63
-
szombi #63 A fringet nem tudom telepíteni.
Azaz a telepítés még megy, de nem találom a listában a K310i - t.
Elindítani viszont már nem tudom... -
hottold #62 a Nimbuzz csak Symbian-on fut rendesen ! próbáld a fringet ! -
hottold #61 mi fáj neked öcsém ? a szappan vagy a légycsapó ? netán a palesztin terroristák pukkantásai vagy a kockabajszos bácsi? vagy esetleg hogy mostanában már nem megy olyan jól a szekér és nem tudsz harácsolni? vagy mi ? mond el konkrétan ! -
Epikurosz #60 na, még 1: Nekem a HTC jönne be.
A Balckberry manapság egyre népszerűbb, az eget döngetik az eladások. A piaci elemzők nem értik miért. Megint nekem kell megmondanom: amikor kiderült, hogy Obama magántelója Blackberry, és a testőrsége megengedte, hogy továbbra is, korlátozottan, használja, az összes hülye sznob elkezdett BB-t venni. -
Epikurosz #59 Én egyébként legközelebb valami csúcsgépet fogok venni, 3g-s okostelót, amelyben van GPS is, és qwerty billentyűzet. Használtan már van 55k-ért is ilyen. -
Epikurosz #58 Na megnéztem a mobilod itt.
Nincs benne oprendszer. Akkor meg mit akarsz? Kukába vele. -
Epikurosz #57 Nézd a jó odalát: külföldre is helyi tarifával telefonálhatsz.
Én nem ismerem a SE 310-est, de gondolom valami régi készülék az is. Nekem egy 610-esem van, az sem alkalmas ilyenekre, le kell cserélnem. (Vettem 2 éve egy LG 320-ast, annak kifingott az aksija. Hozzá képest a SonyEricsson még remekül meg, kb. 5 év után is. Amit szeretek benne: nagyobb mérete miatt gyengébb térerővel is beéri. A pici telefonoknak ez az egyik hátrányuk, mármint, hogy könnyen elveszítik a kapcsolatot a hálózattal.) -
szombi #56 Sony Ericsson K310i
Szeretnék rajta Skype-olni úgy, hogy ne kerüljön pénzbe!!!
NimBuzz-t próbáltam eddig, az csak "áramkörkapcsolt" módban hajlandó hívást kezdeményezni.
Azaz be kell telefonálni(ezt a program elvégzi) egy Skype központba(+3619991635), és a központban teszik át IP-re a hívást...
Így a hívásom rohadtúl nem ingyenes, hanem a vezetékes irányba menő hívás díját le kell csengetnem!!! -
Epikurosz #55 -typók -
Epikurosz #54 Te figyu. Én egyelőre se nem torozok, se nem fringok, se nem numbuzzerálok, mert nincs mobilnetem, per pillanat, meg olyan mobilom van, amelyiken csak wappozni lehet, de érdekel minden, és nem komálom azokat, akik korlátozni akarják az infókat, legyenek őket narxiszisták is. -
#53 Dögölj már meg légyszíves. -
Adenoma #52 aha értem, szóval te döntöd el, hogy minek mihez van köze. fingod nincs, hogy tor alatt kimegy-e askype, és nem igazán volt róla írás.
amúgy meg inkább fring, kisebb, kevesebbet eszik, és ismer majdnem minden létező chatprogramot.
de te csak torozz -
#51 Tök8 amúgy, hogy éppen a Skype, vagy akármi, 1xűen NINCS JOGUK kényükre kedvükre korlátozni a tartalmat amihez hozzáférhetek azon a sávszélen, amit kifizettem nekik. Ezt csak a hatóságok tehetik meg, hogy utasítják rá a szolgáltatót. Akinek a munkájához kell a VOIP, vagy terminal service, vagy csak a tetves google, vagy akármi, azt nem lehet ilyen formán korlátozni, mert ez durva megsértése az előfizető jogainak. Nem játszhatnak Istent büntetlenül. -
irkab1rka #50 Látjátok ide vezet, hogy hagytuk, hogy az internetszolgáltatók SPI-t használjanak torrent ellen.
Most a mobil szolgáltatók találják ki, hogy az extra profitot csökkenti, ha skype van a mobil hálózaton.
