Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne legyél már ennyire Magyar...., Attól, hogy valamirõl nem tudsz még létezhet (Külföldiek lehet, hogy nem ilyen marhák, hogy kifecsegjék, egyébként külhonból is jönnek pletykák)!

Azért ha idén megjelenik, akkor az orrod alá dörgölöm, hogy hitetlen Tamás voltál!!! Erre mérget vehetsz!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

w77d
azért ez a fordítás még közel sem teljes, én kipróbáltam... nna meg a játék nincs megbarátokzva a hosszú magánhangzókkal így a könyvek elég teszefoszák lettek...

Tinman
"Még a múlt héten került ki a Morrohun csapat oldalára a hír, hogy elkészültek az Oblivion és annak kiegészítõinek teljes fordításával."

2011.01.21.

Na gyerekek eljött ez a pillanat is... géppel bírjuk, full magyar lesz a GOTY sepercen belül... újabb pár száz óra az életünkbõl? :-D

Végigvitte már itt valaki a GOTY-t?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Külföldiek akiknek annyi megterhelés egy game mint nekünk 1szem zsemle szóval semmi õk fizetnek majd érte elhiheted.

Next PC upgrade: 2022

benőmenő
Mégis ki lesz olyan hülye, aki nem inkább a warez-t fogja kvázi demo helyett használni. És valamiért manapság tendencia, hogy nincsenek demok, ha mégis akkor (jobbik esetben) a két "nagy" konzolra, ahol az egyiknél még fizetsz is érte.
Tényleg nem értem mit gondolnak a kiadók ilyenkor.
robotnyk
thx.

crackdown 2rõl valaki tud mondani valamit?
lolSL
jobb felsõ sarokban át lehet váltani

robotnyk
btw, zavvi miért számol euróban? O.o
w77d
de ha már egy fillért is fizetek valamiért azt magaménak akarom tudni... még ha digitális akkor is. Beoszthatom mikor játszok vele mennyit meg stb...

robotnyk
a legtöbb nem.
robotnyk
ja és errõl senki sem tud, csak a gameszar, bwahaha.
lolSL
melyik mai game nem játszható végig 5 óra alatt? 😊

w77d
ez már kezd nagyon eldurvulni.. ez nem más, mint demo pénzért!!! rohaggyanak meg, remélem egy forintot nem szereznek ebbõl...

grebber
Hm ez egész jó ötlet bár 5 óráért 1xxxFT még sok 😞

D2D-n már kölcsönözhetünk is!

Hát ha nincs demó itt majd ki lehet próbálni ezerért<#banplz>

Next PC upgrade: 2022

fery02
De kár, multiplatform játékoknál a legtöbb esetben míg konzolra vannak acsik, a PC-s verziónál már kihagyják õket. Pedig szívesen láttam volna õket Mirror's Edge-nél is, meg Dead Space-nél is nagy szívfájdalom.

Már harmadjára kaphattam volna azért acsit, hogy csak is az alap plazmafegyverrel játszom végig a játékot. 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

fery02
Nagyon szépen köszönöm! Ezt az oldalt nem dobta ki a keresõ nekem, de el is mentem a késõbbiekre! <#worship>

IMYke2.0.0.0
Írtam is itt, akkoriban, hogy egészen más világ kontroller segítségével ugra-bugrálni a Herceggel. S most nem a kényelmet emelném ki, hanem azt, ahogy a vezérlõvel reagál a karakter az irányokra, parancsokra.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
PoP esetében alap a controller szvsz.
Az összest részt PC-n controllerrel toltam le.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
PC-n kezdtem el a Mirror's Edge-nek, de 2 óra billentyûzetes kínlódás után nem bírtam, pedig akkor még nem is volt XBOX-m!

Megvettem X-re, majd mosolyogva /meg a simulation sicknesstõl hányingerrel telve/ végigtoltam. Egyébként még achievment is jár érte, hogy lövés nélkül csinálod meg a játékot... meg is szereztem elsõ letolásra ahogy kell.

Kicsit sokat achievmentezek, agyamra ment. Elnézést, kikúrálom.

IMYke2.0.0.0
FPS-t és lövöldét követelõ játékban nem használnék kontrollert, Isten kedvéért se.
A PoP-okat, az elsõ kettõ kivételével kontrollerrel játszottam végig. Megszoktam.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

fery02
Akkor annyira nem is gáz, hogy nálam az eredeti verzióban nincs UPLAY sor a menüben, így nem sok mindenrõl maradok le (pedig a warez verzióban tisztán emlékszem volt, csak ugye warez esetében semmi értelme).

Amúgy a játék tényleg csak a reflex részeknél tud nehéz lenni, bár kontrollerrel játszva nekem komplete nehéz volt az egész játék, de miután az 1/4-énél túl visszaváltottam a jó öreg egér+bill kombóra, mérföldekkel kényelmesebben játszottam, és nem úgy éreztem, hogy egy robotot irányítok.

