S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Mi a franc van itt már fiúk ezt nem hiszem el. 27db új hsz abból egy raklapnyi egymás szidása; konfliktus keresés és folytatás.

Nem hiszem el, hogy egyikõtök sem tud az okos enged, szamár szenved (hülyébb szenved) alapon továbblépni már ezen.

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

mcmoha
Itt egy trailer. Most mar hamarosan jon.😉

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Pedig nem lehetetlen, Tide-dal leszedtem 4-et mire el tudtak menekülni.
Még néhány hét van állítólag a végleges kiadásáig, már nem kell sokat várni.

mascarun
Én úgy tudom hogy még csak X %-ig van kész úgyhogy hiába keresed!

TOMSILENT
Engem érdekelne a Call of pripyat complete - sehol nem találom a letöltési linket...de itt már pár emberke tuti azzal tolja...ha megkérhetem õket...egy megosztásra, meg köszönném...

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Herold
Na takarodjál most már innen, mindenkinek elege van a nagy pofádból meg a nulla tudásodból.

Herold
Szerintem te kurvára nem értesz a fegyverekhez csak a pofád nagy.

Szia!
Akkora már mûködik a Gauss. Mindenkinek 1 lövés és 1 tár elég is.Probléma megoldva, senki sem futott el.
Kiborg
Koridor
Pripyatban amikor a zsoldosvezért és az összekötöt kel kinyirni nekem a zsoldosvezért sose sikerült kinyirni, csak az összekötöt sikerült. Egy idö után meguntam és megkináltam öket egy RPGvel, igy már sikerült mind a kettöt kinyirni <#taps> , csak ugy repültek.

Már megint egy újabb flémer alreg... <#banplz>
w77d
srácok melyik grafikai modokat érdemes feltenni? linket is elfogadok!

Olyan modot nem ismer valaki egyébként, ami a régi páncélokat is elérhetõvé teszi az árusoknál? Úgy értem van vagy 8-10 olyan páncél, ami ugyan benne van a játékban még a Shadows of Chernobylból, de nem árulja õket senki.

Hát igen, a Nimble féle nevesített fegyverek nagyon háttérbe szorítják az alap fegyókat, némi nerf nem árt nekik.

TOMSILENT
Kuss lesz már végre? Az isten basszon meg titeket...nem igaz. Fel jövök és azt kell látnom hogy mindenhol szemét. Álljon már meg a menet...amúgy a "vato loco" nem nyerõ szóval kotrás innen aki egy klónt és egy hibridet nem tud meg különböztetni!!!

#6189: Vissza vettem a tûzgyorsaságát mert nekem nagyon nagy volt + a tuning mind valami minigun ezért visszább vettem...olcsó lõszer megy bele.. már megéri + sebzés nem igen nagy de elmegy...

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Jó, akkor nálad a klónozás kizárólag Dolly birkára vonatkozik, a maradék 6 milliárd embernél meg nem. Ha direkt nem akarod megérteni, azzal nem lehet mit tenni.
A klónozás szó a biológiából ered, felépítésüket tekintve azonos egyedek másolását jelenti. Ha valami úgy néz ki kívûlrõl, mint egy másik dolog, de a belsõ felépítése teljesen más, akkor nem lehet klónnak nevezni.

Egyébként a HK416-ost szándékosan tervezték ilyennek, hogy külsõre az M4-re hasonlítson. Az amerikai fegyveres erõk ugyanis már a 2000-es évek eleje óta szeretnék lecserélni a sérülékeny és problémás M-16/M4 családot, de a nagyon erõs amerikai M4 lobby ezt nem nagyon akarja engedni. A szintén a HK által az M4 váltótípusának tervezett XM8 rendszeresítését is õk akadályozták meg még 2005-ben.

Ezért a HK a következõ körben elõállt egy olyan fegyverrel, ami külsõre ugyanúgy néz ki, mint az M4, de a belseje teljesen más, sokkal megbízhatóbban mûködik, és nem érzékeny annyira a koszolódásra, mint a régi rendszer. Ezért építették bele egy már korábban bevált fegyverük, a G36(a Stalker COP-ban GP-37) belsõ rendszerét. Ez lett a HK416. Sõt, még egy lépéssel tovább is mentek a kérdésben, és megoldották, hogy a már meglévõ M4-ek alsó részére(lower receiver) lehessen ráépíteni a HK416 upper receiverét, így a seregnek csak az új fegyverek egy részét kelljen megvenni, és összeépíteni a régi M4-ek lower receiverjeivel, így is csökkentve a költségeket. Táhát nem egy szerkezetileg ugyanolyan fegyverrõl, azaz nem egy klónról van szó. Ezért nem szerepel a clone szó a wikipedia szócikkben sem.

