Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csakis Steam-re... még jó, hogy nem vettem meg a gagyi PS4-es verzát :-D
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Red Dead Redemption 2 for PC will also be available to pre-order at the Epic Games store, Greenman Gaming, the Humble Store, GameStop and additional digital retailers starting October 23rd with a pre-order bonus of 25 Gold Bars for Red Dead Online.
Red Dead Redemption 2 for PC will also be available to purchase on Steam this December.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2019.10.04. 18:35:13
Itt a bejelentés
Valami fekete gépünk volt mikor kicsi voltam, amíg el nem lopták, ilyen fém kapcsolóval lehetett rajta a játékok között ugrálni. Volt valami 2 pixelből álló boxolos erre emlékszem. Meg pár helyen komodoroztam ismerősöknél de egy game sem volt olyan szinten hogy ajnározzam őket. Hunck Back arra emlékszem még abban isten király voltam , meg az aztek abban is.
Next PC upgrade: 2022
28-30 éve mivel toltad? Csak azért, mert ilyenek voltak ám akkoriban, nem volt se Crysis, se CoD.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
De simán végigjátszom (és a helyén tudok értékelni) olyan játékokat, amikkel annak idején nem játszottam (pl. Eye of the Beholder).
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Dehá' ez egy retro konzol... nyilván nem a Crysis 3 lesz rajta, hanem a Sega MD kínálat java, amit törve majd végtelenre bővíthetsz. Pl. a Sonic-ok, Ecco, Golden Axe, Phantasy Star bajosan fosok, sosem voltak azok. Ellenben régi címek, mer', hogy ez egy retro konzol :-D
25.500 Ft
Játéklista: (Nyilván törhető lesz 1-2 hónapon belül!)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Alisia Dragoon
Altered Beast
Castle of Illusion Starring Mickey Mouse
Castlevania: The New Generation
Columns
Comix Zone
Dr. Robotnik's Mean Bean Machine
Dynamite Headdy
Earthworm Jim
Ecco the Dolphin
Eternal Champions
Ghouls ‘n Ghosts®
Golden Axe
Gunstar Heroes
Kid Chameleon
Landstalker
Light Crusader
Mega Man®: The Wily Wars
Monster World IV
Phantasy Star IV
Probotector
Road Rash II
Shining Force
Shinobi III: Return of the Ninja Master
Sonic Spinball
Sonic the Hedgehog
Sonic the Hedgehog 2
Space Harrier 2
Street Fighter II’®: Special Champion Edition
Streets of Rage 2
Strider
Super Fantasy Zone
The Story of Thor
Thunder Force III
Toe Jam & Earl
Vectorman
Virtua Fighter 2
Wonder Boy in Monster World
World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck
Plus 2 bonus titles:
Tetris®
Darius
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.04. 13:07:03
Természetes, és szinte érthető jelenség.
Én 1997-ben játszottam az 1. és 1998-ban a 2. résszel... az állunkat kerestük.
Nem 2020-ban kellett volna ilyen klasszikus (és a mai játékokat meghatározó) címmel kezdeni.
És megfordítom: én is sugárban hányok az 5 pixeles kockából álló, 80-as években megasiker címektől... 2020 közeledtével...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mint mondtam a Legend tényleg baromi jó volt, rengeteg utazással, tényleg mint egy Indiana Jones film (még akkor is ha a sztori nyögvenyelős volt). Az Anniversary-ból végre megtudtam az 1. rész történetét és tényleg nem volt rossz (bár jóval könnyebb volt, mint a 96-os eredeti). Az Underworld nekem nagyon nem tetszett, rengeteg bug maradt benne (bár állítólag ez "csak" a PC-s + XBox verzióra igaz, gondolom te más konzolon játszottad, így a DLC-hez is volt szerencséd).
Ezekkel a madártávlatos átmeneti TR-ekkel nem játszottam.
Pedig nekem úgy tűnik, hogy nagyjából egyetértünk, a 2. és 3. részt leszámítva 😊
A legtöbb ember akivel beszéltem, érdekes módon a Legend-nél kapcsolódott bele a TR sorozatba és számukra a régiek annyira avíttnak és csúnyának tűnnek, hogy már ki sem próbálnák (amit részben megértek).
Persze, bár azért egy Super Marióval való összehasonlítás nem annyira jogos 😊
Az 1. Tomb Raider-nek egyébként volt - egy Indiana Jones-ra hajazó - sztorija (annak idején jónak számító játék engine-es átvezetőkkel és filmbetétekkel) és tényleg az Anniversary kellett hozzá, hogy megértse az ember miről is van szó. Tényleg csak az volt a kár, hogy jegyzetek nem szerepeltek benne és nem volt benne dialógus, csak kb. hörgések meg vicsorgás.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Baromi jó képeket is lehetett lőni belőle - én mondjuk csajjal nyomultam.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Én ilyen felülnézetes arpg-vel ezelőtt még nem találkoztam ahol ennyire a storyn van a hangsúly, ráadásul elég feszes ez a történet és végig tolja az embert előre. Azon is meglepődtem, hogy a mellék karaktereknek volt normális személyiségük, ráadásul a játék át is tudta ez adni. Jók voltak a szinkron hangok, nagyon hangulatosak voltak az átvezetők és még az endinget befolyásolód a/b döntések is vannak benne.
