Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@Genndy: Köszönöm, a jövőben eszerint járok el, ha nem gurul el túl messzire a Cavintonom.
Van egyébként a bannerben link (Honlapjaink-Szabályok), de nem igazán működik, meg szerintem ilyen egyértelműen ott sem volt leírva. Ez a legegyszerűbb és tuti megoldás amire Imy sem haragszik meg.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Elnézést kérek azért, mert egy tudatlan idióta vagyok, aki nem érdemli meg a tartalmi választ (ezúttal sem), csak a lekezelést.
És még egyéb módokon is tudom csomagolni. Egyiknek sem fogsz örülni, mégis tényszerűen mind a valóságot fogja kifejezni.
Adversus solem ne loquitor
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha nem egy kiadó adja a pénzt, mehetsz kalapozni a Kickstarterre, és ígérhetsz eget-földet, hátha támogatnak. Előre. Akár évekkel a megjelenés előtt.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezekhez sem kellene ám 600 dlc, mert sokszor 2 db. A4-es oldalra sem férne ki.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Én is azt szoktam mondani a témában amúgy, amit Moby, éppen a stratégiai játékok kapcsán. A Fireaxis, a Paradox vagy a Creative Assembly játékai nem lennének úgy a jelen gyakorlat mellett nyereségesek, ha egyben egyszer kiadnák, és jó napot. Az akciózós digitális világban ez így nem megy. A méregdrága étegstratégiák is tök drágán jönnek, külön kampányok csorognak hozzájuk, azokat sem lehet az elképzelt ideális modellel fenntartani. Ez van.
És ez nem arról szól, hogy a kiadók bevételéért aggódom, hanem arról, hogy bizonyos játékokból akkor kaphatok folytatást, egyáltalán a műfaj akkor maradhat fenn, ha rentábilisek tudnak maradni.
Egyébként az egész DLC-fejelesztés kérdését leegyszerűsítve nézi a többség, lásd ez a képet (linkeltem már ide korábban):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szeretem a DLC-ket, pláne az átverőseket, eredeti játékot herélőseket, komoly tartalmakat várok el, de nem minden fekete vagy fehér.
Rajtad kívül lesznek csomóan, akik megveszik csak 40-ért. Vagy 40+20-ért. Ők a plusz bevétel a 100-ért is vásárlókon felül.
És ők azok, akik nem foglalkoznak azzal, hogy "kimaradtak", mert nem úgy vannak drótozva mint te, hogy ha valami kell, akkor az A-Z-ig kell, mindenestül.
Nem az a bajom, hogy 34k lesz a DaS 3 CE és már hónapok óta elő van rendelve. Nem ez a baj. Az a baj, hogy egy meg sem jelent tartalomhoz már most további fizetős DLC-kről beszélnek. Értsd jól: Nagyon is jól tudják, hogy mit fognak azok a DLC-k tartalmazni. Egy szép világban ezek a játék részei lennének Day 1. Nem a DaS 3-hoz van szükség további fisemfos tartalomra (lsd. DaS 2 DLC-k minősége), hanem jöhetnek az új IP-k és arra megint szavazunk nagy összeggel.
Vagy, tessék kiadni valódi expansiont! Lásd Throne of Bhaal a BG2-höz. Az tartalom volt, azért lehet tőlem legombolni ezreseket... nótaszóval adom!
Igen, nem kell megvenni a DLC-ket. Viszont ha nem veszed meg a kedvenc címedhez, akkor úgy fogod érezni, hogy valamiből kimaradtál, lehet, hogy a sztorit is tovább bővíti.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Csak annyit fűznék hozzá, hogy ezzel a forgácsolással, darabolással, egyéb patkánykodással a saját termékük értékét viszik le villámgyorsan a putri szintre. Abból úgy mennyire térülnek meg a költségek? Nem lenne nívósabb kész és minőségi produktumokat legyártani drágán, melyek aztán még az értékük is tartják?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.02.16. 09:50:22
Hidd el nem én támogatom a szobros fétist, ellenben ez a fétis ezerszer jobb és hasznosabb, mint fizetni lópáncélért, lehetőleg előre. Miért? Mert egy igényes kiadás az szó szerint a gamer kuckód dísze, ráadásul egy szavazat az igényes kiadványokra nem utolsósorban pedig ha meghalsz eladható és a családod még egy kis pénzt is viszontlát belőle. Ezzel szemben a még meg sem jelent játékhoz DLC-t és SP-t bejelenteni egy olyan cégtől, melyt pontosan a mainstream-el szemben ment nem kicsit gáz. Persze a lé őket is elnyeli...
