Érintőképernyőt akarnak a mobilosok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bár voltak olyan lejátszók, de nem vették õket. miután az apple kijött a sajátjával, a többi gyártó utána kezdett el ipod szerû lejátszókat csinálni. szerintem egyértelmûen azt jelenti, hogy az apple-ról másoltak, nem az eleve meglévõ nem túl sikeres lejátszókról. bár az apple is átvette a dolgokat, a fejlõdést mégis õ indította el.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
"Persze jailbreakkel már elég régóta megy"
A hivatalos, Skype által kiadott kliens vagy valami Nimbuzz féle vacak?
/*WTF?!*/
"...egy fos telefon. A Nokia 5800-ról meg ne is beszéljünk." Én azért ezt nem állítanám.
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
Persze ettõl függetlenül is a nem cserélhetõ aksi, és a bõvíthetetlen memória kérdése még mindig ott van. Az Omniámban eleve van 16 GB RAM, és tehetek be bõvítésként még további 16 GB-ot (nekem 8 GB van benne pluszban).
Az Omnián a flash-es játékok is mennek 😊)) Gyárilag.
Na, és ezzel Pestrõl Fótra el tudnék-e navigálni?
(Beugratós a kérdés: nem tudnék.)
Kara kánként folytatom tanításom.
Amit kezeltem az Prada az ehhez képest egy fos telefon. A Nokia 5800-ról meg ne is beszéljünk. Omniát meg nem ismerem.
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Nekem most egy sima pda-m van, gps-sel, de nem telefon. ez érintõképernyõs. sdio kártyával wifizni is lehetne vele, de nem igazán szeretem, mert a virtuális billentyûzet nekem nem jön be. Lehet, hogy bennem van a hiba, és meg kell szokni, mert ez a jövõ (?).
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
Szerintetek melyik a legjobb 3G, GPS, WiFi és Bluetooth kompatibilis, Qwerty billentyûzetes okostelefon, PDA vagy szubnotebook?
Szóba került a WinMo: volt már 2 WM PDA-m, de egyik sem gyõzött meg. Nem csak az OS kezelhetõségével van gondom, hanem a sok hülyeségével (pl Messenger többszöri bejelentkezéskor mindenkit offline-nak mutat, vagy beragadó ébresztõóra, spontán törlõdõ számok-elsõ saját, utóbbi kettõ ismerõs tapasztalatai, s persze lehet, hogy csak az ASUSok ROMja hibás). Ettõl még mûködhet másnak tökéletesen, de engem nem gyõzött meg.
Nokia 5800-m van nekem is, kezelhetõségével nincs gondom, 'stabilitásával' (ami alatt nem feltétlenül a lefagyást értem) már annál inkább. Volt már, hogy néma állapotban nem rezgett, hiába volt bekapcsolva, aztán már kezdtem azt hinni, hogy ez feature, nem bug, olyan következetesen csinálta beállításokkal való játék során míg ki-be kapcsolást meg nem léptem... Az is elõfordult, hogy boot során történõ ébresztés hatására lefagyott, csodás. Amit még fájlalok: szoftverkínálata elõzõ kettõhöz képest siralmas. Nekem pl hiányozik a Skype (Fring-Nimbuzz nem játszik, elõbbi állítólag partnerlistán lévõknek küldözget dolgokat, utóbbi pedig gyakorlatilag mindent tárol), s szignózós dolgával is az agyamra megy (tudom, hogy lehet hackelni).
Mint látható, mindegyik érintõképernyõs platformnak meg van a maga nyûgje a szememben<#idiota>#idiota>
Hogy a hírhez közvetlenül is hozzászóljak: ismeretségi körömben inkább a hagyományos telefonokat kedvelik.
/*WTF?!*/
"elõbbin nemtok netezni/mélelni, utóbbiak meg alsóhangon 60k-ba kerülnek,"
WinMo-t nem védem, de az elsõt kikérem a nokia nevében is.... ha már érintõs és okos telókat hasonlítgatunk össze akkor továbbra is az 5800-t hozom példának, és nagyon szépen lehet rajta netezni mailezni. Az N series pedíg nem az én világom. Bunkó méretük miatt. Így ezeket kihagyom, mert nem is igen próbálgattam õket csak futólag 1-2 haverét nézegettem.
