Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megjegyzés volt, nem követelek tőle pontos tanulmányt vagy felmérést.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.06.11. 20:14:14
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Az más amikor a szavaival leírja milyen érzés, de az idő meg pontszám meg adatok akkor lehetne mondjuk kicsit hasonlítgatni, ha mindegyik vezérlővel több teszt lenne és átlagolni, így nem lehet kizárni a véletlenszerűséget.
Csak erre gondoltam. Nincs amúgy ezzel baj.
Mert ugye a szakaszok nem lesznek rövidebbek, ívekben ugyanugy kell menni, ha automata a váltó a gyorsulás sem változik meg.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.06.11. 19:41:43
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A két vezérlő alapvető különbsége, hogy míg az egyiknél számomra kézenfekvően, tökéletesen irányítható a kamera (X360), addig a másiknál molyolni kell a touchpaddel hozzá (STEAM).
S ahogy azt jeleztem, ez egy célzásra épülő stílusnál - FPS - komoly hátrány lehet.
És ahogy a végén írtam: NAGYON szokni kell.
Ha ezt a "tesztet" ide 1 év után írom le, aktív STEAM Controller használat után, akkor már semmi értelme nincs...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az új gépen még nincs telepített játékom ezen kliens alatt.
UPLAY - Driver: San Francisco
Már a játék indítása előtt aktív volt a STEAM Controller - fehéren világít a középső gomb, itt nem érvényes a STEAM alatti beállításom.
A játék menüje tökéletesen kezelhető vele.
Ingame viszont nem a ravaszokon van a gáz ill. a fék, hanem a gomba előre vagy hátra húzásával, és/vagy a D-paddel vezethetjük, irányíthatjuk a járművet (akár együtt a kettővel, csak akkor polippá kell válnunk).
A Touchpad újfent a kameráért felel (fel és le itt nem tudunk nézni).
Szokatlan így vezetni.
STEAM - Giana Sisters: Twisted Dreams
A játék indításkor érzékelte, hogy megváltozott a vezérlés, figyelmeztetett, hogy a Settingsben orvosolható.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A controller tökéletesen működik és masszívan reszponzív, ahogy az kell. A Touchpad enyhén mozgatja a kamerát (így tesz az X360 is). Kifogásom sem lehet.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.11. 19:14:40
Én is agyalok egy ideje a vásárláson, de nagyon vegyesek a vélemények. Írnál majd pár hét múlva is egy beszámolót (ha fogod használni)? Mindenképp tanulságos lenne, hogy érzed, miután megszoktad a touchpadet.
Amit nagyon szoktak dicsérni amúgy az az, hogy nagyon könnyen le lehet tölteni minden játékhoz a legnépszerűbb kiosztásokat.
Amúgy nagyon jó volt a teszt, thx érte!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kipróbálom azt is 😊
És az nagyon bíztató nekem, hogy elem nélkül simán kábelről is működik. Ha az x360 kontrollerem nyugdíj felé közeledne, akkor komolyan érdemes elgondolkodni rajta... vajon nem steames játékkal hogy viselkedik?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.11. 18:36:08
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amint USB-kábellel összekapcsoltam a PC-vel a vezérlőt, felvillant a fehér fénnyel visszajelző STEAM-gomb középen, és aktív STEAM kliens mellett a következő üzenet fogadott (kép):

A társítást követően testre is szabhatod a vezérlődet (képek).

Szponzorálta: Tehasut
Nem célom valamiféle szakmai teszt idefirkantása, de azért csak úgy összedobálni sem akarom a sorokat.
A csomagban a STEAM Controller dobozán kívül nem található semmi más. A doboz stílusos (képek), a kicsomagolását követően pedig ki is derül, hogy mi van benne pontosan:
* maga a STEAM vezérlő
* 1 db USB kábel (szabványos USB 3.0 apa és Micro-B apa végekkel) - a kábel a vevő dokkolóhoz és/vagy közvetlenül a vezérlőhöz is csatlakoztatható (így akkuval és vevővel vezeték nélküli az eszköz; USB-re dugva pedig vezetékes a STEAM controller). A hossza ránézésre 1,5 méter.
