Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lost Castle - 5,35€
Amúgy azért írtam ezt le mert veled ellentétben ez fontos szempont a vevők többségének, akár már a 99%-os rep is durván érződik az eladásokban.
Valamiért nem jelenik meg a jpg, probálom még1x és be is másolom a két elmebajnok "kifogásait":
1. "took me 1 hour to get my key ... support is extremly slow"
2. "The buy tax is too big"
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=813dzsi.jpg
Amit páran jól láttok, hogy a G2A egy FELÜLET amin árulsz.
Az én esetemben többször bekérték az kulcsok eredetét igazoló számlát, tehát igyekeznek (amennyire lehet) tisztán játszani.
Ettől függetlenül mint minden piaci felületen, itt is vannak valszeg olyan sellerek akik nem tisztességesek.
Nekem mint eladónak más gondjaim vannak.
- a G2A által ilyen-olyan címen lenyúlt százalék a legmagasabb a többi oldalhoz képest (kb 30,5% -ot nyelnek be a fogyárból)
- Nagyon fontos a reputációd ami a vevők értékelésének átlaga. Nyilvánvaló hogy az értelmesebb vevők a 100%-os eladótól fog vásárolni és nem a 95%-ostól hiába adja olcsóbban a cuccot. A probléma ezzel az, hogy a G2A nem tesz különbséget az eladó és az ő szolgáltatása között. Itt van két negatív visszajelzés (szerencsére többi mind pozitív):
Nem kell magyaráznom ez mennyire idegesítő.
A support reakciója kb annyi volt, hogy "sorry, igazad van, majd lesz valami a jövőben"
[merlinw.org]
Ez az egymás feleslegesen győzködés, a téma mögé látás és bizonyítékok nélkül - remélem, nem hangzik sértően, nem szánom annak - bizony viharban pisilés a téma "megoldását" illetően.
Nem lesz jobb semmi sem tőle.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
//tomsolo elmondta, hogy a régiózás miatt van - " a Talos azért lett drágább mert steamen megszünt az EU2 régiós árazás"
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.30. 12:47:52
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És egy kevésbé olyan. Nagyon jól néz ki ez a jelenet benne.

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.06.30. 00:25:12
Parasite Eve 2, best game EVER!
És ez tényleg tök jó, mert valószínűleg rosszabbak lennének az arányok, ha még borzalmasabb lenne a helyzet. De ha te gyakorlatilag az alkalmi lopásokban érintettek helyett jellemzően a más régióban éppen leárazottakat vettél ott, az árnyalja a statisztikát. Arról nem is beszélve, hogy nem is minden esetben mentek a lopott kulcsok után (a VGA-kból kilopottak után meg pláne nem), mert nem tudták volna letiltatni csak csoportonként. Messze vagyunk a reprezentativitástól. A 30%-ot én is túlzásnak tartom, de a sötétben tapogatózunk.
Van hová fejlődniük az tény, ahogy sok más DD platformnak is...
Egyetértünk, mindegyiknek érdeme szerint kijár a kritika. A G2A-féléknek is van miért tiszta vizet önteni a pohárba.
A tranzakció kérdéskört értem. Viszont már ne haragudjon meg a világ, de TŐLEM vásárlótól körültekintést vársz el, de attól a fejlesztőtől, aki elad 1k db. kulcsot valakinek, aki közvetlenül őt, mint fejlesztőt keresi meg, attól meg nem?
A tranzakció árát bukja a meglopott fejlesztő, ugye PayPalnél is a fogadó fél fizet. Egyébként nem tudom, hogy hol vártam tőled a diskurzusban körültekintést, én a G2A-ról írtam, velük, feltételezem, nem azonosítod magad. Általánosságban persze azt vallom, hogy meg kell válogatni mit vesz az ember, és kitől. Engem ez a zavaros helyzet egyértelműen visszatart (nem rólad írok most sem, magamról).