Más: feature/ár értéket tekintve a Nokia5800 (ha a picit lassú sebességtõl eltekintünk, ami tényleg nem túlzottan zavaró mértékeket ölt) jobb telefon mint az iPhone. Plusz sokkal inkább telefonérzetet ad a szélesvásznú kialakítás miatt, mint kissé bunkóbb méretû társa.
Nagyobb felbontású kijelszõ (16:9), kategóriákkal jobb kamera, több memóriát lehet beletolni, hosszabb üzemidõ 😊 nekem ez is pl fontos szempont volt. És akárhonnan is nézem olcsóbb mint az iPhone, mégha nem is sokkal.
Mielõtt valaki megint beleköt, az iPhone is egy jó telefon. EGY BIZONYOS CÉLKÖZÖNSÉGNEK! Akiknek pl nem fontos, hogy a telefonjuk akárhol PC-hez csatlakoztatható legyen mindenféle segédprogram telepítése nélkül. (ezt a 3.0 sem fogja korrigálni tudtommal, addíg nálam meg elásta magát lehet akármien okos is.) Vagy az igen jó felbontású kamera. (Én spec nem havi 2-3 képet készítek akár napi 10-15 is becsúszik ha nem több)
Video felvétel 😊 részletezzem vagy úgyis mindenki tudja, hogy majd a 3.0-val érkezik az iPhone-ba is. 2,0mpx-en vagy 3,2mpx-en zeiss optikával vennél fel szívesebben mozgóképes tartalmat? Nehéz a döntés.
A zene résznél mindkét telefon jól szerepel, de ha már filmrõl van szó, azt hiszem a 16:9 magáért beszél.
Memória: iPhone nem bõvíthetõ.... így mégcsak ki sem tudom kapni a microSD karit, hogy azt bedobva egy olvasóba gyorsabban kezelhetõ legyen. Nokia 8-16-32gb és alapból megkapja a 8gb-s karit. SDHC szóval a sebességre nem lehet panasz.
Nálam ez a pár dolog volt a döntõ a két készülék között. DE mégegyszer hansújozom, hogy az iPhone nem egy szar. Csupán nem õk találták fel a spanyol viaszt szokásukhoz híven jó a marketing. 😊 Viszont a multi touch azért fájdítja a szívemet. Rohadtul jó lenne bizonyos funkciókhoz.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
de tök fölösleges a vita. fõleg, hogy nagy részetek nem is próbálta ki a telót, míg én úgy érzem, aki iPhone vásárlását tervezi, az végignézi a WinMo-s/etc készülékeket is (én fél évet szöszöztem, hogy melyik kellene, de nem volt, amelyik legyõzte a szifont). valljuk be, divat szidni az iPhone-t, ugyanúgy ahogy azt, aki Apple terméket vesz, illetve ugyanúgy divat az éppen aktuális Windows (asztali) verziókat 😊
óó és nem sok olyan embert ismerek, akinek nem jött be az iPhone 😊 de ez sem jelent semmit. nekem ez a pillanatnyilag legtökéletesebb készülék 😊 ettõl nem érzem úgy, hogy hülyébb lennék.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
WIN jó belépõszint (bár kissé drgága...), de felesleges, és kihagyható. Pláne, ha nem nagy gamer az illetõ. Aki meg úgy gondolja, kedvére használhat linuxot is...
