Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Kézikönyvet nem tettek bele, de a helye megvan, a lemezek meg egymásra pakolva. Praktikusság...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Zomil
az a baj, h kapja be a blizzard, ugy számoltam, h dio3 kijön tavaly decemberben és a gw2 meg idén összel/nyár végén és akkor mind2 játékra jut idö...de igy...ha sokáig huzzák akkor azt hiszem inkább a gw2-öt választom...kár, h mivel blizzard játék ezért arra sem tudok várni, h majd egyszer akcioban megveszem, mert akcio blizzard játékokra nem létezik... :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DarkSector
sok. 😮

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

grebber
Amazonon a Dead Island 15 $.

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Grat!

Enyém még pp-ban :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ezt én sem... k. drága!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

TBTPumpa
Én is kértem értesítõt, meg is kaptam, csak most spórolok (Diablo 3 CE-re spórolok) és egy olcsóbb boltból szerzem meg a Gyûjtõi változatot, pedig a CD Galaxis az egyik kedvencem. Ha kicsit el lennék eresztve anyagilag, akkor tõlük venném meg, mert õk az egyik legmegbízhatóbbak idehaza, csak az a baj, hogy nagy az árrés/haszon az általuk kínált szoftvereken.

Digitális változatot tudnék neked szerezni (mármint kódot, amivel letölthetnéd Origin-en keresztül a játékot), csak az a baj, hogy lassú a neted...

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

IMYke2.0.0.0
No, megérkezett az értesítõm: "CD Galaxis - Mass Effect 3 N7 Collectors Edition "

Kár, hogy nem tudom megvenni már 😞

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
<#eljen><#worship>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Smuge
Röviden: 97 oldalas színes manual, 129 oldalas regény, matricák, képeslapok, poszter, bonus dvd, ost, digipak, minõségi csomagolás/contentek 😊

Carlos
Pontosan!

Þór vígi þessi rúnar

Tinman
Nincs olyan, hogy fenntartható gazdasági fejlõdés! Vagyis igen, ez maximálisan jósolható volt... de jósolok még egyet 10-15 év VH!

Tinman
+1

w77d
nekem sincs hitelem, de itt már régóta nem szabad felháborodni, ha tisztességes emberek pénzén tartanak el másokat. Évtizedek óta tartjuk a cigányokat, bûnözõket, mégsem háborgott senki, pedig nem kis összegekrõl van szó.

arty
OFF: van haverom, aki fizet rendesen (erején felül), nem tudott végtörleszteni, s most a bank kamatot emelt, mondván "emelkedtek a költségeink" (=végtörlesztések veszteségét akarja behozni). talán õ/õk a legnagyobb vesztesek, akik maradnak devizahitelesek, életük végéig - egy kisebbség most nagyon jól járt a többség kárára ... :/

Forza.

robotnyk
a hitelfelvétel azért nem rulett asztal... (legalábbis nem annak kellett volna lennie)
ollie
Ezt nem mondtam. Az viszont az, ha valaki úgy vesz fel hitelt, hogy a törlesztõket épp hogy csak tudja havonta fizetni. Vannak kivételek, de nagyon kevés ilyenre tudok gondolni.

pointer4
Választhattak volna forint alapú hitelt is, drágábban, vagy kockáztathattak. Õk kockáztattak, nem jött be. Hol itt a probléma ?
robotnyk
ja, mert 65%-os árfolyamváltozást nem elõrelátni ostobaság, mi?
ollie
Nyugaton sem zsebbõl fizetik a házat vagy lakást, sõt, nagyobb divat albérletben lakni, mint lakást vagy házat venni.

ollie
"Magyarország - bankkölcsön = életed végig tartó sarc (akár)."