Egyébiránt jó lenne rálátni, hogy pontosan hogy történnek ezek a lopások. Tízesével, százasával vagy ezresével veszik őket? Indokolt-e, hogy nagy példányszámú vásárlást engedélyezzenek, vagy azok úgyis helyből csalók? Persze ha tízesével veszik külön kártyánként, akkor máris nehezebb szűrni. Nem ismerem a konkrét esetek gyakorlatát.
Ahogy már más is írta, nem egészen tiszta, hogy a fejlesztők milyen valós indokból verik az asztalt. A Punch Club esete jó példa erre.
Pontosan mire gondolsz?
Statisztikázzunk? Ha vettem cirka 150 játékot onnan, melyből 4-el volt probléma, 1 esetben tényleg gyanúsak voltak a körülmények és seller banolása akár igazolhatta is a lopott kulcs témát, abból már lehet valamit sejteni? Ez a 150 játék, ez simán 140 különböző sellertől volt ám.
A Shield-es mizériát továbbra sem értem. Tessék nem használni és kikapcsolni, ugyan úgy megmaradnak a jogaid és ugyan úgy foglalkozni fognak veled.
"puhakezűnek tűnik."
Van hová fejlődniük az tény, ahogy sok más DD platformnak is...
"tehát ők nem keresnek semmi, bukják a kulcsot"
Steam-nél is jelzik, az meg érvénytelenít egy valag kulcsot. A tranzakció kérdéskört értem. Viszont már ne haragudjon meg a világ, de TŐLEM vásárlótól körültekintést vársz el, de attól a fejlesztőtől, aki elad 1k db. kulcsot valakinek, aki közvetlenül őt, mint fejlesztőt keresi meg, attól meg nem? Miért nem? Nem a fejlesztőnek kéne utánajárni annak, hogy valóban minden rendben van-e a nagy tételben vásárlóval?
"Nem hiszem, hogy te nem szeretnél tisztább helyzetet, hiszen többször felszólaltál a gazdaság kifehérítése mellett is."
Abs, dehogynem! Amit én szeretek, az a mocsok nagy versenyhelyzet... ami pl. a VGA piacon is van, az már rég nem szimpi. Ami a dashcam piacon van, az meg nagyon. A versenyhelyzet mindenki tudja, hogy mit indukál: alacsonyabb árak, versengés a vevők kegyeiért, akciók, kupontornádók, egyre többet tudó eszközök egyre jobb áron, számtalan gyártó, számtalan megoldás és a folyamatos, gőzerővel történő fejlődés.
Ahogy már más is írta, nem egészen tiszta, hogy a fejlesztők milyen valós indokból verik az asztalt. A Punch Club esete jó példa erre.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
STEAM-en is fooka
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2016.06.29. 21:07:14

Utoljára szerkesztette: Troger911, 2016.06.29. 20:47:22
S újfent köszönöm genndynek az önzetlen felajánlásait. <#worship>#worship>
Attól, hogy közvetlenül tőle vehetsz kulcsot, még fenn lehet Steamen. Én is vettem már közvetlenül tőlük kulcsot (pl. emlékezhetsz a Machinarium kalózos akciójára). De az a lényeg, hogy ez ne legyen már bűn a részükről.
Ha utána reklamálnak, hogy volt lopott is közte mit csinálsz? Mosod kezeid, nem te loptad el, teljesen jóhiszeműen jársz el.
Azért osztottak ki már büntetéseket azért, mert valaki tisztázatlan forrású élelmiszert árult. És arra is van példa, hogy tök legális forrásból vett egy kisbolt hamis zárjegyes termékeket (a másik kereskedőhöz kerültek be tisztázatlan módon), és röpködnek a büntetések. Ráadásul az egész G2A szürkezóna, máshol azért nagyon is szigorú szabályoknak kell megfelelni.
Ez nyilván jogos! Viszont a G2A mindenért pénzt kér, legyen bármiféle jellegű mozgás, ami rajtuk keresztül zajlik. Olyanok, mint a bankok. Ebből a szempontból pontosan olyanok, ellenük mégsem ágál senki, pedig kéne...
A bankok felett is van felügyelet, és ágálnak is ellenük sokan.
