Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Más lehet én soha....maximum ha 5 euro lesz az áruk amit MS Store miatt kétlek.

Next PC upgrade: 2022

darkSectorxxx
Ugyanezt írtam szerintem. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

1. Nem hinném, hogy ez lenne az oka.
2. Arról volt szó, ha van egy multiplat cím, akkor azt pc-n preferálják játszani többen. Ezt a nagyjából megbukott játékból szedett adatokkal szerintem csúnyán meg is cáfoltuk.

Multiplat és konzolon tolják többen. mert sokan jobban szeretnek konzolon játszani ilyen egyszerű.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Tinman
Nem gond, hogy a konzolokba is innen szállingóznak már át a GPU-k?

Úgy nézz a 900-as szériára, hogy kis szerencsével 1.5 év múlva elkészülő konzolban benne lehet :-) Nem a konzolok mutatják már az utat, hanem a PC...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Hát nekem van egy ilyen gyanúm, hogy sokan kapnak az alkalmon, az xbox mostani árából szép gépfejlesztés futja. 😄
Lehet most itt gondolok egyes magamra is, mert nem kizárt hogy egy Gears 4-et játszhatnék win10-en is ennyi erővel.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.06.13. 21:52:34

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Totti5
Gépenként több megy.... COD, GTA, BF meg a többi. Sok sok sok nayon sok millió/platform. Az összeladás meg csilliárdok....

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Kösz a felhomályosítást neked is és Darknak is.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fpocok
RIP No Man's Sky

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
"Sok multiplat játék nagyobb eladásokat generál mint az exluk többsége."

Ez most irónia akart lenni? Még jó, hogy több megy el abból a játékból, ami HÁROM vagy több platformra kijön, mint amelyik csak egyre! Ez excluk célja a nyilvánvaló profittermelésen kívül a HEZITÁLÓK és az ÚJ vásárlók bevonzása, mert csak fanboyokkal nem lehet a mennybe menni, persze az ő igényeik is ki vannak elégítve bőségesen 1-1 ilyen excluval.

"Annyira ebben az exlu buborékba vagytok, amiből nem láttok ki hogy döbbenet. Ha exlu akkor konzol, ha nem akkor alanyi jogon gémerPC."

Vannak PC exclu címek is, rengeteg olyan gamert ismerek/ismerünk, akik csak és kizárólag azért tolja PC-n, mert ott a WoW, a CSé, meg a LoL, meg a Dota. Ezeknek nem lehet eladni konzolt, ha megfeszülsz se. Ellenben a szélesebb látókörű gamert be lehet húzni exclukkal és ha már ott van, be fogja próbálni a kevésbé ütős konzol címeket is, hajrá, pöröghet a bolt... Ezért nagyon fontosak az excluk! A sw adja el a hw-t, ez mindig is így volt és nem csak a mennyiség számít...

Ellenben igen, a Sony és az MS is kezd lassan ráébredni, hogy lemaradtak. Gyenge launch, megváltozott piac, elmaradó excluk, közben a PC meg kilőtt az űrbe. Örülhetsz neki, hogy lépni most az MS lépett előbb és menti ami menthető.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
És az a vicces hogy ez szerintem AMD-nél az 5xxx-es széria után ugrott meg, azután én csak arra emlékszem, hogy félrenézek 1 másodpercrig visszafordultam és már az én gépemben a 6xxx-es kártya volt.

Totti5
Már megint túlgondolod. Az MS belsős címek nyilván az MS hatásköre. Azt hogy az FF mikor mire jön azt a Square dönti el, semmi köze ahhoz az MSnek és a Sonynak és a PCnek ( Steam ).

Miért? Mit tudsz, amit én nem?

