Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Kemények vagytok és nem is lehet ebbe nagyon belekötni :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ma megtörtént életem 3. számú kulcs revoke-ja Steam-en, a vicc az, hogy mind idén! ^^

1-et a Humbli a Sunless Sea kapcsán vont vissza, majd nem sokkal később a Windward játékomat vették el, ez a G2A vásárlás volt, de cirka 5 órán belül kaptam is a refundot tőlük, term. shield nélkül vásároltam akkor is, és most a Days Under Custody, mely egy Indiegala bundli része volt.

Hivatalos válasz:

"Seemingly the developer removed all the keys from all the Stores and we are waiting for his answer. As soon as he gets back to us we will make an announcement on the site.
Thank you."

Na most WTF??? Milyen jogon vonatja vissza a RÉG kifizetett (4 hónapja!) játék kulcsát a fostos developer úgy, hogy nem értesíti a usereket?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Hyper Light Drifter releasing this month

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Fpocok
Bumbo saját játékot kap :d
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.03.22. 16:48:31

Parasite Eve 2, best game EVER!

Atisz
Én is most játszom a Dead Island-del, de kénytelen voltam single-ben újrakezdeni, mivel meguntam, hogy minden random ember megold olyan küldetéseket, amikről azt sem tudom hol kell felvenni.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Igen, bár én ott is abbahagytam a "normál" játék végén. Mindemellett a zseniális és újszerű(nek ható) Diablo 1 mellé én nem tenném oda a gyenge 2. és 3. részt.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

zorrobomber
Hmm, elő kéne szedni (a Deathspank-et)... a jó ég se tudja mikor hagytam félbe hogy "majd egyszer folytatom". Kár hogy nem volt benne normális coop, akkor már nálam is ki lenne tolva talán.

Én ami Diablo, csak kissé hasonló formula, azokat egyedül még egyszer sem vinnél végig (pl. mostanában Dead Island+Riptide, Borderlands), úgy éppen elegek. Kíváncsi vagyok, hogy a Borderlands 2-ben lesz-e több, de ahhoz eleve annyi tartalom van, hogy egyszer szinte biztosan elég lesz 😊

Még a Deathspank volt kivétel, mert azt a humoráért gyorsan végig lehetett klikkelgetni.
IMYke2.0.0.0
Egy követ fújunk - én a "végjátékos" dolgokat szeretem.
Lehet ugye a Diókat nyomni millió + 1 alkalommal is végig, hogy meglegyen a 10. LegkomolyabbRúnaAJátékban, hogy azt aztán beletegyük egy addig kakit sem érő páncélba, és Miszter Félisten legyen az előneve a karakterünknek, de nem kötelez rá a játék - van végjáték. Az akár sok tíz órányi grájnd ellenére is.
Én a Diablo 2 LoD-ban tartottam Bhaal runokat. Battle.net-en is. A harmadik rész (most, így írom, hogy nem rendelkezem vele) egyelőre csak a végjátékig érdekel(ne).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Jó. Legyen. Fáradt vagyok ehhez.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nálam a D1, D2 és a LoD is csak egyszer ment le. Igaz, több karakterrel szórakoztam az első részben is nightmare hell-en (sőt, afölött is), illetve haverral kicist tovább húzta, de egyedül még ott se volt motivációm. Diablót összesen kétszer, Baalt pedig egyszer nyomtam le. Tehát igazán a végjátékig érdekelt.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.22. 14:58:32
IMYke2.0.0.0
Isten úgyse pedig azt hittem át fog menni:
* Diablo 1-2-3: rendelkezik végjátékkal. Pedig farmolós.
Eljutsz főbosszig, lenyomod békába = grájnd volt, farm volt addig, de megvan a katarzis, és az ending render videó.
Esetleg, kapsz egy kiegészítőt, de megint ending tartalommal.