Jó példa fegyverek esetében a klónra az Hitman sorozatban 47 által használt
AMT Hardballer, ami az amerikai hadsereg 1911 óta használt hadipisztolyának, a Colt M1911A1-nek a másolata. Nem véletlen, hogy így kezdõdik a Hardballer szócikke a wikipedián:
"The AMT Hardballer is a clone of the .45 ACP Colt M1911"

Ugyanezen logika alapján, a belsõ felépítés eltérése miatt nem lehet az AK-47-est a korábbi német
STG44 másolatának, klónjának nevezni.

Azt hiszem, ezzel rendbe is tettük a klónozás kérdését a fegyverekkel kapcsolatban, mikor beszélhetünk másolatról, és mikor nem.

A permbantól pedig köszönöm szépen, egyáltalán nem tartok, azt korántsem efféle dolgokért adják.

Ahogy az is le van írva hogy a HK416 az M4 klónja. "The HK416 is a modified variant of the American carbine, the M4." Tudod, ha a Trabantba Wartburg lámpát raksz, attól még nem lesz Wartburg. A Niko és Adios cipõk is különböznek a Nike és Adidastól, mégis azok klónjai. Asszem az a bajod hogy nem tudod mit jelent az a szó hogy klón.

A személyeskedõ, flémkeltõ stílust meg fejezd be végre, senkit se érdekel a sértõdött fikázásod! Majd akkor gyere vissza ha képes vagy flémelés nélkül, tényekkel alátámasztva vitatkozni! Elég sokan megmondták már hogy nem kíváncsiak erre, te mégis folytatod. Hajtasz a permbannra?
Amúgy mit tervezel a Stromal? Nagyon hasznosak amúgy ezek az ltx fileok, itt lehet a fegyverekkel kapcsolatos összes beállítást megváltoztatni. Pl új hangot adni az egyes fegyvereknek, meg hasonlókat. Azt is itt lehet beállítani egy szám átírásával, hogy pl:az SGI5k(SG550)-re meginte lehessen távcsövet tenni, mint az elõzõ részekben. Sose értettem, miért változatták ezt meg, hiszen ott virít a fegyver tetején a rögzítõsín, amire a távcsövet csatlakoztatni lehet. Meg aztán a Strelok féle SGI5k-re is lehet távcsövet tenni.

Le van írva a wikipedián feketén fehéren, hogy a HK416-osba a német G36-os gépkarabély elsütõszerkezete van beépítve.
Remélem azért angolt még a te köreidben is tanítanak:

The HK416 uses a proprietary gas system derived from the HK G36, replacing the direct impingement gas system used by the standard M16/M4.

Ez van, erre utalt Herold, és én is. Ha te ezt nem érted, vagy nem vagy képes értelmezni/lefordítani, és továbbra is a klónjának tartod, az a te problémád.

Érdekes tény hogy azért annyira nem vagy meggyõzõdve a saját igazadról, hogy az SG belinkelt Haditechnikai topikjában is elõadd ezt a véleményedet, miszerint a HK416 az az M4 klónja, hogy aztán a profik ízekre szedjék ezt a buta állítást.

Szerintem ebbõl mindenki levonhatja a megfelelõ következtetéseket veled kapcsolatban.

A "te kis gyökér" beszólásodért se járt, meg a többiért se. Már rég permbannt érdemeltél volna, úgyhogy mostmár fejezd be végre! Hányszor kell még a modinak rádszólnia?
Bizony, ez egy ilyen világ, tudod, cigányozásért azonnál jár a dupla büntetõpont, fasszopózásért nem, azt bátran lehet. Kettõs mérce, nem vagyok meglepve.

Mellesleg attól hogy én büntetõpontot kapok, a te stílusod még nem lesz szalonképesebb, se az érveid nem fogják jobban megállni a helyüket.

Meg a wikipedia, meg mindenki más rajtad kívül.
Olyankort el kéne gondolkodnod hogy miért jön mindenki szembe veled.
Egyszer már szólt a modi hogy fejezd be, nem volt elég? Hiába mutogatsz a másikra fröcsögõ nyállal, itt csak te vagy az akinek fingja nincs a témához, ezt már 1000x bebizonyítottad. Mosmtár elég unalmas ahogy mindenhsz-edben egyre mélyebbre süllyedsz az önégetéseddel.