* az USB-re dugható dokkoló, amibe pedig a vevő kerül
* maga a vevő
* 2 darab Duracell elem
* STEAM Controller Quick-Start Guide (kék) - az elem/akku behelyezéssel, a csatlakoztatással
* STEAM Controller Product Guide (fehér) - 5 nyelven (angol, német, francia, spanyol, olasz) - benne a szokásos figyelmeztetésekkel az elemek tárolásáról, a rádió frekvenciákról, párás helyen tárolásról, a lenyelés/fulladás veszélyről, mozgásszervi betegségekről (helyes testtartás stb.), valamint a hulladékkezelésről.
A webes információ forrás: https://support.steampowered.com - STEAM Controller
Beüzemelés:
* Amint USB-kábellel összekapcsoltam a PC-vel a vezérlőt, felvillant a fehér fénnyel visszajelző STEAM-gomb középen, és aktív STEAM kliens mellett a következő üzenet fogadott (kép):
* A firmware letöltése a controllerre gyors volt (visszajelzés magától az eszköztől), és regisztrálni is lehet a profilra azt.
A társítást követően testre is szabhatod a vezérlődet (képek).
- nevet adhatsz neki (támogatja a magyar hosszú ékezeteket)
- 15-féle "Turn On Sound" (bármelyik hangot meg is hallgathatod, mint egy telefoncsengés kiválasztásakor) - ami a vezérlő hangszórójából szólal meg.
- ugyanaz a 15 hang választható a "Turn Off Sound" esetében is.
- beállítható a STEAM-gomb fényereje (és a csúszkával teljesen ki is kapcsolható)
Big Picture Mode (BPM) melletti próba
* A vállgombok hangosan kattannak, mint egy rosszabb egér bal/jobb gombjai.
* A gomba masszívan jól reagál. BPM-ben navigálásra használható.
* Az Y-X-A-B gombok a szabványos funkciókat látják el (aki használt már bármilyen vezérlőt, az tudja, hogy miről beszélek).
* A STEAM-gombbal a Főmenübe jutunk, bárhonnan.
Egy nagy kép összeállítás a spoiler mögött a dobozról, a tartalmáról (tekintettel arra, hogy az SG.hu egy hozzászólásba maximum 10 kéept enged beágyazni). Az épület belső udvarán, egy faasztalon készítettem, természetes fény mellett, hogy a lehető legjobban sikerüljenek a képek (lekicsinyítettem őket).
Játék melletti próba
Autóverseny
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"GRID 2" - STEAM
==================
//3 körös "Custom" verseny, Indianapolis, könnyű ellenfelek ellen, Ariel Atom.
Elsőként X360, majd STEAM Controller.
* X360-al lefutott tesztversenyt követően helyeztem üzembe a STEAM-vezérlőt, a korábbi kihúzásával (replay alatt)
* A játék azonnal jelezte, hogy STEAM Controller került üzembe helyezésre.
1. futam - X360 vezérlő - (képek)

~40 perc szünet (ami nagyjából a STEAM Controller leírásával, fényképek készítésével telt)
2. futam - STEAM vezérlő - (képek)

Elmondható, hogy - SZÁMOMRA - a STEAM vezérlő jobban reagál gyakorlatilag minden akcióra, ami egy arcade autóverseny során. Problémát a jobb oldali Touchpad véletlenszerű megérintése okozhatja a játék során, mert az - ebben az esetben - a járművünk körüli kamerát mozgatja, és diszorientációt okozhat verseny közben.
FPS
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Zombie Army Trilogy" - STEAM
==================
//"Horde" mód, "Waves of Despair" pálya, "Cadet" nehézség (hogy legyen idő a vezérlőkkel való matatásra célozgatásra)
Elsőként X360, majd STEAM Controller, végül a PC Master Race vezérlő.
* X360-al elhalálozás után helyeztem üzembe a STEAM-vezérlőt, a korábbi kihúzásával (eredmény mutatása alatt), majd replay. A STEAM Controller azonnal jelezte, hogy üzemre kész.
