S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Herold
A CS-ben még jó volt a végén az APC illetve a helikopterek ellen, de a CoP-ban nem emlékszem olyan helyzetre, ahol szükség lett volna rpg-re.

Jó hát. Minek RPG, le akarod irtani a saját csapatodat is? Ez nem quake, itt nem olyan májer az RPG.
lpmaskmancick
Akkor Strelok SGI puskája + Eliminator jó lesz? De gondolkozom hogy egy RP-74-es nem ártana. Amikor elõzõleg kétszer vittem végig a játékot akkor Jupiter gyár melletti árokba fészkelõ banditáknál találtam, de most nincs. Azt tudom, hogy Pripjatyba van a szõlõtõke anomáliás házban.

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

Garry a führer csak akkor bukkan fel, ha megcsinálsz 1 küldetést a katonáknak.
kísérõvel

Pripyat-ból hogy lehet visszajutni Jupiterbe?

Szerintem teljesen felesleges, a rakétákkal együtt majd tíz kiló a cucc.

Vigyél helyette sok lõszert, egy jobb sörétest és egy jó puskát. Mivel az alagútban a gáz miatt a SEVA ruhát kell majd viselni, aminek nincs éjjellátója, erõsen javasolt egy éjjellátós fegyvertávcsõ beszerzése is. Mondanom se kell hogy odalent sötét lesz. 😄

Felesleges. Shotgun + AK elég.
lpmaskmancick
Na köszi, meglett a RPG vetõcsöve, már csak azon gondolkozok hogy a Pripjatyba vezetõ útra magammal vigyem-e?

Megvan

Hogy tudok eljutni a lezuhant helikopterbez ami a Jupiter jobb alsó sarkában van? Már körbejártam vagy 2-szer az épületet, voltam bent is, ..

Jupiterben, a tudósoktól nyugatra levõ épületben találsz. Bejárat a pince felõl, a teletörpén át vezet.
lpmaskmancick
RPG-7u vetõcsövet honnan tudok venni? Mert belevaló lõszerem már van.(vettem Bagolytól)

Lehet venni a boltban stalker ruhát, annál jobbat nem találsz. Páncélzata mondjuk 0, de a súlya is kb annyi, valamint +10 kilót cipelhetsz magaddal.
Pont ezt akartam kérdezni, köszi. Kár hogy eladtam az elözõ ruhám.

Igen, a pripyatba való átkelés a fõküldetésszál része lesz, szóval nemigen lehet siettetni. És addig amíg oda nemn jutsz, nem elérhetõek a harmadik szintû fejlesztések, szóval javaslom hogy vedd le a szervoruhát.

Kösz, és hogyan lehet eljutni egy másik térképre? Itt vagyok a szennyvíztisztítónál, de van egy kerítés, és nem tudom megkerülni. Csak vezetõvel lehet menni?

lpmaskmancick
Persze, ha valamelyik szerelõnek megszerzed a finom munkához való szerszámokat Pripjaty-ból.

Van olyan fejlesztés, vagy valahogy meg lehet oldani hogy servoruhában tudjak futni? Remélem igen, így elég lassan haladok.

KranaZoli
A SHoC Complete mod-ra még lehet dobni pár mod-ot és sokkal(!) pofásabb lesz. Nézz be a SHoC topic-ba. Talán még vannak ott képek és mod-ok.

Én nemrég játszottam újra, elõször végig nagyon részletesen.

Azonban szerintem a COP-os grafikát nem hozza. Clear Sky-t lehet a leginkább kipofozni. Igaz; COP Reloaded mod-ot még nem próbáltam.

SHoC motor hiánya a napsugarak; nincs AA és fõképp a terep textúrák sok helyen fõképp a Kordon-ban nagyon élesek, túl fényesek. Kicsit giccsesek.

De naggyon sokat dob rajta az egyértelmû!!! <#eljen>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hát emberek, ha valaki még esetleg nem próbálta volna, feltétlenül próbálja ki a Stalker:Shadows of Chernobylt a Complete moddal, valami eszméletlen.

Nem tudom hogy csinálták a modderek, de amellett hogy felhozták a Shoc grafikáját legalább a CoP szintjére, a játék akadás nélkül(!) fut full grafikán. Tehát azon a gépen ahol az alap COP dx9-ben döcög, a complete modos Shoc fullon megy akadás nélkül.

