Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Részemről letojom a PR-t, ha így vagy úgy jót tesznek kis emberekkel. Én nem kutakodok senkinek a pénztárcájában, felőlem annyit sikkaszt egy cég a privát szférában amennyit akar. Én sem hagyom a tálcán a pénzt, ha az ott van, nem vagyok hülye. Mindenki úgy próbál megélni, ahogy tud. Az erkölcsduma meg pont addig van az emberben amíg elé nem raknak 10-20-30 milliót. Ott abban a pillanatban elmúlik 😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
PH-ról: külön kulcsot ad.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Nekünk ez csak jó arcozzanak mutassák meg ki az isten azt mi meg veszzük szaré húgyé a címeket<#eplus2> Ezért mondom vesz a rák drágán bármit is hova minek... sajnáltam az AC1-ért akár a 2.5 euros kártyapénzt is IGEN --> most 0.25$-ért kiszúrtak vele a népek arcát. Ennyi.

#283091: Külön igen.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.01.03. 21:10:52

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
A Uplay Bundli külön kulcsokat ad?
Mert nekem elég sok megvan belőle... STEAM-re...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Persze, kell a jó PR, ez ma már a nagybani biznisz szerves része.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ergo erről a konkrét esetről pontosan annyit tudsz, mint én vagy bárki más itt a topikban. Nekem ez most így kevés, hogy elhiggyem. Pont ez a fő bajom a netes jótékonykodással, mert k. nem számol aztán be senki tételesen arról, hogy ez a lé ide és ide került, tessék itt a számla és ezt és ezt vettük belőle. Ilyet akarok látni! Tömegével!

Borítékolható, hogy a 14 nap elteltével több 100k bundli talál majd gazdára, ergo repkednek majd itt a dollármilliók... melyet az UBI aztán a lábon lőtt kivénhedt katonák alapítványának tol? Fúúú nemtom... nem így lehet eltüntetni rohadt sok pénzt elegánsan?

Más...

Azt néztétek, hogy alapértelmezésben egy amcsi gyermekrák alapítványnak megy 7.5% (mondjuk a hazai is szépen leégette magát, hűtlen kezelés témában), a másik 7.5% pedig egy francia alapítványhoz vándorol, akik szinten beteg gyermekek támogatásával foglalkoznak. (Úgy legyen!)

Nekem az exem egy olyan alapítványnál melózott, ahol munkát próbáltak szerezni hátrányos helyzetű embereknek. Őrület mennyi EU-s és hazai pénzt elsikkasztottak a főnökei, olyan kamu dolgokra, hogy a hajam az égnek állt. Nem mellesleg a senkiházi vezető pár év alatt degeszre szedte magát... nemhiába no, az alapítványok a 21. század talán legcsodásabb pénzkonverterei.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.03. 21:08:28

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MerlinW
Egyébként a "nem így ismerjük"-re: Rendszeresen indít jótékonysági programokat, természeti katasztrófa segélyszervezeteknek - nem tudom mi a magyar megnevezése😊 - adományoz (mondjuk a legtöbb multinál ez alap), van gyermekfejlesztési, fejlődő országokban tehetséggondozó programja, tiszta víz programja meg valami természetvédelmi izé.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.03. 21:06:25

[merlinw.org]

MerlinW
Nincs link. Évekig dolgoztam náluk, ismerem a rendszert.

[merlinw.org]

Tinman
Erről valami link? Mert az UBI-t nem így ismerjük :-/

MerlinW
Alapesetben igazad lenne, viszont ebben az esetben én tudom, hogy Ubi a hozzá beérkező összeget is eljótékonykodja.

[merlinw.org]

Tinman
Bocsi, hogy ma én javítgatlak ki rendre, de megint: Nem.

Egyrészt nézd meg, hogy van beállítva DEFAULT a csúszka... az UBI-nak kb. 5x több lé megy ebből (65%!!!), mint jótékonyságra (15%!!!), de még a humblinak(20%!!!) is több megy belőle!

Másrészt a csúszka szabadon állítható, akadhat olyan is, aki az UBI-nak egyetlen garast sem akar adni, adja mind a humblinak, vagy éppen jótékonyságra.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.03. 20:51:47

grebber
Hihető.... De ha te hiszel benne a te dolgod

MerlinW
Aminek a 90%-a jótékonyságra megy el😊

[merlinw.org]

grebber
"1 dollárért teljesen röhejes ezeket a címeket adni, de hát a UBI tudja" Tudja hiszen látja ,hogy a lőtéri kutya se veszi se steam-en se uplayen teljes áron. Most meg 2 hét alatt eladnak töbszázezer db-ot. Nos vajon mi jobb a semmi *1x euro/$ vagy a többszázezer x 1$-al? Ne is számolgass felesleges. És mivel nem steam kulcsok nem kell osztozni azokkal se.
Jönnek itt még majd halomba Deep Silverék meg a többiek is hidd el.