És az Occam beretvája' mit mond arról, hogy lezajlik több 100k gond nélküli eladás, akad 500 problémás, akkor az 500 problémásból azt a következtetést kell levonni, hogy a G2A tolvajok fellegvára? Vagy én értelmezem rosszul az elvet, vagy te...
A teljes történetre írtam a beretvát. Egyébként azt mondom, hogy ez extrém jó arányú eladónak számít a G2A-n, amilyet ritkán látni. És továbbra is az aggasztó, hogy valahogy az 500 kulcs odakerült. De hányan adhattak pozitívat, mert az ügyfélkörére odafigyelő eladó adott nekik más kulcsot? Te is azt mondod, hogy minden problémás esetben intézkednek, szóval ezzel az erővel lehet inkább az arány, ami fölött átsiklanak. Éppen ez az, hogy csak találgatni tudunk a valós arányokról. Ezért kellene szigorúbban venni, hogy visszaszorítható legyen a tízezrével a piacra kikerülő lopott kulcsok száma, és tényleg csak tisztességesnek érje meg lenni (jó,ez utópia, de hogy közelítsünk).
Most tekintsünk el attól, hogy milyen bankkártyával vették, csak azt nézzük, hogy jutottak a kulcsokhoz? Ha utalás, paypal útján, akkor fejlesztő zsebébe pénz vándorolt és ő adta ki és el a kulcsokat. Utána ne tessenek sírni, hogy "jaj eladhattam volna 9 ojróért is, és nem 3-ért, de hát olyan vonzó volt, hogy 10k kulcsot vettek tőlem."
Eltekintenék, ha a kártyakibocsátó ilyenkor nem venné vissza a pénzt a fejlesztőktől. tehát ők nem keresnek semmi, bukják a kulcsot és még a tranzakció díjából kézzelfogható veszteségük is származik, mert azt is kiszámlázzák nekik. Plusz az utánajárás, a letiltás, adminisztrációja. A sírás jogos, a kérdés, hogy kinek kell ellene tenni. Az biztos nem jó válasz, hogy a fejlesztőktől - akiknek a portékájából termelik a profitot - akciós kulcsokat követelnek.
És látszik, hogy a kampány miatt mégiscsak próbál lépni a G2A is, már rákényszerül, ez pedig szerintem jó, mert a mocskos tolvajoktól szabadulni kell. Éppen az lenne a jó, ha a kulcsok csereberéjét tisztábbá lehetne tenni, ez minden tisztességes szereplő érdeke. Nem hiszem, hogy te nem szeretnél tisztább helyzetet, hiszen többször felszólaltál a gazdaság kifehérítése mellett is.
A shield-től függetlenül, mind a 4-5 esetben segítettek és megoldották a gondom. Jó lenne rommáfikázni, hogy nem segítettek, de nem megy, megoldották, sosem volt károm...
Egymilliószor leírtad, hogy veled milyen jók. Lehet, hogy velem is irtó jó fej a testőröm, de közben a rajongóimat felrugdossa, a gyerekektől még kakasosos nyalókát is elveszi, mert belőlem él, nem belőlük. Nem a supportot kell fikáznod, ezt semki nem kérte. A G2A - vagy más haosnlók - érdekeivel sem ütközik a tolvajok tevékenysége, amíg a vásárlókkal nem babrálnak ki, vagy a fejlesztők nem verik az asztalt.
Hidd el jó lenne... de inkább lennék az Adidas propagátora, mint a G2A-é, de sajnos egyik se szar le kicsit se :-/
"Tinman sem viccből mondja, hogy ott csak megbízható eladótól vásárol"
Ez így igaz! Kiegészítve azzal, hogy NO PRE-ORDER! Onnan soha!!!
"Az sem életszerű, hogy a fejlesztő csak azért fejlesztett webshopot, majd zárta be azt, hogy bosszút álljon a G2A-n."
