Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez volt eddig a legrosszabb játék amivel találkoztam.
Persze nem bunkóságból írom, csak nagyon nem tetszett ennyi.
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Þór vígi þessi rúnar
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Figyu, most mondjam az, hogy a Gyõzike is népszerû? Nízzítek parasztok, mer' nípszerû, meg legalább van!
Az elsõ két rész egyszer elmegy. . Aztán jött a 3. rész.
A lényeg hogy miatta annyira megutáltam az ilyen fajta játékokat.
A forsaken godsot még végig akartam vinni, de egyszerûen 1 óra játék után nem lehetett vele játszani, ugyanis az a játék nemhogy bugos, hanem egyszerüen nincs befejezve.
Szóval szerintem ne vedd meg. Esetleg töltsd le.
Ha jól emlékszem nem is játszottam még ennél rosszabb játékkal, jah talán a doom 3-al.
Kár, hogy a WOW már régóta tud hasonlókat.
De, tényleg óriási.
Tudod, mondtam, hogy a 2. rész alapvetõen nem akart bejönni... aztán 70%-tól nagyon kezdtem beleszeretni, végül megszerettem, nem is kicsit. Ezért ez a nagy bizalom, hogy majdnem egy Fallout CE árát elverem rá.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Még van idõ visszamondani😊)
Most hívtak Féböl 3 CE ügyben, hogy hoznák péntekre... eltoltam 1 héttel (rohatt' Nier). JA és ezen is magyar felirat van :-P
Na, az meg mostanék' gyütt... erõsen gáz lenne, ha lefotóznám kibontva Carlos-é után ugye? Ezért mindenkit megkímélek az élménytõl :-)

Tudom, hogy sokan más véleményen vannak, ezt is el is fogadom (úgyis tudom, hogy nincs igazuk 😛), de az ellentétes vélemények miatt nem az a játék, amit bárkinek jó szívvel ajánlanék.
Aki elvitte, az DIREKT ezt a játékot kereste... mondjuk arab volt a srác
Ami alapvetõen pozitívum lenne, de angol felirat híján a játék minõségén túl még a honosítás minõségét tekintve is külön nyomozni kell, hogy biztosan jó-e. Köszönöm, ebbõl nem kérek. Nem mintha 990-ért nem érné meg vállalni kockázatot, de manapság már lassan ezen az áron is szelektálni kell a játékok közül, mert van annyi alternatíva.
Jól látod! Konzolra nagyon sok "önismétlés" van. jRPG mûfaj pl. gyakorlatilag haldoklik már konzolon, mert ami elsõre fúúúvááááóóó, az 12.-re mondjuk ki: szar.
Nehéz újítani és emiatt sok konzoljáték: TPS, verekedõs, sportjáték, jRPG csúnyán vergõdik. Hozzájön ehhez még az is, hogy a jelenlegi nextgen konzoljátékok grafikája, egy gamer PC-hez képest, már visszalépés, sokszor nem is kicsi visszalépés...
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
DB
A ti kung-futok nem erős!
http://www.pcdome.hu/cikk/1190/europa_1400_the_guild_pc
A The Guild 2:
http://www.pcdome.hu/cikk/2034/the_guild_2_a_ceh_2_pc
A Port Royale-tól azért eléggé különbözik. Abban nemzetek ellen/mellett kell harcolnunk/kereskednünk egyetlen "fõhõst" játszva, míg a Céh-ben családokkal, dinasztiákkal kell játszanunk ugyanezt, és míg a PR-t inkább tartom stratégiának, a Céh-re inkább azt mondanám: "dinasztiaszimulátor" (elég találó és kifejezõ lett a fenti ismertetõk ezen jelzõje). Ha elolvasod a fenti ismertetõket, némi képet kapsz a játékról, de sokkal több lehetõség van benne, mint amennyit fölvázol.