És milyen jó lett volna, ha mindezt a rettenetes UI és irányítás nem vágná haza😄
2012 óta csücsül a steam könyvtáramban, sőt ezt még a Skyrimmel együtt vettem meg dobozosan, de mindeddig kb kétszer volt feltelepítve és mindkét esetben 30p-1óra útán feladtam. Amint újra nekiálltam rögtön eszembe jutott, hogy miért😄
Normálon álltam neki, de valami iszonyat nehéz volt a játék, nyilván ehhez a borzasztó irányítás nagyban hozzájárult, na meg az, hogy én a szerencsétlen közelharcossal játszottam aki a játék 90%-ban nonstop hátrányban van.
Az irányítás annyira felcseszett, hogy végig negatív véleményt akartam adni a játéknak, egészen a lezárásig így voltam vele, aztán az meglepett, hogy kapott egy olyan lezárást, na meg ott esett le az is, hogy azoknál a bizonyos questeknél a döntéseknek tényleg van kihatása az egész történetre😊 Ezzel rögtön átcsapott a véleményem pozitívra a rettenetes irányítás ellenére is.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Lara irányítása kicsit fura, "csúszkálós" (annyira nem vészes, mint pl. az Uncharted 1-ben Nate, de a feladványok is precízebb mozgást követelnek), de annyi féle player által előhívható mozdulata van, amit azóta se láttam ilyen kalandjátékban.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.10.03. 23:23:45
De annyira jó emlékeim vannak róla, hogy szinte kedvem lenne újratolni ^^
Aki nem tudná: Battle Royale Tetris. Nem. Nem viccelek :-)
+1
Iszonyú eredeti és szórakoztató game. Tudom, nem ugyanaz, de gyakorlatilag belebuzultam a Tetris 99-be. Mikor bejelentették Nintendo Direct-en, tiszta poén volt, a megtestesült meme, de mégis hihetetlenül addiktív cucc.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
A Chronicles + Angel of Darkness-el már nem sokat játszottam, nem kötöttek le.
Ellenben a Legend, Anniversary, Underworld + DLC-k viszont igen, olyannyira, hogy nem csak, hogy letoltam őket, de valamilyik részt emlékeim szerint 2x is lenyomtam. (Talán XBOX360-on az Anniversary-t... de lehet, hogy a legend volt az.)
Viszont az Underworld-nél éreztem azt leginkább, hogy ez a helyes irány! Kifejezetten élveztem minden percet, nagyon tetszett és a DLC-k is jók voltak.
A Guardian of Light is lement, jópofa kis mellékzönge volt, szerettem, de valamiért mégsem néztem meg a mai napig sem a Temple of Osirist. Nincs rá magyarázatom.
A Lara Croft Go nekem teljesen kimaradt. Ellenben a TR 2013 + DLC-k, valamit a Rise of The Tombraider + DLC-k lementek és örültem az UC-s iránynak.
Szóval ja, szerintem is rendkívül szélsőséges a TR játékok minősége, de hát emögött ugye elég jó okok is megbújnak. Pl. a 3-4 rész esetében már brutál nyomás volt a kiadó részéről a fejlesztőkön, a Darknesst csúnyán össze is csapták.
Az 1-2-2 Gold-3-3 Gold: zseniálisak voltak. Nélkülük nem is koptatnám itt a billentyűzetet... nem kizárt, hogy sosem szoktam volna PC-re, hanem (jó esetben) mobil, vagy konzol koca gémer lennék, és a (az akkoriban is vágyott, mostanában legalább néha művelt) zene kötötte volna le minden szabad percemet...
A Tomb Raiderek (különösen a "kooperatívban" leküldött 2. rész), később az Age of Empires 1, és a Diablo 1 voltak azok az erők, amik a játékok felé csaltak.
A TR sorozatból már nem szerettem a későbbieket annyira, mint az említetteket. Pedig mindegyik megvan, némelyik dobozosban. Aztán a 2013-as résszel kezdődő trilógia visszatért a régi dicsfényhez, modern köntösben --- és miközben a "rajongók" ríttak a kevés kihívás miatt, az új narratíva, és a játék puszta létezése maga volt a csoda, és a 2 további folytatás nem okozott csalódást.
Röviden: sem a régiek, sem az újak nem voltak olyanok, mint ahogy lefestetted őket.
//Hint: ez is csak egy vélemény.
//Szerintem, nem érdemes közölni a régiekről alkotott véleményedet a STEAM-en: a régi motorosok lázadni fognak, az újak semmit sem fognak érteni belőlük.
