Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sandbox = Homokozó. Olyan nagy, szabadon bejárható terület, ahol azt csinálsz, amit akarsz. Nem vagy korlátok közé szorítva. Ezért fontos pl. egy játékban, hogy sandbox esetén ne csak egy fõszál legyen (ebben az esetben van ugyan szabadon bejárható nagy területed, de nincs mit csinálni: félreértések elkerülése végett tét nélküli közlekedés, lövöldözés, alapfeature-ök nem határozhatók meg mellékküldetésnek megfelelõ tartalomként), hanem rengeteg mellékküldetés, testreszabási lehetõség, különbözõ kisebb, nagyobb elfoglaltságok. További sajátosság ezen játékok esetében a TPS nézet.

Azonban a fentebbi activity-k hiányában egy csak fõszállal rendelkezõ TPS nem nevezhetõ Sandboxnak (a szó szoros értelmében persze tényleg azt csinálsz, amit akarsz, de az sok játék esetében = a nullával lásd pl.: GTA 4, Mafia 2), hanem csak egy lineáris TPS-é degradálódik. Hiába raknak ki téged egy üres mezõre, ha ott nincs mit tenni, nem fogsz szórakozni, ellenben ha van ott egy vidámpark már mindjárt más a helyzet.

Ez olyan, minthogy hiába van egy homokozóban homok, ha nincs hozzá lapátod, vödröd, vized, akkor nem lesz olyan szórakoztató. Az ördög eddig is és ezután is és ezentúl is a részletekben lakozik. Sandbox játéknál ez fokozottan igaz. Minél több részlet annál gazdagabb a homokozónk.

Szaksajtó minden szabadon bejárható játékra ráfogja a sandbox jelzõt, amit szerintem igencsak tévesen tesz.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

grebber
Gamersgate-en Spellforce akció!Mindegyik rész le van árazva.
De az összes egybe Spellforce Universe néven €4.99 csak!

+ ArcaniA Fall of Setarrif (Gothic 4 kieg) €4.49!

Next PC upgrade: 2022

MerlinW
Korlátlanul és kötetlenül bejárható a teljes játékterület.

[merlinw.org]

Akkor definiáld nekem a sandbox fogalmát ?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Totti5
Akkor vagy a GTA nem sandbox vagy a Mafia nem sandbox, döntsd el. Vagy a Mafia fél sandbox, vagy lineáris TPS autókával. Annyira sandbox mint az LA:Noir, csak ott át lehet ugrani az ótókát, ha akarod.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

ha a szaksajtó így nevezi akkor nevezhetjük mi is úgy

DarkSector
Ok, te tudod, én csak írtam hogy erre varrjatok gombot.
A szónak szinte semmi köze ahoz amit a játékban jelent a játékosok számára.
Vagy ez is olyan dolog amit beszéd alapján formáltak.
Bár én soha nem tudtam mit takar, csak hallottam hogy sandbox játék így meg úgy aztán én eddig arra ragasztottam rá hogy sandbox amiben nagy szabadon bejárható terület van.
De lehet nem is azt jelenti.

Ezért nevetek a szó jelentésének magyarázatán. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

múltkor láttam hogy Totti -favolja a topikot, azóta többet járok ide de nincs szerencsém <#ravasz1>

DarkSector
😄

"Kifejezés:sandbox
Szinonimák: homokverem

Jelentés: Egy tesztelési célokra létrehozott virtuális környezet, mely a még ki nem próbált program kódok tesztelésére, azokkal való kísérletezésre szolgál. Az ilyen sandbox környezetek megóvják a gazda gépet, és azok adatait, mivel a programok egy jól elszigetelt virtuális környezetben futnak. "

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

attól még hogy nincs akkora szabadság mint a gtaban attól még sandbox

MerlinW
Assassins Creed-ben? Semmivel sem bír...Segítségek vannak, de minden ellen lehet tenni. Ez benne a jó😊
Én lvl1 voltam, mikor 2-3000 pontokat vertem az 50-esekre. Mondjuk volt rutinom Brotherhood-ban.

