7720
  • ozimak
    Az azért gyenge kifejezés,hogy "szerepet vállalt" :D Ő az adminja az oldalnak és a fórumnak is,valamint minden fejlesztési csoportban benne van.
    #7199:
    Hát igen... minő furcsa egybeesés lehet :)
    OL és priboy story a SOC-hoz készült modok, ahogy a lost alpha is a socra épül. Én OL-t nem használtam, mert a priboyba benne van minden szinte és a priboy az egész sztorit átírja. Igazából azért vicces, mert ha jól emlékszem az egész sztorija igen hasonló a COP-os sztorira, csak az a különbség hogy a priboy sztori még a CS előtt jött ki. Furcsa nem??? :D
    Nem tudpok róla hogy Dezó lenne a főfejlesztő, csak hogy nagy szerepet vállalt a modban. Am vannak páran, oroszok, lengyelek, ukránok és magyarok is. De tény hogy szép munka így mellékesbe :)
    Most is az SGM 2.2-vel nyomom. Éppen a katonák elásott cuccát kéne megkeresnem, de nincs kedvem átszaladgálni az egész swampon...
    Valaki spoilerben írja már le hol van :)
  • ozimak
  • ntex
    A sztorihoz nem nyúl, csak a játék lehetőségeit bővíti, módosítja néhány területen. Úgymond játszhatóbbá teszi, picit nehezíti is.
  • ozimak
    Hmm... az Oblivion Lost-ról sem hallottam Az sgm modot végigvittem,az tetszett nagyon! Tudom,hogy hülye kérdés de, érdemes letöltenem? Mármint az OL-t. Változtat a történeten? Vagy marad minden mission,csak modolva?
  • ntex
    Aki játszana az SGM 2.2-vel itt van Setchoo kolléga által javasol telepítési útmutató:

[LINK]

Aki pedig az AtmosFear 3-at is felteszi annak itt a fix hozzá:
    [LINK]

-- AF3-t javaslom csak NORMAL textúrákkal tegyétek fel, így szerintem kevésbé crashel --
  • mcmoha
  • ntex
    Oblivion Lost modot is magyar(ok?) csinálta, Kanyhalos. Dezodornak pedig a Priboi Story-t köszönhettük még, mindkettő mod legenda a mai napig STALKER-es körökben
  • mcmoha
  • mcmoha

• ozimak
    Ez a Lost Alpha nagyon jól néz ki! Nem is hallotam róla eddig. Úgyis vissza akartam térni a zónába Alig várom már!
    Hé azt tudtátok,hogy Magyar a főfejlesztője? "dezodor"
    És van még 2 Magyar srác a csapatban: tzupi,és kailniris
    Hát ez igen! Büszke vagyok rájuk!
  • ntex
    Javaslom addig próbáld meg az SGM 2.2-t :)
    Mikor jön már?!?!?!?!
  • setchoo
    New artefacts mod 3.0 beta modot ki lehet venni úgy hogy a mentésed nem sérül és nem is kell új játékot kezdeni.
    \S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\gamedata\configs\mod_parameters\ mappa tartalmát másold ki. (Ez tartalmazza a SGM2.2-ben elért statisztikádat.)
    gamedata mappa törlése
    Újra telepíted a lépéseidet az artefacts mod nélkül.
    mod_parameters\ mappa tartalmát vissza a helyére.

Játék folytatható és a relikviák eredeti állapotukban működnek.
  • setchoo
    Nagyszerű!
    Csak abban az esetben kell, ha Agropom-ban a helikoptere nyomva fagy a játék.
    Viszont úgy néz ki, hogy az New artefacts mod 3.0 beta nem jól működik.
    Nincs semmiféle új relikvia és még az alap jókat is elkurja pl. aranyhal +5 kg, Bubble egyfolytában éhséget csinál. :)
    Megnézem, hogy kitudom-e szendi úgy hogy a mentésem nem sérti.
  • malercoo
    ugy látszik nekem is a monsters addon kavart be, nélküle simán át tudtam lépni a következő pályára.az agropom helicopter fixet nem kell feltelepiteni?
  • malercoo
    sajna nincs fatal error rész, meg probálom monsters addon nélkül, kösz a tippet.
  • setchoo
    monsters addon nélkül új játék szükséges.
  • setchoo
    A log fájl ír valamit?
    Win 7 esetén itt van:
    C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\logs\xray_xyz.log
    Megnyitod és a legvégén FATAL ERROR utáni rész kellene, ha van.

Egy olyan telepítési sorrendet próbálj már ki amiben nincs benne a monsters addon. Mint utólag rájöttem túl sok bugot és fagyást okoz az SGM 2.2-ben.
  • malercoo
    helo! a 2.2 sgm cordon küldetések után nem tudok a következő pályára menni mert kiugrik állandóan hibaüzenet nélkül!mind a két telepítést kiprobáltam s mind a kettönél kiugrik mikor betölti a következő pálya ikonját.valami ötlet?
  • mcmoha
    Lost Alpha FAQ. :)
  • setchoo
    A monsters addon-t szerintem de rakjátok fel! Nálam betette a kaput!
    Mikor készültem átmenni Pripyatba az alagutat úgy tele tette szörnyekkel, hogy holtan kezdtem a küldetést. Mire betöltött meghaltam. És nem tudok mit csinálni.
    :D Na nekem a Cs volt meg először, aztán a SOC-ot meg a COP-ot kombóba vettem meg valami potom árért steamen. Nem bántam meg sose, annak ellenére, hogy már törtbe is rommá játszottam :)
  • setchoo
    Hmm... Erről a Lost Alpháról nem sok infóm van. Majd utánna is nézek.
    Rengeteg lehetőség van ebben a Zónában. Nem is értem, hogy nem tudtak annyi erőt meríteni a lelkes modderekből, hogy a Stalker2 elkészítsék.
    Csak úgy véletlenül vettem elő a CoP-ot. Ráraktam egy modot és szó szerint pezseg a rajongók újításaitól a játék.
    De gondolom a valódi okokra mint egy játékos nem fogunk rálátni.
    Kevés játékott vettem eddig (3), de a stalker megérdemelte a pénzét.
    Még a bug sem zavart!
    Azóta szeretem mióta az első képek megjelentek a játékról. Gecc az egy Lada! :D
    Ja alpha squad az! Am egy hülyeség :) Az lost alphát, még tudom hogy nagyon régen kezdték el csinálni, még a priboi story után. Akkor az a soc-ra lesz kiegészítő, vagy megcsinálják már saját játékként? Erről lehet tudni valamit? Am azért is van ennek nagy jelentősége, mert ugye a stalker kettőt sztornózták, így nem lesz a közel jövőben új zónás story. Am a volt GSC-ek is kretének. Ahelyett hogy felvennék a kapcsolatot a lost alpha készítőivel és csinálnának egy multis, nagy stalkert, amiből a modderek is szarrá szednék magukat, meg lenne egy profi mag is a témában. Én tuti elindulnék egy ilyen szálon...
  • setchoo
    Nálam is még befejezésre vár az a küldetés, nem találtam meg.
    A benzines kannákkal mit lehet kezdeni? Azt ne mondjátok, hogy lehet kocsit vezetni! Lada Niva for ever! :-)
  • HUmanHunter
    mármint a kordonban, amit a kereskedőnek kell vinni.
  • HUmanHunter
    vki tudna térképet adni hogy sgm 2.2 ben hol van az az "unique artifact?" azt olvastam hogy valahol a híd mellett egy erősen radioaktív területen, de én neme találtam egyiknél se semmit.
  • setchoo
    :)
    Összességében azért látom, hogy bejön az SGM. Ez a szaladgálás elfog maradni. Hamarosan jön Zaton és ott majd garantálom, hogy lefog esni az állad, annyira változatosak lettek a küldetések!
    Szerintem is jól eltalálták a lopakodós taktikázást. És igen jó kis csúzlikat lehet találni amikkel élvezet lesz a kivitelezés :)
    Ntex-nek igaza van, az Alpha Squad-ról. IGEN BRUTÁL cuccokban vannak. Miután bekapcsoltam és 2 km-ről kaptam egy fejlövést... nos most így második nekifutásra még nem mertem bekapcsolni :D Majd, ha egy picit táposabb lettem.