1. próbálkozás - X360 vezérlő - képek)
~5 perc szünet (fórumozás)
2. próbálkozás - STEAM vezérlő - képek)
3. próbálkozás - egér + bill (kép)
(képek)
X360-al:
STEAM Controllerrel:
PC Master Race vezérléssel még az 1. hullmáot is teljesíteni tudtam:
Sajnos, a STEAM vezérlő touchpadjét szokni kell. Ugyanis, a touchpad mozgatja a kamerát, aminek pontos mozgása egy FPS-ben létfontosságú. A képek önmagukért beszélnek.
A vezérlő gombjai amúgy itt is nagyon reszponzívak. A vezérlő alján lévő marok trigger például a "kapáslövés" funkciót kapta hirtelen.
Mit bizonyítottunk be? Azt, hogy számomra az FPS-ek továbbra is elsősorban egérrel és billentyűzettel fekszenek.
4X
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Endless Legend" - STEAM
==================
//Játék betöltődése vezérlők nélkül.
Majd elsőként az X360 vezérlőt aktiváltam. Reakció: semmi.
Ezt követően jött a STEAM vezérlő. Reakció: a touchpad átvette az egér szerepét, de amúgy (elsőre) semmi.
Aztán elkezdtem monden gombot nyomogatni, és végül kiderült, hogy a JOBB ravasz vette át az egér bal egérgombjának funkcióját. Eléggé érdekes elgondolás.
A kamera mozgatható a gombával, és a touchpad-irányította kurzorral a sarkok felé húzva, de a D-pad utánzattal is.
A vállgombokkal lehet ki/be zoomolgatni.
Az "A" gomb lett a "középre, az aktív egységre" ugrás
Az "Y" gomb mutatja meg a tile-ok hasznosíthatóságát
Bal ravasz + kurzor = egységek mozgatása (mozgásútvonal kijelölése)
stb.
A játék irányítása a STEAM vezérlővel szokható volt, és a touchpad itt jól vizsgázott. Továbbá érdekes élmény volt egy 4X játékot vezérlővel irányítani.
Hack 'n' Slash / Akció RPG
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Grim Dawn" (v1.0.0.4) - STEAM
==================
Majd elsőként az X360 vezérlőt aktiváltam. Reakció: a játék felismerte, és használható is volt.
Következett a STEAM Controller. Reakció: semmi, zéró, nada, nothing. Meg se mukkant, a kurzort nem tudtam egyik gombbal sem mozgásra bírni, és semmi sem reagált.
A STEAM vezérlőt aktívan hagyva, a játékból teljes kilépéssel és annak újraindításával viszont életre kelt a cucc - a STEAM felugró ablak jelezte is a testreszabott eszköz jelenlétét. Ezt követően minden flottul működött.
A STEAM Controller esetében a Touchpad felelt a kurzor mozgatásáért, és a BAL ravasz felelt meg az egér bal egérgombjának, vele tudtam aktiválni a menüpontokat.
A karakter mozgatható volt a gombával (ebben az esetben a kurzor eltűnik és a Touchpad felel a kameráért), és a Touchpaddel egyaránt. Utóbbi esetében kétféle módon:
1 - Touchpaddel a kurzor mozgatása a kívánt iránypontra, vagy tárgyra, ellenfélre, NPC-re és a BAL ravasszal a parancs kiadása
2 - Touchpaddel a kurzor mozgatása és egyúttal a Touchpad kívánt oldalának lenyomása.
Mozgás közben eltűnik a kurzor, és így nem tudsz támadni az ellenfelekre. Ilyenkor kénytelen vagy egyet kattintani a Toucpaden, megjelenik a kurzor, és a paddel azt a ellenfélre igazgatva a BAL ravasszal már támadhatod. Ha újra megmozdulsz, akkor kezdheted az egészet elölről 😞
"Gauntlet - Slayer Edition" (v1.0.0.4) - STEAM
==================
A játék még a Főmenü előtt rákérdez, hogy kívánunk játszani - vezérlőkkel, vagy billentyűzet + egérrel. Ez amúgy módosítható a Főmenüben is.
Elsőként az X360 vezérlő került az USB csatlakozóba. Reakció: a játék felismerte, és használható is volt. Flottul működött.
Kihúzva az X360-ast a játék jelezte, hogy nincs csatlakoztatva vezérlő, egérrel elfogadva a figyelmeztetést a játékmód választás képernyőre kerülve, csatlakoztattam a STEAM vezérlőt. Reakció: azonnal működött, és tökéletesen működött.