Közebn rákérdeztem ubinál biztos ami biztos van-e valami lejárat és megnyugodtam:

Hi, Peter! So the keys should be good forever. However, with that said: I would advise going ahead and using them in case they get lost or stolen from your email. You can activate and then not install until 2018 easily! Írtam nekik fogadalom miatt nem lennének csak 2018-ban aktiválva 😊
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.01.03. 20:45:25

Tinman
- A China elég közepes cucc.
- Az India jobb, a China-ban levő hibákat egész jól javították, néha Prince of Persia feelingem volt, ami jót jelent.
- A Russia sem rossz, egy nagyon picit talán gyengébb, mint az India, de ennek is van stílusa.

1 dollárért teljesen röhejes ezeket a címeket adni, de hát a UBI tudja. A reális áruk valahol 10 dolcsi lenne a 3 játékért egy ilyen bundliban és akkor is nevetve megérné.

darkSectorxxx
😉

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Voltan
Persze, magam is, de a hype-nak már nem dőlök be. Ha tényleg jó lesz, akkor "shut up and take my money", és eszelősen boldog leszek.
Reménykedünk, de már csak azt veszem, amit látok. 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
A cikkel semmi bajom, jól megírt, jól összeszedett. A dilemmával van bajom, mert egy olyan dilemma, ami nincs. A cikkből is érződik, hogy ő már eldöntötte, hogy kap egy delt az egész, vagy max lementi valahová egy időre, csak azért, hogy aztán majd letörölje pár év múlva a semmibe.

darkSectorxxx
KB így érzem, de mindig azzal szoktam zárni a pesszimista beszédeimet, hogy LEPJETEK MEG! Azt kívánom, hazuttoljanak meg, Lepjenek meg a fejlesztők, pozitívan szeretnék csalódni! 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Nincs. Aktiváltunk be már cirka 4 éves kulcsot is gond nélkül.

A fogadalmadon még mindig fetrengek :-D

Voltan
Could not agree more, bro!

A Beyond Good and Evil számomra az örök top tízben benne van. Akármikor szívesen újrajátszom, kivéve a végső harcot, mert azon mindig elvesztem a hajállományom felét 😄

Viszont nem működik nálam sem a hype a folytatás miatt, mert hát lássuk be... nem megy ez mostanság...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

MerlinW
Aktív topiklakók jelentkezzenek nálam a Chronicles trilógiáért. Csak az AC1 miatt vettem a csomagot, így végre teljes a Uplay gyűjteményem is 😊

[merlinw.org]

MerlinW
Elvileg nincs limit, aztán hogy valójában mi zajlik a háttérben senki sem tudja.

[merlinw.org]

"nem értem ez miért kérdés ..."
Ezt fejtegeti a cikkben. Sztem eléggé érződik benne a friss veszteseg és kb abból fakad a dilemma, nagyon is emberi téve a cikket.
grebber
Humblen amúgy van időlimit a cd kulcsokkal, kibírná egy évig vajon aktiválaltanul hogy utána még működjön is?

MerlinW
3x 10€ Uplay-en + 8000 Ft a dobozosért 😊

[merlinw.org]

darkSectorxxx
ja, telóra elviselném.
milyen fogadalom?
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.03. 20:09:48

grebber
Kimondom hangosan nem érdekel

1$

Assassin's Creed® Chronicles: India
Assassin’s Creed Chronicles: China
Assassin's Creed® Chronicles: Russia
AC1

Szegény sok ember mennyi zsét adott ki ezekért...hhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaa

#283068: Az hogy semmit nem veszek/aktiválok csak amit nyerek vagy kapok ajándékba.

Ne lenne az a kurva fogadalmam. Köcsög humble már január 3.án kikészít....erős vagyok nem veszem meg.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.01.03. 20:10:56

genndy

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Tinman
Legalább tudjuk miért halt meg: "Dad worked from home as a transcriber, sitting in front of his computer all day" meg ez: "Dad transcribed full-time for almost 20 years."

