Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv.

Nem pont ide tartozok de a játék topikja elég kihalt.
Xcom enemy within-el kapcsolatban.
Kell hozzá az alapjáték is? úgy hallottam önállóan futtatható kiegészítő, nem is dlc, de steamen azt írja kell hozzá az alap is.
Mennyire hosszú a játék? Illetve ez egy külön választható sztori? Az alap eseményei után játszódik? Végig kell vinni az alapot hozzá hogy bele lehessen kezdeni?

Csak bátran!

3Error
Blood, NOLF... De szerettem őket. Bár nekem kedvencem a F.E.A.R. széria is, de főleg az első rész. Azért volt benne ijesztgetés. <#nyes>

TBTPumpa, Cate Archer 2016-ban ütné Larát... <#finom>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

robotnyk
ott van az oldalon:

Note: Middle-Earth: Shadow of Mordor Game of the Year Edition and Premium Edition are the same version of the game!
grebber
Nem nagyon érdekel a game így nem néztem utána,csak hallomásból sejtem ,hogy Goty= premium
Akit érdekel majd kijavít ha nem így van

Next PC upgrade: 2022

Voltan
Köszönöm, bezsákolva!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

wantonly
Mi a különbség a goty ésa premium között? Elég jó árnak tűnik.
Érdekes, pedig sokan kifejezetten az első részt tartják igazinak (jóval korábban amúgy Atari Jaguarra már létezett a játék, melynek remake-je volt a PC-s), mert ott véletlenszerűen paráztattak, a Monolith meg jóval szkripteltebben. Tehát az egyik kiszámíthatatlanabb volt, a másik pedig jobban ráment a modernebb tálalásra.

A F.E.A.R.-en viszont szinte bealudtam annak idején, bár nagyon ütött az AI, csak azért elővenném újra. A Condemned sokkal inkább horror volt tőlük.

Nálam egyértelműen a Blood és a NOLF a legjobb játékuk (eléggé ott vannak a kedvenc FPS-eim élmezőnyében), de bírtam nagyon a Claw-t is (2D platformer), csak abban nagyon NES-es lett a nehézségi szint, még sérthetetlenül is hívás lenne az utolsó néhány pálya némelyikje.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.01.26. 12:05:08
zorrobomber
Akinek még kimaradt:
FTL: Faster Than Light - €1,87

TBTPumpa
Jó öreg Monolith játék volt még a Sierrás időkben. Az első része a Rebelliontól érkezett, egynek jó volt (meg egy modernebb rész, talán a 2010-es? is tőlük jött), de az AvP2 volt az igazán ütős.
Monolith-nak mindig is ment az atmoszféra teremtés, és emellett még a történet sem volt hulladék. Eléggé parázós volt az AvP2, aztán a 2005-ös FEAR-ben erre rákontráztak, de még a FEAR 2-nek sem kellett szégyenkeznie, mert az is szuper volt hangulat szempontjából. A harmadik rész pedig No comment, bár ugye ahhoz már nem is volt közük.
Mit nem adnék egy újabb AvP játékért, amit ezek készítenek. Bár a NOLF-al is így vagyok. Cate Archer milyen jól nézhetne már ki 2016-ban!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.26. 11:39:07

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

grebber
Én pont hogy a 2010-es szám nélküli Alien vs Predatorra gondoltam. Azon felbuzdulva játszottam életemben először végig az Aliens vs. Predator 2-öt. Kár volt. A 2010-es cipőjét se viheti annyira gyenge volt.

Atisz
Hát igen, az Aliens vs. Predator 2 volt az egyetlen jó alienes játék az Isolation előtt (szerintem már az az előtti sem volt jó).
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.01.26. 11:26:24

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

grebber
Ha Alien akkor csináljon valaki egy új atomhent darálós részt mint a Failens fosomle marines előtti rész volt.

