Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha jó kalandokat keresel ajánlom a Mystery Case Files sorozatot, a Puppetshow-kat (jó kis elmebeteg világuk van), a Dark Parables sorozatot (klasszikus Grimm mesék eltorzítva), és a Big Fish Games oldalt - sokszor akcióznak ők is, és rengeteg játékot ki lehet próbálni 1-1 órára, az alatt kiderül, hogy tetszik-e.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.14. 18:11:44
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
- League of Light Dark Omens 10/10 Egyszerűen tökéletes, nincs rá jobb szó az eddig legjobb Hidden Object játék
- League of Light Wicked Harvest 8/10 Habár nem sikerült olyan jóra mint az első rész de a második rész is nagyon jó.
- Chimera Tune of Revenge 9/10 Ez is egy nagyszerűen sikerült játék kellöen Dark-os hangulata van.
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2016.08.14. 17:50:45
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ami valós probléma az az optimalizálatlanság, sajnos manapság hipergyorsműholdnetezerreltöltöm netek korában a fejlesztők is szarnak bele kicsit, ott ugye a megjelenés időpontja amit inkább nem tolnak el, helyette jön az első napos 4 gigás patch meg hasonló nyalánkságok.
Why so serious?
És itt jön a fricska. Meglát benne valamit a világ harmadik legnagyobb kiadója, a Sony, aki baromira leszarja ki vagy te, mi a termék, mi lesz veletek, ti csak egy hatalmas dollár jel vagytok a szemükben. Megkeres téged, felajánl 10-15 millió dollárt a fejlesztésre és a szokásos 50-100 milliós "Sony marketinget". Mindezért csupán 30%-ot kér el a bevételekből. (Meg a Steam is... tehát marad bruttó 40% a csapatnak)
A seggedet a földhöz vered örömödben, hogy ez pont veled történt meg, persze nem gondolsz bele mivel jár ez.
Ott állsz az interjúkon a kis sandbox cuccoddal - ami egyébként a helyén kezelve abszolút nem lett rossz, sőt - és kínos mosollyal hárítod a kérdéseket, hiszen a Sony - aki tisztában van a termékkel - vérrel íratta veled alá a mit mondhatsz és mit nem szerződést.
Ott állsz a Sony által felizgatott x millió játékos előtt megjelenéskor és könnyes szemmel olvasod, a sok, Sony által megvezetett - aki nem látott át a dolgon, nem követte az eseményeket, video interjúkat - vásárló sirámait.
Ott állsz és azon gondolkodsz, megérte-e a szerződés ezt a sok szopást, a cég nevének degradálását és a stresszt?
Mert véleményem szerint a Sony nélkül sokkal jobban jártak volna - ha nem is vagyok híve - további kickstarter / early access módban ugyanennyit, ha nem több pénzt kereshettek volna maguknak, kevesebb stressz, több idő és visszajelzés társaságában. A reklám pedig manapság tök felesleges, ha jót csinálsz és fent vagy egy 100 milliós Steam vagy 60 milliós GOG rendszeren.
A hardver optimalizáció más téma, abban valóban sárosak, de ilyenek az első játékok. Tudom nagyon elnéző vagyok, csak ugye kollegaként átérzem a szitut😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.14. 14:07:09
[merlinw.org]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A Steam meg Metacritic meg ilyen-olyan értékelések jó dolog, de az eladási számokon a későbbi (1-2 napról van csak szó) negatív kritikák már nem mutatkoznak. A fejlesztő/kiadó a bevételi oldalon azt látja, hogy a játék az első napokban eladási rekordokat döntöget - ez így jó lett, jöhet a következő pont ugyanerre a sémára, pont ugyanilyen befejezetlenül, hiszen úgy is megvették/előrendelték. Azt már nem tudom hogy a Steam refundot mennyire nézik, mennyire számít. Nem hiszem hogy nagyon, úgyis a konzolos eladások a jelentősek.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2016.08.14. 12:34:03
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Majd valami akcióban besöpröm 15 dolcsi magasságában - szerintem esélyes, hogy hamar le fog esni az ára.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek egyéb jellegű problémák, csak szerintem az arányok mások - nem "játszhatatlan roncs" van sok, hanem "csalódott vásárló, aki nem is igazán tudja mire vágyott". Hogy egy játék a roncs kategória fölött közepes, jó, vagy kiváló - az már nagyon szubjektív.
