Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atisz
Igen és optimalizáltabb is lett, úgyhogy hamarosan nekem is le kell tesztelnem gtx950-en 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Dzsini
Hol írtam olyat, hogy "nem is olyan drága"? Pont ezt írtam, hogy az az 500 fő nem mind dolgozott ott 3 éven át. A specializált, profi munkaerőt pedig - hiába van verseny - jobban meg kell fizetni, mint a "mindenhez ért, de csak egy kicsit" figurákat.

Az általad is hírben említett Rhianna Pratchett, mint író nem fog 3D modelleket gyártani. Viszont több pénzt kér el a történetírásért. A 3D modellezők pedig több pénzt fognak elkérni a 3D modellekért, cserébe viszont nem tudnak történetet írni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Látod nekem is megvan, aztán DIREKT rá sem nézek. Majd egyben. Van ezernyi teljes játékom élvezem azokat.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Voltam párszor ilyen közegben (igen játékfejlesztők között is), sőt a saját főnököm is szoftverfejlesztő. 2 ember képes volt egy fullos könyvelő/raktárkészlet/föld nyilvántartó etc. programot elkészíteni úgy, hogy azt havi szinten updatelik, karbantartják, debugolnak és minden év elején a változó törvények szerint módosítják.

"az egy leegyszerűsítő megközelítése a problémának, hogy te jobban, erkölcsösebben csinálnád."
Ha egy kisszéket faragok azt is úgy készítem el, mintha a sajátom volna. A pofámról lesülne a bőr, ha olyan förmedvények kerülnének ki a kezem közül, mint pl. a Baman' PC-re.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Atisz
Kivéve pl. az olyan játékokat mint a Bioshock Infinite, ahol a DLC-k ((Burial at sea) jobbak, mint maga a játék. De tény, kivételesek az ilyen esetek.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.02.16. 11:11:48

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
Köszönjük Emese. <#integet2>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
És még mindig nem akarod belátni, hogy épp - a "bedolgozók" miatt, alvállalkozók miatt - nem is olyan drága az, mint amit olyan drágának állítotok be. Hiszen, ezen a területen is verseny van, kérlek szépen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zorrobomber
Nem felesleges volt, hanem szarul, fellengzősen és terjengősen volt leírva. Nyilván nem olvasta senki.

IMYke2.0.0.0
Köszönöm - erre akartam utalni, röviden.
Nem minden fejlesztő Rockstar.

Dzsini
Nem, utána megy tovább a következő projektre (akár ugyanannál a cégnél, akár másiknál). Viszont a neve már szerepel a készítők listáján - és beleszámít a lent említett 500 főbe.

A bátyám kaszkadőr, van olyan film, ahol 3 másodpercig látszik. Ugyanott van a neve a listán, mint annak, aki egy órán át. Azt sem írják oda, hogy hány forgatási napon volt ott.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Voltan
Nem, de ilyenkor gyakran alkalmaznak 3rd party vállalkozókat. Kiadnak nekik valamilyen részfeladatot, azt elvégzik, és ki vannak fizetve, mennek isten hírével, egy következő cég következő játékába bedolgozni.

Egy 3d modellező haverom is így csinálja. Nem mindenki a fejlesztő cég alkalmazottja.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Néhány játékhoz jött tartalom amúgy. A GTA London 1961 a London 1969 standalone kiegészítő ingyen letölthető DLC-je volt. A Wing Commanderekhez és a régi Tomb Raiderekhez is jöttek pár pályás tartalmak (pl. a The Times mellékleteként), a NOLF kapott a GotY-hoz egy pályát (csak azért meg kellett venni azt is). A Jack in the Dark egy önálló promóciós játék volt, amit az Alone in the Dark 2-höz fejlesztettek, nyilván DLC minősítést kapott volna a Steamen, ha annak idején létezett volna.

Ezek is DLC-előképek (többé-kevésbé ingyenesek), és vannak régebbiek is, de olyanokat akartam írni, melyekkel találkoztam. Más online lehetőségek mentén másképp nézett volna régen is a játékfejlesztés, de ez nyilván mindannyiunk számára evidencia.
robotnyk
nem látom sok értelmét. valahol megragadtatok a 90-es évek közepén
Dzsini
#267562 - igen, többért is el lehet adni. Meg kevesebbért is, aki csak kevesebbet ad érte.

IMYke2.0.0.0
"És nem dolgozott az az 500 fő mind 36 hónapon át, mert - ahogy a lenti képen is látszik - a játékkészítés szakaszokból áll, ahol mindig mások foglalkoznak vele, és más szaktudásra van szükség"

S naivan azt gondolod, hogy Maya Józsi csak és kizárólag a Tömb Radir 3D mocapja miatt lett felvéve, és a két heti munkája után csak malmozik a cég kontójára?