Azt meg nyilván tudod hogy melyik õsi foglalkozású szülõdet sértegesd!
TOMSILENT
Ó nagyon kosz!!!

mi ez a nagy rinya a fegyókról? Vintorez a legjobb és kész 😄

Úgy látom hogy a Stormnak nincs külön ltx fileja, helyette az alap Groza ltx filejának a végén van megjelölve, hogy miben különbözzön az alap Grozától.

Az alap Groza fileját itt találod:
Stalker fõkönyvtár\gamedata\configs\weapons\w_groza.ltx

Ebben a fileban keresd meg ezt a sort:
:wpn_groza

Az ezzel kezdõdõ szekcióban találod a Storm beállításait.

KranaZoli
Fijjugok, már beírt egy Moderátor is #6168

Nem kellene elgondolkozni, hogy esetleg ezt PÜ-ben folytassátok?! Engem speciel 1általán nem érdekel, hogy melyik fegyver hány cm-el lõ egy célpont fölé vagy alá.

Ez most úgy látom 2 emberként érdekel naggyon. Erre tökéletes megoldás a PÜ.

Engedjétek ki a gõzt vhogyan, de ne itt!

Legyetek szívesek!!!

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

TOMSILENT
Valaki meg tudja mondani hol találom meg a "storm" nevû fegyver (groza 5.5x39) ltx fájllát? - szükségem lenne rá...

#6177: Mindent csinálj meg ami a Duty-t segíti és elérhetõvé válik a "piros" távcsõ (azaz célzó rendszeres PSO távcsõ)...

Tényleg kinél lehet venni piros távcsövet és RP74hez skulót? Szolgálattal vagyok haver elméletileg, tõlük kértem katonákat a bunkerhez, nekik adtam a PDA-kat is. Õk a zöldek.

Hawaiiantól.
A legtöbb jó cucc hawaiian általi árúsításához elég a kimaxolt viszony a Freedommal/Dutyval. Más cuccokhoz viszont, és ilyen a piros távcsõ is, a kimaxolt viszonyon felül kell még a Wealthy Client Achievement is, amit akkor szerzel meg, ha egy alkalommal a pénzed átlépi a 100.000 RU-t, amit intenzív képzõdménykeresgéléssel és eladással lehet elérni. <#smile>

Egyébként ITT van egy jó oldal, ahol meg lehet nézni, milyen fegyver árulásához milyen elõfeltételek teljesítése szükséges.

Wealthy Client Achievement kell tehát a következõ cuccok hawaiian általi árúsításához:
-RP-74
-RG-6
-RPG-7
-FN2000
-Exoskeleton
-Target-Identification Warsaw Scope (piros végû)
-Standard, Night-vision, Adjustable SUSAT Scopes

Mondjuk azt el kell mondani, hogy a fegyverek zöme máshonnan is beszerezhetõ, de azért nem mindegy, hogy már csak Pripyatban jutsz hozzá egyikhez másikhoz, vagy már Jupiterben ilyenekkel grasszálsz.

Hát elvileg akkor fogadja be õket a Freedom és a Duty, ha elég jó viszonyba kerülsz velük, és a viszonyt javítani sok dologgal lehet, többel, mint amennyi a viszony kimaxolásához kell. Tehát ha megcsinálod nekik a többi szívességet, már azokkal is el tudod érni a mximumot, és akkor a PDA-kat már nem kell odaadnod, megtarthatod õket.

De nekem például egy korábbi végigjátszásnál nem sikerült kimaxolnom a viszonyt, amikor a Zatoni fegyverkereskedõ PDA-ját nem adtam a Freedomnak/Dutynak.

És olyankor mi a helyzet, ha a másikra nem hatnak az észérvek, mester?

Herold
Pedig elég egyértelmû. Ami számos módosításon átment, az már nem klón, ezt a hülye is tudja. Csak te nevezed annak.

Mit kéne kimagyarázni? Ki akar kimagyarázni és mit? Nem neked kéne véletlenül magyarázkodnod, hogy miért írsz baromságokat, amikor lövésed sincs a fegyverekrõl?

Sokan felhívták itt rajtam kívül a figyelmet arra hogy badarságokat beszélsz, de te csak beszélsz tovább összefüggéstelenül. Nyilván gyengeelméjû vagy, engem nem érdekel, befejeztem. Elvégre cigányokkal se áll le beszélgetni az ember, mert immunisak az észérvekre. Te is ugyanaz a kategória vagy.

mascarun
Legutóbbi végigjátszásnál nem adtam oda senkinek sem a PDA-kat és úgy is befogadta õket a "Duty"! Akkor most nem tudom hogy ott mi volt a feltétele! Azt hiszem csak a Hazudozós Stalkert (?Szoróka?) köptem be náluk. Meg kihoztam még elõtte Mityájt a fosztogatóktól bár nekik gondolom ehhet közük nem volt!

