Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a kimerítő választ, akkor beruházok egyre!

Régebben használtam PC-vel, akkoriban külső programmal (DS4Windows) elég jól megoldható volt, de azóta már a Steam is rá tudja erőszakolni szinte mindenre. Arra figyelni kell, hogy vezeték nélküliként használva a Bluetooth instabil tud lenni 3 méteren túl, és a CSR chipsetes adaptereket nem szereti, broadcomos kell. A tapipadjával lehet egerészni, de ebben a Steam Controller természetesen sokkal jobb. Win 10-en nem használtam, csak 8.1-en. Személy szerint kielégítőnek találtam PC-hez, de végül vettem Xbox One-kontrollert is.

PS3-on változó, sok játékban tökéletesen működik (nyilván rezgés és mozgásérzékelés nincs, ahogy a PS-gomb se megy), de másokban nem vesz be bizonyos gombokat (pl. Castelevania: Harmony of Despair, DS4-gyel nem lehet srégan ütni, ami nagy hátrány) vagy egyet sem (pl. Scott Pilgrim vs the World). Mivel úgyis ott a DS3, ez nem annyira nagy probléma, ami működik vele jól, az jobb DS4-gyel, mert az jobb kontroller. Ez és ez a lista kiindulópontnak jó, de egyik sem szentírás, egy-két apróságban tévedhetnek. Például a Ratchet & Clank: Going Commando HD valóban megy vele, de az egyik minijáték sokkal nehezebb vele, mint DS3-mal (a többi Ratchetnél nem volt ilyen gondom, de azokban nincs is ez a gömbforgatós minijáték).
grebber
Ők sehogy 😞

Next PC upgrade: 2022

Fpocok
Aki most regelne az nem lesz lvl2, hogy csapjon le rá?

Parasite Eve 2, best game EVER!

grebber
Ingyen game pass Alienware Arena 2-es szint kell hozzá. Aki korábban már kért nem fog kapni, de aki lemaradt gyorsan csapjon le!
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.25. 20:51:42

7 napos ajcsi xbox-os gamepass erdekel vkit? (yep, csak xbox szal ezert nem en hasznalom fel. elm ezzel tesztelheto siman az Outer Worlds, pl. )
Sose próbáltam de úgy tudom működik PC-n és PS 3-on is a Dualshock 4.

Why so serious?

Sziasztok! PS4 controller működik pc-vel és ps3-al? Mert a jövőben tervbe ban egy ps4pro, de a ps3-at is megtartom, plusz jó lenne ha pc-hez is tudnám használni! Lényeg hogy nem akarok mindenhez +1 játékvezérlőt venni!

Atisz
Tanultam marketinget, ennek ellenére gáznak tartom ezt a kétirányú elnevezést (ezek azok amik joggal járatják le a reklámszakmát), nem a kötekedés volt a célom (legalábbis nem a fórum tagjaival... az elnevezés kiötlőivel viszont szívesen vitatkoznék erről - is 😊)
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2019.10.25. 18:29:05

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Moby
Ha a 2K használatban lenne, rajta is maradt volna a fullhd-n, ahogy a 4K is egy ragadvány az UHD-n, és inkább az került köznyelvi használatban, nem az UHD.
De igen, lehet mondani, hogy ha az UHD-nak megengedjük a 4K-t, a fullhd is is lehet 2K.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.10.25. 11:57:13

Adversus solem ne loquitor

Atisz
Igen, de ugye az 1080p 1920x1080, tehát ilyen értelemben vagy az a 2k, vagy akkor a 4k "csak" 2k valójában 😉

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Nagyjából én is ennyiért vettem igaz nem az XXL verziót. Szerintem megéri, én 25-30 óra környékére emlékszem, ennyit tettem bele, aztán meguntam. De nem bántam meg, mert jó volt. (Önismétlő egy idő után, ezért lett vége.) Grafikailag még ma sincs semmi szégyenkezni valója. 16 GB viszont kell neki, anélkül rosszabb az élmény. (Nálad látom megvan, duplája is, inkább csak azért írtam, mert ha mást is érdekelne, erre készüljön fel.)

