S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

érdekes dolgok történnek a Cooling Tower-nél XD

Sajnos itt nemcsak az ATI Nvidia optimizacios szarsag miatt vannak a problemak a megjelenitessel,ne feledjuk hogy az itthozzaszolok nem egy egyseges verzioval jatszanak - bar majdnem mindeniknek ugyanaz a forasa az Ukrajnaban kiadott verzio de vannak olyanok is akik talan az addon verzioval jatszanak.Ami a DirectX11 tamogatast illeti nem kell elfelejteni hogy -legalabbis tudtom szernint-ezt az API-t csak az ATI R-700-as chipje azaz az Radeon 58.. tamogatja -hogy ez driver szinten mennyire mukodik azt nem tudom de alenyeg az hogy kaptunk egy aranylag jol jatszhato verziot aminek szerintem a feelingje felulmulja az osszes eddig megjelent STALKER-et es nem is annyira bugos mint az elodei legalabbis alapszinten,masreszt aki csili-vili grafikat akar az jatszon Crajzist-ott van szep grafika,gyenge AI es nulla feeling,kinek a pap kinek a papne
Valami nem stimmel, firfoxszal nem tudok ide írni. Lehet, hogy a tegnapi trojaival függ össze...

A témához: egyértelmû, hogy ismét azzal a jelenséggel állunk szemben, amivel a korábbi stalkerek alap verzióinál, csak ez most nem az nVidia, hanem az ATI chipekhez lett optimalizálva, azért van olyan, akinél jó a képminõség, másnál (pl nálam) meg nem. Az este kiszedtem a ClearSky 10-es patchból a shadereket, és betoltam a CoP gamedata könyvtárába. A kép nagyságrendileg jobb lett, bár a 10.1-es beállítást (legutolsó a listában) nem bírta, eggyel vissza kellett vennem. Sehol egy "interferencia", minden szép, , az FPS kb 40%-kal több, mint addig, ugyanazon beállításokkal, csak ha közel megyek egy anomáliához és látszani kellene már az effektjeinek, jön egy CTD. Távolról nézve megy jól...

Remélhetõleg ha véglegessé válik a program, vagy kijön egy patch, akkor javírják az nvidia shadereket is. Vagy valaki ehhez is csinál egy Float32 modot...

Nem állítottam semmit, a kontraszt és a fényerõ is alapon van.
ám ez a 2 kép lemaradt :

Extreme graf, dx 10.1, off topic xml ->> :

<#eljen>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

"SWAROG" a fehér jelek mutatják a veszélyes "kitörések" helyeit így könyedén tudsz köztük navigálni nem kell csavart dobálni..

lacinkacinka89
Köszönöm a segítségeteket!

www.imagerz.com

Ide feltöltöd a képet/képeket és utána a direktlinket kimásolod és itt a gombra kattintasz és oda beilleszted!

KranaZoli
Az csak akkor enged nagyobb méretet, ha VIP tag vagy. Töltsd fel máshova és link-eld be a képeket a tag-ek közé.

PS:

Ám! Szerintem jók ezek a képek. Ezért nem teljesen értem, hogy mi a probléma velük?! Nem Krájzisz. De ne is legyen az!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

lacinkacinka89
Hy! Kicsit offolok, de érdekelne, hogy hogyan tudok ide képet feltölteni?? Simán ugy hogy képfeltöltés ugy nem engedi. Köszi a segitséget!!

Neked is utólag kellet állítani a kontrasztot és a fényerõt?

Én is készítettem párat extreme beállítással amit az off topityban linkelt valaki dx 10.1 elvileg és w7:

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

KranaZoli
Nice! <#eljen>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

egy kis szocreál mûvészet Pripyat-ból XD.:

KranaZoli
Nem rossz ez!
Annyi, hogy nem dzsungeles Krájzisz. <#zavart1>

<#worship>

Ezen írásodon felbuzdulva csináltam pár képet!

íme:

Érdekes lehet a szín és a világosítás mert PS-ben kellet utólag világosítanom rajta mert alapból nagyon nagyon sötét képeket csinált!Nem tudom miért...

KranaZoli
Ennek sem örülök, meg az AI is maradt hasonlóan buta. 😞
Nem jó ez így!

Én azt olvastam több oldalon, hogy ez az orosz verzió egyfajta béta teszt jelleggel jelent meg. De azt nem néztem, hogy Náluk már pénzt is kérnek-e érte, megjelent-e hivatalosan?!

Az a gondom, hogy amiket látok screenshot-okat pl. a hivatalos honlapon azok szerintem nem csúnyák. Jútyúb videó részletekbõl nehéz ítélni, következtetést levonni. Amiket beraktatok képeket azok meg amolyan vegyes felvágott volt.