Az meg főleg nem életszerű, hogy a mai világban valaki arra apellál, hogy a saját kis sufni boltjában, majd előbb sikereket ér el a vackával, mint egy több milliós bázissal rendelkező digitális terjesztő. Hibás gondolat a fejlesztő részéről, ha nem indul el azonnal Steam vagy Origin/Uplay irányba. Ez olyan, mintha Vonyarcon a Répa utca 43.-ba nyitnék egy boltot kézműves kenyeremnek, ahelyett, hogy szerződnék a Tesco/Spar-al. Eladni akarunk vagy szarakodni? Ez itt a kérdés...
"nagyon is árulkodóan mossák a kezeiket, érdemi cáfolat nélkül."
Van egy piacon kint egy nagyvárosban. Felvásárolsz tyúkot, kacsát, libát, több száz tenyésztőtől. Hétvégente eladod, haszonnal. Honnan tudod melyikük lopta a szomszédtól és melyikük tisztességes? Nem tudod. Fogod aztán eladod mind. Ha utána reklamálnak, hogy volt lopott is közte mit csinálsz? Mosod kezeid, nem te loptad el, teljesen jóhiszeműen jársz el. Sajnos annak kell gyorsnak és határozottnak lennie, aki észreveszi, hogy tűntek el kulcsai, vagy kiderül, hogy lopott bankkártyával vették tőle...
"de az nagyon nem normális, hogy a tolvajok elleni fellépésért cserébe a G2A követel (hivatalos partnerség, náluk nyomott árral). És ezekre sincs G2A-s cáfolat."
Ez nyilván jogos! Viszont a G2A mindenért pénzt kér, legyen bármiféle jellegű mozgás, ami rajtuk keresztül zajlik. Olyanok, mint a bankok. Ebből a szempontból pontosan olyanok, ellenük mégsem ágál senki, pedig kéne...
És az Occam beretvája' mit mond arról, hogy lezajlik több 100k gond nélküli eladás, akad 500 problémás, akkor az 500 problémásból azt a következtetést kell levonni, hogy a G2A tolvajok fellegvára? Vagy én értelmezem rosszul az elvet, vagy te...
Az már egy más kérdés, hogy játéknál mennyivel egyszerűbb utánanézni a forrás fehérségének, és tutibiztos forrásból sem kerül vagyonokba.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.29. 19:49:15
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Illegális kulcsok a többi kulcsos oldalon is előfordulhatnak, ez mindig is így lesz. De tegyük fel a kérdést, hogy mennyire illegális az a kulcs, amit nem a fejlesztőtől lopnak el, hanem tőle veszik meg? Mert az már egy más téma, hogy meglopják a fejlesztő adatbázisát és az onnan származó kulcsok kerülnek ki, de ezeket seperc alatt le is lehet tiltani! Tudod mi a gond? Az, hogy ezek a kulcsok tényleg eladásra kerültek a fejlesztő és/vagy a disztribútor által egyszer valamikor és igen, lehet, hogy lopott bankkártyával egyenlítették ki a számlát. Ettől maga a kulcs még nem lesz illegális, csak a vásárlás módja az.
"Tehát ha a tolvaj a vásárlóival jól bánik, akkor az már nem is számít, hogy tolvaj?"
Bármilyen meglepő lesz amit most írok, igaz: Ha tudom, hogy lopott a cucc, amit nekem el akar adni, nem, hogy nem veszem meg tőle, de még fel is jelentem! Pontosan azért, mert tegnap mástól lopott, holnap meg majd tőlem fog!
De a G2A-n nem tudom. Azt látom, hogy 122.341 trade-et zavart le, és 99%-os pozitív értékelése van. Nincs az az univerzum, ahol ennyi értékesítés lopott bankkártyákkal történik! Senki nem állítja, hogy az Ebay-en, a PH-n és a G2A-n ne lennének tolvajok és lopott cuccok. Vannak, de erről vajmi keveset tehet egy olyan közvetítő, aki leveszi a sápot... méghozzá durván leveszi. Sokaknak ez sem tetszik, érthető, de a full legál oldalak is durván fölöznek, itt van nekünk rögtön a Steam jó példának, meg rossz példának is a lomha, ctrl+c & ctrl+v segítségükkel.