Szia!
Mindkettõ jó fegyver, a maga korlátaival és elõnyeivel együtt.
FN2000-nek nagy jó az érzékelõs távcsöve és a gránátvetõje, míg a GP37nek a pontossága a nagy elõnye.Mindkettõ hangos.
Viszont én megtaláltam a nekem legjobban tetszõ fegyót 😄 Mégpedig a Lövész SG5k-t, (ha jól írom a nevét). Pontossága kielégítõ, tûzereje elég jó, ha tudnék rá venni egy hõérzékelõs(piros) végû távcsövet, számomra maga lenne a tökély.(nagy elõnye a hangtompító(nálam mûködik))és gránátvetõ is tehetõ rá.
Kiborg

ui: tényleg kinél lehet venni piros távcsövet és RP74hez skulót? Szolgálattal vagyok haver elméletileg, tõlük kértem katonákat a bunkerhez, nekik adtam a PDA-kat is. Õk a zöldek.
Ne erõlködj, ezt már nem tudod kimagyarázni.
A TRS-t ideje volt, a legszarabb minõségû fegyó, pár lövés és leírja magát. Anti-AK. A GP37 jó választás, kimaxolható 100%-ra a pontosság, és az AK-nál is jobban bírja a terhelést. Az FT200N már közel sem, meg a pontosságra se egy GP37, sztem ne nagyon keresd. Freedom haversággal Hawaiian árul ilyet. A legjobb sztem az AC96 2-es lövéssel, a GP37, vagy a Tide a mûködõ hangtompító miatt.
Efreet
Vato loco és bgabor: a vitának nem része a személyeskedés - érvekkel, normálisan kellene folytatni jó?

Ha udvarolni szeretnétek egymásnak, azt privát üzenetben tegyétek meg, de a lelki életeteket ne a közösség szeme elõtt éljétek - maradjatok a topic témájánál, különben kénytelen leszek kiosztani pár büntetõpontot.

Köszönöm!

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

lpmaskmancick
Olyan ftm200m van fürgénél szkadovszkba pár rugóért.

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

Koridor
Kiprobáltam az RP-74-est, az irányitót és a gnomot elég hamar kilehet nyirn vele.
Lecseréltema TRs-t egy Gp37-re.

Most egy Ft200m-re vadászok.

mascarun
már rég.

Törölt felhasználó
Bezzeg a zónában már agyonlõtték volna egymást....
Aha, és az általad beidézett oldalon a szócikk így folytatódik:

"It is a modified version of the American M4 carbine with many changes, most notably a new gas operating system from the Heckler & Koch G36"

Tehát teljesen más a belsõ szerkezete, mint az M4-nek. A klón pedig azt jelenti, hogy a két dolog teljesen azonos.

Minden "érved" megdõlt tehát. Ha folytatni akarod a vitát, netán némi valódi ismeretanyagot is fel szeretnél szedni a témában, nézz be hozzánk a Haditechnika topikba, ott ilyen kérdésekrõl szoktunk beszélgetni már 2004 óta. Nyugodtan kérdezz majd ott rá, hogy a HK416 tényleg az M4 klónja e, és nézd majd meg a visszajelzéseket, érdekes dolgokat fogsz tapasztalni.

Huszonhat éves vagyok, ahogyan az az adatlapomon is szerepel, a te adatlapoddal ellentétben, ahol még a kitöltött mezõkben is fiktív adatok szerepelnek. Vagy netán tényleg Jack a keresztneved? <#lama>

Egyébként te valami tizenéves vagy, hogy az életkort ennyire misztifikálod?

Persze. És minden ember gond nélkül le tud merülni az óceánban 50 méterre a víz alá, és ott akár fél órát is tartózkodni. Hiszen nyilván minden egyes víz alá merülõnél ott van a legmodernebb oxigénpalack és búvárfelszerelés.

A logikáról hallottál már?

1. Nem az volt a kérdés hogy a 3 évesek is megtalálják-e egybõl, hanem hogy lehet-e. Lehet.
2. Akinek ekkora pofája van mint bgabornak, annak illett volna ismernie, mert így csak magát égeti hogy erõsködik az ellenkezõjével. A nagy szagértõ... ^^