A skype amúgy nem a hálózatot terheli szerintem, hanem a gépet :) vannak sokkal jobb codec-ek is hangkódolásra. wow alatt nálunk folyaatosan megy (a 2.x ventrit ugye úgy töröd, ahogy akarod, a hármast meg az emberek valamiért nem akarják... talán mert nem úgy ingyenes...) -
Epikurosz #49
Download lite version of Skype
Call and IM friends from your mobile.
* Local rate calls to your Skype contacts wherever they are.
* Call on Skype wherever you are¹ - no WiFi or 3G required.
* Instant message from your mobile.
* Save on international and long distance calls to phones and mobiles.
Download lite version now
Works on compatible LG, Motorola, Nokia, Samsung and Sony Ericsson phones.
-
Epikurosz #48 Én nem vagyok telefonos ügyfélszolgálat. Feltéve, hogy ezt hitted.
A Skype-nak egyébként vannak mobiltelefonos verziói, de sok más is:
Skype is also available for Windows
Windows (Business version)
Windows (Beta)
Mac OS X
Mac OS X (Beta)
Linux
Windows Mobile
WiFi phones
Cordless phones
3 Skypephone
Nokia N800/N810
Skype on PSP®
Mobile
iPhone -
#47 Nomármost mi vodás neten szoktunk LANpartyzni hamachi-val, ha valamelyikünk éppen vidéken van (és amúgy régóta a gigabit-hez vagyunk szokva élőben, de lagalábbis a szélessávhoz ha online). ÉS nincsenek 600-as pingek, sőt. Kiválóan lehet neten játszani MIKÖZBEN Skype-on beszélgetünk konferenciában kényelmesen. Pár napja is így tevénk teszemazt.
Szal. jó az a mobilnet. -
hottold #46
-
hottold #45 -
hottold #44 http://www.getjar.com/fr/products/6865/Nimbuzz -
hottold #43 pontosan, ahogy Epikurosz is írja: a TOR egy általános SOCKS5 proxy program, amelyet bármilyen TCP/IP alapon működő alkalmazásra "rá lehet húzni" elméletileg, gyakorlatilag csak a konkrét program supportjától függ. Így : a Skype PC-s verziójában a kezdetektől ott a lehetőség proxy megadására a beállításokban, a telefonos verziókban EGYENLŐRE (!) nincs ilyen lehetőség, de mint ahogy jóval lejjebb már elugattam: nem nagy kunszt egy ilyen megírni, és ha kell bele is fogják írni a T. programoyók. a TOR biztonságát valóban nem ebben a rovatban kéne tárgyalni, de a kedvedért újra leírom, hogy 3 szintű katonai kódolás van rajta, amelyeket egyenként is lehetetlen feltörni a tudomány mai állása szerint, valamint, ha server-oldali titkosítás is van a session-ön (mint, ahogy ez minden banki tranzakcióra igaz), akkor még a TOR-exit is elmehet a sóhivatalba hekkerkdni. -
szombi #42 Látom sok okos ember van itt.
Akkor egy kérdés: Sony Ericsson K310i telefonomra szeretnék egy Skype-ot. Honnan szedhetek le? -
Epikurosz #41 Idejösz te is, hogy megmond, hogy a TOR-nak nincs ehhez semmi köze, te idióta. A másik a szombi.
Nehogy már ti szabjátok meg, hogy minek mihez van köze. A TOR-nak meg igenis van köze, mert ha rajta keresztül használod a Skype-ot, akkor a szolgáltató nem tudja blokkolni. Ebben nem vagyok biztos, de nem jelentek ki dogmákat. -
#40 pont hogy a skype a legtakarékosabb -
Adenoma #39 A tor-nak semmi, de semmi köze nincs ehhez a cikkhez. ebben a cikkben leírták, hogy a t-mobil blokkolja a skájpot, hogy ne tudj ingyen, csak forgalmat fizetve telefonálni, amely sokkal olcsóbb, mint a perc alapú rablás.
