Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
De ez már nagyon nem oké, a világ azóta NAGYOT változott.

#283416 -re:

Ezt már mások is mondták :-)

Viszont kérlek vedd észre, hogy változnak az idők és ne vedd a személyedet ért alattomos támadásnak, ha az emberek mocorognak...

- A legfontosabb: Kevesen vagyunk aktív fórumozók és egyre kevesebben is leszünk. FB, Twitter, Insta, meg a többi ájdontkerre ment át az ifjúság.

- Már mindenkinek normális netje van így, ha betol ide spoiler nélkül egy játékról videót, az szerintem rendben van. Ha betol ide egy kisebb vicces mémet valamilyen hajmeresztő dologra spoiler nélkül az is rendben van.

- Ha elkezd arról beszélni, hogy szaggat nála a GTA V és melyik hw-t kéne cserélnie az is rendben van... akkor is ha ebből hw eszmecsere lesz, mert JÁTÉKOSOK között fog zajlani, ráadásul egy meglehetősen szűk körben.

Szvsz sokkal jobb népszerű és kedvelt topiknak lenni, mint állandóan azt lesegetni, hogy mi mennyire off, majd szóvátenni, hogy másik topik. Mert ha ide kerül mi lesz? Inkább legyen itt napi 1-2 best buy link, vagy rivjú és ennyi? Teljesen jogos, hogy a sport, Lada karburátor és homoerotikus képek ide nem valók, semmilyen szinten sem... de ha egy picit félresiklik a téma és az emberek asszociációs képessége miatt ebből egy baráti csevej bontakozik ki, abban fogalmam sincs mi rossz van. Amíg nem megy el személyeskedésbe, vagy tényleg komoly off-ba, addig szvsz nincs azzal se baj.

Mondhatnám, hogy ez a te topikod, de nem lenne igaz. A másik az off topik valóban a tiéd. Ez a közé. A HG-nek pedig a rendtartáson kívül az idejáró fórumozók társalgásának támogatása és nem pedig akadályozása lenne a célja. Tökéletes példa erre amikor egy induló beszélgetést, egy "OFF" hsz-el csírájában el is fojtanak. Aki itt kezdett el beszélgetni és reagálni a másik mondókájára az itt is szeretné nyilván befejezni.

NEM ellened szól! De kifejezetten rühellem, ha a neten valaki több, mint a másik. Egy HG se legyen több. Rossz az elnevezés is... azt sugallja, hogy a saját "házába" enged be a "gazda". Ez baromság. Mi bejövünk ide kb. a művházba, aminek te sem vagy a tulaja, max felvettél egy "polgárőrség" karszalagot. A net lenne pontosan az a hely, ahol mindenki egyenlő... nem mellesleg ezer éve nem voltak szabályok megszavazva az ide látogatók között. Már pedig a szabályok egy része elavult, a világ megváltozott, a topik eredeti célja, a dobozos játékok képeinek bemutatása már ritka vendég.

Erre valószínűleg írsz majd valami morcosat és minden marad a régiben.

/legyint

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Voltan
Csak még egy hozzászólást a témához plíz. Azt hiszem, hogy én megfejtettem Grebber egy aspektusát - nem őt, magát, mert ahhoz egy pszichoanalitikus is kevés lenne - de egyszerűen arról van szó, hogy nincsenek az átlagos emberi pszichével mérhető érzései. Régóta látom a működését itt, és más fórumokon is, de most csak a horror játékokról beszélek.
Egyszerűen képtelen átérezni a történet, és a szituáció hangulatát, érzelmi töltetét, ezért az egyetlen horror elem, amit keres (márpedig tudjuk, hogy szereti a stílust), az a jumpscare. Ezt pedig úgy kezeli, mint egy mérőt: grafika:8 optimalozáltság:6 jumpscare faktor:10. Kész, ennyi. Hiába mondja neki bárki, hogy egy Alien Isolation zseniális, vagy egy Outlast nem csak ezekből áll, esetleg, hogy egy Silent Hill 2 mennyire hátborzongató, teljesen felesleges. Láthatta mindenki, hogy azt hozta fel az Outlast javára, hogy már az első 20 percben van két jumpscare.

