Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

balee4
Ha viszont Duke Nukem 3D-ben írtad be az IDDQD-t, meghaltál, ez is ilyen poén volt. 😄

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Hopsz ezt spoilerbe akartam...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ebbe ne menjünk bele, mert ez csak flame-hez vezet...

[Witcher-hez se sok agy kell, amikor ütnek elugrassz, ugyanez van Fable-ben is. Hanyagoljuk ezt az agy kérdést szerintem, mert nem sok olyan játék van, amihez gondolkodni is kell a mai világban [/spoiler]

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nekem ugye konzol híján kimaradt a 2. rész! Fable 3-nak annyi köze van az elsõ részhez, hogy ugyanúgy Albionban játszódik! 1 és 3 között óriási különbség van!

Ha sértõ, ha nem sértõ én így érzem! Egyszerûen jobban érzem magam (egyenlõre) a Fable 3 világában, mint a Vaják 2-ben.... Ez az én véleményem, de ez nem azt jelenti, hogy bárkinek is egyet kell velem érteni! Sõt én mindig azt mondom, hogy unalmas lenne egy olyan világ, ahol mindenki ugyanolyan és mindenben egyetért!

Carlos
Azt hallottam/olvastam, hogy a fable 3 egyszerû, mint egy bot. Agy nem kell hozzá... háááát...

Þór vígi þessi rúnar

Tinman
"szemben a Fable 3-mal, amit le se tudok tenni, annyira jól szórakozom!"

Fable 1-et letoltam, Fable 2-öt durván kiveséztem, de olyan messze voltak a Witcher-tõl, hogy más mûfajnak tartom õket simán. Totti elbeszélései alapján -megvan a Fable 3 CE, de még nem játszottam vele-, azért nem annyira zseniális játék a 3. rész, inkább csak egy továbbfejlesztett 2. rész. Tévedés ne essék a Fable 2 is egy kellemes darab, az 1-et kifejezetten szerettem, a 3 is biztos jó lesz, DE A HELYÉN KELL KEZELNI.

Szvsz kissé sértõ, hogy a Witcherrel kapcsolatban a Fable nevet emlegeted, mert a Fable nem titkoltan egy kissé RPG paródia.

Folyt. köv, mert haza kéne mennem melóból :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
De komolyan... tojjál rá a mellékküldikre és told végig a fõszálat.

Ezio karaktere nekem szimpatikus, Leonardo naná, a tolvaj lány szintén kellemes kari, sõt a tolvajok feje is, abban viszont igazad van, Ezio karakterén kívül az összes többi kissé elnagyolt, töltelék szaguk van :-)
Vannak hibái, de sokkolóan jobb, mint az elsõ rész... de nem is tudom... mit akarunk AC-tõl? RPG-t???
Mert a 2. rész már szépen lassan elmegy abba az irányba, holott ez még mindig egy akció cucc, de akcióhoz képest tonnányi benne az RPG elem, RPG-hez mérten meg kevés.

Utolsó bekezdéshez: Hát konzolon nem ilyen... kiírja, hogy X osz' az akkó' az :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Hosszas tépelõdés után spoiler makrót alkalmaztam a Witcher 2-vel kapcsolatos véleményem kifejtésére

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Hát én imádom a Witcher 1-t és epekedve vártam a 2. részt, de lehet a technikai problémák vették el a kedvem, azonban én egyáltalán nem láttam benne semmi olyat (csak prológot játszottam végig és a chapter 1 kis részét), ami miatt ennyivel jobb lenne a többi rpg-nél, illetve az elsõ résznél (sokat istenítik, de ha nyers akarok lenni, akkor egy jó játék, de semmi kiemelkedõ, ha rosszindulatú akarok lenni, akkor azt mondom iparosmunka... elsõ részhez képest mindenképp!

