S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ez is a gond,odáig se tudok eljutni,hogy Strelokkkal dumálhassak.Én csak egy törpét nyírtam ki az X8-ban Gaussal egy lövés,he-he.Na de tényleg a robbanószeres katona hulláját nem lehet megtalálni valahol csak úgy az óvoda környékén?
Azt a küldetést asszem Lövész fogja megoldani némi felhomályosító jellegû magyarázattal...
5 doksit találtam az X8-ban, de a 3 törpét nem erõltettem nagyon, mert nem vittem nehéztüzérséget és 1 volt hajlandó feldobni a talpát a lõszerkészleteim 80%-nak elfogysztása után is csak... (+ a "62-es tárgy" és a 3 Lövész-doksi kell még)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Az X8-ban ha jól tudom 10-12 doksit is össze lehet szedni.A tudósoknál már voltam,de Bagolyt még megnézem.Amúgy minden felvett küldi teljesítve van,csak az az egy van még hogy keressek meg valami elektromos jel forrást amitõl a Szkat-4 és a Szkat-5 lezuhant.Pripaty-ban minden fõküldit amit kaptam sorban csináltam meg,amúgy ha jól sejtem miután feljöttem az X8-ból Kovalszkival kéne dumálni,az óvodába való bejutásról,de nem is tudok vele semmirõl se dumcsizni.
A bugokhoz nem értek - fújj, ronda bogarak!
De a nálad lévõ doksik számát sokallom...
Biztos, hogy dumcsiztál mindenkivel?
A tudósokhoz, majd Bagolyhoz elvinném még a dokumentumokat, hátha beindítanak egy scriptet...
PDA-k, szerszámok rendben (odaadva a kellõ személyeknek)?

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Sziasztok Fórumozók.
Soha nem írtam még se ide se máshova ilyen dolgokban,mindig megtaláltam a megoldást,de most nagyon nem tudom a helyes utat.Az van,hogy Pripyatban vagyok elakadva,és nincs több küldim.Az X8-ból jöttem fel,van vagy 6 doksim,közte a legfontosabb is,és utána nincs több küldim.Nem tudok Kovalszkival se beszélni,pedig már a végigjátszás szerint már csak az óvodába kéne bejutnom és Strelokkal találkozni,sõt a õ leveleit is már véletlenûl megtaláltam,szóval gõzöm sincs,hogy mi van de remélem nem bug vagy igen?
Vagy ha Kardánnal már unjátok az italozást, menj vadászni, vagy menj Nóéhoz beszélgetni, vagy telepítsd újra a játékot és kezd elölrõl! XD
TSL16b
Ha már úgysincs mit csinálni, igyál egyet Kardánnal.

kutasd át a szobát

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Hello!
Lehet, hogy már volt kérdés, bár elözõleg nem találtam. De ott elakadtam, mikor kijövet csatornából Pripyat-ba érek és ott csatlakozok ahoz a csapathoz, ahol folytatom tovább a fõküldetéseket: Itt jön a bibi!
Van egy olyan rész, ahol valami Monument körül vannak azok a Stalkerek és mintha imátkoznának vagymi.
Megölöm õket, megvizsgálom azt a monumentumot és azután nem történik semmi. Azaz, nincs kijelölve pont, hogy hova kéne menni és foggalmam sincs, hogy mit kell csinálni.
Aki netán tudja a segítséget, azt elõre is köszi!
Sokszor mondtuk hogy az angol, 1.02 es verziót szerezze be mindenki. Sok a változtatás az orosz verzió óta, és sokkal de sokkal simábban fut.

Azt próbáltam én is kivitelezni, de nem akart sikeredni az elsõ 20 kisérletre egyszer sem tisztességesen - mind a 2-3 egyszerre, mert ha korán kezdi az egyén a vadászatot az SVD-vel, akkor (script miatt?) Sakál sosincs a halottak között. 😞
(Amúgy nagyon jól jött ez a kis gyakorlás az SVD-vel, most már használni is tudnám, ha nem volna olyan drága bele a lõszer Bagolynál. A Gausszal így már nem is volt problémám. 😄 )
Mint utóbb kiderült, azért nem, mert elkapkodtam a dolgokat és a vevõ megérkezése elõtt már nekiálltam az exo-sok puhításának, amire válaszul elszelelt az egész brigád - nekem zsákmány is kellett (volna), hogy a Pripyatba visszavezetõ utakat finanszírozni tudjam és az addig elmaradt fejlesztésekre is jusson fedezet, tehát ezért igyekeztem (volna) begyükteni az egész brancs után járó loot-ot.
Most már - hála a segítségeteknek - a "sima" zsoldosokat kapom le elõször (3 fõ), töltés után a vevõ brigádját, hátulról kezdve (3 fõ), majd a legvégén a maradék 3 exo-s zsoldos, Sakállal kezdve - gausszal mindet sikerül leszednem, míg SVD-vel 1, néha 2 el tud futni. (Persze, hogy ebbõl mennyit és milyen (rabolhatósági) állapotban hagy meg a program mire odaérek...)

