S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dark Angel 666
Most egy keritéssel körülvett , elhagyatott lakótelepre értem , ahol egy lezuhant helikopter van. A mutáns kutyákat megöltem a helikopter roncs mellett , valami elektomosságról ír valamit.
Ha jól értelmeztem akkor az elektromos anomáliál okat kell megkeresni , de hol és mit ?

A Creek-i fegyverkereskedõ minden érdekes iratot és PDA-t megvesz tõled.

adamq01
találtam egy csomó iratot meg néhány kulcsot a hídnál az egy kori konvoj maradnványaiból. Azokat hol tudom felhasználni?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

RoyalPredator
Location of tools
Rough tools
- Sawmill building in Creek - in the attic of the small house
- Electro anomaly train in Jupiter (parked train car south of Midsummer which has the electro anomaly running up and down it, jump on the roof and run to the end in order to gain access)

Fine tools
- Creek Workshop substation, a group of Mercs have occupied the building as their base and you need to give them 6 items of any kind of food in order to get in (well that's one way)
- In a building to the South-west of the Jupiter factory, through a large number of electro anomalies (there is also an artifact to be found here)
Location map courtesy of slayvus.

Calibration tools
- Basement of the Pripyat department store
- Old BWC building in Pripyat

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

RoyalPredator
BASSZUSKULCS.
Megnéztem, és nincs ott!! Már elvittem volna, de akk hol a francban van?
Vagy az nem az utolsó fejelsztésekre való készlet, és már odaadtam volna a csávónak, aki a fekete dobozomat simizte?

Nekem utolsó fjelesztésekre keeeeel=(

És honnan szerezzek össze 3 Veles detektort, amit szereztem, mindigeladtam, mert cseszett megmondani nekem a tudósbácsi hogy kelleni fog. Löjjek le Dutysokat találomra? nem fognak ezért utálni?

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

Te a calibration toolsról beszéltél, ami a harmadik szintû eszközöket jelenti, és azok valóban pripyatban vannak.

Õ viszont a fine tools-ról (második szint) érdeklõdött.

Hogyan lehet átmenni a Pripyat-ba?A 1-2 pályán már nem villog semmi.Csak bóklászom össze + vissza.
Amugy itt nagyon sok segitség volt érdekes mindíg arrol irtok ahol épp elakadtam KÖCCE😊
mcmoha
Szerintem csak a forditastol fugg, hogy advanced vagy fine tools-nak nevezik, a ketto ugyanaz.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Tib
Ott asszem az "advanced tools" van... vagy tévedek? <#nemtudom>

Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community

RoyalPredator
ó bakker... A jupiteres cuccokat tudtam, sak azthittem már felvettem... Fel is, 1 másik törlõdött mentésben... Meglesem.

thx az infókat.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Shep
Akkor kitõl szerezzek még lóvét, mert kellene még pár ezer 😊 Egyébként kinél érdemes kérdezõsködni, hogy jön e Pripyatba, mert már kezdem unni, á jól hangzik ,de inkább nem, meg ha bolond lennék dumákat. Egyedül az állomáson a pultot támasztó fazon jönne velem ha vennék neki ruhát, de hát õ még kevés.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nem adnak munkát. Tényleg hülyeség, de ez van. Yar apóval elmehetsz egy sniper-küldire, és bizonyos esetekben fordulhasz majd hozzájuk, de ennyi.

Shep
És akkor, hogy lehetek valamelyik haverja?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

mcmoha
Nem fognak munkat adni neked. Baratsagba kerulhetsz vagy az egyikkel vagy a masikkal ami elonyokkel jar. Amikor mar haver vagy valamelyikkel te fogsz nekik melot adni.😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A jupiter gyárkomplexumnak van egy nagy és egy kissebb része, mindkettõbe csak külön bejáraton lehet bemenni, egyikbõl a másikba nem.
A kissebbik részbe úgy jutsz be, hogy a concrete bathtub anomáliától délre lévõ rámpán felmész. Itt van egy nagy épület és három garázs. A nagy épület felsõ emelete tele van villámanomáliákkal. Itt kell végigkúszni, méghozzá nem sima, hanem mélygugolással(ctrl+shift alapból). A terem végében van egy szekrény, abban van a fine tools.