"a G2A nem működik együtt a csalók kiszűrésében."
Helyesebben a G2A a csalók kiszűrése közben is keresni akar, ez megértem, hogy sokakat zavar, de ahogy a fejlesztőnek munka a kulcsok után baktatni, úgy a G2A-t se botok tartják fent. Egyébként együttműködnek. Nekem az AC4-es 1-1.5 éves példám igazolja, hogy ott a sellert banolták és közvetlenül a G2A adta vissza akkor a pénzem és nem a seller! Pedig jól ált pozitívok terén az ürge... annyit elárulhatok, hogy a G2A rettenetesen védi a vevőit és nagyon kemény az eladókkal szemben!
Az invalid keyről annyit, hogy én is szoktam cserélni SG-n... meg a másik SG-n is igen. Volt már, hogy saját magamnak beélesített kulcsot adtam oda tévedésből. De nem tűntem el, hanem pótoltam, vagy adtam helyette mást. Elhiheted sok százas, esetleg ezres kulcslista esetében az ember néha azt se tudja, hogy ki van kivel, főleg, ha csak mellékesen foglalkozik ezzel.
Na igen a torrent... nehéz felfogni, hogy a fejlesztőtől megvásárolt kulcsok miért rosszabbak, mint a torrent? Most tekintsünk el attól, hogy milyen bankkártyával vették, csak azt nézzük, hogy jutottak a kulcsokhoz? Ha utalás, paypal útján, akkor fejlesztő zsebébe pénz vándorolt és ő adta ki és el a kulcsokat. Utána ne tessenek sírni, hogy "jaj eladhattam volna 9 ojróért is, és nem 3-ért, de hát olyan vonzó volt, hogy 10k kulcsot vettek tőlem."
"a régiózár megkerülése más téma"
Legtöbbször erről van pedig szó. Meg lehet figyelni sokszor, hogy ha teszem azt Ausztráliában valamely játék ára padlót fog, akkor hirtelen a G2A-n a játék ára a padlót kezdi el nyaldosni és főleg azért, amiért a Steam kártyák ára is folyamatosan lefelé esik: a konkurencia miatt. Te megveszed 2 AUD-ért, keresni akarsz rajta, eladod 3.5 AUD-ért, de 4 perc sem telik el, a másik seller már 3.4-ért teszi fel, a másik meg már 3.3-ért és így tovább, amíg a játék ára 2.1-2.2 AUD-on meg nem áll. Csúnya a piac, sokaknak nem tetszik...
"de te nem gondolod úgy, hogy ezen nagyon is változtatni kellene a G2A-nak? Ebayen ha lopott cuccot árulsz és lebuksz, azért megcsesznek, itt nem."
Ez nem igaz. Ha lopott kulcsokkal lebukik egy seller banolják. Hogy aztán holnap regel más IP-ről, más userrel egy újabb accot? Persze, pont mint bárhol...
A G2A fején a vaj a profitéhség. Ezek minden szaron keresnek.
"Eleve a G2A Shield egy megkérdőjelezhető dolog elvi szinten"
A G2A shield egy túlbiztosítás. Adott esetben pl. TV-n keresztül nézik, hogy tényleg invalid-e a kulcs. Te, hogy oldalán meg? Van egy kulcsod, te tudod, hogy nem aktivált, a G2A és a buyer is csak reméli, hogy nem aktivált.
A shield-től függetlenül, mind a 4-5 esetben segítettek és megoldották a gondom. Jó lenne rommáfikázni, hogy nem segítettek, de nem megy, megoldották, sosem volt károm...