Moby
10 fős csapatok is csinálhatnak AAA+++ játékot. Úgy 3-5-8 év alatt. És abból az egyetlenből kellene 3-5-8 évre elegendő pénzt termelni, pluszt valamennyit, hogy még egyet össze bírjanak dobni az életükben. Többre nem lesz idejük amúgy sem.

Adversus solem ne loquitor

Dzsini
És nem dolgozott az az 500 fő mind 36 hónapon át, mert - ahogy a lenti képen is látszik - a játékkészítés szakaszokból áll, ahol mindig mások foglalkoznak vele, és más szaktudásra van szükség. Van, aki rajzolni tud, van, aki modellezni, van, aki sztorit írni, van, aki mocapet kezelni ...

Persze meg lehet találni bizonyára azt a 10 főt, akik egyszerre értenek mindenhez.

IMYke2.0.0.0
Rohadjak meg, már majdnem megvettem 1x.000 -ért - pedig ratgabbal STEAM-dumcsiban megbeszéltük, hogy én ugyan még nem, 'mer' drága', de majdnem beadtam a derekam, miután a STEAM-es haverok képeit láttam (és azóta is) az Activity alatt. Viszont, megkeményítettem a lelkem, mert ránéztem csak az Asztalon lévő parancsikonokra...

Tinman
Igen, csak ennek a hozadéka az lett, hogy felaprózva többért el lehet sütni. Ez az egész lassan kezd emlékeztetni a hihetetlen akcióra, amikor a tegnap még 10.000 Ft-os ruhára, ma az a tábla szerepel, hogy 14.900 Ft-ról leárazva most csak 10.500 Ft-ra. :-/

10 fő által összedobott AAA szint? Mire gondolsz? Én sajnos a Piranha Bytesnál (20+fő, ami már 10 éve is kevés volt) is azt látom, hogy elment mellettük a játékfejelsztés, emberszámra is. Jó lenne, ha az Elexszel, illetve a PB Red a Spacetime-mal rám cáfolna.

Egy Black Flaget neked biztos nem dobna össze 50 fő sem. Persze 500+ fős stáblistákban szereplők nem mindegyike dolgozott végig napi 12 órát az adott játékon.
Tinman
Mire eljutok odáig, hogy játsszak vele, kiforrja magát... bár teljes még akkor se lesz -.-

IMYke2.0.0.0
Taníts minket mester 😊

//meg-ne-sértődj - stílusban válaszoltam, de tényleg mosolyogva.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.02.16. 10:56:18

kigyi
Igen és magad írtad le a lényeget nagyobb lett a piac méghozzá sokkal, de sokkal nagyobb. Így lényegesen nagyobb a bevétel is....

Amúgy mi van itt annyi hsz született, hogy nem bírok velük már 😄
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2016.02.16. 10:55:27

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

IMYke2.0.0.0
" nem volt meg a lehetőség arra"

Szerintem meg lett volna - csak nem akartak. S vélhetően, akkoriban más volt az etikus is.

Tinman
Komplett engine-k, fejlesztői környezetek vannak, nagy részük programozni sem tud már...

robotnyk
biztos akkor sem fogtátok fel a játékfejlesztés realitásait 😄
Arra próbáltam rámondani, hogy könnyű azt mondani, hogy én így vagy úgy csinálnám. Tudod, 10 millió szövetségi kapitány és miniszterelnök országa vagyunk. Egyszerűen egy teljesen más élethelyzetben lennél, és ha egy fejlesztőcég CEO-ja is lennél (ami már öltönyös kategória), akkor is jó eséllyel állna fölötted egy kiadó. Eközben pedig szeretnél munkát adni az alklmazottaidnak, egyenesben tartani a céget stb. (Van elképzelésed arról, hogy az áfacsaló konkurencia ellenében sem lehet egyszerű egy kiskereskedőnek az árral szemben.)

Egyetértek a kritikáid egy részével, és nem áll módomban cáfolni, hogy mindenben tökéletes munkát végezve, tökéletesen elvhűen járná el más helyében. De azért lássuk be: az egy leegyszerűsítő megközelítése a problémának, hogy te jobban, erkölcsösebben csinálnád. Egyelőre fogyasztóként tudunk szavazni, illetve a véleményünket leírni. Persze tényleg vannak látványosan bicskanyitogató húzások.
Dzsini
Ezt írtam, hogy nem volt meg a lehetőség arra, hogy heti-havi szinten adjanak ki neked új tartalmat. Most már megvan.

IMYke2.0.0.0
Épp fölötted írtam: ezt a témát vagy tucatszor megrágtuk. A mostani beszélgetőkkel együtt (is).