Exos mercenary 2-3 fejlövéstõl kifexik még egy mezei IL86-tól is. Testre meg nem kell lõni, mert felesleges.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Elõször is köszönöm mindenkinek, aki ötleteivel segíteni próbált rajtam! Elõbb-utóbb bele fogok ám jönni ebbe is - remélhetõleg! 😊

Másodszor, nékem még .00-ás verzióm van, így nem tudom, hogy pl. ezen küldetés el-el tünedezõ hulláin segítettek e az azóta megjelenõ javítások. Mint írtam, a "vevõ" leterítése, akinél a piros kódkártyának kéne lennie, ritkán okozott nekem gondot, a baj vele "csak" az volt, hogy a kártya nem mindig volt nála, ha a teste meg is maradt a pályán...
30.-jára már megyen szépen az SVD-vel is az exo-s leterítése (Na azért még nem úgy, ahogy azt az alábbi tan-videón láthatjuk! 😄 ) - türelmetlen és maximalista vok, szeretném (azaz csak szerettem volna) az egész zsákmányt megszerezni, ami a 6+3 zsoldos után maradna, de a program jó, ha a fele hullát meghagyja. 😞
A gauss-szal mindenkit leírtok (a nem exo-sokkal, ill. a leghátsó egyénekkel kell kezdeni, akkor a maradék nem fut ki a pályáról), de a végén mégis csak 5 félig-meddig már lerabolt hullát foszthatok ki - de legalább a kódkártyát meghagyta számomra... 😄
(A PDA-ról letettem, arra az elsõ végigjátszásom alkalmával leltem, amikor csak rohantam végig a küldetéseken - ha emlékeim nem csalnak. Itt, most már jártam a labor épületében is elõtte, szépen kitisztítva elõre azt, így valószínû, hogy 50.-jére se rakná be Sakál maradványihoz a kütyüt.)

Más:
Jegest, akit a százados küld fel a víztoronyra, hogy fedezze a "rajtaütést" még az elsõ Pripyat-i küldetésben, sikerült már vkinek megmentenie, vagy mindenképpen elhullik a gauss-találattól?
Odáig már eljutottam, hogy a százados és a két katonája visszatérhessen a támaszpontra, de a Monolith-os vezért nem sikerült még idõben leszednem - persze, rajta kívül még legalább 2 (v. 3?) mesterlövésszel (is) rendelkeznek és Jeges eléggé híjján van a fedezéknek...

Herold
Ez a hülyéknek való.

Mi akadályoz meg abban hogy a tudós hullátájtól elvedd a labor kulcskártyáját? Hát abban hogy SVD helyett Gauss Gunnal lõj rá?

mcmoha
Ez hatha segit.😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

mikor ketten állnak egymással szemben akkor egy lövés a zöld ruhás fejébe, a zsoldosnak meg kettõ kell...

simán meg lehet csinálni

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Az egy-egy lövéséses üzletkötést a végjátékhoz közeledve, hogy lehet/kell jól megoldani?
Ha mindkét fél képviselõjét likvidálom - már nem t'om hogy jött össze - , akkor nincs vörös kódkártyám, se PDA-m! <#falbav>
Ha csak az egyik sikerül, akkor néha megadja az egyiket, de gyakran semmit sem (A felszerelés nem hiányzik a hulláról, de semmi "értékes" sincs nála!)...
Ha a vevõ érkezése elõtt megpróbálom likvidálni Sakált, akkor hiába írja ki a szembõl érkezõ exo-sra, hogy õ az, ha leterítem, akkor vki másnak a nevét írja ki a hullarablásnál! (Ha a jobbról érkezõt kapom el, akkor IS az "Elveszítettük a ... célpontot!" üzenet jön... <#wilting><#fejvakaras>)
Mindkét(3?) exo-st meg nemtudom kiiktatni, még a fullra húzott SVD-vel sem, mert a töltés közben mindig elillan (fénysebességgel!!! <#wow1>) a második, akit vhogy midig Sakálnak hívnak, bármelyikrõl is legyen szó...
A vevõ képviselõjét meg egyszer sikerült a hátsó kijáratnál elkapnom, de ott ált. hirtelen kiszedi a pályáról a gép és nem lehet levadászni, pedig szabad rálátás mellett nyílegyenesen menekülne a kis hamis...