Valahogy nem üt akkorát eddig nekem, mint más játék (szemben a Fable 3-mal, amit le se tudok tenni, annyira jól szórakozom!!!!), de hogy az elsõ rész szintjét nem éri el eddig az biztos (ismétlem, hogy lehet a technikai problémák miatt vagyok ilyen szigorú)!

Akkor konkrétizálnám, hogy mire gondolok:

Grafika szép (hogy még ilyet nem láttunk az erõsen túlzás, esetleg rpg-ben nem, de rpg-ben amúgy is ez a 100. legfontosabb dolog) és akkor itt inkább eltekintek az optimalizálatlanságtól, mert akkor írok vagy 5 oldal mérgelõdést...

- Történet érdekes, mivel prológot csináltam, ezért nem tudok érdemben nyilatkozni (azonban 13 év alatt már láttam egy-két dolgot, végigjátszottam 1-2 játékot már nem nagyon tudnak nekem újat mutatni... már csak a meglévõ kliséket tartalmazó kártyákat kevergetik, nagyon új már nincs a nap alatt)!

- Játékmenet: Jobb is lett, meg nem is! Megmaradtak a jó dolgok egy része: kockapóker, "élõ npc-k", középkori hangulat, fegyverek, páncélok, de még mindig semmi olyan, amit máshol nem láthattunk.

Van craftolás, ami jó nagy piros pont, mert az elsõ részbõl nagyon hiányzott, azonban a 100 millió tárgy egy kissé zavaró számomra (oké, hogy rpg meg minden, de azért ezt kicsit túlzásnak érzem)!

Másik zavaró dolog, hogy mi a francnak kell minden egyes NPC-t nevesíteni (most megint lehet jönni azzal, hogy ez egy RPG, de szerintem inkább frusztráló)! Minden egyes Npc-t végigkérdezni, hogy van-e esetleg valami feladat ez nem szórakoztató (és már a chapter 1 elsõ 20 percében ez a véleményem kialakult, szóval ennél csak rosszabb lesz).

Zavaró még, hogy csak meditálás közben lehet fõzeteket inni (mi a tökömért nem volt jó, ahogy az elsõ részben volt... fõzetek mérgezõ ereje amúgy is hátráltató tényezõje volt a 600 liternyi fõzet megivásának...)

És akkor térjünk rá a legzavaróbb dologra és az a harcrendszer (Elõre féltem az újítástól és sajnos ismét igazam lett)! Most lehet jönni azzal, hogy így reálisabb, meg jó hogy nehéz (legyen az... én is azt szeretem), de inkább frusztráló, mint nehéz... Nem azért, mert ügyesség kell hozzá (olyan érdekes, hogy a Dragon Age 2-ben azt fikázták sokan, hogy milyen rpg az, amiben el lehet gurulni az ellen elõl, itt meg agyon ajnározzák, hogy ez így milyen reális <#wilting> Következetesség Rulez).

A fõ probléma az, hogy lesilányították az egész rendszert egy sima TPS harcra... gyakorlatilag csapkodsz, idõzítesz ilyesmi és ez így nekem valahogy nem jó! Másik gondom a harcrendszerrel, hogy miért vették ki a jó kis erõs, gyenge, csoportos stílust... végre valami ami egyedivé tett egy játékot, de nem ezt kidobták a kukába, mert mittudomén miért! Hiba volt, nagy hiba... legalább ezt meghagyhatták volna! Nekem a harc olyan, mintha Witcherré kinevezték volna át a First Templar (ezzel a játékkal nem volt gond, mert nem vártam tõle többet, mint ami) fõszereplõjét... nincs benne semmi RPG vonal... semmi! Csapkodós játék lett!!!

Egyszóval a Witcher 2 a szememben inkább visszafejlõdött, mint fejlõdött (harcrendszer miatt, amúgy vannak benne jó dolgok), a grafikai tuning a szememben NEM fejlõdés, amúgy meg mást a craftoláson kívül NEM vettem benne észre! Szóval ha lehántjuk a nagy Hype-ot, meg az ajnározást kapunk egy grafikailag tuningolt (witcher 1-es graf is jócskán megtette volna szerintem... a kevesebb néha több alapon) witcher 0,75-öt!