* Szinte bármelyik*** MMO: csak grájnd van. Lenyomsz egy-egy raid bosszt, de tudod/érzed (én nem: sosem MMO-ztam), hogy a "végén" sincs vége. Kapod az arcodban fél-1 év múlva az újabb kiegészítőt. Súlyos ezrekért. Az újabb ráfüggéssel, és a hiányérzettel.

//*** = lehet, hogy mondjuk pont a Secret World, vagy mások kivételt képeznek, de hadd ne kelljen körbeírnom még.

zorrobomber
Én nem érzek nagy különbséget a farmolós Diablo run-ok és az MMO-k között. Mindhárom Dio-t egyszer vittem végig, első k. jó volt, második már csak so-so, a harmadik meg fos, épp azért mert végig azt éreztette velem hogy az első végigjátszás csak ilyen playground, ahol bele kell szokni a játékmenetbe. Megvan a kieg, de még rá se próbáltam...

IMYke2.0.0.0
Ha tágabban vesszük, akkor a Diablo 1-2 (3-at nem ismerem, de biztos az is ilyen) a legjobb ebben a tematikában: végtelenig elfarmolható végjáték, folytonos elégedettség mutatóval.
Érzed, hogy Diablo és Bhaal újabb és újabb lenyomorításával közelebb kerülsz a félistenséghez és/vagy az áhított ultraszupermegagiga tárgyhoz.

Egy MMO azért halott - számomra -, mert ezt grandiózusan teszi, és folyton érezteti veled, hogy ennek akár szó szerint sosem lehet vége = kapsz egy újabb területet, újabb "főellenfelet", újabb DLC/kiegészítőt .

Atisz
Nos, lebeszélésben elég jó vagyok.

Egyrészt maximálisan egyetértek azzal, ami a #269679-ben elhangzott, másrészt:
1.) Bár nagyon rámentek az európai témára, ha megnézed a "szörnyek" megmaradtak a tipikus dél-koreai 2 lábon járó kacsacsőrű emlősök szintjén, ami totál kiábrándító.
2.) A karakterek vinnyognak, miközben a fényeffekteket szóró kardokkal/íjakkal/varázspálcákkal hadonásznak. Még egy pofon a hangulatnak.
3.) A kézműves rendszer az ilyen játékokban néhány hét alatt kiismerhető, tök mindegy hány kamu alkotóelemről beszélünk.
4.) A vég nélküli jellege miatt valóban kielégületlen marad az ember és utólag minden egyes befektetett órát bánni fog. Ez nem olyan mint egy CS vagy egy Unreal party, mivel jóval több időt emészt fel.

Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.03.22. 12:59:15

Arról nem tudok nyilatkozni. A demóval játszottam, jópofa volt, de annyira nem ragadott magával, hogy azóta erőltessem. De egy demó kevés játék esetében éri el ezt a hatást nálam.
De látod, egyről beszélünk. Te azt írod, hogy otthagyod, én meg erre egy konkrét okot neveztem meg.

Amiben - látszólag - nem értünk együtt, hogy engem zavar, ha van egy jó játék, de az a bosszantó aspektusaival rontja a játékélményemet. Szerencsére mások is foglalkoznak vele, és a játélkosok visszajelzéseivel is, és ebből születnek jó esetben a hibákat orvosló folytatások vagy a modok. A játék foyltatása szempontjából nyilván álla bináris kód: vagy folytatom vagy sem (nincs is más opció, ebben mindketten kénytelenek vagyunk ezt utat járni), de a játékról való vélemény alkotás azért ennél szofisztikáltabb. Egy filmkritika sem úgy néz ki, hogy "jó" vagy "rossz", és más semmi. De biztos vagyok benne, hogy te sem erre gondoltál.