(Az exo-sokat nem tudtam egy lövéssel kiiktatni, max. megtántorodik a pontos találattól - leggyakrabban még azt se!!! - és 3-4 találat még kell neki, legjobb esetben is - ilyenkor már hihetetlenül gyorsan rohan, ha 2.-ról van szó...
A "vevõ" - mer' az is csak zsoldos <#confused> - sima ügy - ha még nem rohan... - , max. 2 lövés és elterül, hiszen csak a jobbik Tudós-páncél van rajta!)

Bearddel kell beszélni, elmondja hogy gáz kell a vámpíroknak. Ezután elmész a hídhoz, felszeded a 2 kulcsot a konvojból, a középsõ tgk platóján a ládából kiveszed a palackot, azt elviszed a szellõzõbe, leversz pár vámpírt és ennyi.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

w77d
két másik kocsiban van a kulcs...

Herold
FAQ

Helló! Egy kérdés. A vérszopófészket akarom kifüstölni az elején csak nem tudom kinyitni a ládát ami a hídon van az elhagyatott katonai convoj egyik autójának platóján. Egy faszi azt mondta hogy kardán tudna segíteni de az csak a vodkaiváson kívûl semmit nem tesz. Kösz!
Az nem az oroszt fordítja, egyszeráen helyettesíti a játék szövegeit magyar szövegekkel. Emiatt bár az orosz és az angol verzióval lehett tesztelve, elvileg mûködne az üzbég verzióval is. 😄

Mindenesetre ajánlott az angol verzót beszerezni az orosz helyett, mert sokkal jobban fut.

jetblack

Ezt nem bírtam kihagyni <#vigyor>

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Herold
Biztos a Gordon Freeman rokona. <#buck>

w77d
ez nem csak Morgan, hanem egyben Freeman is XXXXD

<#hehe>

mcmoha
Nem kell a banditak melle alnod! Sot azt a Kuldit, hogy vedd meg Morgant csak akkor kapod ha semleges vagy.

Ezt nem tudtam, õszintén szólva sohasem forult meg a fejemben, hogy a banditák mellé álljak.

Én az ilyen Sultan féle alakokat szeretem holtan látni. 😄

mcmoha
Ha eletben marad lesz egy-ket erdekes akcio Yanovban.😉 A PDA-ja a vegen igyis ugyis a tied lesz, de miert ne lehetne elvezetesebbe tenni a jatekot?

Nem kell életbenmaradnia Morgannak, csak a PDA-ja számít, és az hogy vagy a Dutynak, vagy a Freedomnak add oda.

mcmoha
Strelok dokumentumainak es fegyverenek megszerzesenel nincs bug. Ha Nitrogen kodolja ki a fekete dobozt elkuldi az infot a reszeges segedjevel, aki ahelyett, hogy hozzad menne elhatarozza, hogy inkabb o uriti ki a rejtekhelyeket. Alltalaban a Jupiter gyarban levo rejtekhely kozeleben lehet megtalalni a hullajat es nala lesz a cucc. Ha a cso ures es nincs ott hulla, keresni kell. A dolgot ketfelekeppen lehet kivedeni. Ha a tudosoknal kodoltatod ki a dobozt akkor nem all fenn a veszely, hogy a ficko ellopja a cucot. Ha Nitrogennel csinaltatod akkor gyorsan kell cselekedni. Ha hiv radion azonnal oda kell menni es celszeru a gyarba menni eloszor. En ott talaltam a puskat es a seged hullajat soha nem lattam. Olvastam olyat, hogy a fegyver mindig az utoljara felkeresett rejtekhelyen van de ezt nem probaltam.

w77d
akkor csak játsz, és rájössz 😊 nem jó elõre lelõni a poénokat...