Az az Aliens, ami mégiscsak űrhangyák szintjére degradálta a xenomorphokat, fene sem tudja, hogy az volt-e az eredeti elképzelés. Nem ördögtől való az eredeti rész ismeretlen és kvázi legyőzhetetlen lényét visszahozni, ha ott ez éppen a lőfegyverek hiánya miatt is működött jól. Én nem várom el, hogy egy Alien-játék mindenáron kánonként kövesse az Alienst.
grebber
Mordor GOTY 6.99 euro

Atisz
Természetesen alien lore-ra hivatkozom én is:

"Xenomorphs are shown to be both invulnerable and vulnerable to small firearms, ranging from 9mm to 5.56mm. This is seen in one scene in Aliens where Vasquez and Lt. Gorman find themselves trapped in the ventilation between advancing aliens coming from both directions, Gorman fires with his pistol on one of them with no effect at all, instead it looks like they bounce off (presumably from the head carapace). In an earlier scene, Vasquez holds an alien at gun point and fires her pistol at the head, which apparently goes through and the alien rattles away, obviously damaged. High-caliber firearms, with the explosive rounds of a M41A pulse rifle may cause the creatures to detonate. High-energy beam weapons, such as the plasma weapons used by Yautja, appear to be the best way to kill the Xenomorphs."

A másik dolog amivel nehéz volt megbarátkoznom, az az alien érzékelése, az illatanyag "látás". Vagyis elbújni nem igazán lehet előle, mert a legkisebb otthagyott nyomot is megérzi. Ezt persze mégis el lehet fogadni, hiszen elég rövid és egysíkú lenne a játék, ha az 5. pályán befejeződne (sokaknak egyébként ott szokott, majdnem nekem is 😊)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Voltan
Ebből a szempontból felesleges érteni a fegyverekhez, mert ha úgy írják meg anno az élient, hogy csak egy direkt taktikai nukleáris csapás nyírja ki, akkor az van.
De nem ez a helyzet, hiszen az Aliens-ben Vasquez lelő egyet pisztollyal (Ami egyébként egy Smith n Wesson 39, még csak nem is 357-es 😊 )

Atisz
Attól még nem ugrottak egymásnak, hogy leszerelés alatt állt az állomás, hanem a rejtélyes halálesetek és az elrendelt forgalomkorlátozás miatt.

Számomra a játék nagy hibája, hogy az állomáson szinte alapfelszerelésnek számító .357-es golyókkal operáló revolverekkel képtelenség lelőni az alient. Aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy ez egy nagyon erős tölténynek számít, ami elég nagy lyukat üt és bár rendben, hogy ez egy megszilárdult páncéllal rendelkező teljesen kifejlett példány, de ez akkor is túlzás. Világos, hogy az eleinte ránk vadászó 1 db alient elég játékmenet romboló hatású lenne elintézni egy fejlövéssel (majd utána halálos nyugalomban felfedezni mindent), de így ebben a formában viszont nem kellett volna elszórni ennyi lőfegyvert.

Egyébként kipróbáltam, igenis megtorpan az alien, ha pisztollyal, puskával adunk neki, bár miután menekülni próbálunk, elég hamar utánunk iramodik, tehát a lángszórónak nem igazán alternatívája. Másik gond, hogy a lángszórót ugyanúgy "meghallja" mint a pisztoly-/puskalövést.

Atisz
Ha csak ezért hagytad abba, akkor nyugodtan fuss neki még egyszer (már csak azért is mert az 5. pályán elkezded majd visszasírni az emberek elől való bujkálást 😊)

(Aki szeretne mindenről első kézből maga informálódni, az ne olvassa tovább.)

A Weyland-Yutani csak említve van a dologban (bár ugye a főszereplő Amanda Ripley, meg a szemüveges jogásznő is WY alkalmazásában állnak), de az űrállomáson az alien megjelenésével beindul a klikkesedés: a feljegyzésekből kiderül, hogy elég sok az illegális tevékenységet végző egyén, akik nem szívbajosak lelőni valakit, ha az állomásról való kijutásról van szó. Aztán ott vannak a biztonsági őrök, akik kétfelé szakadtak: az egyik csoport megpróbálja fenntartani rendet, sőt még az alient is elfogni, a másik pedig mindenáron szert akar tenni egy járműre, amivel elmenekülhet. Az összes többi ott dolgozó ember pedig beállítottságától függően próbálja magát megvédeni az agresszívebb csoportoktól, sőt bárkitől, mert senkinek nincs a homlokára írva a szándéka.
Ez sokkal életszerűbb szerintem, mint a nagy kollektíva szerű összefogás, arról nem is beszélve, hogy a helyi mesterséges intelligencia (Apollo) is közbeszól az eseményekbe.

ffxi
Yah ma'r nekem kellemetlen, hogy egyma's nyaka'nak ugranak 😄

Fákjúal!