Amit viszont készséggel elismerek, hogy engem nagyon frusztrál az idő rohanása, emiatt zavar, ha bárki vagy bármi húzza az időmet. Ez a hozzászólásaim hosszából talán nem látszik, a lezárási szándékaimból, talán igen. Ettől még rászánom az időt borzasztóan időigényes dolgokra is, csak szeretem, ha okkal az (ami persze erősen összefügg azzal is, hogy tetszik-e a végeredmény, hiszen ha igen, akkor valószínűleg indokolt volt a terjengősség).
Tinman
Meg is van, de sajnos nem teljes :-(

Dzsini
Ha egy játékot - menet közben - kezdek nem élvezni, akkor otthagyom, mindig van más. Nem fogom csak azért tovább játszani, hogy elérjek a végére, még ha a történet érdekel is. Lehet, hogy egy hét, egy hónap múlva, vagy bármikor újra lesz hozzá kedvem, és akkor újra annyit játszok vele, amíg jól esik. Utólag pedig nem bosszankodok, ugyanezen okból. A King's Bountyk esetén például (említetted te is, híresek is róla) nekem még nem fordult elő, hogy a túl sok pofozkodás miatt elment volna tőlük a kedvem. Olyan volt, hogy küldetéseket kihagytam, mert nem éreztem, hogy azokat még jó érzéssel meg tudnám csinálni. Nagyon nem vagyok maximalista ilyen téren, ha valami nem szórakoztat, akkor továbblépek. Van félbehagyott játékom (és könyvem is) bőségesen, mert olyan részhez értem, ahol éreztem, hogy ez most nem esik jól - és azóta nem éreztem úgy, hogy folytatni kéne.

Hogy jobb lett volna más módon egy-egy játék? Lehet - de akkor, ott, azon a módon, ahogy tálalták megfelelt, így inkább az élményre emlékszem, nem arra, hogy "jobb lett volna, ha...". Vagy nem felelt meg, és átléptem rajta.
Nem világmegváltó élményeket várok egy játéktól - megvolt már, a Final Fantasy VII után a Skyrimig át maximum flashjátékokkal játszottam, mert nem éreztem úgy, hogy bármi felérhet hozzá. Most már a játék kedvéért játszom, kikapcsolódásként, teljesen vállaltan casual gamerként.

Szerencsére nem vezetek autót (és Budapesten élek), így ezzel nincs problémám.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
Nem akarok belemenni az adok-kapokba, csak megjegyzem hogy én sokszor érzem hogy azt hogy a kevesebb grind több lenne, és ehhez csak annyit akartam hozzátenni, hogy a Spelunky esetében egy percet sem érzek elvesztegetett időnek. Az esetében szerintem nem grind-ról beszélhetünk - játékokon átívelő elem csak az alagút van, de ugye az is inkább csak mellékes segítség - hanem tanulási folyamatról. Az egyes runok csak az építőkockákban egyeznek meg és még ennyi idő után is történnek vicces/érdekes/dühítő dolgok akár az első pályán is 😊 Zseniális.

De olyan megállapításokat vontál le, melyeket már cáfoltam, mert már korábban is kifejtettem, hogy nem úgy értem, ahogy te csavarod.Ugyanannak az ismételgetésétől pedig számomra a beszélgetés csak egy túlnyújtott grindolássá válik. Ez a nem jó nézőpontom.

De jó, legyen.

Élményprofiton nem számolgatást értettem, hanem azt, hogy a túltolt részek miatt elnyúlik a játék.

Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy marha jól szórkozom egy napon át, majd a végén az abakusszal kihozom, hogy nem volt az élmény/másodperc. Hanem arról, hogy jól szórakozom, leköt (ráfüggök), de ebből érzem, hogy sok a grind, már menet közben is, a végén meglátom, hogy emellett még el is ment vele az egész nap, és akkor az bosszant, mert ugye mit csinálni mindig van bőven. Ennek nyilván van több fokozata.

Sosem érezted azt egy játékban sem, hogy kevesebb grinddal jobb lett volna, annak ellenére, hogy szórakoztatónak találtad egy bizonyos mértékig azt is?