Az Oasist illetõen pedig nézd meg a videót a Youtubeon, (googlebe beírod: pripyat oasis, és az elsõ youtubeos találat) mert elég nehéz lenne elmagyarázni.

Shep
Senki nem mondaj meg, hogy Yanov-ban mit kellene kezdenem ,hogy Duty, vagy Freedom emberei adjanak munkát?

Tib
madmanic említette a Pripyat >> "book store" melletti lapos épületet. Az emlékeim szerint a Department store (a térképen be is van karikázva). Ott lehettek az "egereid" <#hehe> Én itt megtaláltam a kalibráláshoz szükséges egyik készletet, csak be kellett mennem a legbelsõ szobáig és onnan le...
Valamint én is említettem egy másik lelõhelyet: Pripyat >> középen, fent (kórháztól egybõl északra) egy kocka épület (tele elektromos anomáliával) felsõ szintjén egy 1db "csuklyás manó" társaságában.

Ezek az infók bõven elégségesek a megtaláláshoz... <#nyes>

RoyalPredator
Ja hogy... értem. Enchanced az még nem veles.
Akk viszek 3 Velest a tudósfaszinak. De jó h errõl nem mond senki semmit.
Mellesleg hol van a fine work tools, mert ahol mondtátok nem találtam. Yanovba és Creekbe kéne nekem.
Jah viszont elküldtetek oda ahol 5 manócska terrorizál, és kisegerek tépnek szét, nagyon köszi, igazán jófej stalekrek vagytok😄

Oázis merre vaaan azt keresem már mióta, de senki nem mond értelmeset, vagy amivel kezdhetnék is valamit.

KranaZoli
Megtaláltam. <#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Áhá, ez lesz az. Majd megkeresem. Tudom melyik anomáliára gondolsz, de a nevét fejbõl nem vágom. Köszi! <#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Tib
Joker csontváza Creek-ben van, a furcsa kupola alakú ágak alatti anomáliától (ami a benzinkútnál a hasadékba esett autótól nyugatra van) délre van. 2 nagy kõ és a csontváz majdnem egy szabályos 3 szöget alkot.
Vagy mondom így: Creek bal alsó sarokától picivel feljebb.

Ettõl jobban nem 'tom leírni, mert fejbõl nem jut eszembe egy közelben lévõ hely pontos neve sem... <#vigyor3>

KranaZoli
Amit most nem lelek újra:

CREEK-ben Cardan az iszákos mûszerész ad egy küldit, hogy szerezzünk infót Joker-rõl meg egy másik arc-ról. Nem emléxem a névre, B betûvel kezdõdik.

Elsõ alkalommal tok véletlen találtam meg a tetemeiket. Most is tök véletlen találtam meg a B betûs arc tetemét, de Joker csontvázát nem lelem. 😞

Nem tudja vki, hogy hol is van pontosan?! Asszem vmelyik anomália közelében volt. De már nem emléxem. 😞

<#worship>

KranaZoli
Hallgassatok zenét is néha. <#hehe><#vigyor1><#eplus2>

Shep
*ahhoz

Shep
Mit kellene ahoz csinálni ,hogy a duty-s vagy a freedomos fazon adjon valami munkát?

Shep
Kösz.

mcmoha
Ugorjal.😄

Shep
Lejutottam az oázisba és ott van az oázis szíve, de hiába írja ,hogy üssem a gombot a félvételhez, mégsem tudom felvenni ez mitõl lehet?

nem veles kell hanem swarog detektor!!!azzal látod csak amit kell!
így mûkszik

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

RoyalPredator
Köszike. Majd lecsekkolom õket.

pripyatban book store mellett van egy lapos épület, annak az alagsorában van az egyik

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Tib
Fájn túlzt én Pripyat-ban találtam: középen, fent (kórháztól egybõl északra) egy kocka épület (tele elektromos anomáliával) felsõ szintjén egy "csuklyás manó" <#nevetes1> társaságában.
Aki tud, osszon meg másik lelõhelyet is... szívesen venném én is <#crazya>

RoyalPredator
Snorkos sztájl. Srác nem hozott szûrõt...