S.T.A.L.K.E.R.-Lost Alpha
Először is: hatalmas respect a csapatnak! Nagyon komolyan összerakták, tudtommal szilánkokból, félkész modellekből meg pályákból, kukázott koncepciókból, stb. És megcsinálták ingyen, és csak úgy kiadták, és nem is nagyon bugos: <#worship>#worship> És f.i.-ék csináltak hozzá magyarítást is. Nekik is <#worship>#worship>
Végigvittem csak a főszálat, mert az elején éreztem, hogy ez hosszú lesz (lényegében az eredeti Stalker és a CS összes pályája benne van, meg még kimaradtak is). A három Stalkert szerintem egyenként végigjátszottam már vagy háromszor, úgyhogy ez is erősen benne van az értékelésben. A hangulat még mindig elképesztően jó kelet-európai, a főszál küldetései ismerősek, de van benne új helyszín, meg ellenfél is bőven (fegyver kevésbé), viszont sajnos az idő nagy része rohangálás volt a töküres hatalmas térképeken és folyamatos elemcserélgetés a zseblámpában a sötét laborokban (amik még mindig beszaratósak. Brr), nem sikerült élettel megtölteni a pályákat. Az autózás új elem, de bugos, a legkisebb bukkanónál is borul a kocsi, baromi nehéz irányítani. Egyszer jó volt végigvinni, de álleesős újat nekem már nem mutatott. Freeplay is van, de eszemben sem volt mellékküldik miatt tovább rohangálni. Annak jó, aki imádja a zónát, és ott akarja élni a virtuális életét. Az időt nem tudtam mivel mérni, de kb. óránként mentettem, 32 mentés, tehát kb. 32 óra lett a vége.
LEGO Pirates of the Caribbean
Szokásos LEGO játék, a megfelelő minőségben, de az eddigiek közül nekem ez tetszett legjobban. Nagyon jó móka Jackkal játszani, a mozdulatait meg a gesztusait nagyon eltalálták, meg jól fel vannak dolgozva a filmek története is, és nem árt tényleg látni őket előtte, mert segítség a feladatokhoz. Játékidő 100%-ra: 21 óra.
Lifeless Planet
Sci-fi sétaszimulátor. 4-5 óra van benne, tehát azért annyira nem rövid. A sztori nem rossz, szépen kibontakozik a játék során, de rengeteg scifit olvasok, úgyhogy nem lepett meg különösebben, némi társadalomkritikát érezni benne. Maga a játék amúgy elég cső (bár vannak nagy belátható területek, mondjuk vissza lehet nézni a pálya végéről a pálya elejéig ahonnan jöttünk). Emiatt nem csúnya, mert változatosak is a környezetek, de az Ethan Cartertől azért jobban leesett az állam. Az ugrálgatás/jetpackelés egy idő után unalmas, amikor pont a játékmechanikailag szükséges pillanatban elkezd fogyni az oxigén szintén, meg a pályák nekem nagyon "pályák" voltak, és nem valódi helyszínek, egyetlen (néha rettenetesen hihetetlen) úttal. Azt kicsit sajnálom, hogy egy elég nagy poént már a főmenüben lelőnek, csak a játékban szembesülni vele nagyobbat ütne.
Lost Lands: A Hidden Object Adventure és Lost Lands: Mahjong
Steames ingyenjátékok. Stílusra egy fantasy környezetbe ágyazott tárgykeresős (hidden object) játékot kell elképzelni, megbolondítva némi rpg-elemekkel: küldetéseket kell megoldani azzal, hogy különböző helyszíneket kell felderíteni, megtalálni a képen elrejett tárgyakat. Ezért különböző tárgyakat, pénzt és XP-t kapunk, amiből vásárolni kell valamit, összeállítani gyűjteményeket, vagy szörnyeket legyőzni, stb. A másik játék kinézete, menete, minden ugyanez, csak tárgykeresés helyett mahjong feladványok vannak. Napi 20 perc-fél óra eltöltésére tökéletes. Ehhez képest még most sem végeztem egyikkel sem (márciusban kezdtem), a HOA-ban 35 órám van...
Ezekhez megcsináltam az első magyarításaimat is (mivel a két játék ugyanazt a szövegfájlt használja, ezért volt elég egyet lefordítani), de textúrák nélkül. Akit érdekel, a MPortálon megtalálja.
Ja, és közben én is beadtam a derekamat, hagytam hogy frissüljön a (legál!!4!négy!) Win8.1-em Win10-re - semmi probléma nem volt, minden megy tovább mint régen, minden megmaradt.
