Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Szó nincs szürke oldalakról. Semmi G2A meg CJS Shop meg, Kinguin meg egyéb!

Rendes áfás vásárlásokról van szó, mindenféle trükk nélkül, de NEM a Steam-en.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Heroes of Might & Magic IV - avagy utazás a jelen poklába.

GTA V vége felé járok. Nagyjából 2 hete érzem a birizgáló érzést, hogy TBS-el szeretnék játszani. Eszembe jutott, hogy 3x(!) vettem meg a Heroes 4-et, de végig soha nem játszottam. A vámpíros kampányt még letoltam, utána talán a barbárok jöttek, de azt a felénél eluntam, soha nem álltak közel hozzám a barbár téma... kivéve persze a Conan-t, mert az mocsok jó, de az más stílusú játék.

Szóval, elindítottam a Uplay-es verzió!

1. Fekete képernyő fogadott. Pár perc alatt meglett a megoldás -> Alt+tab. Majd vissza és jó.

2. Nincs FULL HD. Ha megfeszülsz sincs. Millió fórum átböngészése után a tv-m(!) zoomját választottam, de azzal meg széthúzza a képet, az sem jó. Van helyette 1280x768, ami nagyon gáz 1080p kijelzőn mert 2 oldalt vastag fekete csík fogad + olyan kicsi minden felirat, hogy 2.5 méterről már fárasztó olvasni.

3. Lassúk az animációk, holott a frame cirka 190. Azt ti elképzelni nem tudjátok mennyi mindent kipróbáltam. Most a vidia vezérlőben kikapcsoltam egy csomó mindent + CPU affinitás 1 mag + DXWND app rommá konfigolva és így jobb. Nem tökéletes, de jobb.

4. Angol az egész. A mocsok uplay valamiért kivette belőle a magyar feliratot és a kifejezetten JÓ magyar szinkront! De velem ezek nem tudnak kiszúrni! Feltúrtam az összes gyűjteményes dobozkám és kincsesládám, mert emlékeztem, hogy 2x is megvettem dobozosan a H4 Complete-et és az tuti magyar volt. Hosszú keresés után meg is lett az egyik, aztán eszembe jutott, hogy a másikat már rég elcseréltem. Semmi gond.
Igen ám, de ezt ha feltolom, lehet, hogy elszúr valamit a registry-ben másik gépre kéne. Feltolom párom laptopjára. Igen, de azon nincs optika. Szerencsére tavaly vettem egy slim external írót, az szépen beolvasta az első lemezt... közben forgatom a kezemben 2. lemezt és furcsa foltokat látok rajta. Ajaj. Mintha a műanyag picit penészes lenne. Nagyon picike foltok, de az ujjam is érezte, szóval azt be nem olvasta volna semmilyen olvasó. Óvatosan megtisztítom, siker. Feltelepül az alapjáték, jöhet a 2 kieg, simán felmennek. Átmásolom hálón a gépemre a feltelepített mappát, kicsit vacakolok, backupolok. Nézzük. Király! Magyar! Csodálatosan megy a Uplay-es verza!

Erre elbaxtam HÁROM órát! Ebből kettőt a fórumok bogarászására... és sajna nem tudom milyen kijelzőn fogom tolni, mert picurka minden :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Semmi mögé nem bújok hiszen nem kell. Az idő az árak és a bundlek engem igazolnak amit te is látsz kár is tagadnod.
Ők adják ennyiért egy idő után én csak kivárom és élek a lehetőséggel.

Gondolom te voltál az első aki odaszólt a netszolgáltatodnak ,hogy neked továbbra is a régi áfás árat számolják fel nehogy véletlen csődbe menjen a netszolgáltató...<#banplz>

Next PC upgrade: 2022

MerlinW
Mert a casual-nak fogalma sincs a szürke oldalakról. Azért.

[merlinw.org]

grebber
"A "hogy éri meg az nem egyértelmű kérdés", mert rettentő szubjektív"

Valóban az. Minek vegyek meg 0 day akármit akár 30 $-ért ha csak 3 év múlva játszom vele amikor már azt látom humbleba volt 10 másik game-el 15$-ért (groupbuyson bontva meg 2-3 $)?
A régi szép időknek vége amikor még iskolába jártam és szartam a tanulásra csak a gépezés ment. Ti tudjátok a legjobban abszolút mindent de mindent lewarezoltam és toltam végig a cuccokat mint a gép. Most meg jó ha évente 20 játékok végig tudok játszani. Most is inkább az ezer évesekkel tolom ,hogy fogyjon a steam cuccos.