Reménytelen, és értelmetlen az egész magyarázat. Ő ilyen, kész. Bocs Grebber, nem akartalak megsérteni, de hát fura egy alak vagy.

Érdekelne a véleményed az It Follows című filmről pl 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
A nézettségi adatok is jó példa. Merítenek kb. Pest és környékéről max 5000 fő alapján és ebből leszűrik a teljes országra. Rohadtul fals. Pest soha nem volt egyenlő Magyarországgal és soha nem is lesz az. Eleve a városi ember élete és ritmusa más és ez csak az egyik probléma...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Papa01
Még annyiban segítenétek, hogy a törléshez elég ha a Account Settings-ben, a Payment Information-nél törlöm a kártyaadatokat (Remove)?
Köszi! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Tinman
Oh milyen találó, éppen most :-D

Amúgy simán elhiszem, hogy ezek remek játékok, de ezek közül egyik sem az én stílusom. Pong-gal kezdtem, 31 évvel később már vannak küllembeli elvárásaim is, amik pedig annyira alacsonyak, hogy egy 34 éves Bomberman simán leveri.

Néztem amúgy ezt a NES-es Tetrist is... konkrétan előtte ragadtam órákra. Hát anno ezért ölni tudtam volna. Mennyire letisztult, szép és perfektre csiszolt és mindezt 5.32 MHz-en. Őrület.

Köszi itt is <#eljen><#awink>
darkSectorxxx
Vonzom az embereket. 😛

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Én meg legoztam régen. 😄 ott nem volt még élsimítás. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Pony Island még vihető. Másik elkelt.
Papa01
Köszi! 😊 <#worship>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

grebber
Amint megveszed már megkapod az X-Com 2 serialt.
Egyből lemondhatod
Ha nem mondod le vonják a következő hónapban
Steame-es a kód, igen dlc-ket tudod venni hozzá

Next PC upgrade: 2022

Papa01
Sziasztok!

A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Szeretném megvenni
XCOM 2-őt) a Humble Monthly-ban.
1. Akkor a linken megadott oldalon elvégzem a fizetést, majd februárban megkapom a kódot?
2. Ha nem nyúlok hozzá, akkor minden hónapban levonja a 12 dollárt az újabb havi akciós játékokért?
3. Ha engem csak az Xcom2 érdekel, akkor márciusban iratkozzak le a Humble Monthly-ról?
4. A kód az Steam-es? Tehát később a DLC-ket hozzá tudom venni az alapjátékhoz?

Köszönöm a válaszokat!
Papa

Megvettem a 10 dolláros bundlit. A Day of the Tentacle Remastered és a Pony Island már megvolt. Szóval, akinek kell valamelyik (vagy mindkettő), az sikítson. Előbbit gondolom nem kell bemutatni, utóbbit meg úgy tudnám besorolni, h pixelgrafikás mindfuck. Egyik kedvenc indie játékom volt tavaly.

Szerk: Az, h ez miért Dark hozzászólására ment válaszként, passz. 😄
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.01.10. 21:12:43
TBTPumpa
Annyira azért nem borzalmasak. WarCraft II-n nőttem fel 256 szín és 640x480 felbontás társaságában, szóval tudom mi a szenvedés. <#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.10. 21:06:43

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

darkSectorxxx
Még mielőtt letolod az Uncharted 4-et, játsz le minden mást, mert okádni fogsz, ha nem. 😄

TBTPumpa
Kis méretű demó (900M😎, emiatt rövid is, de legalább betekintést enged a főbb dolgokba:
- Tutorial mód + egy kis részlet a sztori szálból
- Battle mód
- PC-s port rendben van (textúraszűrés, élsimítás, FHD felbontás 30/60/Unlimited FPS, 4K felbontás támogatás - minden olyan, amiről egy Final Fantasy csak álmodni tudna PC-n)
- angol szinkron pazar
- elérhető az eredeti, japán hang is
- karakterek szimpatikusak (a demóban egymás cseszegetése megy a női nemről és mivel főkarakterünk pont nő, így nem hagyja szó nélkül a dolgokat - illetve gondolom egy későbbi időben játszódik, hisz elég sok társunk van, illetve a főkarakternek is fel van tápolva a rucija + felszerelések és képességek)
- főszereplő csaj a dührohamai miatt Besresk-Berseria, gondolom innét van a cím
- irányítás rendben van, a kamerakezelés kicsit érdekes, de megszokható
- harcrendszer körökre osztott (nincs kilépés a harcból) és zene is a szokásos JRPG irányvonal, kicsit H&S érzetű, mert a J/B egérgombbal lehet püfölni az ellent
- Denuvo DRM