Szóval igen, maximálisan megéri! Egy ezresért??? A hülyének is!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Two Worlds 990 Ft
Operation Flashpoint (2) Dragon Rising 990 Ft
Gothic 3 Gold 990 Ft
Céh 2 Platinum Edition 990 Ft
Hospital Tycoon (magyar) 490 Ft
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Gyerökök... 990-ért a Mekibe nem, hogy nem laksz jól, de ennyit szoktam csak az édességért fizetni. Nem kérdés, ha kicsit is érdekesnek találjátok ott a helye a polcon!
http://store.steampowered.com/app/70400/?l=hungarian
ha több ilyen lesz (elvileg már több mint 40ezren megvették, tehát lesz), akkor pcre is jobban elkezdek eredeti játékokat venni.
A
Igazából több játékmód van, de mind alapvetõen egyezik abban, hogy 1 reneszánsz korabeli család életét kell menedzselni! Azért nem írtam csak kereskedõt, mert többféle foglalkozásból vállaszthatsz és azon belül is több iparágból. pl.: lehetsz kereskedõ, aki szakosodhat kocsmaüzemeltetésre, gyártó tevékenységre (mivel rég játszottam most had ne mondjak párat, megteszik a többiek).
vagy lehetsz tolvaj, aki üzemltethetõ csempészhálózatot, kalózbandát, rablóbandát...
vagy lehetsz jómunkásember, aki a földekkel kapcsolatos üzleteket viheti ( állatok tenyésztése, növények termesztése)
Elsõdleges feladat 1 mûködõ vállalkozás hálózat beindítása és mûködtetése. De emellet lehet és szükséges is családot alapítani, akik késõbb besegíthetnek a vállalkozás mûködésébe! Összesen 3 családtagot irányíthatsz egyszerre.
A vállalkozás mûködtetése az alapanyagok (lehetõleg minél olcsóbban) beszerzésétõl a kész termék értékesítéséíg, a termelékenység növelésén keresztül a munkások felvételétõl, motiválásáíg tarthat, egyszóval rendkívül összetett. Épületek, mind a saját otthonod (igen saját házad lesz) fejleszthetõ: egyre nagyobbá, és egyre több dolgot elhelyezhetsz benne (pl.: ház esetében titkos vallató szoba). A vállalkozások épületei is fejleszthetõek, növelhetõ a termelékenység a dolgozók létszám, a biztonság, a tûzállóság (ellen elõszeretettel dobálja a házaidat bombákkal, fáklyákkal).
Vannak ellenfelek is ám: a rivális családok, akik meggyilkoltathatják a karaktereidet, családtagjaid, rád gyújthatják a házat, ellened (ha tisztességtelen vagy) bizonyítékot gyûjtve börtönbe is vettethetnek. Szóval sunyi jószágok! Ugyanez persze fordítva is kivitelezhetõ!
Ehhez jön még pluszban a politikai pálya: Sims....illetve karaktered kezdhet politikai pályát (pénzért lehet pályázni, magasabb pozíciókhoz magasabb rang szükséges, mely szintén pénzbe kerül).
Na itt aztán a zsarolástól, a lefizetéstõl, a gyilkosságokig, a politikai mentességtõl, a hatalommal való visszaéllésig (adóellenõrök kiküldése a rivális családokhoz...stb. stb.) mindenre van lehetõség!
Szóval van itt mit tenni azt biztos, de hosszú távon monotonná válik a dolog és nálam a jó gép ellenére sem futott elég jól!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Amúgy itt van egy jó oldal:
http://www.guild2hun.netai.net/home.html
Itt találtam egy olyan hogy The Guild 2 Renaissance. Ez is egy kieg, de nálunk nem jelent meg, vagy mi?
Egy gazdasági/menedzselõs cucc, olyan CiV féle, csak itt némi Sims is keveredik bele. Nehéz mihez hasonlítani, mert nem nagyon van ilyesmi a piacon.
"2006.szeptember.29-én megjelent az Europa 1400: The Guild c. középkori szerepjáték játék folytatása The Guild 2 néven. A játék visszarepít egészen az 1400-as évekbe, ahol egy emberrel kezdve kell egy egész dinasztiát felépítenünk aprólékos munkával, és a végén sok harc, és ármány után az egész város felett átvehetjük a hatalmat.
A játékot itthon a SevenM Kft adta ki, aminek hála a játék szövegrészeit leszinkronizálták magyarra, így a játék neve is A Céh 2 -re változott. Ez igen nagy segítség lehet azoknak, akik most ismerkednek a játékkal, mivel a élvezetes játékhoz szükségeltetik nem kevés angol tudás. (Jelenleg az alapverzió ára bruttó 1990 Ft körül mozog.)
Én a Céh 2 magyar változatát fogom bemutatni, amely már 1.2-es verziószámmal büszkélkedhet alapban. (A jelenleg elérhetõ legújabb patch az 1.4-es). Egyik patchbõl sem jelent meg eddig magyar változat, így aki a magyar változattal akar játszani, annak kompromisszumokat kell kötnie. Vagy magyar lesz a játék hibákkal, vagy félig-meddig hibás fordítással játszik, de az elérhetõ legújabb patchel. (A saját fordítást ezért is csináltam.)
Akik nem találkoztak a játékkal ezelõtt, azoknak javaslom a következõ szöveget elolvasni, valamint a késõbbiekben letölteni a játék demóját kipróbálásra, továbbá a játékban lévõ tutorial kijátszását, mivel ez rengeteget segíthet az alapok megértésében.
Mint fentebb leírtam a játék 1400-ban játszódik. Egy emberrel kezdve kell egy családot alapítani, majd egy egész dinasztiát, ami tovább él a kezdõ szereplõ halála után is. A kezdõszereplõ 4 különféle osztály közül fog egyet képviselni. Minden egyes osztály különféle épületek tud építeni, és azokon belül különféle dolgokat gyártani / termeszteni stb.
A pálya kiválasztása és a személy (értsd: testfelépítés, öltözködés, stb.) megalkotása után be lehet állítani a kezdõkarakter fõbb, tapasztalati tulajdonságait:
A karakter fejlõdése:
A játékban a karakter szinte minden cselekvése után kap bizonyos mennyiségû TP-t (Tapasztalati Pont, a továbbiakban XP!), amelyet egy bizonyos mennyiség után "beválthat" különféle tulajdonságának a fejlesztésére. Ha az összesített XP szám elér egy megszabott határt, akkor a szereplõ lép egy szintet. Ennek két hatása van:
Bizonyos szintek után lehet adni egy speciális képességet a szereplõnek.osztályokhoz tartozó épületek építése szintekhez van kötve. Lejjebb bõvebben."
Ami nekem tetszik/tetszett benne, igaz még nem vittem végig, de van benne pár 10 órám:
Tömören: Sims, stratégia, középkor :-)
+ karigenerálás (jól olvassátok!)
+ tolvajcéh tagjaként egy más oldalát mutatja meg a játék
+ "párkeresés"... no-no, csak hetero van :-P
+ hangulat
+ kellemes grafika
- patch must have!
990-ért VÉTEK kihagyni!
De, mire összegyünne megin' 80-90 ezer, itt lesz a PS4 is 😊))
És igen, ERÕSEN jó játék! Bõvebb, ha érdekel szívesen...
Keveset kértem érte, de többet adott a srác... a jó ég áldja meg érte szegénykémet, nem tudja mire vállalkozott.
Wall of text beszámolóm az ügyben, annak aki unatkozik: Katt.
i2k: No-no, a Halo azért az erõsen más kategória. Még a legrosszabb Halo rész /számomra ez a 2. rész volt/ és fényévekre van ettõl a szartól. A legjobb Halo rész /számomra ez az ODST, na jó, meg a Reach/ pedig simán az 1x játszanod kell vele kategória!