Már csak azért kérdem, mert most játszom 3-szor, és eddig valahogy mindig úgy jött ki, hogy stalker-semleges vonalon maradtam. Ezen szeretnék gyökeresen változtatni. A banditákkal már kinyírtuk a kotróhajós sztalkereket. Akkor abszolute le**arjam a Bandita-Szakáll párost, és várjam meg amíg Bagoly beadja? Vagy valamit, meg kell csinálni neki elõtte? Egyenlõre infót akar a zsoldostáborról, de azt lerohanni még nagyon puding vagyok.
Más! Írtátok, hogy bugzik a Strelokos infovadászat. Tény és való, mert a csõben én sem találtam semmit. Hogy lehet ezt a bugot kiküszöbölni?
És mi is van Strelok fegyverével? Mi az? Hol lehet megszerezni? Vagy azt kapom az infókért cserébe?
Köszi a válaszokat!

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Pont azért kérdeztem mert játszom!!
fery02
Köszi szépen!
Igen, a hivatalos angol verióhoz készültet vártam volna, de végülis tegnap elkezdtem játszogatni ezzel az oroszt fordító magyarításos játékkal és nem volt (még) vele kapcsolatban hibám.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

w77d
ha játszol rájössz...

KI AZ A MORGAN?
Nem tudom, valahogy kimaradt.
w77d
pedig nagyon jó rész..

Nekem az a játék kimaradt.
berczely
Clear Sky?

Melyik az a "CS" ruha?
Na, ezért nem kell a "nagypolitikába" beleavatkozni - majd megoldják helyettünk õk a problémáikat egymással, mi csak koncentráljunk a saját feladatunkra!
Szakállnak (a csaposnak) el kell mondani, hogy a banditák rajta akarnak ütni a szomszéd hajón lévõ földijein, majd a csatában nyugisan hullákat rabolni, mert senki sem lõ ránk (a sztalkerek legalább egybõl barátaink lesznek, ha kapnak elsõsegély-pakkot, míg a banditák csak megköszönik azt és továbbra is semlegesek maradnak). Utána jön a "Avatkozzunk közbe az üzletelésbe!" misszió, amikor a sztalkerek csoportjával kell Morgan kis csapatán és a banditákon rajta ütni (Futás, 2-3 gránát, majd némi lövöldözés után a szokásos hullarablás). Ekképpen mindenki megnyugszik és megvan a PDA is. Szakál pedig emelt áron veszi meg a továbbiakban a relikviákat tõlünk - amúgy Bagoly és Szakáll is barátom volt már az elsõ harmadában a játéknak, a banditavezért meg ki nem...
Ugyan a következõ "pályán" ugyan nagy ára van a békés "üzletelésnek" a banditákkal, de a kitüntetés után mindig leszámolok velük, mert vhogy nemteccik az ábrázatuk és a modoruk. Morgan is csak egy ócska áruló - szó szerint is... <#hehe>

mcmoha
Ez az a kuldetes aminek harom verzioja van. Ha a banditakkal vagy a stalkerekkel vagy akkor Morgan alltalaban kipurcan. Ha vedened kell akkor Yanovban lesz vele meg dolgod ami erdekes es akciodus. Mind a harom verzionak ugyanaz a vegkifejlete, (ugyanazt kapod erte Yanovban csak maskeppen).

Érdekes, nekem nem Bagoly és nem is Szakáll adta a küldit, hanem a banditavezér! Azért fura, mert ha odamegyek a banditákkal vigyázni az üzletre, akkor megjelennek a stalkerek, és a banditák és én is egybõl ellensége lesz Morgannek... Azért kérdezem, hogy ez nálatok is így volt, vagy nekem bugzik. Morgan még közli is, hogy idióták vagyunk, nyakára hoztuk a stalkereket!

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Attól függ kitõl kapod a küldetést. Ha Owl adja, akkor védeni kell Morgant, ha Beard, akkor kinyírni. Itt lejjebb mondták hogy jó ha életben marad vmi késõbbi bónusz misszióért, de ha kinyírod se lesz nagy baj.

Nálam a védés volt, banditákat, stalkereket vegyesen kellett irtani (vagy nem, de lõttem mindenkire aki nem volt zöld).

Sziasztok! Ezt a Morgan-es küldit, hogy kell megcsinálni? Odamegyek a banditákkal, jönnek a stalkerek, a banditák, és Morganék is elkezdik egymást lõni, a stalkerek is lõnek mindenkit. Én akkor kit irtsak? Morgen ellenséges velem szemben, a feladat pedig azt írja, hogy "végezzek a szemtanúkkal". Ez ha sikerül, közli, hogy beszéljek a bandavezérrel, de a céljelölõ nem mutat semmit!