Megbántam a megvételét... miért nem a Fable 3-at vettem meg 0 day... Erõsen elgondolkodtam rajta, hogy soha többet nem veszek 0 day játékot...

zorrobomber
nem kell mindent szó szerint venni(órákon át levélhordás), a lényeg hogy nekem a küldetéstípusok sem jöttek be, valahogy üres, nincs motiváció, laposak a karakterek, nincs lelke, valami ilyesmi amit érzek. de ezek csak tapogatózások hogy mi bajom lehet vele, mert Saboteur detto ez a stílus, és azt kurvára élveztem 😊 lehet kap majd még esélyt, mert utóbbi évben már az is nagy bajom volt hogy egyszerre csak nagyon kevés game lehetett feltelepítve helyhiány miatt. most már megszûnt ez a gond szerencsére.

ja amúgy a negatív ítéletemhez assassinsban tuti hozzájárult hogy nem a gombok vannak kiírva, hanem keresztbe van magyarázva az irányítás, hogy tudod, az A a fej, és akkor nem azt mondja hogy nyomd meg az A-t, hanem nyomd meg a fejet... sztem ez simán epic fail, nemtom ki volt az az idióta aki kitalálta, de abban is biztos vagyok hogy nagyon büszke rá pedig nem kéne 😊

Tinman
AC 1 katasztrófa repetitív téren.

AC 2 mérföldekkel jobb, lassan 40 órája tolom és még vagy 15 óra hátravan, de ez én vagyok, ez az én kivesézõs style-om, mert az AC 2-ben NEM kell "órákig leveleket hurcolgatni", mivel uszkve van max. 2 küldetés ami levélhordós és muszáj megcsinálnod... a 2 küldetés összesen jó ha 10 percet vesz el az életedbõl.

Az tény, hogy ha akarod (NEM KÖTELEZÕ) játszhatsz postás fiút és van még levélhordós küldetés, de az sem túl sok... Velence téma közepén járok, minden mellékküldit korábban megcsináltam és volt összesen 7-8 levélhordás.

AC 2 egyrészrõl ezért nagyon szerethetõ, mert nem kötelezõ mellékküldetésekkel szarakodnod... az egész játék 10 óra alatt letoltható, ha szigorúan a fõ szálon haladsz és ha ezt teszed úgy máris baromi változatos lesz, mert koncentráltan kapod a 20 féle küldetéstípust.

zorrobomber
Nyugi én az assassin's creed-el vagyok így, újra és újra elõveszem, de egyszerûen nekem túl unalmas. Ideig óráig leköt a háztetõkön mászkálás de nekem nagyon kevés a sztori, még a sokat dícsért második részben is órákig kell leveleket hurcolgatni, és utána sem rágtam le a körmöm finoman szólva. Remélem lesz még egyszer olyan élményem mint anno a KotOR-nál volt(csillogó szemmel nyomtam végig szinte együltõhelyben úgy hogy valami hihetetlen módon szaggatott az 533as cerkán - félreértés ne essék, a szaggatás nem hiányzik 😊), azóta csak a Mass Effect 1 közelítette meg az élményt. Lehet a 2 is az lett volna, de azt betegszabi alatt nyomtam végig úgy hogy tényleg beteg voltam 😊 Szóval az utóbbi idõk hypeos gémjei amiket itt is nagyon szeretnek nem nagyon voltak begyerék: Fallout, Assassins

Tinman
Az elsõ részt én 0-day vettem és vittem is végig... szerencsémre már akkor RAID-0 mellett, így engem a lassú betöltési idõk nem igazán zavartak... lényeg a lényeg: Az elsõ rész, elsõ kiadása is kiba. jó volt.

