S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fery02
Ez az erdõgazdaságnál volt. Mikor a hajónál volt csata, ott nem találkoztam Morgan-nel.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Jaaa, hogy Pripyat...
Akkor Yanovban nem nagyon szabad vele beszélni...
(Én elkapkodtam és pontot tettem a történet végére Yanovban, tehát futhatok vele még egy kört...)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Kieg:
Érdekes módon baráti viszonyban maradtam a Stalkerekkel, azután is , hogy Morgant megvédve 6 cimbit lelõttem - igaz, akkor a hajónál alul maradtak és én sem figyelmeztettem õket -> a stalkerek barátja kitûzõmnek annyi.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Azt a küldetést befejezed annál a hajónál, azután menned kéne Szultánhoz, vagy Szakállhoz, jelenteni, hogy mi is történt ott...
De ne hozzájuk menj, hanem az emeletre Bagolyhoz! 😊
Õ egybõl ezzel a küldetéssel nyit, mással nem is nagyon akarna foglalkozni.
Bevéded Morgant (6k loot begyûjt!), majd azután szambázol oda a két, fent említett egyikéhez, hogy begyûjtsd a hajóért a köszönetet - vagy a nagy semmit.
(Én stalkerbarát óhajtok maradni, így Szakállal dumálok Szultán és a hajón való lövöldözés után is, ergo Morgannal már nem szoktam összefutni Yanovban...)

Yanovban 3, kisebb eksön lesz még Morgan jóvoltából. Az utolsóban személyesen is részt vesz...
(A Szolgálat raktárát mindenképpen mi fogjuk kiüríteni, akárhogy is csavarjuk a történetet - kár, hogy a Duty-páncél itt semmit sem ér!)

Egzotikus cuccok Nimble-nél tanyáznak a gém elején. Vele mindössze annyi a baj, hogy 5-10k-val drágábban hozza õket, mint ahogy a "boltban" majd megszerezheted azokat a kellõ idõben -> SEVA +5k.

fery02
Én G36-ot elsõ végigjátszásnál ott szereztem, amikor a Jupiter gyárnál felvettem egy irodában dokumentumokat az emeleten. Azután kimenve a folyosóra látom, hogy két oldalról jönnek csúnya bácsik és az egyiknek olyanja volt.

Ja, az irodában volt egy dobtáras shotgun is.

fery02
És Owl mikor adná? Mert én épp 20 percel elõtte nyomtam le azt a részt, mielõtt olvastam itt róla az infókat, a banditák oldalán, mert Sultan említette, hogy van egy ilyen feladat.
Vagy utána egybõl menni kellett volna Owl-hoz szólni, hogy mi az ábra?

Jól emlékszem amúgy, hogy ha életben marad, akkor még Pripyat-ban részt vehetünk vele egy izgalmasabb akcióban?

fery02
Köszi, akkor azzal tényleg nem kell foglalkozni.

Yan
annyira nekem nem kell, az elsõ fejesnél úgysem tudják honnan lõttem 😊
viszont nincs is más választásom, mert elfelejtettem hol lehet g36-ot szerezni, pedig az régen elég hamar megvolt.

¥ xfire: kistekila

Owl adja. Sultan a saját emberének kísérésével bíz meg, az meg nem Morgan, hanem a vele tárgyaló bandita.
A védésénél - szerintem - a mozgás és annak gyorsasága a lényeg, hogy a 2 tûz közül kiverekedjük magunkat. Morgan mozgásával, ha vele együtt - de inkább elõtte "tisztítva" az utat - teszed azt - a leírt irányba - , akkor pár másodperc alatt biztonságos helyre menekülhet - ha megáll harcolni, akkor vége - , a másik két társa pedig feltartja addig a banditák zömét - igaz, menekülve - , ameddig a résen át vissza nem fordulsz rájuk.
Legnehezebb fokozaton 3-4 találattól hanyatt vágod magad - 2. szintig fejlesztett stalker-páncélban, ilyen közelrõl nem hibáznak az ellenfelek (sem) - , nincs idõ egy irányba beállni, mert akkor - elõbb-utóbb - körbe fognak venni! Ha nem nyitsz utat, mind a 4-en ott maradtok!
A lényeg a gyors mozgáson és azon az elsõ 3-4 pontos, rövid sorozaton kell, hogy legyen. A bandita-stalker párharc rád irányuló össztûzzé alakul át, ha álló/könnyû célpontot mutatsz nekik.
Mozgással 15-20 másodperc volt az egész akció!