Nem. Nincs igaza Grebbernek és soha nem is lesz. És a követésére soha ne sarkaljunk senkit még akkor se ha mi tele vagyunk már játékkal. Nem jó az iparnak amit művel csak a zsebünknek jó! Ha nektek nem kell több játék, akkor rajta mindenki vegyen 1 euróért csak játékot. Én szeretnék még új címekkel is játszani..Szánom-bánom vágyom az újra ez van.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

darkSectorxxx
Megvan. 😊
Az jó, de én inkább ennek örültem volna ha jó (bocsánat, mert ez egy jó játék, inkább úgy fogalmazok, hogy ettől mégjobb) lett volna. 😄 Ez így max vizuálisan szép.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.29. 19:38:03

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Fenéket igazol téged. Csak jó mindig valami mögé bújni.

1-5 euróból nem lehet AAA játékot csinálni ezt nem fogod fel és soha nem is fogod.

Befejeztem veled ezt a parttalan vitát.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Tinman
A "hogy éri meg az nem egyértelmű kérdés", mert rettentő szubjektív. Ezért kellene elfogadnod, hogy Grebbernek úgy éri meg ha lemegy bundliba a játék... nem véletlenül. Tele van játékokkal, kb. pont mint mi és sokszor őt igazolja az élet, amikor kivár és fillérekért bezsákol olyan címeket, amikért mi súlyos ezreseket perkáltunk, aztán még végig sem vittük.

Amúgy aki nálam gyerekként nagyobb Mortalos volt, az hazudik. Több 10.000(!) órám belement a sorozat részeibe. Szó szerint ezzel keltem és feküdtem, de leginkább Sega Megadrive-on teljesedtem ki benne. Csodás élmény volt.

Ergo nekem megérte volna Day1 is venni, de már nem az vagyok aki voltam. Sajnos. Így nekem a Mortal már nem annyira fontos cím és nekem sem ér meg pár ezrest, ki is vártam volna belőle egy bundlit, mert nem teljes, ha nem kapom meg ajándékba, amiért ismét hálás köszönet!
Természetesen végig fogom játszani, főleg mert ajándék, de ha én vettem volna, akkor bizony sokáig parlagon hevert volna... egy fullos olcsó bundliig biztosan.

grebber
1. Megint nem gondolsz senki másra csak magadra.... MUHAHA mivel csak a magam nevében szoktam írogatni így elég furcsa lenne ha másokról beszélnék...

Hányat?

Az összes Crysis részt 0 day vettem dobozosan. Rakok fel képet dobozosról ha érdekel. Aztán megvettem őket bundleba is mert ezek a game-ek megérdemelték. De mivel aztán szartak a játékvilágra és elhagyták azt a Ryse-ot már csak kártyazsetonért szereztem be.

Értem én hogy mit akarsz írni de valahogy nem tud érdekelni a fejlesztők nyomora. Itthon az emberek nagytöbbsége is minimálbérből probál megélni holott van ahol a rezsi többe van és akkor nem evett semmit nem csinált....
Szóval nem fogok sajnálkozni...

....pláne nem mivel ezt ők teszik saját magukkal. ÉN MONDOM nekik hogy árazzák le egy hónappal a megjeneés után a játékukat -40%-al (lásd legutobbi friss cuccok WD2 , Steep) ÉN MONDOM nekik hogy később rakják be filléres bundlekbe 5-10 másik játékukkal együtt csak hogy valaki vegye? NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én csak olcsón megveszem amit ők hoztak létre. Ha nem lenne bundle meg 5$-os ár nem lenne steamen játékom ez ilyen egyszerű. Érdekes az Activision meg tud élni az agyonárazott "szarjaiból" bundlek nélkül? A Blizzard szintén fent tud maradni aranyáron adott játékaival? De érdekes. Ezt kéne a sok nyominak is követni. De hát nem lehet minden szart állandóan 50$-ért adni mert a lőtéri kutya se veszi idővel .... ami megint csak engem igazol...

jarlaxxe
Probáld ki az evil withint az köröket ver rá szerintem, ez többnyire inkább undoritja az embert mint megijeszti.