MoRT2195
És tényleg eljutottunk oda, hogy a történetet DLC-ben vehetjük meg...
Street Fighter V - a sztorit DLC-ben kapjuk meg
grebber
Prime World: Defenders-től aki megválna jelezze (akár több indiegala game-et is adok cserébe)

wantonly
All Stars Bundle €1.93

Tropico 4: Steam Special Edition
Magicka
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
Mount & Blade: With Fire and Sword
System Shock 2, Deponia
To The Moon
Prime World: Defenders
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2016.01.26. 07:22:48
Voltan
Pontosan

Malakai
Egyelőrre youtube-on és twitch-en még lesznek videói, remélem azt tudja és akarja is sokáig csinálni még. Az pedig, hogy szociális médiában kikapcsol azt nagyon jól teszi.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voltan
A legjobb, amit tehetett. Hiányozni fog, bár csak a Youtube-on követtem, és talán oda visszatér még.
Addig is, a kedvencem tőle, itt is, mint általában, igaza van.

Ez a videó talán nem mindenkinek mond itt valamit, de sokaknak igen:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://www.youtube.com/watch?v=0Q6UQ2QlRH0

Gyógyuljon meg mielőbb!

Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.01.25. 23:43:28

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Voltan
Tudom, direkt volt 😊
Semmi sértőt nem írtam, viszont azt hiszem, eléggé jól összeszedtem közben az archaikus, stílusos angol szókincsemet. Rég írtam ilyen szépet 😄

Nem érti, az igaz, de úgysem fogja érdekelni 😊

Tinman
Grebber üzeni:

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Voltan
Art thou a magnificent celestial being whom were indeed raped of his feathers, in sinful mortal attempt to purify us all from most vile vanity, sloth and all other deadly sins? Or art thou, pray tell, but a mere mortal homunculus such as ourselves, lost in the labyrinth of time and space marveled by the fate which us, lowly lifeforms, must all eventually face, the very closure of eternal oblivion?

Tinman
Lenyomtam. Tipikus gamer betegség. Erővel, türelmetlenül nyilván nem megy és azonnal ment elsőre mihelyst minden lépésemet megfontoltam 2x is.

Azé' verjenek agyon vaslapáttal, ha még egyszer én egy ilyen kaliberű játékba 45 órát beletolok. Túlzás ez a gametime, ennek az apróságnak és ennyit nem érdemel meg egyetlen ember életéből sem, egyszerűen azért mert rengeteg jobb van. Hiába nem rossz, az kevés...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Human race ..... génbe van kódolva, hogy nem bírjuk elviselni, hogy mások másak.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.01.25. 21:59:57

Rapid81
Már megint ízlésről veszekedtek, bakker...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

darkSectorxxx
Ja. 😄
Bocs énis írás után olvastam. El van nézve. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.01.25. 21:25:14

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Voltan
Persze, de olvass vissza, itt a MM kapcsán kialakult sárdobálás kapcsán írtam, kis békítő jelleggel. A hozzászólásban pedig összekevertelek Zorróval.

darkSectorxxx
Vááárj ez nem jó vagy rossz beskatulyázás, nem oldalakról beszélek, pont azt hogy ká vitázni, ez a sandbox stílus, ez maga a stílus, nem a MM ilyen hanem a stílus ilyen...vagyis ez nem a MM-nek áll jól vagy rosszul, ha más kéne a sandboxot kéne dobni...meddő vita. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Voltan
Figyelj, ha a sandbox stílus nem jön be, akkor nincs miről beszélni. Én a CoD-féle cuccokat hagyom a fenébe, mert nem tetszik, meg a multi shooter játékokat, és autós, meg sport cuccokat ugyanazért. De ez van, attól még nem kezdem el fikázni őket, mert teljesen felesleges.

Engem hiába győzködnek azzal, hogy az elektronikus zene sokat fejlődött a 90-es évek óta, én pedig hiába járok kanosszát azon, hogy a death metal az nem csak zörej, ami a hibás hangszóróból jön. És ez így van jól.