Tinman
Kis 10 fős csapatok még is képesek csodát csinálni AAA szinten. Persze ha az játékfejlesztő cég portásának is több 100 ezres a bére, akkor valóban azt be kell hozni valahol.

IMYke2.0.0.0
Nincs annyi kezem, ahányszor ezt már - csak ebben a totyikban - lerágtuk.
Röviden: nem és nem csak a fejlesztők létszámától függ egy játék ára.

robotnyk
milyen loopba kerültem? most szóltam hozzá először a témához.
robotnyk
akkor ne ítélkezz felette, ha nem érted. sokkal tovább tart megcsinálni a modelleket, komplex animációk kellenek, amihez mocap stúdió kell, mocap színészekkel. amerikai film-sorozat színvonalú szinkron és zene az elvárt. nagyobb lett a piac, többet kell költeni reklámra.
Tinman
Régen megvettem egy lemezt és többnyire ott azzal vége is volt. A köv. lemez ha jött, az már komoly tartalom volt, de korrekt áron, lásd pl. Throne of Bhaal.

Dzsini
A fejlesztés drága, de most már 300 fő dolgozik egy játékon, míg régebben 50, még régebben pedig 2. A fizetések pedig minimum követik az inflációt.

IMYke2.0.0.0
Köszi. Leírtad helyettem.

IMYke2.0.0.0
Loopba kerültél. A fejlesztés mindig drága. Sosem volt olyan, hogy akkoriban olcsóbb volt, és most meg drágább.

Tinman
Mitől lett ilyen drága? A programozás nagy része OOP, a designerek kezébe kész fejlesztő szoftverek kerülnek, nincs nyomtatási, sokszorosítási, terjesztési, szállítási költség. Nem értem.

Dzsini
Mert sokkal kisebbek voltak a költségek, és nem volt ennyire egyszerű a DLC-ket, szezonokat, akármiket digitálisan terjeszteni. A technológia eljutott odáig, hogy ezek már egyszerű, gyorsan adminisztrálható lépések.

Régen megvettél 1 lemezt, és 1 évre rá megvettél még egy lemezt.

IMYke2.0.0.0
Én is azt látom, hogy a mostani-rendszert-picit-is-elfogadó szemüvegen keresztül látják/juk már az egész ipart. Holott, volt ez nagyon másként, és bizony, prosperált az is. Sőt, olyan baromi drága címek jelentek meg akkoriban egyben, hogy lehidalunk.

Tinman
Igen, pl. amikor a lezárást DLC-ben kapod meg... az neked úgy DLC nélkül tényleg teljes?

robotnyk
mert nem volt ilyen drága a AAA fejlesztés és terjesztés
Tinman
Régen miért érte meg másképp?

darkSectorxxx
Tegnap este még nem. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Ezeknek a hsz-eknek komolyan úgy gondolod, hogy van értelme?

IMYke2.0.0.0
//Aprók nagyban - 2016.02.15.
//Én idéztem ma 😊

TBTPumpa
Azért kemény, hogy a péntek délelőtt megjelent patch-ről kedden számolnak be. Külön ciki, hogy már a Windows Store verzió is megkapta ezt a frissítést. Ipon pls
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.02.16. 10:43:15

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

benőmenő
Már csak az ígérgetett új api támogatást kell beletenni és kint is van a bétából. <#eljen>
A winstore meg hozza a várt formát (xboxon is panaszkodtak még régebben fejlesztők, hogy lényegesen tovább tart a minőségellenőrzés M$-éknél).
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2016.02.16. 10:43:20
IMYke2.0.0.0
"Komoly hibákat javít a PC-s Rise of the Tomb Raider új verziója

Egészen konkrétan az 1.0.616.4-es verziószámú patchről van szó, melynek legfontosabb hozadéka, hogy a készítők szerint jelentősen javul a teljesítmény a GPU-limitált helyzetekben, és elvileg már az SLI-t használó gépekkel is tud mit kezdeni a játék. Ezen kívül jobban beállítható az egér érzékenysége, és lejjebb lehet venni a kamera rázkódását játék közben. Meg persze számos más apró hibát is kiirtottak a programból. A frissítés elvileg már minden steames felhasználóhoz eljutott, és két-három napon belül megjön a Windows Store-on vásárlókhoz is."

//Érzékenyeknek: kiemelés részemről, és csak (!) a két rendszer közti különbségre való felhívás miatt.

IMYke2.0.0.0
Az ok igen egyszerű: az ingyene http://bannersite2013.zxq.net oldal megszűnt, mivel az amerikai szolgáltató törölte. A bannerkép meg ráadásul elfér az SG.hu-n is.
Arról nem is beszélve, hogy az említett oldalon leírtakat meg cincálták, és senki sem olvasta = felesleges volt.