(buszon, utazás közben pedig hangoskönyvet hallgatok, mert igen, én is szédülök, ha könyvet kell olvasni mozgó járművön - de megoldottam 😊 )

Viszont ha rákényszerülsz autóhasználatra (mert mindez vidéken van, pont rosszkor megy a napi két busz), akkor ez is bukó lehet, ha vezetés közben zavar.
Dzsini
Nem ignoráltam semmit, csak nem értek egyet vele, hogy ilyen módon kellene megítélni egy szabadidős foglalkozást, szerintem ez nem jó nézőpont.

Van egy olyan érzésem, hogy az ezekre adott válaszaimat eddig következetesen ignoráltad. Ha most újra kifejtem, akkor is így teszel? Mert akár határhaszon alapján kispórolnám a fölösleges pötyögést.
Tinman
GW1 vezette be ezt a nincs havidíj témát és nagyon szépen be is tartották, amit ígértek, support is fenomenális volt. Mondjuk az is igaz, hogy azok ex-Blizz-es arcok voltak.

GW1 fizetős, de alacsony áras kiegek:

- Guild Wars Factions 2006 április, tehát teljes 1 évvel az alapjáték megjelenése után. Ha emlékeim nem csalnak olyan 5k-ba fájt.
- Guild Wars Nightfall 2006. október, tehát fél évvel később, szintén nyomott áron 5k körül.
- Guild Wars: Eye of the North 2007 augusztus, tehát majd 1 évvel később... ez az emlékeimben már magasabb áron szerepel, de jóval bővebb tartalommal is jött, 6-7k rémlik.

Szóval, aki 2.5 évre bele akart merülni úgy, hogy ne maradjon ki semmi jóból, annak 27k-ból megvolt a történet, ami rettentő baráti, 900 Ft-os havi költséggel járt csak! A WoW 3 majd 4000 Ft-os havidíja ehhez képest brutális!

Ráadásul nagyon sok játékost ismertem, aki vígan elvolt az első kieg után is az alapjátékban még bő fél évig, mert egyszerűen nem került számottevő hátrányba. Anet nagyon jól összehozta ezt akkor és bár majdnem egyszerre jelentek meg a WoW-al, de a GW mocsok jól nézett ki akkoriban, főleg a WoW-hoz képest.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.03.22. 11:13:28

Dzsini
De ha egyszer azt választottad, akkor miért számolgatnád, hogy melyik termelt volna több profitot? Nehogy már a választott hobbit is határhaszon alapján bíráljuk el...
Vagy az az alapelv, hogy ha már kábítószer, akkor a legerősebb azonnal ható a "legjobb"? Nekem ez a nézet nem tetszik, nem követem.

(buszon, utazás közben pedig hangoskönyvet hallgatok, mert igen, én is szédülök, ha könyvet kell olvasni mozgó járművön - de megoldottam 😊 )

