Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
Najó belegondolva mégis evett a höri... 😄 PS Vita-ra ugrott be egy Hotline Miami, Darkest Dungeon és egy Rogue Legacy. Ráadásul létjogosultsága is volt, PC-n valahogy nem volt időm Rogue Legacy-ra, de így kézbe véve ráéreztem az ízére. Na meg Monthly pénteken jön ha minden igaz.

Kártyafarmolás témába beleolvastam itt az ünnepek közt és fontolgatom hogy belevágok, következő sale-re legyen valami apró...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.01.02. 10:15:28

Tinman
Kártyapénzt költöttem, semmi egyebet. Nagyon sok indie cím, ami most le volt akciózva idén lesz humble része ez nem is kérdés.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Első sale amikor nem vettem semmit... bár nagy a kísértés, még estig ki kell bírni. Mindenesetre a hörcsög éhes eléggé 😊

Shep
Nehogy véletlenül megnyerje innen valaki .)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tinman
+1

Ezt most én sem értem :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Miért is?

3Error
A Steam-es friendlistemen van egy "Baka" nevű arc, Ő betegre játszotta magát vele, engem is be akart venni a "klánjába", de nincs időm rá. Kérdezd meg tőle nyugodtan, hogy mi-hány-merre, korunkbeli figura, nem nokedli.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

OK, bocs. Töröltem.

R9-5950X/32GB/RTX3070, XBOX ONE S, Fanatec DD Pro, DS920+

MerlinW
Csoportfelajánlást ami nem EJ, nem hiszem hogy ide kellene.

[merlinw.org]

MarkBlade
Építős felfedezős játékban ez a legjobb.. nincs cél csak a túlélés, dinós környezetben. Rengeteg állat van és a legtöbbet be is lehet fogni, nevelni,tojásból kikeleszteni és baby kortól nevelni 😊
Viszont erőgép kell hozzá.. komolyan.. nagyon szarul van optimalizálva.. illetve nincs sehogy. Ha jó géped van viszont gyönyörű.
Voltan
Ajjaj, az nálam sem jó pont...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

grebber
Legnagyobb hibája nem tettek bele single-et 😞

Next PC upgrade: 2022

Voltan
Gyerekek, nagyon szemezek az ARK - Survival Evolved-del. Valaki játsza? Ajánlott kategória?

Jim Morrison
rust sincs! bár az 1 centtel olcsóbb

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SzirmosSzisza
Factorio az egyetlen játék ami nincs leárazva 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
Platinumból: 1
Goldból: 1
Silverből: 2
Bronze-ból: 1 (de az is akkor lett meg mikor ingyenes volt 1 darabig (l4d2))

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
(F2P-t nem számolok)

Platinumból: 2
Goldból: 2
Silverből: 4
Bronze-ból: 15
van a Library-mben 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Jim Morrison
jaja, platina

MerlinW
Én pont a nyitott és jól felépített történeteket szeretem. Ezért is az egyik kedvenc filmem a Mulholland Dr. Ez egyfajta stílus, amit egyébként mocsok nehéz jól megírni. David Lynch volt a mestere ennek, de J. J. Abrams is jól tolta pl. a Lost esetében.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.01. 19:14:53

[merlinw.org]

Dzsini
Érdemes hozzá a hosszabb hozzászólásokat is elolvasni, rengeteg olyan apróságot szednek még össze, amik tovább erősítik ezt a hipotézist. Nagyon jól összerakott kis dolog, szeretem vele szórakoztatni a Star Warsos ismerősöket.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fpocok
Hmm. Meg mernék esküdni, hogy egy twittet láttama e témában, de nem találom. Lehet, hogy rosszul emlékeztem?

Parasite Eve 2, best game EVER!

Rapid81
Légyszi linkeld, mert én reggel óta keresek ilyet, de nincs ilyen.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Fpocok
Hivatalosan már mondták, hogy az indoctrinaction elmélet nem igaz. Nincs.