Mellé kikapcsolódásnak sok Civ-et tolt. Ez így rohadtul nem jó! Aki egész nap ülő munkát végez és szellemi tevékenységet hajt végre, annak kötelező kitakarodni és totálisan más fizikai aktivitást csinálni, különben hamar felborul az egyensúly odabent és a súlyos fizikai leépülés mellé csúnya szellemi is befigyelhet. Béke poraira... nagy tanulság, hogy mi hogyan ne tegyünk.

"And here I am, now, and on his computer are all the save files from his thousands of hours of electronic conquest–4600 hours of time stored in little pockets of electronic information on a hard drive. I don’t know what to do with them."

Nem értem ez miért kérdés, mert:

a, Fogja és letörli. Mi történik? Semmi. Ezáltal a szülő emléke nem vész el, nem a Civ mentései által fog rá emlékezni, hanem remélhetőleg a közös képek, videók, emlékek által.
b, Megőrzi. Archiválja. És? Nézegetni fogja? Vagy betölt egy rohadtul fejlett civilizációt és belebarmol? Szerintem ez nem szerencsés. Meg kell tisztelni az öreget azzal, hogy ez az ő civilizációja volt és a halálával a civilizáció is elvész és senkinek nincs joga belebarmolni, mert mi értelme lenne? Semmi.
A másik meg az, hogy a learchivált mentések neki még max érdekesek, de a gyerekei számára már nem. Ha a srác nem dobja ki/törli le őket, majd 10-20 év múlva a gyerekei fogják. Feltölti felhőbe? Dettó semmi értelme. Eljön majd a nap, amikor már senki nem emlékszik annak a cloud accnak a jelszavára, aztán előbb-utóbb eltűnik a digitális süllyesztőbe acc inaktivitás miatt.

Reminder: Nekem az első Steam accom 12 éves lenne. Garantáltan legyalulta a steam, mert nyomoztam az ügyben. Amúgy milyen jogon? Hová van az leírva, hogy xy év inaktivitás után törlik az accod? Ráadásul egy olyan accot, melyen voltak is eredeti játékok?

"old save files serve as a sort of memorial for the amount of time we spend playing the game. Some kind of proof that I didn’t just waste all that time spent fiddling with plastic in front of a monitor. "

Pro tipp, egy időben műveltem: Nyomtasd ki a final state-et színesben. Akár a final boss előtt/után a karakterlapot, akár azt ha van összesítő és lefűzheted, vagy ha büszke vagy rá be is keretezheted. A srác helyében én valami ilyet tennék. Betölteném az apja legutolsó CiV mentését lőnék róla egy képet, kinyomtatnám bekereteztetném és persze feltüntetném, hogy kié volt... művészlelkek akár lepasszolhatják egy festőnek vagy egy goblein varrónak, akik csodákat művelnek belőle.

"I don’t want to just annihilate all trace of those 4600 hours of hard work."

Baromság! Gaming = szórakozás és nem meló. Nyugodtan törölhetők a save file-ok ha már a tulaj eltávozott. Ezzel az erővel meg kéne tartani a pr0n gyűjteményt is hiszen ki tudja hány boldog órát okozott az a tulajának. -.-

Bár én nem toltam bele 4600 órát a Souls részekbe, de az összes Soulsba benne van ennek a fele. Viszont, ha most valaki azt kérné, hogy "Hé' Tin told már át a DeS final save-ed meg a DaS 1 final save-ed!" hát zavarba lennék. Nem kicsit.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.03. 19:49:05

IMYke2.0.0.0
Úgy, hogy neked címeztem <#banplz> (gondolkodni, esetleg?)

MerlinW
DRM (másolásvédelem), API (felhő, achievementek, kártyák, workshop, stb)

[merlinw.org]

grebber
Azt ez hogy jött megint a (#283026) -hoz? <#banplz>

Amúgy jól bejáratott ja Crytek jól bejáratta a saját játékaival <#falbav> De jó is volna pedig egy cryengine-es Gothic szerű rpg cuccos apám
Sajnos a Crytek a kezdetektől elkurta az engine bizniszét és emiatt már ez a hajó elment örökre
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.01.03. 19:25:57

Hmm akkor mi értelme a sp játékoknál beimplentalni? Pl tes vagy hasonszőrű Beth játékoknál?

Ui: a cikk amúgy jó volt. Értelmes/erzelmes írás, koszi a megosztasat
Jim Morrison
ezek szerint ez nem CEV el készül :c

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
Problémáktól mentes lesz a Prey PC-s kiadása?

"A szakember azt is elmondta, hogy a Void Engine-el szemben a CryEngine már egy bejáratott motor, remélhetőleg ennek köszönhetően tényleg probléma mentes lesz az idén érkező játék startja."