Ma már a "gamer" piac milliárdos felhasználóbázissal rendelkezik. Egyszerűen lehetetlen mindenkit kiszolgálni, a reklámok alapján mégis ezzel próbálkoznak.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Most így hirtelen nem is tudnék olyan nagy PC-s AAA címet mondani az utóbbi időből, amelyet nem kritizálták volna szénné a játékosok (idén amit találtam az a februárban megjelent XCom 2, de biztos volt még pár csak most nem merülök bele inkább jobban a keresésben). Ezzel szemben az kisebb címek közt bőven van jó értékelésekkel rendelkező játék, vagy akár a közepesek közt is akad bőven.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Tehát én most azt boncolgatnám, hogy melyik volt előbb a tyúk vagy tojás. Tehát mostanra jutottunk el oda, hogy egyre igénytelenebbek, színvonaltalanabbak a játékok (trehányabb, nemtörődöm fejlesztők), vagy ez eddig is így működött, de a közösségi média, megmondóemberek és értékelési rendszerek előretörése és elterjedése miatt most olvashatunk őszinte véleményeket?
Én megmondom őszintén én inkább az előbbi felé hajlok (valami mérhetetlen igénytelenség kezd urrá lenni a játékiparon).
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Aki hisz a trailereknek, bemutató változatoknak, felül bármilyen hypenak, az óhatatlanul csalódni fog előbb-utóbb. És mostanában a közösségi felületek (és a Steam az) természetes használatához hozzátartozik, hogy megírják a magukét róla (vagy készítenek róla egy Youtube videót, beszélnek róla egy podcastban, mindegy).
A reklámot is meg kell tanulni a helyén kezelni, és a fórumos-online-közösségi reakciókat is, ahol ugyanúgy rengeteg túlzás, túlreagálás jelenik meg.
Persze ettől még jelennek meg nagyjából kész, javításra szoruló játékok bőségesen - de az, hogy "játszhatatlan" lenne valami, vagy "félkész" lenne, az rendkívül ritka (előfordult ez is, az is), de nagyobb részét az online felületek extremitásának lehet betudni.
Az ember nagyképűen hiszi, hogy okosabb a csordában, bolyban, falkában élő állatoknál... a szomorú hír az, hogy ez nincs így. A konformizmus hatalmas erő.
A "lázadók" (akik hiszik, tudják, hogy mi a jó nekik, és mernek, akarnak is írni, szólni erről a kezükben lévő eszközökkel) pedig egyre erősebben hallatják a hangjukat. Ezt látod a STEAM és a Metacritic véleményekben.
Vannak (nagyon sokan!), akik majmolják az előttük írókat (csordaszellem, konformizmus), a "lájkok" kedvéért - damn STEAM és az értékelések értékelése rendszer -, de akadnak sokan, akiknek van egy kis sütnivalójuk is.
Azt látod, hogy ömlik a fekália a platformokra, és akadnak, akik nem lapátolják két pofira az emészthetetlent, hanem tombolnak.
A pénzükért. A jobb játékokért. A "jövőért" (hogy ne kaphassunk még több fekáliát).
Szép új világ.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.08.14. 11:27:41
Next PC upgrade: 2022
Szerencsére ez ezen a héten kiderült, és a játék a "helyére kerülhet" - remélhetőleg minden szempontból.
És akkor játszhatok vele én is, mert szeretek beleveszni a végtelen procedurális világokba, a Starboundban is van vagy száz órám, Elite-ben (700+ óra) is szeretek ugrálni csillagrendszerről csillagrendszerre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.14. 11:16:21
Nem. A fejlesztők hibája. Ezen a téren teljesen egyetértek a fanyalgókkal.
Az a 3 maroknyi ember megtapasztalta, hogy pár beígért hangzatos feature micsoda várakozás hullámot indított be, és egyáltalán nem sietett kijavítani őket írásban, szóban, hanem hagyta generálódni a cunamit... mert a marokdörzsölgetés remek mellékfoglalkozás.
