Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Első mondatra. <#eljen>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ők még ezt a régi címet tudják rólad, az nem is jár le, szóval azt az apróságot leszámítva, hogy nem valós, még érvényes is. Egyébként ha nem akarnak bejelenteni, akkor leeht keresni másik albérletet vagy perre is mehetsz. Persze egyik sem kényelmes megoldás, és talán nem is életszerű, de nem csak te sértesz jogot, ha ez megnyugtat.
Tartózkodási helynek hívják és 5 év után jár le.

Alábbiakra meg: Vezetői engedély, személyi igazolvány és útlevél mind személyazonosság igazolására alkalmas okmány.

Régebben problémáztak a pénzintézetek személyi hiányában ma már nem nagyon mesélnek ilyesmit az ügyfelek...Ha a fentebbiek közül van valamelyik a birtokodban, akkor rendben vagy.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2015.12.13. 13:07:38

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

jarlaxxe
Kötelezék azt aki kiadja a lakást, hogy jelentkezhessek be, amig ezt nem teszik addig tehetnek egy sziveséget a paragrafusaikkal együtt.

jarlaxxe
Ha az adóbevallásra gondolsz azt a cégem intézi én csak átnézem és postázom.
Valahol még biztos megvan a régi kártyám de nem hordom magamal mivel a rajta levó ház már nem is létezik, lebontoták és most valami raktár van ott de már legalább 7 éve nem jártam arra ugyhogy lehet már az se.

Dzsini
a lakcímbejelentés kötelezettség (26. paragrafus)

26. §192 (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár <4. § (1) bekezdés> köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).

A a kötelezettség megszegése szabálysértés (29. paragrafus)

29. § (1) Aki a lakcímbejelentésre előírt rendelkezéseknek nem tesz eleget, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, valamint a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője helyszíni bírságot szabhat ki.

A többi a te dolgod.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.12.13. 12:36:57

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Botond
Az érdekes, mert nekem ideiglenes lakcímnek be volt jelentve az albérlet, azt hagyni szokták, mert az úgyis lejár 3 év alatt. Állandó lakcímed meg tuti van, vagy a szüleidnél vagy vhol.

/szerk: ideiglenes lakcím hivatalos neve talán tartózkodási hely vagy vmi ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.12.13. 12:36:59
ffxi
Hogy tudsz bármilyen hivatalos ügyet intézni? APEH, szolgáltatás stb?

Fákjúal!

jarlaxxe
Az érdekes lenne ha megbüntetnének mert nincs lakcimkártyám mivel több mint 10 éve albérletbe lakok ott meg soha se jelentik be az embert..nekem sincs se állandó se ideiglenes valós lakcimem.

Nézd, kérheti, de nem vagy köteles kétféle személyazonosításra alkalmas okmánnyal rendelkezni. Nagyon remélem, hogy nem lehet rendőr, aki ezt nem tudja.

Érdekes egyébként, hogy a banki ügyintézést is említettétek (mármint Totti), mert én megnéztem a CIB honlapját, direkt írják, hogy jó a jogsi is. OTP, Erste dettó. Többire nem kerestem rá. Az persze elképzelhető, hogy ezeknél is van olyan ügyintéző, aki nincs ezzel tisztában. Erre is van megoldás: hivatkozol a honlapjukra, esetleg kinyomtatod, és az orruk alá dörgölöd, panaszt teszel stb. Nyilván ennél egyszerűbb az embernek magánál hordania az igazolványt (mindig nálam a személyi), de nem kell szentírásnak venni a szavukat, éppen ezért mondhatnak bármilyen hülyeséget.
Rapid81
Majd ha kijön az Enhanced, akkor leesik az SP ára. Addig meg elleszek vele.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

grebber
Így már érthető miért került bundleba a Lichdome. Jön next gen -re is azt onnan lesz elég zsé.

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Nem teljes, amúgy már vettem volna én is <#rinya>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Hát nem merek szájalni a rendőrökkel, mindig maximálisan kedves és segítőkész vagyok velük, így soha nem volt semmi gond, de amikor lett volna, akkor is megkegyelmeztek :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Rapid81
Na, Dying Light befigyelt CDKeys-ről, 13.99€, 4644 HUF. Jöhet a hentelés. <#idiota>

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Dzsini
Közlöd, hogy a személyid lejárt, és nem csináltattál újat, és ezzel semmi gond nincs.
1992 évi LXVI. törvény 29. paragrafus 3. és 5. pontja:

(3)239 A polgár személyazonosságát a személyazonosító igazolványon túl az érvényes útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély igazolja. Személyazonosítás céljából - jogszabályban meghatározott kivételekkel - a polgár nem kötelezhető más okmány bemutatására.
(5)241 A polgár köteles a személyazonosító igazolvány kiadását igényelni, ha nem rendelkezik más érvényes, a személyazonosságát igazoló hatósági igazolvánnyal.

Tehát ha van érvényes útleveled vagy kártyaformájú vezetői engedélyed, akkor nem vagy köteles személyazonosító igazolványt kiváltani. Viszont valamilyen személyazonosságot igazoló igazolványnak kell nálad lennie, plusz érvényes lakcímkártyának (ha nem régi füzet formátumú személyid van, amiben még benne van a lakcím)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.12.13. 11:47:24

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ffxi
Skrill-nél 2016.jan.26-tól lesz kezelésiköltség(fee). Kaptam erről mail-t. Sok helyen már most át is álltak PP-re.
Utoljára szerkesztette: ffxi, 2015.12.13. 10:54:01

Fákjúal!

Rapid81
Sehol semmilyen plusz költséget nem számolnak fel PP-ra, kivéve az InstantGaming...

Mint írtam, egyedül az Észak-Nyugat és Dél-Nyugat Dunántúlon nem igazoltattak még, máshol mindenhol így volt, ahogy írtam. Én keményen járom az országot ám. 😊

Tinman
Rengeteget vezetek. Igazoltatáskor nálunk a következő hangzik el: Jogosítvány, forgalmi engedély, személyi igazolvány.

Tinman
Arról tudok csak nyilatkozni ami itt van, ahogy te is arról, ami nálatok van. Úgy tűnik arrafelé elnézőek.

Fpocok
Jó, akkor fizess pluszban a PPnak minden vásárlásnál.

Amúgy én Skrill-en keresztül fizetek, nem közvetlenül. Ők nem kérnek tőlem extra pénzt.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Rapid81

Ez alól a valaha volt egyetlen kivétel a PP. Mindenhol azzal fizetek online.

Fpocok
Tegnap nem voltam, mert nem ment gép.

Szóval miért akarsz paypallal fizetni, amikor az drágább, mint a többi lehetőség? Amúgy tőlem csak akkor kértek egy sima képet, amikor egymás után vásároltam és akkor csak a kép és név kellett, minden mást le lehet takarni. Paypalt fejeltsd el (ha csak nem pp van feltöltve neked pénzzel, de kétlem.)

Parasite Eve 2, best game EVER!

ffxi
Amióta rám szólt a rendőr (ennek már több éve), amikor elővettem a személyi+jogsi+lakcím hármast, hogy tartsam meg a személyit. Felvilágosított, hogy elég ez mindenhol. Azóta nem hordom magamnál személyit. És lám sehol sem követeltek személyit amikor eléjuk rakom a jogsimat. Megjegyzem, hogy nem hagyom el az országhatárt, akkor egyértelműen viszem magamnál ha rákerül sor (EU).
Utoljára szerkesztette: ffxi, 2015.12.13. 10:07:13

Fákjúal!

Totti5
Kár túlragozni, ha valahol kérik ( már pedig van amikor direkt azt kérik ) akkor azt kell adni. Jövőre ingyenes lesz, még az sem lehet kifogás. Aki meg hazárdírozik, tegye. Max magával csesz ki, ha fennakad.

"Azonban továbbra is mindenkinek feltétlenül tanácsos magával vinnie útlevelét, illetve személyi igazolványát annak érdekében, hogy ha szükséges, igazolni tudja személyazonosságát (pl. ha rendőr igazoltatja, ha repülőre száll stb.) – annak ellenére, hogy a határforgalom-ellenőrzéshez nincs szükség erre a schengeni térségen belül. A schengeni térséghez tartozó uniós tagállamok továbbra is előírhatják más EU-tagországok állampolgárainak, hogy érvényes úti okmányt, illetve a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmányt kell maguknál tartaniuk az ország területén való tartózkodás során.
A jogosítványok, bankkártyák és adóigazolványok nem tekinthetők érvényes úti okmánynak, és nem használhatók a személyazonosság igazolására."

Részemről vége, mert nem ide tartozik.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Botond
Akkor nálatok más jogszabályok érvényesek, mint Magyarországon. Mert Magyarországon az van amit Rapid írt.
Rapid81
Mert én szerinted hol élek?
Bármilyen ügyintézéskor közöltem, hogy a személyim lejárt és jó lesz-e a jogsi, akkor jött rögtön a válasz, hogy természetesen jó... Személyazonosító okmányra van szükség minden esetben, nem személyi igazolványra. A kettő nem ugyanaz. Minden személyi igazolvány személyazonosító okmány, de nem minden személyazonosító okmány személyi igazolvány. <#idiota>

Rendőr meg következőképpen lép az autóhoz Magyarországon (legalábbis Budapesttől, az Északi-Középhegységen, a Duna-Tisza Közén át a Dél-Alföldön keresztül a Balatonig, amerre már igazoltattak az elmúlt 4 évben), hogy "Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés. Jogosítványt és forgalmi engedélyt kérek."
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.12.13. 09:48:33

Tinman
Nálunk nem :-(

Tinman
Akkor felétek teljesen másképp van minden.

Nálunk itt Magyarországon igazoltatáskor kérik a személyi igazolványt is (az elmúlt 4 évben cirka 5x), annak érvényességét is nézi a rendőr, továbbá hivatalos ügyek intézésekor legyen az hitel, biztosítás, egyéb hivatali ügyintézés kérték a személyi igazolványt (az elmúlt 4 évben cirka 10x).

Prince23
Akkor a Blizzard miért kér okmányokat lefotozva, ha netán elfelejtetted a jelszavadat? 😄

Amúgy IG-n nevet kérnek, meg, hogy érvényes-e a ID-d. De amúgy tényleg hülyeséget csinálnak, hogy itt kéregetik lefotozva az id-t
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2015.12.13. 01:58:11

Rapid81
Igen. Minden hivatalos iraton az van, hogy személyazonosító okmány, ami az alább felsoroltak bármelyike lehet.

grebber
Jó hogy szó van erről gyorsan elő is kapartam a kosz alol a személyim nem járt-e le. De nem még 5 évig jó 😄

Bankom meg túlbuzgó a 2016 decemberében lejáró mastercardom helyett ma kaptam egy újat.Hova ez a sietség<#confused>

Next PC upgrade: 2022

Totti5
Bankszámla nyitáskor is elfogadják?

ffxi
+1

Fákjúal!

Rapid81
Bármilyen helyzetben igazolhatod magad bármilyen fényképes igazoló okmánnyal, ami lehet személyi, jogsi, vagy akár útlevél is. Egyedül Unión belül nem közlekedhetek személyi nélkül, de 20 éve nem voltam külföldön és ezután sem tervezek ilyet.

@Tinman
4 év alatt számtalanszor igazoltattak már az utakon, sosem kérték a személyit, csak a jogsit. Akármilyen szerződéskötéskor is elfogadták a jogsit, legyen az hitel, lakásbiztosítás vagy házvásárlás. Ha van érvényes jogsid, a személyi fölösleges.

Totti5
Vannak helyzetek amikor a jogsi nem elég.

Totti5
Most már ne tukmáld, jövőre ingyenes lesz😊

( nekem 15én jár le, már voltam is hosszabbítani múlt héten, mert a postán hetente 3szor megszóltak október óta csomag felvételnél, h le fog járni 😊)) )

ffxi
Amíg van érvényes jogsi, addig nem nagy a baj.

Fákjúal!

Tinman
Úgy érted 4 éve lejárt személyivel közlekedsz? Az elég kemény. 1 hónapot még elnéznek, ha nagyon jó kedvük van, de 4 év már szándékos, drága játék ^^

Rapid81
Nekem a személyim több, mint 4 éve le van járva. <#idiota>

Azonban a CDKeys-en 10 centtel drágább és nincs 2€-s fee a vásárlásra. No meg nem kell nekik a zokniméretem sem. <#mf1>

Tinman
Personal ID nem kell, hogy feltétlenül a személyi legyen, aki azt másolgatja és megosztja, az meg is érdemli, ami aztán ebből rossz esetben kisülhet.

ffxi
Sikeres! Köszönöm <#worship>

Fákjúal!

ffxi
Ment

Fákjúal!

MerlinW
Oké, Privi.

[merlinw.org]

MerlinW
Én is vásároltam tőlük korábban, ez valami új módi. Tőlem is kérte a héten, írtam is nekik egy levelet, hogy nem áll módomban - nekik meg jogukban - hivatalos okiratot kérni, rögzíteni. Továbbá az EU-s törvények alapján hivatalos okiratról másolatot kizárólag a hatóság és azok szervei illetve azok által felhatalmazott intézmények (pl. bankok) készíthetnek, illetve egyes más intézmények elkérhetik helyi azonosítás céljából, de másolatot nem készíthetnek (pl szolgáltatók).
Valamint daccból írtam nekik, hogy semmi gond, G2A-n úgyis 5€-val olcsóbb volt a cucc 😊

Erre jött egy "sajnálattal halljuk, blabla, minden jót" duma😊

A fentiekre egyébként figyeljetek, mert egyrészt visszaélhetnek a hivatalos adatokkal, másrészt elvileg ránk is vonatkozik a szabály, azaz minket is felpofozhatnak, ha valaki csoda folytán kiderül hogy másolgatjuk a személyinket és osztjuk a neten😊

[merlinw.org]

darkSectorxxx
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Rapid81
Vásároltam már onnan, de azért annyira nem sok bennük a bizodalmam. 😄

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

ffxi
Hearts of stone? Akkor mevenném.

Fákjúal!

TBTPumpa
G2A-n nem található a keresett játék jó áron?

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."