Jól szórakoztam végig. Tamert próbáltam a bétában, majd a guest pass esetében valkűrt. Az utóbbi jobban bejött. A karakterkészítő nagyon részletes és durva. Annyira aprólékos, hogy nem tudtam sehogy se szép karaktert készíteni. 😄 Szerencsére vannak oldalak, ahol letölthetőek. Kiválasztottam, ami a legjobban tetszett és minimálisan módosítottam rajta. A grafika valami elképesztő. Ilyen szép MMO-t nem láttam még. A kasztok nemhez kötöttek, de vannak olyan kasztok, aminek van mindkét nemben megfelelője (vagy jönni fog a jövőben), vagy nagyon hasonló ellentétes nemű kasztja. A harc fasza. Olyan akciójátékos, nem MMO-s. Nincs autolock, meg mittomén mik, hanem célozni kell, odamenni az ellenhez, szabadon csapkodhatsz, stb. Sok képességet gombkombinációkkal lehet aktiválni (hátra és még valami, meg hasonlók), ami szintén érdekes. A küldetések nem túl kreatívak. A szokásos öld meg, hozd el, stb. A harc azonban érdekessé teszi őket sztem. Van fősztori is átvezetőkkel. Igazából én sokkal többet foglalkoztam nem harccal, mint harccal. Lovakat fogtam be (amiket aztán tenyészteni is lehet), kertészkedtem, főzőcskéztem, munkásokkal foglalkozam, stb. Jah, ez is egy érdekes dolog. Lehet különböző helyeket megvásárolni contribution pontokért (küldetésekért jár), amik mittomén bányák, vagy farmok és oda küldhetsz megvásárolt munkásokat, akik termelnek, meg építenek, meg craftolnak. Horgászbotot, hajót, különböző fejleszéseket, minden szart. Jah, igen. Hajókáztam is. Meg halásztam, meg kereskedtem (kocsival vittem árut). Érdemes ezeket a node-okat összekötni, mert akkor bónuszt kapsz halért minél messzebb adod el, meg ilyesmi. A térkép igen nagy és sokáig tart bejárni. Szóval ló ajánlott. Hm.. Hirtelen ennyi jut eszembe. Sok mindent ki se próbáltam. Pl. rengeteg tartalom van, ami nagyobb szinten érhető el, meg olyan, ami klános aktivitás. Van pár dolog, ami egyeseknek nem tetszhet. Pl. a tradelés egymás között nagyon le van korlátozva a gold sellerek elleni védekezésként. A legtöbb cuccot csak ilyen aukciós házban lehet eladni. Vagy pl. nincs teleport, hanem mindig mindenhova gyalog kell menni, vagy lovon. Hirtelen most ennyi jut eszembe. Tényleg sok egyedi és érdekes megoldás van benne.
Hogy "jobban el tudtam volna tölteni" az időmet? Lehet, de ha azt választottam, hogy Spelunkyzok, akkor miért azon töprengjek, hogy Civilization is futhatott volna?

Itt inkább arról van szó, hogya belefeccölt időhöz képest kevés "élményprofitot" termelt a Spelunky. Még egyszer: nem azt vitatom, hogy önmagábana játékkal "eredmény" nélkül töltött idő nem lehet szórakoztató, de amikor túlnyújtják, hiába marad még szórakoztató, függést kiváltó a végeredmény, ront az összképen, és felmerül, hogy akkor valami más kell helyette.

Van olyan, hogy van az embernek több hobbija, és valamelyiket ejtenie/jegelnie kell, mert fajlagosan sok időt vesz igénybe. Ilyenkor mennyivel jobb lenne, ha tudnáa szomszédban űzni, és nem kellene naponta 5 órát buszoznia oda-vissza. (Mondjuk én buszon olvasom vagy alszom, igyekszem hasznosan tölteni pott az időt, de van, akinek ez nem megy, mert rosszul lesz, ha olvas, illetve nem tud jól aludni.)
Dzsini
Volt ilyen, mikor minden "ébren töltött" pillanatot egy bizonyos játékkal akartam tölteni - utoljára a Skyrim, régebben más is. De utólag látva nem volt jó, és most már tudatosan távol tartom magam az ilyesmiktől, és akkor kapcsolódok ki, amikor tudom, hogy ideje van neki. Hét közben például szinte soha, mert nem jó sok szempontból, van más is (olvasás, időben alvás, stb.). Ha pedig egy játéknál nem érzem, hogy most épp az esik jól, akkor választok mást. Nem sietek sehova, a játék ott lesz holnap is, még egy MMO is. Hogy "jobban el tudtam volna tölteni" az időmet? Lehet, de ha azt választottam, hogy Spelunkyzok, akkor miért azon töprengjek, hogy Civilization is futhatott volna?

A havidíj ilyen szempontból nem jó, mert ott megjelenik az az érzés, hogy "ha már fizettem érte erre a hónapra akkor használjam már ki, ne kapjanak tőlem ingyen pénzt".

Jó, de éppen arról bezsélek, amikor a teher mögött ott van a következő szakasz, amit már vársz. Van, amikor indokolatlanul van szétnyújtva a játék olyan dolgokkal, amikből ott túl sok van. Ahogy vannak elnyújtott filmek, könyvek és wall of textek is.