Írd már le steamen vagy pü-ben légyszives, hogy mire gondolsz mert nem egészen értem, hogy melyik részre érted ezt.

darkSectorxxx
Mármint arra értem, hogy részemről egy fontos élménytől kapásból az elején megfosszák a játékost, ami aztán megalapozza végig az egész játékot, de igazad van nem írok részleteket, mert nem ide tartozik, és ez amire gondolok semmi köze ahoz amiket amúgy még mint fanok, rajongók nehezményeznének pluszban, ez akármelyik játékban gáz lenne szerintem. 😊

Az oké, hogy ami történet a játékban van egy egész, nem is erre célzok. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.29. 19:31:49

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
A világ egyik legboldogabb embere lennék, ha holnaptól soha egyetlen játék se jelenne meg. Ha mától csak azokkal a játékokkal játszanék, melyek átlag értékelése 8.0 felett van, akkor se lenne elég rá 1 teljes élet, hogy a végükre érjek...

Nem tudom mit láttál a játékból, de nagyon is összeáll a végére (de ezt ne itt beszéljük meg).

1. Megint nem gondolsz senki másra csak magadra....

2. Akkora öngól, amit írsz, hogy arra szavak nincsenek. Miért nem tud megélni az a szerencsétlen szerinted? Mert mindenki 5 euróért vette meg a játékot, ami egyébként kurvajó, de nem adunk ki érte 5 eurónál többet mint tudjuk vagy még annyit se. Ki a fenét érdekel, hogy több millióból készült...Ez az elv, hogy nem adunk semmiért se pénzt. (Remélem érted, hogy mire akarok itt célozgatni, habár valószínűleg halvány lila ibolyád sincs róla!!!!)

Hány crytek játékot vettél értelmes áron ha már itt tartunk?
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.01.29. 19:27:55

Tinman
Ha 10 euro a Steam-en a Mortal és 4 euro a GMG-n, akkor ha milliomos vagyok se veszem Steam-en, mert minek? Ez olyan, mint egy bolt polca: Ki van téve a polcra egy 900 Ft-os svájci csoki, mellé meg egy 500 Ft-os, ami koppra u.a. tudja, u.a. tartalmazza, csak más hozza forgalomba. Miért választanám a drágábbat? Ez ilyen sznob izé? Azé' nem értem? :-)

darkSectorxxx
Több sebből is vérzik a játék (tönkrebasszák szerintem az első 30 perben kb az egész játékot, és annak értelmét), de ja mai viszonylatban egy jó horror, szinte az egyetlen.

Két külön dolgot keversz egy kicsit. Nem volt eddig szó róla, hogy jönnek ki a játékok, hanem arról, hogy a Mortal hogy éri meg...A mortal X pedig a két packkal együtt éri meg, amit egy 0 day játék árának 20 %-áért már megkapsz. Hol itt a gond? Kecske is megmarad és a káposzta is jól lakik.

Resi: Tudom ördögtől való, de én kb végignéztem azt a játékot. Ha magamnak kellett volna játszanom tuti 2 csomag felnőtt pelenkát teleraktam volna. Előzmény ide, előzmény oda, amit én láttam az egy baromi jó kis játék és tőlem hívhatnák Evil Izék 1-nek is. Ez egy jó játék lett és majdnem elgondolkodtam rajta, hogy meg is veszem.

Erre már kitértünk jó párszor és igazat is adok neked, hogy ha még nem játszanál valamivel fölösleg megvenni bármilyen jó is az ár (de hörcsög mentalitás azt kívánja, hogy azt bizony ugye be kéne gyűjteni).

Minőségi témakörre: Nem kell 0 day vásárolni. Ad az ember a játéknak 1-2 hetet, vagy 1 hónapot, akár 2-t. Szépen kijavítgatják itt-ott, esetleg kap némi leárazást és megveszed pl 30 euróért. Támogattad az ipart, nem kapsz félkész cuccot és sokat nem is kellett várnod a kedvencedre. Win-win szitu.

grebber
1. saját szórakozása is gallyra menne ezzel.

Ez nagyon nem igaz.... Ha már holnaptól nem jelenne meg soha egyetlen egy game se az se érdekelne mivel éltemen végéig (ami remélem még lesz vagy 50 év) elég a steam fiokom tartalma.

2. ennyi emberség nincs benne, hogy nem kívánunk rosszat az embertársainknak

Nehogy már én sajnáljak másokat mert nem tudnak megélni... ha ebből állna a világ nem lenne sehol egyetlen egy szegény ember sem az utcán nem lennének kéregetők/csövesek mert a gazdagok segítenének mindenkin. Felejtsd el ilyen nincs. Aki nem tud megélni a saját játékából megérdemli hogy csődbe menjen kicsit se tudom sajnálni (lásd Crytek pl legnagyobb gameket rakta le az asztalra azt mára a legnagyobb csövesek lettek saját maguk miatt gyűlölöm őket ezért.)