AMugymeg. H a francban van precíziós v milyen tools, amivel az utolsó fejelsztéseket is tudom nyomatni?
Mellesleg mi a frászt kell csinálni a vízhûtõmûvnél, mert magasan van az amit vizsgálnom kell és veles semmit se lát. Én még szabadszemmel se...

mcmoha
<#eljen>

KranaZoli
Végére nem kellett volna a COP-os intró.
De lehet, hogy még folytatja majd a megalkotója.

Tetszik. Kúrva jók benne az arc mimikák.

gázálarc szelence nélkül<#confused> mi van ha rád dobnak egy C.S gránátot? Van még mit fejlõdni....<#idiota>

na én is ezt szajkóztam az elején de senki nem akarta nekem elhinni hogy odakint szarért meg lehet venni a játékokat!! majdnem kitiltottak innen!!Beregszász-ban van egy Beregovo Center nevû pláza vagy mifene ott vannak jó kis boltok! CD Film Játék minden elsõ kettõ magyar nyelvüek is játékok csak orosz ukrán meg egy csomó szláv nyelvezetû de hát magyarítást vagy angol fordítást meg simán le tod szedni hozzá!!Vámot az ukránok leszarják ha meg nem nagy tételben hozol (tartályládával)a magyart sem érdekli!!

RoyalPredator
Ittvok én:

Még sok minden változni fog, és lesz nyári felszerelés is...

KranaZoli
Ha jól értem, akkor Ti fordítjátok az egész játékot. Full + videók felirattal.

NightVision-ék nem tudom, lehet mindent csak nem lesz feliratozó MOD.

Pöttyet fáradt is vagyok, bár igyekeztem összeszedni Magam de ffi-asan bevallom Nekem ez még kicsit kusza. Biztos az Én hibám!

Ennyit mond a Controller?! 😮
Épp most gyilkoltam le. 😄

Azt majd honnan lehet megtudni, hogy a munkátok gyümölcséhez hozzá lehet férni és hol?! Ofkórz angol, vagy magyar nyelvû...

Asszem addig nem kezdek bele ebbe a kézi leszedegetésbe ui. most már szinte teljesen túl vagyok újra CREEK-en, ezt már végignyomom újra. 😄

<#worship>

mcmoha
Milyen udvarias a controller, magázodik.<#idiota>

TSL16b
Ha belenézel a fájlba, van egy "View raw file" link a jobb oldalon, azt érdemes jobbgombbal menteni.

Ez a S-CoP Translation Team projekt, ami a legelsõ gépi angol fordítás (Bear English) kijavítására szervezõdött, és menet közben felmerült, hogy nem ártana feliratozni a jeleneteket. Mivel annak idején a S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylhoz is hekkeltünk feliratot, felkérésre bekapcsolódtunk a fejlesztésbe, és ennek eredménye a jelenlegi állapot.

Az orosz eredeti szövegek angolra fordítva és kijavítva, a Tagaziel-féle FULL Transla(i)tionbõl is vettünk át, az oroszok kijavították a benne lévõ marhaságokat, és a feliratozandó hangok szövegét is leírták oroszul és angolul (az angol még nincs meg mindhez, ezért nincs kiadva az egész). A feliratozott hangok a játékmotoros jelenetek, a videóbejátszások, a rádióüzenetek és az NPC-k hangjai közül kerülnek ki, tehát nem mind, de sok kap feliratot, olyan nyelvût, amilyen a rendes párbeszéd-ablakokban megjelenik (orosz, angol, magyar, stb.). NightVisonék (valószínûleg a FULL) angolból fordítják magyarra, a ·f·i· csoport (ezek mi lennénk) a S-CoPTT angolból, feliratozással.