Az elindított Campaign pályán is tette a dolgát. Más dolog, hogy én meg egérhez vgyok szokva az efféle játékokban, így viszonylag gyorsan elhullottam 😊
TPS / Akció
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Batman: Arkham City" - STEAM
==================
Most bonyolítottam a dolgon. A játékot egészen a kampány folytatásáig, azaz egy állás betöltéséig egérrel irányítottam, aktív vezérlő nélkül.
Majd a pózoló Batman mellett váltottam irányítást, először az X360 bekapcsolásával. Reakció: természetes módon a vezérlő azonnal működőképes lett, és a játék is használta, mint az álom.
A Batmaneket ráadásul amúgy is csak ezzel az eszközzel játszottam, így a STEAM vezérlő bizonyításának megítélése könnyebb lesz.
STEAM vezérlő USB-be bedug, eszköz zenél, játékban pedig tökéletesen működik... csak már megint a Touchpaddel irányított kamera.
A végtelenségig lehetne folytatni a dolgot.
Egy rövid összefoglaló, a szubjektív véleményemmel:
Elemes (azaz vezeték nélküli) módban nem próbáltam ki, de biztos vagyok benne, hogy gond nélkül működik úgy is.
Az eszköz tökéletesen fekszik a nagy kezemben. A vállgombjai hangosak, ahogy azt már korábban írtam. A két plusz ravasz gomb a vezérlő hasán szintúgy kattog, ahogy a D-pad utánzat, és a Toucpad is lenyomható 360 fokban, a visszajelzésük hangos (hogy a júzer hallja is). Az eszköz fényesebb felületei nem ujjlenyomat csapdák, és az eddig tapasztalatom az, hogy nem is izzad úgy bele az ember kezébe, mint a Microsoft-féle.
A gomba feje érdes, és nem csúszik meg olyan könnyen, mint az ellenlábasé.
Az YXAB gombok - sajnos - az eszköz alsó felé lettek elhelyezve, ami miatt a rövid ujjakkal megáldott játékosoknak kényelmetlen lehet, és még nekem is okozott gomb-félrenyomásokat, a szokatlansága.
A vezérlő használatakor a STEAM-es overlay színe és mérete is megváltozik (kék). A STEAM gomb funkciója értelemszerű. Rezgés funkciót nem találtam, pedig a játékokban bekapcsoltam (lehet, hogy csak én vagyok béna).
Fpocoknak köszönhetően a chat-et is kipróbálhattam a cuccal.

A képen látható betűket (ékezet nélküli szöveget) a controller bal és jobb oldalán lévő érintő padokkal lehet kiválasztani és a BAL ill. JOBB ravaszokkal beilleszteni azokat (szokni kell). Eléggé nehézkes volt számomra, én ugyanis egyrészt nem vagyok valami nagy SMS-ezgető, és okostelefonom sincs, mellyel - gondolom én - ez könnyedén begyakorolható lehetett volna az elmúlt években.
Röviden: nekem tetszik a STEAM Controller.
A touchpadet NAGYON szokni kell, nagyon.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.11. 18:27:09
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Parasite Eve 2, best game EVER!
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Batmant valamiért alapból 4kba rakta a játék, nem tudom miért. Mindent bekapcsolva 45-60 között ingázott a számláló. 1080pben meg akkor atomstabil.
(sry elfelejtettem. Remélem azért ez a komment még befért.)
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.06.11. 05:58:23
Adversus solem ne loquitor
Így utánaolvasva annak rossz ez, aki belül szokta nyomni a shouldereket és most megnéztem és ott tényleg nehéz lenyomni őket, szóval aki úgy szokta fogni a kontrollert, hogy majdhogynem belülről kifele nyomja a shouldert az tényleg kerülje nagyon messzire ezt a régi fajtát, egyszerűen túl nagy erő kell lenyomni.
Aki viszont ráfekteti már-már oldalról az ujját, mint én is, annak szerintem teljesen tökéletes.
Aki pont középen nyomkodja annak so-so, egy picit nagyobb erőt igényel, de nem zavaró.
Tudok bele elemeket tenni és van rajta connect gomb.