"It affects how much sway your gun has when you strafe or lean while using the iron sights."

Magyarul fika, kb. annyit ér mint AD&D-ben a Charisma.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Jó lenne - ha mehetne rá hangtompító.

Teszteltem a Storm 5x45-öt, egész frankó (leszámítva a TRS-t verõ amortizációt), aztán majd hanyatdobtam magam mikor megláttam a lõtávját. Alig több mint a shotgunnak. Pedig a skuló látszólag nem pottyan le a földre, csak nem ér el odáig. Hát így elég tré, marad az IL86.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Morgant bevédeni akkor lehet ha Owltól (vagy Sultantól) kapod a küldetést, különben kinyírni kell. Én stalker ruhában + IL86 + shotgun mentem be rendet rakni (master fokozaton), bõven elég az is. Persze nem cowboykodni kell, hanem fedezékbõl lõni, leginkább fejre.

fery02
Fegyverek fejlesztésénél mit kell érteni "Kezelhetõség" alatt?

No, de ahogy elõadja! 😄
Nem mondom, hogy rossz, de azért én jobbat vártam volna - fõleg Tõle - , amikor olyanom már van! 😄

Kieg:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sokadszorra azért már nem is olyan kemény dolog megvédeni Õkereskedõségét a harcban:
Hátra arc (1 stalker), majd el balra (1 stalker) és jobbra fordulva ki az ajtón (1-2 stalker) és vissza a résen a csarnok fõbejáratához (zömében bandita-maradékok) (idáig Morgan is velünk tart ált.)! Ezután - ha még van élet odabent, akkor egy nagy jobbkanyarral vissza a friss levegõre, oda, ahol elõször kibukkantunk az épületbõl - esetleg egy balra kitérõ a fõbejáraton keresztül és vissza...

Yan
jó is az pedig 😊
majdnem a végéig vittem vele

¥ xfire: kistekila

Ez is megvolt! Tényleg érdekes történet! 😄

Majdnem lefordultam a monitor elöl a röhögéstõl, amikor teljesen hülyének nézve engem, elõször próbált megvesztegetni Morgan, és a bizonyítékért cserébe adott egyet a csak a kiemelten megbecsült Szolgálatosok által hordható fegyverébõl - csorgott már a nyálam, de nagyon, hogy végre, nem lesz ellenfelem a zónában... - és kezembe nyomta az
...
Abakant! <#hehe>

De ezért nem fogok a Stalker-tesóimnak hátat fordítani és lelõni közülük 6-ot, amikor Morgannak mindenképpen meg kell halnia! <#worship>

Javítás: nem fûrésztelep, hanem Erdõgazdaság, sorry!

A barlang valóban ott van a leégett falutól ÉK-re, ahol az út kanyarodik...

Na, megvan, hogy hogyan is kéne ezzel a Morgan kölökkel felvenni a kapcsolatot és "megvédeni" õt:

Tehát az egész akkor kezdõdik, amikor Szultán emberei le akarják rohanni Szakáll embereit...
Ugyan dönthetünk, hogy ki mellé állunk abban a harcban, de a végén, amikor jelenteni kéne a megbízónknak a sikert, akkor (a velük való csevej elõtt) kell Bagollyal beszélni és õ kér meg rá, hogy az egyik kereskedõ-cimbijét védjük meg az esetleges atrocitásoktól a Fûrésztelepen...
(ha a megbízónkkal - és nem Bagollyal - csevegünk, akkor az az õ oldalán dob be ebbe a csetepatéba, így Morgan mindenképpen ellenséggé fog válni már az elején...(#4585))
Lehetõleg Nimble-tõl vegyünk egy jobbfajta páncélt elõtte, amit Kardán pofozzon is ki, mert egyszerre 2 oldalról fogjuk kapni az áldást, többszörös túlerõ ellenében - Morgan-koma meg mindig a tömegbe veti magát és hihetetlenül könnyen feldobja a vegyvédelmi bakancsát (bezzeg, ha nekünk kell õt levadászni...)!
Fegyvernek lehetõleg a minél nagyobb tárkapacitásúakat vigyünk magunkkal (exo és géppuska + gránátvetõ kombóval mon'juk még nem próbáltam...): pl. Striker + Lövész-SIG már megfelelõ választás - ezen helyzetben a gránátokra nem volt idõm - gyógyító, vagy vérzéscsillapító arti használata sem rossz ötlet!
Ha nem védjük, szó szerint a testünkkel ezt a lükét, akkor hamar sikertelen feladat lesz ebbõl...

