S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kieg - a pontosság kedvéért:
... a Gejzír-Erdõgazdaság felöli domboldal...

Attól függetlenül érdekes az eset.
Oroszul nem tudok és a program sem írja ki nálam, így nem tulajdonítottam nagy jelentõséget ezen eseménynek, ami mindig akkor következett be, amikor éppen hosszabb "túrára" indultam a hajótól...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Nem tudom mi történik, mert nincs fegyver zaj, csak ha rám lõnek.<#gun>
Az biztos, hogy furán van kezelve a program által (.00-ás verzióm van!) a "Tedd el a fegyvered, itt nem lövöldözhet senki sem!"-zóna a hajó és az állomásépület körül (Pripyat meg totál kihalt, így ott ilyesmi nem lehetséges. <#gonosz3> ) -> volt, hogy már az ajtóban rámrontott 3 zombi sörétessel és a sarkon álló õr még csak oda se nézett - persze, én nem tudtam használni a fegyverem; vagy amikor a vadállatok/mutánsok egymást kerülgetik ebben a zónában a stalkerekkel és banditákkal egyetemben, teljesen nyugodtan, mintha a másik fél ott sem volna - rám persze egybõl megindulnak az állatkák...
Ott vmi történik közben - a gejzír felöli domboldal (tehát a másik oldal <#hehe> ) nyújt jó és "távoli" rálátást a hajóra...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Nem tudom mi történhetett, mert ha közelebb mentem, hogy megnézzem mi történik, egybõl olyan össztûz fogadott mint augusztus 20-án a tûzijátékon.
Meg is lepõdtem, hogy Yanovnál bezzeg fél órát kellett kergetõzni vele... <#eplus2>

koschwarz
be kellene már fejeznem a clearsky-t, hogy ennek is nekikezdhessek...de állandóan csak a mellékküldetéseket vállalom el, meg itt van a bc2 is<#email>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A "rendõrfõnõköt" (Szakáll haverját) többször is sikerült eltalálnom sörétessel a vérszopó-fészek felderítésekor, de mindig csak szólt, hogy óvatosabban lövöldözzek és nem húzott rám miatta egybõl egy-egy sorozatot...
A többi stalker meg nagyon ritkán sérelmezi - ha egyáltalán szól is érte - , ha a harc forgatagában el-el találja 1-1 félrement lövésem/sorozatom/miegymás...
Biztos, hogy érdekes dolog történik ott a hajónál!
(Amikor egy "próba" alkalmával azzal szórakoztam, hogy a még hajón lévõ ki-be utazókra lövöldöztem a domboldalról - közben biztos, hogy többször is eltaláltam a hajót - , akkor utánna minden gond nélkül bengedtek az õrök - mondjuk még nem voltam senki barátja sem (a kezdeteknél a gejzírnél lévõ 2 stalkert leszámítva).)

mcmoha
Ne bizd el magad, a sztori szerint az a kimera sebesult azert olyan konnyu leloni.😉

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

mcmoha
Azt hiszem csak a visszatoltes segit.

Nem lõttem rá vagy legalábbis nem emlékszem. Lehet, hogy egy kósza golyó eltalálhatta a hajót, mert valami állat nekem ugrott amikor mentem vissza. Ez lehetett a baj?!
Ezek után már nem tudom vissza szerezni a "barátságukat" ?
Pedig már zöldek voltak.
Egy régebbi mentést kell visszatöltenem, ha azt akarom hogy mindenki zöld legyen?
A játék elsõ felében az 5,45mm dominál, majd a 2. veszi át a helyét az 5,56mm...
A végére >5k orosz és >2k NATO lõszerem(normál) volt Yanovban, amit akár el is adhattam volna.
Nekem a 12-es sörétes lõszerrel vol néha olyan problémám (a játék elején fõként), hogy nem "tudta" olyan ütemben "adni" a játék, mint amilyenben én felhasználtam õket... <#hehe> (Legnehezebb fokozaton, Zlatonban, a "tetõ" résén át, 2 (fej)lövésbõl megvolt vele a Kiméra - SPAS-12-vel...)

mcmoha
Lehet, hogy mutansokra vagy zombikra lovoldozve veletlenul ralottel a hajora?

