Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arra lehet én is beneveznék...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

w77d
bammeg rohadt másnapos vagyok ezt elnéztem XXXXXD de szerintem mindenki tudja mit akartam írni XD

Guren
"Szerintem nekem van igazam, szerinteM neked"

Tinman wins! FATALITY

w77d
azt hiszem ezt lezártuk haver. Szerintem nekem van igazam, szerintem neked és ez így van rendjén 😄 Mindketten hoztunk fel példákat is, mondhatni döntetlen lett a meccs XD

képzeld el mindenki mindenben egyet értene, nem kellenének fórumok, nem kellenének megbeszélések, csak mennénk elõre mint a robotok...

artschi
"Hát ezért vettem bele tavaly a memóriát, mert ELÕTTE AZ SEM VOLT BENNE!"

ehh 😄DDDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Tinman
Jó a példád!

Mielõtt a cégemhez kerültem volt ott egy srác, aki autószerelõ szakmunkásként végzett. Mint kiderült majdnem 10 évet húzott le aztán a cégemnél és úgy emlékezik mindenki rá -még az ügyfelek is-, mint az az informatikus, aki mindig, minden problémát, gyorsan precízen tudott orvosolni és ebben bizony a nagyvállalati informatika is benne foglaltatott, egészen a webszerkesztésig.

Van ellenpélda is... elõbb megszerezte egy ismerõsöm az infós diplomáját, mint bármelyikünk! Fél évvel késõbb áthívott magához, közölte, hogy gépet akar fejleszteni... nem értettem. Ott ültünk a gép elõtt nyitotta a Netscape navigátort majd közölte, hogy ebben a gépben szerinte nincs VGA kártya. Mondom WTF?
Kérdeztem tõle, hogy akkor szerinted, hogy van kép?
A választ soha nem felejtem el: "Hát ezért vettem bele tavaly a memóriát, mert ELÕTTE AZ SEM VOLT BENNE!"

És ez a pöcs lediplomázott és rendszergazda egy cégnél! <#falbav>

Más... anno mikor kijöttem a vegyész techikumból, beszélgettük, hogy ki merre halad. Ismerek most olyan srácot, akinek már (!) SAJÁT reklámfilm cége van, rengeteg videoklippet forgatnak ismert magyar énekesnek, számos reklámfilmjét tolja a tv. Soha nem volt még csak a kommunikációs szak környékén sem, ráadásul KETTEN kezdték egy infós haverjával, diplomáról szó nincs esetükben.

Aztán egy másik pusztán középsulit végzett ismerõsöm telefonos szaki lett... nyáklap szinten cserélgeti az IC-ket, a saját IT-s kollégám meg gépész :-DDD

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem meg anno állást ajánlottak a Digital Reality-nél, mint designer... egy vegyész technikusnak, aki akkor még nem is rendelkezett más papírokkal, fõleg nem diplomával. A fõnököm faipari technikumot végzett... 22 éve az IT-val kel és fekszik, voltak évek, amikor több száz milliós forgalmat bonyolított. Se IT-t nem tanult, se kereskedelmit nem végzett. És ezek csak a saját példáim... tonnányi van ilyen. És tonnányi olyan is van, hogy elvégzik a sulit és fingjuk sincs a szakmájukról. Nehogy azt hidd, hogy én sok hasznosat tanultam a fõsulin IT témakörben. Õskori oktatási rendszer, borzalom, useless.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

w77d
az tuti XXD

tototto
remélem lesz, és remélem megint elárazzák TDU2t és megvehetem 5€-ért <#eplus2>

Daell Drow
lesz akico, az elmult hetek legjobban fogyo gameibol.

Amugy oruljunk hogy vasarnap van. Mert kulonben a Imy nagy takaritast csinalt volan, ebben az elet iskolaja temaban.<#hehe>
w77d
inkább arról legyen a duma, hogy ugyebár ma van az utolsó steam akció nap. Lehetséges, hogy egy összeállítás lesz az eddigi akciókból?