Nincs hozzá olyan DLC, ami 0,1%nyi adalékod adna a day 1 kiadáshoz. 1 DLC van, de az egyrészt 1.5 óra és semmi köze az alapjátékhoz. Nekem ki is maradt, nem vagyok kíváncsi ilyen lehúzásokra ( még ha lett volna egy 3-4 óra tartalmas akármi megondolom... ).
Tudom, hogy TR fan vagy, én meg DaS fan, de eszem ágában sincs 4-5k-ért DaS 3 SP-t venni, amikor jól tudom, hogy ha ténylegesen jön a tartalom hamar lesz ez fele áron is...
Ami tény, hogy a G2A többnyire nem hivatalos eladó, tehát alapból szürke. Az is tény, hogy több ezrével vannak nem működő kulcs miatt negatívat kapó aktív eladóik, és ők is kínálják pénzért a Shieldet. Nyilván véletlenül.
Az sem életszerű, hogy a fejlesztő csak azért fejlesztett webshopot, majd zárta be azt, hogy bosszút álljon a G2A-n. Ha az csak olcsóbb lenne nála, és nem létezne valahol piaca lopott kulcsoknak, akkor nem lenne oka miért aggódni. Ezeknél az indie fejlesztőknél a régiókódok alig szolgálnak magyarázattal.
Az logikus, hogy léteznek kulcslopások (ezt senki nem tagadja), tehát azok ellen fel kéne lépni nemcsak a vásárló, de a fejlesztő érdekében is. A G2A eddigi reakcói és tettei, eddig szintén nem megnyugtatók, nagyon is árulkodóan mossák a kezeiket, érdemi cáfolat nélkül. Erről megint nem a "bosszúálló fejlesztők" tehetnek.
Egyébiránt az árszabást tekintve egyik oldalnak sincs teljesen igaza, a fejlesztő részéről említett minimumár szabása is vitatható korlátozás használt kulcsnál (feltéve, hogy legális), de az nagyon nem normális, hogy a tolvajok elleni fellépésért cserébe a G2A követel (hivatalos partnerség, náluk nyomott árral). És ezekre sincs G2A-s cáfolat.
Tehát az azért több mint valószínű tanulság, hogy a G2A a fejlesztőket nem védi, mert eddig erre nem volt rákényszerítve, az ő érdekei a vásárlóknál és az eladóknál voltak. Próbálom legalábbis az Occam-elv szerint szortírozni a megismert tényeket, állításokat.
Azért valami alakulgat, mert már kénytelen a G2A lépni, de még messze ennek a vége.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.06.29. 18:11:56
De alapvetően én úgy látom, hogy a csak a pénztárcájára figyelő vásárló úgyse meggyőzhető, hisz - ahogy a cikk is tökéletesen írja - a háttére ignoráns ember számára a G2A kényelmes és olcsó, tehát azt fogja használni, pont. Legfeljebb majd szív egy nagyot mint itt a topikban nemrég valaki és akkor vagy elpártol vagy nem. De az, hogy kinek a pénztárcájából veszi ezzel ki a pénzt és milyen bűncselekmények vannak a háttérben szerintem egy ilyen szemüvegen keresztül nem tényezők.
Én épp ezért fejeztem be a topikon belül az erről való vitatkozást, szerintem végeláthatatlan egymás mellett elbeszélés az egész és őszintén szólva noha én biztos, hogy nem vásárolnék ott, valahol el tudom fogadni a másik oldal álláspontját is, főleg, hogy tudom, Magyarországon nem az a jellemző, hogy halomban áll mindenkinek a pénz. Legfeljebb linkelem az esetleg kapcsolódó cikkeket, mert szerintem hol máshol lenne a helyük, ha nem pont ebben a topikban, így publicitást kap a dolog, aki akarja elolvassa, akire hatnak a benne foglaltak ennek megfelelően jár el és kész. Szerintem ennyit megérdemel ez az ügy és nagyon köszönöm a lenti cikket is, vannak benne igen tanulságos gondolatok és ami a lényeg, hogy tényleg egy számomra hiteles fejlesztő írta, akire aztán tényleg nem lehet rásütni, hogy csinált egy szar játékot és hisztizik, hogy nem hoz elég zsét.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.06.29. 18:09:41
Tényfeltáró cikk, a mai elbulvárosodott világban (gamer berkekben meg kiváltképp divat a kamu hírek gyártása).