Pc-sek nehezebben nyelik le a szart. Meg az árazása is elég nevetséges volt. Warezre nem foghatod mert az ennél nincs.
Így van...1 éves technológiájú 970-em volt nemrégiben...Maholnap dobhatom ki a picsába, mert most megint akkorát ugrottunk, hogy ha most vennék ugyanennyiért VGA-t, akkor 1070-et vehetnék, ami titanx verő technológiában és sokkal erősebb, mint a 970. Eszméletlen a fejlődés

darkSectorxxx
Ezek szerintem amiket átdob a Microsoft, azok a címek amik hozzá tartoznak, ők döntenek hogy merre meddig, szerintem a Tekken 7 meg FF-nál az ottaniak döntése hogy fejlesztenek Xbox-ra is.
Ha érted mire célzok, én másra nem tudok gondolni.

Totti5
FF és Tekken első körben konzol only. Biztos lesz később PC, az FF 100%.

Nem tudok, annyira nem merültem bele a dologba. Ha fut minden az csak azt jelenti, hogy +1 érv a win10 mellett.

darkSectorxxx
Azok nem Microsoft játékok. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.06.13. 21:45:16

Totti5
A helyzet az hogy 2013ben nekem meg volt a sok sok élmény, láncs. Neked meg most sincs és már nem is lesz. Ahelyett hogy örülnél hogy neked mennyire jó, már megint valami ellen kell menni.... érthetetlen. Basszus csupa csupa jó dolgot kaptál ma te is. Kell ennél több?

Botond
Már hogy lenne ez a lényege? 😄 Azt ne mondd már, hogy azért van a pc, hogy folyton cseréljük benne az alkatrészeket, mert még a végén elhiszem! 😄 Az 1080ast nem azért vetted, mert alig várod, hogy lecserélhesd, hagyjál már a hülyeséggel!
Final Fantasy-t például nem említették, ahogy a Tekkent sem. De jöjjön csak minden én csak örülnék neki.

darkSectorxxx
Azért még így is többet kibír, de ezzel az a baj hogy mihez képest számítod?

Mert kijön egy új?
Mert leállnak a támogatással?
Mert a látvány elér (technikailag) egy határt?

Melyiktől számoljuk? 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.06.13. 21:44:28

darkSectorxxx
Ez a mai naptól fog változni!

Fpocok
Kivéve, hogy a PCnek PONT EZ A LÉNYEGE. Konzolt meg csak megveszed és tolod...

Nagyon jó példa erre a Star Wars Battlefront: Pc-n van nagyjából 5-6000 (statisztika alapján jelenleg 4600, napi csúcs 5600 volt) állandó játékos, xbone-on jelenleg 16000 (napi csúcs 19000), ps4-en meg 25000 (napi csúcsa 29000).....

Akkor hogy is van ez az exlukkal, meg multiplatban a pc a favorit dologgal? Valahogy én nem látom a pc fölényét, sőt ....BAromira le vagyunk maradva játékosszámban. Pedig multiplat cím...Most akkor mi is van? :-)

darkSectorxxx
Na ezaz, a pc hardvereket is szarják évente, régen ilyen nem volt.

Botond
Miért lenne szánalmas? PC-t meg két évente cserélni kell az egérpad kivételével. Mióta vagy Angliában? Azóta mennyi mindent cseréltél a gépben? Hanyadik VGAd van pl?
Konzol a budget kategória, nézz már a VGAdra mibe került, na abból pont kijönne egy x1+kinect+FHD tv a gyerekeimnek, oszt elvannak évekig.
benőmenő
Ez nem lemaradás. Anno a GFWL versenyben volt, de az emberek döntöttek és be is bukott. Most egy gémingre még alkalmatlanabb store-t erőltetnek, ami egy az egyben egy mobil alkalmazás bolt. PC-re.
Totti5
GeForce 900 meddig tartott? ( 2014 ) itt van már az új. Szánalmas?

darkSectorxxx
😄

darkSectorxxx
Ez így van.
Persze Sony még várhatna.

darkSectorxxx
Na ebben értünk egyet, így van, ez egy genváltás, mindegy ki mit mond, a Sony is vált, csak másképpen tálalják, nem merik kimondani egyértelműen!