Ennek ellenére lehetnek jók, és van, amikor kell az extenzív mennyiség (szeretem az indokoltan 3-4 órás filmeket vagy 1000 oldalas könyveket is), de van, amikor csorbít az élményen.

A Wizardry 8-cal - de a mondhatnám a King's Bountyt is - sem az bajom, hogy nem jó a játék, hanem az, hogy 1000 ugyanolyan harcot meg kell vívni benne. Jó a harc, leköt, érdekel, de nem annyira, amennyit időt elvesz. Van még egy csomó partyötletem, így nehéz kipróbálni őket, pedig a harcok 80%-a fölösleges benne. Szívesen játszottam végig/játszanám végig újra? Igen. De bosszant már csak a tudat is? Igen. Lehetne jobb, változatosabb az élmény ezt orvosolva. Igen.

És igen, hasonló okokból voltam úgy a WoW-val is, hogy leköt-leköt, de annyira nem jó, hogy sokáig erőltessem. De ott már eleve alacsonyabb szinten volt szórakozási szektor nálam, azért más eset.
kigyi
Ha teher a játék akkor nem kell játszani akármennyire is "játszatja magát". Én úgy gondolom amíg kedvem van vele játszani addig nem teher tehát jól szórakozok. Viszont, ha jól szórakozok akkor nem lehet kidobott idő max van más is amit csinálnék és az gond, hogy azt is nagyon szeretném, de felnőtt emberek vagyunk tudunk kell választani ezek között. Nem kell egy MMO-ba belebújni azt is lehet abban a tempóban nyomni ahogy jól esik főleg ezt ami nem havidíjas.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Ezt nyilván meg lehet csócsálni, de ha egyszerűen úgy érzi valaki, hogy jobban ki lehetett volna tölteni a szabadidejét, akkor azon ez nem segít. Másrészt amikor kevés idő van játékra, akkor bosszantó lehet, hogy az elhúzódó jellege miatt nincs idő lopott órákra elindítani. És ami nagyon fontos: berántja az embert, mert játszatja magát, de mégis jobban tudna szórkozni, mert a kevesebb több lenne*. (Nehéz elhinnem, hogy még nem taláékoztál ezzel a jelenséggel.)

De a lényeg itt az, hogy - pláne MMO-knál - ez gyakran addikcióval kapcsolódik össze (nem csak aza függő, aki szomjan hal a netkávézóban), és józanodás után még inkább lelombozónak érzi az ember.

*Például akciójátékból Halo: Combat Evolved mjó ,példa erre. Ugyanazokat a szobákat ismételgeti a pályákon, végigzavar a pályán oda-vissza, akkor már nem olyan jó, mint ha nem akarta volna elnyújtani. Csak az annyiból más, hogy ez esetemben már nemcsak utólag bosszantott, vagy csökkentette a szórakozásomat kicsit, hanem effektíve emiatt csak szódával ment el a játék. Pedig egyes részei, bizonyos megoldásai kifejezetten jól voltak, de közte szenvedni kellett, ami már nem is volt szórakoztató. (Ez is meg tud esni RPG-kben, MMO-kban is.)
Dzsini
Hát, szerintem a játék - már a neve is mutatja - játék.
Kikapcsolódásról szól, amivel azért töltöd az idődet, hogy jól érezd magad. Igen, ebbe belefér az is, hogy háromszázadszor ugrasz neki a Dark Soulsban egy bossnak, vagy négyszázadszor a Spelunkynak. De az is, hogy repkedsz procedurálisan generált bolygóról bolygóra, és nézed a tájat meg az oda generált random élőlényeket. Ez a játékvilág "kirándulás" módja, az se produktív ilyen nézőpontból, hogy egy hátizsákkal elballagsz a Csóványosra, mégis jó kikapcsolódásnak számít. Ugyanúgy, mint mondjuk a barkácsolás (ami produktív).