<#eljen>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

De képezni nem csak iskolában tudnak, ahol a képzés végén errõl írásos okiratot kapsz! Ha valakinek valamihez van kedve, affinítása, érdeklõdése, akkor ezeket otthon a kis szobácskájában is el tudja sajátítani és neki nem is lesz róla papírja, de azért érthet hozzá....

Nyilván megtámogatva a születéskori tehetséget egy hivatalos képzéssel túlszárnyalja az önképzést, ezt sem vitatja szerintem senki!

Csupán ennyi az az információ, amit a többiek is próbálnak veled közölni

w77d
gyerekek kimondom a végszót: KIBBASZOTTUL ELTÉR A VÉLEMÉNYÜNK ÉS NEM FOGJUK EGYMÁST MEGGYÕZNI, AKÁRMELYIKÜNKNEK LEHET IGAZA

Mond az neked valamit, hogy autodidakta?

Shep
Persze, hogy tiéd legyen az utolsó szó 😄 Nem azért de senki nem mondta, hogy semmit nem kell tenni a sikerért. Te szajkózod a magadét anélkül, hogy felfognád a másik oldal mirõl hablatyol.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

w77d
én is hülye voltam hogy belementem a vitába olyan emberekkel akik szeretnék ezt a nem kell semmit sem tenni a sikerért látásmódot reklámozni. Ez a mi családunkban például nem divat, mindenki szépen kijárja az adott területhez tartozó iskolákat és akkor elmondhatjuk, hogy készen állunk, nem csak gányolni fogunk. Ez eddig mindenkinél bevált és mondom ismertem nem egy olyat, aki a másik végletet mondta, hogy nem kell iskola õt majd az élet tanítja, aztán puffant nagyokat, jelenleg is minimálbéren tengõdik pénztárosként.

De vége, kérem hogy senki se szóljon a témához, inkább térjünk vissza a topic-hoz méltó beszédre.

Shep
Jó kész én is feladtam, mondjuk én voltam a hülye, hogy megpróbáltam neked érthetõen elmagyarázni mire gondolnak a többiek.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

w77d
a tehetség tudod mit jelent? nem azt, hogy úgy születik hogy tudja, hanem hogy baszott egyszerûen képes megtanulni. Attól mert valaki tehetséges a sportban, attól a technikákat neki is meg kell tanítani. Attól, hogy valaki tehetséges mérnök, attól még az alapokat és a továbbiakat meg kell tanulni. A tehetség az, hogy van affinitásod bizonyos területhez, de nem úgy születsz hogy ott van a fejedben a szakma. Hiába tehetséges valaki, képzés nélkül nem tud érvényesülni a tehetsége.

Shep
Nem lehet ennyire nehéz felfogású, hogy nem érted, hogy senki nem mondta, hogy nem így van a többségnél de van nem kevés ember akinek tehetsége van hozzá, egyszerûen zseni, gyerekkorától benne van, magát képezte stb.

w77d
a legjobban bizonyos szakmákban bizony ott. Tapasztalattal a kétkezi fizikai munkákat lehet max mások által ellesve magas szinten ûzni. Ez az élet iskolája dolog néha fellángol pár embernél de aztán a végén ott van a pofára esés, ismertem már nem egy ilyet. És ismertem olyat is, amikor a papírt megszerezte valaki, elkezdte szépen a munkát nem nagy pofával, hogy neki nem kellett a papír, hanem használva a tudást amit megszerzett a mûegyetemen és arra támaszkodott (õ saját elmondása), jelenleg pedig az ország legnagyobb állami cégének teljhatalmú vezérigazgatója.

Shep
Csak papírral/iskolában lehet a dolgokat megtanulni szerinted?

Rage47
hát a gyakorlat többet ér, mint a papír😊
w77d
a többi meg kiszopja a kisujjából a szakmát, na ne fárasszatok.

Shep
Az elgondolásod úgy helyes, hogy
"ahhoz hogy valamihez magas szinten érts, ahhoz" a legtöbb embernek "KELL képzettség"

Wanted Weapons of Fate nincs valakinek olcsóér?

zorrobomber
bazz nem igaz hogy itt értetlenkedsz 😊 nem azt mondják hogy bármelyik boltos lecseréli a féltengelyed, hanem azt hogy simán elképzelhetõ hogy van olyan boltos aki lecseréli, és közben nincs papírja

w77d
én meg azt próbálom magyarázni, hogy ahhoz hogy valamihez magas szinten érts, ahhoz KELL képzettség nincs mese. nna de tényleg abba lehet hagyni a témát

Shep
Nem ezt próbálják neked elmagyarázni hanem azt, hogy ahhoz, hogy valamihez magas szinten érts ahhoz nem kötelezõ a papír.

w77d
apám eldobom az agyam rajtad XD mindenesetre most lemegyek ide a sarki csöveshez és megkérem, hogy cseréljen má féltengelyt a kocsimon. Aztán odamegyek a boltos bácsihoz és megkérem, hogy írjon nekem egy programot winhez, amivel a gépem hajlandó lesz végre önállóan gondolkodni és világuralomra törni...

nna peace haver, két külön tengelyen gondolkodunk, lehet egyikünknek van igaza, lehet, hogy a másiknak.

Tinman
"hogy iskola sem kell, bátran lehetsz akárki"

<#worship><#worship><#worship><#eljen><#eljen><#eljen>

A gamer újságíráshoz pedig szintén nem kell sok mûvészi véna, vagyis túl sok diploma sem... nézd meg milyen jól viszik a Gémszárt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

w77d
Azért nem tudom ki szûk látókörû, amikor gyakorlatilag az a mondanivalód lényege, hogy iskola sem kell, bátran lehetsz akárki... Azért Petõfit és ilyeneket ne keverjünk ide, a szépirodalom az más, az mûvészet

Tinman
Szerintem sem kell a duma, mert utána kereskedelmi és szervizvezetõ pozícióig vittem közben, egy 22 éves múlttal rendelkezõ IT cégnél... ennek már lassan 5 éve ... és bármily meglepõ még szegény Gémsár online-hoz is lett volna alkalmam írni, természetesen pénzért... ez volt az amit visszautasítottam.

A lényeget továbbra sem érted... IT diploma sem kell ahhoz, hogy k. jó informatikus légy, amíg ezt nem fogod fel a szûklátókörûséged bizonyítod csak minden egyes, a témában megejtett hozzászólásoddal :-) Petõfitõl vagy éppen E.A. Poe-tól milyen papírokat kérnél számon? :-DDD

w77d
A másikunk meg egy nemzetközi média cégnél szerkesztõ egy televíziós mûsorban és egy magazinnál, meg a netes részleget egyedül viszi... nem kell a duma, csak az egész amibõl kiindult a dolog, hogy nehogymár ugyanazon a szinten legyen az, aki 5 éves felsõfokú oktatással nemzetközi diplomát szerzett és az aki csak leül írni a gép elé és uzsgyi. Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Megnéztem jópár gameplay videót, de nem bírok rájönni, mi a tökömrõl szól az a játék... Elsõ blikkre full gagyi, de biztos van benne valami, ha Metacritic-en 84%-on áll...

Tipp: állítsátok be Ausztriát! Nekem az osztrák szerverrõl a full sávszélemmel jöttek a bitek, míg magyarról és más európai országokból csak soványan csordogáltak...

Daell Drow
Mindegy, en okulva TDU2 esemenyeibol. Egybol meg vettem 2.5 eurert, meg ez amugy is fris game.
davidka003
Elárazták.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Daell Drow
LOL tegnap meg 2.5 euro volt a Terraria, ma meg vissza nyomtak 5 eurora?
Tinman
Nem a steam vs. doboz fétis agyhalott vitát kívánnám újra felszítani, egyszerûen leírtam, hogy mi történt... ebbõl mindenki vonja le a konzekvenciákat és örüljön, hogy nála soha nincs ilyen és minden szép és jó.

Tinman
Szerintem sem, mert egyikünk mûszaki IT diplomával rendelkezvén csak rovatvezetõ posztig vitte a másikunk meg...