Annyit akarok mindebből kihozni, hogy nem csoda, hogy akkor untál bele. Én mindegyiket végigjátszottam (kéne is írnom 1-1 kritikát róluk steam-re, de ott egyik sincs meg, csak lemezen) és bizony több nyűg volt, mint élmény, természetesen az eredetit leszámítva. Érdekes módon az Angel of Darkness minden hibája ellenére (volt egy pár, a legnagyobb az, hogy pl. nincs befejezve) jobban tetszett, mint a TR 2, 3, 4, 5.és a Tomb Raider Legend számomra a 2. legjobb TR a 96-os után.
A 2013-assal és az azután következőkkel még nem játszottam.
A német szinkronról többek között azért vagyok jó véleménnyel, mert annak idején láttam (pontosabban hallottam) a Tomb Raider-t (a 2013-ast), vagyis Larát németül Nora Tschirner (német színésznő, az egyébként finoman szólva is feledhető Fülenincs Nyúl sztárja) hangjával és bizony meglehetősen kellemes volt, vetekedett az eredetivel.
Értsd jól: Az eredeti ötletek jók, kellenek, imádom... de azt tudni kell tálalni is! Azért te se szívesen ennél kaviárt egy pocsolyából nem?
A Call of Duty single-ök 1 patront hidd el megérnek. A multival kapcsolatban azt tudom neked mondani, hogy CoD mániás rendőr haver függése alapján vannak mediocre és elég jó részek. Nemtom, nem multizok, nem érdekel.
A Tomb Raider meg mi tagad? Kikapcsol és szórakoztat. Kedveltem a régi kissé hc Tomb Raidert, de kb. a 4. részre eluntam. Örülök, hogy Uncharted infected lett és várom, hogy a Shadow is értelmesebb áron legyen és tolhassam.
Ellenben 2018-ban ilyenért 10€-t elkérni, mint a Minit az k. gáz. Értem az indiet, van millió remek indie cucc, ami nekem is nagyon bejön, sőt nagy kedvenc, de az ilyen számomra sértés. Nem azért lélegzem együtt az iparággal cirka 35 éve, hogy visszazuhanjak oda ahonnan jöttem, egészen a Pong-ig. Szerintem ilyen küllem kiadni valamit undorító, pofátlanság. U.e. egy RPG makerbe is betehette volna és akkor nem csíkozik be tőle a szemem! Az ilyen full fekete-fehér cuccok már szó szerint sértik a szemem. Elég 10 perc és utána 5 percig csíkokat látok mindenhol.
A Downwell és a Horace is teljesen vállalható küllemű. Az ilyenért már én sem morgok. A Spelunky is baromi cuki graffal van megáldva... ha ilyen ff szar lenne, mint a Minit, szerintem te se toltál volna bele több 100 órát.
Nálam sem prioritás a grafika bármily meglepő. De van már egy minimum ami alá nem adom. Az a vicc, hogy a C64-es Dizzy, szerintem pontosan a minimum... arra még most is rá lehet nézni, konzisztens az egész és hiába szidja pár magyar paprikajancsi, az akkor és ott egy őrületesen remek kalandcím volt. Nagyon szerettem, nem is volt szinte ilyesmi cucc és egésznek volt egy nagyon cuki bája is ráadásul.
Amúgy ennél is túl low az effort?
Az remélem azért átjön, hogy alapvetően én sem vagyok pixelbuzi, a VVVVV is a pixelgraf ellenére tetszik, nem azért 😊 Egyszerűen nem prioritás nálam a grafika. A napokban (játék helyett) kicsit a wishlist-emet pofozgattam helyre, és a top 20-ban egy darab pixel graf játék van, és utána is főleg olyanok, amikkel Vita-n/Switch-en tervezek inkább játszani. Mondjuk azokból sincs sok, amikhez kifejezetten high-end gép kell, ez lehet kicsit a kényszerhelyzet miatt van.
Ráadásul nem tartom kizártnak, hogy az az egy darab pixel shit is tetszeni fog neked 😊 Persze könnyen mondom, mert jobban néz ki mint a Dizzy:
Horace
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.10.02. 10:19:31
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
- 2018. PC game - Steam (+Epic köv. free címe), amúgy 9.99 €.
- 1987. Dizzy - C64

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.01. 18:51:26
Viszont kipróbáltam, hogy milyen a német vo, de nem éreztem jobbnak a karaktereknél. A Chains of Satinav-ba nem lehetett a feliratot és a vo-t külön kiválasztani, de a Memoria-ba már volt opció rá.
Nem baj, mert megint túltöltöttem magam játékokkal, szóval nem is bánom.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A Gears 5 nálam is tervben van csak most olyan játékdömping lesz októberben, hogy csúsztatom a dolgot.
Így folyamatában azt mondom a Code Vein-ről, hogy kicsit benéztem, jobbra számítottam. Evvan. Valami viszont mindig visszavonz, és annak ellenére, hogy ott van a Greedfall, meg előfizettem az MS Game Pass-ra, ott figyel a Gears 5 is, ez már valami. 😊
Még szerencse, hogy a surge 2 jó lett, nem maradunk DS feeling nélkül.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.29. 21:02:44
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT