648
A Battlestar Galactica előzmény
-
#448 Nem értem miért morogtok...
A mostani részből pl. megtudtuk, hogy a zőccséges merci nem túl biztonságos :D -
#447 Végre azt hittem, hogy a mostani részben lesz valami akció. Hát valahogy nagyon nem erre számítottam. A "Mátrixos" résztől is kezdek már hányni, de reménykedtem, hogy a Zoe vs. Apja dolog majd felhúzza. Hát nem húzta.
Már tényleg nem tudok én se mit mondani erre, valahol már úgy érzem, hogy hiba követni a sorozatot, mert időpocséklás. MDe akkor is, ha nem lenne köze a BSG-hez, nem nézném. Csakhogy akárhogy is nézem, az elmúlt 8 részben annyira kevés köze volt a BSG-hez, hogy szinte nyugodtan mondhatom, hogy nincs köze a BSG-hez. De akkor miért is nézem? :S -
#446 Csak addig elveszti a nézőket azt lehúzzák... -
#445 szerintem jó a sori csak meg kell szokni a stílusát... de ahogy sejtem ez majd szeptemberi 1 évad 2. felében fel fog pörögni mint az SGU (reméljük) -
Borg #444 Kezd igen unalmassá válni ez az egyhelyben járás. -
#443 Nem ma este jön az új rész? Vagy te már tudsz valamit? :) -
#442 Nos, én feladtam. Visszatérek a 2. évadban:) Ezt az évadot nem vagyok képes tovább nézni:) -
#441 ahogy én nézem a SyFy új stratégiáját szerintem nagyon is a terveik szerint halad minden.. ahogy nézed SGU az évad 2. felére fog felpörögni(remények szerint) és ha minden igaz ez lesz majd a Capricával is. úgy tűnik ezt így tervezték előre. meglátjuk beválik e az új marketing stratégia^^ -
#440 A másik, ennél jobb és biztatóbb hír, hogy a SyFy szerint a Caprica nézettsége nem is olyan rossz, sőt, a DVR-adatokkal együtt nekik kifejezetten tetszik is. (Én ennek csak örülök, de míg a második évadot be nem rendelik, óvatosan duhajkodom.) A SyFy nem akarja veszni hagyni a Battlestar Galacticát, és Ron Moore-ral egy esetleges újabb spinoffban gondolkodnak, ami visszatér a sorozat űroperai gyökereihez. Mekkora királyság lenne az első kirajzást megfilmesíteni? Vagy az első Cylon-ember háborút? Máris csorog a nyálam.
hmm.... -
#439 kezd alakulni a sorozat.. kicsit családi drámás lett az egész, de meg kell szokni jó lesz ez ;) -
#438 Az új epizód már egy fokkal mozgalmasabb, de sajnos a Zoe anyuka és a fő konspirátor nőszemély részein be tudtam aludni. Viszont jó jelenet a Mark 1-es Viperrel repülés. :) -
#437 The plan főcim az nagyon nagy ×Ð (nekem kb dec. óta megvan...) -
#436 Battlestar Galactica Plan & Razor OST megvásárolható...
-
#435 Hát, ha így fog menni tovább, akkor én nem is fogom...
...nem eszetlen eksönt vártam, de azért már sok ez a "jóból" :)
-
#434 Nem rossz sorozat, de ha nem lenne semmi köze a BSG-hez, tuti nem nézném. -
Borg #433 Végülis, ha az ember nem vár tőle sci-fi eksönt, akkor nem is rossz sorozat. -
Reg5 #432 Emelkedett kicsivel 1 millió fölé. -
#431 nézettség hogy áll? mert az utolsó rész már kicsit felpörgött:D reméljük ennél rosszabb nem lesz ;) -
#430 Vagy Tamara lesz a rendszer alapja (GYk.: közös tudat integrálója a virtuál valóságokban) Míg Zoe a hardver és a robottestek előfutára. -
#429 1x05ről:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végre egy kis pörgés:D behozták Tamarát ami jó ötlet volt ... bár kár hogy Alessandra keveset szerepelt benne (kb 10 mp-t:D) de szerintem haladunk^^ -
#428 Nagyon átlátszó lenne. Pláne, hogy ez esetben Zoe meg a hős erkölcsi pátosz szerepében tetszelegne? Kicsit nehéz elképzelni.
Ha tippelnem kellene, én inkább arra gondolok, hogy Zoe-nak betesz az, hogy újdonsült testét, vagyis faját rabszolgaként akarják használni... -
#427 ő lesz majd Mr. Smith aki valahogy bekerül a rendszerbe szerintem és ő lesz a szociopata nyírjuk ki az embereket vonal.
Mert ahogy abban a virtual worldben elkezdett sétálni a pisztolyokkal abból az jön, jogy mi lenne ha mindezt átvinnénk a való világba? -
#426 Őőő... őszintén szólva nekem az egész Tamara vonal sűrű homlokráncolás kategória lett. Hogy egyéltalán még is megérte végignézni a részt, az a Graystone előadása a vezetőség előtt, illetve ahogy a Cylon bemutatkozik, mint kvázi rabszolga - amit az emberek hoztak létre új fajként. -
#425 Hadviselés a világűrben - a világűrbéli harcok elemzését ott folytassuk. :) -
#424 Vissza Capricára:
Tamara csúnya Neo utánzat lett... -
#423 Csak még ezt: azt olvastam, hogy még az "utolsó" évad első felében megtudták, hogy nem lesz több évad/rész rendelve, így a forgatókönyvíró-páros "szépen" el tudta varrni a szálakat...
...nekem persze, nem úgy tűnt.
-
r4pt0r #422 Szerintem nem így akarták befejezni, ez csak a cancel miatt lett összedobva. Nad de szerintem ne offoljunk tovább mert még ki leszünk tagadva. :D -
#421 Jolele Blalock [T'Pol]:
És az, ahogy elbántak vele és tudod kivel, na, azzal nálam rettenetes szimptómákban megnyilvánuló csalódást okoztak.
Csak napokkal később - tényleg!!! - tudtam újra leülni a saját gépem elé úgy, hogy Star Trek-re nézzek...
-
r4pt0r #420 Ne is mond az Enterpriset, nagyon sajnálom a cancelt, szerintem a legjobb volt mind közül. :S -
#419 Vannak még sorozathiányosságaim a Star Trek Univerzumból, mert csak nemrég sikerült az összes ST-re szert tennem.
A Deep Space 9, és az Enterprise, illetve eddig 2 nagy film megtekintése már megtörtént.
Most a kronológiai sorrendiségre gyúrtam rá, így az Enterprise (prequelnek szánták, a rajongói ellenérzésekkel szemben is) után a TOS-t fogom elkezdeni hétvégén.
-
r4pt0r #418 Volt a federációnak is, csak nem tetszett egyes embereknek. :D -
#417 Álcázó technikával bíró űreszközök SZINTE az ÖSSZES sci-fi űrcsatás sorozatainkban voltak. Romulánok, Klingonok 'példának okádék'.
-
#416 Most ott próbálsz megcáfolni ahol csak lehet :)
Milyen űrről beszélünk most? A mairól amit a mai tudománnyal ismerünk vagy egy jövőbeliről ahol esetleg változhatnak fizikák vagy egy kitaláltról (lásd ST, BSG, SW, stb.) ?
Mert ha az utóbbiról akkor simán el lehetne képzelni olyan lopakodótechnikát amit a nagy távú érzékelők nem tudnak kijelezni, a nagy erősségű, viszont kis távúak már igen, de cserében lehet, hogy már túl közel lesz az objektum. Erre pl jó a felderítés. Értem, hogy minek emberi ha van szonda, de láttuk a BSG-ben is, hogy a Raptorok eléggé sokoldalúak és az emberi döntés sok mindent befolyásolhat.