Teljesen rendben van. A demó korrekt, a PC-s verzió korrektnek tűnik. Nagy szó ez így 2017-ben.
Gyakorlatilag megérdemlik a támogatást a fejlesztők (és PC-re portolók), mert nem mindennapi PC-s portot készülnek az asztalra letenni és emellett még a játék is jó, csupán az idővel van bajom. A magyar fejlesztésű Amnéziát juttatta eszembe, ami kultuszjáték, úgyhogy ez nagyon jó jel. 😊

Egyszerűen annyi játékom van már PC-n meg PS4-en, hogy hiába venném meg, egyhamar nem jutna rá időm. És a nyakunkon van a Horizon Zero Dawn/Mass Effect Andromeda megjelenése is.

Ettől függetlenül amint tudom, megvásárolom, akár akciós lesz, akár nem, mert érdekel a játék, csak előbb PS4-en kell letolnom 4 Uncharted játékot és a The Last of Us-t kezdésként.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.10. 21:05:02

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Ilyenkor az kell, h az ember utána néz a címeknek. Nem annyira ismert játék nem egyenlő rossz játékkal. 😊 Az Overhelmingly Positive Bundle egyébként a játékok Steam értékelésére utal.
Rapid81
Day of the Tentacle-ön kívül egyikről sem hallottam még...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Az ilyen értelmetlen megnyilvánulásait nem tudom elfogadni...Ez van.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

genndy
Humble Overwhelmingly Positive Bundle
1$:
Shantae and the Pirate's Curse
Epic Battle Fantasy 4
Pony Island

BTA:
Day of the Tentacle Remastered
DEADBOLT
a 3. majd kiderül félidőben

10$:
VA-11 Hall-A: Cyberpunk Bartender Action
N++ (NPLUSPLUS)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

MarkBlade
Amit írtál elég reális. Szerintem jó lett a játék nem lett az év játéka de szerintem mindenkinek meg kell néznie ha más nem a grafika miatt mert nagyon szép lett. Olyan apróságok vannak benne ami után az ember az állát keresi és erőmű sem kell hozzá. Mondjuk ez a HP meg Armor csíkos megoldás nekem nem jött be. Egy fantasyban jó de egy modern lövöldözős "valós" játékban furcsa volt. De Diabló nak megfelel. Kicsit nekem a London Hellgate jutott eszembe róla.
3Error
Nem kell mellre szívni, legalább foglalkoznak helyette pl. a SoD2-vel. Pocok pedig ilyen, el "kell" fogadni. (bár konzol exkluzív cuccokat én is utálom, de azért nem örülök...) <#vigyor5>

Error atya szólott.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

grebber
Prince23
Még csak most írtam meg, de itt a steam véleményem a Divisionről: Katt

Nagyjából 88% a játék nálam. a PvP mód miatt semmiképp nem 90%+

Tehát ha nekem nem tetszik, akkor már ujjongani kell, hogy nem jön. A többi gamer meg konkrétan le van xarva... Igazán toleráns hozzáállás ez az élethez...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Egy kis kiegészítés
Najó, egy dologban tényleg tévedtem, de eleve amolyan költői túlzásnak volt szánva a -2 fokozat a botrányok miatt, természetesen az hosszútávon nem igaz csak a kezdeteknél. Emlékszem, hogy a Child of Light mixedként indult annak idején szimplán a Uplay miatt, de mára már elfoglalta a megérdemelt helyét az Overwhelmingly Positive panteonban. 😊
Ezt szerintem mindenki érti. Azonban ha szigorúan csak az ON-ra korlátoznánk a beszélgetést, akkor itt lenne 2-3 havonta 1-1 hozzászólás. Sajnos be kell látnunk, hogy a topik eredeti céljának már csak nagy jóindulattal felel meg (eredeti játékainkról, gyűjteményünkről képek beszúrása).