Vicces. Énmeg azt mondom, a wines oprendszerek, win mobile, symbian cuccok is jó belépõszint annak, aki nem akar az oprendszer, hw problémáival küzdeni, csak használni azt... Volt pár PDA-m, Symbian okostelóm, többnyire Nokia, és nem az alsó közép kategóriás, de meguntam, hogy drága, instabil, vagy csak véleményem szerint nem túl felhasználóbarát... Minek évente 20-40 külömbözõ Nokia mobilt bejelenteni, ha egyik sem olyan stabil, gyors, és felhasználóbarát, mint pl iPhone (avagy Andriod, avagy Palm Pre)? Amire nekem kell (telefonálás, mail, web, gps, néha sms), arra sokáig nem volt egy olyan Nokia, symbian, vagy Winmobile, ami annyira bejött volna, mint iPhone. A 3.0 pótolni fogja azokat a hiányosságokat, amiket sokan hangoztattak. Az persze nagyon jó lenne, ha az android is futtatható lenne iPhoneon, de megvagyok nélküle is.
Mutass már nekem egy (winmo-s, nokia, se, symbian alapú) érintõképernyõs 3G-s mobilt 12000-ért, és hûséges híved leszek... 😄 Csak ez a 12000,- HUF ne a kezdõrészlet, vagy a havidíj legyen please...
De nem baj már megszoktam, hogy minden egyes szót meg kell válogatni, különben jön a kötözködés...😉
Pannontól vásárolt 1 hetes omina volt, amit a tulaj azóta nem kapcsolt ki...Mondanám, hogy csinálok neked egy videot, hogy milyen tetû lassú tud lenni, de nem érdekel annyira...😊 Örülök, hogy nálad nincs semmilyen lassulás soha! Komolyan!
Nem tudom, hogy te milyen Omniát tartottál a kezedben, ha egyáltalán tartottál, de úgy megy, mint a villám. Nincs semmilyen belassulás.
Szóbakerült az 5800...Nagyon tutira megcsinálták, tetszik is, de lassabb, mint az iphone-m és hát a mûanyagburkolat minõsége ennyi pénzért...:\
Omina...az is volt a kezemben, amikor megkaptam, restart...kicsit szegényke belassult (ez winmo-s verzió volt) Az új menü amit kreáltak hozzá egész jó, de ha azt elhagyjuk még mindig -sztem- nehézkes a winmo kezelése és win95-re emlékeztet, amitõl a hideg is kiráz...😄
Amúgy picit néha olvassatok azután, amirõl beszéltek...😉 Iphone vs pda verseny már annyira nem egyértelmû...én mindent el tudok vele már intézni, ami miatt pda-t akartam venni.
Sok okosságot írtál, de azért ez az iphone = 12 k-s telefon minõségû és tudású telefon akkora marhaság, hogy az egész postod hitelességét erõsen rontja...
vagy nem láttál még ilyen telefonokat (se iphone-t se 12-s telót) és olyasmirõl beszélsz, ami távol áll tõled vagy szándékosan félre szeretnéd vezetni a népet...
A iphone elott is volt jopar erintokijelzos telefon, nemelyik meg toll nelkul is mukodott. Ennek ellenere a legtobb ember azt hiszi, hogy az apple talalta fel a technologiat. Ennek ellenere a szabadalom mashol van, de az eredeti leiras valamikor az 1970-es evek elejen szuletett a xerox-nal. Mint ahogy a pc, a grafikus felulet, a lezernyomtato, az eger, a laptop, a tablet es az ethernet halozat is. Minden kesobbi ceg ezekbol 'vett kolcson' otleteket.
Az emberek mostanaban iphone kulseju telefonokat akarnak olcson. Erdekes viszont, hogy foleg a low end nokia hasznalok latnak az iphone-ban csodat, mivel egy fapados termekcsaladot ismernek es ennek fenyeben egy kozepkategorias feature phone is jonak tunik. Ezzel szemben az iphone mind tudasban, mind minosegben valhol a 12 ezer forintos kozepkategorias 3g-s telefonok kornyeken jar. Annyi kulonbseggel, hogy azokban minden az iphone-bol hianyzo tudas megvan jopar eve, van ami mar jopar evtizede. Ennek ellenere az emberek tovabbra is azt hiszik, hogy az iphone jobb. Pedig csak jobb a marketingje, olyan mint mondjuk a macdonald's-e vagy a valamelyik cola gyartoe. (az utobbi marketingesei alapoztak meg anno az apple reklamstilusat) De ilyen divat volt anno a bologatos kutya az autoban vagy ilyen mostanaban a vastag aranylanc viselese.