A tor meg 1 rakás kaksi, de ti használjátok rajta nyugodtan, és csak azon keresztül használjátok a bankártyaszámot, meg a kódokat.. -
Alvarez999 #38 Én 3/4 évig neteztem asztali gépre kötött Vodafone HSDPA USB modemről, de 600-as pingem soha nem volt. Általában 150ms körül volt a maximum, 120 körül a minimum - ez még bőven az elviselhetőségen belül van. Nagyon sokat beszéltem róla Skype-pal és lag nemigen volt, inkább az, amit hottold is ír, vagyis hogy a sávszélesség hirtelen csökkenésekor túltömörített a Skype.
Érdekes módon ez is csak olyankor fordult elő, amikor egy elég gyatra ADSL-en volt a beszélgetőpartnerem, tehát valószínűleg nála lehetett a gond. Mert amikor gyorsabb neten lógó partnerrel beszélgettem, akkor még ez a hiba sem fordult elő. -
hottold #37 olvass vissza ! és fogod látni, hogy a TOR-nak szorosan köze van a cikkhez, és a Skype-hoz !, ezenkívül pedig én semmiféle laggolást nem tapasztaltam... van hogy valóban "bekockásodik" a hang, de az csak akkor, ha menet közbe telefonálsz és interferenciák keletkeznek a GPRS/EDGE/WLAN stb.. (amiről használod) térerejében és a Skype hangátviteli tömörítője kénytelen még jobban összetömöríteni a hangot... sőt van hogy az a beszélgetés meg is szakad ilyen esetben. Álló helyzetben (értsd: egy helyben ülve) full térerővel nekem még nem volt gondom a Skype-s telefonálással itt Magyarországon. -
szombi #36 P*csába is már, ez SKYPE-ról szóló cikk, és nem "TOR vs. biztonság vs. anonimitás vs. sávszél" - ról!!!
Tűnés a gumiszobába!
Ha a SKYPE szembe akar menni ezzel a büdös rohadt szolgáltatóval, akkor úgyis csinál saját magának
valami jó kis protokoll titkosító rendszert, akár hasonlót mint a TOR, de persze kisebb sávszéligénnyel...
Amúgy elárulom, hogy NÁLUNK, szép hazánkban hogy korlátozzák a cuccot:
Mobilról netezve ÓRIÁSI A PING, általában 600ms fölött jár, és nagyon ingadozik.
Bárki próbál róla telefonálni, laggolni fog a beszéd mint a k* élet.... -
#35 bizony hogy versenyellenes Tessék csak a Deutsche Telekomot, megbüntetni mint a microsoftot -
hottold #34 a lehetőség is adott hogy pl. torrentre konfiguráljuk rá, de egyrészt valóban lassú , gakorlati haszna és értelme kizárólag abban a ritka esetben van, mikor a torrent beépített titkosítása valamilyen okból nem elég (pl. gyanút fogsz , hogy kifejezetten figyelnek, de meg szeretnél osztani valamit, vagy letölteni) -
hottold #33 "A hagymának legyen 9 rétege. Ekkor ha csak egyetlen user is elkezd a TOR-on át netezni a saját 5Mbit/s sávszélességével, akkor ezzel a többi 9 user sávszélességét teljesen leköti"
szó sincs TELJES lekötésről ! hiszen minden relay-nél csupán a csomagjaid HARMADrésze van plussz minden csomagon még a néhányszintű kulcsok, ami max. néhány kilobájttal növel meg csupán minden csomagot. Pontosan ezért van az, hogy a TOR itt és most is a gyakorlatban működik, fórumozásra, email-ezésre. Ez nem elmélet. Ez a gyakorlat. Attól még hogy várhatóan (?) a közeljövőben egy jelentősebb tábor fogja a Skype-t is "ráhangolni" attól még nem szükségszerűen fog megcsappanni a TOR össz-sávszélje sem, pontosan azért mert a Skype pirinyó sávszélt használ tovább ÉN is küzdök a nemes célért , miszerint előre megfontolt szándékkal arra buzdítok mindenkit hogy konfiguráljon TOR relayt ! -
Alvarez999 #32 Sőt - másokkal ellentétben - engem az sem akaszt ki, hogy minden lehetséges alkalommal propagálod a TOR-t. Épp ellenkezőleg, jónak és helyesnek tartom. Csakhogy ezzel együtt azt is jobban tudatosítani kellene az emberekben, hogy milyen célra ajánlott használni a TOR-t és milyen esetekben jelenti a TOR használata a mások jóindulatával való súlyos visszaélést. -
Alvarez999 #31 Hogy félre ne érts: rokonszenvezem a TOR-ral és a mögötte álló célokkal és elgondolással. Azt viszont be kell látni, hogy a TOR a forgalomsokszorozása miatt soha nem lesz képes üzemszerűen pl. az "illegális" p2p forgalom lekezelésére - azért említem éppen a p2p-t, mert korábban te is ajánlottad a TOR-t e célra.
