55
  • Sir Ny
    #55
    "Mielott az apple kijott az ipod-al mar leteztek mp3 lejatszok. Volt koztuk olyan is, ami szabvany usb-s csatlakozoval, cserelheto elemmel es beepitett radioval is rendelkezett es az elso ipod meretnek es aranak a toredeke volt. A marketing miatt az emberek megis az ipod-rol hiszik azt hogy elotte nem volt semmi es ezert minden lejatszot csak arrol masoltak. Ez alapveto tevedes."
    bár voltak olyan lejátszók, de nem vették őket. miután az apple kijött a sajátjával, a többi gyártó utána kezdett el ipod szerű lejátszókat csinálni. szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy az apple-ról másoltak, nem az eleve meglévő nem túl sikeres lejátszókról. bár az apple is átvette a dolgokat, a fejlődést mégis ő indította el.
  • asysoft
    #54
    Olvasd el még egyszer, hogy mit írtam: hiányzik nekem Symbianon a Skype, holott az mind Windows Mobilera, mind iPhonera elérhető.
    "Persze jailbreakkel már elég régóta megy"
    A hivatalos, Skype által kiadott kliens vagy valami Nimbuzz féle vacak?
  • asysoft
    #53
    Ezekhez buherálni kell, oda a "just works". És ugye a Google mapset használó xGPS nem említhető egy lapon pl iGOval, kamera alkalmazás max 15FPS-el rögzít iPhone kamerája miatt, stb, stb.
    "...egy fos telefon. A Nokia 5800-ról meg ne is beszéljünk." Én azért ezt nem állítanám.
  • asysoft
    #52
    Mai HW billentyűzettel rendelkező okostelefonok közül egyedül WM alapú gépekre van értelmes navigációs megoldás (x86-os gépen futó verzióról sem tudok, mondjuk nem néztem utána) úgyhogy emiatt kieséses alapon marad az említett platform... Hogy konkrétan melyik eszköz, jó kérdés, mint említettem, nem éppen szívem csücske a WinMo, de pl HTC Touch Pro teljesíti a feltételeket (más kérdés milyen áron)
  • ocsieu
    #51
    Már bocsi, de van már skype iPhone-ra, igaz csak pár hete. Persze jailbreakkel már elég régóta megy, állítólag 3G-n is. A 3.0-s softtal, ha minden igaz jailbreak nélkül is menni fog 3G-n a skype.
  • willcox
    #50
    Nem győztél meg. Amiket felsoroltál, azokat nem ismerem, de ez így nagyon buhera. Az Omnia meg gyárilag tudja.
    Persze ettől függetlenül is a nem cserélhető aksi, és a bővíthetetlen memória kérdése még mindig ott van. Az Omniámban eleve van 16 GB RAM, és tehetek be bővítésként még további 16 GB-ot (nekem 8 GB van benne pluszban).
    Az Omnián a flash-es játékok is mennek :))) Gyárilag.
  • Epikurosz
    #49
    " xGPS navigaciós progi Google Maps-al"
    Na, és ezzel Pestről Fótra el tudnék-e navigálni?
    (Beugratós a kérdés: nem tudnék.)
  • ssdb
    #48
    Biztos h tudok olyat ami az Omniában van és iPhoneban nincs. De nem ismerem az omniát nagyon, csak 1x használtam. Amiket felvetettél már mind elérhető iphonehoz, nem feltétlen hivatalosan. xGPS navigaciós progi Google Maps-al, Cycodeer videofelvevő progi, Backgrounder app háttérben futtatás multitasking, Clippy copy-past, Bluetooth protokollok iBluetooth. Jó persze ezek mind jailbreak telefonokon elérheték csak, de akkor is: Nincs olyan funkcióa flash lejátszáson kivül ami ma elérhetetlen lenne iphone-n és ez is készül.