IMYke2.0.0.0
Komoly és elgondolkodtató cikk 😞(

MerlinW
Azok a régebbi játékok futtathatnak nélküle, amelyek nem használnak SteamAPI-t vagy SteamDRM-et. Ilyen pl. az Elite Dangerous, The Secret World, a ~2005 előtti játékok (Steam virágzása előtti időkben megjelentek), stb. Nem a Valve döntése, hanem vagy nem voltak még implementálva a Steam funkciók a játékba, vagy a fejlesztők nem akarták implementálni. Nem kötelező, Steam-et lehet használni sima értékesítő oldalként is. A Valve-nak semmi köze ehhez.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.03. 18:38:18

[merlinw.org]

Oké, örülök h ilyen előfordulhat 😊 de ha jól értem ez nem feltétlen szándékos/tudatos döntés a valve részéről.

Persze ezek a saját tapasztalataim de ismerek olyanokat akiket ez a dolog (és a jogi része is) annyira zavar h nem használ steam-et. Én is kb aktivalok csak ott (ha van más opció/ kikerulheto akkor azt hasznalom), kártyapénzbol akciokkor "vasarlok", rendes bankkártyás vásárlás csak GOGon.

Mas tema ez mar, de lássuk be egy single player játéknál igazából semmi nem indokolja a steam kliens futtatasat. igy aztán ha az ember belegondol akkor fura ha vmit csak ott lehet aktiválni és emiatt kötelező a használata. Csak ezt sztem már ugyanúgy lenyomták a torkunkon mint a (sok esetben pofatlanul arazott) dlc-ket.
IMYke2.0.0.0
"Steam kliens nélkül a hajadra kenheted h az adott termékért valaha pénzt adtál, önállóan nem futtathatoak."

Nyugodtan ki lehet próbálni: (jó) pár játék esetében - tapasztalataim szerint, elsősorban a régiek STEAM-re költöztetésekor - működik, ha nem STEAM kliensből, hanem közvetlenül az exe-jével indítod... ilyenkor előfErdülhet, hogy STEAM nélkül indul...

Lehet rosszul fogalmaztam. 😊 Steam kliens nélkül a hajadra kenheted h az adott termékért valaha pénzt adtál, önállóan nem futtathatoak. Ebben jobb még mindig a GOG.
IMYke2.0.0.0
Nem tulajdonolhatod, mert szellemi termék.

Van akinek ez a "jogilag tisztan" fontos tud lenni. Arról ismered meg talan a legkönnyebben az ilyeneket h zavarja őket h a steam-en csak licenszeled a játékokat s nem tulajdonlod.
darkSectorxxx
Uncharted 4 igen, Doom ja, FF XV szerintem összeségében nem, nekem tuti kevesebb mint az eddigi részek, főként a tartalom miatt, nem a kis küldikre gondolok....

BF1 TF2-őt nem tudom, nekem az előzőek sem tetszettek....
Az én szememben a WD2 sem jobb, akkor lehet úgy fogalmaznék, hogy számomra, de én meg felsorolom majd azt a sok címet ami a MGS-al kezdődik majd. 😄

"megaztán szokáshoz híven szuperül sikerülnek a játékok folytatásai manapság."

Attól függ melyik játéké. Új Doom jó lett, Uncharted 4 talán legjobb Uncharted, Watch Dogs 2 ahogy hallottam, jobb, mint az 1, FF XV szintén jó lett, Battlefield 1-et, Titanfall 2-t is dicséri mindenki stb, stb.
darkSectorxxx
Csá lehet hétvégére lesz időm. 😊

IMYke2.0.0.0
"Az megint más kérdés, de ha jogilag tisztán akarod művelni a dolgot, akkor nem teheted meg."

Bocs, de ez bikashit.
A Valve-nek arról sincs fogalma, hogy ki az a Tinman... csak egy IP-számot, vásárlási adatokat, és játék szokásokat lát.
Szerencsére, nem feltétel a retinaszkenn és az ujjlenyomat a regisztráláshoz és a napi használathoz, vásárláshoz...
Hagyjuk ezt a "jogilag" dumát...

wesker24
Szép jó estét mester na most már rátetszik érni ? 😄 Majd szólj ha ráérsz 😄
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2017.01.03. 17:03:40
darkSectorxxx
Az első rész egy classzikus, de én nem sajnálom, az hogy twitch-re lesz elsőre optimalizálás az no comment, már most lemondtam róla.
Mit várjak? Egy budget portot? Nincs mit várnom.... megaztán szokáshoz híven szuperül sikerülnek a játékok folytatásai manapság.