Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
1-et a Humbli a Sunless Sea kapcsán vont vissza, majd nem sokkal később a Windward játékomat vették el, ez a G2A vásárlás volt, de cirka 5 órán belül kaptam is a refundot tőlük, term. shield nélkül vásároltam akkor is, és most a Days Under Custody, mely egy Indiegala bundli része volt.
Hivatalos válasz:
"Seemingly the developer removed all the keys from all the Stores and we are waiting for his answer. As soon as he gets back to us we will make an announcement on the site.
Thank you."
Na most WTF??? Milyen jogon vonatja vissza a RÉG kifizetett (4 hónapja!) játék kulcsát a fostos developer úgy, hogy nem értesíti a usereket?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Még a Deathspank volt kivétel, mert azt a humoráért gyorsan végig lehetett klikkelgetni.
Lehet ugye a Diókat nyomni millió + 1 alkalommal is végig, hogy meglegyen a 10. LegkomolyabbRúnaAJátékban, hogy azt aztán beletegyük egy addig kakit sem érő páncélba, és Miszter Félisten legyen az előneve a karakterünknek, de nem kötelez rá a játék - van végjáték. Az akár sok tíz órányi grájnd ellenére is.
Én a Diablo 2 LoD-ban tartottam Bhaal runokat. Battle.net-en is. A harmadik rész (most, így írom, hogy nem rendelkezem vele) egyelőre csak a végjátékig érdekel(ne).
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.22. 14:58:32
* Diablo 1-2-3: rendelkezik végjátékkal. Pedig farmolós.
Eljutsz főbosszig, lenyomod békába = grájnd volt, farm volt addig, de megvan a katarzis, és az ending render videó.
Esetleg, kapsz egy kiegészítőt, de megint ending tartalommal.
* Szinte bármelyik*** MMO: csak grájnd van. Lenyomsz egy-egy raid bosszt, de tudod/érzed (én nem: sosem MMO-ztam), hogy a "végén" sincs vége. Kapod az arcodban fél-1 év múlva az újabb kiegészítőt. Súlyos ezrekért. Az újabb ráfüggéssel, és a hiányérzettel.
//*** = lehet, hogy mondjuk pont a Secret World, vagy mások kivételt képeznek, de hadd ne kelljen körbeírnom még.
Érzed, hogy Diablo és Bhaal újabb és újabb lenyomorításával közelebb kerülsz a félistenséghez
Egy MMO azért halott - számomra -, mert ezt grandiózusan teszi, és folyton érezteti veled, hogy ennek akár szó szerint sosem lehet vége = kapsz egy újabb területet, újabb "főellenfelet", újabb DLC/kiegészítőt
Egyrészt maximálisan egyetértek azzal, ami a #269679-ben elhangzott, másrészt:
1.) Bár nagyon rámentek az európai témára, ha megnézed a "szörnyek" megmaradtak a tipikus dél-koreai 2 lábon járó kacsacsőrű emlősök szintjén, ami totál kiábrándító.
2.) A karakterek vinnyognak, miközben a fényeffekteket szóró kardokkal/íjakkal/varázspálcákkal hadonásznak. Még egy pofon a hangulatnak.
3.) A kézműves rendszer az ilyen játékokban néhány hét alatt kiismerhető, tök mindegy hány kamu alkotóelemről beszélünk.
4.) A vég nélküli jellege miatt valóban kielégületlen marad az ember és utólag minden egyes befektetett órát bánni fog. Ez nem olyan mint egy CS vagy egy Unreal party, mivel jóval több időt emészt fel.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.03.22. 12:59:15
Amiben - látszólag - nem értünk együtt, hogy engem zavar, ha van egy jó játék, de az a bosszantó aspektusaival rontja a játékélményemet. Szerencsére mások is foglalkoznak vele, és a játélkosok visszajelzéseivel is, és ebből születnek jó esetben a hibákat orvosló folytatások vagy a modok. A játék foyltatása szempontjából nyilván álla bináris kód: vagy folytatom vagy sem (nincs is más opció, ebben mindketten kénytelenek vagyunk ezt utat járni), de a játékról való vélemény alkotás azért ennél szofisztikáltabb. Egy filmkritika sem úgy néz ki, hogy "jó" vagy "rossz", és más semmi. De biztos vagyok benne, hogy te sem erre gondoltál.
Amit viszont készséggel elismerek, hogy engem nagyon frusztrál az idő rohanása, emiatt zavar, ha bárki vagy bármi húzza az időmet. Ez a hozzászólásaim hosszából talán nem látszik, a lezárási szándékaimból, talán igen. Ettől még rászánom az időt borzasztóan időigényes dolgokra is, csak szeretem, ha okkal az (ami persze erősen összefügg azzal is, hogy tetszik-e a végeredmény, hiszen ha igen, akkor valószínűleg indokolt volt a terjengősség).
Hogy jobb lett volna más módon egy-egy játék? Lehet - de akkor, ott, azon a módon, ahogy tálalták megfelelt, így inkább az élményre emlékszem, nem arra, hogy "jobb lett volna, ha...". Vagy nem felelt meg, és átléptem rajta.