Szóval én többször hiszek Tinmannek, aki saját tapasztalatból nyilatkozik mint akármilyen bosszúálló indie fejlesztőnek, akinek ki tudja milyen szempontból ártott a G2A (egy fejlesztő ugyanúgy hazudhat, mint ahogy a G2A lophat). Szóval amíg nincs jogerős bírói ítélet, ami kimondja, hogy a G2A bizony lopott, addig nem nagyon kéne őket sárral dobálni.
Egyszer nem vásároltam még a G2A-ról, de már megint úgy érzem valamit kiszemeltünk és megy a sárdobálás ezerrel félinfókra, mendemondákra, a szomszédom hugának unokabátyjának az évfolyamtársával megtörtént dolgokra hivatkozva.
Néha nem árt az embernek kétségekkel kezelni a felvázolt tényeket, mert gyakran festenek fals képet. (Biztosan van a G2A-n is visszaélés, de valószínűleg nem több, mint más viszonteladóknál...csak most ők vannak terítéken).
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Az, hogy kevés kulcsnál van probléma, legfeljebb valószínűsíti, hogy kisebb a lopott kulcsok aránya, mint a fejlesztők állításai szerint, akik nyilván azt látják, hogy ők milyen mértékben kerülnek szopóágra, és azt nem, amikor tényleg orosz kulcsokról van szó tök más játékok esetében.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.06.29. 17:36:48
Az utóbbi időben azért kiderült, hogy a fejlesztők oldalain ezrével vásárolják fel lopott kártyával a kulcsokat, amik a fejlesztőnek bukót jelentenek, mert még ha le is tiltja a kulcsokat, akkor is kell azok követhetőségére és letiltására költeni, illetve a fee-t simán bukja. Tehát amikor indie fejlesztőknek kell bezárniuk a saját oldalaikat a tolvajok miatt az akkor sem jó, ha utána a G2A-n ők a tenyerükön hordoznak téged. Ismétlem,a konkrét eladó lehet teljesen korrekt, a lényeg az, hogy hogy a G2A nem működik együtt a csalók kiszűrésében. Még a 99%-os eladóknál is van akár 1000+ invalid keyes negatív értékelés is. (És ki tudja, hogy hány esetben kaptak pozitívot, mert pótolták a kulcsot. A felhasználónak rendben volt, a fejlesztőt meg megszívatták.)
Eleve a G2A Shield egy megkérdőjelezhető dolog elvi szinten, hiszen abból indul ki, hogy lopott kulcsokba futhatsz, így a védelmi pénz kérése ezért erkölcstelen. Az egy más kérdés, hogy a reputációjára vigyázó eladóhoz nem kell Shield, illetve úgyis ott van erre a PayPal.
Itt egy újabb cikk a témában a Defender's Quest fejlesztője elmélkedik a G2A-ról, és arra kéri a közönséget, hogy inkább torrentezzék le a játékát, mintsem a G2A-ról vegyék meg, mert a fejlesztőknek a kulcsosok többet ártanak (az említettek miatt nem csak a majdani vásárlás esik ki, de effektíve ellopják a pénzüket).
Persze nyilván nem mindenki csaló, és a régiózár megkerülése más téma, de te nem gondolod úgy, hogy ezen nagyon is változtatni kellene a G2A-nak? Ebayen ha lopott cuccot árulsz és lebuksz, azért megcsesznek, itt nem. Nem gondolod úgy, hogy lehet vaj a G2A a fején, csak azért, mert téged kiszolgálnak, hiszen az ebből a szempontból a világon nem bizonyít semmit? (Még egyszer: egy tolvaj is lehet vevőcentrikus eladó, mégis a rács mögé való.)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.