ui: Mcmoha-t mégiscsak foglaljuk aranyba! 😉 😄
ui2: A GYIK-ot lehetne bõvíteni az utóbb tárgyalt témákkal?

Pedig ott van az a controller barlangjában (ahol a hulla hever a matracon) a polcon. A bejárat meg a burning villagetõl keletre, ha a térképen nézed, egy 3 ágú shuriken alakzat.

sevendoor
Máshol nincs abból a zombiporos cuccból? A vámpiroknál lévõ 2t megtaláltam, de a controlleles alagútban lévõt az istennek sem találom.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Meg a seasoned stalker achievementet se hajlandó beadni, pedig voltam mindegyikben. Igaz, nem mindenhol találtam artit (Svaroggal nem csoda), lehet az kell hozzá?

Én lófaszt se látok rajta, nagy néha valami zöld pöttyöt, de legtöbbször elõbb lépek az artira mint mutatná. Be kell szereznem egy Velest is mellé, ez csak az anomáliák mutatására jó, másra nem.

fery02
Svarog az egyik leghasznosabb cucc a játék történelmében (legalábbis számomra). 😊
Gyakorlatilag onnantól akár el is dobhatjuk a csavaros tarisznyánkat, mert nem kell csavarok dobálgatásával szarakodni.

Úgy cikázgatok az anomáliák között, hogy sokszor csak az élvezet kedvéért is bele szoktam menni közéjük, ha van artifact, ha nem. 😄

Nekem tökéletesen láthatóak az artifact-ok is a kijelzõn.

a svaroggal az a baj hogy nagyobb területet mutat mint a veles így kisebb lett az artifact-t jelölõ pötty de azért lehet azt látni csak ki fog esni a szemünk 😉 .. viszont nem fogsz belegyalogolni az anomáliákba 😊

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Ez a Svarog nekem nagy csalódás, Velessel sokkal több artifactot megtalálok, mi ebben a táp? Oké hogy kijelzi az anomáliákat, viszont az artifactokat meg nem (néha háttérszínnel elbújtatja az anomália rajz alá), csak akkor veszem észre az artit ha már ráléptem. Ez így elég suxx, sokkal többet vártam ettõl.

hali
ismételtem elakadtam
Át értem pripyatba és van az a küldetés,amikor két másik katonával kell elmenni a Monolith-osokhoz,azt a házat kitakarítani.
Amikor kijövünk,indulunk vissza,akkor pirossá válnak,ez ellen mit lehet tenni?
Most azzal próbálkoztam,hogy lemaradok,de most nincs küldetésem...
Herold
Szerintem akkor hagyd is abba azonnal.

Bizonyos számú küldetést teljesíteni kell, avagy elõrehaladni a történetben, hogy Veles detektorok legyenek az árus(ok)nál és a hulláknál, mint ahogy SEVA-t sem árulnak a játék elején.

Csak névleg (leírás szerint 5x), de nem a valóságban! Az IL86 szkópja jobban nagyít (kb. mint a Vintar), a PSO-1 meg szinte semmit, ahogy a rohampuskáknál megszokott. Érdemes kipróbálni, lesz meglepetés. 😊

Hávájért is át kell menni Yanovba, én még azelõtt akartam volna Swarogot. Mostmár mindegy, átmentem, egyet találtam vmi zombinál rögtön a pályaudvaron, egyet meg Kopachiban a markolóban (1 meg már volt a Detektívért).