Szóval lesz felirat a helikopter átvizsgálásakor, meg az irányító barlangjába lépéskor ("Hallja Tûnnyöninnen").

KranaZoli
Próbálkoztam volna letölteni a fájlokat, de vmi nem okés.
Ha bal egérrel kattintok pl. a localization.ltx fájlra akkor szépen látom a tartalmát, de ha jobb klikk és "hivatkozás mentése másképp..." akkor ilyen állományokat tölt le:

"
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<ht.......................................
"

Mit rontok el?!

KranaZoli
Akkor most mi tegyünk?!?!?! 😊
Én már kezdem elveszíteni a még fel sem vett vonalat. 😄

Ti csak a videókat fordítgatjátok és látjátok el ilyen feliratozó MOD-al, vagy Magát a játékot is?! (vagy ez utóbbi NightVision-ék?!)

Ill. az még okés, hogy bemásolni a \gamedata mappába, de az fsgame.ltx fájlban nem kell semmi mást átállítani?! Elég Neki annyi, hogy a ez a gamedata mappa engedélyezve van?!

És akkor ez most angol feliratos videót; videókat szül, vagy magyar?!
😄

PS:

Kúrva jó, hogy most nincs egyetlen videós mentésem sem. 😊
De azon nem múlik, mert kezdek egy új játékot és ha jól értelmezem, akkor pl. az elsõ helikopáter vizsgálatnál kellene látnom angol, vagy magyar feliratot a videó alatt.
Hm?!

<#worship>

TSL16b
A (trunk\)gamedata mappát kell bemásolni a játék mappájába, ahogy ez a modoknál szokásos. Bulicsnak is szól!

A feliratozó közel áll a teljes állapothoz, a feliratok angol változata még nem teljes. A magyarítás is jól áll, hamarosan szidható lesz, mint a múltkor a SoC-hoz való.

KranaZoli
Hát okozzon is, okozzon is. 😊
Sõt legyen szíves meglepetést okozni. 😉

Kitudja Zoli a fordítást készítõ személyes jó barátom és szerintem okozhat még meglepetést 😄
KranaZoli
Hát azzal nem tudom, hogy teljes mértékben dûlõre lehet-e jutni, de a csíkosság az eltüntethetõ. Csak esetleg olyan árnyék problémák maradnak, mint ami a lentebb linkelt oldalon is van, hogy a ház falán látszik az árnyék...

Ukrán...

KranaZoli
Csíkok ellen próbáld ki ezt a user.ltx fájlban:

r2_sun on
r2_sun_depth_far_bias -0.00002
r2_sun_depth_far_scale 1.
r2_sun_depth_near_bias 0.00001
r2_sun_depth_near_scale 1.
r2_sun_far 180.
r2_sun_near 20.

r2_tonemap on
r2_tonemap_adaptation 1.
r2_tonemap_amount 0.7
r2_tonemap_lowlum 0.0001
r2_tonemap_middlegray 1.

A tsm szekció is mehet ON-ra, de azt most nem lelem a NET-en és nem vagyok a gépem közelében. Így Nálam nincsenek csíkok. Sok helyen láttam ugyanezt r2_sun_far 100.-as értékkel és Én is kúrva sokat baszakodtam fõleg az ukrán verzióval, hogy jó legyen de vmi árnyék probléma mindig volt. 😞

De akkor még errõl a r2_sun_far 180. értékrõl nem tudtam. Ez az 1.6.0.1-es német verzió telepítése utáni elsõ user.ltx fájlból való. Ha leveszem 100-ra, akkor megy úgy van csík, ha zoom-olok a puskával. De 180-as értéknél nincs probléma.

Egyébként az oldalon van jútyúb videó, ahol konzolban állítgatja az árnyék bug-ot. Szal ott is lehet próbálkozni...

PS:

Melyik verzióval játszol?!

Igen, a gépem, ezen fut a COP és maxra húzva "csíkos" a talaj. Más gond nincs vele, a dof tökéletes, a sebesség megfelel.