Az AC-t meg inkább hagyjuk, mert az az egyik legnagyobb csalódás ami az én kis gaming univerzumomban ért az utóbbi 5 évben.

------- SZERK ------------

Bocsánat, azt hittem, Zorrobomber vagy, a logótok tök ugyanolyan, kissé összezavar időnként 😄😄
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.01.25. 21:17:06

darkSectorxxx
Sajnálom hogy nem lakom pesten.

Tinman
Részben egyetértünk, de 5 dolcsis kategóriánál többre tartom. Tudom a kutyát nem érdekli, de annál azért jóval értékesebb produkció. Pont ahogy írják a srácok, a hangulat nagyon ott van és mellé még szemtelenül jól is optimizált és az egészen érzed, hogy dolgoztak vele, mert bár a posztapok világban szegényesek az építőanyagok/elemek mégis szinte nincs 2 egyforma tábor. Ráadásul a sztorija JÓ!
Én azt mondom ~2500 Ft-ot bármikor megér és egy vérbeli gamernek, akit kicsit és érdekel az az egyedi világ feltétlenül ajánlanám is.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.01.25. 21:14:50

TBTPumpa
GameNight - Rise of the Tomb Raider PC és LEGO Marvel's Avengers - 2016. január 29.

A TRS.hu tagjaival is találkozhattok (velük készítem a fordítást), kvíz is lesz (ebbe is beledolgoztam), nyeremény is lesz (a játék PC-s verziója természetesen, pár Crystaltól kapott cucc is lesz, meg egy Collector's Edition is) és a PC-s verzió is kipróbálható lesz egy csúcs PC-n. Természetesen a rendezvény ingyenes!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.25. 21:08:06

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

darkSectorxxx
Nekem mindegy mi az igazság, de mutassatok nekem olyat ma főleg sandbox-ban amire ez nem igaz!!!!!

".....és bár valóban vannak repetitív elemei...."

Ja megint witcher 3...oszt ennyi.
Talán még az AC, de rezeg a léc.

Voltan
Imy nem azt írta, hogy nem illene hozzá változatosabb küldetésrendszer. Azt írta csupán, hogy ez a játék nem látja hiányát, mert így is működik. És, mint ahogy többen is leírták már, valóban így van. Hihetetlen élvezetes a játék, és bár valóban vannak repetitív elemei, ezeket mind ragyogóan beleágyazza a játékmenetbe, és nem válik unalmassá. Igen, időnként otthagyja az ember, de utána újra előveszi, és az élmény nem csorbul semmit. A Mordor volt számomra ilyen. Igaz is, azt is fel kéne megint tenni. 😊

Szóval itt megint az egymás melletti félrekommunikálás esete vagyon többszörösen, mindenki igyon egy kakaót, és menjen haza, mindenki szeret itt mindenkit 😄

Persze én meg mit mediátorkodok itt, leszarom, aki akar játsszon ezzel a remek játékkal, aki meg nem, azt úgysem lehet meggyőzni, úgyhogy "Kabbe gyíkok, én leléptem" 😛

zorrobomber
Muszáj nagyítani, mert valami alapján priorizálni kell, ha van életed is a játékok mellett. Persze ha csak ilyen egygombos cuccokkal játszol akkor nyilván elég a felületes értékítélet, meg lehet vásárolni őket futószalagon, annyira sok azért nem jön ki.

Totti5
Nem. Akkor van vita amikor az szarozik vagy próbál szakérteni egy címet, amit nem is játszott, persze hogy harapnak akik végigvitték, kivesézték ismerik minden szegletét.