Az AK távcsöve(PSO-1) is 4X nagyítású! Lehet szereni hozzá külön 1.6X nagyításút, annak a neve PSU-1.

Mellesleg igen, árulnak Veles detektort a Wealthy Client achievement után, csak éppen nem Owl hanem Hawaiian, a Yanovi árus.

Ja, hogy be is lehet menni a hajóba? xD
Én tökre azt hittem, hogy fent a fedélzeten vannak az emberek. LoL

És danke schön a segítséget srácok!

Mielõtt bemész a hajóba, célszerû felkeresni az égõ falutól keletre levõ barlangot, a controller mellett (az alap AK-val lesorozható) találsz fekete gyógyszert, ami megvéd 1 kitöréstõl. 2 másikat találsz a mocsár anomália déli részén levõ alagút végén (bloodsucker lair alatt). Ezzel a 3-mal ha túlélsz 3 kitörést, utána immunis leszel rájuk, feltéve ha maxon van az életerõd (ami nem bonyolult, max bevágsz 1 elsõsegélyt elõtte). Így érdemes indítani. 😊

mcmoha
Be is mentel a hajoba? (Ajtonyitas "F" bill.)<#idiota>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Üdv!

Most kezdtem a játékot, és mindjárt az elején el kell menni a hajóhoz, ahol van egy tábor. Odamentem, viszont ott senki sincs, de a térkép jelzi az emberek számát és típusát, de nálam láthatatlanok. Ez egy szellemhajó? 😄 Vagy egy bug? Vagy mi?

Annak RPG kell, állítólag 1-tõl fekszik.

Skulók ilyen arányban esnek:

És ehhez még hozzá lehet számolni vagy 2000 AK skulót, amit már elhasználtam. Mindehhez tartozik majdnem 1000 legyilkolt stalker, tehát ennyibõl jött össze ennyi Ez fejenként 2 db NATO skuló. 😄 Még azt se hozza vissza amivel lelövöm õket.

Sztem hanyagold a Vintorezt. A Nimble féle verzió (Tide) mondjuk nagyobbat sebez, és pontosabb is, de még így is csak 3. a Gauss és a Lynx után. Én inkább a Lynxre szavazok. 6x szkóp (a Vintarnak asszem 4x csak, max 5x), egyenesebb lõvonal (a 9x39 skuló hamar lekonyul, állandóan fölé kell lõni), nagyobb sebzés (65% helyett 100% (a Gauss 200%)), nagyobb pontosság. Igaz, hangtompítója nincs. Arra talán az SVU lenne jó, csak ahhoz meg 3. szintû tuning kéne, ami Pripjaty elõtt felejtõs, akkor meg már minek.

Sztem a játék elején sniperkedni a legjobb az IL86. Nem túl pontos, viszont AK skulót mindenkinél találsz, lehetetlen kifogyni belõle (valamint 4x szkópja van, az AK-nak csak 1.6x), ellenben 9x39-et csak Owl árul, jó drágán, és sehol nem esik. Sniper skuló se, de az takarékosabb, 1 lövés = 1 halál.

Nézzél használtat a PH-n, án is ott vettem Dio1-et!

Ha a hajó (Skadovsk) közelében támadsz le vkit (mutánsok nem számítanak), akkor bezárják a bázist egy idõre (kb. 20 perc), meg pár arc morcos lesz. Érdemes õket lekaszálni és kifosztani ha már egyszer úgyis pirosak. A fontos embereket úgyse lehet lelõni (ellentétben a korábbi epizódokkal, ahol simán kinyírták a banditák az agropromi árust, aztán baszhattad).

Érdekes mód nemcsak a hajó közelében, hanem néha a térkép szélén lelõtt emberekért is ugyanúgy jön a "megtámadták a bázist" üzenet. Mintha vmi VIP õrjárat lenne, akik szintén a hajó tartozékai.

