Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Csak megtetted 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A modok közül pedig igen, ez a legérdekesebb (nekem legalábbis nagyon tetszett), a jó sztori, a kalózos miliő, a rengeteg egyedi helyszín és szörnyeteg miatt is.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.12.02. 08:59:03
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Maize. Ment is a whislist-re!
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.12.02. 08:30:15
Én annyiban nem tekintem lineárisnak a fejlődést, hogy a SoU-ban a kevés társ nagyon megfogta a kombinációs lehetőségeket, amit a duálkasztolás lehetőségével próbáltak orvosolni, de azért az sem volt az igazi. Nálam az is betett, a kiegnek, hogy harcos karakterrel kezdtem (az alapjátékban sorcerer voltam, hozzá jól passzolt törpe szerzetes), aki mellé szerettem volna mágust, de az AI egyszerűen ehhez a szerepkörhöz túl hülye volt, a beállítható viselkedésminták száma is túl kevés, jellegük pedig túl általános volt.
A modulos tippet pedig köszönöm, virtuálisan feljegyeztem. Idén is pótoltam 10 éve felvésett ajánlásokat, szóval idővel simán sorra kerülhet 😊
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A SoU-ban már nagyon tetszett, hogy immár több cselekedet kihatott a jellemre (pl. ládák/ajtók feltörése után a karakter beállítottsága chaotic-re módosult) és végre fel lehetett szerelni a hench-eket is. A HotU pedig még tovább fejlesztett mindent, nagyszerű hangulattal és az eredeti játék (szinte) közvetlen folytatásaként.
+ tudom, hogy már számtalanszor írtam, de a Pirates of the Sword Coast kiegészítőt is érdemes kipróbálni (nem Bioware cucc, de a játék rajongói oldaláról letölthető)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A hossznál éppen ezért az utolsó kiegészítőt tekintve a howlongtobeat.comból indultam ki (az azt megelőző rövidke volt), az elvileg megbízhatóbb, mint egy-egy egyéni tapasztalat, de nyilván nem mindentudó.
Nálam meg nyilván meg is határozza az élményt, hogy pont a java maradt ki (bár azt láttam, hogy mechanikailag nem javított ki mindent, de a SoU-hoz hasonlóan lépdelt előre - vagy vissza, ha így tetszik), nálad pedig az a leghangsúlyosabb.
Első napi adag:
Team Fortress 2 badge-ek
Kholat
Guilty Gear XX Accent Core Plus R
BIT.TRIP Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien
Psychonauts
Back to Bed
És további 30 játék lesz, december minden napján 1.
50ezer példányt adnak el, szóval simán ki lehet várni pár napi ajánlatot még, ha gondolkodik rajta az ember, hogy beszálljon.
A Baldur's Gate etalon a karakterinterakciók terén (is), még pontosabban a 2. része (ott lett tökélyre fejlesztve igazán). A NWN alapjáték ebből a szempontból labdába sem rúghat, mivel alapból 1 hench lehet melletted (+1 állat és +1 valamilyen idézett szörnyeteg), ő pedig max veled tud csak párbeszédbe bonyolódni. A Hordes of the Underdarkban viszont ez a szám már 2 és láss csodát: beszélgetnek is egymással (és megint, mivel a játékóra számot nézve a HotU a legcombosabb, én ebből indulnék ki, ha megengeded).
Nem vagyok érzelemmentes, ezt sosem tagadtam, sőt hajlamos vagyok bizonyos konzekvenciák levonására is (5 feledhető cím a Blizzardtól egymás után = kezd szar lenni a Blizzard). Tehát előjel van, de nem erős és kívánom, hogy készüljön el a Half-Life 3, valamint végre legyen egy jó Blizzard játék is, amire személy szerint a Warcraft 3 óta várok.
Next PC upgrade: 2022
Az interakciók hiányát tekintve én arra gondoltam, hogy egymással nincs kapcsolatuk a társaidnak, akik máshol nyúzzák, minősítik, kommentálják egymást, és így kapnak egy beidézett, néha pofázó segítő jelleget (ugye az alapjátékban még az inventoryjukat sem tudod kezelni, és a karakterfejlesztésbe náluk később is csak alig tudsz beleszólni), a valódi bajtárs helyett. Én elfogadom, hogy te ezen könnyen túlléptél, és azt is, hogy másnak meg ez lerombolja azt, amiben jók szoktak lenni ezek a játékok. A hiányuk miatti visszalépés objektíven megfogható, az már úgyis az egyénen múlik, hogy mennyire zavarja.