Hamarosan Zatonba érkezel, és kösd fel a gatyát Stalker! :D

A kitöréssel kapcsolatos észrevételünkre annyi fejlemény van, hogy a Add_Fix_SGM_2_2 foltozással került bele a játékba olyan elem ami hivatkozik az atmosfear fájljaira. Valami hasonlót bogoztam ki GSC fórumról.
  • ntex
    Szaladgálásra sztem nincs megoldás, ez mindenkinek kínja, de fogd fel úgy hogy addig is barangolsz :) Én valahogy mindig találok újdonságot a játékban a mászkálások során :D

CS-hez nem nagyon csináltak nagyobb modokat, amit érdemes rajta kipróbálni az az OGSM v1.7 vagy nem tudom melyik a legfrissebb (GSC fórumon vannak linkek hozzá) vagy a frakcióharcokra kihegyezett modot: "The Faction Wars".

Lost Alpha még mindig készül, úgy volt hogy most májusban kijön de kitolták a dátumot valamikor 2012 második felére... Az eddigi legnagyobb szabású mod, gondolom tökéletesre akarják csinálni, érthető :)

Am az SGM menüben nem Lost Alpha van hanem Alpha Squad, és valóban az egy 3-6 főből álló osztag amit random spawnol (időben és helyben is) a zónába a játék és egyből a te keresésedre indulnak, előbb utóbb össze fogsz velük találkozni valahol (nem tudom az új területeken is portyáznak vagy nem), készülj kemény harcra, mert egy kilométerről kilőnek 2 találattal, elég tápos cuccaik vannak...
    Hát nem lehet rá rakni hangtompítót, szal felejtős a P90 :)
    Mondjuk király volt, mert este érkeztem meg Swampba és az első poszton ugye banditák voltak. De nem láttak el 2 méterre se. Én meg elkezdtem lámpa nélkül a sötétből leszedegetni őket egy hangtompítós MP 7-essel. Aminek semmi hangja nincsen. Csak forgolódtak, azt se tudták mi van. Úgy éreztem magam mint a predátor XD. Am nagyon hangulatos a játék, tetszik hogy a hangtompító figyelembe van véve, mert ha hangoskodok, egyből tudják merre vagyok.
    Na de jöjjön a negatív kritika, amire lehet hogy vannak megoldások.
    Ugye van az a küldi mikor este meg kell támadni cordonban a garázst, vagy nem is tudom hogy hívták azt a socba meg a cs-be. A lényeg hogy hozzám vágnak egy maszkot, "ami különleges, mert bele van építve egy éjjellátó". Mondom de zsír, már az elején látni fogok! Hát nem láttam... Szar se volt benne... Na de mind1, ez a kisebbik baj.
    De az hogy a modderek, úgy próbálnak 1 hetes játék időt összehozni, hogy végigharcolom magam a cordonon, visszaküldenek a kezdőpontra, hogy beszéljek meg valamit, aztán megint a kordon vége. Aztán végig harcolom magam a fél swampon és utána megint vissza kell menni a cordon elejére, ahonnan megint elküldenek a swampba, hogy hozzál valami szart és vidd neki vissza a kezdőpontra. Hát most itt járok de a tököm már nagyon tele van a rohangálással, rendesen elbassza az egész játék hangulatát. Olyan feelingem van, mint a Far Cry 2-be, hogy utazok-utazok, fél perc harc, aztán megint utazok-utazok, megint fél perc harc. Basszus ha kilóméter hiányom van, kimegyek és futok a valóságban, semmi kedvem nincs maratont csinálni 50 kilónyi cuccal a zónába virtuálisan...
    Ja igen, arról nem is beszélve, hogy végig küzdöttem magam a cordonon, mindenhol stalkerek meresztik a seggüket, nyugodtan lehet mindenfele járni, erre visszajövök a swampból és mi fogad? Még az egeret meg se fogtam, de már le is karatézott néhány snork. Mondom WTF???? Újratöltöm, mondom, gyorsan elszaladok, ugy nem tudnak rámugrani, nem fog kibaszni velem a játék. Hát futok át a sorompón nyomomban néhány nyáladzó snorkkal akik éppen kung fu rugásokkal akarnak kinyírni, mint egy kibaszott Bruce lííí és szemben velem ott áll 3 bandita és nyomják belém kollektívan az olmot. Hát mire sikerült innen kimásznom, eltelt pár próbálkozásba, de mondom ez van itt nem voltak stalkerek, miután átmentem a swampba. De hogy a pálya többi részén is csak mutánsok és banditák fogadtak!? Úgy kellett átsprintelni... Mégis mennyire reális ez, hogy alig léptem le 1 napja, még ott verték a hátam, hogy "milyen király vagyok", mert miattam ujra a stalkerek az urak a cordonon és arra jövök vissza, hogy mindenhol mutánsok, zombik, meg banditák??? Nonszensz...
    Remélem valahogy ki lehet hagyni ezeket a szaladgálásokat, de én senkit nem találtam, akinek teleport funkciója lenne...
    Meddig kell még így szaladgálni?
    Am még hiányolom a mellék küldiket, később gondolom az eredeti COP-os pályákon lesznek olyanok is?!
    Am ezeket leszámítva igen hangulatos és jó mod. Megint olyan feelingem van, mint anno a Priboy Story-nál. Azt se tudtam letenni.... Kár hogy a CS-hez nem csináltak ilyen szintű modokat. Vagy csak én nem tudok róla?!
    Azt nem tudjátok, hogy a SOC-hoz elkészült-e végülis a lost alpha mod? Mert anno még nagyon csinálták, de már nem követtem forumon őket, hogy mi lett a végük.
    Ja és még egy utolsó a lost alphaból. Itt bekapcsoltam a lost alpha modot, ami elvileg az lenne, hogy véletlen szerűen megtámadnak speckó egységek, amik csak az én zacskómra pályáznak. Na még senkivel nem taliztam, ez működik?
  • setchoo
    Szerintem ez érdekelne.
    Pl. engem idegesített, hogy az iránytű osztása eltakarta a nyilat, hogy merre is van az arra.
    gamedata/textures/ui/ui_actor_hint_wnd zipet kicsomagolod ide:
    gamedata/textures/ui