Atkamon
Hát, a Witcher meg inkább 50-60 órás játék... És még akkor sem csináltál meg mindent.

robotnyk
nem rinya, hanem vélemény. és mivel az elsõ részt is kétszer kellett kiadni mire megütött egy szintet, nem fogok eladhatatlan zsákbamacskát venni.
robotnyk
én 2011ben, a 30hoz közelebb egy JÁTÉK megtanulására nem fogok 10 órát szánni, szóval ez kimarad. pedig szívesen játsznak egy jó 25-30 órás játékkal 😊
robotnyk
levontad a lényeget, örülök, de azért jogos 😄
arty
"olyan a játék mintha alzheimerem lenne."

nem parkinson akart ez lenni? vagy a mouse smoothing hiányától elfelejtesz mindent? 😄

Forza.

Tinman
Értelek és szvsz jogosak az észrevételeid.

Azért szoktam azt az elvet vallani, hogy ne játszunk egy játék x. részével, ha nem játszottunk az elõzményekkel. Ez a Witcher esetében is igaz.

Az elsõ rész szarvashibája, hogy az eleje olyan nyögvenyelõsen, furán, "sután" indul, hogy sokak tolják félre azzal, hogy hát ez így kevés.

Mint látod én is AC esetében ragaszkodtam az 1. rész végigviteléhez a zseniális 2. rész elõtt, mert sejtettem, hogy lesz rengeteg összefüggés, visszautalás a korábbi részre, és majd tátogok, mint a partra vetett hal.

Megoldás:

a, Elfelejted a Witchert.
b, Elfelejted egyelõre a 2. részt és szigorúan az elsõvel barátkozol... az a 30-40 óra nálam 110 volt és nálam is életem egyik legjobb játéka lett.

Sajnos az RPG mûfaj ilyen... az elsõ 10 órában egy jobb RPG-t tanulsz, könnyen elõfordul, hogy 2x is újrakezded, mert órák után rájössz, hogy nem is abba az irányba akarsz fejlõdni, etc.

Ha nincs ehhez már türelmed, akkor tényleg skippeld, nem a te stílusod, nem szégyen az!

wedge31
Az rinyád nagy része arra vezethetö vissza, hogy loptad a játékot, ha megveted volna kaptál volna hozzá részletes utmutatót és leírást.

Semmit mást nem kell tudnod az elsõ részrõl mint amit a szádba rágnak a prologban.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

robotnyk
nem tudok zöld ágra vergõdni a witcherrel. az elsõ tetszett is meg nem is, pár óráig kínlódtam vele, aztán lemondtam róla, megvettem steamen késõbb mikor akciós volt, de megint felejtõs volt.

a 2bõl is megnéztem a virágboltit, de csak sávszél és idõpazarlás volt. nem bírom elviselni, ha 70szer kell újraindítanom a játékot, hogy találjak egy használható grafikai beállítást, zavar hogy nem bírják kiegyensúlyozni a hangokat, és a zenetõl meg az effektektõl nem hallatszanak a beszédhangok, nincs mouse smoothing, és így olyan a játék mintha alzheimerem lenne. idegesít, hogy nincs rendes bevezetés, és rendes tutorial, és hogy a 'spellekhez' értelmezõ táblázat kell.
sokan írták, hogy jöttek bele ez elsõ részbe, nekem ehhez nincs már türelmem, hogy órákig kínlódjak, mire lehámozom a játékról a rétegeket. egy 30-40 órás játékban igenis legyen idõ _rendesen_ bevezetni a kezelésbe az újakat, és mivel nem játszottam végig az elsõ részt, jó lenne ha tudnám mi a francról beszélnek az elsõ órákban. ha majd jön a konzolokra az ott még nagyobb hiba lesz, mert az elsõ rész csak PC-s, aki nem játszotta hogy fogja érteni?
Zavvi-nál hogy kell beállítani a paypal címet?