Tinman képregénye ott hibádzik, hogy nincs egy olyan pontja a sztorinak, ahol ez megtörténne, hogy kitalálják, és ott úsznak a pénzben. Inkább csak valami öröklődő rossz/hibás modell gerjeszti a helyzetet, és ebben bőven bennevan a játékos oldali megcsontosodott nézetek. Vannak jó, pozitív példák, afelé kellene terelni az egész piacot.
Kontextusban már pedig ez az.
Ezzel én nem tudok mit kezdeni. A kiadó szó nullaszor szerepel a posztomban, szemben a játékkészítéssel. Ami nem a kiadó. Egyébként sem sugall az írásom semmi olyat, hogy bárkit sajnálni kellene. Tessen elolvasni rendesen.
Senki nem nagy fanja a DLC-knek, de most ilyen a piac, és ez nem fog változni, legalábbis az kizárt, hogy visszatérjenek a régi szép idők.
Amúgy a DLC-t meg a Season Pass-t nem kötelező megvenni, az esetek többségében a hiánya semmit nem von le a játék élvezeti értékéből.
Én is csak azokat veszem meg, amik gazdag tartalmat kínálnak, és inkább expansiön-ök, mint DLC-k, lásd The Following a Dying Light-hoz, vagy a Withcer 3 DLC-i.
Aki meg ilyen lópáncél szarokat is megvesz, hát lelke rajta, de sírni felesleges ezen.
Amit viszont szigorúan bojkottálni kellene, és esetleg ez vezethet pozitív változásokhoz is, az a Pre-order. Na, azt nem szabad, soha, semmilyen formában.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Épp az írásod sugallta, hogy most akkor nagyon sajnáljuk a kiadókat, hogy nominál értéken a játékok árai nem emelkedtek - francokat nem!!!, hát még reál értéken! -, miközben ez-meg-az a kiadás hogy megnőtt... utóbbit is kétségbe vonom, az internet korában a Fércbúúk, és más szociális, meg a Juhtyúk olyan hirdetési felület, a megfizetett, meg-nem-fizetett online újságok mellett, hogy a papírmasé figurák, szendvicsemberkék, és a repülőgépről szórt lapok kora ezer éve lejárt...
Újságokban hirdetni meg azért ciki, mert lassan, de biztosan kihalnak.
Épp az lenne a lényeg, ha lenne egy saját 3D nyomtatónk - elméleti sík!!! -, hogy valamelyik 3D-szakink a mí kényünknek-kedvünknek megfelelően készítene el egy Dark Souls IV figurát... színes-szagos lenne. És egyedi. Nem tömeg gyártott konfekciós.
Azért más, nem? S akkor nem kellene szapulni Tinmant sem.
3d nyomtatás disclaimer: ismerős csinálja
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.02.16. 09:33:56
Az egész DaS 2 fiaskó után Season Pass-ért kuncsorogni viszont pofátlanság. De legalább most szóltak előre, hogy felesleges megvenni day1.
/szerk: mondjuk azt azért sejteni vélem, hogyha a játékkészítés kifejezetten rossz üzletté válik, amire van reális esély, nos az jóhoz biztos nem fog közelebb vinni. Azt is értem, hogy nem erről van szó, de a racionalizálást nem evvel kell kezdeni.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.02.16. 09:28:26
//Szerk.: De vehetünk egy drága, minőségi 3D nyomtatót is.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.02.16. 09:22:02
A fejemre tetováltatom:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.02.16. 09:16:38
Ez teljesen normális ugye? Nem lehetne, hogy esetleg egyben kiadjunk valamit a kezeink közül? Majd ha jössz hozzánk gépet venni én is adok neked egy gépházba szerelt lapot, procival, SSD-vel, memóriát, meg tápot majd DLC-ként vehetsz bele tőle a gép árának úgy 60%-ért. Jó lesz?