    Amit kezeltem az Prada az ehhez képest egy fos telefon. A Nokia 5800-ról meg ne is beszéljünk. Omniát meg nem ismerem.
  • Epikurosz
    #47
    Köszönöm, hogy reagáltál.
    Nekem most egy sima pda-m van, gps-sel, de nem telefon. ez érintőképernyős. sdio kártyával wifizni is lehetne vele, de nem igazán szeretem, mert a virtuális billentyűzet nekem nem jön be. Lehet, hogy bennem van a hiba, és meg kell szokni, mert ez a jövő (?).
  • asysoft
    #46
    Szerintem ilyen paramétereknek megfelelő készüléket (pláne ha GPS-t navigációra akarod használni) egyedül a WM "telefonos PDA-k" között találhatsz.
  • asysoft
    #45
    Kétlem, hogy befürödtek volna, olyan 3 millió már elment belőle:) Tudtommal enyémen is a legfrissebb szoftver van, használhatatlannak nem mondanám, de ahogy már írtam, tökéletességtől is messze van...
  • Epikurosz
    #44
    Ti olyan okosoknak tűntök.

    Szerintetek melyik a legjobb 3G, GPS, WiFi és Bluetooth kompatibilis, Qwerty billentyűzetes okostelefon, PDA vagy szubnotebook?
  • FlyingV
    #43
    igen, az 5800-val igencsak befürödtek a finnek, a legbugosabb szoftverű telefonjuk, ami valaha készült, ha jól tudom, a legutsó verzió kb használhatatlan :S mellesleg nem tudom, ez is ízlés kérdése, de egyrészt amikor én vettem a telom, akkor még nem volt 5800, másrészt nekem valahogy nem jön be az Sx0 platform, hát még az S60 Touch. illetve designban is egyre lejjebb vannak Nokiáék :S összeszerelés minőségében meg pláne (mondjuk azért az iPhone 3G-k minősége is hagy kívánni valót maga után). amúgy az egész azért hülyeség, mert ma már kb akármilyen telót vesz az ember, egy csomó funkcióját úgyse fogja használni :) az meg, aki telefonos kamerával akar művészkedni napi 10-15 fotóval/avval akar videózni, az ezzel ne büszkélkedjen, mert jobb esetben csak egy lenéző mosoly, roszabb esetben durva kiröhögés lesz a jutalma ;)
  • asysoft
    #42
    Az iPhone nem az érintőkijelző használata okán zseniális, hanem a kezelhetősége miatt. Míg meg nem jelent, nem igazán foglalkozott vele a többi gyártó, úgyhogy közvetve ezzel minden platform híve nyert. iPhone-t amúgy korántsem tartom tökéletes készüléknek, anno 1.0-nál mindig mosolyogtam, mikor Smartphonenak nevezték (elvégre hack nélkül semmivel sem lehetett a funkcionalitását bővíteni), második verzióban viszont AppStore-al nagyott dobott az Apple, 3.0-val végre (Bluetooth korlátozást leszámítva...) mindent tud, ami nekem kéne alapállapotban (igen, azon kevesek közé tartozom, akik használják az MMS-t néhanapján, s tudom, van MMS alkalmazás már most is). Amúgy egész iPhone-jelenségben számomra az "agyatlan fanok" a legzavaróbbak, akik megmagyarázzák, hogy ami rossz, az valójában jó (lásd pl MMS hiánya-"Ki használja?", Bluetooth korlátozás "Ki használja?!"/"Ott az e-mail", Copy/Paste "nem hiányzik sosem"). Mielőtt félreértené valaki: nem minden iPhone usert sorolok be az előző csoportba:)
    Szóba került a WinMo: volt már 2 WM PDA-m, de egyik sem győzött meg. Nem csak az OS kezelhetőségével van gondom, hanem a sok hülyeségével (pl Messenger többszöri bejelentkezéskor mindenkit offline-nak mutat, vagy beragadó ébresztőóra, spontán törlődő számok-első saját, utóbbi kettő ismerős tapasztalatai, s persze lehet, hogy csak az ASUSok ROMja hibás). Ettől még működhet másnak tökéletesen, de engem nem győzött meg.
    Nokia 5800-m van nekem is, kezelhetőségével nincs gondom, 'stabilitásával' (ami alatt nem feltétlenül a lefagyást értem) már annál inkább. Volt már, hogy néma állapotban nem rezgett, hiába volt bekapcsolva, aztán már kezdtem azt hinni, hogy ez feature, nem bug, olyan következetesen csinálta beállításokkal való játék során míg ki-be kapcsolást meg nem léptem... Az is előfordult, hogy boot során történő ébresztés hatására lefagyott, csodás. Amit még fájlalok: szoftverkínálata előző kettőhöz képest siralmas. Nekem pl hiányozik a Skype (Fring-Nimbuzz nem játszik, előbbi állítólag partnerlistán lévőknek küldözget dolgokat, utóbbi pedig gyakorlatilag mindent tárol), s szignózós dolgával is az agyamra megy (tudom, hogy lehet hackelni).
    Mint látható, mindegyik érintőképernyős platformnak meg van a maga nyűgje a szememben