Dzsini
Játék a rajongókkal, a frencsájz életben tartása. Gondolod, hogy nem nyilatkoztatnák ki a dolgot, ha ők nem gondolnák úgy, hogy jót tesz a találgatás és a játékosok kétségben tartása?
Az lenne bizonyíték, ha ők kimondtak volna dolgokat, nem csak többértelmű utalásokat tettek volna, amit lehet így, lehet úgy is értelmezni. Így csak örülnek neki, hogy sok évvel a játék kvázi lezárása után is még rugózik rajta több játékos, és esélyesen további eladásokat generál.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Elolvastam a Jar Jart. Mestermű. 😄
Rapid81
Ez a videó 2015-ös. A végén számos esetben állítja, aminek utána is néztem, hogy a Bioware maga ellenezte például, hogy az elmélet topikját áthelyezzék a sztori fő topikból a fanfiction topikba. Mégis mi a bizonyíték, ha nem ez?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sok dolog egyértelműen bizonyítja pedig. Főleg az, hogy a sugárhoz való rohanáskor mindenki azonnal köddé válik, amikor a Hírnök eltalálja őket a halálsugarával. Shephard pedig nem. Nem Supermannel játszottunk, hanem egy emberrel. Ugyanúgy szét kellett volna porladnia, de nem tette.

Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2017.01.01. 18:06:12

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Dzsini
Néhány éve töltöttem ezzel már időt, köszönöm 😊 Neked új, nekem nem.

(az "egyértelműen bizonyítja" kifejezést ne használd ilyen lazán, sehol nincs se egyértelműség, se bizonyítás - ugyanannyira "bizonyított" a dolog, mint a lenti Jar Jar Sith mesteres dolog - ha neked tetszik, számodra az)

Rapid81
A gond ott van, hogy a kritikusok, akik szét akarták szedni az elméletet, az elmélet bizonyítóivá váltak. Alább a videó egy olyan kritikustól, aki meg akarta cáfolni a sulykolás elméletet, amire 3 hónapja ment rá, és végül nem tudta. Sorra veszi a "bizonyítékokat", hogy melyik áll meg, melyik nem és melyik lehetséges. A végén kiderül, hogy sok-sok dolog egyértelműen bizonyítja, hogy ez az egész nem csupán elmélet. Ajánlom végignézni. 😉

Igazad van, bocsi.
Boccs, hogy megint belepontosítok, de nem az, hogy miből ment el a legtöbb, hanem hogy mi termelte a legtöbb bevételt. Ezért is különösen szép például a rocket league-t a lista élén látni, hisz az egy nyomott áras játék.

Ugyanakkor ez azt is jelent, hogy ez csak steames eladás, szóval ha valamit sokan boltban vagy más store-ban vettek és csak aktiválták a steamen az nem számít.

Ettől még egészen durva, hogy például a COD: IW vagy a Just Cause 3 a top40-be se fért be és olyan játékok verik, mint a 6 éves civ 5 vagy az europa universalis 4.
Na, kísz a FFXV. Első FF-m. 70 + vmennyi óra volt. Karakterek jók, harc jó, bossok jók, zenék jók, grafika többnyire jó. Főszál, főküldik, többnyire jó. Mellékküldik MMO fíling (főleg a vadászatok). Összességében jóféle volt. Ennyi. Elseje van. Nincs kedvencem regény írni róla. 😄
Igen. A steamspy lista az ugye nem csak tavalyra szól és így pl. a Witcher 3-nál a 2015-ös eladásokat is beleszámolja. A Steam listája konkrétan arról szól, h 2016-ban miből ment el a legtöbb.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.01.01. 17:49:27
Egy kis pontosítás, a steamen kiadott toplista nem eladott darabszámról szól, hanem a 2016 során megtermelt bevétel alapján rangsorol.

A grebber-féle lista ha jól veszem ki, akkor steamspy overall owner count az adott játékra. Ennek amúgy a bajnoka a dota 2 (91,299,099) és a legerősebb nem free2play játék a CS:GO (26,266,669). A legerősebb nem valve játék a Skyrim (11,488,460).
Dzsini
Ezek steamspy becslések?

szerk: kösz Pio!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.01. 16:54:56

grebber
Számok alapján az a nem semmi, hogy steamen a Mafia 3 a Deus Ex The Fall mobilportjának eladási számával vetekszik......elég szépen tükrözi a színvonalat. Csak amíg az egyik esetében a 400 ezer db eladás már már hihetetlen csúcs addig a Mafia 3-nál több mint szánalmat ébresztő

Voltan
Hogy betrollkodta magát a No Mans Sky 😄

grebber
Steam-es eladási számok:

GTA 5: 6,317,543
Rocket League: 4,865,649
ARK Survival: 4,175,506
Fallout 4: 4,075,467
Witcher 3 :2,629,081
Doom: 1,607,016
Dying Light: 1,705,989
Civilization VI: 1,544,470
Dark Souls 3: 1,341,727
RS Siege: 1,293,573
Rise of The Tomb Raider 1,295,883
The Division: 1,102,380
X Com 2: 1,104,513
Total War Warhammer: 1,052,095
No Mans Sky 819,500

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.01.01. 16:48:38

Steam 2016-ban legjobban fogyó játékai. Számok nincsenek, de azért látszik, h mik voltak a legnépszerűbbek.
Fpocok
Igen?
Én semmit nem olvastam sztorijáról, de ha így van, akkor tényleg nem zavaró.