Újra kezdtem a játékot, és érdekes dologba futottam.
Még az elsõ pályán a kimérás küldetés után mentem volna vissza a hajóra, mikor beleszóltak a rádióba, hogy "támadás alatt van a hajó és nem lehet felmenni". Nem tudtam ilyenkor mi van és mikor a közelebb értem az addig zöld színû haverok tûzet nyitottak rám. Vissza nem lõttem, csak elszaladtam.
Vártam egy kicsit, mikor bemondta a rádió hogy újra szabad a bejárás a hajóba, már a zöld színû stalkerek visszaváltoztak semleges sárgára.
Ilyenkor mi van?! Azt hitték én akarom õket megtámadni és már nem a barátaim?!
nekem összesen van 200 nato lõszerem úgyhogy spóra van 😊 oroszból meg egy raklappal .. bár ki kéne próbálni hogy ha nato fegyverrel lõdözök akkor vajh igazodik e a játék ahoz és abból ad több lõszert az ellenfeleknek hogy onnan kapjak utánpótlást?? amúgy jó ez a storm fõleg hogy van gránátvetõje is 😉

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Törölt felhasználó
Prrrr<#smile>
Yan
sajnos nekem is ezt adja 😞
g36-al sebészi pontossággal lehet haladni 😄D

@Mulli86
jééé, tényleg nincs már ott. pedig a spoilerek közt volt.
naa, akkor nem mondom el 😉)

&#165; xfire: kistekila

fery02
Amúgy én valahol sniper puska téren a Vintorez-re simán tekintek rohamfegyverként is. Mert pl sorozatban lõ, nagyot sebezve, halkan (attól még nem tudom, lehet nem hangtompítóként hallják az ellenségek), meg a nagy zoom-os távcsõ sem akkora hátrány, mert pl ebbe a játékban csípõbõl is viszonylag (mélyguggolásban) pontosan lehet lõni nagyobb távolságba.

Eddigi részekben is nagyon szerettem azt a fegyvert, itt még nem koncentráltam rá igazán elsõ végigjátszásnál, de ha Nimbo ezt adja elsõ sniper puskaként, akkor lehet kipróbálom, hogy csak ezt hordom magamnál (persze egy shotgun társaságában), amíg meg nem lesz Lövész SIG-je. 😊
Remélem lesz a Vintorez-hez Bagolynál kellõ mennyiségû lõszer, mert úgy emlékeztem eleinte nagyon nem találni hozzá lõszert.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

fery02
Szerintem túlzottan is faszák az árnyékok. Nem hiszem, hogy egy több 10 méterre lévõ fa ilyen, leveleket kivehetõ részletességû árnyékot vet bármire is, de ezt már anno Clear Sky-ba is megtapasztaltam. Érdekes dolog ez, bár látványos. 😊

A SoC-hoz készült Complete 2009 mod-ban úgy tûnik, hogy megoldották ezt a dolgot, mert pl a fák ott már tompább árnyékot vetnek, míg a lámpán pl éleseket, ahogy kell.

Mindene esetre az atmoszféra olyanra sikerült (megint), hogy pl Pripyat-ot azzal kezdtem, hogy szépen elkezdtem bejárni a város minden centijét, lentrõl felfelél haladva. 😄
Fel is fedeztem közben sok rejtekhelyet is, itt-ott megállított a látvány, nézelõdtem.
SZóval nekem az egész játék elsõ nagyon nem csupán 8 órányi játék idõt jelentett, hanem jóval többet.