    Hogy a hírhez közvetlenül is hozzászóljak: ismeretségi körömben inkább a hagyományos telefonokat kedvelik.
  • freemanone
    #41
    "bárcask vettem volna egy 'jó kis Nokia'-t, vagy egy tetűlassú, alapállapotban használhatatlan WinMo-t"
    "előbbin nemtok netezni/mélelni, utóbbiak meg alsóhangon 60k-ba kerülnek,"

    WinMo-t nem védem, de az elsőt kikérem a nokia nevében is.... ha már érintős és okos telókat hasonlítgatunk össze akkor továbbra is az 5800-t hozom példának, és nagyon szépen lehet rajta netezni mailezni. Az N series pedíg nem az én világom. Bunkó méretük miatt. Így ezeket kihagyom, mert nem is igen próbálgattam őket csak futólag 1-2 haverét nézegettem.


    Más: feature/ár értéket tekintve a Nokia5800 (ha a picit lassú sebességtől eltekintünk, ami tényleg nem túlzottan zavaró mértékeket ölt) jobb telefon mint az iPhone. Plusz sokkal inkább telefonérzetet ad a szélesvásznú kialakítás miatt, mint kissé bunkóbb méretű társa.
    Nagyobb felbontású kijelsző (16:9), kategóriákkal jobb kamera, több memóriát lehet beletolni, hosszabb üzemidő :) nekem ez is pl fontos szempont volt. És akárhonnan is nézem olcsóbb mint az iPhone, mégha nem is sokkal.

    Mielőtt valaki megint beleköt, az iPhone is egy jó telefon. EGY BIZONYOS CÉLKÖZÖNSÉGNEK! Akiknek pl nem fontos, hogy a telefonjuk akárhol PC-hez csatlakoztatható legyen mindenféle segédprogram telepítése nélkül. (ezt a 3.0 sem fogja korrigálni tudtommal, addíg nálam meg elásta magát lehet akármien okos is.) Vagy az igen jó felbontású kamera. (Én spec nem havi 2-3 képet készítek akár napi 10-15 is becsúszik ha nem több)
    Video felvétel :) részletezzem vagy úgyis mindenki tudja, hogy majd a 3.0-val érkezik az iPhone-ba is. 2,0mpx-en vagy 3,2mpx-en zeiss optikával vennél fel szívesebben mozgóképes tartalmat? Nehéz a döntés.

    A zene résznél mindkét telefon jól szerepel, de ha már filmről van szó, azt hiszem a 16:9 magáért beszél.

    Memória: iPhone nem bővíthető.... így mégcsak ki sem tudom kapni a microSD karit, hogy azt bedobva egy olvasóba gyorsabban kezelhető legyen. Nokia 8-16-32gb és alapból megkapja a 8gb-s karit. SDHC szóval a sebességre nem lehet panasz.


    Nálam ez a pár dolog volt a döntő a két készülék között. DE mégegyszer hansújozom, hogy az iPhone nem egy szar. Csupán nem ők találták fel a spanyol viaszt szokásukhoz híven jó a marketing. :) Viszont a multi touch azért fájdítja a szívemet. Rohadtul jó lenne bizonyos funkciókhoz.

  • FlyingV
    #40
    ja és igen, amelyik szerencsétlen azt mondta, hogy egy 12k-s telefon annyit tud, mint az iPhone, az mondjom már egy 8gigás, hasonló felbontású és hangminőségű (nem azt mondom, hogy olyan qrva jó, de azért egy n95-öt (asszem most az a divat a mindenttuddeközbesemmitsemrondaésjódráganokia mobilok között) jó párszor odaver) telót? vagy csak mondj 30-ért? vagy várj csak, vegyük bele a mindennapi használhatóságot.. ár nem számít!