Ezzel önmagában nincsen baj. Svájcban pl. egy lakáshitel 100 évig is tarthat úgy, hogy az utódok öröklik a tartozást (erre megfelelõ törvények vannak ott). Ez most furcsán hangzik, de ott olyan drága egy lakás vásárlása, hogy még az ottani fizetésekhez képest is bizony van olyan, hogy konkrétan 100 évre veszik fel a kölcsönt (ezt svájci kollégáktól tudom).

Persze most lehetne jönni azzal, hogy de ettõl még megélnek ott. Igen, csak hogy nem ez volt a probléma itt sem. Itthon azt csinálták szó szerint tömegek, hogy annyi kölcsönt vettek fel, hogy éppen hogy csak fizetni tudták a havi részleteket. Amikor meg jött a válság és elkezdett zuhanni a Forint, rögtön elszabadultak a részletek.

Véleményem szerint - ha nagyon enyhe kifejezést használok - átgondolatlan volt a hitelfelvétel. Szívesebben használnám az ostoba szót, de arra sokan ugranának. Én annak idején direkt nem mentem bele semmilyen hitelfelvételbe, mert nem akartam elkötelezni magam évtizedekre.
Most viszont mit látok, a kormány segíti a devizahiteleseket, többek között az én adómból is. WTF? 15 éve rendesen dolgozom, fizetem az összes adót, erre a meggondolatlan embereket segítik az én adómból??? Elmennek a picsába!

Büdös Bohóc
ó mennyi kocsistopik nyílhatna akkor pedig 😞

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Carlos
Remélem énis. Amúgy magyarországon ma becsületesen(!) megdolgozva csak kölcsönnel lehet házat venni.
Mi még ígyis mákerek vagyunk, hogy a ház felét összespóroltuk.

Þór vígi þessi rúnar

IMYke2.0.0.0
Én is úgy gondolkozom ahogy innen páran - Te, Tinman biztosan -, hogy bankkölcsönt csak is akkor vennék fel, ha már minden kötél szakadna, de lehet, hogy elõtte még azért tennék pár kört a tágabb rokonságban, ismerõsöknél stb.

Magyarország - bankkölcsön = életed végig tartó sarc (akár).

Carlos: Ti azon kevés kivételek közé tartoztok, akik nincsenek veszélyben, és ennek örülök.

Carlos
Én pl semmit.
Dolgozom a párommal együtt, megvagyunk elvagyunk. (nem devizás)

Þór vígi þessi rúnar

Sir Quno Jedi
Hátugye... és több mint a dupláját fizetik, mint amikor felvették! ÉS napról napra egyre többel tartoznak amelett, hogy MINDENT befizetnek, amit a tetû bank rájuk ró. Ez van, ilyen ez a buli.

Ennyi erõvel bemehettek volna a kszinóba és mindenüket (elõre 20 évre) feltehették volna a 17-esre!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Le a kalappal azok elõtt, akik be merték vállalni a kölcsönöket, és most tisztességesen, minden erejükkel a 'nincsbõl' is fizetik.

Életem eddig és remélhetõleg egyetlen sarca a Diákhitel. Még mindig nyögöm (most ugye parkoló pályán van), pedig csak 4 félévre vettem fel, 210 ezret összesen.

Bele se gondolok, hogy mit élnek át a lakáshitelesek...

Sir Quno Jedi
Nem1 embert ismerek, aki havi 160k-t csak hiteltörlesztésre kiad (az ugye nettó) és nem mondanám, hogy nagy lábon élnek, sõt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

DarkSector
Csak akkor nem polgári fizetés átlagról beszélhetünk. 😊
Csak simán átlag fizetés.
Egy polgár átlagba inkább 70-80-at kap. 😊
Én a munkanélküli 22.800Ft-al az alsó határt képviselem egy ideig.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Carlos
és az IT. Bár igaz, hogy ott nem bruttó 216K az átlag.
Több...

Þór vígi þessi rúnar

IMYke2.0.0.0
Azt hiszem mindannyian tudjuk hogy születnek ezek az átlagok... 😊

IMYke2.0.0.0
Bruttó, igen.
Megnézném, hogy ennyibõl hogy lehet megélni városban...
Annak idején, egymagam bruttó 150.000-bõl is 'ippeghogy' kijöttem, albérletben ...

IMYke2.0.0.0
Teljesen egyetértünk.
Ezért örülök, hogy többnyire szövegforrásokkal dolgozom - közvetve - az EVM-nek.

Persze, a még-el-nem-készült projektjeim 99%-a ilyen "hekkeléses" módszerrel vált fordíthatóvá, és némelyik honosítás visszaültetése is kimeríti az EULA fenyegetõ szakaszaiban foglalt bûntehetõség fogalmát...

DarkSector
Azt hogy valaki kimondja+leírta ezt az állítólagos átlagfizetést, az is felvette érte a magáét. 😞

Sir Quno Jedi
E bruttó?

IMYke2.0.0.0
Éppen tegnap láttam, hallottam a tívíben - a munkabér kötelezõ kiegészítésekor hangzott el a 216.000 Ft-os átlagfizetés.
Személy szerint, csak olyan munkahelyeket tudok elképzelni ahol ekkora átlagfizetéseket érnek el mint pl.: önkormányzatok, mûszergyártók, orvos mechanikai cégek, pénzügyi intézetek...

Hát lehidaltam volna, ha nem székben ülök.

Sir Quno Jedi
Másrészt én már nem kezdenék bele ilyen magánszakállra fordításokba. Francnak sincs kedve meghekkelni mások programjait. Ez má majdnem warez. Gyakorlásnak jó persze (valahol el kell kezdeni), de inkább hivatalosan érdemes felajánlani cégeknek, hogy megcsinálod nekik. Nem kell túrni a kódban, odaadják ami kell, lefordítod, csókolom. Nem hákkerkõdni akar az ember, hanem fordítani.

zorrobomber
És aki ennyit visz haza az sem úszkál a pénzben Dagobert bácsi módjára.. <#zavart2> És igen, én sem az egyetemen tanultam azt amibõl élek, a kapcsolatokat viszont ott gyûjtöttem hozzá, szóval kell az.

Tinman
De ha nem lesz más? :-/

216.000 Ft? :-DDDDD
Hát errefelé nem nagyon ismerek tisztességes embert, aki ennyit visz haza... k. messze vagyok én is ettõl, mint ahogy itt talán majdnem mindenki.

IMYke2.0.0.0
Távol álljon tõlem, hogy firtassam mi a szakmád, de tudom mire gondolsz, amikor arra utalsz, hogy a felsõoktatásunkban nem vagy alig lehet megtanulni azt, amit kell 😊

Tinman
...és én sem :-)

Sir Quno Jedi
Namost nekem elhiheted, hogy nem a fõsulin tanultam meg, amibõl élek! 😄

IMYke2.0.0.0
Az azóta megszûnt Ecobit-nak és a SevenM-nek is fordítottam, évekkel ezelõtt...
Jobb szeretnék polgári munkával, a magyarországi átlagfizetésnek megfelelõ 216.000 Ft-ot keresni, mint több hónapnyi gépelést, tesztelést követõen mondjuk 5 jegyût kapni.

IMYke2.0.0.0
A szakmai tudásoddal biztosan nem lenne gond akár olyan játék programok fordíthatóvá tétele sem, amihez még nincs, vagy nehezen található eljárás, program. Szerintem.
Ha az egyetemi felvételim elõtt tudom, hogy 3 év múlva mi lesz a hobbim, biztosan valami számítástechnikai zsonglõr-képzõ szakra jelentkeztem volna, és 'múrva' sok pénzt keresnék kódok írásával, turkálással, és debuggolással - határidõkkel a nyakamban - és nagy valószínûleg én is Budapest szmogos levegõjét szívnám, és nem egy dél-baranyai kis falú tiszta levegõjét, távol a civilizációtól 😊

Tinman
"Ha nem, na akkor..."

