Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ajaj, van ám!

Mintha azt hallottam volna én is, hogy 2012-ben lesz új konzolgeneráció....

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Lesz az majd csak figyeld meg (feltéve, hogy nem lesz addig világvége) Decemberben már kint lesz az új kisbox.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

lolSL
te mit irogatsz ide? nem láttam képeket az eredeti játékaidról
(midnenféle zöld dobozos szar nem számít eredeti játéknak)

Ebben egyetértek...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Hol lehet 10ért venni (állandóan ezt hajtogatod)?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Totti5
Jövõre nem lesz új masina... amúgy meg minek? hát játszani rajta szerintem van mit pótolnia😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Adj kölcsön 48-49-et és a probléma megoldva, de ha adsz még hozzá plusszba pár százezer Ft-ot, akkor veszek egy normális tv-t is, meg egy jópár box-os játékot! SEgítségedet elõre is köszönöm! <#smile>

Ui.: Az már tényleg elég baráti, de most nincs rá keret...

Kérlek ne kezdd megint, köszi.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Shep
Jó persze kicsit túloztam de a GTA4 közel sem akkor nagy szám játék, mint ahogy azt a nagy többség állítja.

lolSL
van olyan hülye aki 50 ezret ad érte? használtan 10ért árulják 😄 kb értéktelen a hardvere csak azért kérnek pénzt hogy legyen pénzük bkv jegyre elvinni a találkozóra 😄D
+ 1 controller ami úgyis van sokaknak már pchez aztán kész

Shep
Minek már? Jövõre meg veheti az új dobozos csodát. 😊

Ízlések és pofonok <#vigyor0>

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Totti5
Azok fillérekbe kerülnek és fillérekért adják😊

Shep
GTA4-tõl jobb de hát attól nem nehéz 😊

Van, amikor nagyon megragadják a hangulatot és beletuszkolják a játékba, ebben az esetben nagyot kaszálhatnak (minecraft, trine, stb)!

Totti5
Most volt árcsökkenés és itthon 48-49 a 250 gigás slim xbox.

lolSL
nekik jó játékot is kell csinálni, nem csak befizetni egy reklámot az nba döntõ szünetébe mint a codnak és társainak

De én nagyon komálom a Western témát, így ez még sokáig tüske marad a talpamban....

Totti5
Nanana, mi az hogy nem nagy szám???

Zomil
az indie fejlesztök igy dolgoznak 😊
alacsony áron probálnak minél többet eladni...és valakinek be is jön(lásd minecraft, notch nem kicsit megszedte magát)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Shep
Sose bánd, annyira nem nagy szám.

Már nem is reménykedek, hogy az RDR kijön pc-re... de az L.A Noire-nak örülök!

Shep
Ja rakat de nem ez a jellemzõ, ezt fogd már fel! Van milliónyi focista de nem mind keres naponta milliókat.

Totti5
RDR, COD, Halo stb... mit hozzak fel? van rakat játék ami ami 5 milla felett teljesít.

Shep
Ja egyébként a nagykutyák is ugyanúgy fognak visítani, vagy még jobban, mikor eljön a végítélet napja 😊

Shep
Ja de érdekes módon csak a GTA példát hoztad fel, mondjuk az lett volna a meglepõ ha nem azt hozod fel 😄

Totti5
A piacon a nagykutyák diktálnak... a kis halak adják olyan áron hogy versenyképesek legyenek.

+ ami alaptörvény hogy annyiért adnak valamit amennyit mi hajlandók vagyunk fizetni érte, tehát az elsõ lépest nekünk kellene megtenni, de amíg a bankszámlájukat növeljük, addig nekik tökéletes az adott üzleti modell.

Shep
Mit gondolsz miért nem emelnek már vagy 10 éve? Pont ezért, õk is tudják, nem hülyék õk sem. Mindazonáltal igazuk van költségeik nõnek mégis ugyanannyiért kell adniuk.

w77d
viszont ha a jelenlegi árakon emelnek, akkor egyenesen mennek tönkre, tizedére esnek vissza az eladások. Ez is sok, ha ennél több lesz, az már a dolog halála..

Shep
Jaj de öcsém, ne ilyen GTA-val gyere már átlag játékokról beszélünk amikbõl 1 milliós eladás is jónak számít.

Shep
A témához annyit fûznék hozzá, hogy kb. 1 éve volt egy cikk ahol a fejlesztõk sírtak ,hogy x éve változatlan a játékok ára (ez mondjuk igaz is) és ideje lenne már emelni, mert a költségeik csak nõnek. Úgyhogy ilyen fél áron lesznek majd az új játékok dologra senki ne nagyon számítson.

Totti5
Nézzünk egy GTA 4 példát:

10.000.000db * 10.000ft
3000ft * 30.000.000db ( tegyük fel hogy 3szor többen vennék, de ez akkora szám hogy teljesen esélytelen lenne elérni )

10.000ft több bevételre jön ki mint a 3000 forintos, így az adjuk olcsóbban modell máris megbukik a nagy kiadókat és játékokat nézve.

szabii98
<#idiota>

I met God. She's black

Offot ezennel befejeztem!

Ne politizáljunk, de pont nem érdekel, hogy Orbán honnan mit vesz fel (egyébként meg semmit nem kap utána... Azt se tudja, hogy a kis vidéki tahó gémer: én! Mit vesz a ködös Albionból).

Az angolhonban vett termék áfája meg az angolok pénztárcájába vándorol!!!

Én nem így gondolom, de ezen nem fogunk összeveszni (biztosra mennek, marad ez az ár felállásban gondolkodnak, mint mondtam kockázatos lenne a másik megoldás... ez tény!)