    de tök fölösleges a vita. főleg, hogy nagy részetek nem is próbálta ki a telót, míg én úgy érzem, aki iPhone vásárlását tervezi, az végignézi a WinMo-s/etc készülékeket is (én fél évet szöszöztem, hogy melyik kellene, de nem volt, amelyik legyőzte a szifont). valljuk be, divat szidni az iPhone-t, ugyanúgy ahogy azt, aki Apple terméket vesz, illetve ugyanúgy divat az éppen aktuális Windows (asztali) verziókat :)

    óó és nem sok olyan embert ismerek, akinek nem jött be az iPhone :) de ez sem jelent semmit. nekem ez a pillanatnyilag legtökéletesebb készülék :) ettől nem érzem úgy, hogy hülyébb lennék.
  • FlyingV
    #39
    így van, nem 12000, hanem 28k (nekem 25 volt pontok miatt). mutasson valaki 28kért jobb telót? és a havi 10-be nehogy belekössetek bakker, az csak szolgáltatás. én az iPhone előtt is annyit fizettem havonta, most még van netem is. de biztos átbasztak :S bárcask vettem volna egy 'jó kis Nokia'-t, vagy egy tetűlassú, alapállapotban használhatatlan WinMo-t (mert a gyártók kezelőfelületei mellé is érdemes alapból pár progit telepíteni..).. előbbin nemtok netezni/mélelni, utóbbiak meg alsóhangon 60k-ba kerülnek, a havidíj ugyanannyi.. valahogy nekem úgy tűnik, hogy mégsem én nyaltam be az Apple marketingszövegét, hanem az ellentábor a Microsoft-ét/a Nokia-ét?
  • willcox
    #38
    Az ájfon sem 12000... Legalább tudnál érvelni, ha már sorolgatod a sosem volt telefonjaidat és PDA-idat...
  • birdo #37
    Hja akkor most növeszthetek plusz kezet, hogy vezetés közben is nyomorgathassam a teló kijelzőjét... Anyámat föl kell vennem...ez egyszer egy...írom a bevásárlás listát...ez már kettő....kormányzok a lábammal....és még az utat is nézem.... nincs már semmim amivel lehetne ....esetleg....
  • Balintos
    #36
    Miért vegyen új telefont, ha nincs bent új. Vagy rakjanak bele új cuccokat, vagy az aksiknak kell drágábbnak lenniük mint a telefonnak.
  • ocsieu
    #35
    Ezt kihagytam:
    WIN jó belépőszint (bár kissé drgága...), de felesleges, és kihagyható. Pláne, ha nem nagy gamer az illető. Aki meg úgy gondolja, kedvére használhat linuxot is...
  • ocsieu
    #34
    :D
    Vicces. Énmeg azt mondom, a wines oprendszerek, win mobile, symbian cuccok is jó belépőszint annak, aki nem akar az oprendszer, hw problémáival küzdeni, csak használni azt... Volt pár PDA-m, Symbian okostelóm, többnyire Nokia, és nem az alsó közép kategóriás, de meguntam, hogy drága, instabil, vagy csak véleményem szerint nem túl felhasználóbarát... Minek évente 20-40 külömböző Nokia mobilt bejelenteni, ha egyik sem olyan stabil, gyors, és felhasználóbarát, mint pl iPhone (avagy Andriod, avagy Palm Pre)? Amire nekem kell (telefonálás, mail, web, gps, néha sms), arra sokáig nem volt egy olyan Nokia, symbian, vagy Winmobile, ami annyira bejött volna, mint iPhone. A 3.0 pótolni fogja azokat a hiányosságokat, amiket sokan hangoztattak. Az persze nagyon jó lenne, ha az android is futtatható lenne iPhoneon, de megvagyok nélküle is.

    Mutass már nekem egy (winmo-s, nokia, se, symbian alapú) érintőképernyős 3G-s mobilt 12000-ért, és hűséges híved leszek... :D Csak ez a 12000,- HUF ne a kezdőrészlet, vagy a havidíj legyen please...
  • Polllen
    #33
    A hd-re gondolva írtam oda, mivel fogalmam sincs, hogy már megjelent-e vagy csak fog...;) és azon symbian lesz...(utolsó infoim szerint)
    De nem baj már megszoktam, hogy minden egyes szót meg kell válogatni, különben jön a kötözködés...;)