Érdemes kipróbálni, mert nagyon megéri. Gondolom ti is szembesültetek már azzal a problémával, hogy kell valami Stalker játék a Stalker2 elkészültéig, és a COP-ot már sokszor végigtoltátok. Annyit még hogy ha kipóbáljátok, az 1.06-os patchet tegyétek fel a Complete mod telepítése elõtt a Shocra.

Olyan jól sikerült a cucc, hogy én a GSC helyében azonnal alkalmaznám a Complete modok készítõit. 😄

Koridor
Melyik modot érdemes felrakni?

KranaZoli
<#taps>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Alakulgat <#nezze>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Igen, az eresz alatt, az egyik tartóoszlop tetején.
Van, de semmi köze a játékhoz. Az eredeti regénybõl (és filmbõl) csak a Zóna, a stalkerek meg az artifactok stimmelnek. Csernobil még nem volt akkor, mivel vagy 10 évvel elõtte készült, Zónából is 6 van, nem 1, a regény a kanadaiban játszódik. Az artifactokat nem anomáliák csinálják, hanem az ufósok eldobált hightech hulladékai. Monolit helyett egy aranygömb nevû artifact van, ami (állítólag) tud kívánságot teljesíteni.

A film ebbõl lett átírva, egy költõ meg egy filozófus nyomul egy stalkerral elõre a Zóna közepébe, és inkább a filozofáláson van a hangsúly, semmi CC meg mutánsok.
Koridor
A benzinkutnál levö rejtekhely a tetön van?

A teljesített küldetéseket meglehet valahol nézni?

KranaZoli
Sorozatról csak egy kezdeti hír van, semmi 1éb.

link...

SZTALKER film

Sztalker
(Stalker, 1979)

A fantasztikus történet a Földet egykor meglátogató jövevényekrõl szól. Távozásuk után hátrahagynak egy zónát, amirõl úgy gondolják, hogy az emberi létre káros hatással van, ezért senki nem lépheti át. De mint minden, ami tilos, rendkívüli érdeklõdést vált ki. Különféle emberek igyekeznek behatolni és létrejön egy új foglalkozás is, amit sztalkernek neveznek.

Nemzet: orosz
Stílus: sci-fi
Hossz: 155 perc

mijki
mi a sorozat neve? és a filmé?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

készül most egy sorozat, legalábbis egy trailert már mutattak belõle, film az talán 1 van de az is legalább 20 éves.

mijki
Sziasztok!

Valami Stalker-es filmet csináltak-e már, vagy fognak csinálni? Csak mert nagyon érdekelne.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Ja igen, ezt el is felejtettem.... pedig még korábban én írtam, hogy milyen jó fegyver, amikor a stukkerekrõl vitatkoztak... 😄
Azért szerintem csak járd végig azokat a rejtekhelyeket. Durva jutalomban lesz részed a végén.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Így lehet megszerezni ugyanis Strelok SGI5K-ját, ami a legjobb fegyver a játékban.

Ja, igen, csak még nem tudod, hogy mi van azokon a rejtekhelyeken....
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lövész dokumentumai, amik kellenek a Titkok õrzõje arcivementhez.
Koridor
Azt hittem hogy a robotrepülöböl komolyabb infot lehet kiszedni, nem csak 3 rejtekhely kordit.

AlrightSir
Melyik küldetésrõl van szó? A Jupiter gyárban a felüljárónál lehet bemenni, ott vannak asszem a dokumentumok (adminisztrációs részleg?), a fõ épületbe az északi oldalról juthatsz be, aztán le kell menned a pinceszintre, onnan átjutsz a helikopterhez. Onnan meg egy felé lehet menni az alagút bejáratához. Dokumentumok még-úgy emlékszem-az északi kicsi épületben vannak.

Van másik (mellék)küldetés, aminél dokumentumokat kell keresned ott, a Jupiter üzem BEJÁRATÁNÁL(nem a kapunál, hanem a beengedõkapuknál) jutsz be. Utána meg jön a kis zsoldos meglepetés <#nevetes1>

Amúgy eddig töbször is végigtoltam, és mindig alkonyatkor jutottam a Jupiter gyárba, és este értem ki. Komolyan mondom, szerintem ez a hely a legfélelmetesebb a játékban. A kutyákkal meg minden...

Szia! Melyik az az egyes épület? 😄
Így nekem nem mond semmit.
Zogu
A kérdésem még mindig az, hogy miképp lehet bejutni az egyes épületbe? #6076. Segítene valaki?