MerlinW
Ha mély sztoriról, intelligens questek-ről, minimális rohangálásról jó közösségről és fun játékélményról van szó, én még mindig a The Secret World-öt ajánlom.

Akár single playerként is megállja a helyét, ha azt akarja az ember, a sztori miatt megéri. aztán persze ott a végtelen endgame, ami alapvetően nagyon közösség centrikus.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.03.22. 10:23:05

[merlinw.org]

Pontosan, magamnak. Ha eltelik egy nap kevésbé produktívan, csak azért mert vigyorogva lesem a plafonon a legyeket, az is zavar.

Kell a progress, hogy ne azt érezze az ember, tötlelékdolgokkal tölti az idejét. Például a Wizardry 8-at annyi idő alatt háromszor is végigjátszhatnám különféle partykkal, különféle taktikákkal, mint amennyivel egyszer sikerült, túl sokszor ismételgetve ugyanazt. És akkor még jobban szórakoztam volna.

Van olyan persze, hogy élvezi az ember, ha egy ütlő helyében 3-4 órán küzd egy pályán körbe-körbe, hogy meglegyen az áhított körídő. Velem is megesett már, a GfWL bugos szinkronizálása miatt pedig el se mentette az a mocsok 😊
Dzsini
Én az Elite😄angeroussel kiélem az ilyen igényeimet, a No Man's Sky nekem olyan Spore-os 😊 Bár valószínűleg arra is rá tudnék gyógyulni...

"semmit nem haladt benne egy fél nap alatt, az lelombozó" - de ha jól érzed magad, akkor miért kellene haladni, vagy bármihez mérned magad? Magadnak játszol, nem másoknak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.22. 09:59:13

Néha azért bosszantó, hogy van egy mocsok jó játék, jól is szórakozol vele, de annyira repetitív, hogy amikor rájön az ember, hogy semmit nem haladt benne egy fél nap alatt, az lelombozó. Én legalábbis ilyenkor úgy érzem, hogy gazdaságtalanul használtam ki az időt. Végigjátszanám évente a Wizardry 8-at (nagy kedvenc), ha a harcok nem nyújtanák ezerévesre a játékot (vannak modok persze).

Oldschool RRPG-knél, jRPG-knél és MMO-knál is komoly ez a porbléma. Meg a való életben, amikor csak nő és nő a munka, de nem akar fogyni. Ilyenkor még azt sem kárpótol, ha élvezed a csille- vagy az aktatologatást <#idiota>
Voltan
Tudom, többek között ezért sincs hely most egy újabb MMO-nak 😄

A No Man´s Skyra fenem a fogam mióta megláttam, ez a Black Desert meg csak most kezd érdekelni, de nem, és nem 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dzsini
Na most a No Man's Sky az pont az "elveszel benne" kategóriás cucc, kvázi MMO jellege van 😊

De persze igaz, meg kell tanulni helyén kezelni a dolgokat, és nem rányomni a "play"-re, ha ebédidő van.

Voltan
Egy bizonyos szintig ez nem baj, de azon túl már beteges is lehet akár.
Vannak ismerőseim, akik akut WoW-szindrómától szenvedtek, mindent és mindenkit az életükben ennek rendeltek alá, családi születésnapi ünnepségeket hagytak ki egy raid miatt, meg ilyenek. Egyiküket még a csaja is otthagyta, mert tehetetlen volt ezzel szemben 😄

Kétlem, hogy ez velem megtörténne mondjuk, de ne fessük a falra az ördögöt, ennyi 😄
Különben is, a teendő-listám elég népes játékok terén, főleg, hogy jön a Dark Souls 3, a MOunt and Blade 2, a No Man´s Sky, jajjajaj. 😊

Dzsini
Ezt mondjuk nem értem, hogy miért lenne baj, hogy ha van egy játék, ami tetszik és jól szórakozol vele, akkor azzal játszol, és nem épp egy tucat másikkal.