A negyedik részről csak rosszat olvastam, így nem is foglalkoztam vele. Azt mondják az interneten az emberek, a harmadik jobb. Elhiszem nekik.
Scooter
Dehogynem. Ennyiért simán veszem, főleg mert ez a fullos. A 3-ról még jókat hallottam. Kíváncsi vagyok azért más véleményére is. Viszont a 4-ről már nem.
grebber
Miért, nem neked kell? <#eplus2> Megéri jó cucc. Már a 4et várom ilyen áron

Scooter
Egész jó ára van steam-en a Just Cause 3 XXL-nek. Nekem 4.11€-t mutat. Szerintetek megéri?
Voltan
Ez zseniális 😄😄😄😄😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dzsini
A Fallout 76-hoz meghirdettek egy előfizetéses rendszert, Fallout First néven - évi 100 petákért privát szerver meg mindenféle móka...

egy dolgot felejtettek el, lefoglalni időben a falloutfirst.com-ot 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

darkSectorxxx
Én halál szempontból ezeknél cseszekedtem: Dancer, Champion, Dragonslayer, Nameless, végső boss.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.24. 00:41:41

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
😊

Azért némelyik meg tud lepni de ja amikor begyakoroltad akkor easy ahogy minden más.

Sekiro stb.

Mindegyik easy ilyenkor.
Csak elsőre gáz.

Pontiff-nél az első körben jobb körülötte maradni ahogy néztem, a 2 menetben én parry-zni szoktam.

Aldrich is alaktomos, mert easy-nek tűnik, de jah meglephet.

Mondjuk NG+ a legkönnyebb szerintem.
Viszont én sárkány alakba mentem, olyan érzésem mintha védelem szempontból egy full meztelen karival lenne egyelő.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Még toltam 40 percet. Yhorm, Dancer elsőre feküdtek, Aldrichnál viszont 2 halált is begyűjtöttem, elfelejtettem elsőre a záporozó támadását, másodikra meg beszorultam, jött a zápor. -.-

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
NG+. Pontiffig nyomtam, minden boss megölve, elsőre addig, 0 halállal.

2x viszont haltam. 1x a Firelink Shrine előtt (LOL!) belegurultam véletlenül a mélybe, sok invaderem volt, mind levertem, Pontiff után még élt a 2 gépi NPC mob + jött kettő invader! Levertem a 2 gépit, levertem 1 invadert, a másikat üres potiig, de kifogytam. Meglett volna az a gci is, de már nem tudtam healelni. Szóval, kettő halál eddig. Kettő. NG+-ban. Ennyire könnyűek a bossok.

Eddig Pontiff izzasztott meg picit egyedül, mert itt már jóval nagyobbat csap, egy rossz evade és akár one hitel. De lenyomtam ennek ellenére elsőre.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Tinman:

Most az alapjáték kitakarítva.

~5:50 perc (pisikakival együtt)
40-41 halál (remélem nem számoltam el magam)
Nagy része liftbezuhanás meg kisebb minibossok...

Összes boss, miniboss, a fontosabbak.

Holnap reggel marad a 2 DLC.

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.23. 19:32:08

darkSectorxxx
Valóba a Chalice maxolás brutális, BB sokkal nehezebb szerintem, de nekem Cinder sajna még mindig okoz meglepetést, ellenben a 2. fázisa az nekem már easy egy jó ideje, de az elsőben a dárdás alakja, pffff.
Amúgy ha megtanulsz jol dodge-olni akkor nem vészes, de nekem a kardjánál annyi fajta időzítéssel vannak külön mozdulatai, hogy vagy korán akarok kitérni vagy későn....

Most NG+ ba kezdtem egy All Boss Run-t kíváncsi vagyok meddig tudok elmenni és mennyi idő alatt
😊

Eddig 2:40 perc (13 halál eddig)
akiket megöltem:
- Gundyr
- Fa
- Crystal Sage
- Papok
- Abbys Watchers
- Old Demon King
- King
- Giant
- Pontiff
- Aldrich
- Dancer
- Oceriot
- Champion Gundyr

meg ezek mellett öltem sok miniboss-t, 3 krokodil, hunterek, a szürke kis pocakos sárkány, egy tüzes sárkány...ilyenek.

Holnap a maradékot.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.23. 04:01:25

Voltan
Bizonyára remek lehet a 4k, meg minden, de nálunk ez logisztikailag nehezen megoldható. Van egy nagy szoba, ahol van egy 1080p tévé, meg az én szintén 1080-as monitorom. Feleségem tévézik, dolgozik, a nagy tévé ki van használva. Persze együtt is tévézünk, meg sorozatokat nézünk estébé, de a nagy kijelző folyamatosan megy. Én azon nem tudok játszani. Marad tehát a kis sarkom a monitorral, és a géppel. A 4k monitor az LOL, még egy böszme kijelzőt pedig nem lehet betenni. Sajnos a Zasszonyt végtelenül taszítják a játékok, szóval maradok az amúgy fasza 1080p monitor társaságában. Ebben a logisztikai felosztásban nem érdemes 4k kijelzőt vennem.

