S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berczely
Creek területén van az a hely ahol van egy lezuhant helikopter az áramfejlesztõ telepen vagy mi az a sok villanyoszlop meg trafó meg mittom...
Na ott van egy ház amiben le lehet menni egy lépcsõn a pincében és ott van egy ajtó amit valamilyen kártyával lehet csak kinyitni!
Na azt a kártyát hol találom?

Sziasztok!

Több száz hozzászólást olvastam már, de sajnos még mindig nem találtam meg a kérdésemre a választ. A Creek-beli technikus haverja Joker hol nyugszik? Mert az egyik hozzászólásban olyat láttam, hogy a Pineoak anomáliától délre. Az egész környéket bejártam (szerintem), s nem találtam egy holttestet sem. Viszont a másikat megtaláltam a leéget falu alatti barlangrendszerben. Ezúttal is köszönet annak, aki írta a tippet!
KranaZoli
Itt van picivel érthetõbb formában:

"
Patch Coming Soon!

- In the advanced graphics settings added option "tessellation" (for DX11);
- Added support for advanced instruction of the latest models of processors;
- Improved support for integrated graphics Intel;
- Vital reduced load times and improved overall performance when using DX11;
- Improved texture on the 32-bit systems;
- Added ability to simultaneously run the game under different user accounts;
- The possibility to run the game under a user account with restricted privileges;
- Improved system falling knife;

Single player

- Fixed a crash with the message "gamedata \ scripts \ xr_effects.script: 1288: attempt to index global 'npc' (a nil value)";
- Fixed a crash with the message "Arguments: bad node in heap";
- Fixed a crash with the message "any vertex in patrol path <...> is inaccessible for object <...>";
- Fixed a crash with the message "bone <obj-> PHGetSyncItemsNumber ()";
- Fixed a crash with the message "xrGame.dll, CxIOFile:: Scanf ()";
- Fixed crash when opening "message history" in the CPC;
- Fixed crash when you try to talk to the shingle after hunting Creek;
- Fixed crash when you try to talk to the shingle after it was found Magpie;
- Fixed crash when you try to talk to Kowalski after setting the "One Shot";
- Fixed crash when trying to talk to Bear after the job "Hostage";
- Fixed crash when you try to talk to Sychom after setting the "Transaction";
- Fixed crash when talking with Herman about research during the job "Investigation of anomalies;
- Fixed crash when trying to give Azot more material than was originally in the game;
- Fixed hang on the loading level;
- Fixed inability to continue the game after the issuance of the job "One Shot";

- Added saving rate approximation in dynamic elevations;

Multiplayer

- Optimized network part of the game, which substantially reduced the number used by traffic;
- Improved system to combat cheaters;

- Fixed crash when connecting to the server, by changing the team and when the map changes;
- Fixed crash when attempting to connect to GameSpy no connection to the Internet;
- Fixed a crash when the collection of statistics;
- Fixed crash when recording a demo;
- Fixed game hang if the server was forbidden mode observer;

- Fixed the loss of character during the spawn;
- Fixed the lack of ammunition for the pistol in the "team against the team";

List of changes is not final. Approximate time release patch - the end of October.
"

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

berczely
Nekem is kicsomagolós verzióm van!
A javítás még nem jelent meg amúgy!

Nem tudom hogy lehet majd felrakni!

KranaZoli
És ez hol van, ill. hogyan telepíted fel?!

Arra gondolok, hogy Nekem olyan van, ami csak kicsomagolta Magát. Gondolom Nektek is. (nem install verzió volt)

A patch-ek meg általában installált game-ekre tudnak csak felkúszni.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

berczely
Alapból oroszul volt azt átnyomták google fordítóval angolba az se sokkal jobb... lényeget érted azt kész!

Az aknamezõre hogy lehet bejutni ?, valamint a három detektort hol tudom becserélni ?
Válasz:
jobb kéz fele van egy drótkerítés ha annak nekidõlve végigmész karc nélkül bent vagy.A detektort asszem a jupiternél a dokiknál két mester ül és azoknál, utána még küldözgetnek ide oda de azt már a "GPS" mutatja.<#taps>
A szándék lehet megvolt, csak nem jól használta. 😄

és ez a patch létezik? meg lehet szerezni?

