t és segíccs vagy takarodjá-elfelébehehe!!
Barátnõ: Nyeee!='(
Te: DEHOGYAZTSTENITMÁN A KURVA SUGÁRZÁS!!!

Vagy vmi hasonló.

Yan
inkább innál valamit 😉

&#165; xfire: kistekila

Herold
Nagyon fasza a CoP a magyarítással! <#worship>
Asszem ma éjjel nem sokat fogok aludni. <#vigyor2>
Bár Szilveszter éjjelén is a Zónában bolyongtam, de az a Clear Sky volt. <#buck>

erieskrisz
Nem mondta senki hogy paraszt vagy de azt is tök fölösleges leirni minden oldalon tizszer hogy olvass vissza vagy nézd meg googlen akkor inkább nem irok semmit.

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Törölt felhasználó
:_:SDA_S😄AS_D:ASD:SD:AS_D:ASD😄:
Yan
elég megerõltetõ mindnél dicsérni az új frizurát, ruhát 😊

RoyalPredator
Inkább Dizájnernek hívnám magam 😉

Törölt felhasználó
ÁÁÁ az ki is ment a fejembõl, persze ha a grafikusra gondoltál!😄
RoyalPredator
Dizájnerként is van idõ mindenre 😄

Törölt felhasználó
Ehh. Sok nõ között dolgozol gép mellett ugy, hogy szinte semmit nem csinálsz, mert ugye meló közben "van idõd" elolvasni a honlapokat, fórumot, stb... Te vagy menedzser vagy gazdász vagy!😄
Yan
nem mondtam hogy rossz, csak az átlag ember nem mindig elsötétített szobában lapul 😊

Szerintem jól nézz ki az oldal egész jól megvan csinálva.
Mondjuk Tib a forumon néha tényleg keményen beszól néhány a játkban nem járatos embernek hogy olvason vissza de nem mindenki szeret oldalakat átolvasni azér hogy végre megtalálja amit keres.
Yan
ne irigyeld. ennyi csaj között dolgozni ... 😉

@tib
megnéztem, illetve csak néztem volna, mert így nappali fényben szinte láthatatlan. más szín esetleg?

Az angol végigjátszást én is nézegettem, csak nem tud mindenki angolul. Én is csak itt ott értek meg belõle valamit, de már túlkoros vok (61) ahoz, hogy neki kezdjek nyelvet tanulni, ami ma már elngedhetetlen.
Milyen jó lenne ugyanez magyar nyelven.

Ha néha nem is értek eggyet Tib stílusával és kirohanásaival (ami azért némiképp érthetõ) azt el kell mondjam, Õ az aki igen sokat segített. Egy jól mûködö verziót Neki köszönhetünk telepítõs formában, ezt bárki installálni tudja. Most elkészítette a FAQ-t, amiben benne van a leggyakrabban feltett kérdésekre a válasz.

én pl végigviszem harmadjára.. és végre magyarul ( a részletek kedvéért)természetesen.:
v 1.6.01 Trainer mod-al mert már nincs kedvem órákig bogarászni 😄

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"