Már azóta is bánom, hogy Steam-en vettem meg 2000-ért, mert ezt dobozosba kellett volna több, mint duplájáért, mert annyira jó. Csak már 2x megvenni ugyanazt, azé érdekesnek tûnne. :/

fery02
Késõbbi hozzászólásokat is olvasva közben már értem, hogy akkor miért nem találkoztam Morgan-nel. Illetve találkoztam, a fegyver célkeresztjén keresztül. 😄
Mert arra emlékszem, hogy a banditák között volt valami exo ruhás is, de neveket akkor még nem nagyon néztem a játékban. Meg akkor PDA-t is felvettem biztos, amit aztán el is adtam nem tudván még akkor, hogy a késõbbiekben még kellhet az nekem. Csak a pénz hajtott. 😄

Az a SIG akkor majd különöskép érdekel majd még, mert én kajak otthagytam, mert aszittem az akkori fegyverme jobb nála. 😄

Igen, a hajónál tapasztaltam, hogy vannak harcok. Volt, hogy csak futkorásztam és azt vettem észre, hogy valaki hátbalõ, de a velem szembelévõket akarta lõni, így kialakítva fasza kis harcot, amit utána alaposan megbújva egy bokorban hallgattam végig, majd mikor csend lett, kiszambáztam a terepre begyûjtve a cuccokat. 😄

Nem, nincs sorrend, totál véletlenszerû hogy éppen mit ad be.
Nekem hozott már elsõre Carabinert meg FN2000-et is.

😊) nekem elsõre beadta a stormot ehez sokkal több a lõszer mint a nato-kaliberûekhez 😊) nagyonállat
tegnap próbálgattam a nimble-t mit ad és nekem 10próbából 8szor ezt adta 1x g36-t 1x az f2000-t

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

A tippem Bagoly lett volna, de õ nem mond semmit. :S
(Bár lehet, hogy azért, mert már aktív nála a laptop-szerzõ küldetés - és csak 1 antív küldetés lehet egy idõben nála?)

Nimbe nekem meg az F2000et dobta elsõ rohamfegyverként a 3. végigjátszásra (a 2.-ban G36-ot hozott elõször)...(.00-ás verzió)
Távcsövesbõl a Lynx összejött a 3.-ban elsõre, míg a 2.-ban a kipofozott Vintorezt hozta elsõként...

Morgannal az a bajom, hogy írták itt azt, hogy semlegesként õt kell megvédeni a sztalkerek és a banditák haragjától - de miként is kerülünk ilyen pozícióba?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha Szultántól, a küldetés felvétele után egybõl rohanunk Szakállhoz (Kevés az idõ!!!), vagy megelõzzük a 4 Banditát és Spártainak mondunk el mindent a készülõ rajtaütésrõl, akkor (ha sikeresen megvédik magukat...) a Stalkerek mellett küzdhetünk a Banditák és Morgan ellen, miután a hajóról visszajövet dumcsizunk Szakállal.

mcmoha
Elgondolkoztam es arra jutottam, hogy megis csak ebben a sorrendben arusitja a fegyvereket es a pancelt.

mcmoha
Nimble ezeket a cuccokat arulja, de nem mindig ugyanabban a sorrendben.
A jatek soran ezt mind megveheted tole, Csak penz kerdese.

* Pistols
o Steppe Eagle
o Alpine
o March (Wolfhound's USP 45 Compact)
* Close Range
o Frasier
o Eliminator
o Carabiner
* Assault
o Storm
o H&K G36K
o FN F2000
* Sniper
o Lynx
o SVU2-A (Max's SVU)
o Tide
* Armour
o SEVA Suit
o CHN-3a Battle Armour + Tactical Helmet
o Exoskeleton Third-Generation

Törölt felhasználó
Milyen vidi? Nem találtam meg mire gondolsz..
Törölt felhasználó
Csodálkoztam is hogy mivan. Én azt hittem csak, egy darab fegyvert lehet vásárolni. De akkor ezek szerint 3 féle stukit cserélget véletlenszerûen, vagy egyszer megveszem és következõnek megint újat ad?
Yan
elég nehéz kifogni a jó fegyvereket 😞
a faq-ban lévõ video segítségével meg 10 perc alatt 😊

Strelok puskája, az "Arrow".

Nibletõl bátran lehet rendelni, a játék legjobb fegyóit árulja.

Gyakorlatilag a segítségével fél óra játék után SVD/G36/FN2000-el szaladgálhatsz.

Lövész SGI-je pedig a legjobb fegyver a játékban: Jóval nagyobbat sebez a sima SGI-nél és azzal ellentétben rá lehet tenni szkópot is.