És igen, az ember hajlamosabb kritikusabb lenni azzal, ami nem tetszik neki, de ez némiképp érthető is: ha egy játéknak minél több hibája van, akkor annál inkább lehet kritizálni, nemde?
Én inkább arra céloztam, hogy látszólag az érzelmek és a fejlesztők logója el tudja vinni az értékítéletedet, legalábbis bármikor előkerült a BioWare, a Blizzard vagy a Valve/Steam, úgy éreztem, erős előjelekkel indul a történet.
A partynélküliség a Baldur's Gate-tel való közvetlen összehasonlítás során lehet komoly hiba, a játék azonban így is élvezetes. Az általad említett interakciók hiányával vitatkoznék: a henchman-ek igenis sokszor hozzászólnak (még az eredetiben is, nem beszélve a fejezetenkénti hozzájuk kapcsolható küldetésekről).
Nem tudom mit értesz a túlzott rajongói attitűd alatt (minden játékot le kéne szólnom, ami nem Baldur's Gate-tel kezdődik? 😊), nem azt mondtam, hogy a játék zseniális vagy maga a non-plus ultra, "csupán", hogy nagyon jó, mivel szerintem valóban az. És igen, az ember hajlamosabb kritikusabb lenni azzal, ami nem tetszik neki, de ez némiképp érthető is: ha egy játéknak minél több hibája van, akkor annál inkább lehet kritizálni, nemde? <#awink>#awink>
Azon is 20 frém amikor akció van.
Xbox Onet kell venni azon szinte mindig fix 30.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2016.12.01. 13:19:14
A partynélküliséget pedig meg lehet szokni, de a taktikai repertoár megtizedelése vagy a csapattársak interakcióinak hiánya emiatt végig cáfolhatatlan tény marad.
Én bírtam a játékot, de a többi klasszikus után a nagyon jó címkéjű lelkesedéssel én óvatosan bánnék. Azt tudom, hogy ami nem tetszik, azzal nagyon is tudsz kritikus lenni, itt is csak felhívtam a figyelmet, hogy kicsit túlzóan rajongói az attitűdöd. Nem kívánom ezt megváltoztatni, csak én inkább hűteném az elvárásokat.
Szerk.: Másrészt számomra a BioWare kevésbé is időtálló, amit régen szerettem tőlük, az is kissé bárgyúnak, manicheisztikusnak hat tőlük már, és kevésbé érettnek.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.12.01. 12:56:16
Nekem szerencsére, mind megvan már GőzbiNbón.
* Shadow Warrior Classic Redux - pipa, STEAM = nem érdekel
* Shadowrun: Dragonfall - Director’s Cut - pipa, STEAM = nem érdekel
* Stasis - hiába a döntött top down nézet (amit szeretek), maga a játék nem villanyoz fel.
Így nekem ez a 'zikszpé gyűjtögetősdi is kimarad.
Neverwinter fullos GOG-on free... nekem már megvolt, de hátha van akit érdekel. Mondjuk lassan neki kéne állni.
BG1 + kieg, BG2 + kieg, Planescape, IWD 1 és 2 lepergett már... mese nincs, ez van soron.
A játék történetét érintő spoiler!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Feltettem ICE-ot, meg kb. az összes modot, amiről beszéltünk, növényzet, talajtextúra, utak + patch. Ez a motoros valamiért nálam jobban fut. Persze itt is kellett finomhangolnom, de valamiért sokkal többet látom a fix 60-at, mint a kevesebbet.
Megnéztem mod nélkül persze és rettentően gyalázatos a színvilága. Szürkés-barnás okádék. Mod-al megjönnek - megint - a színek és sokkal élettel telibb lesz ezáltal az egész összkép. Annyira befolyásolja a nagy totált, hogy szó szerint szívesebben is ülök le elé és játszom vele, olyannyira, hogy gondolkodom egy nap szabin, hogy kicsit jobban belemerüljek.
Nem tudom mi itt a topik megítélése a Lost & Damned kapcsán, de eddig nekem bejön... kb. az első 5 perctől sokkal tökösebb, hangulatosabb, hihetőbb, átélhetőbb, filmszerűbb, mint az alapjáték.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT