Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Játszani akartam a Zen Bound 2-vel (cégnél már 5 órát beleöltem)... a következõk történtek:
a, A szerver túl elfoglalt még csak a letöltést sem kezdi el. (Ez van most a gamer píszímen.)
b, Leszenvedte 200k/sec-el (már nem tudom hányadik szervert próbálom ki!), feltelepítette, majd kiírta, hogy ez a játék jelenleg nem elérhetõ!! (Ez meg a nettop masinámon.)
2 órája szeretnék játszani, kezdek feszült lenni -.-
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A stílust nem lehet iskolában tanulni. Vagy van stílusod és azon lehet csiszolni (de jobb, ha egy tapasztalt szakmabeli terelget benne) vagy nincs és kirúgnak a diplomáddal együtt.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Döbbenet, hogy ezt te komolyan így is gondolod. Az életben 865.612 példa van rá, hogy senkikbõl, hogy lett valaki, sõt, még nagyobb valaki mindenféle SZAKMAI papír nélkül. Ennyire nem lehetsz szûk látókörû.
És mi a helyzet az írókkal és költõkkel? Nekik mit kell a te értékrended szerint elvégezniük, hogy ne "amatõrök" legyenek.
"Nem csak annyiból áll a szakma, amit te elképzelsz."
Nonszensz, amirõl beszélsz. Nem is kívánok tovább ezzel vitába szálni, mert alapjaiban hibás az elképzelés és az élet egészen mást igazol... szerencsére.
"mert nagyon sok, a szakma alapjait letevõ nagy embert sértegetünk vele."
Gamer magazinokról beszélgettünk és nem az Élet és Irodalomról...
"mert nagyon nagyon sokat nem tudsz a dologról."
Sokkal többet tudok róla, mint hinnéd... évekig dolgoztam a szakmában és lett is volna folytatás, de azt már nem vállaltam családi okok miatt.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Eleve az íráshoz vagy van valakinek tehetsége vagy nincs. Akinek van, az felsõfokú nélkül is összehozhat érdekes, tartalmas, élvezhetõ cikkeket (nyilván bizonyos alap tanulmányok kellenek ehhez is) . Akinek meg nincs, az megtanulhat errõl akármit, akkor is lehet a vége egy száraz, unalmas, iromány lesz, ami lehet az iskolában ötös, csak mint "szórakoztató olvasmány" bukás.
Nem csak annyiból áll a szakma, amit te elképzelsz. Az olyan szint egy noname blogra még talán elmegy, de azt ne nevezzük már publicisztikának, mert nagyon sok, a szakma alapjait letevõ nagy embert sértegetünk vele.
Az általad említett lelkes emberek hobbiszinten írogatva mondom elmennek. De ne hogy azt hidd, hogy általános és középiskolai szinten áll meg a dolog, mert nagyon nagyon sokat nem tudsz a dologról.
Kár is ezen eszmét cserélni, egyszerûen remek cikkírók kerültek ki ÚJSÁGÍRÓI diploma nélkül, már pedig korábban te ezt kiemelten fontosnak tartottad.
Meg. Törvényszerû volt, én azon csodálkozom, hogy a Gémsár még bírja.
Pedig rém egyszerûen fennmaradhatott volna a Guru is --->TARTALOMMAL, értékes belbeccsel.
w77d súlyos tévedésben leledzik, ha azt hiszi, hogy diploma kell ahhoz, hogy jó cikkeket írj. Bizonyára annak a raklap írónak is van diplomája, akik sikert sikerre halmoztak/halmoznak.
Emlékszem egyik alkalommal, mikor volt lehetõségem együtt dolgozni Mocsyval és Lilyvel éppen arról meséltek, hogy felvett a lapkiadó egy diplomás újságírót és nagyjából 1.5 hónapot ért meg náluk. Rendezett, katonás és istentelen száraz cikkeket szült ki magából a tag, mely a Magyar Nemzet piacgazdaság szekciójában tökéletes lett volna, de nem egy gamer magazinban. De!!!
Az éremnek 2 oldala van. Tény az is, hogy sok esetben /lásd Gémszar/ olyan alulképzett, ÜRES, birkák kapnak lehetõséget cikket írni, hogy 20 centi mélyen kell vájnom a képembe... 1-2 ritka kivételtõl eltekintve ez borzalom.