Innentől kezdve meg meghatározni, hogy mi ON és mi OFF hát nem egyszerű feladat lehet.

Maradjunk inkább annyiban, hogy nem csúszott félre senki, csak Te is leírtad a saját véleményed. 😊

Példákat nem hozok, mert minek, ahogy mondtad, szubjektív.

Nálam a "very positive" nem garancia a minőségre. Ha 85%nál lenne a vágás akkor talán, de így semmiképp, egyszerűen túl sok játék esik bele.
A félreértések elkerülése végett, csak egyirányú relációról beszéltem, vagyis ha biztos vagyok benne, hogy egy játék kell természetesen nem kezdek el azért dilemmázni rajta, mert steamen "csak" very positive, viszont ha látok egy játékot, ami tetszik a képek és a műfaj alapján akkor ott tuti nem elég látnom egy steam very positive-ot ahhoz, hogy eldördüljön a startpisztoly.

Egyébként azt még érdemes tudni, hogy a "positive" az nem más, mint olyan "very/overwhelmingly positive" játék, ami még kevés review-t kapott, szóval lényegileg azok is 80%+-os játékok.

Ez alapján 80%+os játékból jelenleg a steam kínálatának 472 oldalából 222 oldalnyi van, ez több, mint ötezer játékot jelent.

A statisztika pedig akkor készült, amikor ennyi játék volt steamre, nincs semmi vágás, minden akkori játék rajta van, ahogy írtam is, régi, ma már más lenne köszönhetően a teljesen (sokak szerint túlságosan) demokratikus release rendszernek, de az kortalan állítás, hogy egy ilyen statisztika jól szemlélteti, miért mondom azt, hogy óvatosan hallgassunk a steam ratingre.
IMYke2.0.0.0
Mindig meg tudsz lepni... néha sikerül nagyon.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
A statisztikán belül a medián igen biztos kiindulási pont, tehát hidd el, nem annyira nagy hülyeség, mint amilyennek elsőre tűnik.

(mondom ezt úgy, hogy én is szoktam oltogatni a közvéleménykutatókat - pontosabban azt az 1 monopolhelyzetben lévőt - aki pl. a nézettségi adatokat "méri" 😊)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
Már többet beszéltünk róla, mint amennyit érdemel - a topik az eredeti játékainkról készült képek ill. gyűjtemények bemutatására született fery02 által, 2826 oldallal, azaz 80 hónappal korábban, .
A hagyományt, a miliőt igyekszem szem előtt tartani, a nevében is.

Minden, ami játékgyűjteményről szól (kép): ON. Minden más kép OFF.

zorrobomber (aki a legjobban rítt ugye korábban és most is szurkált) forszírozta a topik kettévágását. Az OFF Topikunkban folyik minden olyan diskurzus, ami nagyon nem érinti még a játék témát sem, vagy csak hébe-hóba kanyarodik felé.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Én már régóta nemtom' mit lehet itt meg, mit nem. Nagyjából próbálom betartani a nemtom' milyen elvárásokat aztán néha sikerül, néha nem.

Atisz
Ki lehetne számolni új felhasználóval. 7,455 jelentkezéssel valahogy nincs kedvem.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Szerintem nem jól definiált az, hogy mi az OFF
Én megértem, hogy Te, mint házigazda nem szeretnéd, hogy 500 hozzászólásnyi beauty tipp legyen a topikban szemspirál fotókkal és youtube sminktipp videókkal teletűzdelve és totál támogatlak is ebben, nem is szoktam offolni szinte egyáltalán.
Én úgy gondoltam, hogy ebben a topikban arról beszélgetni, hogy a játék rating rendszereknek mik az előnyei-hátrányai és ezt egy teljesen releváns, kis méretű képpel illusztrálni abszolút ON. Ha megnézed az eredeti hozzászólásomat ott például a vicces XKCD-t spoilerbe tettem, mert azt én is OFFnak ítéltem meg, úgy gondolom, hogy tuti senki se azért jön ide, hogy azt nézze, de például a lenti grafikon teljesen releváns, illik a topik profiljába és hasznos lehet sokaknak felelős döntést hozni, amikor a pénztárcájukkal szavaznak, vagy legalább elgondolkodni, hogy az a "positive" steamen nem biztos, hogy azt jelenti, amit sugall.
Nade OFFolom az OFFom, csak tisztázni szerettem volna, hogy nagyon is tisztában vagyok a szabályzattal, jogosnak tartom és igyekszem magam tartani is hozzá és úgy éreztem, abszolút megfelelt a szabályoknak a kép, amit beszúrtam.
IMYke2.0.0.0
Ha valak iesetleg rápróbál, akkor mesélhetne róla, hogy mi a véleménye - tölthető belőle a hivatalos demo. "Tales of Berseria"
Én nem töltögetek ilyesmiket, cserébe véleményeket olvasgatok.