Voltan
Hálistennek engem nem szippantott be olyan nagyon egy MMO sem, amit próbáltam. Volt kb. 4 hónapom a WoW-ban, meg a GW első részével is próbálkoztam, de hála az egeknek nem szippantott be igazán, egyiket se toltam éjt nappallá téve.

Most meg már félek is tőlük, mint a tűztől, nem merek a közelükbe menni, mert így is annyi játék van amit tolni kell, és ennyi szabadidőm már nincs.
Na ja, mocsok felnőttkor 😞
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.03.22. 09:39:17

kigyi
Ha azt mondja, hogy 5-6K körül jön évente egy fizetős kieg akkor még beleférhet, ha az ad annyi tartalmat ami miatt értelme is van. Csak ugye kérdés meddig tart a lelkesedés és kell-e az a kieg, mert kijátszottad az alapból amit akartál 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Dzsini
Mondjuk évente, de igen, ez az alapelv, hogy a nagyobb contentet egy idő után a következő "szezon" mögé teszik be.

zorrobomber
A nincs havidíj azért leginkább úgy szokott kinézni, hogy pár havonta jön egy fizetős kieg.

Tinman
6-7 év az rettentő sok. Nekem GW1-be ment bele nagyon aktív 6 hónap (1 kari rettenetesen kimaxolva, healerem majdnem fullon, rangerem so-so), majd EQ2-be további 2.5, meg most a WoW-ot próbáltam ki, LVL20-ig, de utóbbi eleje nekem rettenetesen nem jött be, aztán LVL 18-20 körül már alakult és a pro-k szerint sokkal jobb lesz. Nagy kár, hogy az eleje, olyan, amilyen.

Abs. érthető, hogy az ember igyekszik elkerülni a függést valamitől, de ez eddig nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem csak küllem, de belbecs terén is nagyon rendben van, ráadásul egyelőre mindenhol azt olvasom, hogy nem P2W, hogy korrektül solozható is, na meg a lényeg, hogy nincs havidíj és már be is van ígérve egy nagy free content upgrade. Ilyenre szívesen áldoznék 15-16k körül.

Tinman
A tapasztalataidról esetleg nincs kedved írni?

zorrobomber
Én úgy módosítanám a mondatot, hogy kiszedem az újra szót 😊 -> Soha nem kezdenék bele egy mmo-ba. És hálistennek én a grind-ra eleve háklis vagyok. Egy kezemen meg tudom számolni hány MMO-t indítottam el, ezek voltak: LotR, WoW, Secret World, Old Republic. Mindegyik a téma miatt érdekelt, és egyiknél sem fogott el az "ez nekem kell" érzés. 10 percen belül uninstallt kapott az összes, akármennyire is mondta mindenki hogy ááá ez nem ooolyan MMO, ez sokkal másabb. A fenéket, mind egy grind halom időszivattyú, játsszon ezekkel az akinek 9 élete van -> vagyis a macskák! Elnézést, a Guild Wars-t elfelejtettem, abba nyomtam vagy 10 órát, de csak azért, mert azért fizettem, a többi mind trial/free volt.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.03.22. 08:37:25

dartonite
Soha nem kezdenek ujra bele egy mmo-ba.A Lineage II es a WoW elrabolt kb 6-7 evet az eletembol amit ugyan nem banok, de nem is vagyok ra buszke.Szoval tolem aztan lemaszhatnak a sarkanyok a monitorrol, koreai iskolaslanyok terdelhetnek elem VR elmeny gyanant, a budos eletben nem fognak visszacsabitani.Egyszeruen annyi tennivalo akad felnottkent hogy nem fer bele a napi 6-8 ora jatek.Casual elmenynek pedig ott a szamtalan jobbnal jobb SP RPG elmeny.
Az utolso probalkozasom a Guild Wars 2 volt, de azt is hamar abbahagytam halisten.
Játszottam bétában, meg free guest pass-szal 7 napot. Veszem is majd nemsokára. Baromi sok tartalom van benne és annyi egyedi megoldás és annyi tennivaló, hogy hihetetlen.