    Pannontól vásárolt 1 hetes omina volt, amit a tulaj azóta nem kapcsolt ki...Mondanám, hogy csinálok neked egy videot, hogy milyen tetű lassú tud lenni, de nem érdekel annyira...:) Örülök, hogy nálad nincs semmilyen lassulás soha! Komolyan!
  • willcox
    #32
    "Omina...az is volt a kezemben, amikor megkaptam, restart...kicsit szegényke belassult (ez winmo-s verzió volt)" - te aztán nagyon vágod! Nincs nem winmo-s Omnia. Az Omnia HD kezdetben nem winmo-s lesz, de itt nem erről volt szó.
    Nem tudom, hogy te milyen Omniát tartottál a kezedben, ha egyáltalán tartottál, de úgy megy, mint a villám. Nincs semmilyen belassulás.
  • Polllen
    #31
    Amúgy a winmo-nak meg almaos-nek is megvan a létjogosultásága...Kinek mi...

    Szóbakerült az 5800...Nagyon tutira megcsinálták, tetszik is, de lassabb, mint az iphone-m és hát a műanyagburkolat minősége ennyi pénzért...:\

    Omina...az is volt a kezemben, amikor megkaptam, restart...kicsit szegényke belassult (ez winmo-s verzió volt) Az új menü amit kreáltak hozzá egész jó, de ha azt elhagyjuk még mindig -sztem- nehézkes a winmo kezelése és win95-re emlékeztet, amitől a hideg is kiráz...:D

    Amúgy picit néha olvassatok azután, amiről beszéltek...;) Iphone vs pda verseny már annyira nem egyértelmű...én mindent el tudok vele már intézni, ami miatt pda-t akartam venni.
  • Polllen
    #30
    Akkor én is beszállok a flame-be...XD

    Sok okosságot írtál, de azért ez az iphone = 12 k-s telefon minőségű és tudású telefon akkora marhaság, hogy az egész postod hitelességét erősen rontja...

    vagy nem láttál még ilyen telefonokat (se iphone-t se 12-s telót) és olyasmiről beszélsz, ami távol áll tőled vagy szándékosan félre szeretnéd vezetni a népet...

  • kvp
    #29
    Mielott az apple kijott az ipod-al mar leteztek mp3 lejatszok. Volt koztuk olyan is, ami szabvany usb-s csatlakozoval, cserelheto elemmel es beepitett radioval is rendelkezett es az elso ipod meretnek es aranak a toredeke volt. A marketing miatt az emberek megis az ipod-rol hiszik azt hogy elotte nem volt semmi es ezert minden lejatszot csak arrol masoltak. Ez alapveto tevedes.

    A iphone elott is volt jopar erintokijelzos telefon, nemelyik meg toll nelkul is mukodott. Ennek ellenere a legtobb ember azt hiszi, hogy az apple talalta fel a technologiat. Ennek ellenere a szabadalom mashol van, de az eredeti leiras valamikor az 1970-es evek elejen szuletett a xerox-nal. Mint ahogy a pc, a grafikus felulet, a lezernyomtato, az eger, a laptop, a tablet es az ethernet halozat is. Minden kesobbi ceg ezekbol 'vett kolcson' otleteket.

    Az emberek mostanaban iphone kulseju telefonokat akarnak olcson. Erdekes viszont, hogy foleg a low end nokia hasznalok latnak az iphone-ban csodat, mivel egy fapados termekcsaladot ismernek es ennek fenyeben egy kozepkategorias feature phone is jonak tunik. Ezzel szemben az iphone mind tudasban, mind minosegben valhol a 12 ezer forintos kozepkategorias 3g-s telefonok kornyeken jar. Annyi kulonbseggel, hogy azokban minden az iphone-bol hianyzo tudas megvan jopar eve, van ami mar jopar evtizede. Ennek ellenere az emberek tovabbra is azt hiszik, hogy az iphone jobb. Pedig csak jobb a marketingje, olyan mint mondjuk a macdonald's-e vagy a valamelyik cola gyartoe. (az utobbi marketingesei alapoztak meg anno az apple reklamstilusat) De ilyen divat volt anno a bologatos kutya az autoban vagy ilyen mostanaban a vastag aranylanc viselese.