Továbbra is vitatom, hogy az űrvadászoknak nincs helye a sci-fi-ben, a pontvédelem főleg rövidtávon hatékony, messzebbről elfogásra mégis csak jó az a vadász.
Irányított rakéták? Fel lehet rakni ugye már ma is mindenféle csalikat és zavarórendszereket, miért ne lehetne 100 vagy 1000 év múlva a mainál milliószor fejlettebbet?
Az átszállócsapatokra klasszikus értelemben a WH40k boarding party-jaira gondoltam, amik nem igazán "dokkolnak" hanem nagy sebességgel belecsapódnak a törzsbe és a fúrt lyukon szállják meg a hajót. A dokkolás harci körülmények között eléggé körülményes szvsz. -
#415 Emm... Az a harc egy okból említésre méltó, először került tán szóba az ST-ben az űrharccal kapcsolatban, hogy van Z tengely. :)
Másfelől nem csak a két hajó mozgása kínos, hanem minden más is. Egy nebulába behatolnak, jó, az érzékelők és a pajzsok nem működnek, jó. De mindkét hajó tele van ablakokkal, szépen világítanak is, tehát ki lehet rajtuk nézni, és a külső felvételek alapján látni is lehetett azért őket. De nem, mindkét fél kezét tördelve nézi a vibráló, zavaros kijelzőt... -
#414 Fenrir, a világűrben nincs olyan, hogy "felderítés". Ha neked van egy többszáz méteres űr-csatahajód, akkor azon annyi optikai, infravörös és egyébb hullámhosszokon működő passzív érzékelő van, mint a nyű, és folyamatosan pásztázzák a világűrt. A leglogikusabb az infravörös spektrum, lévén nagyon nehéz az űrhajó külső felületet a "háttérben" lévő világűrhöz igazítani. Az energiatermelés mindig jár hulladékhővel, amitől valahogy meg kell szabadulni - a világűrben pedig erre egy mód van reálisan, kisugározni. Máris megszünt a "lopakodás", mint űrbéli opció, és felfedezni is nagyon könnyű lett hirtelen a hajót.
Felderíteni már csak azért sem éri meg, mert egy személyzet nélküli szonda is képes ugyanerre - viszont annak nem kell létfenntartás, és akár napokig, hónapokig, évekig elvan, szemben egy ember vezette géppel. Lásd jelenleg már a harctéri felderítés lassan egyeduralkodóan a pilóta nélküli gépek (UAV) feladatköre.
Az ellenséges bombázók ellen nem kell vadász, mert nincsenek ellenséges bombázók. A bombázó feladata az lenne, hogy az ellenség közelébe jutasson el harci terhet. Csakhogy a világűrben ehhez megint nincs szükség ember vezette gépre, egyszerűen a harci fejhez egy elég nagy gyorsító fokozatot kell ragasztani. A személyzet csak problémát okoz, létfenntartás kell neki, víz, élelem, oxigén, és nem lehet túl messzire elküldeni, mert egy vadászgép vagy bombázó méretű gépben legfeljebb 1-2 napig tartózkodhatnak. Ez legfeljebb orbitális pályán való harchoz elég, csakhogy te kilőhetsz egy, a Föld körül keringő űrhajóra rakétát akár a Jupiter pályájáráól is.
De tegyük fel, hogy vannak bombázók. Ezek ellen minek vadászokat küldeni? Lőjj rájuk védelmi rakétákat, olcsóbbak, kisebbek azonos képességek terén, és nem kell amiatt aggódni, hogyan fognak visszatérni. Lőjj rájuk lézerrel, pár száz kilométeren belül az is megteszi. Vagy lőjj az útjukba repeszfelhőz (flak lövedékek). De vadászgép? Egyszerűen nincs létjogosultsága.