Ráteszel egy éjjellátós szkópot meg egy M203-ast, feltuningolod és gyakorlatilag nem áll meg senki ellened.

Pont ezért használhatatlan az exo pripyatig.

mascarun
Ugyanez van ha sokat iszol!
bár az Exo ruhánál egy ideig úgysem lehet futni!
AMíg nincs rásegítõ motor benne! ahoz meg át kell menni Prityipatyiba.......

Yan
gyengülsz, kevesebbet bírsz futni

mascarun
Morgan- el találkozol mindenféleképp ha csinálod a küldetéseket!
Azt hiszem Szultán adja a küldetést hogy el kell kisérni az embereit valahova egy találkozóra! biztosítani kell õket! Aztán valakik követtek benneteket kitör a tûzharc! Megy a hentelés! Na ott van Morgan.
Õ az akivel ott találkozni kell! Le is lövöd! Én mindig vele kezdem!
Két kék ruhás zsoldossal van egy exo-ruhában!

w77d
semmi....

Herold
Tényleg, mi van, ha az ember nem alszik a CoP-ben? Még sosem próbáltam.

w77d
én az 1 napot általában átalszom XD

Most megyek benne harmadszorra, így már nincs akkora varázsa, de még mindig jobb, mint a többi tucat FPS. <#nyes>

Morganra még én sem akadtam rá - itt azt olvastam, hogy semlegesként találkozhatunk vele (Mikor? Hol? - passz), ami nekem még valahogy nem nagyon akaródzott összejönni. 😄

Morgan a Szolgálat "raktárosa", aki külön utat jár és a saját zsebére dolgozik: fegyvert és felszerelést árul a banditálnak(Zlaton) és a Szabadságnak(Yanov) - egészen addig, amig a célkeresztünkbe nem kerül.

Lövész SIG-je különleges darab, jól tuningolható és piszok hasznos fegyver (40-es tár, hangtompító és irányzék...) - el ne add, inkább használd!!!
(Mindig az utolsó - a 3. - doksi-lelõhelyen lesz. Nekem a küldönc a 3. ilyen helynél volt elhalálozva, nála volt a Mem-modul -> Tehát a memóriamodult a 3. Lövész-dokumentum felkutatása elõtt kell kikódoltatni Nitróval, vagy a Tudós technikust kell megkérni rá.
Elsõre nincs küldöncös rész, így a helikopter feketedobozát kódoltatom elõbb Nitróval, hogy az tutira meglegyen. 😊
A vasútállomás felöl (ahonnan az Oázis bejárata van), a kerítést szorosan követve nem lépünk aknára a helikopter feketedobozáért menve Yanovban!

Pénzszerzés kényelmesen és kevésbé aljas, inkább álszent módon (fõleg az elsõ pályán, a hajó körül ólálkodva):
Ha két ellenséges banda (elég, ha csak az egyik áll felfegyverzett humanoidokból...) talál egymásra, akkor biztos, hogy aznap még a hullarablás bûnébe esünk! <#hehe> )
Amúgy az "ócskább" relikviákat nyugodtan el lehet adni, persze, ha a vevõ már a barátod, akkor több pénzt kapsz értük.

Nimbe mindig zságbamacskát árul, azaz az adott kategória 3-4 lehetséges nonplusszultra dologából egyet hoz el, - nálam legalább is - szépen sorban, tehát nem mindig ugyan azt adja el harmadszorra sem -> azaz, ha FN2000 az álmod, akkor lehet, hogy 3x kell töle rendelned, hogy azt hozzon (végre).
Kb. 1 nap az "átfutási idõ" nála, addig lehet nézelõdni, v. aktívan pihenni. <#hehe>

Herold
Bagoly mondja... <#mf1>

Törölt felhasználó
Puhány vagy!<#hehe>
Én csak estére húznám el a belem😄
Herold
Faszák az árnyékok.
Nem szívesen mászkálnék egyedül Pripyatban az biztos (ha nem sugározna akkor se). Hátborzongató lehet.