Természetesen néhány alkalmi p2p-zés belefér, de nem több. -
hottold #30 jómagam már erősítettem az átlagot és meg sem tudnám számolni, hány helyre konfigoltam TOR-relayt és exit-et így nem kell mindenkinek szükségszerűen felkonfigolnia egyet, hanem elég ha bárki aki úgy érzi régebb óta használja és szeretné gyorsabbá tenni, ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő helyekre beteszi a pipát a Vidália konfigurációs paneljében...
EZEN A LINKEN megtaláljátok a Vidalia pontos szájbarágós leírását, hogy miként is lehet a TOR-t bővíteni, gyorsítani -
Alvarez999 #29 "ha mindenki aki csatlakozik a TOR-hoz , egyben egy relay-t is futtat(na) akkor a TOR sebessége is majdnem pontosan akkora (lenne) mint az összes rácsatlakozó gép átlagsávszélje"
Tegyük fel, hogy van 10 emberünk, mind a 10 TOR relay-t és exitet futtat és egymás gépeit használják a TOR-on, továbbá 5 megabites szimmetrikus netjük van. A hagymának legyen 9 rétege. Ekkor ha csak egyetlen user is elkezd a TOR-on át netezni a saját 5Mbit/s sávszélességével, akkor ezzel a többi 9 user sávszélességét teljesen leköti, tehát az ő saját célra felhasználható sávszélességük nullára csökken.
Az arány ugyanez marad akkor is, ha a világ összes netezője TOR-relay-t és/vagy exitet telepít. Sőt tovább rontja a helyzetet az, hogy a legtöbb előfizetőnek nem szimmetrikus a netje. Még jobban rontja a helyzetet az, hogy nincs olyan szolgáltató, amely egyszerre az összes előfizetőjének képes nyújtani a névleges sávszélességet. A manapság már a legtöbb szolgáltatónál alkalmazott forgalmi korlát szó szerint is korlátot szab a TOR általános használatának.
A fentiekből az következik, hogy az egész TOR hálózat sávszélessége általános relay-telepítettség esetén kb. annyi lesz, mint a rá csatlakozó gépek átlagos feltöltési sávszélességének annyiad része, ahány relay-n át halad egy-egy kapcsolat.
Értelek én és természetesen igazad van, ha csak időszakosan és kis sávszélt igénylő alkalmazásra használják a TOR-t, ahogyan a #28-ban részletesen le is írtad. Na de a fent idézett állításod akkor sem áll meg, mert ténylegesen szó sincs akkora átlagos sávszélességről, amit írsz. A nem kihasználható sávszélesség (időszakosan és kis sebességgel) pedig sajnos nem létező sávszélesség. -
hottold #28 kicsit érthetőbben: ha mindenki aki használja a TOR-t kliensként, vagy legalábbis minél többen ezek közül, felkonfigurálnak egy (vagy minél több) TOR-relay-t minél nagyobb sávszéllel , és minél kevesebbet használják a TOR-t (minél ritkábban, illetve minél kisebb sávszéllel) annál gyorsabb lesz a TOR, illetve annál gyakrabban adódik egy-egy kivételes, ritka szélessávú circuit (ami manapság is előfordul)... a gyakorlatban minimum , még egy munkahelyi gépen is limitekkel minimum néhány száz kilobit/sec-et meg lehet osztani feltünés nélkül egy szerver gépre... viszont te magad és a közösség, ha nem youtubra használja (mint ahogy NEM is youtubera használja) hanem kis-sávszélességű adatforgalomra, mint a Skype, akkor mellette még akár néha egy kis torrentOverTOR is játszhat -
hottold #27 mint ahogy ez most is a valóságban létezik és bárki használhatja, és bővítheti. -
hottold #26 az általad leírtak, csak abban az esetben lennének igazak, ha minden TOR-t használó kliens 24/7 használná és terhelné le 100%-ban a TOR hálózatot, mivel viszont - és különösen ebben a Skype-s esetben - itt elenyésző , mindössze 6 (!!) kilobájt / szekundum (!!!!!) (röhej) adatátvitelről van szó, felhasználónként napi max. 10-20 alkalommal 1-2 percre ... valamint arról ha ezek a felhasználók , az általam elképzeltek szerint mind, TOR-relay-t it konfigolnak több megabit/sec sávszéllel, illetve tényleg nem használják ki a felkonfigolt TOR-relayük sávszéljét a nap 24 órájában, akkor viszont létre lehet hozni egy kultúrált sávszélességű szuperbiztos és viszonylag gyors hálózatot.