Nem világmegváltó élményeket várok egy játéktól - megvolt már, a Final Fantasy VII után a Skyrimig át maximum flashjátékokkal játszottam, mert nem éreztem úgy, hogy bármi felérhet hozzá. Most már a játék kedvéért játszom, kikapcsolódásként, teljesen vállaltan casual gamerként.
Szerencsére nem vezetek autót (és Budapesten élek), így ezzel nincs problémám.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De jó, legyen.
Élményprofiton nem számolgatást értettem, hanem azt, hogy a túltolt részek miatt elnyúlik a játék.
Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy marha jól szórkozom egy napon át, majd a végén az abakusszal kihozom, hogy nem volt az élmény/másodperc. Hanem arról, hogy jól szórakozom, leköt (ráfüggök), de ebből érzem, hogy sok a grind, már menet közben is, a végén meglátom, hogy emellett még el is ment vele az egész nap, és akkor az bosszant, mert ugye mit csinálni mindig van bőven. Ennek nyilván van több fokozata.
Sosem érezted azt egy játékban sem, hogy kevesebb grinddal jobb lett volna, annak ellenére, hogy szórakoztatónak találtad egy bizonyos mértékig azt is?
(buszon, utazás közben pedig hangoskönyvet hallgatok, mert igen, én is szédülök, ha könyvet kell olvasni mozgó járművön - de megoldottam 😊 )
Viszont ha rákényszerülsz autóhasználatra (mert mindez vidéken van, pont rosszkor megy a napi két busz), akkor ez is bukó lehet, ha vezetés közben zavar.
GW1 fizetős, de alacsony áras kiegek:
- Guild Wars Factions 2006 április, tehát teljes 1 évvel az alapjáték megjelenése után. Ha emlékeim nem csalnak olyan 5k-ba fájt.
- Guild Wars Nightfall 2006. október, tehát fél évvel később, szintén nyomott áron 5k körül.
- Guild Wars: Eye of the North 2007 augusztus, tehát majd 1 évvel később... ez az emlékeimben már magasabb áron szerepel, de jóval bővebb tartalommal is jött, 6-7k rémlik.
Szóval, aki 2.5 évre bele akart merülni úgy, hogy ne maradjon ki semmi jóból, annak 27k-ból megvolt a történet, ami rettentő baráti, 900 Ft-os havi költséggel járt csak! A WoW 3 majd 4000 Ft-os havidíja ehhez képest brutális!
Ráadásul nagyon sok játékost ismertem, aki vígan elvolt az első kieg után is az alapjátékban még bő fél évig, mert egyszerűen nem került számottevő hátrányba. Anet nagyon jól összehozta ezt akkor és bár majdnem egyszerre jelentek meg a WoW-al, de a GW mocsok jól nézett ki akkoriban, főleg a WoW-hoz képest.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.03.22. 11:13:28
Vagy az az alapelv, hogy ha már kábítószer, akkor a legerősebb azonnal ható a "legjobb"? Nekem ez a nézet nem tetszik, nem követem.
(buszon, utazás közben pedig hangoskönyvet hallgatok, mert igen, én is szédülök, ha könyvet kell olvasni mozgó járművön - de megoldottam 😊 )
Itt inkább arról van szó, hogya belefeccölt időhöz képest kevés "élményprofitot" termelt a Spelunky. Még egyszer: nem azt vitatom, hogy önmagábana játékkal "eredmény" nélkül töltött idő nem lehet szórakoztató, de amikor túlnyújtják, hiába marad még szórakoztató, függést kiváltó a végeredmény, ront az összképen, és felmerül, hogy akkor valami más kell helyette.
Van olyan, hogy van az embernek több hobbija, és valamelyiket ejtenie/jegelnie kell, mert fajlagosan sok időt vesz igénybe. Ilyenkor mennyivel jobb lenne, ha tudnáa szomszédban űzni, és nem kellene naponta 5 órát buszoznia oda-vissza. (Mondjuk én buszon olvasom vagy alszom, igyekszem hasznosan tölteni pott az időt, de van, akinek ez nem megy, mert rosszul lesz, ha olvas, illetve nem tud jól aludni.)
A havidíj ilyen szempontból nem jó, mert ott megjelenik az az érzés, hogy "ha már fizettem érte erre a hónapra akkor használjam már ki, ne kapjanak tőlem ingyen pénzt".
Ennek ellenére lehetnek jók, és van, amikor kell az extenzív mennyiség (szeretem az indokoltan 3-4 órás filmeket vagy 1000 oldalas könyveket is), de van, amikor csorbít az élményen.
A Wizardry 8-cal - de a mondhatnám a King's Bountyt is - sem az bajom, hogy nem jó a játék, hanem az, hogy 1000 ugyanolyan harcot meg kell vívni benne. Jó a harc, leköt, érdekel, de nem annyira, amennyit időt elvesz. Van még egy csomó partyötletem, így nehéz kipróbálni őket, pedig a harcok 80%-a fölösleges benne. Szívesen játszottam végig/játszanám végig újra? Igen. De bosszant már csak a tudat is? Igen. Lehetne jobb, változatosabb az élmény ezt orvosolva. Igen.