Közelebb hozták a genváltást.

Tinman
Így van. A soványka launchkori ígéretek és címek, nagyon lassan szállingóznak. Mi motiváljon egy gamert másik konzol/hw vásárlásra, ha nem az olyan címek, melyeket csak az adott hw-n érhet el?

A kényelem? Persze, nyilván! De ez a PC már nem az a PC, ahol jumperelni kellett IRQ ügyben...

Fpocok
Amúgy lehet csavarni a szavakat, de ha jövőre kijönnek az erősebb konzolok, akkor gyakorlatilag jön a következő generáció. Meddig tartott akkor a mostani? 4év? Szánalmas.

darkSectorxxx
A scorpio olcsóbb lesz mint egy vga ami annyit kisajtol magából, nem lesz gond az ár értékkel. 😊

Na azért ehhez tegyük hozzá, hogy manapság már egy korrekt gamer pc (mondjuk közepes erősségünek és értsük rajta azt, hogy monitoron és gépházon kívül minden belsőség....rendes proci és egy korrekt vga csak nagyjából 100k ) összepakolásához lehet nem elég 100-120 000 ft, mint amennyiben egy konzol jelenleg kerül.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.06.13. 21:37:43

Totti5
Következő Xbox biztos drága lesz + VR + 4K TV. Ez igen drága így egyben. Mellette lesz az ellenkezője a filléres Xbox One. Jócskán 100 ezer alatt. Nagy a szakadék. Szépen mennek 2 évet párhuzamosan jön mindenre minden, aztán csökkenni fog a gép ára, elmarad a One verzió, elérhető lesz az "új" gép. Kissé suta megoldás, mert 2 gent ( vayis gépet ) kell egy ideig futtatni, de azzal semmi gond hogy a kurrgennek 2018 végén vége. Az lett volna a normális, csak most sietés van meg egymásra licitálás, 4K, VR....

Tinman
De nem ám... 1.5 év az pont arra elég is lesz, hogy kijöjjön egy újabb brutális GPU generáció és szokás szerint a "konzolok" megint hátul zárják majd a sort, az MS meg diadalittasan veregeti a saját vállát, hogy ejj de jól fogy a warez Win10-en a cracked Geow4.exe.

Szvsz: Nem az MS store-t kéne erőltetni, hanem a behódolást a Steam felé. MS! Lemaradtatok heló! Csatlakozzatok ehhez a lomha, de rettenetesen zsíros lófüléhez, vagy mentek már megint a levesbe...

darkSectorxxx
Mondj régi játék címeket és megcáfollak. 😊

darkSectorxxx
Minden megjelenik mind3 Xbox gépre.....

Igen butitás lesz...ez a baj ezekkel, most butítás lesz, régen kihozták a maxot, és ezt húzták PC-re.
Ez most akár negatív is lehet.

Tinman
Ha van rá sw kínálat, lesz rá kereslet is. Fogalmam sincs mennyire vonzó kínálat a PC-n csak pár dolláros játékok garmadája a konzol store-ban, ha nincs sok ász exclu, amiket ha megveszel 1.5 évig fel sem kelsz a konzol mellől. Volt ilyen? VOLT HÁT! És az MS-nek is sikerült az X360-al...

Olcsó(bb) gamer célra régen azért mentek el a konzolok jóval könnyebben, mint egy PC, mert egyrészt olcsóbban és egyszerűbb módon kínáltak a gazdag lineup-ot, másrészt mert komolyan vehető technikai újításokat hoztak el a nappaliba, harmadrészt a lemezes játékok piaca virágzott. A digitális disztrib azonban csúnyán átírta a szabályokat... na meg a Steam és társai is.

Én már megtörtem. MS most felsorolt jó néhány játékot, amiért én áttérnék Win10-re: Gears 4 (akkor már a régebbi részt is megnézném), Forza 3, State of Decay, Scalebound, Dead Rising...Mondom ha bedobnak egy Red Deadet, akkor még hamarabb átpártolok.