Totál félreérted az egészt. Lásd amit Pio írt. Lehetsz úgy is tudatos vásároló, hogy nem veszel meg láttatlanban valamit. Pl. vársz 1-2 hetet megjelenés után, vagy vársz egy hónapot. Nem kell dobálni két kézzel a 20000-eket, de lehet arany középutat találni az 5 eurós és a 60 közt is. És akkor te részedről megadtad az esélyt annak a fejlesztőnek aki a szórakozásod biztosítja, hogy ezt megtehesse legközelebb is.

Grebber nem tudatos vásárló, hanem a végtelenségig skót.

MerlinW
Pedig ennek konkrétan minden ellentmond. Nem is értem hogy gondolhatod ezt, ha képben vagy a világgal. Alapvetően kelet nem steam-en vásárol, hanem a sokkal olcsóbb helyi áruházakban. Magyarországon lehet kb 10 ezer játékos aki Steam-en vásárol és lehet, hogy sokat mondok. Alapvetően nagyon kevés olyan játékos van keleten aki anyagilag megengedheti magának. A tehetősek legnagyobb része meg értelmesebb dolgokra költi a pénzét, mint holmi videojáték😊 Szerintem teljesen egyértelmű a lenti statisztika.

[merlinw.org]

Mindenki azt csinál amit akar, de ne terjesszük a fillérbaszásos hozzáállást (nyilván hajlamos az ember olcsón vásárolni és akinek nem telik drágábbra az vegye is nyugodtan és ezzel nincs is baj), mert akkor még ennyi se lesz ami most van. Én csak ennyit akarok kihozni az egészből. Aki megteheti és nem a napi kenyér kárára megy a dolog az igenis néha vehet drágábban is 5 eurónál dolgokat.

Ettől, hogy én így vélekedem és néha vásárolok drágábban még nem alszom jobban és nem érzem magam felsőbbrendűnek sem. Egyszerűen csak vannak olyan játékok és vannak olyan fejlesztők, akik megérdemlik a plusz pénzt és megérdemlik, hogy így jelezzek feléjük. Viszont amiatt én kifejezetten rosszul érezném magam ha egy fejlesztő azért menne tönkre, mert én nem adta 20-30 euró helyett csak 5-öt nekik. Mert ők is emberek, ők is a munkájukból élnek és nem hiszem, hogy mindegyiküknek ferrarik állnak a kastélyuk mögött. És ezért nem értem grebber hozzáállást sem miszerint nem bánná ha tönkremennének:

1. saját szórakozása is gallyra menne ezzel.
2. ennyi emberség nincs benne, hogy nem kívánunk rosszat az embertársainknak (megint szereztél egy jó pontot kedves grebber...beleszarásból jeles!)

Részemről ez közelében sincs a gyűlöletnek, szóval ne örülj...<#beka3> Csak sajnállak, hogy annyira se becsülöd magad, hogy néha vegyél magadnak olyan dolgokat amit örömet okoznak. Inkább skótoskodsz, mert a föld alatt majd nézik kinek milyen összeg van a bankszámláján.

IMYke2.0.0.0
Én például sosem hiszek a statisztikáknak (egészen pontosan: nem hiszem el azokat a "pontos" adatokat, amikkel operálnak) ---- mert tudom, hogyan készülnek ezek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Két apróság:
1) 2013-as adatok nehezen lehet rajta az Overwatch
2) Steames adatok, nehezen lehet rajta az Overwatch

De természetesen minden statisztikának csak akkor szabad hinni, ha az alátámasztja a saját gondolatainkat a világról, minden egyéb esetben kétségtelenül hamisítottak az adatok.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 15:46:39

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grebber
Failens Coliniel volt már hivatalosan 1.99$ is amazonon.....

