S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
És ez nem egy magánkommandós próbálkozás mint a netes modok 80%-a.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
De sok sikert hozzá!
Next PC upgrade: 2022
Az iRevolution // Pro Gaming, Life, Style megnyitja a "Project: STALKER DUNIA" nevû projektjét!
Jelenleg szerkesztõképes és jártas fanokat keresünk, akik szeretnének egy saját STALKER-t lértehozni a Far Cry 2 DUNIA nevû enginejébõl.
Kifejezetten keresünk modellezõket is!!
Jelentkezni PMben illetve MSNen, Nálam.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Nekem sem lenne gondom vele, csak végezzék zárt ajtók között. <#hehe>#hehe>
(és ne a "nagyközönségen" próbálkozzanak).
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Azzal nincs gond, hogy új technológiát próbálgatják, mert minek használjanak "õskori" technikát, ha ott az új, szebb és gyorsabb.
Ami ebben a zavaró az az, hogy számomra huszadrangú kérdés a grafika ilyen AI meg bugok mellett...
Bokorból, fából, de leginkább fûbõl meg akad bõven. Képzeld el milyen FPS lenne 3x-4x részletesebb fû textúrával számolna a procid a rét közepén <#vigyor>#vigyor>
Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community
Ott van példának a COD-okban használt motor, a COD2 óta nem változott, gyenge gépeken is szalad mint az atom, és mégis elég szép.
Úgyhogy az a fejlesztõ, aki azt mondja, hogy a szép grafikához high-end gépet kell vennie a játékosnak, egyszerûen hazudik hogy a saját tehetségtelenségét rejtse.
Meg próbálták volna ezt eljátszani még1x. <#zavart1>#zavart1>
Ezek a fogak és pofa Belõlem csak a röhögést hozták ki.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Ez így van. Csak azt nem értem, ha a mutánsokat újra tudták textúrázni, mi a rákért nem tudták ezt megtenni a bokrokkal. A fûre is ráfért volna némi ráncfelvarrás, de már lexarom csak legalább a "végsõ" kódban - kódig gyúrjanak még rá az optimalizálásra!
Sajnos passz. Nem foglalkoztam vele mélyrehatóbban, mert átváltottam DX10, 10.1-re és okés lett. Sõt, elõször indítottam DX10-ben és csak utána DX9-ben. 😉
Ha se az 1.5.10-es patch, se a 9.11-es Cata nem orvosolja ezt a bugot, akkor vagy megbékél vele, vagy esetleg GSC Community CS topic. Ott biztos foglalkoznak ezzel a bug-al.
De nagyon elképzelhetõ, hogy DX9-ben bug-os, mert Nekem sem volt kerítés. 1.5.10-es patch és azóta nem hinném, hogy a Cata-ban bármit is foglalkoztak volna egy STALKER CS bug-al.
Plz 😊
¥ xfire: kistekila
Számomra irracionálisak az FPS zuhanások ha minden max-on. Kétségtelen, hogy odab*aszott amikor elõször megláttam DX11-ben ahogyan Maximum Sun Detail mellett (csak DX11-ben van ilyen, hogy Maximum, DX10-ben asszem Very High van) tényleg vakít a napsugár ahogyan a vízrõl visszaverõdik. Fasza! Legyen ilyen, de ne 10-15FPS mellett! Vagy ne legyen ilyen és inkább a bokrok lennének bokrok, ne csak 2D-s textúra elemek. 😄
Nekem az bántja a szemem a legjobban. Olyan csúnyák a 2D-s bokrok, hogy vmi siralmas. Ofkórz, hogy egy dzsungeles környezetbõl, vagy Afrikai szavanna képek eleve szebb látványt nyújtanak, ergó nem kell sokat hozzátenni, hogy szép is legyen. 😊
A STALKER-nek ami szerintem óriási erõssége az a részletesen visszaadott táj, épületek. Amikor a jútyúbon Pripyat valódi és STALKER ingame videók vannak és bexarás, hogy mennyire autentikus a környezet!!!
Azonban hiába a csili-vili, ha atomerõmû kell hozzá. 😞((
De a probléma akkor is meglenne, csak kevésbé érzõdne. Mindenesetre egy 5870-est is megfingat szerintem, ami azért 100ezer magyar pénz!
Be kellene látniuk, hogy nem Nekik kellene próbálkozni a legújabb technikákkal, amikor még tesztelni sem tudnak egy játékot.