Meg mondjuk egyébként is leszarom 😄 Nagyon későn váltottam 1080p-re is, a jelenlegi konfig pedig meg fogja enni a következő generációt is röhögve full hd-ban. Pár év múlva meglátjuk. Ha a mostani tévé megadja magát, akkor változhatnak a dolgok.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.10.23. 01:00:12

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Szerintem egy alapvetően single játékhoz bőven jó a stabil 60 fps. Ha több van (és mellette még van Freesync, GSync) nyilván érződik és jobb, de nem feltétlenül szükséges. Tapasztalatom alapján, bár játék függő is, de szerintem az első mondatommal magam sem vitatkoznék. Multi esetében viszont egyértelműen jobb a 100-120-144 Hz. Visszamenni 60 Hz-re utána. Nos az nagyjából olyasmi, amit mondtam még a monitorom megvásárlása után: SSD-ről HDD-re váltani. Meg lehetne szokni, de inkább ne.

Magasabb frekvencián sokkal simább a futás, irányítás, célzás és leginkább a dolgok lereagálása, ami ilyen játékoknál nagyon számít. De ez is olyan, hogy mennyire vagy elhivatott azzal a játékkal szemben. Ha tapasztalt vagy és ésszel csinálod, akkor 60 Hz-en is jó leszel. Nagyjából olyan ez mint amikor az egykori volt magyar pingpongos egy szelet kemény száraz kenyérrel is elverte az ellenfeleit, gyakorlásnál. Szóval a tudás, tapasztalat az sokat tud nyomni a latba, nem mindig a technika visz mindent.

4K is nyilván sokkal részletesebb és a nagyobb képernyő is növeli az élményt. Ehhez nem fér kétség. Ahogy a 144 Hz is jó dolog és igazából már egész megfizethető áron elérhető a 24-27 colos monitorok körében, 1080p mellett. De idővel ez a két dolog úgyis kéz a kézben fog járni és ha nem is gyorsan, de tippre 5 év múlva már mindenkinek elérhető lesz.
Csak legyen tisztességes Switch portja és megveszem.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Amúgy lassan átvánszorgok NG+-ba DaS 3-ban. Bementem Cinderhez és egy ideig csak néztem mit művel, elképesztően könnyű evadelni előle. Kb. úgy éreztem magam, mint Neo amikor rádöbben, hogy nincs kanál... pontosabban, hogy úgy hajlítja, ahogy akarja. Cinder belassulva, én meg fél kézzel ásítva néha, csak a poén kedvéért megcsaptam. Aztán meghalt. Azt hittem lesz 3. fázisa is, már nem emlékeztem rá. De nem lett. Vége lett az játéknak. 3 éve küzdöttem vele utoljára. Annyira esélye se volt, hogy final boss-nak szinte értelmezhetetlen. Pont, mint a Bloodborne final boss harca, az is utlrakönnyű.

Nya... megmondom mi van... az van, hogy a Bloodborne Defiled Chalice kihúzta belőlem az állatot. AZ NEHÉZ VOLT! Igen, full opcionális és a végén a Queen az szinte vicc, de az odáig vezető úton 1-2 boss, az megőrjített. Na ezekhez képest ez a DaS 3, ez Hello Kitty Roller Rescue.

Tinman
Az 1080p szerintem egy elég op állapot, de 60 frémmel. Ehhez manapság már nem kellenek egetrengető hardverek, cserébe remek az összhatás.

Nem mondom, hogy nem lenne állat, mindent 144 Hz mellett tolni, de nekem arra nem mostanában lesz megfelelő konfigon. Így is, simán az elit kategóriában játszom ezekkel a hardverekkel, mert baromira nem ez az általános.

A DaS 3, így a kb. ~310 sornyi hibát már kijavítja büszkén odatehető a sorba, főleg a DLC-kkel együtt. Nálam a Bloodborne továbbra is kilóg... méltatlan ahhoz a játékhoz az a techno, amiben az az extrém kínos, hogy elkészíthette volna a From a Pro patchet PS4-re de nem tette. Tosznak ezek mindenre... DeS esetében is egyértelműen tervben lehetett a DLC, de soha nem készült el és nem is nyilatkoztak róla, pedig a törött kőtábla egyértelmű jel volt.

darkSectorxxx
Áh végiglőni az max extra, de alapon az nem játék. 😛
Mi megrakjuk, de kezdésnek gondoltam, tapasztalattal bárkit bárhogy.