Rapid81
Ez a bajom nekem is... Szisztematikusan kerültem minden infót az Andromédáról, amíg nem toltam végig a trilógiát. Most, hogy befejeztem, végignyálaztam az elérhető infókat, megnéztem az elérhető videókat és rohadjanak meg, gondolkodom a preorderen, függetlenül attól, hogy nem a régiekkel lehet majd tolni... <#falbav>
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2017.01.01. 16:31:57

Utólag is boldog új évet mindenkinek!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dzsini
Teljesen független lesz az Andromeda:
a hajó az ME2 ideje alatt távozott a Tejútrendszerből, eltelt 600 év azóta, és nincsenek semmiféle kapcsolatban a mi galaxisunkban történtekkel, nem is tudják, hogy mi történt - tehát az történt, amit te szeretnél

Fpocok
Pedig ha folytatják, márpedig igen, akkor jó lenne egy konkrét vég.

Dzsini
Ez is jó, az is jó lehet. Szerintem az ME világ mindig adott annyi szabadságot a játékosnak, hogy a játék lezárását is tetszés szerint elképzelheti, míg máshol szépen az apróságokból egyértelműen kiderül, hogy ki hogy merre.

A Binding of Isaac sztoriját még nem igazán sikerült pontosan feldolgoznom, hogy ki micsoda a kiskölyök rémálmaiban 😊

Fpocok
Ez a legrosszabb... amikor nem egyértelmű valami vége, és neked kell kitalálni.
Amúgy én meg az Indoctrination elméletben hiszek.

Dzsini
Ha szereted mások eszmefuttatásait olvasni, akkor keress rá mindazokra, akik a lenti - ugyanúgy játékosok által összeállított - elméletet szétszedik, és megmutatják, hogy hol vannak benne olyan pontok, amelyek feltételezéseken, megalapozatlan következtetéseken alapulnak.
Szerintem ezért is hagyták ennyire nyitottan az egész világot, hogy mindenki saját ízlése szerint népesítse be az üres pontokat. Ha neked tetszik az, amit más kitalált bele, akkor hajrá, de attól még se az, se egyik másik se lesz általánosan "igaz". Számodra így zárul a történet, és ez van a háttérben, mások számára másképpen, mert ők más következtetésekre jutottak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.01. 14:43:31

Rapid81
Ha csupán arra odafigyelsz, hogy a ME univerzumban nincs teleport technológia, máris elgondolkozik az ember, hogy akkor mi a fene van... 😊

Valamint:
A végén a romok között Shepard úgy néz ki életben van. Namármost, a Fellegvár megsemmisült. Viszont körülötte beton törmelék van, tehát a Földön van. Onnan lezuhanni nem igazán tudott volna. Vagyis soha el nem hagyta a Földet. Valamint a neve sem került fel a falra a Normandián. 😊

De igazad van. Ki mit hisz el. 😊

Dzsini
Te magad döntöd el, hogy szerinted az említett elmélet (azért az a neve), a te világodban így van-e. Más játékosok rakták össze, egy csomó feltételezéssel él, mint a Jar Jar Binks egy sith lord teória. Ha te úgy gondolod, akkor számodra igaz.

Rapid81
Mass Efffect 3 kivégezve. Összes DLC, összes mellékküldetés, minden.

A 3. részre kiforrott minden technikai megoldás. A harcrendszer, a fejlődési rendszer, a képességek, fegyverek, fegyverek fejlesztése, csapattársak, ellenfelek, mind-mind tökéletesre lett fejlesztve. Habár, az, hogy max 2 fegyver lehetett az embernél, na az zavart. Mármint lehetett több is, csak akkor a képességek használhatatlanra lettek butítva. Mondjuk ettől függetlenül sosem volt olyan, hogy elfogyott volna a lőszerem mindkettőből. A játék 80%-ában elég volt a mesterlövész puska. A maradék 20%-ban pedig a gépkarabély, ami még nálam volt.
Imádtam politikust játszani. Véget vetni több száz éves konfliktusoknak, megmenteni vagy átállítani fajokat, egyéneket a saját oldalamra. Baromi jól illett a harmadik részhez az egész rohangálás, gyűjtögetés, tárgyalás és a segítségnyújtások lehetősége. Az összes karakter, csapattárs, átmeneti segítő borzasztóan jól össze lett rakva. A beszélgetések, személyes érzelmek, konfliktusok annyira komolyan sikerültek, hogy konkrétan hiányozni fog némelyik karakter (Liara, Tali, Ashley, Baka, stb). Konkrétan az ember szívéhez nőnek a 3 rész folyamán. Az elesettekre pedig fájó szívvel gondolok.