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

hagyd máár..
csak jófej akart lenni.

saca79 köszi!!! kipróbálom.remélem sikerül.
Vagy angolul másold be, vagy magyarul te fordítsd le, de ez a webfordításos hülyeség borzalmas és érthetetlen. 😄

berczely
Patch 1.6.01. A változtatások listáját.

Mentett játékok fognak dolgozni version 1.6.01

Teljes

- A fejlett grafikai beállításokat hozzáadott opció "mozaik"-nak (DX11);
- Added support for speciális oktatás a legújabb modellek processzorok;
- Jobb az integrált Intel grafikus;
- Vital csökkent a betöltési idõ és a megnövekedett általános teljesítményt használatakor DX11;
- Jobb textúra a 32 bites rendszerek;
- Added képes egyszerre futtatni a játékot, különbözõ felhasználói fiókok;
- Az a lehetõség, hogy a játék futtatása alatt egy felhasználót korlátozott jogosultsággal;
- Jobb rendszer alá tartozó kés;

Egyjátékos

- Javítva egy összeomlik ezzel az üzenettel: "GameData \ scripts \ xr_effects.script: 1288: kísérlet index globális" npc '(a nil value) ";
- Javítva egy összeomlik ezzel az üzenettel: "érvei: rossz csomópontja hányó";
- Javítva egy összeomlik ezzel az üzenettel: "minden csúcsa járõr útvonal <...> nem érhetõ el az objektum <...>";
- Javítva egy összeomlik ezzel az üzenettel: "csont <obj-> PHGetSyncItemsNumber ()";
- Javítva egy összeomlik ezzel az üzenettel: "xrGame.dll, CxIOFile:: scanf ()";
- Fixed crash megnyitásakor "üzenetet történelem" a CPC;
- Fixed crash, amikor megpróbál beszélni a zsindely utáni vadászat patak
- Fixed crash, amikor megpróbál beszélni a zsindely miután kiderült, Szarka;
- Fixed crash, amikor megpróbál beszélni Kowalski beállítása után a "One Shot";
- Fixed crash, amikor megpróbálnak beszélni a Medve után a job "Hostage";
- Fixed crash, amikor megpróbál beszélni Sychom beállítása után a "tranzakció";
- Fixed összeomlik, ha beszél Herman a kutatási munka során a vizsgálatokat a "rendellenességek;
- Fixed crash, amikor megpróbálnak adni Azot több anyag, mint azt eredetileg a játék;
- Fixed hang on a terhelési szinten;
- Fixed képtelen folytatni a játékot kibocsátása utáni munka "One Shot";

- Added megtakarítási ráta közelítés dinamikus emelkedés;

Többrésztvevõs

- Optimalizált hálózat része a játéknak, amely jelentõsen csökkentette a forgalom által használt;
- Jobb rendszer csalók elleni küzdelmet;

- Fixed összeomlik, ha csatlakozik a szerverre, megváltoztatva a csapat, és amikor a térképet változások;
- Fixed crash, amikor megpróbál csatlakozni a GameSpy nem csatlakozik az internethez;
- Javítva az összeomlás, amikor a statisztikai adatok gyûjtését;
- Fixed összeomlik, ha a demo felvétel;
- Fixed játék lefagy, ha a kiszolgáló tilos volt mód megfigyelõként;

- Fixed a veszteség a karakter alatt a spawn;
- Fixed hiánya lõszer a pisztolyt a "csapat ellen a csapat";

A módosítások listája nem végleges. Várható idõpontja release folt - október végéig.

dekóder = detektor <#zavart1><#idiota>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

miután a tudósoknak leadta a dekódereket át kell menni pripyatba
egyszer ha jól tudom és ha ott végeztél a rádbízott feladattal csak
utána mész vissza creek-be a mega-giga detektorért amivel már meg
tudod vizsgálni a kijelölt helyet rendesen!

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

PhantomAss
szerezz 3 veles detektort (vagy vmi ilyesmi neve van), add oda a tudósoknak, és cserébe majd kapsz egy überdetektort a creek pályán a hajón
azzal kell odamenned az építményhez, és azzal már meg tudod vizsgálni

GOOBY, pls

berczely
Jupiter pályán a vasútállomás közelében vagy egy nagy beton félkör izé építmény, olyan víztározó szerû vagy nemtom miaz ott lehet hallani egy rádió adást na az kitõl jön?
És ebbe az épületbe hogy lehet bejutni?

berczely
Valaki!