Dzsini
4K a vízszintes (közel) 4000 pixelt jelenti (ami a moziban 4096x2160) 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Atisz
Igen, szerintem is jó dolog a 4K (vagyis a 2K, mivel 3840 × 2160 az inkább 2 😊) és tényleg zongorázni lehet a különbséget, mint annak idején a 320x240 és a 640x480 között.
Nekem még bőven jó az 1080p még azzal is nehezen tudok betelni egyik-másik játéknál mind a mai napig.

Egyébként ha valami akkor éppen a grafika (kivéve a karakterek arcát és nem létező mimikáját, ami a keményen a 90-es éveket idézte azért) és a hangulat volt az ami nagyon tetszett a Dark Souls 3.ban és éppen emiatt haragudtam, hogy milyen jó játékot is lehetett volna ezzel a technikai háttérrel csinálni.

grebber
Tudom, ezért olyan visszeres a lábam hogy még kb 5 évem van azt elvisz... De pl konzolt probáltam fekve ágyból kontroller végett.. Nem áll "kézre" a fekvés. Totál nem tudom beleélni magam a játékokba ha fekszem...

(Richer 1 hete csak emelkedik 47xxről pattant fel. Mai záró 5220. De most nagyot megy az OTP is. Brutál... Remélem kitart a Richter lendülete és idén meglesz az 5800 végre már)

Humble Tomb Raider akciók 2013-as rész monthlyval 1.84 euro
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.22. 18:44:46

Tinman
Egyetértek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A fekvés se jó nyilván, de nekem pl. úgy van kialakítva a játszós szoba, hogy ülni és feküdni is tudok gaming közben. Sőt, ha akarok felkelek, beülök a kényelmes székembe és ott tolom a monitor előtt. Minden gamernek kéne egy ilyen kis zúg, ahová vissza tud vonulni, ez nekünk jár. Ha nem jár, akkor ki kell alakítani. Izé... írtam már sokszor, ezt magam alakítottam ki, most majd ki akarom poszterezni. 40 éves vagyok, mindjárt megyek tolom a DaS 3-at tovább, most Miss Monique bömböl éppen, este meg sci-fi-t nézek. És ez így van jól <#schmoll2>

A nagy félelmem, hogy a gyerkőc elfogja könyörögni és akkor szarban leszek, mert nincs hely még 1 ilyen helyiségnek. Éééés nem fogom neki adni. Csinálja meg magának, még segítek is neki. Padlásszoba projekt pl.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 18:24:08

Helyes. Steamre nem jön szóval azt hiszem pont megfelel arra, hogy kipróbáljam mikroék 300 forintos csodáját.

Why so serious?

Egészségtelen az a sok ülés, még jó széken, sok mozgás mellett is. Nem arra van kitalálva az emberi test.
Fpocok
NAGYON nagyon jónak tűnik.
DE
Várnia kell pár hónapot. Még wowozok és jön Medievil.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Szerintem pont ezért nehéz. 10x megölöd és eltűnik? Akkó' mibű' lesz az XP? Nyúlbú' aligha.

Tinman
Ez a beakad a fal a kardba, az enemy-jé meg gyakran nem ez valós és nem is lenne vele baj, ha az enemy kardja is elakadna, de többnyire nem akad el neki. Ez hiba. De a From ilyen. Technikai szarok tucatjait hagyja benne, az amúgy mocsok jó játékaiba.

Nem mondom, hogy git gud, de ha tudod, hogy szűkebb téren fogsz haladni, akkor legyen már PLAN B vaze... legyen már egy másodlagos fegyód is, ne csak egy mocsok nagy Zweihander. Egyébként a nagy kardokkal is lehet szűk helyen harcolni, csak több odafigyelést igényel, mainly olyankor nem slash, hanem thrust dmg-el kell operálnod.

A 2 téma a tetőn, az csak elsőre ijesztő, valójában lassú szarok. Fat roll soha ne legyen és nem lesz gondod, meg nyilván melee karinál stamina = life.

grebber
Konzolt is ülve tolom. Soha nem tudtam fetrengve játszani semmivel..totál okádék gondolom ezt a testem is érzi ,ami miatt boxot is ülve tolom.

Tinman
Pedig az evolúció nem egy rossz dolog. Nem mondom, hogy úgy a tökéletes, ahogy én művelem a gaminget, de, hogy mocskosul kényelmes és látványos, ütős az összhatás az biztos. (Főleg, ha az 5.1-et is beröffentem.)

Tinman
DeS-el kezdtem. Az szerintem snecibb, mint a DaS 1 a legrosszabb napján... persze végiglőheted ezeket, mint Zó, de hát az úgy elég izé.

