S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, a SoC-hoz képest egy kicsit rövid, de ha mind a 2(3) x 2(3) oldalt kipróbálod, akkor azért nem kevés játékidõt tölthetsz el a gép elõtt.
Vagy, ha úgy érzed, hogy (már) túl könnyû, akkor növeld a nehézségi fokozatot -> a legnehezebben a kiméra 1-1,5 harapással végez az õrnaggyal a 2. szintig húzott stalker-páncélban. 😄

#4656:
Akkor azért még maradt legalább egy megoldatlan feladat... 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Az Oázisban én nem is jártam...
Pripyat-ban tényleg ilyen kevés küldetés van? Egy hétig játszottam mire átmerészkedtem, és miután átértem 2 nap alatt eljutottam a helikopterek felszállásáig. Ha nem szállok fel maradok a játékban, de Pripyat-ban már nincs semmi feladat. Vagy csak én hagytam ki valamit?
Az biztos, hogy a könyvtáriban is lehet kárt okozni -> kissé megviselt formátuma lesz, még ha nem is tûnik úgy el, mint az óvodai.
Ha csak vizsgálódtam, akkor Vánóék mindig "megzombultak"! (De mivel náluk is az volt a helyzet, mint Topolékkal az alagútban - ellenségnek jelölt, de nem zombi! - , ezért gondoltam, hogy lehet ott tenni vmit -> megrongálni az "adót", ami bejött nálam.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Én úgy emlékszem, hogy a könyvtárban lévõ antennát nem kell elpusztítani, csak megvizsgálni az "F" billentyûvel.

Nem, az amirõl te beszélsz, az óvodában van. Õ a könyvtárban lévõ antennáról beszél.

Visszamentem, de sem egy rakat gránáttal, sem a gaussal nem tudtam kárt tenni az antennában.... eddig ... de majd szerzek valami ütõsebbet. Mindenesetre köszi az eddigi segítségeket.
Yan
nekem ilyen gondom nem volt.
benyitottam, és köszöntem a g36-al 😊)

¥ xfire: kistekila

Ránk nem hat - annyira - , de a kísérõinknek kevesebb a PSI-védelme...
(Script! <#eplus2> )

Elsõre elmenekültem a volt társaim elöl, mert követtek és arra gondoltam, hogy nagyobb távolságból majd "visszaváltoznak", de ez még az út túloldalán sem következett be - lelõni mégsem fogom õket... 😞
Második kisérletre körülnéztem, hogy mit is lehetne csinálni!
Fel az ajtó melletti lépcsõn és ott vannak kis "ablakok", amiken keresztül azért be lehet vágni a gránátot, ha nem is elsõre, de egy kis gyakorlással biztos, hogy össze fog az jönni. 😊
(Közben az ajtó mellett megbúvó hadnagyot folyamatosan sorozták az ajtó túloldaláról a bent felébredt ellenfelek, de annak semmi baja sem eset ettõl! <#wow1> )
Alternatív megoldásként gránátvetõt, vagy RPG-t tudok javasolni eme célra. <#hehe>

fery02
Kemény lenne, ha ránk is hatna a cucc és hirtelen a gép irányítana minket.
Aztán kiírná, hogy "game over, átálltál a sötét oldalra és ez már így lesz, míg meg nem halsz". 😄

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Próbáltam az ablakon gránátot bedobni, de egyszer sem sikerül 😞 A tákolmányról mindössze egy alkatrészt sikerült lelõnöm a sörétes puskával ... de visszamegyek, és megpróbálom ahogy írtad.
Na végre, megvan Strelok csúzlija. Erre már lehetett távcsövet tenni, plusz gránátvetõt.
Ha Vánó az egyik kisérõd, akkor próbáld meg így befejezni azt küldetést:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A két kísérõd, akiket az ezredes küld, megállnak az utolsó ajtónál és azt várják, hogy benyiss! Bent vannak a Monolithosok, akik egybõl támadnak, a tákolmányuk pedig "átprogramozza" a kísérõidet! Hogy ezt megakadályozd, 2 dolgot tehetsz:
- Mielõtt bemész abba a helyiségbe, azelõtt felfutsz egy fél emeletet és gránátok behajigálásával elõre elpusztítod a tákolmányt, majd csak ez után nyitsz be az ajtón.
- Ha a társaid már ellenséggé váltak, mert nem pusztítottad el elõre a tákolmányt, akkor azt semmisítsd meg elõbb és ne lõjj a "volt" társaidra, mert ha már nincs tákolmány, akkor õk is "visszaváltoznak".
Célszerûbb és könnyebb az elsõ verziót kivitelezni. (Megfelelõ mennyiségû gránátot akár az épületet védõ Monolithosoktól is szerezhetsz, ha elõbb érsz a hullájukhoz, mint a 2 kísérõd!)

Ilyenkor az van, hogy Snag ellopta. Sokan azt hiszik, hogy ez egy bug, de valójában a Snag side-mission része.

A jó hír, hogy visszaszerezheted a ládád tartalmát.

Na persze találtam egy másik idegölõ gondot is! Visszamentem Jupiterbe, és eltûnt a szervó ruhám, és az otthagyott fegyverem a tárolóból. Most ilyenkor mi a fene van?
fery02
Ott nem is kell lennie olyannak. Az a nagy tákolmány a jelenség forrása, a történet szerint.

