Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Éééértem 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Moby
>Aki egy DOOM játéktól azt várja hogy egy komoly összetett story legyen benne azzal nagy baj van forduljon orvoshoz ennyi.

Szerintem meg akinek nincsenek elvárásai bármilyen játékkal szemben, az meg igénytelen atka. És akkor még néhány posztig dobálózhatunk a kedves jelzőkkel, meg tehetsz még pár nyomatékosító "ennyi"-t a végére. Ja és ennyi. Sőt, ennyiKE!

Adversus solem ne loquitor

wesker24
Nope csak ugye a kedvenc streamer csajom épp a Bloodborne-al játszik azt láttam hogy igencsak megvan löve az egyik Boss-nál, azt Darkot kérdeztem hogy mi a jó taktika ellene 😄
darkSectorxxx
Jó akkor úgy értem a 3-hoz képest ami amugy sem egetrengető volt, ahoz képest is érezni ezt a céltalan öldöklést, jó persze van cél, de nem úgy.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Vetté' péesnégyet?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Totti5
"de a doom nem maradt multi"

Sosem volt multiplayer a Doom.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Doom ma nem kevés, a Doom az ilyen. Akinek nem tetszik van más.

darkSectorxxx
Jogos, nem a címe a lényeges, csak hogy milyen lesz....

DE ez nem is baj, legalább multis játék, de a doom nem maradt multi, úgy más lenne, hanem beleraktak egy kampányt, ami egy ofline horda mód.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

wesker24
Pontosan igy van , az emberek máshoz vannak már szokva, amugy Dark szükség van a szakértelmedre te mint a Bloodborne Grand Masterre 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudsz valami jó taktikát a Bloodborne-ban valamilyen Vicar Amelia Boss ellen ? Azt olvastam róla hogy a korai szakaszban az egyik legnehezebb BOSS a játékban, ugye az elsö BOSS valamilyen Weerewolf az megvolt, aztán jött Gázkazán Fater azzal elég sokáig szenvedett de az is meglett, utána jött valami Blood Starved Beast , az is meg lett , de ez ellen az Amelia BOSS ellen gyakorlatilag meg van löve szinte semmit se tud csinálni , mert elég csak One hitelni máris halott, aztán ugye most ott tart hogy Rage Quit lett belöle. 😄
darkSectorxxx
Ja.

Az a baj hogy a fejlesztők idióták.
vagy nem tudnak olvasni, értelmezni.

Igen sokat sírnak hogy a retro milyen jó volt, meg a mai játékokkal sokszor baj van, csak összekeverik a dolgokat, ami ma kéne hogy megismételjék a régi érzést, azt folyamat változtatják, amihez meg senki, de senki nem kért reboot-ot azt meg megcsinálják.

Egy doom régen fasza volt, elég volt, de ma már kevés, egy resident pl amiért jómagam is sírtam, az is retro, de az egy engine cserével eleve hozhatná a mai trendet, a Doom meg ma kevés....jó minőség az amit kiadtak, csak kevés.

IMYke2.0.0.0
Tök mindegy, hogy számozzák-e vagy sem - nem lesz benne szingli, ez a lényeg.
Sőt, az is lehet, hogy sosem lesz Quake 5-6-7-8..., hanem mindig ilyesmi ripoff lesz, mint az "új".

Totti5
Az új Quake nem a számozott sorozat folytatása, így abba nem is kell hogy legyen.

IMYke2.0.0.0
"de egy kis történetvezetés ma már kell a játékokba"

Ezért sír az egyik szemünk, hogy az új Quake-ben -273,15 K(elvin) single lesz.

Totti5
DOOM is változatossá teszi a palettát.

Volt Wolfi, volt Halo, volt Killzone, volt Far Cry, volt COD, volt BF. Olyan mint a Doom nem volt eddig.

Dedszpész 3at buktatta a közönség, így nem csoda hogy nem lesz, bár az EAnál most mindenki SWn pucsít, ami nem gond ( SŐT ), csak ezekből még semmi nem lesz idén-jövőre😞

darkSectorxxx
Azért azt hozzá kell tenni, hogy majdnem végig néztem youtube-on, és oké hogy nem én lőttem, de ez az arénaharc azért nem ugyanaz mint kalandozni egy Witcher-ben....😄 Szerintem lett volna közös nevező a régi meg mai korszakot összehozni.