Akkor ilyen lesz:

Találtam hasonló jelzéseket a P90-nel kapcsolatban, de semmi használható megoldás.
    De gondolom már rég nem használod a pityut. :)
    Hát kerestem, de a fájlban nem volt fatal error-os rész. Lehet felülírta azóta az új játék...
  • setchoo
    A log fájlban kukkancs már bele.
    Win 7 esetén itt van:
    C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\logs\xray_xyz.log
    Megnyitod és a legvégén FATAL ERROR utáni rész kellene, ha van.
    P90-re akartam felrakni a kaliberéhez való silencert, aztán mivel láttam hogy nem engedi, be akartam zárni a táskámat és kifagyott. Hiba üzi:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "c:\games\steam\steamapps\common\stalker call of pripyat\bin\xrCore.dll" at 001B:0058E12E, xrDebug::backend()+174 byte(s)

User Message:
    ----------------------------------------
    Expression : anm
    Function : attachable_hud_item::anim_play
    File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\player_hud.cpp
    Line : 325
    Description : model [wpn_p90_hud] has no motion alias defined [anm_bore]

• setchoo
    Azaz! :)
  • HUmanHunter
    arra a tabletta cuccra gondolsz ami úgy működött hogy bevetted mikor jött a kitörés, összeestél és a kitörés után magadhoz tértél élve a puszta közepén?
  • setchoo
    Lehet találni bőven. Jutalmúl is fogsz kapni.
    (mobilrol vagyok és nem jut eszembe anak a vacaknak a neve)