    A mobiltelefonok jovoje pedig nem az agyonkorlatozott aranyaron adott keszulekekben van, hanem a desktop tudasu bovitheto altalanos keszulekekben, amiket ossze lehet kotni barmivel es mindeki azt csinal veluk amit akar. Jelenleg meg nincs ilyen, de amint kijon egy pc kompatibilis keszulek, jo esellyel egyeduralkodova valik a pc-s platform es a pc-ken megszokott szoftverek.
  • Dynamic
    #28
    LOL...mekkora kamu duma. Megnézném, hogy kapcsolod ki a füleddel a beszélgetést pl. az iPhone-on. Még készakarva sem bírnád, nemhogy véletlenül.
  • Dynamic
    #27
    Igen, próbáltam. Iphone-om van. Ezerszer könnyebb vele sms-t írni, mint hagyományos mobillal.
  • willcox
    #26
    "a WinMo minden fórumon elismerten (sőt, maga az MS is elismeri) kicsit idejétmúlt megoldás" - de még az is leveri a csoda almát...
    Darg&drop hiánya a csodában. Multitask hiánya a csodában... Ne nevettesd ki magad! Persze egy alma marketingesnek védeni kell a mundér becsületét, de legalább ésszel, ne bután!
  • FlyingV
    #25
    de szeretem azt, amikor tapasztalat nélkül, DIVATBÓL fikázzák az iPhone-t és a szerencsétlen WinMo-val példálóznak egyesek.. a WinMo minden fórumon elismerten (sőt, maga az MS is elismeri) kicsit idejétmúlt megoldás, a 7-essel talán változik a helyzet. Symbian sincs sehol, az iPhone OS-nek az egyedüli ellenfele a Palm WebOS lehet (gyk.: ez fut a május közepén [USA-ban] megjelenő Pré-n is). Június 24-től meg tényleg kíváncsi vagyok, mit fogtok kitalálni, amit fikázni lehet :) Nekem így is tökéletes az iPhone, egyedül a tethering hiányzik, az meg vagy lesz, vagy nem, netezni tok akárhol.. Akinek mondjuk nincs szüksége arra, hogy a nap bármely pillanatában legyen lehetősége netezni (én pl tőzsdézek), annak tényleg nincs értelme iPhone-t venni, de továbbmegyek: semmilyen érintőképernyős telót sem. a 16*16-os ikonokkal meg ne nevettessétek már ki magatokat, az is elég gáz, hogy a Vista-ban még mindig csak 32*32-esek vannak :)

    az iPhonenál meg nem az accelerometer miatt lockolja a képernyő magát telefonálás közben, hanem a beépített fényérzékelő miatt (ha napra viszed a telefont, akkor a telefonáláshoz szükséges hangszórótól balra van 3 pötty). hogy a füleddel hogy szakítottad meg a hívást, azt nemtom.. Vagy fültágítót hordasz és az érhetett hozzá, vagy csak volt az őseid között egy elefánt, mert az említett gomb a képernyő alján van pont emiatt, de mindkét esetben szükséges egy jófajta világítótest a hallójáratodba..
  • kigyi
    #24
    Látszik, hogy normális érintőképernyős telefont még nem használtál eddig. Teljesen jól lehet írni sms-t pl. a Sony modelljeivel kézírás azonosítással....
    Tökéletesen működik és ha zavar írhatsz a sima billentyűzeten is....
    Én évek óta használok ilyen telefonokat PDA-t és csak az elején volt furcsa 1-2 napig a használata, de gondot nem okozott.