Én értem, meg éltem abban a korban, nagyon jól tudom ez a stílus volt, de egy kis történetvezetés ma már kell a játékokba, kicsit máshoz vagyunk szokva, sőtt szerintem még a doom 3 sem volt eltúlozva történetvezetés szempontjából, az igazán jó volt nagyon sok darálós résszel.

darkSectorxxx
Azért legalább valamiben egyetértünk, még ha meg is lepett kicsit a dolog, a kezdeti fellángolás után. 😄

wesker24
Most komolyan egyáltalán mégis mit vártál az Új DOOM-tól ? Remélem nem egy DOOM 3 story folytatást vártál mert akkor óriásit fogsz csalódni , mert akkor ez nem a te játékod ennyi, már ezerszer le lett írva hogy az Új DOOM az visszanyúl a gyökerekhez , és olyan lesz mint a régi DOOM 1-2, a DOOM sohase a storyról szólt hanem az agyatlan monster darálásról, már a DOOM 3 storyja is elég sivár volt, az Új Doom-ba se kellett volna még ez a kevés story se.

Doom 3 szép volt jó volt ennyi volt semmi több, az hogy neked nem jön be az ÚJ DOOM az izlés kérdése, másnak meg simán bejön ennyi, mert egy hosszadalmas fárasztó munka után ha az ember egy kis feszültség levezetésre vágyik egy kis jó lövöldére annak tökéletesen megfelel.

Aki egy DOOM játéktól azt várja hogy egy komoly összetett story legyen benne azzal nagy baj van forduljon orvoshoz ennyi.
Moby
Egy jó HL3 jöhetne...LOL

Moby
Há még szép.

IMYke2.0.0.0
1500-ért... merjem hinni, hogy konzol volt, és azért ilyen olcsó, mert túladtál rajta?

Moby
Szerintem ez a Doom nem egy különösebben jó játék. 3 nap alatt végigtúrtam kb ezerötért, többet nem is igazán ért. Minőségre jó volt, de ha ma ezt gondoljuk egy jó single lövöldének, akkor tényleg baj van. Nekem sokkal inkább pl a deadspace-ek hiányoznak, mint ezek a se sztori, se progressz daráldák.

dartonite
WTF?!
Tehat a steam figyel arra mik az igenyeink de azert ne legyunk mar tul igenytelenek?Na ez aztan...

Mindegy, koszonom, akkor jobban atgondolom a listat 😊
IMYke2.0.0.0
Csak 12 szűrő lehet benne. Kitapasztaltam.

dartonite
Sziasztok.
Egy kerdes az uj filtering opciorol.Tok jo lenne meg minden hogy vegre eltuntethetem a szamomra ertektelen hulladekokat, es fel is ajanlja azokat az opciokat, tipusokat amiket csak akarok:
Elso

Csakhogy amikor ujra megnezem, maris eltunt belole az indie es a multiplayer:
Masodik

Ez bug, vagy feature?
IMYke2.0.0.0
Jó magyarul: ómájgááááád! <#worship><#worship>

darkSectorxxx
<3

genndy
Szurkoljatok a magyaroknak!

Steam gift, SG-EJ részére, lvl2 contri. Szerda este 8-ig. Sok szerencsét!

Steam gift, SG.hu+SG-EJ részére, lvl2 contri. Szerda este 8-ig. Sok szerencsét!

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Ainz
Köszi! Megvan 😊
IMYke2.0.0.0
"A Doomot 2 hétig a top10-ben lehetett játszani, sokan játszottak, szinte csak Single-t, és Speedrunt. Túlvannak rajta, visszaesett az ismeretlenségbe ugyanúgy, mint a Steamen az a játék, ami nincs a főoldalon kiemelve vagy a legtöbb eladásos listában. Ettől még lehet jó."

Azért még ma is nyomják 6-10 ezren...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Dzsini
a játéknál a "packages" fülön láthatóak a verziók, és azokba belépve látszik, hogy országkorlátozott-e

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Atisz
Nagyon egyszerű, hogy miért nincs sale végi ár és napi ajánlat: ha megnézed minden akció júl. 4-ig (az esemény végéig) tart.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ainz
Azt hol írja ? köszi előre is.
lostprophet
Ha esetleg megvan valakinek az e havi Gamestar, be tudná nekem szkennelni a Meridian Squad 22-ről szóló előzetest, és elküldeni PM-ben?