Ráadásul 80%-ban egyetlen kommunikációs szaki se volt a csapatban :-)

Tinman
<#ticking>

Hint

tototto
azt hittem van magyar szeró megint, mert régiónál ugye belehet állítani, de akkor a magyar régió melyik szervert terheli vajon, mert ugye sokszor gyorsabb a román tehát valszeg nem román szeró? 😄
amugy meg ezt a pár napos lassulást elfogadom azért cserébe hogy szarért húgyért megvehetem a játékokat amit ezután az év 340+ napjában tökéletesen élvezhetek 😊

kifli
velem ménem történt ilyen eddig?
Pedig amit csak lehet azt steamen veszek...

amúgy EZT használd egészséggel!!

(Még annyit elárulok, hogy nem a steamnek vannak saját szerverei, hanem egyes országokban szerzõdésben állnak szolgáltatókkal. Egy ideig volt magyar szerver is, amit a totalhosting üzemeltetett, ha az lehalt, vagy nem teljesítette a megállapodásban foglalt teljesítményt, a steam/valve nem tudott mitcsinálni...)

És hogy én miért a steamet preferálom?

1. nem megy tönkre a dvd
2. nem kell dvd-t betenni/kivenni pakolni stb...
3. bárhol elérem a játékaimat
4. akcióban nevetséges áron vásárolok
5. steamworks alias steam friends...

Hátrányként azt tudom említeni, hogy ha nincs net, nem tudom letölteni a játékot, de mivel én amúgy is multi játékokkal játszom, ami singlebe kb maszturbálásal egyenértékû (cs, l4d, kf, arma stb...) így, engem ha nincs net nem is érint, hogy nem érem el a játékomat...

Amúgy meg 1x letöltöd, van lehetõség backupolni dvd-re...
lolSL
nettop masinám

BOCS MI?

Magasan a legjobb digitális disztribúciós szolgáltatás. Évente kétszer elnézem neki, hogy akadozik...

w77d
én sem kívánom folytatni a vitát, tekintve hogy egyikünk megszerezte a szóban forgó képzettséget és tudja mirõl van szó, a másik nem, de nagyon beleéli magát hogy õ tudja. Tényleg nincs értelme folytatni.

asysoft
OFF
"hosszú olvasásra alkalmatlan az ebook"
Próbáltál már normális eInk kijelzõvel szerelt eszközt? Én év elején szereztem be egy Kindle3-at, és abszolút nem érzem bántónak a képét, pedig ha rákattanok az olvasásra, nem 2 órákat töltök vele...

/*WTF?!*/

Tinman
Nah elindult végre, kár, hogy közben elálmosodtam... talán majd holnap játszhatok <#szomoru1>

Tinman
Akkor most ne játsszak? De hát most van idõm... jövõ héten nem lesz. ^^

Feltételezem az a baja, hogy a híres neves cloud rendszer teljes csõdjét tapasztalom, mely szerint bárhol, bármikor játszhatok a játékaimmal és megvan a mentésem is.

Elkeserítõnek tartom, hogy fizetek valamiért (91 játékom van már) és teljesen ki vagyok szolgáltatva a rendszer szeszélyeinek, hogy játszhassak.

Értem, indítsam el offline módban ott ahol letöltöttem... de könyörgöm! Kezdhetem akkor elõröl, mert a mentésemet is a Steam-rõl töltené le, amire azt mondja, hogy "ez a játék most nem elérhetõ" <#falbav>

Totti5
Ezért nem szeretnék digitális szopást... beteszem a lemezt és akkor megy amikor ÉN akarom.

Amúgy a kedves Valve a fukarkodás helyett igazán felkészülhetne erre a terhelésre, vagyis felkészülhetett volna mert nem 1 éve indult a Steam szolgáltatás és ez nem az elsõ ilyen eset és nem is a 100. .....

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Daell Drow
Most megint esti csucsforgalom van, foleg az akciok miatt. De jv het elejetol mar minden vissza all a normalis krekvagasba.