Én nagyon bízom benne, hogy pofozgatnak még rajta, ha máshogy nem hát úgy, hogy rögtön lesz 4-5 patch a megjelenés-e napján. 😄

Ám, azért sem értem ezt az egészet, ui. idén 2db DX11-es game-nek kellett volna debütálnia, ezzel 1idõben vmelyest demonstrálni a DX11 nyújtotta grafikai lehetõségeket. Az egyik a DIRT 2, a másik pedig a Stalker Call of Pripyat lenne. Ez utóbbi csak lett volna.

A DX10-et, 10.1-t a Clear Sky-ban nagyon faszán bemutatták, hogy mit is lehet kihozni belõle. Nem hiába vannak DX10.1-es techdemo-k, melyekben a Clear Sky szerepel. Van még idejük melózni vele, csak tegyék is meg. 😊

PhantomAss
köszi, de nem tudom:o)
ahogy betölti a fõképernyõt az egér egyybõl a sarokba ugrik 😞

GOOBY, pls

egyébként a hibák ellenére nekem nagyon bejön ez a rész is.. ATI-val fullon mintha filmet néznék,és a hangulat... háááát..😄. szerintem egyik fps game sem veheti fel ezzel a versenyt, a teljesen élethû környezet, a szabad mozgástér, feledteti a kisebb hibákat.lehet hogy van szebb megjelenésû játék de ott egy "szûk folyosón" kell agyatlanul lövöldözni. olyan ez mint egy öreg volga, sokat eszik, csörög,zörög, ráz, de mikor vezeted.... XD.. respect az oroszoknak!!!

Orulok,hogy segithettem
BlackSpider köszi a fájlokat így már mûködik<#worship>
<#wave>

A jatekban a kepfelbontast allitsd ugyanolyanra amilyentre a desktopod van allitva
saca79 PU ment
saca79 PU ment
köszi! el szerettem volna ezt kerülni de úgy látszik nics mit tenni mivel hivatalos patch még nincs hozzá.. más megoldást én sem tok<#szomoru2>
csak abban bízom a mentéseim mûködni fognak mert naon sokat kínlódtam eddig, újrakezdeni meg nem akarom..

weskerrebort
Sztem rakd újra a gamet, egy másik verzióval. Vannak szinte teljesen normális portok is belõle! persze a mentéseket elõtte másold le, de elképzelhetõ hogy a mentésed megsérült. Nekem a Clear Sky ban volt hasonló gondom, ekkor egy régebbi mentést toltam tovább és s megoldódott! Sok sikert! 😊

Facek
Nem tudom. Probalj visszatolteni egy regebbi mentest es ujbol juss el oda. Probacseresznye.
srácok #975-re valaki tud valami okosat?? nagyon kéne a segítség !!<#szomoru1>

Facek
Majd meg fog erkezni a hajoba, es majd szolni fognak radion hogy megjott, amikor mar pripyatba vagy. Legalabbis nekem igy volt.
Van a jatekban a Veles detektornal fejletebb detektor is,azt hogy lehet megkapni?A tudosoknal leadtam a 3 Velest de nem kaptam ertuk semmit <#szomoru1>
Facek
Tudosoknak kell leadni.
konkrétan ezt írja a hiba okának!!!!

xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "E:\GAMES\STALKER COP\S.T.A.L.K.E.R. - Çîâ Ïðèïÿòè\bin\xrCore.dll" at 001B:005BEAFE, xrDebug::backend()+174 byte(s)

Help!! elindultam pripyatba de mielõtt betöltené a pályarészt kidob egy Xray engine figyelmezteteés 1.6 Bug Trap!!!!! és ennyi itt vége is van.. hogyan tovább???????

Sajnos az Nvidia Ati rivalizacio neha ide vezet,ez a jatek ATI-ra van optimizalva regebben amikor Nvidida volt a csucson az ATI kartyak drivereivel voltak gondok.Amugy nekem is egyelore Nvidia kartyam van de ha nem muszaly soha nem rakom fel a legfrisebb drivert hanem 1-2-vel regebbit.
PhantomAss
én meg még mindig az egérrel küzdök, érdekes hogy csak nálam van ez a probléma
a játékban teljesen jó, de ahogy az inventoryra klikkelek felmegy a sarokba, szal nemtok használni semmit 😞
már próbáltam jópár egérrel de semelyikkel sem megy
eh pedig kipróbálnám szívesen

GOOBY, pls

weskerrebort
A durva az hogy mikor elõször felraktam nem voltak csíkok 😊 Aztán frissítettem a nvdia drivert és azóta ott vannak 😞

Oké, akkor megyek haverokat gyilkolni 😮

Amúgy ezt az oázis artifactot kinek kell leadni? A Jupiter bázison(ahol az a kocsmaszerüség is van ) el akarta fogadni tõlem a kocsmáros figura de nem adtam oda neki egyenlõre.

Facek
Anoma'lia'k kozeleben levo stalkereknel szokott lenni, meg kell oket olni erte 😄. Maskepp csak nehezen talalhatsz rajuk /nekem epp meglett volna a 3 csak nem tudtam h kesobb kelleni fog igy eladtam 1-et mert mar volt/.