Ugyanez a helyzet Mirror's Edge-vel is. Állítják, hogy kontrollerrel élvezetesebb. Azt is úgy kezdtem, majd az elsõ sniper céllövöldés résznél feladtam és eltettem a kontrollert a fiókba. Onnantól az a játék is kezesbárány lett és már úgy mozogtam benne, ahogy én akartam. 😊

IMYke2.0.0.0
DS, OB, CW - az oldalakon meg a lemezekéit is megtalálod.

wesker24
www.cdcovers.cc/covers.php
covertarget.com
fery02
Picit fogalmazás, meg helyesírási problémák vannak, mert még éjszakabe kellett fejeznem a Dead Space-t (immár nem is tudom hanyadjára), bemelegítve a közelgõ második részre.

Tényleg. Nem tud valaki olyan oldalt, ahol jó minõségû borítók lennének letölthetõek játékokhoz? Mert nekem igazából csak a Dead Space-hez, az Orange Box-hoz meg a Crysis: Warheadhez kellene valami normálisabb, mert ezek EA classics fos kiadásúak, a nyomtatóm meg nemrég fedeztem fel, hogy fotó módban kiválóan nyomtat. 😊

Totti5
630at ad egy sima végigjátszásra. Az elõzõ POP 650et adott. AC1 700, AC2 850.

Ubi játékok ilyenek, nem meglepõ😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tinman
<#worship>

IMYke2.0.0.0
Nõi karakterrel kavarás nõvel... érdekes aspektus 😊
A Mass Effect-ben majd kipróbálom, mert helybõl nõvel kezdtem az elsõ részt.
Amennyiben lehetséges, akkor azonnal, reflexbõl lököm félre a férfi szereplõt, és inkább nézek egy nõi ugra-bugrát, vagy hátsót a monitoromon, mint egy izmos férfi hátat.

PoP: TFS - hú, ez már tényleg durva. Mondjuk, nekem semmi-semmi elõéletem achik szempontjából, és így nem tudom eldönteni, mennyire lennék rosszul egy ilyentõl, de mint mindig, adok a véleményedre, s annak tükrében ez valóban gyalázatos.
Persze, amilyen gyûjtögetõs vagyok, lehet, hogy élvezném is ezt. Majd kipróbálom, Fallout-ok után.

fery02
Ezért a Shatter játékért köszönettel tartozom Tinman fórumtársnak.
Még régebben karácsony elõtt õ ajánlgatta, áradozott a játékról.

Én is szerettem a faltörõ játékokat mindig is, fel is fedeztem már korábban is ezt a játékot Steam-en, de képekból meg a videóból nem éreztem késztetést. Aztán egyszer csak egyik ünnepnapon -75%-os kedvezménnyel kívánták, gondolom kipróbálom, ha már ennyire isteníti a játékot.

Szerintem ebbõl partijáték is lehet majd a nyáron néhány unalmasabb szabad hétvége alkalmával haverokkal együtt. Tavaj az Audifurf volt a divat (nálunk), de ebben is látok elég potenciált, a coop miatt. Nagyon hangulatos cucc.

Meg az achievementek is tartósabbá tudják tenni a játékot. Például már hetek óta szopok azzal, hogy Endless módban 500k pontot elérjek. Mégis minden nap próbát teszek.
Olyan ez mint a lottó, ha egyszer nyersz véletlenül, nem nagyon érdekel már utána, de addig folyamatosan késztetést érzel.
Azóta majdnem minden napomban, mikor hosszabb idõre gépnél tudok lenni, legalább 1 menetet biztosan lejátszok, hogy hátha most elérem végre az 500k-et. Általában csak 1 nap 1 játék, mert az elsõ sikerül mindig a legjobban. 😊

Pedig az ilyen achievementek létrehozása is annyi lehet kb, hogy Józsi fejlesztõ megkérdi Pétertõl: "Szerinted mennyi legyen ebben a játékmódban a minimális pontlimit ehhez az acsihoz?"
-"Szerintem legyen mondjuk 500 000. Annyit még asszem egyik kolléga sem ért még el a játékban. Ezzel el lesznek egy ideig a játékosok".

Tinman
Vótam' pár évig <#vigyor5>

Amúgy értelek, ám csak teszem a hülyét... sõt, mostanában tennem se kell, csípõbõl megy <#idiota>

Komolyra fordítva:

a, Nem kockáztatnám a rongyos életem csak azért mert elment az apám.
b, Eszem ágába nem lenne elhagyott metróalagutakba járkálni, amikor a törmeléken is átlehetne kelni, ha nem lenne lezárva a pálya azon része :-/
c, Én így játszom szerepjátékot... ott vagyok, mint messiás és minden érdekel, minden megnézek, mindenhol hirdetem az igazságot és igyekszem lövés nélkül megoldani a konfliktusokat. Mégis úgy jártam ahogy és ez nem feltétlenül az én hibám, hogy ennyit kellett ölni a játékban. Mondom ezt fõleg annak tükrében, hogy csak akkor lõttem, ha rám lõttek.