Megtehetném ,hogy megveszek minden engem érdeklő game-et teljes áron,de kb ugyanott lennék ha kiállnék a képzeletbeli erkélyüknre és szornám a 20 ezrest halomba kb ugyanott lennék.
De minek vegyek meg valami 18-10-6-5-3 ezerért ha később bundlekban vagy pár $-os áron hozzájuthatok? Nem vagyok a saját pénzem ellensége.
Az meg nagyon nem tud érdekelni hogy nem 0 day vétel miatt valakik csődbe mennek, pont leszarom kőkeményen. Én se kapok a melóba egy fillérel se többet amikor debilekkel dolgozok akik nem értenek semmihez + amikor szabi vannak vagy betegek és ugyanannyi a munka de egyedül elviszem...Elvárnám én is mert bőven megérdemelném ,de a vezetőség pont telibe szar engem ugyanúgy ahogy én a gamer világot.
Nem mi vagyunk értük hanem ők vannak értünk......
Örüljön a legtöbb cég inkább hogy nincs valami játékos minőség-ellenőrzés mert akkor nem attól kéne félni hogy nem kapnak elég 0day zsetont...
Gány állapotú játékok tömkelege, éveket át tartó soha nem befejezett pre alphatesztek (vagy ahogy ők hívjak örli acesszek)
Amit megkeresek indiegalában annyit megérnek nekem azt a pár $-t tőlem soha senki nem fog digitális tartalomért többet látni.Szerencsére ez sem az én pénzem hanem a galás vásárlóké.
Lehet engem gyűlölni ezért , legalább látom hogy elértem valamit..<#eplus2>

Azért ne legyen már mindenki sith lovag!
Az a diagram sztem hülyeség. 3% Ázsia, amikor ott van Kina meg Korea? Nem tudom ugyan, hogy mennyi ott a vásárlók és a torrentezők aránya, de mind a két ország gamer problémával kűzd. Ráadásul ha jól tudom, Kinában lett a legnagyobb forgalma az Overwatch-nak. És ha már szóba kerültek a filmek is, úgy rémlik a Warcraft film a ferdeszeműeknél többet hozott mint pl amerikában.
Szerintem egy 4-5 éves játékot megvenni 1 dolcsiért, abszolút nem hülyeség. Ha sikeres a sorozat, addigra már bőven kiadtak belőle 2-3 újabb részt. Ráadásul a mai trend az, hogy senki nem akarja a régit, az 1-2 éves játék/anime/film/akármi már gagyi, csak az a menő ami idén jön/jött ki. A kiadónak az az 1$ is pénz, még ha nem is túl sok. Viszont ennyiért olyanok is megveszik, akik esetleg nem játszanak vele soha, csak megveszik, mint ahogy azt ratgab irta. Nekem is van legalább 2-300 kulcsom amit még be sem váltottam. A Fallout 4-ért kiadtam elég sok pénzt, de már most benne van kb 500 órám, szóval nekem Ft/óra arányban megérte a játék. Ha igy nézem, az 1-2$ vásárlás amivel nem is játszok soha, nekem még drágább is, hiszen olyasmiért fizettem, amit nem is használtam. De mondok mást! Megvettem a Bioshock sorozatot is, gondoltam ideje lesz pótolni. Erre nem tudtam tovább jutni az első pályán, mert folyton ledobott a játék. Mivel 2-3$ volt az ára, azt mondom oké, nem gáz. De ha ezt a megjelenésekor csinálta volna, akkor komolyan megrendülhetett volna a bizalmam mind a fejlesztőkben, mind a kiadóban. Az kinek lenne jó? És továbbra is azt tartom (és is) hogy a játékok ára nem a mi fizetésünkhöz van igazitva. (azt csak halkan jegyzem meg, hogy szakmunkásként kevesebbet keresek, mint 6 éve betanitott munkásként ) És ha játékokról és az árukról beszélgetünk... A Mad Max pl elég jó értékelést kapott anno, nem is olyan régi játék, még is már jó ideje kb 5$ áron beszerezhető. Miért? Vagy egy másik példa, ott a Colonial Marine, amit most had ne "méltassak", még hónapokkal a megjelenés után is 10$ felett volt az ára, arról nem is beszélve hogy hányan előrendelték, és mit kaptak a pénzükért! De emlithetném én is a Division-t, vagy sok más cimet, ahol már day 1 patchelni kell. És ezekre adjon ki az ember pénzt?
darkSectorxxx
"Ez a követendő példa! Ha erre Grebber azt mondja, hogy 1 dollárt ért, akkor az tényleg nincs rendben, de az sincs rendben ha valakit ezt látatlanba már októberben előrendelte."

Egyikkel sincs gond, ha nem mutogatnak egymásra.

Voltan
A resis érveléssel egyetértek.
Eszem ágában sincs már előrendelni semmit, erről hálistennek már leszoktam.
A játék maga viszont érdekelt, mert szeretem a stílust, és igazából nem zavart, hogy nagyobbat váltottak a koncepción (ideje volt, lássuk be...)
Azon ritka esetek egyike volt, hogy demót is kaptunk, valamint sok, releváns infót, így aztán tájékozódva a gameplay videók és különböző review-k között most hétvégén megvettem. Abban a pillanatban a CDKeys-en volt a legolcsób, szóval ott.