Mit és hová kell írni hogy lehessen TPS nézetben nyomulni?

KranaZoli
Ezt Én értem is és örülök is Neki, hogy ilyen csak azt nem értem éppen ezért, hogy egész télen csak a fordítgatásokkal lennének elfoglalva?!

Hát, nem tudom.
Ha csak ennyi lenne, akkor ezt szerintem megoldanák úgy, hogy karácsonyra pénzük legyen belõle.

RoyalPredator
Hát picit sokat kell szaladgálni, meg keveset bírok el és pénzhíjján vagyok.

Hogy terjeszkedjek most, ha nincs több mellékküldi, csávó vigyen el másik területre?

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

A készülõ javításokra nincs sok értelme várni mert a játék teljesen mûködõképes (maga a történet szál) és bugmentes leginkább (grafikai bugokkal találkoztam legtöbbször. Elsõ bug amit tapasztaltam a karakterem körüli kör alakú árnyék, kb 3 méter átmérõjû, amit 1-2 sor átírásával el tudtam tüntetni. második bug hogy csíkos a terep ami nálam csak dx9 alatt jelentkezett, dx 10-ben nem tapasztaltam hasonlót).

A gamedata is meg van buherálva és még így is lazán végigtolható. Nem keletkeznek történetbeli anomáliák, esetleges fagyások .

Ja, és egy két karakternek (tényleg csak 1-2) belenõtt a lába a betonba. (ez lehet hogy a gamedata birizgálás mûve)

Néhány hete láttam valahol egy videót és abban valahogy teljesen máshogy nézett ki a térkép!

Én is így néztem : <#wow1><#wow2><#guluszem1><#merges2>

<#nemtudom>

TitaniumRR
Ígérte a cég, de még nem nagyon volt ezügyben comment:

A mûugró tornyos uszodát ezúttal beletették a fejlesztõk?

Captain Sonar 2024 Remake

KranaZoli
Szerintem sokan késõbb vásárolták meg a STALKER játékokat, mint a megjelenés napjai.

Akkor viszont nem lenne rossz ha addig javítanának pl. az AI-n ill. ami szintén nagyon fontos és kapcsolódik ehhez a meg-megdöccenés dologhoz, hogy optimalizálják a játékot. Rendes DX11 támogatás; stb...

Így is érezhetõen szebben és jobban fut Seven alatt, mint a CS de azért ezekre még rálapátolhatnának.

Én azt nem értem ebben a jövõ évi nagyobb publikum elõtti megjelenésben, hogy ha az valóban csak a game-ben lévõ bug-ok kijavítását fogja tartalmazni ill. honosítások akkor fingom sincs, hogy mit pöcsölnek vele ennyit.

Ha pénzt is akarnak (akarnának) belõle még idén, akkor azért pikk-pakk idõn belül meg lehetne csinálni a honosított verziókat így, hogy már elég korrekt angol fordítás is elérhetõ.

Szal egy angol nyelvû verziót simán kihozhatnának + feliratozott rádió párbeszédek. A nyelvi csomagok meg lehetnének frissítési opciók, vagy patch-ek.

Nem tudom elképzelni, hogy több hónapig csak nyelvi csomagokat fognak gyártani.

Ha így van és másba szinte bele sem nyúlnak, akkor ezt valóban nagyon elmatekozták.

Ha valakit érdekel találtam sugárzáscsökkentõ artifactot (Bubble,-4).
A jupiter területen van, a quarry-nél. Ez egyszerre két +2-es sugárzású artifact sugárzását közömbösíti, így lehet használni például a gyógyító vagy vérzéselállító hatásúakat.

berczely
Áá nekem amúgy nagyon bejön ez a játék!
Már kezdem is elölrõl!De most aprólékosan minden kis dologra figyelek és megcsinálgatok sok mellékküldetést!!<#taps>

berczely
Sok helyen olvastam olyat hogy van egy hely ahol lehet hallani gyereksírást!
Esetleg valaki tudja hogy merre található ez a bizonyos hely?

Nálunk is, minden konfigtól függetlenül. A játék hibája, majd remélhetõleg kijavítják a fejlesztõk. Nem mintha ezen kívül én bármi bugot felfedeztem volna a játékban. Mostmár, hogy megfelelõ angolosítás van hozzá, gyakorlatilag nem lesz nagy újdonság az angol verzió.