Herold
Így nem ugrik be melyik helyszínrõl beszélsz, de a lényeg: beszélj lehetõleg mindenkivel (és olvasd is el amit mondanak).

fery02

fery02
Nekem a Monolithosok befogadásához csak a Szolgálat alapítójának a PDA-ját adtam oda a Szolgálat vezetõjének (csak õt illeti meg azért 😊). Pedig én is olvastam, hogy Morganét is oda kell adni, de õszintén szólva még most sem tudom, hogy ki az, meg, hogy hol lehet vele találkozni.
Gondolom, hogy a játék elején lehetett vele megismerkedni, de annyira új volt az egész játék kezdésnek, hogy ott volt a temérdeknyi személyiség, akiket meg lehet ismerni, nem bírtam mindenkit észben tartani, csak azokat, akikkel a késõbbiekben még többször foglalkoztam (erre majd figyelek második végigjátszásra, hogy megismerjem ezt a Morgan-t 😊).

A memória egység nem került vissza hozzám elsõ végigjátszára, mondta Nitro, hogy utánam küldött valakit vele(nevére nem emlékszem már), de nem tudom hogyan gondolta, mikor folyton úton vagyok. Még ha be lennék poloskázva, akkor se lehetne engem könnyû megtalálni. 😊

Nimbétõl még nem mertem rendelni semmit sem, játék elején még nem volt sok pénzem, nem akartam zsákbamacskát, mivel nem is igazán ismertem még a játékban elérhetõ új cuccokat sem, de így megismerkedve a dolgokkal, nyugodtabban fogok majd rendelgetni ezt-azt. 😊

Itt amúgy elõre látom, hogy nem Clear Sky féle módszerekkel fogok pénzt gyûjteni, mert itt a relikvia eladásokkal nagyon jól és könnyen lehet keresni, míg Clear Sky-ba fegyvereket hurcolászgattam (lehet ott is mûködött volna csak a relikvia üzletelgetés, de már nem igazán emlékszem rá).

Kis kíváncsiság még: írtad, hogy "Lövész" SIG-je. Ez valami különleges SIG, vagy csak úgy írtad hozzá a "Lövész"-t, mert találkoztam én is a fegyverével a Jupiteri gyárnál, csak hogy ez most valami különösebb, mint a többi? Mert fejlesztést nem láttam rajta.

Mellesleg a többi infót nagyon szépen köszönöm, ki is mentek részleteket lehet text-be. Te már néhányszor kijátszhattad a játékot. 😉

fery02
Igen, ez nem GTA IV, hogy bármikor elindítva instant lehet szórakozni, õrjöngeni a városban.
Itt az élményt nagyon meghatározzák a küldetések. Ha nincs küldetés, akkor csak a felfedezés vágya hajthatja a játékos.
Feltéve, ha nem járta ki a játékban található helyszínek utolsó centijét is, ahogy én. 😄

De ennek ellenére újra neki állok majd teljes kedvel, mert csakúgy, mint az elõzõ S.T.A.L.K.E.R.-ekben, itt is minden végigjátszás egyedi élményt nyújt.

utána rájöttem csak hülyének voltam nézve mert nem tudtam ki a Szidorovics. kösz a segítséget!
itt fent a fejlécben van egy "GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (ide kattint)" na arra Katt oda és akkor láthatod majd a szerszámok pontos helyét is 😉

w77d
Mivel hogy idõrendben a Pripyat a Clear Sky után van, ezért mondja neked az emberke, hogy akkor látott utoljára jó szerszámot. Ez olyan bezzeg régen duma... magyarul fingja nincs, hogy a Pripyaton belül merre találsz....

se nem részeg se nem hülye nem vagyok csak meg vagyok áldva az olvasás ritka képességével. A Clear sky-ba éppen csak belenéztem és annak is már több mint egy éve. A COP ot játszom most másodjára és ha megkérdezek random embert hogy "ugyanmár komám szerszám van e?" a tag azt válaszolja, idézem "Hogy õszinte legyek a legutolsó hely ahol tisztességes szerszámokat láttam, Szidorovics pincéje volt a kordonnál. Minõségi árú, új és olcsó." Nekem speciel fingom nem volt ki az a Szidorovics, se arról hogy mi a Kordon.
w77d
lassan menjél, illetve amikor észrevesz álj meg...