Ha tetszik meg kell venni, ha nem akkor meg hagyni, legyártani egy elmélete arra hogy mi nem jó benne azért mert akik tolták írták hogy vannak benne repetetív dolgok is... attól h írták, még lehet hogy imádták. A kettő nem zárja ki egymást sosem, persze mindig a könnyebb a rosszat keresni és nagyítani a végtelenségig.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.01.25. 20:45:02

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

zorrobomber
Imy korábban azt írta, hogy a Mad Max-hez nem illene a változatosabb küldetésrendszer. Ez értelmezhetetlen és hülyeség. Mindegy hogy kipróbáltam -e vagy nem. Erről beszéltem. Te is, és mindenki más is azt írja hogy repetitív, mit kell ezen még ragozni? Ha egy sivatagban élnék, mint Max, és csak ezzel a játékkal lenne módom játszani akkor biztos baromi jó lenne, de nem ez a helyzet. Arról meg nem is beszélve, hogy úgy esik az ára mint egy műugró szóval kb. 2 hét és 5 dollár lesz. Amúgy mindenki azt mondja hogy nem fanboi, de azért egyből magára veszi hogy szar a játék (holott nyilván nem az, hanem számomra C kategória), és egyből mellékes az én teljesen normális, bevallottan szubjektív rangsorolásom. És ezek után lerizsázni az okfejtésemet hogy mivel fogok helyette játszani, legalább ugyanakkora bunkóság, mint részemről le marcipános szartortázni ezt a műremeket. 😉

1. Ki beszélt itt fanboyságról? Kérdeztem (általam normálisnak vélt hangnemben, de úgy látom nem éppen ment át) próbáltad-e...A többi rizsa nem érdekel(csak hogy lesüllyedjek a te szintedre).
2. Úgy értékeled, hogy nem próbáltad ki ergó a véleményed kuyagumit sem ér....Innentől meg gondolhatod azt, hogy 50 eurót ér és azt is, hogy 5 centet az már a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni.

Hülye érvelés végett meg olvasd vissza a hozzászólásodat...

Ui.: Úgy látom veled se lehet értelmes hangnemben társalogni...Ergó ezt (értelmes hangnem) nem is fogom eröltetni a jövőben. Hátha azt könnyebben fel tudod fogni és nem kezded el csípőből félreértelmezni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Voltan
"Az első filmben érthető a szitu, ott vannak bezárva egy hajóba, egy szem fegyverük nincs, azt az egyetlen lángszórót is ipari fáklyákból eszkábálták össze, és összesen nyolcan vannak, szóval OK, hogy kemény rendet vág köztük a dög."

Bocsánat, utánaszámoltam. Nem hiszem, hogy van valaki, aki nem látta a filmet, de azért spoilerbe.

Nem nyolcan vannak, hiszen "A nyolcadik utas a halál" 😄 Szóval vannak heten, Kane kapásból mínusz egy, belőle kel ki a dög, Ash, az android meg ugyebár csak hátráltatja az egészet, hiszen tudjuk miért. A másik csaj az sokkban van szinte egész végig. Tehát marad négy ember, egy Aliennel szemben, fegyver nélkül. Nem csoda hát, hogy az történt, ami. 😊

Nekem megvan Steamen is megjelenés óta, de megrendeltem a dobozost is. Hallottam így utólag, hogy nem nagy szám a tartalma (nekem a héten fog vmelyik nap érkezni). Nem baj. Támogatjuk a Dontnodot. 😊
zorrobomber
Jólvan, akkor nem vagy fanboi, elnézést. Az érvelésed (ami szerint nincs szükség változatosabb küldetésekre, mert ez itt kutyapornó) meg majd biztos megértem ha játszok a játékkal.

Voltan
Life is Strange - a játék egy gyöngyszem, ezen nem is vitázik senki, de ha valaki nem feltétlenül ragaszkodik a dobozhoz, az inkább vegye meg a teljes cuccot Steam-en, mert a Limited Edition annyira nem nagy szám. A könyv vékonka, és bár aranyos, de nem egy nagy szám, az audio cd meg... meh...

Szóval én megvettem, és nem bánom, mert nem volt meg eddig (csak virágboltban próbáltam az első részt), de szvsz a Steam árhoz képest nem éri meg igazán azt a háromezer pluszt. Arról nem is szólva, hogy más site-okon gondolom jobb ajánlatok vannak a Steam árhoz képest.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.01.25. 19:31:09

MerlinW
Én is beállok a sorba, MM baromi jó játék. Az a fajta sandbox, ahol gyűjtögetni is szívesen gyűjtögetsz, ami ritka. A hangulat viszi a hátán a játékot. Összerakták jól.

[merlinw.org]