[merlinw.org]

Tinman
Az lehet, de bármilyen kis elõny is elõny, amivel egy lvl1 nem rendelkezik, egy lvl50 meg komplett fegyverarzenállal bír...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Korr.: "bár elhullottak, és 2-3%-ig lesebzõdtek" ---> bár elhullottak, és/vagy 2-3%-ig lesebzõdtek

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
AC-ben nem kell semmi, hogy elsõ legyél😊 Én magas szinteken is a lvl 10 alatti eszközöket használom sokszor. De speckók nélkül is minden további nélkül lehetsz elsõ😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
10 perce jöttem vissza netre a Battlefield: Bad Company 2-bõl - állandó szervereken játszom, majdhogynem ismerõsökkel .
TeamSpeak-et nem használok, és még az elején haverokkal Xfire-eztem, de mióta megjelent a BF3, õk nem jönnek BF:BC2-õzni.

Team Deathmatch, Conquest pályákon játszom, és mindkettõn rendkívül fontos, hogy milyen csapattársakkal hoz össze a sors, illetve mennyire "erõs" ellenfeleid vannak a másik három csapatban.

Elhiheted, a kezdõktõl, a mérges játékosoktól még én is kapom az "i2k cheater" hozzá(m)szólásokat, de én csak nevetek ezen.
Emlékeztetõül: a könyvtári gép, net és grafika, amivel játszani tudok

Az elmúlt közel 3/4 év alatt két kezemen nem tudom megszámolni hány VALÓDI cheaterrel hozott össze a sors - nem olyanokról beszélek, akik akár vakon játszanak egy-egy pályán, és reflexbõl lõnek már, akár ásítva is, hanem olyanokról, akik tankkal kettõt tudnak lõni egyszerre, folyamatosan, és olyanokkal, akik újratöltés nélkül képesek egy ház romjain szabad célpontként tüzelni, és nem halnak meg, bármennyi golyót is kapnak.
Olyanokkal is összefutottam, akiknek volt annyi eszük, hogy 'okosan' beállított cheater programmal játszottak - bár elhullottak, és 2-3%-ig lesebzõdtek, de sosem haltak meg, és nem volt gond nekik a lõszer elfogyása sem.

Szóval, bárt még mai napig játszom a BF:BC2 multijával, de erõsen kerülöm az olyan szervereket, amiken csalókkal összefutottam már - de majdhogynem kikerülhetetlenek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

robotnyk
mert mi az alternatíva? a VAC még szarabb
Shep
Punkbuster már 7-8 évvel ezelõtt, mikor elõször megjelent a CS-ben, akkor halott volt. Nem is értem azóta sem miért rakják még ma is minden játék mellé.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DarkSector
OFF
Akit érint:

Két hét haladékot kaptak a Megaupload felhasználói

"Nem törlik azonnal a megosztott adatokat, maradt még két hét a mentésre."

Büdös Bohóc
(én sokat tanultam abból, mikor gecierõs emberek akár klánok szarrá gyaláztak mw3 alatt, vagy a csapatot, amiben voltam, szóval szerintem teljesen ok ez így ahogy most van)

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

DarkSector
Amúgy most mirõl is beszéltek? mert vannak a multi fps-ben csalók, de én sok játékkal játszottam és nekem a multi nem egyenlõ azzal hogy valakinek itt rossz napja volt valamikor.
Az hogy a haverjai idioták és nem tudnak egy jót mulltizni az nem ááltalánosítható.
Meg hogy van 1-2 szerver fps-ekben ahová felmennek csalni.

Egyrészt hamar bannolva leszenek. Másrészt van szerverlist. 😊

Sokszor az a baj hogy valaki jobb valakinéál és a tapasztalatlan játékos lecsiterezi a jo játékost és többek közt ezért is hiszi mindenki, hogy a legtöbb multiban csalnak orrba szájba.

Persze én is a single-t szeretem, mert a multiban nem az a baj hogy a másik elrontja a játékomat, hanem az hogy a multik 90% arénaharc.
Én meg szeretem a változatosságot, mint a single-ben ha megy a történet és pörögnek az események.