Hülye fejlesztõk verhetik is a fejüket a falba most rendesen, amiért botor módon eltolták a megjelenést. Mivel már szinte tökéletesen angolosított a játék, boldog boldogtalan végig fogja vinni mire jövõ év elején a boltokba kerül majd. Ez jól betesz majd az eladásoknak.

KranaZoli
Én kimondottan game-elni még nem game-eltem vele. Nagy a kíváncsiság, ugyanakkor de tök jó lenne egy hivatalosan megjelent version-al game-elni ahol a DX11-et nem csak patkolással lehet "aktiválni".

Én olyat vettem észre, de ezt több jútyúb videón is láttam, hogy néha be-bedöcög a game. FPS okés, lásd szignóm is. De pl. futok ide-oda és egyszer csak megtorpan egy pillanatra, megröccen, megdöccen aztán megy tovább. Mintha töltene, vagy vmi ilyesmi.

Ez Nálatok is így van?!

Engem az érdekelne hol találok Kolobok artifactot, hármas szintû toolst a fejlesztõ csávónak, és a legfejlettebb detektort. Mindezt Jupiterben vagy Creekben.

Vissza a hajóroncshoz, beszélni a részeges fejlesztõvel.

PSN ID: Lord_Mortanius

berczely
Mit is kell csinálni akkor ha már nincs küldetés Pripyat-ban?

Ja elvileg az összes fegyver megvan. Kivéve a rakétavetõ és a gránátvetõ(Bulldog). Legalábbis az elõzõ részekben szerepeltek ezek is.
Szóval kérdés: ezek benne vannak a játékban és hol lehet rájuk szert tenni?
Igazsághoz hozzátartozik, hogy lehet nem mindegyik pisztoly van meg(bár rengeteg fajtát megszereztem), de ezek a fajta lõfegyverek nem is annyira érdekelnek. Bár a Black Hawk Down(Desert Eagle) nem rossz. 😊

weskerrebort
Hali! Már egy ideje Pripyatban nyomulok. De szeretnék visszamenni Midsummerbe, kit kell keresnem hogy ezt megoldjam?
A másik, az elsõ helyszínen kinyírtam még anno az a magányos, kissé feszült, Pszeudo kutyás muksot és elvettem tõle a 2 pöpec artifactot. Ennek lesz vagy van bárminemû kihatása a játékmenetre??

Szóval végig nyomtam a játékot, de még nem hagytam el a zónát. Amit felvettem küldetést azt mind megcsináltam, fejlesztéseket a gépészeknek is mind megtaláltam. De most már semmilyen küldetést nem kapok, bárkihez megyek is. Viszont jó pár küldetéssel nem is találkoztam. Itt a topikban olvastam ezekrõl pl: gépész haverjának(Joker) a felkutatása, a kémrepülõvel kapcsolatos küldetés... Nem tudom miért nem találkoztam ezekkel a küldetésekkel.
Ja és a 1346-os képen lévõ doksikat(Pripyat alatt az x8-as laborban találtam õket) kinek kell odaadni? Ha egyáltalán el lehet passzolni valakinek.

hugyecz
Srácok megvan a kis repülõ amihez kaptam 3 lelõhejet amibõl kettõt megtaláltam, a harmadik egy fenyõfa környékén van ahol a föld alá is le lehet menni de sehol sem találom ebben segítsetek hogy hogy tudom megtalálni köszönöm.
Te nem fogsz javítani semmit. Keresel egy gépészt, és annál javíttatsz...

RoyalPredator
Én sajnálom hogy nem rendes a PDA, mint eddig. Engem a kütyü maga is érdekel, valóságosabbnak tûnik sokkal.=)

Hogy lehet rendesen javítani valamit? Mert rákattintok joblklikkel h javítás, de nem változik semmi, hiába van vagy 5 ugyanolyan fegyverem alkatrésznek. RUhát kéne javítani mert az esik széjjel.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

ja, és az elsõ rész játéktörténelmet írt, utánozhatatlanul jó volt, évente egyszer kétszer mindig újra ki kell játszani. nem hiába készült ilyen sokáig. és az a sok bug
szerintem az elsõ részhez képest teljesen más hangulatú, kihaltabb, üresebb... viszont pont ezért, ennek is megvan a hangulata. sokkal többet kell bóklászni a mellékküldetésekhez, viszont a fõ történet rövidebb. ez ellen pedig meglepõen gyenge, de majd kijátszom nehezebb szinten is. az elsõ két részben nem nagyon próbálkoztam nehezebb szintekkel: egyszer véletlenül a legmagasabb szintre volt beállítva, és kb egy helyszínen egy órát kellett töltenem, vagy 30-szor újra betöltve, vicces volt...
1. Néhány házba be lehet csak bemenni