És valóban nagyon igényes alkotás, a stílus kedvelőinek csak ajánlani tudom, bár csak lassan haladok benne, mert igencsak fosatósra, torokszorítóra sikerült. 😊 Technikailag nagyon rendben van, a grafika pazar - nem vagyok az a pixelszámlálós fajta, de a design, a fényeffektek, és a grafika összhatása nagyon élethűre sikerült- az, hogy közelről nem tűélesek a textúrák, soha nem érdekelt.
És fut, mint habonyárpi a sajtó elől. 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Zsákbamacska.

Amúgy szerencsés vagy, hogy van olyan fejlesztő, akinek a játékaiban még nem csalódtál.

És ha van egy fejlesztő akinek a játékaiban még nem csalódtam és az új is szimpatikus akkor hiba előrendelni? Nem gondolnám.

Why so serious?

Szvsz ha nem akarod lelőni magadnak egy jatek osszes poenjat előre akkor kimaradhatnak olyan dolgok "meggyozodeskor/ellenorzeskor" amik miatt mégsem lesz felhőtlen az oromod a vegen, lásd egyes pont. Sztem nem értettem felre. 😊
Tinman
"tehát ne vegyetek sima kiadást..mert sok jó karaktert kihagytok ezáltal"

El akarnak nekem adni valamilyen terméket x összegért, ami hiányos. Persze állítják, hogy jó, de hiányos.

"Ugyanis ha nem lennének a hozzánk hasonló türelmetlenek, akkor grebber várhatná a leárazásokat a semmire az örökkévalóságig"

Az igazság megint félúton van. Káros az agyatlanul felplusszoló (megvettem, nem játszottam vele, de biztos jó, adok rá egy pozitívat), pre-orderelő sereg és káros a Grebber féle mentalitás is (1 dolcsiért vagy free mindent).

A megoldást az igényes munka jelentené, mint ahogy látom a Resi 7 esetében ez sikerült is. Most hagyjuk az "ez a Resi már nem az a Resi témát", mert ájdontker, lényeg, hogy jó játék lett úgy tűnik és csak ez számít. Az érdekel inkább, hogy mennyire lett teljes és kész termék? Nagyon is az lett, aprócska hibái vannak csak. Ez a követendő példa! Ha erre Grebber azt mondja, hogy 1 dollárt ért, akkor az tényleg nincs rendben, de az sincs rendben ha valakit ezt látatlanba már októberben előrendelte.

Az viszont rohadtul rendben van, ha MOST fogja és megveszi annyiért amennyiért tudja és játszik is vele azonnal. (Talán GMG-n volt a legolcsóbb.) Ez a helyes viselkedés és az ipar támogatása a szavazatoddal. Természetesen az sem ördögtől való, ha valaki úgy áll, mint én: Pár Resit még nem toltam, nem tolnám most a 7. részt akkor sem, ha 1 dolcsi lenne, így én majd akkor veszem a Resi 7-et, ha majd odaérek a sorban vagy akkor, ha majd nagyon olcsó lesz. Nem szándékosan váron 1 dolláros Resire, de könnyen lehet, hogy 5 év múlva kerül majd csak sorra és addigra tényleg lehet, hogy lesz bundliban ennyiért.... ééééés könnyen lehet, hogy még akkor se fogom azonnal letolni.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.29. 11:40:15

Szerintem félreértetted azt, amit ratgab írt. Nem arról beszélt, hogy preorderelj és day1 vásárolj fogalom nélkül, hanem arról, hogy ha egy játék tetszik és tudatos fogyasztóként meggyőződtél arról, hogy valóban jól sikerült a termék, akkor szánj rá több pénzt és vedd meg hamar.
Tinman
<#eljen>

IMYke2.0.0.0
Biztos így van... "statisztika"...
Én továbbra is azt tartom, hogy a "nem nyugat" többen van, mint a nyugat.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

"És itt kérnék meg mindenkit aki csak olvassa a topikot, hogy ha tetszik egy játék és játszanátok is vele azonnal ahogy megveszitek valamint nem okoz gondot kicsit többet kiadni érte, mint 5 hónap múlva megvenni bagóért, akkor vegyétek meg a játékot (és ne halmozzatok fel sokat...vegyetek 1-et 2-t és játszatok azokkal jó sokáig...mert úgy volna ez igazán ideális). Ugyanis ezzel támogatjátok a fejlesztőt abban, hogy amit csinál az jó, nektek tetszik és érdemes továbbra is fejlesztéssel foglalkozni. 5 eurós eladásokból csak azt látja, hogy bármit csinálhat azt 5 euró körül úgyis megveszik, nem számít a minőség nem számít semmi csak csináljon valami szart. Tegyünk különbséget a jó játék és a rossz között és csak így lehet. "

1.) így akkor lehetne max különbséget tenni ha előre tudnád h amit megveszel teljes áron az egy jó játék és neked tutira be fog jönni, jó érzés lesz később is magadnak mikor azt mondod h day1 vettem, sokért.
2. a piac nem így működik ahogy felvázolod, hanem sokszor pont az ellenkezőképp. Day1 / preorder jók az adatok, ergo a kiadó örül és leszarja h a kiadott játék egy bughalmaz és több sebből vérzik; h az E3 féle vidóknak a közelében sincs grafikailag / játékmechanikailag a kiadott termék. (Division pl.)
3. aki felül a hype-vonatra pont ugyanolyan káros is lehet az ipar jövője számára mint aki mindent max 1 dollárért vesz mert simán behúzza elővételben egy adott termékhez a SP-t a teljes játék áráért amikor annyit lehet még tudni róla h "készítünk majd párat, nem tudjuk még mit de tuti jó lesz" ... attól a cégtől aki kihozta a lópáncélt és évek óta baszik rendesen befejezni a játékait mert "majd a modderek megcsinálják"

és ha azt nézzük grebber egy olyan fajta tudatos vásárló aki nem vesz drágábban játékot mint amennyit neki ér. Neki 1 dodót, ez meg az ő döntése, sztem tiszteletben kellene ezt is tartani. 😉
Dzsini
Kiegészítés a témához:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
"nem mi tartjuk el a piacot."

Rossz hozzáállás.
filmeknél, játékoknál, és más szórakoztató ipari terméknél is igaz az, amit most le fogok írni: a világ nagyobbik része nem "nyugat".

//S még mielőtt kiderülne, hogy nem értik azt, ami leírtam:

Mivel a világ nagyobbik része nem "Nyugat", ezért igenis a nem-nyugat tartja el a piacot.
Hibás elmélet csak a fizetéseket nézni.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.01.29. 11:06:48

Voltan
Alapvetően igazad van, és morálisan is, abszolút.
Az más kérdés, hogy a világ boldogabbik felén a full day 1 ár nem nagy tétel, simán kiköhögik a népek, szóval a grebber féle hozzáállással is simán el lehet lavírozni a hanyatló nyugat farvizén, nem nagyon lesz foganatja. Igazából, ha mindenki így gondolkodna itt a régióban, akkor se nagyon történne semmi, nem mi tartjuk el a piacot.

Egyébként meg a sokat emlegetett elmélettel is egyetértek, hogy nekünk a keletibb árrégióba kellene tartoznunk, meg a többi visegrádi országnak is, és igazából sokkal jobb eladásokat tudnának akkor a régióban produkálni a fejlesztők.

Grebber hozzáállása attól még amorális (főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ez az egyetlen hobbija), de nem látom, hogy a piacra igazán káros lenne. Nem sokan vannak ezzel úgy, mint ő.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ilyen szinten már nem emlékszem a City-re, de annyira nem is foglalkoztat a dolog.

Hát ha valamit nincs értelme megvenni 5 euróért, mikor 10-ért teljes verziót kapsz az a Mortal X (+6 játszható karaktert kapsz ugyanis). Tehát ne vegyetek sima kiadást..mert sok jó karaktert kihagytok ezáltal (steam meg mint tudjuk szeret szívatni a drága dlc-kkel).

Nem fogom sem most, sem soha elfogadni grebber hozzáállását. Még mindig rendkívül kártékonynak tartom még az említését is a tanainak. Ugyanis ha nem lennének a hozzánk hasonló türelmetlenek, akkor grebber várhatná a leárazásokat a semmire az örökkévalóságig. Nem belőle él a piac, ő csak elél a hozzánk hasonló "nagyhalak" által hátrahagyott maradékokon.

És itt kérnék meg mindenkit aki csak olvassa a topikot, hogy ha tetszik egy játék és játszanátok is vele azonnal ahogy megveszitek (ne úgy mint mi vásárlásfüggők, akiknek százasával pihennek a játékok a steam fiókján...mi már nem fogunk változni ilyen szempontból), valamint nem okoz gondot kicsit többet kiadni érte, mint 5 hónap múlva megvenni bagóért, akkor vegyétek meg a játékot (és ne halmozzatok fel sokat...vegyetek 1-et 2-t és játszatok azokkal jó sokáig...mert úgy volna ez igazán ideális). Ugyanis ezzel támogatjátok a fejlesztőt abban, hogy amit csinál az jó, nektek tetszik és érdemes továbbra is fejlesztéssel foglalkozni. 5 eurós eladásokból csak azt látja, hogy bármit csinálhat azt 5 euró körül úgyis megveszik, nem számít a minőség nem számít semmi csak csináljon valami szart. Tegyünk különbséget a jó játék és a rossz között és csak így lehet.