A mobiltelefonok jovoje pedig nem az agyonkorlatozott aranyaron adott keszulekekben van, hanem a desktop tudasu bovitheto altalanos keszulekekben, amiket ossze lehet kotni barmivel es mindeki azt csinal veluk amit akar. Jelenleg meg nincs ilyen, de amint kijon egy pc kompatibilis keszulek, jo esellyel egyeduralkodova valik a pc-s platform es a pc-ken megszokott szoftverek.
Darg&drop hiánya a csodában. Multitask hiánya a csodában... Ne nevettesd ki magad! Persze egy alma marketingesnek védeni kell a mundér becsületét, de legalább ésszel, ne bután!
az iPhonenál meg nem az accelerometer miatt lockolja a képernyõ magát telefonálás közben, hanem a beépített fényérzékelõ miatt (ha napra viszed a telefont, akkor a telefonáláshoz szükséges hangszórótól balra van 3 pötty). hogy a füleddel hogy szakítottad meg a hívást, azt nemtom.. Vagy fültágítót hordasz és az érhetett hozzá, vagy csak volt az õseid között egy elefánt, mert az említett gomb a képernyõ alján van pont emiatt, de mindkét esetben szükséges egy jófajta világítótest a hallójáratodba..
Tökéletesen mûködik és ha zavar írhatsz a sima billentyûzeten is....
Én évek óta használok ilyen telefonokat PDA-t és csak az elején volt furcsa 1-2 napig a használata, de gondot nem okozott.
Másik nem neked: nem kapcsolod ki a hívást a füleddel ha csak nem akkora mint egy elefánt füle 😄 Sohasem jártam még így pedig még csak nem is vigyáztam rá.
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Az ájfonban a lock-olás nem a mozgásérzékelõ segítségével történik, nem is értem, hogy miért írtad. Egyébként meg van az Omniában is, meg egyes HTC-kben is, lehet, hogy másokban is.
Az a "fos windóz mobile" kicsit jobb, mint a szaros alma os.
Pl. tudsz több taszkot is futtatni, hogy mást ne mondjak. Hosszú lenne a lista, ha mindent felsorolnék.
Az Omniában van GPS is, meg egy kicsit jobb BT, mint amilyen a gagyi ájfonban. Hogy a kamerát és a videofelvételi képességeket már ne is említsem... Az Omniával navigálni is tudsz, mert eleve kapsz is hozzá navigációs sw-t (ha szolgáltatónál veszed), de ha nem ott veszed, akkor is tudsz hozzá venni. A ratyi ájfonhoz még venni sem tudsz. Ja, Google Maps is van az Omnián, mielõtt elõhoznád (bár azzal navigálni nem lehet). Mozgásérzékelõ is van. Egyszerûen nem tudsz olyat mondani, ami az ájfonban van, de az Omniában ne lenne. Emellett a memóriája kártyával bõvíthetõ, az ájfoné meg nem. Sõt, az aksi is cserélhetõ, szemben az ájfonnal. Mire vered itt magad?
Egyébként a stílust nem használom az Omniához, mert mindent ujjal vezérlek. Bocsika.
A sw ellátottsága magasan jobb a winmo-knak, mint az almának...
A ceruzának pont az a lényege, hogy a 640*480 felbontású kijelzõn a 16*16 pixel méretû parányi ikont is könnyen, precízen el tudod vele találni, abból meg egy ilyen nagy kijelzõn elfér sok, tetszõleges elrendezésben, a gagyi 4*3 ikonos kezdõképernyõ helyett.