2. Néha kapsz vagy gyûjtened kell társakat
(ilyen speciel egyszer van a játék során)
egy egy feladat végrehajtásához, de a jellemzõ
még mindig a magányos farkas kommandó ^_^

3. Zombira pl. egy golyó a fejbe és meg is hótt,
és az összes többi felpáncélozott ellenségnek is
leginkább a fejét célova legeslegrosszabb esetben is
egy tárból meg kell hogy legyen <#nyes><#idiota> Nem
tapasztaltam hogy terminátorok lennének az ellenfelek.

Mondjuk esik az esõ is az elsõ két képen 😮 de ez a 15-re
meg 13-ra lezuhanás nem túl jó dolog... Viszont azt vettem
észre hogy dx 10.1 -ben egy blowout sokkal kevésbé viseli meg
a gépet mint dx9-ben ... érdekes

Am itt a két kis kép normálisabb méretben : - 1 - - 2 -

DeerHunter01
lenne pár kérdésem a játékról.

pl az ilyen bérházakba be lehet menni ?
milyen gyakran vannak csapattársak ?
még mindig 5 tár kell az ellenfélbe hogy meghaljon ?

\"Erről van szó!\"

Néha indokolatlanul lezuhan az fps a <#beka3> segge alá
néhány tized másodpercre ... <#ticking>

A felbontás sajnos csak 1024 x 768 (már nem sokáig <#zavart1>)
viszont DX 10.1 és FULL grafikai beállítás.

1 negatív tapasztalatom volt a játék során: Az összes
ajtó a pofámba nyílik egyfolytában 😮 Ez a ruszkiknál
valamiféle perverzió???
<#nemtudom><#hehe><#hehe>

Kissebb bugok vannak a játékban (én kb. kettö betonból-
kinövõ, láb nélküli karakterrel találkoztam a játék során
összesen. Ettõl eltekintve a történet hibátlanul végigment.
Természetesen a fõküldetésrõl van szó, mellékküldetéseket
még nem csináltam csak néhány darabot.

5 pontból négyet azért adnék ennek a játéknak

<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Ma is nyomtam a SHOC-t, immár két éve és találtam egy elhalálozottnál egy ún. zajtalan kora pisztolyt, hát nem semmi, ez a játék minden nap tud újat mutatni.
A Feleségem most megy Ukrajnába Családlátogatásra, mondtam neki a pripyat nélkül vissza ne gyere!

Föld alá természetesen az épületeken keresztül jutunk.
-Department store: Itt lépcsõn lehet lemenni.
-CCD "Jubilee": Itt küldetés is lesz és majd liften megyünk le.

Ja, és a fegyvernevek is valódiak benne.

Emberek, ha valaki még nem ismerné, EZEN az oldalon van egy új verziójú angol fordítás, nagyságrendekkel jobb az alap bear englishnél.(felülrõl a második a listán.)

Szerintem sokkal élvezhetõbb lett tõle a játék. Telepítés a szokásos, kicsomagolod a játék fõkönyvtárába, és felülírsz mindent.

berczely
Föld alá hol?

Szerintem Pripyat:
- Marha kevésnek találtam az itt játszódó küldetést. Fõleg az elõzõ két helyszínhez képest. Elég hamar és hirtelen vége lett a játéknak.
-Az elsõ részben látott részek kimaradtak sajna. Csak a távoli messzeségben látszódik pl az óriáskerék.
-Kevesebb a stalker és a mutáns mint az elsõ részben, fõleg miután már megcsináltuk a küldetéseket.
- És valahogy elég sok a tök ugyanolyan épület. Valahogy változatosabb volt az elsõ részben a város.
- Nagyobb mint az elsõ részben, és be lehet akár a föld alá is menni.

berczely
Ilyen játszóteres mint itt Magyarországon a panel házak között csak ez kicsit régebbi berendezéssel!