Szorozza szépen mindenki össze a legrosszabb aránnyal is az értékeket (~377000 db * 60 euró - csak STEAM) (kép van mögötte):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.08.14. 11:12:32
PSN ID.: Beegabor
A kommunikáció hibája, hogy rengetegen mást vártak tőle, és most igen csalódottak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.14. 11:04:11
Ahogy nézegetem ez egy korai 3D Starbound - abból egy szuper kis játék lett most, hogy 1.0 lett belőle (végre egy, ami a közelébe kerül a Terrarianak), ebből is lehet, hogy az lesz. Addig is lehet színes világról színes világra ugrálni. Relaxálós játék sorozatnézés / podcast hallgatás mellé, mint az Elite Dangerous felfedezős része. Nem igényel aktív odafigyelést.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.14. 10:47:53
Igen az. Főleg mert nincs benne tartalom. Hihetetlen ,igaz? Ekkora méretű játék és nincs benne mit csinálni. Bányászod a nyersanyagot, hogy csinálhass üzemanyagot a hajódba,hogy után töltsd a szkafandered létfenntartó rendszerét. Kicsit többet bányászol, hogy csinálhass,vehess jobb hyperhajtóművet,amivel gyorsabban haladhatsz a rendszerben. Szkennelheted a létformákat, amik 3-4 bolygó után egyformának tűnnek ,ahogy a bolygófelszínek is. Bázisból van 3 féle, monolith-ból 3 féle variáció És mindeközben kapod a milestone-okat : grat, leszálltál 2 bolygóra, grat leszálltál most már 10-re, ja és grat a 15 felfedezett állatfajért, ja meg kapsz majd még 30-ért is. Ennyi a tartalom, gyűjtheted a milestone-okat, bányászhatsz, szkennelhetsz. Mint valami mobil játék, ahol van napi X pontod hogy elköltsd valamire, aztán várni kell, hogy újratöltődj, csakhogy itt nem kell várni, csinálhatod napestig és ez annyira de annyira unalmas. Persze ha neked ez élvezetet okoz, akkor hajrá, gyűjtögess
Sztori van valami, de azért a pár sornyi mondatért(igen, olvasod majd) nem éri meg azt a 30-40 órát. De lehet csak nem értem meg,mert annyira mély a mondanivalója, mondják most biztos sokan.
PSN ID.: Beegabor
A másik hozzászólásoddal egyetértek, mert nekem is fontos a jó sztori, viszont nem zárkózom el egy ilyen felfedezős gyűjtögetős játéktól sem, ha van vége. Ha van célja. Ha csak céltalanul, a végtelenségig kell benne gyűjtögetni, akkor nyilván ott rohadjanak meg vele ahol vannak, főleg 18k-ért.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Tuti, hogy én vagyok maradi, de nekem a SZTORI nagyon kell egy játékhoz.
Még a matchbox tologatós időszakomban is mindig szőttem magamnak egy folytatásos történetet a Starsky és Hatch, a Minden lében két kanál, vagy a PEtrocelli hatására és mintájára... sok-sok autós üldözéssel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amit írtam azt arra írtam, hogy az év egyik legjobban várt játéka volt és ez be is jött, Steam alátámasztotta és akkor ebben még a GoG-os eredmény nincs benne, de wrz siteokon is nagyon kapós.
Ha jól értem, akkor szerinted is egy nagy rakás? Akkor is az lesz, ha a hibákat javítják? Nem tudom, mert nincs 18 ezrem erre, de még csak warezolni se vagyok hajlandó, mert érdekel, szóval 3k körül jöhet. MerlinW véleményét olvastam -abs. adok rá-, annak alapján 3k-ért nem lesz ez légyeledel, főleg a patch-ek után.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.08.14. 10:31:56
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"No Man's Sky is already one of the best-selling launches on Steam ever. We break down the numbers.
212,620 people playing No Man's Sky at once makes it the biggest Steam launch this year"
Forrás: PC Gamer
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.08.13. 18:58:34
A The Shattering egy hófehér szobákból álló házba kalauzolja a játékost, ami valójában a főhős álma, ahol leveleket, dokumentumokat és egyéb tárgyakat kell összeszednünk az állandóan változó épületben, és túlélni mindaddig, míg lehetőségünk lesz megszökni. Marta Szymanska, a SuperSexySoftwar alapítója nem a szokásos ijesztgetéssel szeretné megtölteni játékát.
Next PC upgrade: 2022
A co-op zombiaprítós FPS 2015 áprilisában jelent meg a Steamen korai hozzáféréssel, azóta pedig új térképek, szörnyek és a Versus Survival PvP-játékmód is bekerült a játékba. A Tripwire Interactive bejelentése szerint november 18-tól a teljes verziót élvezhetjük majd PC-n és PS4-en is."
Lehet, hogy a híres madridi ex-felügyelő (Torrente) segítségéhez fogok folyamodni, természetesen csak és kizárólag kipróbálás céljából 😄
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Egyrészt, mert becsült ár. Ami inkább csak drágább lehet, olcsóbb nem.
Másrészt, a játék sem érdekel sokadikday (az original kiadáshoz képest). Majd 75%-os akcióban.
Valaki megvásárolja közületek?
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.08.13. 09:21:37
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Dark Souls 2 Scholar of The First Sin - Darklurker bossfight pure melee