Tinman
Ha nõi karit indítottam volna, akkor is nõi karit választanék "ellevés" céljából :-D

Imi! Ez a PoP: TFS beteg egy játék achi szempontból... játszottam vele 1.5 órát, kiosztott 11 achit 200 pont értékben... kissé erõs túlzásnak érzem az ilyesmit. Jó, hogy mindjárt azért nem ad, hogy megtaláltam az ugrás gombját.

A UPLAY regisztrációért adott 10 pontot a UPLAY rendszerbe, meg azóta még vagy 30-at, mert elértem ide meg oda a sztoriban.

Lassan olyan lesz ez is mint az RTL klub. Jobb felsõ sarok jelzés (UPLAY achi), alsó középtájt (Live achi) serleg, már csak a 12-es karika kéne, mert ezekkel az eltûnõ halottakkal, meg pofonváglak kivégzõ mozdulattal nem túl véres a cucc :-/

Õ már Lucy "Tunning" West: Fejmûtét, pár plasztikai mûtét után... <#nevetes1>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem vagy te véletlenül újságíró (kiragadtál egy részletet az egészbõl, így teljesen más kontextusba helyezve a mondandóm)? <#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Lucy West-re hajtanék a Fallout 3 világában, ha nem nõi karaktert indítottam volna 😊

Lucy West

Tinman
"Mit tennék én ilyen helyzetben", tehát elkezdesz szerepjátszani"

Ki se jöttem volna a Vaultból baxod! Elment a fater és itt hagyott? Szar ügy, menjen. Felszedtem volna Amatát, a köcsög tunelsnake bandát meg szétvertem volna. Ennyi az én VALÓDI kalandom a Fallout 3-ba.

A japán nyelve megtanulása egyébként nekem is a céljaim között van (amúgy is érdemes lenne, mert a japánok nagy többsége hírhedten rosszul beszél angolul, így sok cégnél örülnének egy japánul tudónak. Tudom mert tárgyaltam már japánokkal).

Persze van ellenpélda is! Egyébként, hogy az alaptémához is hozzászóljak lesz majd egy új szerzeményem, még nem tudom mikor érkezik, de teszek fel róla egy képet!

IMYke2.0.0.0
Nem tudok japánul , de én az utóbbi fél évben japán animézek. Hol magyar felirattal, hol angollal.
Történt már úgy, hogy dual hangsávost sikerült megszerezni, de vettem is DVD-t. Angol nyelv mellett egyszerûen nem ment ezeknek a megnézése. Zavart. Hiteltelen volt. Miközben, ugye, nem tudom ellenõrizni a szövegfordítók munkáját, és lehet (nagyon esélyes!), hogy az angol szinkron minõségi ugrás a hobbi felirathoz képest. De úgy meg nem jön át a hangulat.
Így érezhetnek sokan a magyar szinkronnal kapcsolatban is. Nekem nem szokott gondom lenni vele, nagy általánosságban. (A "Lost"-ot láttam például szinkronnal is, a 3. évadtól, és angolul is - klasszissal jobb élmény az eredeti hang, de tragédia a felirat)
Star Trek-ekkel kapcsolatban már tudod, nekem elsõ a szinkron , kiskorom berögzõdése - imádtam ha egy-egy nagy filmet, vagy epizódot letudtam sasolni a TV-ben, s az ugye szinkronos volt.

Tényleg az utolsó gondolat e témában: Én nagy sci-fi, fantasy, természetfeletti kedvelõ vagyok, így sok ilyen sorozatot nézek!

2 példa: Star Trek Enterprise (legújabb sorozat) elsõ 2 évadát magyar szinkronnal néztem, a másik 2 évadot angolul, magyar felirattal és közben rájöttem, hogy mennyivel élvezetesebb eredeti nyelven (azért idõnként kellett a magyar felirat) nézni, mint szinkronosan.

Ugyanez volt az Odaát (Supernatural) részekkel: 2 évadot magyarul láttam (fordítás tökéletes, szinkronhangok kiválóak: zseniális munka), de a 3. évadtól angolul néztem, ami ugyan elõször fura volt (más hang, hangszín), de nagyobb élményt nyújtott, mint szinkronos!

IMYke2.0.0.0
Engem kergetett már meg ilyen a játékban. Majdnem agyérgörcsöt kaptam 😊
Pedig bõszen nyomkodtam a "V"-t, hogy a V.A.T.S. megmutassa az ellenséget, de körbe-körbe forogni akkor épp luxus volt. 😊

Igaz!