Büdös Bohóc
bár rókabõr volt az mw3, de elmond valamit a fejlesztõk hozzáállásáról is az, hogy pár sec alatt az asztali ikon kattintás után már csatlakozol a szerverhez is. Legtöbb szar játéknál töltõdik... intró... stbstb

robotnyk
az sem jó megoldás, ilyen rendszer miatt kellett az AC brotherhood multiban 10 perceket várni egy lobbyra
Tinman
Csak érdekességként mondom, hogy Demon's és Dark Souls multiban NEM rak össze Level 2-öt, Level 128-al. Azért ezt így eléggé tudom szeretni :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

robotnyk
ugyanez a gond a bfbc2ben, bf3ban, ac multiban is, szar az unlock rendszer. lehet rá mondani sok rosszat, de a MW multikban sokkal jobban van elosztva, alacsony szintre is jutnak jó dolgok, de magasabb szintre is
Tinman
AC, Bioshock 2 u.e. volt... kár értük :-/

Totti5
Én azért nem játszok már lövöldét multiban, mert ha nem 0day kezded el nincs élményes. Bemész fél évvel késõbb és 40+++ szintû emberekkel rak össze és kapod a seggbekukit állandóan és csak egy csúzlid van, nekik meg rakétavetõ.

Blúrral volt a legutóbb ilyen élményem. Hiába voltam hibátlan is rohadt jó, esélyem nem volt a magasabb szintû jobb autókkal, erõsebb képességekkel rendelkezõ emberek ellen. 1 kör alatt 2õt vertek rám. 30 mps szakaszon 10 mpt kaptam. Ebbe mi a jó??? ha meg nem vagyok az esõ 3ba alig kapok xpt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tinman
Ha co-op-ban tolod bizonyára nem -xXxF*CKUxXx- a társad. Szólj, ha tévednék, mert akkor add át neki üdvözletem (büdösgyökere, Lee Roy Jenkins hozzá képest atomtudós).

Emlékezzünk Leeroyra :-D
KATT annak aki eddig a Holdon élt :-)

Nem is kell mit válaszolni és természetesen ettõl egyáltalán nem vagy szar alak. Majd idõsebb leszel és rájössz, hogy sokaknak nem buli anyázások, noobozások, teamkillek és cheat közepette játszani. Rengeteg embert nem szórakoztat, köztük engem sem. Fõleg, akkor ha a játékélmény nem a te hibádból szaródik el, hanem a már Tinman által is leírt idióta már-már cheatnek minõsülõ teljesítmény gyûjtögetésbõl (most komolyan ettõl jól érzik magukat, hogy valós játék nélkül tulajdonképpen becsalnak ilyen eredményeket? Ennek mi értelme? Ez a szememben olyan, mintha venne egy kimaxolt karaktert bármely játékban (most csak WOW jut eszembe hirtelen)).

És sokan nem idegeskedni akarunk, hanem szórakozni, így inkább kihagyjuk az ilyen dolgokat.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

shaddam
Erre a csodás multi ellenes kirohanásra nem lehet mit válaszolni.Végletekig szar alak vagyok mert egy bf3 menet vagy uc3 coop jólesik....

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Tinman
Nagyon osztom Imi véleményét... szakmám miatt rengetegszer találkozok profi multis játékosokkal, de mindegyik állítja: Ha nem baráti/ismerõs társaság ZÁRT, privát szerveren tolja, akkor az egész olyan, mint egy fizetõs rémálom.
És itt nem taknyos tinikrõl van szó... legutóbb egy komplett rendõr bagázzsal beszélgettünk errõl (átlagéletkor 40+!).

Még 1x: Jó és kiváló a multi élmény, de csak privát megoldásban. Vagy nagy szerencséd van, hogy normális emberekkel sodor össze a randomszél xy szerveren.

IMYke2.0.0.0
Adalék a témához: Punkbuster hacked - Battlefield 3

Tehát, már az anticheat sem megoldás .
Ideje lenne áttérniük valami másra.

IMYke2.0.0.0
Azt, amit én is állítottam sok-sok nappal ezelõtt: a multizás nem szempont egy játék(os) esetében, mert "GyilkosTibi13" elbaszarinthatja a játékélményedet... ja, átmész egy másik szerverre, ott meg HardcoreJózsinéni11 szabja el a kedved a teamkillekkel, vagy az idióta, taktikázás nélküli játékkal.
S akkor még nem beszéltem a fizetõs és ezért szinte lenyomozhatatlan cheat programokkal / hackekkel nyomuló 11 éves lurkókról (vagy azoknak az IQ-szintjén mozgó, sárga fogait kajánul mutogató, nyáladzó felnõtt társaikról).

DarkSector
Ez mit bizonyít?