Érdemes úgy idõzíteni hogy 8-ig alszol, lehetõleg ne 7-tõl, hanem vmi komolyabbat hogy legyen közben emission, 8-kor kirajzik mindenki, lekaszálod az embereket, majd amíg morcoskodnak, addig bekukkantasz artikért az anomáliákba. Mire visszaérsz okés minden, és van egy csomó eladható cuccod + artid. Én már 600k-nál járok, és még csak Zatonban vagyok, minimális mennyiségû küldetést letudva. Bubblet keresek, de az istennek nem akarja beadni, közben goldfishbõl meg graviból hegyekben áll a készlet. Az elõzõ játékban meg fordítva volt, úgy látszik a bubble és goldfish egymást kizáró arti. Igaz, már a CS-ben is így volt.

Olvastam vmi netes leírásban hogy wealthy client achievementtel Owl is árul Veles detektorokat (ritkán, de felbukkanhat). Namost már 20 (játékbeli) napja figyelem a készletét, sosincs neki ilyen, pedig az achievement megvan, 600k pénz zsebben, oszt lófasz. Ez kamu infó, vagy csak vmelyik korai ruszki verzióban lehetett így?

Akkor figyelj:
Elmész a Jupiter pályarész jobb alsó sarkába, ahol van egy híd, ami egy ilyen beton szennvízesárkon megy keresztül, a betonkád amonália mellett.
Ez a térkép leg jobbszélsõ pontján van, a Jupiter gyár falain kívül.
Ott ahol ez a betonárok kimegy a térképrõl, áll néhány garázs. Oda kéne benézned a garázsok mögé, ha tuti fegyvert akarsz.

Akkor viszel egy tucat gránátot, majd a fedezékbõl kihajolva lesznájperkeded az AK-val...
Ha gond van, akkor visszafutsz az ajtó mögé, vagy a mozdony másik oldalára és kikúrálod magad (a fölös cuccot a bejáratnál rakd le, ha volna ilyesmi nálad, hogy ne lassítson le és fárasszon ki a "túlsúly").
Ha nem érzed még ehhez elég jónak a felszerelésedet, akkor fordulj pár kört a Parkoló meg a Cementgyár között (meg a Hamukupacnál is szokott lenni 2-3 zombi...) és be tudsz szerezni jobbat (akár az elejtettek közül is).
Ha még nincs meg a 2 szerszámkészlet a szerelõnek, ill. a Cementgyárat még nem kutattad át alkatrészekért, akkor elõbb ezeket csináld meg - ez a küldetés meg fog várni.

mcmoha
Vegyel be pszi blokkolot ahogy irtak, igyal egy "Colat", esetleg a kecsapbol is benyomhatsz egyet, aztan kessel mennyel ra. Ha a kozelebe jutsz nem tudja elvenni a fegyvered, ezert onnet a soretes is kituno fegyver. Ha elszalad maradj szorosan a nyomaban.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

köszi a gyors válaszod
de most csak ak-74m em van meg régebbi jó nagy puskám<#szomoru1><#szomoru1>
mascarun
beveszel pár pszi blokkolót! Éjjellátóval jóljársz mert messzebre ellátsz mint zsebilámpával. Bemész rátartod a fegyvert és csak akkor lõsz ha nincs fenn a pajzsa. Akkor is fejre! Ezt onnan látod hogy nem tartja a feje fõlé a kezét és sebzõdik is! Fegyvernek ajánlom hozzá a H&KG36-osát(fas*ásabb lõszerrel) vagy a nagy tûzgyorsaságú sörétes puskát(asszem Striker)! Max 80 másodperc küzdelem lesz ha nem kell túl sokat szaladozni utánuk!

helló
2.részben(jupiter) megint elakadtam
van egy olyan mellékküldetés,hogy egy vasúti aluljáróba kell bemenni,és ki kell nyírni két mutáns valamit.
Bár hogy próbálkoztam semmi,elvette a fegyvereimet,hozzám b*szott egy-két pár méretes csövet,vagy elveszi az összes energiámat hogy megmozdulni se tudjak..
Ezt a valamit hogy kell kinyírni?Segítsetek létszíves!
<#falbav>
😊)

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Yan
az Yanovban lesz

&#165; xfire: kistekila