Átszállócsapatok? Hogyan? Ahhoz, hogy egy másik hajó fedélzetére lépj, dokkolni kell hozzá. Ehhez a "célpontnak" nyugodtan kell maradnia. Ha viszont látja, hogy jössz, akkor elkezd vad manőverekbe, esetleg szimplán elkezd távolodni. Egy nagy hajó valószínűleg több DeltaV-vel bír, tehát az is meglehet, hogy egyszerűen az átszálló hajók kergethetik a nagy hajót, amíg ki nem fogy az üzemanyaguk...
A világűrben egy hajóra dokkolni csak úgy lehet, ha azt a másik fél is akarja, vagy pedig ha a másik fél nem tud ellene semmit sem tenni, mondjuk elfogyott az üzemanyaga...
A CAP világűrben nem játszik, csak légköri harcoknál, de akkor már nem űrhajókról, hanem légi járművekről beszélünk. A világűrben, mondjuk egy aszteroida felszínét akárhogy támadhatja egy nagy űrhajó is... -
#413 Vagy - friss élmény - amikor az Enterprise és a Reliant ellenében harcolt*... mint két középkori három árbocos, amik az istennek sem mentek volna kitérő pályára...
[Persze, azért Spock közölte, nem ártana Z tengelyen is gondolkodni, a végkifejletet meg ismerjük]
Szóval, vannak furcsaságok.
* = Star Trek: The Wrath of Khan [1982]
-
#412 A Defiant nem annyira vadászgép volt, mint inkább egyfajta Gunboat, magyar terminológiával ágyúnaszád. Rövid utakra volt kitalálva, nem arra, hogy hónapokig a világ végét járja, lásd szűkös beltér, nincs holofedélzet, hatalmas rekreációs helységek, mint az Enterprise-on, például. A hajó tömegéből ott csippentettek le, ahol az a személyzetnek fáj, cserébe adott tömeg mellett jobb a tűzerő/tömeg aránya, mint egy "klasszikus" ST űrhajónak.
Az, hogy a DS9-ban folyton vad manőverek között láthattuk, az az ST-s harcstílus miatt lehetett, hiszen egymástól alig pár kilométerre harcoltak csak, ami már mai szinten is nevetségesnek hat. -
#411 Bomber az lassú, assult gunboat szintén, kompok meg lószar kategória. Egy jól irányzott hajóágyú lövésétől elpukkan a pajzs és leolvad a páncélzata (mivel az nagy hajók ellen van, nem pöcsömnyi bomberek ellen).
Vadászbombázóknak és rakétafreggattoknak van értelme "talán". Azok elkúrnak többszáz nehéz rakétát és quantum torpedót 360 fokos szögből körbelőve az ellenséges nagy hajót és így annak az elhártíórednszere nem tud ezzel már mit kezdeni, elég ha pár betalál. De persze a nagyhajó addig is iszonyat veszteséget tud okozni a kicsikben.
Arról nem is szólva, hogy csoportosul egy nagy rakat kisebb gép, én simán odakúrnék területre ható nukleáris rakétát (esetleg torpedót, mágneses aknákat), avagy ami jólesik. Nem kell célozni, elég ha ott robbantjuk a csapat közepében és viszlát! -
#410 Bizonyos missziókra jó, másokra pocsék. Egy jó kis Sovereign osztályú csatahajót többre becsülök. Igaz, hogy feltűnő, de odabasz! (és mellesleg arra is lehet álcázót szerelni ha muszáj, ha már egy romulan warbird-re rámegy) -
#409 Azért nem csupán ennyi a dolguk a vadászoknak. Esetleg rá lehet küldeni a bejövő bombázókra, átszállócsapatokra, lehet felderítésre használni, alkalmasak CAP-re, stb.
Nexus-ban pl egyik legjobb védelem a vadász volt, mert hatékonyabb volt mint a flak a boarding party-k és bomber squadronok ellen.