Azt se hiszem el például, hogy egy CDG nem tudja megtenni, hogy ha kiadó úgy dönt, hogy hazánkba nem szállít bizonyos termékeket (lásd. Fallout New Vegas Gyûjtõi kiadás, Dragon Age Ultimate Edition), akkor miért nem tudnak berendelni pár darabot saját maguk????

lolSL
orbán az angol vásárlások után is megkapja az áfádat, úgyhogy mind1 hol veszed.

Totti5
"Gondold el, amibõl eladnak 2-3-4 milliót, abból mennyit adnának el, ha olcsóbb lenne.... akár 10 millió is elkelne... vagy több!!!!"

Majdnem biztos hogy nem. Egyrészt a nagy felvevõpiacok messze nem olyan árérzékenyek mint kis hazánk szinte jelentéktelen, nekik aprópénzes piaca. Vannak ott okos piackutatók akik ha nagyobb zsét látnának más modellben biztos arra állnának, de amióta én játékokat veszek mindig is 10 ezer volt, pl az elsõ dobozos játékom a FF 8 20 éve! is 10 ezer volt!!!

Pont ezt mondom, hogy ott idõvel olcsósodik, itt meg idõvel max eltûnik a polcokról... DE az istennek nem olcsósítanák (ha meg igen, akkor EA CLAssic és hasonló borzadályokat kapunk)

*Jobban megéri, mint hazánkban megvenni a CDG-tõl (még pick pack ponttal is)

Ez lemaradt az elõzõbõl!

Angliai Tescokban van olyan, hogy a megjelenés napján 20-25 fontba kerülnek a játékok.
Nálunk a Forza 3 még mindig 16k...

Néztél te szét a Zavvin? Idõnként olyan akciók vannak, amit még jobban megéri postával (olykor még 0 postaköltségen is adják a dolgokat) együtt megrendelni és kifizetni.

Igaz többségében az 0,5-1-2 éves kategóriában vannak hatalmas akciók!

Nem megtudom, vagy nem tudomról beszéltem, hanem árbevételrõl...

Gondold el, amibõl eladnak 2-3-4 milliót, abból mennyit adnának el, ha olcsóbb lenne.... akár 10 millió is elkelne... vagy több!!!!

Ez színtiszta matematika és pszichológia keveréke: Kevesebbe kerül bátrabban vásárolnak...

De én értem a Kiadókat is: Õk minimális darabszámokkal kalkulálnak és így számolják a tervezett bevételt. Nyomott áron hatalmas értékesített darabszám kéne, hogy megtérüljön a fejlesztési költség egy alacsony árú játék esetén... Ez egy baromi kockázatos játék lenne, de akinek bejönne az nagyon megszedné magát!!!!

lolSL
így is SOKKAL olcsóbban kapjuk a játékokat, mint európa legtöbb lakója. ha meg ennyiért se tudod megvenni akkor vársz a leárazásra.

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy 10k-ért eladsz egyet vagy 5k-ért eladsz 3-at, vagy 2,5k-ért eladsz 10-et, az az ért baromira nem mindegy, ha összeadod a végén! Fõleg kis hazánkban kéne erre odafigyelni, mivel fizetésekhez képest horror áron vannak szoftverek (tudom, hogy a nagy kiadók ezt bõven leszarják, de érdekes módon a módosabb briteknél tudnak olyan akciókat csinálni, ami még a hazai árakat is veri.... Holott nekik még 0 day is sokkal jobban megéri vásárolni).

Most képzelj el egy AAA kategóriás játékot 2500-3000-ért! Még az is megvenné, akit nem érdekel az a stílus (lásd mostani TDU2-es 5 eurós akciót... még az is megvette, akinek annyira nem jön be az autós stuff, mert szinte ingyen utánad dobták). Jah és TDU 2 se egy régi játék....
TDU2-n még én is elgondolkodtam, pedig én nagyon ritkán játszok autós cuccal.... (végül anyagi okok miatt inkább mégse vettem)

Összes bevétel magasabb lenne, ha olcsóbbak lennének a játékok (persze ezért minõséget kell csinálni).

Totti5
Ezek max "bukott" játékoknál jönnek be. Amibõl 2-3-4 milió megy el fél év alatt teljes áron s a következõ fél évben is sok 100ezer talál gazdára sok hónapon át ott ez a modell lényegtelen, mert csak aprópénz és nyomott áron nem fogják millióan sem megvenni amúgy... hiába adnak valamit 10 dodórét még steamon sem megy abból 1 millió😊

Van minden embernek egy összeghatára! Szerintem 5000 Ft (+- pár ezer, de 3000 alatt már a nagy többség nyugodt szívvel vásárol) alatt van ez körülbelül, tehát ha már 4990-ért látsz valamit az már relatíve olcsónak számít! És csak nézd meg ha eladsz egy 10 000-es játékból 1-et, míg 5000-esbõl 3-at, akkor melyikkel jársz jobban...

Mikor is?

Totti5
Azért a ló túloldalára sem kell ám átesni...

"már régi játékot mennyi veszik meg mert 5-10 euró csak!"

Nem az a lényeg, hanem hogy mennyi bevétel folyik be. A kiadó nem azt nézi hogy évekkel a megjelenés után hogy fogy egy cím, ami mondjuk az elsõ hónapokban nem ment jól. Teljes áron folyik be magasan a legtöbb pénz az elsõ hónapokban/fél évben és ez alapján dönt a kiadó hogy megéri e nekik ebbõl mondjuk folytatást csinálni és a fejlesztõket fenntartani... pár napos hír hogy a Split/Secound fejlesztõit kirúgták, mert nem hozta a játék a várt eladásokat, így nem hogy 2. rész nem lesz, hanem új játékok sem kapnak a készítõk, pedig egy igényes AAA cím volt, de nem fogyott ahogy várták ( a Blur-ral is ez volt ).