    Másik nem neked: nem kapcsolod ki a hívást a füleddel ha csak nem akkora mint egy elefánt füle :D Sohasem jártam még így pedig még csak nem is vigyáztam rá.
  • WoodrowWilson
    #23
    Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem feláll a hátamon a szőr az érintőképernyőtől. Próbáltatok már smst írni érintőképernyős mobilon? Kínlódás.
  • willcox
    #22
    "Amellett próbált valaki érintőképernyős telefonnal headset nélkül telefonálni? Vicces amikor a fülemmel folyton kikapcsolom a beszélgetést." - nem kapcsol ki az Omnia, mert lock-olja a kijelzőt.
  • freemanone
    #21
    iphone.... Haaaaat nemrossz, de a nokia5800 lazan a porba alazza. Az arahoz kepest az iphone tul korlatolt, de mit vaetok az apple-tol??? Mindig is errol volt hires. Csicsa, valamien globalis ujitasnak beallitott dologgal es kesz is az uj apple termek. Okostelefonok szabadsagaert pedig a symbian felel. Es ha van wifi-d akkor igenis lehet normalisan netezni mobilrol 3,2"+ kijelzovel pedig nincs gondod a weblapok megjelenitesevel sem. Mar flash is tamogatva van sok keszulekben. Arrol nem is beszelve hogy az apple cuccok PC fele torteno kommunikacioja kritikan aluli. Ha valahol nincs itunes akkor baszhatod az egeszet. Mig mas gyartoknal pendrive feelinget elvezheted.....
  • willcox
    #20
    Az Omnia is lock-olja a kijelzőt.
    Az ájfonban a lock-olás nem a mozgásérzékelő segítségével történik, nem is értem, hogy miért írtad. Egyébként meg van az Omniában is, meg egyes HTC-kben is, lehet, hogy másokban is.
  • willcox
    #19
    Akár az enyémet is mutathatnám. Omnia. De van még jópár.
    Az a "fos windóz mobile" kicsit jobb, mint a szaros alma os.
    Pl. tudsz több taszkot is futtatni, hogy mást ne mondjak. Hosszú lenne a lista, ha mindent felsorolnék.
    Az Omniában van GPS is, meg egy kicsit jobb BT, mint amilyen a gagyi ájfonban. Hogy a kamerát és a videofelvételi képességeket már ne is említsem... Az Omniával navigálni is tudsz, mert eleve kapsz is hozzá navigációs sw-t (ha szolgáltatónál veszed), de ha nem ott veszed, akkor is tudsz hozzá venni. A ratyi ájfonhoz még venni sem tudsz. Ja, Google Maps is van az Omnián, mielőtt előhoznád (bár azzal navigálni nem lehet). Mozgásérzékelő is van. Egyszerűen nem tudsz olyat mondani, ami az ájfonban van, de az Omniában ne lenne. Emellett a memóriája kártyával bővíthető, az ájfoné meg nem. Sőt, az aksi is cserélhető, szemben az ájfonnal. Mire vered itt magad?
    Egyébként a stílust nem használom az Omniához, mert mindent ujjal vezérlek. Bocsika.
    A sw ellátottsága magasan jobb a winmo-knak, mint az almának...
  • Gerygrey
    #18
    Egyébként a HTC universalt 35.000 Ft környékén megkapod eBay-en, de Vaterán, Aproneten is ki lehet fogni jó állapotban levő példányokat ennyiért, vagy picit többért. Hozzá még egy jó sztereó BT füles 15-20 rongy, és van egy full extrás, nagy érintőképernyős, wifis, 3G-s hordozható jó minőségű vezeték nélküli médiacentered, telefonod, jegyzettömböd (hardveres billentyűzet!) meg amit csak akarsz. Egy fél iPhone áráért...
  • Gerygrey
    #17
    És az miért jó, hogy ujjal is lehet kezelni?

    A ceruzának pont az a lényege, hogy a 640*480 felbontású kijelzőn a 16*16 pixel méretű parányi ikont is könnyen, precízen el tudod vele találni, abból meg egy ilyen nagy kijelzőn elfér sok, tetszőleges elrendezésben, a gagyi 4*3 ikonos kezdőképernyő helyett.

    A fülemhez nem szoktam érinteni a kijelzőt mert egy jó minőségű sztereó bluetooth headsetet használok zenehallgatásra és beszédre is. A szar iphone, bár állítólag multimédiára lett kihegyezve, még a sztereó bluetooth és bluetooth távvezérlés (A2DP, AVRCP) protokollokat sem ismeri, pedig a 4 éves HTC PDA-mon ezek alapfunkciók, és kifogástalan minőségben lehet vele zenét hallgatni. Ráadásul az AVRCP-vel úgy távirányítom a zsebemben levő PDA-t zenehallgatás közben, hogy annak le van zárva a billentyűzete. Van még mit tanulnia az almának multimédia-fronton :) (a divx lejátszást már meg sem említem, szégyen hogy nem tudja az iPhone)
  • HyBrYd
    #16
    Az iPhone ha a füledhez teszed kikapcsolja a kijelzőt. Accelerometer rulz. Ennyi.