Grafikara: engem nem nagyon erdekel a graf, a csikozodas egy kicsit zavaro, de en imadom a stalker jatekokat, szval nekem ez nem mervado :]
1440*900, dx10 kozepes graf, elsimitas 2x-es es megvan a 30 fps. /hd3850, amd x2 6000/
Mi a véleményetek arrol h fullon is nagyon gyenge a grafikája ? Én 10 percet játszottam vele ,de le is szedtem. pedig nagy stalker fan vagyok!!

azok a bizionyos csíkok a földön - itt - is látszik az elsõ képen... Valahogy nem lehet ezt elûntetni vagy ez programhiba ??

Az f@sza mert még mindig csak egyetlen nyüves veles detektort tudtam összekaparni pedig már megvan az oasis artifact is meg minden marhaság de velest nem tudok begyûjteni... Van már vagy 10 db bear detectorom meg a sima alap (ami indulásnál is nálunk van)detectorból is van nagy 12 db nálam... 😞((

Belenéztem én is a programba. Grafikailag borzasztó. Ha a full dynamic light föléd állítom bárhova, a talaj, az utak tele vannak párhuzamos, mozgó "interferenciacsíkokkal". Ha lejjebb veszem, akkor meg sivár puszta az egész. Ezen van még mit javítani, hogy pénzt lgyen érdemes kiadni érte.

Amúgy meg tetszik, bár kicsit sok a "holtidõ". Az este kerestem 6000 Rubelt anélkül, hogy bármit kellett volna tennem. Elvitettem magam a vasútállomásra, elkezdtem beszélgetni az ott lézengõkkel, majd visszatöltöttem, mert az egyik bejövõ duty-s beállt mellém az egyik asztalhoz úgy, hogy én voltam a fal mellett. Na onnan kijönni nem lehet, a CS-ben elõjött marhaság itt is megvan.
A visszatöltés után nem is mentem oda az asztalokhoz, így sikerült szóba elegyednem Uncle Yar-ral (aki a CS-ban a Freedom gépésze). Beszélgetés közben rádióüzenet, majd teleport egy zombiktól nyüzsgõ "tanyára". Szóltak, hogy maradjak közel Yar-hoz. OK, akkor nem vadászunk a zombikra. Fel a tetõre, video, jönnek a mercek, védjem meg a zombikat. Micsoda freedomos marhaság, mindegy. Korom sötét, alig látok, a puska távcsövében nem tudom megkülönböztetni a zombikat és a merceket. Mire nagyjából tisztába jönnék azzal, ki kicsoda, a zombik leabálták a merceket. Séta Yar-hoz, õ meg ad 6 rugót meg még valamiket...

Nem tudom, lesz-e ebben a részben annyi végigjátszás, mint a korábbiakban...

a creek pályán a hajón kapsz küldit a tradernél asszem amihez 3db 3rd gen detector kell, na ha azt megcsináltad, kapsz egy speckó 3rd gen detectort, csak azzal lehet észleni az anomáliát.amúgy érdemes megcsinálni márcsak a spéci detector miatt
lacinkacinka89
Amugy ez az orosz verzió bétább? Ami kora tavasszal jön ki azon még finomítanak majd vagy marad minden ugy mint ennél az orosznál csak a nyelv lessz más?? Mert ennek nem tudom, de vhogy nagyon nem olyan a grafja mint amilyennek kéne legyen. A clear sky-nak sokkal jobb pl. Pedig a vga-m 9600 gt 512 mb ram

most vettem fel egy vörös azonosító kártyát egy zöld védõruhába levõ halott mercestõl én lõttem agyon az egyik feladatban egy dragunovval valaki tudja mire való a kártya?
jah és ti is találtatok gitárt? 😄 😄 😄
Sziasztok gyerekek az lenne a kérdésem hogy hol lehet M203-as gránátvetõt szerezni? Na meg Exosceletont jaj és ha valaki megtudná mondani hol lehet megint megszerezni az Oasis nevû artifactot azt megköszönném 😄 mert azok a sutyerák tudósok elvették tõlem 😄 vagyis odaadtam nekik jah és van nálam vagy 10 dokumentum amit a H8-as laborban szedtem össze, de senkinek nem tudom odaadni amit lehetett odaadtam a tudósoknak meg a hajón az embereknek, de még így is van nálam 8. Mit kell velük csinálni? márcsak az orvost kell kiszabadítanom prypriat-ban aztán elhúzni stelokkal
Köszönöm! 😊

Msi p43 neo-f,q8400,8gbram,gtx460 1gb

weskerrebort
Orosz verzió már megjelent, az angol és magyar csak kora tavasszal esedékes 😞 De az oroszhoz van angolosítás (garázs) és a magyarítás (szintén) is úton van 😄

Sziasztok! Mikor jelenik meg ez a játék?? probáltam utánnanézni neten de kétféle informáciot találtam. Idén vagy jövöre?? Köszi. Sziasztok!

Msi p43 neo-f,q8400,8gbram,gtx460 1gb