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

Persze, és nagyon erősen ajánlottak hozzá egeret, a review-k is, mert nem kontrollerre volt szabva igazán ott se.
Dzsini
SteamDB-n nézd meg, hogy az adott játékból milyen verziók léteznek, és ha van olyan, ami nem aktiválható nálunk, de náluk igen, akkor az nem használható itthonról.

Kibekkelni pedig nem lehet.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én is azt írtam, hogy ezer éve portolják a nagyon PC-s FPS-eket is konzolra, de ezek szerint az Atarai Jaguar-utalás nem volt elég.

Egy Quake meg nem ugyanaz egérrel vagy kontrollerrel. Más FPS se, de itt még nagyobb a különbség. Egy online bázis, a Twitch meghódítása a cél.

Az általam amúgy PC-n játszott Halók nagyon stílust és tempót képviseltek. A Doom gyors, de kevésbé pixelpontost célzást igénylőnek tűnik. A demót jól tudtam irányítani kontrollerrel, multiban nyilván hátrányban lennék.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.06.26. 11:22:44
Ainz
Sziasztok! Nagy hülyeséget fogok kérdezni, de G2A-n az orosz kulcsok használhatóak itthonról ? vagy régiózáras ? (tudom oda van írva, de hátha ki lehet backelni) mert van 1-2 olcsó cucc..
Dzsini
Quake 3 még Dreamcastra is volt, netes multival - 2002-ben.

Totti5
Quake Arena megjelent prevgen konzolra. Minden ugyan úgy játszható kontrollerrel is. Halo sem arról híres hogy lassú lenne... új Doom pláne.

Willits sem zárta ki teljesen a konzolt, pláne hogy jönnek az újak. Tulajdonképpen nem is az egérre hivatkozott, hanem a 120 fps-re, bár aligha logikai bakugrás a kettőt összekötni.

Egy pörgős Quake-multi mondjuk kontrollerrel tényleg értelmezhetetlennek tűnik, a konzolos egerészős bázis pedig kétséges, de hát mindent át lehet szabni más platformra. Így volt ez az Atari Jaguar idejében is. A lényeg, hogy az alapkoncepció kompromisszummentesen PC-s lehet, ha ezt nem érinti az, ha esetlega jövőben konzolra is átszivárog, akkor ez így is van jól, és mindenki jól jár.
Totti5
Kétélű fegyver a multi, single.

Hányszor hallani hogy sokan azért nem veszik meg első nap a játékokat mert nincs benne multi, vagy mert nem "érdemes" 5ször végigjátszani. Majd olcsón, majd egyszer, majd majd. Sok single játék bukott meg így, amik voltak olyan jók hogy ma már sopánkodunk a folytatásért, de nem lesz.

Ez a Quake mivel csak PC ( egyelőre, ezt már sokszor elmondták sok játéknál, hogy mindenki kis lelke megnyugodjon, mivel olyat kap ami ha konzolra jönne nem lenne olyan... köhöm.... Xcom 2 ), nem is volt cél singlét beletenni. Biztos lesz Quake 5 ( szeretném! ) mindennel ami kell bele, de a Quake 4 közel nem volt egy bombasiker ha jól rémlik. A multija annak konkrétan egy percet nem élt, pedig a Quake 3 elképesztő sikereket ért el. Nyilván azt már nem fogja megismételni mert telített a piac, van sok minden más, de hogy most bepróbálkoznak egy csak multival nem egy ördögtől való dolog.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.26. 10:56:59

Ez akkor jó, ha jók is. A DICE-nak például nem megy annyira, az Overwatch meg megvan nélküle. Játékfüggő, de valóban ez a trend. Már csak azért is, mert nagy multisnak szánt játékoknak nyilván csak a töredéke tud betörni, és a kampánnyal másokhoz is eljuthatnak. Viszont plusz költség.

Sajnos Unreal 3-ról sincs szó, de ettől még az új UT lehet nagyon is jó.
A Quake esetében a régi, eredetitől elég sokszor eltértek. A nagy sikerű Quake 3 is multi-only volt, úgy rémlik, hallottál már róla.

Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen modell szerint fog működni, nem biztos, hogy teljes árú játékként jön ki, egyáltalán nem.

És az sem, hogy nem lesz kampányt tartalmazó Quake is. A Machine Games annyira nyitott rá, hogy jött is most tőlük egy jó visszhangot kapott epizód az első részhez, ha a régi, eredeti kell, és a grafika nem számít 😊 Egy letöltéssel - és indirekten egy próbával - máris lehet szavazni a single Quake-re.
Én meg onnan kezdtem, hogy hálisten jönnek vissza a mutli mellé csapott egyjátékos módok, amik változatosabbá teszik a címeket. Sőt még az eladásokat is növelhetik..

Kicsit 2 irányból közelítjük meg a kérdéskört.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Steamspy adatai alapján tegnap 11000-en játszottak vele (egyjátékos vagy többjátékos azt a fene se tudja) és steamen 674 000 ember birtokolja a játékot. Kizárt, hogy a multi miatt vették meg ennyien.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dzsini
Az egészet onnan kezdtem, hogy a "jó" (itt értsd: sikeres) multi segít az eladásoknak, mert sokan közvetítik és sokan nézik. Ez nem zárja ki azt, hogy anélkül is lehet sikeres játékot gyártani. Nem zárja ki azt, hogy sokan élveznek egy nem annyira sikeres multit. Egy nézőpontot írtam, hogy a közvetítés, és annak sikeressége ma már sok játékkészítőnek fontos, mert ingyenes reklámfelületként aktív részt vállal az eladásokban.

A Doom készítői is nem véletlenül reklámozták / bétázták a multival is a játékot, hiszen valószínűleg arra számítottak, hogy egy jó kis szóló élmény után a játékosok ottragadnak, és így további eladásokat tudnak generálni. Persze, 2 hétig hozott egy átlag feletti eladást, de azért bizonyára arra számítottak, hogy tovább ki fog tartani a lelkesedés.
itt a Graphs-ban a "players last year"-t 3 hónapra érdemes állítani. Az owners and players is érdekes.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.26. 10:48:23

Közép és hosszú távon az számít, hogy kifizette-e a vételi árát a játékos vagy nem....Nem számít, hogy 2 hónap múlva a kutyát se érdekli már a játék (mert végigjátszották), ha az első 2 hétben rekordbevételeket termelt.

Multi onlynál nyilván ez azért nagyon fontos (nyilván ehhez azért egy jó multit össze kell rakni), ellenben ha van egy tisztességes egyjátékos módod, akkor nagyobb eséllyel több játékost fog vonzani a játékod.

Számtalan példát lehetne mondani, ami most eszembe jut az az Evolve...Nagyon jó ötlet volt, nagy is volt a hype körülötte...Bebukott hiába streamelte bárki, a játékosok nem szerették meg annyira. Pedig az ötlet maga nagyon kreatív és eredeti volt.

2 hét alatt produkálta is az eladásokat...Doomnál pont eladták a játékot a jó singlel...Nem játszik vele ma már senki (kétlem egyébként)? Kit érdekel! Fejlesztő megkapta érte a jól megérdemelt bevételeit és fog is még kapni (jelenleg 35 euró a játék....ha lentebb megy még többet is eladnak belőle akcióban). Most mit tudsz közvetíteni egy doom játékon? Hogy milyen killek vannak? Azt bemutatod 30 percben összesűrítve...Nem olyan izgalmas videó alapanyag, hogy azt állandóan streameljék, viszont játékélménynek hatalmas lehet. Ellenben ez szerintem pont olyan játék, ami akkor mutatja a legjobb arcát, ha éppen játszol vele, videózás közben annyira nem jön át. Mostanában néztem pár youtube videót és a legtöbben repetatív játékokat mutatnak, amiben mindig van némi újdonság (csgo az eltérő csapatfelosztás miatt, Rainbow Six Siege a látvány, a rombolhatóság és a rendkívül változatos killek miatt, Ark a szabadság miatt), de egyjátékos tartalmon max végigrohan egyszer és azt megmutatja, de azt nem sűrűn streamelik. Nem sok értelme van ugyanis.

Ebbe a multi gondolatmenetbe már be lehetne kutyulni a multi és a dlc-zés kapcsolatát, mert ha multiban nincs tartalom akkor azt is megunják nagyon hamar (mármint feloldható tartalomra gondolok). Szerintem ritka az olyan játékos, aki elérte a maximum szintet, feloldott mindent és továbbra is játszik a játékkal.

A lényeg az, ha van egy jó multis alapod, akkor vétek nem rakni alá egy egyjátékos módot...főleg hogy sokan azért igényelnek valamiféle önálló élményt is.

grebber
Doom játékos számok

6,145 10,254

Szerintem ami előtt ott kullog játékos számban rakás sok rakás szar örli acessz bughalom az minden csak nem jó multi (bár engem hidegen hagy jó-e vagy sem)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.06.26. 10:34:39

Next PC upgrade: 2022