Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Alábbiakra meg: Vezetői engedély, személyi igazolvány és útlevél mind személyazonosság igazolására alkalmas okmány.
Régebben problémáztak a pénzintézetek személyi hiányában ma már nem nagyon mesélnek ilyesmit az ügyfelek...Ha a fentebbiek közül van valamelyik a birtokodban, akkor rendben vagy.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2015.12.13. 13:07:38
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Valahol még biztos megvan a régi kártyám de nem hordom magamal mivel a rajta levó ház már nem is létezik, lebontoták és most valami raktár van ott de már legalább 7 éve nem jártam arra ugyhogy lehet már az se.
26. §192 (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár <4. § (1) bekezdés>4. § (1) bekezdés> köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).
A a kötelezettség megszegése szabálysértés (29. paragrafus)
29. § (1) Aki a lakcímbejelentésre előírt rendelkezéseknek nem tesz eleget, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, valamint a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője helyszíni bírságot szabhat ki.
A többi a te dolgod.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.12.13. 12:36:57
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
/szerk: ideiglenes lakcím hivatalos neve talán tartózkodási hely vagy vmi ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.12.13. 12:36:59
Érdekes egyébként, hogy a banki ügyintézést is említettétek (mármint Totti), mert én megnéztem a CIB honlapját, direkt írják, hogy jó a jogsi is. OTP, Erste dettó. Többire nem kerestem rá. Az persze elképzelhető, hogy ezeknél is van olyan ügyintéző, aki nincs ezzel tisztában. Erre is van megoldás: hivatkozol a honlapjukra, esetleg kinyomtatod, és az orruk alá dörgölöd, panaszt teszel stb. Nyilván ennél egyszerűbb az embernek magánál hordania az igazolványt (mindig nálam a személyi), de nem kell szentírásnak venni a szavukat, éppen ezért mondhatnak bármilyen hülyeséget.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Next PC upgrade: 2022
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
1992 évi LXVI. törvény 29. paragrafus 3. és 5. pontja:
(3)239 A polgár személyazonosságát a személyazonosító igazolványon túl az érvényes útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély igazolja. Személyazonosítás céljából - jogszabályban meghatározott kivételekkel - a polgár nem kötelezhető más okmány bemutatására.
(5)241 A polgár köteles a személyazonosító igazolvány kiadását igényelni, ha nem rendelkezik más érvényes, a személyazonosságát igazoló hatósági igazolvánnyal.
Tehát ha van érvényes útleveled vagy kártyaformájú vezetői engedélyed, akkor nem vagy köteles személyazonosító igazolványt kiváltani. Viszont valamilyen személyazonosságot igazoló igazolványnak kell nálad lennie, plusz érvényes lakcímkártyának (ha nem régi füzet formátumú személyid van, amiben még benne van a lakcím)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.12.13. 11:47:24
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: ffxi, 2015.12.13. 10:54:01
Fákjúal!
Mint írtam, egyedül az Észak-Nyugat és Dél-Nyugat Dunántúlon nem igazoltattak még, máshol mindenhol így volt, ahogy írtam. Én keményen járom az országot ám. 😊
Amúgy én Skrill-en keresztül fizetek, nem közvetlenül. Ők nem kérnek tőlem extra pénzt.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ez alól a valaha volt egyetlen kivétel a PP. Mindenhol azzal fizetek online.
Szóval miért akarsz paypallal fizetni, amikor az drágább, mint a többi lehetőség? Amúgy tőlem csak akkor kértek egy sima képet, amikor egymás után vásároltam és akkor csak a kép és név kellett, minden mást le lehet takarni. Paypalt fejeltsd el (ha csak nem pp van feltöltve neked pénzzel, de kétlem.)
Parasite Eve 2, best game EVER!
Utoljára szerkesztette: ffxi, 2015.12.13. 10:07:13
Fákjúal!
"Azonban továbbra is mindenkinek feltétlenül tanácsos magával vinnie útlevelét, illetve személyi igazolványát annak érdekében, hogy ha szükséges, igazolni tudja személyazonosságát (pl. ha rendőr igazoltatja, ha repülőre száll stb.) – annak ellenére, hogy a határforgalom-ellenőrzéshez nincs szükség erre a schengeni térségen belül. A schengeni térséghez tartozó uniós tagállamok továbbra is előírhatják más EU-tagországok állampolgárainak, hogy érvényes úti okmányt, illetve a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmányt kell maguknál tartaniuk az ország területén való tartózkodás során.
A jogosítványok, bankkártyák és adóigazolványok nem tekinthetők érvényes úti okmánynak, és nem használhatók a személyazonosság igazolására."
Részemről vége, mert nem ide tartozik.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Bármilyen ügyintézéskor közöltem, hogy a személyim lejárt és jó lesz-e a jogsi, akkor jött rögtön a válasz, hogy természetesen jó... Személyazonosító okmányra van szükség minden esetben, nem személyi igazolványra. A kettő nem ugyanaz. Minden személyi igazolvány személyazonosító okmány, de nem minden személyazonosító okmány személyi igazolvány. <#idiota>#idiota>
Rendőr meg következőképpen lép az autóhoz Magyarországon (legalábbis Budapesttől, az Északi-Középhegységen, a Duna-Tisza Közén át a Dél-Alföldön keresztül a Balatonig, amerre már igazoltattak az elmúlt 4 évben), hogy "Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés. Jogosítványt és forgalmi engedélyt kérek."
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.12.13. 09:48:33
Nálunk itt Magyarországon igazoltatáskor kérik a személyi igazolványt is (az elmúlt 4 évben cirka 5x), annak érvényességét is nézi a rendőr, továbbá hivatalos ügyek intézésekor legyen az hitel, biztosítás, egyéb hivatali ügyintézés kérték a személyi igazolványt (az elmúlt 4 évben cirka 10x).
Amúgy IG-n nevet kérnek, meg, hogy érvényes-e a ID-d. De amúgy tényleg hülyeséget csinálnak, hogy itt kéregetik lefotozva az id-t
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2015.12.13. 01:58:11
Bankom meg túlbuzgó a 2016 decemberében lejáró mastercardom helyett ma kaptam egy újat.Hova ez a sietség<#confused>#confused>
Next PC upgrade: 2022
@Tinman
4 év alatt számtalanszor igazoltattak már az utakon, sosem kérték a személyit, csak a jogsit. Akármilyen szerződéskötéskor is elfogadták a jogsit, legyen az hitel, lakásbiztosítás vagy házvásárlás. Ha van érvényes jogsid, a személyi fölösleges.
( nekem 15én jár le, már voltam is hosszabbítani múlt héten, mert a postán hetente 3szor megszóltak október óta csomag felvételnél, h le fog járni 😊)) )
Azonban a CDKeys-en 10 centtel drágább és nincs 2€-s fee a vásárlásra. No meg nem kell nekik a zokniméretem sem. <#mf1>#mf1>
Valamint daccból írtam nekik, hogy semmi gond, G2A-n úgyis 5€-val olcsóbb volt a cucc 😊
Erre jött egy "sajnálattal halljuk, blabla, minden jót" duma😊
A fentiekre egyébként figyeljetek, mert egyrészt visszaélhetnek a hivatalos adatokkal, másrészt elvileg ránk is vonatkozik a szabály, azaz minket is felpofozhatnak, ha valaki csoda folytán kiderül hogy másolgatjuk a személyinket és osztjuk a neten😊
[merlinw.org]
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."