Az jó, hogy a legfrissebb Dxel akarnak dolgozni, de én még a 9est se bánnám, ha az jól lenne megoldva.
Én úgy érzem, a játékot meggyalázza önmaga.
Ennél ez az atmoszféra, ez a kitalált világ sokkal, Sokkal többet érdemelne. És mi játékosok Is.

5850-essel DX11-ben minden max-on, gyönyörûen néz ki ahogyan pl. a vízrõl visszatükrözõdik a reggeli napsugár. A probléma csupán annyi, hogy az FPS 15-re, vagy még alá is bezuhan. 😞
Ami azért irracionális. Szemben a DIRT2 DX11-es optimalizálásával. Reggeli napsugár 6-8 óra körül ugyanúgy mínusz FPS-eket jelent, nem is keveset. Ezeket kellene gatyába rázni, optimalizálni a cuccost és akkor okés lenne a dolog.
Én a betonházakról, kihalt mocsarakról, korhadt fákról, sötét völgyekrõl beszélek.
Szóval a környezet, a stílus független az AI-tól. OK. Részemrõl ennyi volt...
STALKER a hangulata, környezete, stílusa miatt STALKER.
Úgy mint Tib, és sokan mások, ez az ami nekem, nekünk számít.
Far Cry 2 grafikailag jobb, nem hemzseg a bugoktól, jó FPS játék, és jó alap egy stalkeres modhoz. Bár az AIa is Jobb szerintem, bár nem túlságosan.
De legalább nem látok olyat hogy folyton kitûrnak a fedezékbõl, vagy nem mernek elõjönni amikor kéne, leállnak 1 ponton bohóckodni, napokat kell várni 1-1 szakaszra, vagy éppenséggel állva harcol a mezõ közepén.
FC2ben viszonylag jól lopakodnak, fedezékbõl leskelõdnek, és legmagasabb szinten a reakcióidejük se kijátszható elem.
Továbbá meg van oldva az õrjárat, az ellenõrzõpontok/táborok, az unlockolható házak/fedezékek, a küldetés, a pénz, a jármûvek, a fegyverromlás, a fény-árnyék effektek, az optimalizáltság, és rengeteg elõnyös dolog.
Legfõképpen teljes arculatcserét kellene rajta végrehajtani, és lenne egy fanmade játékocskánk.
CoD Modern Warfare 1-2 legjobban szeretett pályája itt játszódott...
Egyszóval én a Zóna elkötelezettje vagyok és nem a sorozaté.
Adott játék 3. része, játékonként sokadik javítócsomag, de még mindig kilométerekrõl csak úgy minden ok nélkül irányba állnak az ellenfelek, ha X sugarú körön belül esik egy ellenséges egység <#vigyor>#vigyor>
És ne is beszéljünk arról, hogy minden STALKER rész csak elsõ vagy második patch-elése után engedett megoldani 1-2 addig bugos mellékszálat.
Tartok attól, hogy mire az X-Ray Engine kinövi gyermeteg betegségeit, addigra régen elavult technológia lesz... <#rinya>#rinya>
A motor lecserélése az AI-t is óhatatlanul cseréli, mert a kettõ ugyanaz. A stalker AI-ját lecserélni a FC2 AI-jára? Jót a gagyira? Azt, ami az egész játék hangulatát, specialitását adja? Ti tudjátok.
Én csak azt nem értem, aki a FC2-t jobbnak tartja, minek szenved a stalkerrel...
Fegyverek maradhatnak, meg az engine =)
Legalább "pénz" van a játékban =)
A lényeg h nem megoldhatatlan. Össze kéne a munkára alkalmas és hajlamos embereket, akik bele tudják rakni a sztalkert ebbe a messzesírás2be.
Addig is, vitassuk meg h mit hogy oldanánk meg. Pl fegyvervétel, fegyverjavítás, fegyvertuning.
Am van egy két hozzáfûzni valóm az "Ezekkel lenne munka" listádhoz, mert kihagytál 1-2 dolgot.