//Szerk.: Úgy tudom wantonly-t, vagy Evoluti0N-t érdekelte... de tomsolóban is bízom, ami a véleményeket illeti, s mások is meglephetnek az írásaikkal.
Csak 1 anime sorozatot + OVA-t láttam a "Tales of"-ból.

Tales of Eternia The Animation (TV + OVA)
Tales of Symphonia The Animation: Kaette Kita Kratos-sensei no Private Lesson (Special)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.01.10. 18:07:19

Tinman
Nincs nagy ellentmondási láz, csak a mondókád kijavítása, mert pár dologban félrecsúsztál.

Akkor már csak az kell, hogy hozd sorba a példákat, melyek azok a játékok melyek nem megérdemelten állnak very positive-ok. (Az, hogy neked nem tetszik, vagy nem a te stílusod, az egy dolog.)

A grafikon brutál fals. Nagyjából 1600 játékot vizsgál a mennyiből? 10.000? És mi van a többivel? Mi a merítés? Random? Vagy a csak A-tól K-ig tartók? Ez így teljesen komolytalan.

IMYke2.0.0.0
Ez valóban jó kérdés.
Szerintem, ez az egész statisztika olyan, mint a sárkány ellen sárkányfű... 😊

Atisz
Jó kérdés, hogy vajon kalkulál-e az egyes jelentkezésed aktuális nyerési esélyével, vagy minden jelentkezést 1-1-nek számol?

zorrobomber
Vedd úgy hogy nem is szóltam 😊 Meg mindenki más is.

IMYke2.0.0.0
Na, és akkor így próbáljak itt rendet tartani... <#help>

//Ja és, vizuális fajta volnék, vagy mifene... és Téged inkább nem képzelnélek el a toaletten. Ezért ezzel a képpel igyekszem kiverni még a gondolatát is <#nyes>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.01.10. 18:00:20

zorrobomber
Igazából ebben "csak" az a hülyeség, hogy ha Off, akkor miért itt megy a pofázás róla? Ha a pofázás mehet, akkor meg a kép miért nem? Na de én itt már rég bevettem a leszarom tablettát, szóval whatever 😊

Jajó, boccs, ez nem volt tudatos a részemről, egyszerűen nem tudtam, hogy a steamen levő játékok ratingjének disztribúciója offtopiknak minősül ebben a topikban. Ha lesz új statisztika és linkelem majd figyelek rá.
Atisz
Nyugi, én is utólag tettem OFF-ba a képet 😉

IMYke2.0.0.0
Minden OFF képet spoilerbe raktunk - még előtted is láthatod...

//Zorro: miért nem csodálkozom... ehh... mint egy ötödikes... <#bee1>
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.01.10. 17:55:49

zorrobomber
Nyugi, más se <#nevetes1>

Esküszöm nem értem... <#nemtudom>
IMYke2.0.0.0
Direkt átugrottad...

Ezt nem teljesen értem. 😞

Nem hate-eltem, nem flame-eltem, nem offoltam, nem linkeltem 300knál nagyobb képet, nem linkeltem videót, nem spoilereztem spoiler tagen kívül.
IMYke2.0.0.0
"felett siklottál el"

Te pedig a topik bannerében foglaltak felett...

IMYke2.0.0.0
Hát, az a grafikon...

Tavaly meglehetősen sok felajánlásra jelentkeztem - és a naptári évben mindösszesen 2 nyereményem volt (lásd a képen).
A Steamgifst (akarom mondani Free Steam Games) által statisztikázott időszakra 3 nyeremény esik, mert idén egy külfölditől megnyertem a Project CARS-t.

Képem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)