A grebber féle látásmóddal igaz, hogy olcsón lesznek játékaitok csak meddig... Ez is üzlet, ha nem látnak a befektetők pénzt a befektetéseikből akkor a fejlesztő lehúzhatja a rolót (vagy megfinanszírozza saját pénzből a következő játékát, amit szintén megveszünk 5 euróért és akkor meg azért megy tönkre...szóval ez egy ördögi kör). Esetleg ha nagy benne a rajongók bizalma, akkor fig-en megfinanszírozzák neki a rajongók a játékot, de az kb preorder kategória és onnantól még hosszú idő, hogy abból játék legyen...Tehát ha szerettek játszani, akkor ne akarjátok tönkretenni a játékokat gyártó ipart! Ne csak bagóért vegyetek játékot, mert azzal csak azt teszitek tönkre amit szerettek...
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.01.29. 09:50:32

Tinman
Batman Arkham City 2012-ben jött ki, 2013-ban már ott volt a bundliban és többé kevésbé szinten rendben érkezett meg.

Tulajdonképpen már volt is 4 hónapja bundle része a Mortal X, meg ugye most is csak 5 ojró teljesen legális forrásból. Lesz is bundle része még, hogy mikor azt persze senki nem tudja, de már a kezdetektől fogva úgy viselkedik a piacon, mint a Mordor. Az is jól indult, jó játék, mégis nagyon nagyon hamar lett kifejezetten olcsó.

Értem, hogy Grebber előadásmódja nem mindig szimpatikus, de alapvetően tényleg egy nyugodt kivárás a legjobb taktika. Én is megvettem a Mordort meg még egy csomó játékot 3-4k körül, aztán mire eljutok oda, hogy elindítsam lesz 1k se, vagy bundle része.

AC vásárlásaim is teljesen elkapkodtam, holott így se került az EGÉSZ AC franchise nekem 30k-nál többe.

Azért ez elsősorban fejlesztő/kiadófüggő és ezek se kerültek gyorsan bundliba. Alan Wake-kel azért PC-n se keresték magukat halálra...Igaz a portolás költségeit bőven behozta...Modern batman játékok 2010-től készültek nem csoda, hogy már bundliba megtalálhatóak...Arkham Knight..Ott meg azért keményen kellett menteni a menthetőt.

Viszont Mortal X többé kevésbé rendben érkezett meg és csak épül és bővül, ráadásul 2015-ös játék szemben a példádban hozott 2010-2012-es játékokkal szemben.

Szerintem még 1-2 évig tuti nem lesz bundliban a Mortal X (ha van némi esze a Netherrealm-nek akkor ezután se degradálják le ennyire a játékukat...)Megér simán 10 eurót egy bunyós játék rajongónak röhögve!) Persze ez mint mindig csak az én véleményem.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.01.29. 09:03:55

Tinman
Az Alan Wake meg a Batman se volt éppen rosszul sikerült játék, aztán hol végezték...

Ez grebbernek még a drága kategória...Nem tudom elképzelni, hogy emellé még csomagoljanak neki 6-7-8 játékot és úgy árulják. Mortal X azért nem a rosszabban sikerült bunyós játékok egyike.

3Error
Talán egy év nem, de pár hónap igen... Viszont nálam, ha 10-15-öt is kijelölök, akkor problem van, szóval még "ez is" kb. béta. <#idiota>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

A Humblis akciók 99%-ban jobbak mint a Steam-es leárazások. Steam-en max azért érdemes vásárolni néha, mert nem mindent lehet máshol megkapni. Egyébként erre még rá lehet dobni a -8%-os egyszer használatos kupont, akinek nagyon fájna rá a foga. Szerintem itt érdemes megvenni, tavaly a Fallout 4-et szintén úgy szereztem be, hogy mielőtt megemelték volna az SP árát, volt rá akció. Az alapot meg asszem G2A-n vettem.
grebber
Alakul...valvenál 10 euroval drágább. Waiting for humble ott lesz mellette majd több game is 😊

Erre gondolsz?