A fülemhez nem szoktam érinteni a kijelzõt mert egy jó minõségû sztereó bluetooth headsetet használok zenehallgatásra és beszédre is. A szar iphone, bár állítólag multimédiára lett kihegyezve, még a sztereó bluetooth és bluetooth távvezérlés (A2DP, AVRCP) protokollokat sem ismeri, pedig a 4 éves HTC PDA-mon ezek alapfunkciók, és kifogástalan minõségben lehet vele zenét hallgatni. Ráadásul az AVRCP-vel úgy távirányítom a zsebemben levõ PDA-t zenehallgatás közben, hogy annak le van zárva a billentyûzete. Van még mit tanulnia az almának multimédia-fronton 😊 (a divx lejátszást már meg sem említem, szégyen hogy nem tudja az iPhone)
FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook
Amellett próbált valaki érintõképernyõs telefonnal headset nélkül telefonálni? Vicces amikor a fülemmel folyton kikapcsolom a beszélgetést. Nem mondom, nekem se lenne rossz egy nagy kijelzõs, érintõképernyõs, wifi-s teló, de sajnos ez még olyan szintû luxuskategória, hogy inkább veszek egy 0ft-os mobilt és egy laptopot, mert jobban járok 😊
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Ezt tudod ujjal is kezelni, és király a felülete. ha kiprobálod egyzser egy fél órát megérted.
iPhone rulZ
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
azert mert az informatika hasznos sok teruleten, pl PC, azert tutijo internetezni QVGA-n??
Hat NEM. Amig nem lesz normalis felbontas, normalis adatatvitel stb addig kinszenvedes netezni 1 mobilon, barmilyen csillivilli is.
Az erintokepernyo telleg jopofa, de nem 1 nagydurranas szvsz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mindenki meg van huzatva ezzel az idióta számítástechnikával, viszont mielõtt kijött volna az elsõ otthoni számítógép mindenki akinek kellett jól megvolt írógéppel is.
Starcraft + Diablo III - esemve
De megértem én a vásárlókat, a fogyasztás, fogyasztás, fogyasztás által elõidézett kamuboldogság az baró dolog.
LZ forever
Ez már csak így van mindennel, még soha közvéleménykutatás nem mutatott rá arra hogy mit is akarnak igazából a fogyasztók.
(Ennek szó szerint tankönyvi példája az amikor a tejturmixot is áruló gyorsétterem megközvéleménykutatja a vendégeit hogy mitõl is lenne jobb a tejturmix, és mind azt mondják hogy legyen, édesebb, olcsóbb, stb, ki-ki ízlése szerint, és amikor életbe lépnek ezek a változások, akkor azt elvárt kiszolgálásnak veszik, de nem lesz több vevõ.
Amikor az üzlet inkább azt nézi hogy miért is vesznek az emberek tejturmixot, és rájönnek hogy legtöbben reggel vesznek munkába menet, mert a kocsi vezetése közben is lehet szívószálazni, és feldobja az unalmas forgalmi dugót, akkor ennek függvényében alakítják át, hogy pl. sûrûbb legyen és tovább tartson, csokidara legyen benne hogy még jobban feldobja az unalmas forgalmi dugót, stb, akkor növekszik a népszerûségük.)
Valami ilyesmit kéne figyelembe venni a mobilgyártóknak is. Az egy dolog hogy mindenki egy csúcs mobilt nevez meg hogy olyat akarna ha már választani lehet, de valójában a következõ nagy durranás úgyis valami olyasmi lesz amire senki nem számít, ami a mobilok egy új felhasználását nyitja meg, és ez nem az érinõképernyõ lesz, az az elõzõ volt, és azt a fordulót az Apple nyerte.
Az emberek még magukra a mobilokra sem számítottak, mindenki képtelefonokat várt a jövõtõl, mert ahhoz már ismerték a technológiát (TV), sõt a hang<kép = rádió<TV összefüggést is fel vélték fedezni, és az egész olyan barón hangzott. Aztán most ott a Skype, olcsó egy webkamera is, de alíg használja valaki, mert nem olyan kényelmes mint simán telefonálni.
Azt már persze nem árulom el hog mi legyen a következõ nagy bumm, õket ezért fizetik...
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X