Már bocsánat, hogy ezt merem mondani, de nem merjen az kalandjátékról cikket írni, aki még meg sem született akkor, amikor Maniac Manson-t vagy éppen a Dizzy-t másoltunk Videoton magnóval kazettára.
Miért? Mert nincsenek meg az alapok!
Sokan vagyunk olyanok, akik ott voltak A MÛFAJOK születésekor, láttuk ahogy velünk együtt nõtte ki magát az egész iparág azzá ami és átéltük azokat az éveket, melyekre oly sokan emlékeznek ködös tekintettel a szemükben.
A másik amit az ügy kapcsán meg szeretnék említeni, az az hogy "az adjunk teljes játékot a laphoz, mert attól jobban fogy" üzleti modell NEM szerencsés.
A Steam nem két napja létezik, ahogy a konkurens digit. disztrib cégek sem, az akciós játékok garmadájáról és legfõképpen a warezról már nem is beszélve!
Mennyi is egy Gaysár? Kétezer? Guru? Szintén?
Gyerekek... ennyiért már 1-2 éves AAA+++ címet lehet venni és nem egy olyan lapot, ahol ctrlc-ctrlv netrõl összevágott, 5% saját ötlettel átitatott cikkek vannak. TISZTELET A KIVÉTELNEK! (A Guru esetében a mai napig volt ilyen!)
2k nem annyira kevés pénz... az olvasói tábor nagy része tanuló, diák, koleszos, etc. 2k egyszerûen sok nekik, és hiába olcsóbb elõfizetve, arra se túl soknak futja ebbõl a táborból.
Itt a lényeg! Az eredeti játékokért licenc díjat kell fizetnie a lapnak is, ráadásul a programokkal telezsúfolt DVD korongot se ingyen szitázzák és gyártják le több tízezres példányszámban. Ez mind költség, nem is kevés.
Az offline sajtónak van múltja, van jelene és van jövõje is, de a gaming szektorban, ez így, ebben a formában nem tud örökkön örökké létezni.
Vissza kellene térni a gyökerekhez... OLCSÓ lap, TARTALOMMAL, belbeccsel, hozzáértõ cikkírókkal, akiket ÖRÖM és SZÓRAKOZÁS olvasni.
Ez lenne ma egy sikeres offline(!) gamer magazin receptje.
Természetesen az online is rendkívül fontos, sõt ezen a téren talán fontosabb is, mint az offline média, de való igaz, hogy az emberi szem számára is természetesebb felület, a kézzel fogható tartalom, a maximális mobilitás (nem merül le, nem zavarja a fürdõben gõzölgõ pára, nem rettegsz tõle, hogy ellopják a vonaton, etc. ) kiemelten fontos tényezõk.
Még csak annyit, hogy amirõl itt többen is írtatok, hogy "bezzeg a régi szép idõkben" az természetesen mind igaz, mind szép és mind jó, de ne feledjetek, hogy sokkal nagyobb most az a tábor, akinek halovány szellentése sincs arról, hogy mi az a Tir Na Nog vagy éppen az Elite és az õ igényeiket is ki kell szolgálni. Az már más kérdés, hogy miért nem lehet ezt színesebb és élvezetesebb formában tálalni és naná, hogy a színesebb jelzõ alatt nem a még több paraszteffektet kell elképzelni egy lap hasábjain...
Eof.
Nagyon jó, kötetlen hangulat jellemezte az 576-ot, ami mára már ki veszett nemcsak a mai újságokból, de az emberekbõl is. Soha nem felejtem el, amikor haverhoz át mentem, miután át telefonált, hogy van egy frankó kis horror játék, megnézem? Át mentem, és magával szippantott a Doom 1 atmoszférája, szigorúan még Floppy lemezrõl. (szerintem a mai fiatalság azt sem tudja hogy mi az a floppy) Tudjátok, ugyanezt a hangulatot árasztotta az 576 is. Olyan írások voltak benne, mint például amikor Martin azt írta elõzetesként, hogy "átugrottam a Petyához, mert mondta hogy jött valami új játék, és kérte hogy nézzem meg, aztán mikor el kezdtem játszani egy bizonyos Mortal Kombat címû játékkal, nem érdekelt semmi, és senki. Nem érdekelt hogy a haver muterja éppen hozta a zsíros kenyeret, én csak játszani és játszani akartam". Ilyen hozzá állás már nincs meg az emberekben. Régen mi volt? ha nem köszöntél oda a kapuban álldogáló Mari néninek, utánad kiabált, hogy "te büdös kölyök, erre tanítottak a szüleid?" most meg mi van? ha köszön az ember egy idegennek, fel jelent zaklatás miatt. Nem hiába sírom vissza a 90-es éveket, mert akkor még nem csak a játékokat becsülték meg az emberek, hanem egymásra is oda figyeltek.
Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!
Igen,én is még ilyen régimódi vagyok hogy jobban szeretek könyvet "könyvbõl" olvasni mint a telefonon vagy a PSP-n Ebook-ként. Mondjuk az utóbbiaknak is van elõnye mint például hogy bárhová könnyen viheti magával az ember.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Én világ életemben Gamestart olvastam legalábbis a középiskolás évek alatt,de nekem bejött az újság tematikája😛
az hogy most milyen az Újság/szerkesztõség színvonala, szerencsére már nem érdekel, néha könyvtárban belelapozok csak a nosztalgia miatt is, de meglepõdöm milyen cikkírókat alkalmaznak, emós telfelesszájú kis köcsögök, ezt meg miért kellett?
az utóbbi 3-4 évben forgattam inkább a Gurut,Ami sokkal komolyabb összeszedettebb Brigád látszatát keltette,
Bad Sector cikkeit mindig bírtam, ha jól tudom utána át is ment a guruhoz.
Sajnálattal hallom hogy megszûnt a lap, így most a piacot csak a Gs viszi?
Amit tényleg sajnáltam hogy megszûnt az a Hét mesterlövész C. Filmeket bemutató,Egészen sajátos szemszögbõl bemutató rádiómûsor volt, na azért tényleg Kár volt.
egyszerûen az egész betûhalmazt felváltja egy youtube video, vagy egy stream a justin.tv-n
és azért régen is csak szarás mellett olvasta ezeket az ember fõleg 😄 most meg oda is be lehet vinni egy telefont vagy ipadot ha jól megy amin vannet
onnantól nincs határa hogy meddig lehet fokozni az érdeklõdést bármi más iránt

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
annyit kell megtudnom hogy jó vagy rossz e a game, aztán majd azzal kikapcsolódik.
Forza.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Ez azért nem így van. Ha követed a külföldi médiát, akkor nagyon sokszor neves magazinokban jelentenek be egy játékot pl egy COD, vagy BF is ha jól rémlik ezen az úton szokott berobbanni, mert a szkennek ellepik az online sajtót ilyenkor... és rengeteg exluzív interjú, háttérinfó csak írásban jelenik meg, de ez amúgy igaz szinte minden másra is. Pl én veszem a Formula magazint, és olyan dolgok vannak benne amiket online sehol nem találok meg. Persze hazai fronton ez máshogy mûködik a gémersajtóban... ritkán tudnak exluzív írományokat lehozni, viszont anno a nevesebb lapokban jó kis írások voltak egy egy témáról, hiszen általában azok adták meg egy lap pikantériáját nem pedig a kötelezõ játéktesztek.
Most lehet kicsit hülyén hangzik, de ezek még olyanok voltak mintha egy "haverral" beszélgetnék játékokról.
Ma egy Gamestar teszt olyan mintha lenne egy sablon szöveg, amit valami robot gyártott minden érzelem nélkül. Elolvasni is kb. ez a hatás.
Meg abban lolSL kollégának is igaza van hogy a frissesség terén egy papír újság esélytelen.
legfeljebb ha a régi update idején le lett volna töltve az egész játék, és átraktad volna offline módba. de most hogy már kijött a patch automatikusan az új fileokat szedi le.
valahol 2000 körül volt utoljára bármi értelme több ezret adni azért hogy régi híreket és rég megjelent játékok tesztjeit olvassa az ember, most a digitális vásárlás korában meg fõleg semmire nem jó, hogy 2 hét múlva kijönnek majd a duke nukem forever tesztjével. a stílus meg már a 90-es évek végén kiveszett ezekbõl amikor az eladások alá rendelték azt.
Mondjuk tényleg a Gamestar az alja, ahhoz képest még a Guru is jobbnak tûnt, legalábbis most mikor kezembe került egy-egy a Witcher 2 megjelenésekor.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.