IMYke2.0.0.0
Szerencsére, mi értjük ezeket az eredetileg más nyelven kitalált, íródott szavakat, kifejezéseket és valahol természetes is, hogy jobb szeretjük az eredetit.

Megértem az érveiteket és el is fogadom!

Mint már írtam ez egy szubjektív dolog (tehát érzelmi alapon eldöntött, hogy jó vagy rossz), nekem nincs akkor súlya.

De hogy ne csak szidjam a fordításokat, nekem a Witcher szinkronos változata (mind a szinkron, mind a fordítás) tetszett és számomra hiteles is volt, annak ellenére, hogy néhány dolog keményen félre volt fordítva benne.

Az összkép viszont összeállt, nem voltak furcsa, nem odaillõ kifejezések!

És itt be is fejeztem a fordítások ecsetelését, majd max a másik topikban folytatom!

bakkerman
10000% hogy jönni fog,óriási kasszasiker lenne,nagyobb mint a GTA IV...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

w77d
azért egy halálkarom szót nem szoktak ártatlan cserkészlányokra aggatni, szóval szerintem eléggé benne van az, hogy nem kell baszakodni vele...

Van jelentése a külföldi neveknek ez tény, de van amikor jobban hangzik, mint a magyarosított változat!

Igazad van egyébként, de engem zavar (szubjektív dolog), amikor a magyarosított kifejezés egyszerûen nevetségesen hangzik (Halálkarom) és nem takarja az adott név, lény "súlyát". (Azért a Deathclaw igencsak komoly ellenfél a játékban).

Távol álljon tõlem, hogy vitatkozzak, egyszerûen csak véleményt nyilvánítottam!

Állítólag fönt volt pár külföldi oldalon is elõrendelhetõként!

Világsajtóra odafigyelnek, egy kis magyar magazin újságírójának egy videóban elejtett félmondatára nem (hogyan is lehetne ennyi mindenre odafigyelni?), ami valószínûleg egy Rockstar-os munkatárs elköpésébõl ismerhetõ és nem hivatalos bejelentésbõl!

Egyébként meg a Rockstar nem a pénze ellensége (Gta 4-en is szerintem szépen kaszáltak, természetesen fõleg a multi miatt, ami nehezen törhetõ mint tudjuk), ezen pc-n is sokat kaszálhatnak (konvertálást meg már a Gta 4 esetében megoldották, így a technológia adott, RDR motorja gyakorlatilag ugyanaz, mint a Gta, így ez nem akkora feladat).

Szóval ezt üzleti szempontból nagyon kétlem, hogy kihagynák! Megvárják, míg szépen lecsengenek a Konzolos eladások= Alapjáték+ DLC-k+ Türelmetlen Pc-sek, akik ezért veszik az elsõ konzoljukat (Undead Nightmare kint van már pár hónapja, így nem sok van már hátra) és akkor bejelentik, hogy pár hónap múlva kiadják.

Sokak szerint lesz (Gamestaros, tudom fúj, fúj, Mazúr szerint idén megjelenik pc-re belsõs infó alapján).

Hamár élménybeszámoló én most King Arthurt tolom:

Pro: - Kihívás (és finoman fogalmaztam, ha össze vissza játszom bezony kinyírnak)
- Arthur és kerek asztal lovagjai
- Fantasy
- Végre nem über erõs az ellen

Kontra: - Kib...ott sokat fagy, persze csak miután egy nehéz csatát kevés veszteséggel megnyerek

IMYke2.0.0.0
Egyetértek mindazzal amit írtál.
Tinman és én is magyar nyelven indítottuk, ezért említettem így õket.
Én szeretek magyar lenni - nem politizálok - és szeretem, ha nem kell azt a bizonyos kapcsolót használni, amikor olvasok valamit. Az igaz, hogy a Mothership Zeta alatt sem estem össze, amikor angol volt minden, de kényelmesebb magyarul olvasni a játékok szövegeit.
A tulajdonnevek (és egyes köznevek) fordítása/nem fordítása kényes kérdés - ez már tényleg a másik topikba tartozik - és én amondó vagyok, nagyon-nagyon sok kivételtõl eltekintve, bizony majd' mindegyiknek van jelentése. Van, aki kíváncsi erre, és úgy szeretné használni, van, akinek kényelmes és hitelesebb az idegennyelvû.
Egy város nevet bizonyosan nem fordítunk le, ahogy azt sem, ha valakinek Alma (Apple) történetesen a vezetékneve, Amerikában. Miközben tudjuk, hogy (pl.) Alma János a neve (John Apple).
De egy Halálkéz, Radskorpió (ami történetesen az angoloknál is az), nem okozhat akkora vihart a tengeren.
Szerintem.