A befejezés már más tészta. Ugyebár 4 opciót kapunk a végén.
- Nem teszünk semmit és a ciklus folytatódik, de következő civilizációknak a Liara által hátrahagyott információkkal sikerült megtörniük a körforgást. Shepherd megborul, ahogy mindenki más is.
- Irányításunk alá vesszük a Kaszásokat és a galaxis "jótevői" lesznek általunk. Shepherd fizikailag megszűnik, de elméje irányítja a Kaszásokat.
- Egybe olvasztjuk a szintetikusokat az organikusokkal, egyetértést és békét hozva a galaxisra. Shepherd szintén megnyekken.
- Elpusztítjuk a Kaszásokat és velük együtt az összes szintetikust is (Gethek, EDI), de megtörjük a ciklust és feltehetőleg életben is maradunk.

Namármost, kisebb-nagyobb utánaolvasás után rá kellett jönnöm, hogy az egyetlen tényleges befejezés, ahol ténylegesen megmenekül a galaxis, az az utolsó, mert a "nem teszünk semmit" részen kívül a másik 2 egyéb befejezés csupán Shepherd elméjének szüleménye, miképpen sulykolás áldozatává válik. Amikor az egybeolvadás és az irányítás befejezést válasszuk, Shepherd szeme megegyezik a húsbábokéval és a rejtőző Fickóéval (koncentrikus körökben 2 pötty). A pusztítás befejezésnél viszont ilyen nincs. Akit érdekel, keressen rá az "Indoctrination Theory"-ra. Ennél 100x bővebben kifejtik és különböző, a játékban előforduló dolgokkal alá is támasztják a dolgot rendesen. Megdöbbentő, de valós. Persze a Bioware nem szól semmit. Tehát se nem tagadja, se nem ismeri el, fenntartva ezzel a frencsájz iránti érdeklődést, mivel ugye még mindig beszélnek róla.

Összességében nagyon jó a frencsájz, nagyon össze van rakva, a sci-fi RPG műfajban magasan a csúcsot képviseli. Sajnálatos a befejezés milyensége a Bioware részéről, főleg, hogy anno a 3. rész és a DLC-k kiadása után folyamatosan azt kommunikálták, hogy még jön valami, majd csend lett és most jön az Androméda, aminek semmi köze Shepherdhöz. Igazán befejezhették volna normálisan is, hogy a csapattagok koktélt szürcsölnek egy tengerparton, ha már a frencsájz ezen részét lezártnak tekintik.

Örömmel fogok visszagondolni a "beleölt" 130 órámra (A 3. rész teljes kivesézése 49 órába fájt), de mindeközben csalódott is vagyok a befejezés miatt és hiányozni fognak a benne lévő karakterek. A játékostársadalom bánatára még csak hasonló játék sem létezik, mint ez.

Az Androméda pedig nem lesz ugyanaz, mert sajnálatos módon egyetlen ismerős arccal sem fogunk találkozni. Ettől függetlenül kíváncsian várom az első review-kat róla, hogy sikerül-e felérnie az első részekhez és csak remélni tudom, hogy az EA nem végzi ki ezt a sorozatot is, mint ahogy azt megtette sok másikkal.

Keelah Se'lai!

IMYke2.0.0.0
A Diablo (1) Shareware-t nem is tudom hányszor játszottam és játszottuk végig - későbbi - haverommal, meg a későbbi számtechterem felügyelő kollégákkal... nekik köszönhető, hogy ténylegesen megfertőződtem a "géming" betegséggel --- Diablo 1, Quake 1, Age of Empires 1, StarCraft 1 (bár ezt SOSEM tudtam végigjátszani, mert akivel skirmisheltünk mindig szarrá vert, és szó szerint megutáltatta velem jó időre).

Az év, mikortól függő lettem igazán: 1997.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.