DarkSector
Más meg a ps3-on lejátszotta azt a 2-3 nagy címet és ennyi, csak a port fogta, mert a multi címek sokszor gyengébbek.
Most ez hogy jön ide? 😊

Tinman
Már aki arra gerjed, hogy GyilkosTibi13-al töltse napjait :-)

Emlékezzünk itt meg gyorsan Greyfox bajtárs élményérõl:

"Évekkel ezelõtt vettem egy egy éves gold elõfizetést, hogy a rs6 vegassal játszhassak online.

Iszonyatosan laggolt, sikítozó kisgyerekek melegágya.
Összefutottam egy "felnõtt" magyarral, örültem is- végre! - , mert beinvitáltak játszani a saját privát játékukba, godoltam de jó lesz, ugyan laggosan, de normális arcokkal nyomhatom.

És indult a játék. Aztán azt látom, hogy a csapatom tagjai felsorakoznak egymás mögé, egy durranás, és mindenki összeesik. Jól leszidnak, hogy én miért nem áltam a sorba, nyomatékosításképp kapok is egy golyót.
Következõ kör, csapatom ismét dominósorba áll, és eldõl.
Pár kör után közli a srác, hogy megvan az 50 gyilok a sniperrel. Á, mondom dejó, végre mehet a normális játék. Persze Józsinak még kellett 50 kill shotgunnal, gránáttal, miafaszomegyébbel, meg persze 50 megrendezett tússzabadítás, és 40 bombahatástalanítás.
Oké, köszi, sziasztok 😊

Aki ennél szánalmasabb sztorit tud, az vendégem 3 hónap goldra 😄D"

Nem sokat multiztam, de nekem is hasonló tapasztalataim vannak.

Tehát ezért fizetni???? Minek??? Miért?

shaddam
A fizetõsmulti szerencsére lenullázza az általad felhozott elõnyöket 😊

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Tinman
Az azért érdekelhetne -ha már a minõségibb élményre szabol-, hogy:

- HDD install áldás XBOX-on!
- Patch-ek, frissítések, demók, dlc-k, orkok és egyebek letöltése SOKKAL gyorsabb a Live rendszerében.
- Kontroller kérdésköre. Az XBOX-é nem elég, hogy kényelmesebb, de a tököm kivan a kábeles NEM CSERÉLHETÕ akksis megoldással a PS3-on.

Shep
Nálam már 7 éve, de erre a 2 évre meg már minek? 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

shaddam
Én most adtam el a boxot.Halo meg a geow csodák megvoltak(végigszenvedtem) aztán csak a port fogta. Az meg nem érdekel hogy x tucatszar multiplatfrom játékban szebb a sarokban a moha.

Én azért várnám az RDR-t pécére, mert Gun óta nem volt Western Sandbox pc-re, sõt ilyen hatalmas területû és ilyen kidolgozott meg tán még soha.

És egyetértek RDR szerintem is utolérné GTA4 eladásait, nem is értem, hogy miért nem jelentették még be, illetve miért nem portolják át.

Ez így korrekt <#eljen>.

Nagyon érik már bennem az elhatározás, hogy veszek egy Xbox-ot, csak még a pénzmag hiányzik rá (elõször egy új monitor: 21,5 " Samsung S22A300B... Esetleg van valakinek ilyen? Tapasztalat?)

Büdös Bohóc
jaaa

hm 10 év alatt mesterek lettek azért gondolom a témában 😊

zorrobomber
Van rajta egy azonos logó is, mégpedig a fejlesztõ Sports Interactive-é. A régi nevet elvesztették, a játék viszont ugyanaz lényegében.

Büdös Bohóc
a sosem változikat most nem értem, két különbözõ kiadó, különbözõ játékok különbözõ dobozzal :-|

zorrobomber
Van ami sosem változik

Érdekes hogy a régit 10k-ért vettem 0day, ezt pedig ugye kb. 15fontért, most érkezett zavviról. Utólag is köszönöm a 10% kódot!

arty
százasával, ja....

Forza.

arty
az fura. installáltad a hdd-re?

Forza.

Sziasztok.
Valaki nem tudja mi a fene van az Originnel?
Nem enged be jelszót sem tudok változtatni,mert beírom az újat és csak homokozik az egész.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

MerlinW
Humble Indie Bundle 5 - Android, Windows, Mac, Linux

[merlinw.org]