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Crackel elindult. Amúgy nekem ilyen volt:
Amúgy nekem olyan volt hogy elinditottam az ikont, bejött egy kis ablak, egy zöld csik végigfutott, majd kiírta ezt:

An attempt to use emulation software is detected. Please insert the licensed disc, deactivate emulation software and try again.
If the error recurs, press "Error report" and send the report to product technical support.

Helló!

Jól megszívtam ezzel a Stalker call of prypat -tal

Elõször is olvasom a kézikönyvében hogy a játékot deaktíválni kell, mert különben csak 1-2 szer lehet aktiválni utána. De arról egy szó sincs hogy hogyan kell deaktiválni.

Inditásnál meg bejön securoom vagy starforces ablak, és nem indul el a játék, hanem valami kódot kér, beírom a serialt / a kézikönyv szerint viszont multiplayer key/,de nem fogadja el.
Leszedtem a securoom removal toolt, de már egy fél órája nem csinál semmit, csak tölt valamit.
Remélem nem feleslegesen adtam ki érte 6 ezret.
Valaki tud segíteni?

lpmaskmancick
STALKER egy külön kategória, nem egy átlag fps játék amit végigtolsz egy délután alatt. COD-ba lõhetsz szét tízezer nácit, de sose fog felérni azzal az élménnyel, mint a Zónában való kalandozás és társalgás, seftelés más karakterekkel, meg kincskeresés. 😄

Nem lennék meglepve, ha így lenne megoldva.

Herold
Az elképzelhetõ, hogy kell neki az a telepített játék is, amelyikbõl átvesz bizonyos pályákat?

Ha elhiszed öcsém, ha nem, ez messze a legjobb FPS a piacon. Sokkal jobb mint bármelyik COD vagy ilyesmi, pedig azok is nagyon penge játékok. De ez még azoknál is jobb. Csak éppen azokkal ellentétben ezt meg kell ismerni, és eleinte bizony néhol fura lesz. De hidd el, nagyon megéri az idõráfordítást.

Szóval szerintem tedd fel a legutóbbi patchet, és próbáld újra.
Egyébként pedig és se szeretem annyira a keleti játékokat, de EZ speciel egy nagyon jól sikerült játék. Az ukrán fejlesztõ srácokat se kell szidni, mert nem semmi hogy itt a szomszédos ukrajnában valakik töredék annyi pénzbõl és töredék annyi emberrel jobb FPS-t csinálnak, mint az Electronic Arts.

Nézd, a belinkelt képek a SMARTR 0.45-bõl vannak, amelynek bevallott célja a régi és az új területek összeházasítása, legalábbis ez áll a mod leírásában. Azt viszont, hogy mindez hogy lesz megoldva, hány gigás lesz stb, még nem tudni.

mcmoha
En csak egy olyan keszulo modot ismerek amiben lesznek uj palyak. Ez a STALKER Lost Alpha, ami meg csak keszul de remelem egyszer csak kiadjak.😊
A #6252-ben levo terkep nekem nem tetszik mert Jupitert es Zatont teljesen rosz helyre teszi. Eleve nem egymas mellett helyezkednek el es Jupiter-bol latszik az eromu is.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

KranaZoli
<#hehe> Igen, ez így rövidebb volt. 😊

Más:

COP és a többi map.

Nézegettem a COP-os mod-okat. Dátumra és méretre rendeztem csökkenõ listában. (FileFront) Ill. gondolkoztam is. 😊

Én 1ik mod leírásában sem láttam olyat, hogy megnövelt MAP. Amin meg filóztam az annyi, ha csak bejárható területrõl lenne szó már az is nehézségekbe ütközik az eltérõ X-Ray motor miatt. SHoC DX9; CS DX9-10.1; COP DX9-11

Akkor milyen API lenne az egyes map-ek alatt?! Nem tudom, hogy a belink-elt képek csak illusztrációk - fõképp a COP-os térkép(!) vagy ez most igaz?! Ill. a mod-ok méretének is tükröznie kellene ezt a tényt. De ahhoz több GB fölötti mod méretek kellenének.

<#nemtudom>

Hm?!

Ez a játék nem neked készült.
KranaZoli
Annyi bizonyos, hogy a STALKER játékok nem az optimalizálásukról lettek híresek. 😄

Viszont Nekem ilyen kivág az asztalra, stb... ilyen nem volt. BUG-ok vannak, ezt mindenki elismeri. COP-ban a legkevesebb. 😊