Én is-én is! 😊

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Tinman
Megöl a kíváncsiság... legalább p.ü.-ben öntsd ki a lelked :-)

robotnyk
neeem, mert tudom hogy kisebbség vagyok, pláne itt, és igazából én szégyenlem magam, hogy ennyire nem vagyok vele egy hullámhosszon.
Tinman
Figyelek :-D

robotnyk
ejh, most úgy kifejteném egy játékról a véleményem, csak nincs kéznél tûzálló ruha.
Fabio Capello
Ne felejtsétek el soha, hogy az USA-ban nincs áfa a számítógépes termékeken, míg itt az EU-ban igen, ez mindig dobja az árat.

zorrobomber
Igen, de a kiadó a CD Projekt, és övék a GOG. Amúgy mindegy, úgysem most fogom még megvenni. Valahol jó fej dolog alapvetõen, csak nem értem.

robotnyk
kiadói döntés az ár steamen, lehet hogy GOGon is.
zorrobomber
Kíváncsiságból ránéztem GOG-on, ez érdekes:
"Since the EU price is almost $16 more than the price in USD, we’re giving you a $16 USD credit to spend on GOG.com."
Miért nem adják simán kevesebb euróért?

Carlos
jaja...

Þór vígi þessi rúnar

Shep
Jó de gondolom érted mire gondolok.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ezekre még én is emlékszem, pedig én csak 1-2 pályát játszottam! <#nevetes1>

<#eljen> Úgy is van! <#hehe>

Helyesbítenék! Ha van hozzá Gog-os exe-d, akkor megéri!

Carlos
ez igaz az összes FPS-re... <#idiota>

Amúgy dncornholio vagymi volt az örökélet. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Shep
Mondjuk az elsõ kommentek 90% úgyis az lesz, hogy hú de szarul néz ki, ilyet kiadni 2011-ben, ráadásul nincs benne semmi nagy szám csak megyek és lövök.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát attól függ ugye ki mit vár tõle? Aki világmegváltást, újításokat stb. hát az csalódni fog. Egy natúr lövölde lesz Duke hangulattal se több se kevesebb.

Smuge
Nem akarok vészjosló lenni de ez a Duke Nukem vagy nagyon jó lesz vagy nagyon sz*r. Szerintem az utóbbi 😞

Rage47
nekem is😄
ill. még eszembe jutott a dnkroz, az nemtom mire jó a Duke Nukemben
zorrobomber
Kíváncsi leszek mennyire lesz hosszú életû a Duke multi

Shep
Én csak az MLI-re emlékszem 😊 (na jó nem)

Sir Quno Jedi
Mer multiban jó az.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

w77d
de hallod ezek a rohadt kódok egy életre beleégtek az agyamba, akármikor kapásból sorolom õket, de csak a doom kódokat más game kódot nem XD

Totti5
<#nevetes1>

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

w77d
IDDQD
IDKFA
IDBEHOLDI

😄

IMYke2.0.0.0
Eddig gyakorlatot tekintve, nem hiszem, hogy június tizedikén hirtelen 2.000 Ft-al drágább lesz... helyette, esetleg 100 Ft-al olcsóbb is ;-)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Fabio Capello
Fontos tudni: A megjelenés dátuma változhat. Az ár becsült ár.

Totti5
Faxság... de mindig rá lehet fogni, ha valami nem tetszik, amúgy senki sem kötelez arra hogy használd, meg inkább poén a játék mivoltát tekintve mint sem cheat lenne. Azt meg ne mondja senki hogy mond neki semmit az IDDQD és a többi. Nincs olyan ember a földön aki nem ezt pötyögte volna be anno és nem ezen nõtt volna fel.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

zorrobomber
Ráadásul egy fps-ben mi értelme van öltöztetni a karaktert? 😄 Látod majd háromszor magad a tükörben az x órás végigjátszás alatt.