Körbejártam az épületet, és sehol semmi, semmilyen szörny, semmi élõlény, csak ez a két barom váltott pirosra.
fery02
Bocs, HL 2 az egy nagon nagy kivétel. Itt figyel Steam-en mindegyik része, csak S.T.A.L.K.E.R.-ek óta, hanyagolom õket picit. 😊

fery02
Ha a Gauss-ra gondolsz (amit nem tudsz eldobni), akkor azt az egyik fegyver-páncél javító technikusnál.

Körülnézek, csak az a baj, hogy mikor kijövök abbõl a tákolt antennás helységbõl, a két társam már pirosra váltott, és lõnek rám...
w77d
elég feltûnõ jelenség egy nagyfejû ember alkatú mutáns dög

Nem vettem észre, hogy lenne... Mirõl ismerem meg?
Fel kell robbantani az antennát. Alatta van valami helység ahová le kell menni.
w77d
nincs hipnotizáló mutáns a közelben?

Hali!

Egy kis HELP kellene! A könyvtárban vagyok, (Pripyat pálya elején) és miután kinyitom az ajtót, ami mögött az a furcsa összetákolt antenna van, az addigi kísérõim ellenséggé válnak, pedig külön figyeltem (többszöri próba után), hogy még az irányukba se lõjek semmivel.
Kénytelen vagyok lelõni õket, de nem kapok több feladatot, mindössze annyi az aktív küldetésem, hogy keressek egy technikust, aki megvizsgálja az ismeretlen fegyvert.
Miért lesz ellenség az eddigi csapat?
Merre keressek megfelelõ technikust?
Segitsetek legyszi!Az X8 laborhoz a piros kodkartyat merre talalom?
Herold
De ott viszont gondolkodni is kell.

kösz akkor hagyom.. 😞

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

w77d
igen, én is jártam így. A nem sérülékeny eszközöket könnyen ki lehet lõni ilyenkor a szar helyrõl, viszont a fegyvereket nem, mivel azonnal 100%-ot sérülnek...

nálam olyan is volt, hogy nem tudtam sehogysem leszedni õket egy fáról. a fára fölmászási lehetõség nem volt persze, fél órát próbálkoztam...

valaki találkozott olyannal hogy egy rejtekhelyrõl nem tudja kivenni a fegyvert? pl északon egy tóparti stég alól nem tudtam elõkaparni egy 301-st .. minden mást sikerült 😞

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Köszönöm
mcmoha
Ha az UFO fekete dobozat kikodoltatod megkapod harom rejtekhely koordinatajat. A puska mindig a harmadikban van. Javaslom, hogy a tudosok technikusaval kodoltassad.😉

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Mérpedig így kell rá szkópot rakni, úgyhogy ha nem sikerült, akkor te szúrtál el valamit.

Minden scope képes puskára így kell felszerelni a távcsövet, így strelok SGI-jére is.

Mezei SIG-re nem is lehet, én a Strelok SGI-rõl beszéltem amire lehet.

Mellesleg az alap SGI-re és a Grozára csak a fejlesztõk marhaságai miatt nem lehet a játékban szkópot szerelni. Egyetlen 0-át kell 1-esre átírni egy-egy txt fileban, hogy lehessen rájuk szkópot szerelni.

És igen, én anno ezeket átírtam magamnak, úgyhogy nálam lehetett.
De nálam az is alap volt, hogy a SMRTER modból kivett hi-res fegyvertextúrákat használtam az ezeréves gyáriak helyett.

w77d
Half Life 2-ben közel nincs ekkora szabadság....

Szerinted nem próbáltam?! Ennyire nem vagyok láma, ráadásul már nem elõször játszom végig.
Az merre van? Nem az van janovban egy markoló alatt?
Herold
Half Life 2 megvolt?

fery02
Emellett minden egyéb fps egy nagyon szûk csõnek tûnik, melyben az orránál fogva vezetik végig a játékost, gondolkodást nélkülözõ filmszerû interaktivitással. 😊

Legalábbis nekem.

mcmoha
Strelok fegyveret teljesen felszerelve talalod meg. Most kiprobaltam es a "mezei" SIG-re nem lehet tavcsovet rakni es a szerelo se tudja atalakitani. Lehet hogy te valamilyen mod-ot hasznalsz?

Yan
a bfbc2-öt hagyd 😊 nem ér ennyit 😉)

&#165; xfire: kistekila

Nincs rajta alapból. Tudom, mert sokszor cserélgettem rajta.

Irtó bonyolult:
Ráhúzol bármilyen SUSAT távcsövet az inventoryban, miközben a kezedben van a puska. Gránátvetõ ugyanígy megy rá.

mcmoha
Az nem az. Strelok puskajan eleve rajta van a tavcso. A tobbi SIG 550-re nem lehet tavcsovet szerelni.

Janovban van egy SIG 550, egy rejtekhelyen. Az Strelok puskája? Ha igen, hogyan vagy kinél lehet rá távcsövet rakatni?
Ja, rendeltem zatonban fegyvert, elsõre FN2000 kaptam.
Visszatöltöttem egy régebbi mentést és onnan folytattam. Nem tudom, mi volt a gubanc.
TSL16b
Minden bázison (Szkadovszk, Janov, mosoda) megorrolnak ránk egy pár óráig, ha a rezidenseket irtjuk a közelében. Késõbb rádión közlik a veszély megszûnését is.

Ja, de én még nem találkoztam ilyen un. "lezárással".