Egyébként pont a minap szoptam win7 updattel (nem akart az istennek se működni...Havernak telepítettem újra a gépét win 7 x64)...Kínszenvedés volt és így is csak részeredményeim vannak. Szóval minden oldalról tolna a win10 felé. Már csak az időnként felbukkanó kompatibiliítási gondok taszítanak (régebbi játékokkal azért bőven gond van még időnként win10-en, de cáfoljatok meg nyugodtan).

Megértem a kételkedésed. Ami kicsit koporsószöget verhet ebben az egész elképzelésbe az az odavissza kompatibilitás....Azt még aláírom, hogy a xbone játék megy Scorpionon, de a Scorpionra szánt játék hogy fog menni Xbone-on....Ott azért jelentős lesz a butítás azért, hogy Bone-on fusson, vagy eleve nem is olyan erős a Scorpion mint ahogy beállítják most.

Meglátjuk.

Fpocok
Ráadásul másfél év még, addig nem fog megállni a teknika.

Voltan
Illetve csak abban az egy esetben, ha a konzol 250-300 k körül fog mozogni. Ezt azonban szerintem nem merik meglépni. A másik eset, hogy a konzol marad a mostani árak környékén, viszont cserébe a játékok 25-30k körül fognak kijönni. Mindkettő öngyilkosság.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

+ AMin meglepődtem, hogy ha mindkét rendszerre elérhető a játék, akkor elmented xboxon és tolod tovább pc-n... Ez milyen elmés megoldás már...Zseniális. Az egész új elképzelését a cross platformra építi az MS. Egyébként ez az egész arra megy ki, hogy minél többen használják a Win10-et pc-n. Szóval most kicsit azért tűnik úgy, hogy csökkenek az exluk xbone-on...A gyakorlatban ez inkább azt jelenti, hogy már a pc-ken is az xbone rendszere fog menni. Tehát én inkább azt mondanám az Xbox exlu cuccok ezentúl már xbox és win10 exluk lesznek (azért a pc-sek nagy részét ezzel jelenleg eléggé kizárják, mivel hiába MS win7 és win8-on ezek nem lesznek elérhetőek.

Aki csak játszani akar annak még mindig a konzol lesz talán a jobb alternatíva főleg ha a pc-hez egyáltalán nem ért.

darkSectorxxx
Már most beadtátok, csak még nem tudtok róla. 😊

Tinman
Viccen kívül: Ez most nem hw off? Ha nem, akkor reagálnék rá.

Elhiszem, hogy a legerősebb konzol lesz, hiszen a fejlődés nem éppen jelentéktelen az ájti terén, de a 3 éves konzolokhoz képest nyilván nem nehéz erősebbel kirukkolni abban a 2016-ban, ahol az okostelefonok is már 8 maggal és 4 GB rammal kényeztetnek.

"Ha 4k-ban képes normális framen megmozgatni játékokat meg VR játékokat is akkor nem lesz gyenge vas az tuti."

Borítékolhatod 4k-ban a 30 framet és a néha beesős 30-at. Csodák nincsenek, megmondtam a Steam machine-ál is :-/

Voltan
Ebben van valami, az egyetlen konzol, amit vettem-és még mindig megvan- az az Xbox 360. Anno a GTA4 miatt vettem meg, és egyébként azóta is előveszem, a Red Dead miatt, mert az számomra valami orgazmikus élmény a mai napig 😊 De akkor még más szelek fújtak, több volt az exklu cím, illetve pontosabban a PC volt kicsit mostoha szerepben. Ezzel az új generációval sokkal inkább nyitottak a PC felé már, és egyre inkább minden kijön mindenre. Az a pár igazi kizárólagos cím pedig, ami van meg számomra nagyon kevés érv ahhoz, hogy új konzolt vegyek.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Fpocok
Nem fog 4kban tolni semmilyen játékot. Erre most merek egy nagyobb összegben fogadni.