Szavazás :-)

Egyébként a BG2 fordítás még mindig sehol... pedig azért pl. SOKAN lennénk akik fizetnének.

Egyébként mivel neked "hivatalos" refed is van (EVM) így nem lenne rossz pár kiadónál is kopogtatni.

IMYke2.0.0.0
A honosítások "világába" is beférkõzött a versenyszellem - valahol ezt is akartuk annak idején, maroknyian, amikor honlapot gyártottunk, amikor ezen a fórumon is topikja nyílt a témának, és errõl a helyrõl szülve az ötletet, kezdetben a Baldur's Gate 2 köré, majd végül a többi honosításra alapozva Panyi megalkotta a Magyarítások Portál elsõ változatát.

A verseny abban merül ki, hogy egyre több csapat volt/van, aki honosításokat vállal be és készít el, a játékosok nagy örömére.
A tempó, vagy a tapasztalatlan, de lelkes ifjú és idõsebb játékosok okán, de néha csak az elkészülte a fontos, a minõség kevésbé, és a mai játékosok sem támasztanak túl nagy igényt a minõségre - a lényeg, hogy ne tévedjenek el az egyre egyszerûbbé váló játékokban...

Így, egy magamfajta, az elmúlt 5 évben a poklot is megjárt, azóta is gondokkal (nem részletezem) küzdõ emberke nem kelhet versenyre, nem referenciázhat, mert azt kapja a nyakába, hogy XYZ projektje miért nincs még kész, meg hát ez, meg hát az...

Ezzel gondolom választ adtam a gyûjtéses dologgal kapcsolatos aggályaimra is - az elmúlt 12 év alatt aki akart, és tudott, az támogatott, mert meg akarta találni a módját .

Nem szívesen indítanék "Mit fordítsak nektek?" szavazást.
Sok játék technikai akadályokat vet az ember elé, amikor a honosításról van szó <érthetõ okokból a fejlesztõk sem akarják, hogy jöttment emberkék a majdhogynem a forrásokig beleáshassák magukat a játékukba>, és még több - fõleg a felkapott stílusbeliek - akár fél-1 éves munkát is adhat, még pedig nem egy embernek.

Alapvetõen pesszimista ember vagyok, hisz azok nem csalódnak - de bízom abban, hogy a nemrég felém tett ígéret valóra válik, és ha csak kis idõre is, de valamelyest normalizálódik a helyzetem. Ha nem, na akkor...

Tinman
Egyben már vettem részt (Icewind Dale HoW), meg nem is annyira kevés filmfelirat elkészítésében is, de iszonyú idõigényes. Ezt ingyen csak tényleg, akkor lehet csinálni ha sok szabadidõd van... pedig szívesen részt vennék akár egy ilyen SG-s fordítói team tagjaként, de így is az alvás elõl veszem el a játékidõt :-/

Sir Quno Jedi
Jaja, ha nem lenne ennyi murva sok melóm, mintahogy jelenleg el senem tudom már lassan mindet végezni, én is belevágnék valamibe, pl. ez a fordítás jó móka lenne (ha máshoz nem értenék pl.).

Tinman
Már bocsánat, de ha egyeseknek a válság kellõs közepén ment 20-30 dolcsit egy még el sem készülõ játékra betolni a nagy kalapba, -mely nem mellékesen már lassan 6x annyit termelt, mint amennyi kezdõben meg volt álmodva,- akkor azt gondolom Imi, hogy bõven itt az ideje, hogy vállalj be fizetõs fordításokat, akár: "Mit fordítsak nektek?" szavazással megtámogatva.

Akár hasonló elven mint a Double Fine! Vagyis nyiss ez paypal accot vagy egy külön számlát, ha azt akarják, hogy az xy játék le legyen fordítva.

Vagy referenciákkal bombázd a magyar kiadókat.

A túlélésed érdekében pedig el kell viselned a határidõket és nyomást.