Ami most hírtelen eszembe jutott:
-Új fegyverek, modellezése, mozgása, hangok, stb... (bár egy csomó fegyó fellelhetõ FC2-ben is)
-Anomáliák
-növényzet (pálmafa meg kaktusz kicsit elüt)
-"Hátizsák", -bennelévõ Súly érzékelése,
-Ruházat, -rácsatolható relikviák, + külön álló sisak (de ez már csak parasztvakítás, nem fontosak) 😊
-felvehetõ tárgyak pl. pia, kaja, kötszer, stb... sztem ezekbõl sem kell sok. Az élet növelõ inyekció már benne van alap ból és még egy csomóminden más is ami viszont a stalkerben nincs de okosan felhasználható
pl.
-öngyógyítás
-Segítés a haldoklónak.
-Jármûvek
-Fegyver ellenörzés ami azért eléggé feldobja a game-t
-és persze nem utolsó srban a TÛZ
Hirtelen most ennyi.
De pl. a páncél ruha, sisak, gyógyszerek használata, egyép inventori tárgyak beillesztését hogy gondolod? meg eleve nincs is inventori
meg a halottaknál csak az alapfegyójukat tudod felszedni.
De persze nem lehetetlen bele programozni csak azt mondom, h ebben azért különbözik.
A futtatási probléma elhárításáért köszönet berczely-nek 😊
Így nem kell legalább a német install, orosz hang vissza, stb-vel bajlódni 😊
Jah sés FarCryban van még távcsõ is😄
Csavar nincs de megoldható.
Itt a magyaritás.Kipróbáltam müködik minden,nagyon béta.A mondatokban a szavak néhol össze vannak keveredve,de kilehet bogarászni mit akarnak pl: feladatok.A menü is magyar,végre helyre hoztam a grafikát.Már csak ezért megérte feltenni.
http://www.sendspace.com/file/erjvzr
Amúgy a HSZ-ed többi részével maximálisan egyetértek <#eljen>#eljen>
A Dunia állítólag a CryEngine 2 egyik változata, de alapjaiban ugyanaz.
A külömbség a világ töltésénél látszódik igazán, mármint épp hogy nem tölt... Ezt mégjobban megalapozza hogy ugyan úgy néz ki a játék, csak más stílusban, és ugyanúgy Sandboxot használ.
Lényeg, hogy sokkal jobb stalkert lehetne belõle faragni. Én õszintén támogatnék egy ilyen munkát, és beleáldoznám nemkis idõmet mondjuk map építésbe, v vmi amihez értek, érthetek. (Call Of Juarez az milyen engine?😄 Az is cryenginenek tûnik, csak a graf gyengébb)
AI-t ahogy bgabor mondja, lazán be lehetne tolni.
És igazából szerintem az A-life rosszabb.
Legalábbis ennyit FC2ben nem röhögtem az ellenségen.
+ ottis küldetéseket lehet felvenni, mint egy stalkerben, ezt ki se kell dolgozni már.
Ééés ehez hozzájön azis, hogy kapunk jármûveket útra és vízre, de még egy sárkányrepülõt is.
Ezekkel lenne munka:
- Új modellek a környezetnek
- Új modellek a játékosoknak
- Új modellek a jármûveknek
- Új pálya
- Sztory módosítása
- Hangok cseréje (Beszéd és Zene)
- Mutánsok beépítése
- Esetleg a szerelékek beépítése
- Radioaktivitás kidolgozása (Néma tûz effekt =)
- PDA
Gyakorlatilag minden már megvan ezen kívül.
1 éves meló lazább munkaütemben, megfelelõ emberekkel.
Lényegében:
1; Egy igazán jó játékot pörgethetünk
2; Enyhén hírhedtek leszünk
3; Végre azt látjuk a játékban, amit akarunk.
Nem kell csalódni, se várni a süket ígéreteket.
Láttál már olyan FPS-t, ami az egész játékidõ alatt csak 2 szer tölt pályát, amibõl az egyik a játék elkezdése? Szerintem nem sokat. Szóval tõlük is lehetne tanulni.
Persze tény, hogy baj az AI-val és a monoton küldetésekkel volt. Szerintem egy kis idõt megérte volna még a programozóknak görcsölnie a dolgon...
RoyalPredator
"Tuningot kell rádobni még, mint Crysisban a szerelékeket, elvégre ugyanaz a motor." Ez az infó téves! A Crysis a CryEngine 2-vel, míg a Far Cry 2 a Dunia motorral tipeg... Bõvebb infó itt: www.FC2.hu
Az FC2 motoros stalkerbe is simán be lehetne építeni a stalker AI-ját.
Mellesleg a stalker lényeinek/katonáinak AI-ját én nem nevezném jó minõségûnek.