11
-
bippo #11 A kupakjába be kell rakni egy post-itet, rajta az adatokkal. Az mindig a gépen van, a tok nem biztos. Vagy tényleg alkoholos filc.
(amúgy jó kezdeményezés ezek a megtalálós oldalak.) -
poller #10 Ha a tokjában van a gép, akkor szerencsésebb a helyzet, mert ott elfér egy papír névvel címmel. Nem foglal sok helyet és talán érdemes venni a fáradságot...
Vagy, ha már eltűnt, akkor pl. Talált Tárgyak Oldala, vagy közösségi oldalakra fel lehet tenni, hogy elveszett, az is működhet. -
#9 Hasonló megoldást szoktam én is javasolni a digitális gépek tulajdonosai számára. Egy kép a kártyára (lehetőleg az első) egy lapra írt névről és telefonszámról.
(De az ember feledékeny, vagy több kártyával rendelkezik, és formáz, és töröl...)
Amit viszont a gyártók számára javaslok:
A gép beépített memóriájába egy külön kis partíciót kellene létrehozni.
Ebbe a memóriarekeszbe egy-két kép férne csak, amit a tulajdonos készíthet a nevével címével.
Ez a memórirész nem törlődne egy belső memória-formázásnál sem, külön kellene - eladáskor, vagy új biztonsági kép készítésekor - a benne található képeket törölni, többszöri törlési szándék megerősítéssel.
Ez a gyártóknak minimális mennyiségű fejlesztést jelentene, de mégis, egy biztos pont lehetne az azonosításban.
A készülékek gyári száma alapján is be lehet nagy hatásfokkal azonosíttatni a vevő-t, ámbár ez több tulajdonos-csere után gyakorlatilag veszett fejsze nyele...
A blogkezdeményezés pedig példás dolog, mert ugye azért vannak még tisztességes, becsületes meberek. Hátha pont az én gépem kerülne meg.
mrlujoak -
#8 Különösen ha képen az előző esti hancúr képei vannak a barátnővel öltözék nélkül. -
#7 Nekem is ez ugrott be elsőre. -
Ferrer #6 Hát ha nem alsókategóriás gép, akkor megtartja magának!
Jaaaa.. bocsánat :D -
#5 Hát a magyar viszonyokból kiindulva, inkább vigyázzunk a fényképezőnkre... :P -
#4 Az említett blogot olvasgatva úgy tűnik sikeres a kezdeményezés. Persze kérdés, hogy hány olyan gép "vész el", amit soha nem kap vissza a tulaj. -
#3 Esetleg egy kép a memóriakártyára amin egy a4-es papír van lefotózva címmel stb?:)
Amúgy *fényképezőgépet* nehéz elhagyni, szappantartóból meg tizenkettő egytucat. -
Balintos #2 alkoholosfilc->telefonszám -
Razide #1 Na, már azt hittem, valami újabb digitális azonosítót találtak ki. Egyébként szerintem levél a gyártónak, vagy a legközelebbi disztribútornak, hogy ókumlálják ki, ki és hol vette a gépet, és már közelebb vagyunk a megoldáshoz. Mindenféle online megoldások nélkül.