-
ocsieu #25 Ez a TE (hibás!!!) elméleted! Nem pedig a gyakorlat... Mondcsak, az emberek hány százaléka rendelkezik szimmetrikus kapcsolattal??? Vagy TE úgy gondolod, már MOST, a TOR segítségével a feltöltési sebesség STABILAN a letöltési sebességre "gyorsítható"? :D:D Ne nevettess már... Te komolyan azt gondolod, hogy majd 20 ember fog NEKED 20 gépet 24/7 menetni, hogy te bármikor, kényed kedved szerint garázdálkodhass, többnyire weben, netán p2p-ezhess, amiért esetleg a relayt üzemeltető szívja meg, ha ostoba vagy??? :DDD JELENLEG NEM! Ha bevezetik a tervezett netes cenzúrát, na majd akkor lesz létjogosultsága a TORnak, proxy-nak, VPN-nek... Már ami a TÖMEGES PRIVÁT FELHASZNÁLÁST ILLETI... Lásd: Svédország TPB, IPREDATOR VPN, ami valószínűleg a napokban indul... Megjegyzem, p2p, dc, emule, bittorrent sem lenne (sebességben és népszerűségben) a jelenlegihez képest "szinte sehol" (lásd mekkora forgalmat generál a youtube...), ha nem lennének az ellenőrzött, gyors, zárt trackerek, lelkes üzemeltetők, moderátorok, helpdesk, userek, idióta jogszabályok, balfék jogvédők, viszonylag olcsó és gyors otthoni internetcsomagok, a szintén viszonylag olcsó 10-100-1000 mbites szerverhoszting ajánlatok. Net is csak minden 20-30. háztartásban lenne, ha olyan megfizethetetlenül drága lenne. NEM KELL (pláne így...) fórumoznod, csak hátradőlve várnod mit alakítanak a jogvédők, politilusok, és figyelemmel követni az eseményeket... Ha (itthon is) eljön az ideje, MINDEN létező oldalon olvasni fogsz róla, és "hülyebiztos", személyre szabott (:D) használati útmutatót fogsz kapni, hogy az esetleges (jogi) problémákat elkerülhesd... A p2p-ben érdekeltek, a szoftverfejlesztők, tracker üzemeltetők, (szerverhosztinggal foglalkozó cégek, internetre előfizető) felhasználók nem fogják "megadni magukat", az tuti. -
Alvarez999 #24 Ha nem veszed rossznéven, nem megyek vissza az általános iskola semmelyik osztályába, ámde tisztelettel ellentmondok. Vedd figyelembe, hogy a TOR elég keményen megnöveli a sávszélesség-igényt, mert míg közvetlen kapcsolatnál a szokásos számú szerveren keresztül eljutok a célszerverhez, a TOR használata esetén egy sor előfizetőn keresztül történik mindez - és ez terheli az előfizetőhöz menő és onnan jövő vonalakat. Vagyis ahhoz, hogy te x Mbit/s sávszélességgel netezz a TOR-on keresztül, a relay-k számának megfelelő számú előfizető sávszélessége csökken x Mbit/s-mal.
Ugyanezen okból a szolgáltatók belső rendszerét is leterheli az adatok többszöri utaztatása az egyes előfizetők között. Osztott erőforrásokról lévén szó ez nem jó dolog.
Összegezve x mennyiségű adat eljuttatása TOR-on keresztül a relay-k számával megszorozza a forgalmat, ami a TOR általánossá válásával teljesen bedugíthatja a netet. Ebből is látható, hogy a TOR nem való nagyobb adatmennyiség továbbítására.