És igen, hasonló okokból voltam úgy a WoW-val is, hogy leköt-leköt, de annyira nem jó, hogy sokáig erőltessem. De ott már eleve alacsonyabb szinten volt szórakozási szektor nálam, azért más eset.
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
De a lényeg itt az, hogy - pláne MMO-knál - ez gyakran addikcióval kapcsolódik össze (nem csak aza függő, aki szomjan hal a netkávézóban), és józanodás után még inkább lelombozónak érzi az ember.
*Például akciójátékból Halo: Combat Evolved mjó ,példa erre. Ugyanazokat a szobákat ismételgeti a pályákon, végigzavar a pályán oda-vissza, akkor már nem olyan jó, mint ha nem akarta volna elnyújtani. Csak az annyiból más, hogy ez esetemben már nemcsak utólag bosszantott, vagy csökkentette a szórakozásomat kicsit, hanem effektíve emiatt csak szódával ment el a játék. Pedig egyes részei, bizonyos megoldásai kifejezetten jól voltak, de közte szenvedni kellett, ami már nem is volt szórakoztató. (Ez is meg tud esni RPG-kben, MMO-kban is.)
Kikapcsolódásról szól, amivel azért töltöd az idődet, hogy jól érezd magad. Igen, ebbe belefér az is, hogy háromszázadszor ugrasz neki a Dark Soulsban egy bossnak, vagy négyszázadszor a Spelunkynak. De az is, hogy repkedsz procedurálisan generált bolygóról bolygóra, és nézed a tájat meg az oda generált random élőlényeket. Ez a játékvilág "kirándulás" módja, az se produktív ilyen nézőpontból, hogy egy hátizsákkal elballagsz a Csóványosra, mégis jó kikapcsolódásnak számít. Ugyanúgy, mint mondjuk a barkácsolás (ami produktív).
Akár single playerként is megállja a helyét, ha azt akarja az ember, a sztori miatt megéri. aztán persze ott a végtelen endgame, ami alapvetően nagyon közösség centrikus.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.03.22. 10:23:05
[merlinw.org]
Kell a progress, hogy ne azt érezze az ember, tötlelékdolgokkal tölti az idejét. Például a Wizardry 8-at annyi idő alatt háromszor is végigjátszhatnám különféle partykkal, különféle taktikákkal, mint amennyivel egyszer sikerült, túl sokszor ismételgetve ugyanazt. És akkor még jobban szórakoztam volna.
Van olyan persze, hogy élvezi az ember, ha egy ütlő helyében 3-4 órán küzd egy pályán körbe-körbe, hogy meglegyen az áhított körídő. Velem is megesett már, a GfWL bugos szinkronizálása miatt pedig el se mentette az a mocsok 😊
"semmit nem haladt benne egy fél nap alatt, az lelombozó" - de ha jól érzed magad, akkor miért kellene haladni, vagy bármihez mérned magad? Magadnak játszol, nem másoknak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.22. 09:59:13
Oldschool RRPG-knél, jRPG-knél és MMO-knál is komoly ez a porbléma. Meg a való életben, amikor csak nő és nő a munka, de nem akar fogyni. Ilyenkor még azt sem kárpótol, ha élvezed a csille- vagy az aktatologatást <#idiota>#idiota>
A No Man´s Skyra fenem a fogam mióta megláttam, ez a Black Desert meg csak most kezd érdekelni, de nem, és nem 😄
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
De persze igaz, meg kell tanulni helyén kezelni a dolgokat, és nem rányomni a "play"-re, ha ebédidő van.
Vannak ismerőseim, akik akut WoW-szindrómától szenvedtek, mindent és mindenkit az életükben ennek rendeltek alá, családi születésnapi ünnepségeket hagytak ki egy raid miatt, meg ilyenek. Egyiküket még a csaja is otthagyta, mert tehetetlen volt ezzel szemben 😄
Kétlem, hogy ez velem megtörténne mondjuk, de ne fessük a falra az ördögöt, ennyi 😄
Különben is, a teendő-listám elég népes játékok terén, főleg, hogy jön a Dark Souls 3, a MOunt and Blade 2, a No Man´s Sky, jajjajaj. 😊
Most meg már félek is tőlük, mint a tűztől, nem merek a közelükbe menni, mert így is annyi játék van amit tolni kell, és ennyi szabadidőm már nincs.
Na ja, mocsok felnőttkor 😞
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.03.22. 09:39:17
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Abs. érthető, hogy az ember igyekszik elkerülni a függést valamitől, de ez eddig nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem csak küllem, de belbecs terén is nagyon rendben van, ráadásul egyelőre mindenhol azt olvasom, hogy nem P2W, hogy korrektül solozható is, na meg a lényeg, hogy nincs havidíj és már be is van ígérve egy nagy free content upgrade. Ilyenre szívesen áldoznék 15-16k körül.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.03.22. 08:37:25
Az utolso probalkozasom a Guild Wars 2 volt, de azt is hamar abbahagytam halisten.