Te vagy itt a legtapasztaltabb soulsborne játékos azt ugye tudod? Ugyanis te nyomsz ilyen no hit őrületeket, mi meg csak casualkodunk itten. És nem, nem viccből írom.

Másikra: Tudom, hogy parryzhető és azzal könnyebb, de én csak bemegyek és megrakom szárazon. A legrosszabb esetben, ha már régen küzdötten vele 3.-ra borul.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 17:12:32

Tinman
Így van. Azonnal dobnám a gaminget, ha végre utazhatnék, túrázhatnék.
De nem telik rá. Marad a gaming.

Az viszont tény, hogy kell a gamind mellé egy aktív kinti időtöltés, ami lehet akár a traktorozás is, csak meg a tüdőnek nem tesz jót.

Tinman
Hétvégén összejöhet!
Mivel vannak neki nagyszülők + keresztanyám is közel elé, így ha akarnám se tudnám nagyon kisajátítani, no meg Day1-tól embertelen anyás a gyerkőc. Elvan velem már akár 1 órát is (eleinte ez kb. 2 perc se volt), de aztán jelzi, hogy anya kéne. Ha felriad is éjszaka, sokszor próbáltam megnyugtatni, de esélyem se volt... nappal elfogadja a nyugtatásom és visszajelez, de éjszaka anya kell, de nagyon.

Szóval, nem tagadom, de mostanában is volt olyan szombaton, hogy látástól mikulásig toltam a gaminget, de mondjuk akkor vasárnap már alig, mert gyerkőcöztem amennyit lehetett.

Meg ne feledd, hogy a te lányod, éppen 1 évvel idősebb az én kisfiamnál. 1 év az mocsok sok idő, amikor itt hetek, hónapok alatt őrületes ugrásokat mutatnak be fejlődésben. Az enyém pl. nem beszél és nem jár... jó persze baba nyelven "beszél", meg feláll és ha van kapaszkodó akkor oldalazva totyog, de that's all. Rengeteg dolgot még nem fogad el, ahogy az olvasást is alig, a Duplot örülök, ha 10 percig eltűri. A mesés énekeket bírja legtovább, az akár 30 perc is lehet YT-ról. És tudom, hogy nem szabadna tv-ztetni és nem is néz tv-t, de YT-ról bizony kap napi 2x30 percet, mert rohadtul igényli, megnyugtatja, már pedig az kell neki nagyon mert a fogai kicsinálják, jönnek a rágók :-/

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 17:07:52

darkSectorxxx
Hát a bossok nem kihívások, az első 2 rész inkáb maga a mapokon szemét.

Viszont nem értem minek nehéz a Das 2 ha egyszer ki lehet pucolni a pályák?
Mindenkit 10x elég megölni....

benőmenő
Git gud. A második rész sokkal genyóbb egyébként minden szempontból. ^^
darkSectorxxx
Das 1 azért gáz mert igaz gyök2 bossok vannak, de a mapon lecsal a játék.

Nézd meg az első streamemet amit feltettem youtube-ra ott pontossan szemléltettem milyen geci mikor mész egy szük szar folyoson jönnek elöl hátu, beszoritanak, vagy nem te meg hogy továbbmenj meg kéne ütnöd őket mert gurulással nem tudod eltolni a mobokat magadtól.

Ha meg ütsz elakad a fegyvered a falba mert ninglcs elég hely...
Viszont az ellenség gond nélkül átüt.

Konklúzió: lerakod a konztrollert a picsába, és iszol vagy tojsz a wc-n mire ujraéled a karakter.

Betettem halálszámlàlót.
De kurvára felesleges mert semmiköze ahoz hogy én hogy tudok játszani.
Ilyen helyzetekben tehetetlen vagy...

Na ezért ignoráltam régen ezt a szart.

A többiben legalább a játékoson múlik ha elbukik, itt nem.

Röviden ennyi a bajom.
Most a tetőn van egy a 2 fasszopó, amire az lenne aa megoldás hogy az első ilyen szárnyas gecit le kell vágni mire a másik jön.
De ahhoz kellene egy kovács.

grebber
Nem is fogom átélni mivel én így játszom gépen, billel egérrel közelről. Soha sehogy máshogy nem fogok.

darkSectorxxx
Egy olyan gamer meg valszeg nem tudja hogy parryvel easy, nem is fog parry-zni de mire sikerül meghal vagy 50x.

darkSectorxxx
Te mint tapasztalt mondod egy kicsit tapasztaltnak, de én arra mondom ha nem a Das1-el kezded.